Cuv. Paisie Aghioritul: Oamenii nici nu inteleg ca traim vremuri apocaliptice, ca pecetluirea inainteaza. Astazi traim in anii Apocalipsei

Linistea care stapaneste ma nelinisteste. Se pregateste ceva. N-am inteles bine in ce ani traim, nici nu ne gandim ca vom muri. Nu stiu ce va fi, situatia este foarte grea. Soarta lumii sta in mainile unora, dar Dumnezeu inca franeaza. Anii sunt foarte grei. Este nevoie de o interventie dumnezeiasca.(…) Si noi dormim in opinci. […] Situatia de azi poate fi infruntata numai duhovniceste, iar nu lumeste. Strig si eu, netrebnicul, de atatia ani! Situatia este infricosatoare, ciudata. Nerozia a intrecut limitele. A venit lepadarea si ramane ca acum sa vina fiul pierzarii (antihrist). Totul va deveni un spital de nebuni… Vom avea incercari mari. Crestinii vor avea mare prigoana. Si, uitate, oamenii nici nu inteleg ca traim vremuri apocaliptice, ca pecetluirea inainteaza. Traiesc ca si cum nu s-ar intampla nimic… statul s-a pus rau cu legea dumnezeiasca. Voteaza legi care sunt impotriva legii lui Dumnezeu.

Am auzit pe unii duhovnici: „Voi sa nu va preocupati cu acestea!” Daca unii ca acestia ar fi avut sfintenie mare si ar fi ajuns cu rugaciunea intr-o astfel de stare incat sa nu-i intereseze nimic, le-as fi sarutat si picioarele. Dar acum stau nepasatori pentru ca vor sa se puna bine cu toti si vor sa petreaca bine.

Acum suntem in razboi, razboi duhovnicesc. Trebuie sa fiu in prima linie. Ce marxisti exista, ce franc-masoni, ce satanisti si atatia altii… Iar acum, iata, cum ma lupt. Si vezi celalalt nu vorbeste. Oare prin aceasta nu arata ca merge sa distruga Biserica? „ Nu-i intereseaza nimic ! Nu au nimic inlauntrul lor… nepasare ! […]

Daca Biserica nu vorbeste ca sa nu intre in conflict cu statul, daca mitropolitii nu vorbesc ca sa fie bine cu toti, caci ii ajuta la Fundatii etc., aghioritii (calugarii) iarasi nu vorbesc (de frica, din lasitate), ca sa nu le taie veniturile, atunci cine sa vorbeasca?

Cineva poate ajuta mai mult cu rugaciunea, dar tacerea lui o vor exploata ceilalti si vor spune: „Cutare si cutare, nu au protestat, prin urmare sunt de partea noastra, sunt de acord cu noi”. Daca nu incep unii sa loveasca raul, adica sa mustre pe cei care smintesc pe credinciosi, se va face mai mult rau… Biserica nu este corabia lor cu care sa faca plimbari, ci este corabia lui Hristos! Acestia sunt de blamat. Din pacate unii „cunoscatori” infasa pe fiii lor duhovnicesti ca pe niste prunci, chipurile, ca sa nu-i mahneasca : „Aceasta nu vatama. Nu-i nimic. E suficient sa credeti launtric”. Sau spun : „Nu vorbiti despre subiectul acesta – despre buletine si pecetluire – ca sa nu se mahneasca oamenii”….

Ma mir cum de nu-si fac probleme de constiinta, dupa toate aceste evenimente ce se intampla? De ce nu-si pun macar un semn de intrebare la talcuirile mintii lor ? Si daca-l ajuta pe antihrist in pecetluire, cum de atrag si alte suflete la pierzanie? (…)

Desi Sfantul Ioan Evanghelistul vorbeste clar in Apocalipsa despre pecetluire, unii nu inteleg. Ce sa le spui ? Din pacate auzi o gramada de neghiobii ale mintii unor „cunoscatori” comtemporani. Unul spune: „Eu voi primi buletinul cu 666 si voi pune si o cruce”. Altul: „Eu voi primi  pecetea pe frunte si imi voi face si o cruce pe ea”. Si o gramada de asemenea prostii. Ei cred ca se vor sfinti in felul acesta, dar toate acestea sunt inselari… Apa curata primeste harul si se face agheasma, dar urina nu se face agheasma. Piatra se face paine prin minune. Necuratia, insa, nu primeste sfintire. Prin urmare, diavolul, antihristul, atunci cand este in buletinul nostru de identitate, pe mana sau pe fruntea noastra cu simbolul lui, nu se sfinteste, chiar daca am pune si o cruce.

