Pomenirea minunii de la Iasi, 19 martie 2009

afis-iasi-2010-pt-blog

In traditia bisericeasca exista si obiceiul de a se face pomenirea unor fapte minunate, cum ar fi aflarea unor sfinte moaste sau praznuirea unor icoane facatoare de minuni.

Anul trecut, pe 19 martie 2009, la sfarsitul unei conferinte ortodoxe tinute la Iasi s-a intamplat o minune – din racla in care se afla o parte din craniul unui marturisitor care a patimit pentru Hristos in temnita Aiudului a izvorat mir, in fata unei mari multimi de oameni (detalii pe blogul lui Danion Vasile)

De aceea, la implinirea unui an de la aceasta minune, in aceeasi sala/ Teatrul Luceafarul din Iasi / aceiasi vorbitori – parintele Hrisostom Manolescu si scriitorul Danion Vasile, vor tine o conferinta despre sfintii inchisorilor. La sfarsitul conferintei credinciosii se vor putea inchina sfintele moaste aflate in acea racla.

5 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am auzit ca s-a incercat blocarea acestei conferinte.. motivul fiind ca nu s-a luat anul trecut binecunvatare de la ierarhul locului... si uite asa, la conferinta de anul trecut a izvorat sf. mir din sfintele moaste. Era nevoie de "binecuvantare"(a se citi permisiune) pentru ca sfintele moaste sa izvorasca mir? Cred ca s-a ajuns la o exagerare, in biserica fiind acum un fel de dictatura...

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  cat de aproape de noi se intampla minunile....si ce sansa avem sa fim partasi la lucruri sfinte, iar noi le dam cu piciorul....

 3. cristian lungu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  fratilor, cele mai la indemana minuni suntem noi, cu totii, huma umblatoare, ganditoare, vorbitoare, dar si faptuitoare, insa nu totdeauna faptele sunt bune. credem ca faptele rele sunt ale humei, dar trebuie sa cautam a face mai mult cele bune caci sunt ale lui dumnezeu. Asta ar fi calea cea placuta si atunci harul domnului se va salaslui cu totul in huma, iar semnele vor fi si dupa savirsire precum izvorarea de mir din osemintele celor placuti LUI. iertare doamne!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Minune la IASI – Moaştele Sfinţilor închisorilor izvorăsc mir, repetându-se minunea săvârşită anul trecut, la o conferinţă susţinută de teologul Danion Vasile, tot în cinstea acestor Sfinţi:
  http://panteaclaudiu.blogspot.com/2010/03/conferinta-danion-vasile-sfintii.html

  Se pot vedea fotografii de la aceasta minune…

  După ce m-am închinat şi le-am văzut uscate, mă gândeam: "măi ce uscate sunt, când vreodata vor fi fost acestea cu mir?" Şi la câteva minute după ce m-am închinat, undeva aflat pe la ieşirea din sală simt miros de mir însă nu-mi atrage atenţia deloc. Eram prins într-o discuţie şi nu am dat importanţă deşi îmi plăcea mireasma… Apoi se aude vocea părintelui care vesteşte prezenţa mirului pe moaşte…. M-am întors precum un copil… păi erau uscate,... mintea mea tot măcina această idee, cum să fie acum altfel? Şi întradevăr mirul lucea pe Sfintele Moaşte… Doamne ajută şi întărire în credinţă.

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pt. Ionica ==> Prietene :
  In primul rand in Traditia Bisericii Ortodoxe (traditie stabilita si "impamantenita" prin invatatura Sfintilor Parinti) , obiceiul de a cere binecuvantare si a nu face un lucru mai insemnat fara aprobarea ierarhului locului este ca o lege nescrisa , utila nu numai la pastrarea armoniei dintre ierarh si credinciosi , ci si la mantuirea noastra. Plus ca unde mai pui ca de multe ori binecuvantarea ierarhului este si binecuvantarea lui Dumnezeu .
  Nu judeca lucrurile la suprafata. Daca intelegi gresit , desigur ca afirmi ca in Biserica exista dictatura . E ca si cum , eu nu te cunosc pe tine , dar spun ca in casa ta e o mizerie de nedescris , si un miros pestilential. E corect asa ? Nu cred. Nu vorbi despre ce nu cunosti .
  In al doilea rand , nu e nevoie de "permisiune " pt sfintele moaste , ci de ceea ce am spus mai sus.
  In al treilea rand , nu stim ratiunile pe care le-a avut ierarhul cand nu a dat "permisiunea" pt sfinti ca sa izvorasca mir . Poate nici nu a ajuns la el , cererea . De unde stim noi ?
  Ce usor judecam...
  Hai sa ne uitam mai degraba la binecuvantarea lui Dumnezeu in faptul ca am avut parte de o astfel de minune. Si nu o data,ci de doua ori.
  Slava lui Dumnezeu !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*