Astazi traim in anii Apocalipsei. Nu este nevoie ca cineva sa fie prooroc pentru ca sa inteleaga aceasta. Incet-incet lucrurile inainteaza.

Parintele Profesor Mihai Valica

A nu discuta despre acest subiect din punct de vedere teologic este ca si cand nu te-ar interesa semnele vremii (Matei 16, 3) sau a dispretui profetiile (1 Tesal. 5, 20), care ne previn despre vremurilor de pe urma. A nu tine cont de acest aspect vital mantuirii omului, inseamana a trai doar dupa bunastarea si foloasele timpului, oferite de tehnologia fara granite, deci fara raportare la Sf. Scriptura. Prima consecinta ar fi desacralizarea omului si a istoriei.
Omul ca “slava a lui Dumnezeu” cum spune Sf. Irineu este privit de Sf. Parinti, ca avand o vocatie personalista. Or, tehnologia biometrica poate transforma omul doar intr-un numar. Deci Biserica si in general Teologia are menirea de a apara “firea omului” in toata normalitatea ei personala si nu pe bucatele, ci unitar si holistic. Omul este redus de la imago Dei la un simplu numar sau cip electronic, intrucat din punct de vedere al evidentei biometrice, cel care nu va figura intr-o baza de date, nu va exista din punct de vedere fizic, deci social si astfel va fi lipsit de toate drepturile. Or, ontologia omului este iconica si are o identitate taborica, deci fata catre fata in demnitate, cinste si slava dumnezeiasca si nu o identitate numerica impersonala, in sensul apocaliptic ca “numar al omului” (Apoc. 13, 18).
Biserica trebuie sa lupte impotriva acestei tendinte de a pierde identitatea taborica a persoanei umane si sa ia atitudine morala impotriva “stiintei” imorale, a mondialismului despotic si a tehnologiei totalitare si inrobitoare, care transforma pe om intr-un numar sau instrument si sa atentioneze profetic atunci cand stiinta sau tehnologia nu mai slujeste omului, ci unui grup de interese, fie stiintific, economic, financiar, politic, mondialist, etc., si care urmareste sa organizeze creatia ca o totalitate inchisa, in care omul este micul ei dumnezeu. Aceasta atitudine si chemare responsabila a Bisericii ar putea influenta stiinta, sa recunoasca faptul ca ea este in mod dinamic neterminata, deci nu este definitiva si ca nu are absolut nimic de spus in mod direct despre transcendenta si destinul hristic al omului. Stiinta trebuie sa se opreasca acolo unde incalca constiinta religioasa si transcendenta fireasca a omului spre vesnicie. In acest context se impune o bioetica a stiintei si a tehnologiei biometrice din punct de vedere ortodox.

Consider actiunea laicilor si a unor monahi si preoti responsabila si indreptatita, intrucat forma de rezistenta impotriva inregimentarii electronice abuzive este propovaduirea Sf. Evanghelii, atentionarea profetica in Duhul lui Hrisots si rabdarea crestinilor pana la prigoana, insa nu ca forma de razvratire sau revolta impotriva Statului sau a Bisericii, ci ca motivatie hristica si forma de pazire a poruncilor lui Dumnezeu: “Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus. (Apoc. 14, 12).” Deci solutia este rabdarea pana la prigoana, in ultima instanta.

Talcuire cutremuratoare la Apocalipsa a Sfantului Ierarh Nou Mucenic Ermoghen al Tobolskului si Siberiei

In vremurile antihristului locul idolilor va fi luat de stapanire, care va cere inchinare pentru sine, iar cel ce va respecta legile civice ale societatii, desi fara a aduce direct vreo atingere credintei, va fi partas al acestei stapaniri. Atunci se va face despartirea celor buni de cei rai, potrivit voii lui Dumnezeu, a urmasilor lui Hristos de slugile lui antihrist.

Adevaratii credinciosi din imparatia antihristului – societatea vremurilor din urma – vor vietui in singuratate, departe de lume. Ei nu se vor supune nici unor legi civice ale societatii, nu vor avea niciun fel de obligatii civice. Cei ce vor recunoaste legile societatii si se vor supune, chiar cu neplacere, se vor face partasi antihristului prin aceasta si vor fi lepadati de la fata lui Dumnezeu.

In timpul stapanirii antihristului va fi minte sataniceasca, ce va actiona politiceste, fara sa se atinga de credinta in chip brutal. Tuturor li se vor acorda drepturi egale, toate sectele vor avea deplina libertate, desi, in cele din urma, stapanirea antihristului va combate toate sectele si religiile.

Va actiona din punct de vedere moral si va cauta sa convinga si sa se vatame de moarte sufletele oamenilor. Dreptul la propovaduire si la savarsirea „legala” a slujbelor bisericesti il vor avea numai cei ce respecta legile statului si nu incalca „disciplina”. Lacasurile de inchinaciune vor fi sub stricta supraveghere si in ele va dicta aceeasi ocarmuire, ea fiind capul in locul lui Hristos si nu vor sluji lui Hristos, ci antihristului. Dar crestinii orbiti nu vor observa nimic, desi acest lucru l-ar putea intelege si un prunc mic.

Stapanirea antihristului ii va lua asadar pe toti sub un control riguros, ca sa stie cine se supune si cine nu; dupa cum scrie si parintele Lavrentie de la Cernigov: „Atunci te vor mana cu de-a sila la biserica”.

Totusi unii nu vor fi prigoniti de la inceput, pentru a pastra aparentele in legatura cu libertatea constiintei. Abia spre sfarsit, cand toti se vor gasi anihilati in staulul Babilonului si mania lui Dumnezeu va fi aproape, stapanirea va da ordin sa fie nimiciti ca niste criminali inraiti cei ce se razvratesc „impotriva umanitatii”, iar in acele vremuri decazute, intreg poporul va primi cu entuziasm masurile luate de stat.

oamenii nici nu inteleg ca traim vremuri apocaliptice, ca pecetluirea inainteaza.

28 Comments

 1. Eu nu sunt bisericos dar in mare parte dau dreptate acestui articol.Da ideea nu e ca multi dintre noi nu am vrea sa traim in munti sau sa lasam in urma randuielile societatii daca toate astea sunt adevarate, ci nu ne dam seama.Asta inseamna ca suntem de partea raului?Daca suntem indobitociti sau natura nu ne-a inzestrat cu atata inteligenta sa citim unele lucruri printre randuri, asta inseamnca ca suntem de partea raului?Parerea mea e ca voi,majoritatea oamenilor care apartin bisericii nu vorbiti.La cati oameni credinciosi sunt, mai ales in tara noastra e de ajuns sa deschideti de 2 ori gura si gata.Eu cred ca asta e cu adevarat un rau.Multumesc.

  1. Laurentiu, vorbim mult, explicam mult si suntem injurati infinit mai mult! Adevarat este ca cine se teme de vremurile ce bat la usa cauta sa se informeze cat mai bine.
   Adevarat este ca oamenii sunt cuceriti de libertatea aceasta amagitoare care nu consolideaza ci distruge constiintele lor. Si odata distrusa constiinta omului, libertatea de a face totul dupa mintea lui se inalta pana la infinit!
   Cine trebuie sa se ingrijeasca de viata mea? Vecinul? Poate, dar atunci vom culege MOARTEA!

 2. de acum cred 10 ani am citit apocalipsa 13 si la apusul libertatii si vorbeam cu prietenii sau cu familia spunand ce ne asteapta in viitor si cam toti ma priveau ciudat iar acum le am reamintit insa sintagma vremurile sunt grele le distrage atentia de la Dumnezeu

 3. Asa este. Ar trebui sa lamurim cat mai multi oameni, din pacate, cand le spui, nu te vad cu ochi buni. Te cred nebun. Chiar si in familie esti privit cu scepticism. Nu ramane decat rugaciunea. Sa-i lumineze Dumnezeu pe toti !

 4. Dragii mei,

  Lupta cea mare continua sa se dea in noi insine ! Acolo in inima noastra daca ne vom lepada de patimi cu ajutorul lui Dumnezeu, prin trairea credintei noastre Ortodoxe, repet NUMAI CREDINTA ORTODOXA, atunci Hristos Dumnezeul cel Viu va intra in inimile noastre si va Sprijinul nostru de nezdruncinat in lupta cu duhul antihristic al acestei lumi ! Rivna pt. despatimire, martrisirea dreptei credinte si a Mintuitorului cu Preacurata Sa Maica, Fecioara Maria, marturisirea Sfintilor nostri, lepadare de pacat prin Sfintele Taine ale Bisericii noastre Ortodoxe, ascultare, rugaciune, post, infrinare-dobindirea smereniei, acestea trebuie sa ne marcheze existenta ! Sa devenim perfect constienti de Adevarul ca depindem in totalitate de Dumnezeu !

  Orice ni s-ar intimpla, atita timp cit inca respiram, trebuie sa fim profund recunoscatori lui Dumnezeu pentru viata aceasta care este o mare Taina si Dar nepretuit si minunat de la Dumnezeu, sansa noastra unica de mintuire !

  Dusmanul nostru permanent ramine diavolul ! Niciodata un suflet creat de Dumnezeu !

  DOAMNE AJUTA !

  Mircea

 5. SUNTEM IGNORANTI!
  Daca nu am dormii, am fi in chinuri groaznice, din cauza pacatelor!

  Singura scapare e sa ne lepadam de lucrarile diavolului si sa ne apropiem cat mai mult de Dumnezeu.

 6. @Mircea

  Noi nu intelegem cu adevarat ce inseamna sa respiram, cate putem face cu ajuorul respiratiei, si acum terbuie sa ii convinge
  m pe oamenii ca lucrurile care ii fac pe ei fericiti nu sunt bune(Din punctul lor de vedere) , este greu si nu poti tu sau nimeni altcineva sa faca asta, este nevoie de vointa lor proprie.

 7. Am avut o experienta infricosatoare dar ma bucur ca mi s-a intamplat!

  Eram cu mama mea si eram in drum spre Baia Mare.Mergeam frumos cu masina pe drumurile extraordinare si mama vede un indicator spre o manastire, indica 20 de km. Tot ne intrebam sa mergem sa nu merge, sunt doar 20 de km, dar vroiam sa ajungem repede, si ganduri de genul acesta.Am inceput sa mergem incet spre manastire iar noi ne tot intrebam, vroiam sa ne intoarcem. Mergeam prin mijlocul naturii nu eram nimic pe acolo, am trecut printr-un sat foarte mic unde am intrebat daca mergem bine. Pana la urma am spus haide sa mergem. Mama a spus ca a auzit de calugarul de acolo, fiind initiat.(imi para rau am sa revin dimineata cu un comentariu, nu imi amintesc numele calugarului si nici a manstiri, am un lapsus)

  Drumul de 20 de km mi s-a parut extrem de lung, parca mergeam de cateva ore.pana la urma am ajuns. Preotul a fost toata noaptea pe drum a fost plecat undeva si nu de mult a ajuns si maicutele au spus sa il mai lasam putin sa doarma.

  Maicutele radiau a fericire, atat pot sa spun.

  Pana la urma am ajuns sa vorbi cu preotul, era foarte obosit dar in acelasi timp atat de lucid, atat de ingaduitor si bun, avea puterea sa zambeasca.Ne daruieste foare multe cartii cu rugaciuni, aghiasma, toate cu foarte multa bucurie.

  Si am plecat, de la manastire pana la drumul principal mi s-a parut ca am facut 5 min, extrem de putin, am ajuns fara sa imi dau seama, si atunci mi-am amintit ce a spus preotul printre cuvinte “daca Dumnezeu va adus aici…” mi-am dat seama ca cel rau a incercat sa ne tina departe de locul acela extraordinar, de vorbele care ne-au luminat.

 8. nu inteleg de ce s-a renuntat la lupta impotriva documentelor cu cip? de ce nu mai cerem referendum? dna judecator paduraru ne-ar putea ajuta cu un sfat legat de o eventuala actiune de a primi alternativa la doc cu cip? ce avem de facut de la anul? ne vom pierde toti mantuirea pt ca vom primi buletinele? ca, daca de pasaport nu ai neaparat nevoie, de buletin da. ce vom face cu copiii? astept niste raspunsuri poate chiar din partea par PArvu. Doamne-ajuta!

  1. @danutza
   noi credem ca scopul a fost atins, si anume informarea oamenilor. Lupta trebuie dusa acum de fiecare in parte, ca sa se intareasca duhovniceste si sa-l miluiasca bunul Dumnezeu sa nu se lepede cand va fi fortat! (“Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari…. Apocalipsa 13:16). Gresesti cand spui ca se foloseste cineva de cuvintele Parintelui cand spune ca solutii lumesti nu sunt. Daca citesti ultimul interviu cu parintele, din revista Atitudini, ai sa vezi ca Parintele atentioneaza clar sa nu picam in capcana lor, de a ne revolta. De fapt, asta ar fi un prim impuls, impotriva raului, dar problema cred ca este ca nu sunt oameni, nu ai pe cine pune baza.. suntem putini, dar rugaciunea face mult caci ne uneste cu sfintii din ceruri si cu armatele de ingeri. Nadejde si bucurie!

 9. Ma uit pe strada, sincer, si vad oamenii cu sufletul gol.
  Care nu au nimic de spus, care ar accepta orice fara sa se gandeasca ca niste robotei.

  Exercitiu pentru cine este dispus, mergeti intr-un loc aglomerat stati pe o banca si priviti. Ce vedeti?

  Libertatatea pe carea ne-a lasat-o Dumnezeu a disparut!

 10. Admin, cred ca nu ai dreptate. Cei care au semnat apelul parintelui sunt atat de putini ? De ce sa nu incercam din nou ? Eu totusi cred ca impreuna se pot face lucruri pe care fiecare in parte nu le poate realiza. Poate primesc o lamurire. Multumesc !

 11. majoritatea oamenilor nu vor sa accepte ca vine antihrist de frica . Toti au planuri de implinit , vor sa se imbogateasca cat mai mult , sa adune cat mai repede si cat mai usor posibil , iar chestia asta cu apocalipsa ii tulbura nespus de mult pentru ca isi vad dorintele neimplinite . Daca insisti prea mult cu discutiile pe aceasta tema ajungi sa te priveasca ca pe un dusman .
  Insa si noi suntem slabi in credinta si lipsiti de Duhul Sfant , caci nu noi ci Duhul schimba inima omului .Din aceasta cauza , chiar daca spunem adevarul cuvintele noastre nu au putere .
  Ca sa se schimbe lumea ar trebui sa ridice Dumnezeu niste sfinti , dar din pacate in ziua de azi nimeni nu mai vrea sa fie sfant .

 12. si vechile buletine aveau serie si numar (impreuna unice), apoi a aparut CNP-ul, un numar unic, care erau folosite si ele la identificarea posesorului. Orice stie ca in baza de date, inregistrarile unice sunt asociate cu un cod unic, intern, si acel cod este folosit. Cum poate fi identificat un om dupa actul de identitate, daca actul de identitate nu are ceva unic? Nume, prenume, initiala tatalui nu sunt unice. Identificarea cuiva dupa actul de identitate nu are neaparat un scop rau (sa-l controleze etc.), de exemplu un pensionar se legitimeaza ca sa primeasca pensia de la posta. Parintele Paisie vorbeste despre buletinul cu COD DE BARE, care are secventa de idetificare stiuta.
  Fiul meu a implinit 18 ani, are carte de identitate normala, fara cip. Eu mi-am schimbat permisul de conducere, e altfel decat cel vechi, dar cine poate sa spuna “are cip” sau “n-are cip”? Pasapoartele biometrice, da, au cip, sunt “bio”, se inregistreaza multe pe ele, sunt destinate integrarii in “spatiul Shenghen” cu toate implicatiile triste.
  Ideea este alta, actele de identitate, cu sau fara cip, ar putea fi foarte bune, exista si raufacatori, criminali etc, dar impresia mea este ca toate schimbarile “evolutive” ale lor sunt facute cu gand rau, de a se ajunge la pecetluire. De aceea este bine ca oamenii sa fie in cunostinta de cauza. Actele cu cip nu sunt pecetluire, ci un pas in aceasta directie, si nu se stie daca odata facut acest pas mai e cale de intoarcere. Daca iei un act cu cip nu te pecetluiesti, dar mergi in aceasta directie. Deocamdata doar pasaportul se stie precis ca e cu cip biometric, dar cu siguranta vor urma si celelalte.
  Constat insa, ca si pe acest site, si pe altele, ortodoxe, se adreseaza credinciosilor. Dar nicaieri nu se vorbeste despre absenta totala a lui Dumnezeu din viata oamenilor din anii de comunism, cand oamenii s-au nascut si au crescut fara Dumnezeu. Sunt generatii care pur si simplu nu stiu absolut nimic despre lucrurile acestea. Am aproape 50 de ani, acum aprox. 10 ani am aflat intamplator despre spovedanie. Am intalnit acest cuvant doar o data in viata (pana atunci), la Dostoievski, unde in capitolul La Tihon se vorbeste despre spovedania lui Stavroghin. Deci cum ar putea aceste generatii sa inteleaga (sa primesca) crestinismul, ortodoxia, fiind cu totul straini? Majoritatea pe bloguri se gandesc ca vor merge in munti etc, se vor descurca cumva, alti indeamna la rugaciune, dar cati inteleg ca orasele vor arata precum “cosciugele de piatra”, sau ca “macel” inseamna milioane de morti? Putini sunt constienti cu adevarat ca daca cele ce se vehiculeaza pe site-uri ortodoxe sunt adevarate, si asa par, vor indura chinuri si vor muri? Cati au in fata ochilor faptul ca repetatele inundatii din Moldova, poate cea mai credincioasa regiune a Romaniei, sunt de la Dumnezeu, si atunci ce va fi cu ceilalti, ei ce vor primi?
  Sunt lucruri triste, “pocainta”, pentru multi, nu inseamna decat secta pocaitilor, este adevarat ce zice Sf Ignatie Briancianinov, “crestinilor, nu stiti ce este crestinismul”.
  Imi pare rau ca pe aceste site-uri nu sunt lacrimi, sunt indemnuri la rugaciune, foarte bine, dar lacrimi nu prea am vazut, pentru toate cate vor veni, pentru ca putini vor scapa, multi vor muri in pacate, fara sa fi mers o data la biserica…

 13. @danutza
  Are dreptate admin : lumea a fost informata si acuma depinde de fiecare daca primeste sau nu . Mi-a spus un parinte ca v-a circula cu masina si fara permis (cand va fi obligatoriu cel biometric )atat cat se va putea . Posibil ca multi vor renunta la masini .
  Pe blogul tau este greu a se lasa un comentariu .

 14. Domnule Mircea, observ cu speranta ca dvs. ca si putini alti crestini va ganditi cu adevarat la vremurile care vor veni. Inainte de razboi este usor sa spunem ce trebuie facut, problema este sa si facem lucrurile acestea cand ne va intra concret cutitul la os. Intr-adevar, duhul care predomina intre crestini este acela de a gandi: Ce bine ca noi nu o sa avem cip, restul nu ma intereseaza. Ne trebuie multa dragoste, atat de multa, incat sa fim dispusi sa renuntam la propriul bine pentru ca un confrate sa iasa la lumina, asa cum Mircea Vulcanescu, sfantul al carui nume il purtati, a reusit sa renunte la bruma de “confort” care ii ramasese – lipsa tuberculozei, de dragul unui frate.
  Un lucru este cert: Nu ne putem mantui fara spovedanie si Liturghie, daca blocam oamenilor accesul la acestea, cum putem sa ii mai ajutam? Unde sunt sfintii de altadata care il rugau pe Dumnezeu sa nu ii mantuiasca numai de ar mantui pe un frate cazut…

  1. @Alexandra
   cine zice ca sunt blocati la spovedanie? oamenii sunt acceptati la spovedanie, dar daca nu renunta la actele cu cip, nu pot primi dezlegare! deci trebuie mai intai sa te lepezi de un pacat ca sa primesti dezlegare. nu mai rastalmaciti! E foarte clar!

 15. Fratilor imi dau seama ca unele prorocii care sunt scrise in acest articol deja s-au implinit dar inca nu-si da majoritatea seama de acestea citez “Stapanirea antihristului ii va lua asadar pe toti sub un control riguros, ca sa stie cine se supune si cine nu; dupa cum scrie si parintele Lavrentie de la Cernigov: „Atunci te vor mana cu de-a sila la biserica”.”” Dupa schimbarea calendarului de la 1924 cei care au ramas in credinta stramoseasca fara sa schimbe nimic erau obligati sa mearga la bisericile de stil nou prin forta cu ajutorul jandarmeriei, in frunte cu preotii de stil nou….dar aceste intamplari au fost ascunse cu viclenie de mai marii bisericii oficiale….strabunicii mei au fost arestati si chinuiti si multi din satul lor au primit acelasi tratament….cautati marturiile din vremea aceea ca sa aflati adevarul…acu pastratorii credintei stramosesti sunt numiti secta “stilisti”…..nu stiu daca asta era metoda recomandata de Hristos…..va pot scana o carte sa aflati multe marturii despre ceeea ce s-a intamplat. Doamne ajuta!

 16. Domnule Mircea,

  Prin coincidenta purtam acelasi nume. Sa ma iertati, nu de draguk de a va contrazice voi spune inca o data urmatoarele lucruri ! Actele de identitate cu cip RFID poarta pecetea antihristului care desparte pe credincios de Hristos ! Pecetea nu cred ca este o pecete literalmente ci transformarea ireversibila pe care o face actul respectiv in inima credinciosului ! Despartirea inimii de Hristos !
  De aceea este periculos sa dam diavolului cu intentie, chiar si un deget, pentru ca facind acest lucru, o schimbare in rau se produce in inima noastra…FEREASCA DUMNEZEU !

  Tot asa cum, daca daruim fara retineri, cu toata Dragostea si increderea, daruim inima noastra lui Dumnezeu, ea se transforma, dupa multe straduinte si sacrificii din Dragoste, in lupta cea buna, inima se transforma in locasul Duhului Sfint ! ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU ! AMIN !

  sa ma iertati, inca o data va rog

  Mircea S.

 17. Pt d-ul Muresan Alin: cred ca Manastirea la care v-ati referit in istorioara dvs. este Manastirea Casiel, aflata intr-adevar in drum spre Baia Mare, la aprox. 26 km de drumul principal. Parintele se numeste Serafim Badila si intr-adevar e un loc ein care “dragostea e la ea acasa“.. Dragostea de semeni izvorata din dragostea de Hristos! Recomand tuturor sa mearga cu incredere si, desi vor exista ispite pana sa ajungeti acolo, va merita din plin osteneala facuta, iar Sf. Manastire cat si Parintele Serafim aflandu-se pe “calea cea adevarata“ in care salajuieste de-a pururi Adevarul – Hristos!. Doamne ajuta!

 18. Domnule Mircea Suta,

  Imi cer iertare, mircea nu e numele meu, nu folosesc numele real pe internet. Nu sunt potrivit sa-mi dau cu parerea despre lucrurile acestea, citesc insa cu interes astfel de lucruri (ma refer la cele crestine, mai putin conspiratii etc, care de fapt, aratand starea dementa la care s-a ajuns, nu fac decat sa confirme scrierile crestine). Referitor la pecete si antihrist, eu am inteles ca ea va fi reala, la fel ca si antihrist-ul. Acesta va fi un presedinte demonic, cu mari puteri, care va obliga lumea sa se inchine lui, literalmente, ca unui dumnezeu. In loc de icoane vor fi poze, imagini ale lui si ca semn ca il accepti ca dumnezeu primesti acel semn. Venind dupa evenimente cumplite si facand multe minuni mincinoase, multa lume va fi convinsa ca el e solutia, scaparea.
  Totusi nu cunoasterea acestor lucruri e importanta, desi poate fi folositoare. Poti sa stii tot, legat de apocalipsa, conspiratii etc, cand va veni momentul vei cadea daca nu esti crestin autentic. Iar la asta nu se ajunge usor, putem sa ne dam seama de ex. din viata Pr. Justin, si a altora ca el. Am citit undeva, nu mai stiu unde, ca pentru a ajunge ca Pr. Justin trebuie sa treci prin ce a trecut el.

 19. Buna ziua, vreau sa va relatez un caz care mi s-a intimplat mie personal.
  Ne-a anuntat la servici ca trebuie sa schimbam cardurile bancare, ca expira in iunie, si nu mai putem scoate salariul. Au venit cardurile la toti salariatii in plicuri sigilate si in fiecare compartiment, seful respectiv care raspunde de colectiv a impartit plicurile respective. Am semnat un tabel ca am primit fiecare plicul. Deci asta cu semnatul a fost ceva de rutina, pentru ca asa functioneaza in toate conjuncturile cind este vorba de ceva legat de a primi ceva de la servici. Cind primim bonurile de masa se semneaza pe niste fise, cind prmim notele de concediu de odihna, tot asa se semneaza pe un tabel, si multe alete exemple as putea insira. Nu am dat importanta, ca sa imi spuna o colega ca acel card are cip.
  Sa punem problema ca stiam dinainte si il revuzam. Este vorba de salariu singurul venit, pentru care toti ne zbatem sa ne ducem traiul asta de zi cu zi. S-a pus o data problema sa revenim la statele de plata. Nici nu au vrut sa auda, nu stiu daca mai exista vreo institutie cu state de plata ca pe vremuri.
  Oare acest cip este cel biometric de care se vorbeste ca se va pune in cartile de identitate si vor fi obligatorii?
  Asa ne prinde ca vorbeati fratilor ca asta este un pas premergator spre pecetluire si daca am primit actele cu cip deja suntem pe cale spre a primi si pecetea. Sa fereasca Dumnezeul de asa ceva, vedeti, m-am imformat si eu cit am putut despre vremurile pe care le traim, intru pe blogurile ortodoxe, am ajuns la pr Iustin Pirvu de 2 ori, am primit binecuvintare si intarire de la Sf. sa, sa nu fie spre lauda as insira multe aici pe unde am fost, dar nu este cazul, si cu toate astea nu am fost vigilenta sa fi desfacut plicul sa vad ce semnez si sa refuz total. Ce se intimpla. Nu mai primeam salariul, singura sursa de venit, ci stie toata lumea ca fara bani cum poti trai, pentru ca daca ai fi de unul singur ai renunta la tot si te retragi undeva la tara, acolo o bucata de pamint si cultivi si te rinduiesti cumva, cine mai are o bunica, o ruda la tara, dar copii sunt la scoala, sau la gradinita, fiecare stie. Si asa ne va prinde si cu pecetluirea. Bagati de seama este foarte greu. Sa ne lumineze Dumnezeul sa ne intareasca sa rezistam, si se ne rugam sa primim har de intarire, ca mult nu mai este. Deci inca odata poate imi raspunde cineva daca cipurile din cardul de salariul este asemanator cu cel care se va pune in CI adica daca este si biometric.

  1. @Elena
   1. cipul din cardul bancar nu este biometric
   2. ai toate drepturile oferite de statul roman, de a refuza acel card si de a merge la banca pentru ati ridica salariul in numerar.
   3. cu cat ne vom obisnui cu compromisurile, cu atat ne va scadea vigilenta si cand va fi sa se puna problema de a accepta compromisuri mai mari, poate chiar pecetea finala, sa nu fim cumva obisnuiti doar sa acceptam sau sa nu mai vedem nicio solutie de iesire din sistem.

 20. Domnule “Mircea”,

  Bineinteles ca va dau dreptate ! Nu stiu daca noi mai putem ajunge ca parintele Iustin ! Sfintia Sa este un mare Dar de la Dumnezeu pentru neamul nostru si nu numai, cred eu pentru ca Dumnezeu a simtit inima Sfintiei sale ca este plina de Mila sincera pentru toate sufletele inrobite ! Inima parintelui Iustin bate pentru semeni in primul rind ! Adica bate pentru Dumnezeu ! Dar si noi trebuie sa cerem de la Dumnezeu acest Dar ! Trebuie sa ne traim credinta ! Va dau perfecta dreptate ca numai fiind crestini autentici, cu o credinta ortodoxa vie, numai asa avem sanse in confruntarea cu duhul antihristic al lumii acesteia !
  Deci trairea credintei este piatra de temelie a existentei noastre ! Sa traim ca si cum Hristos este Viu si prezent, pentru ca El este Viu si prezent ! Adica sa traim in Duhul Adevarului ca Dumnezeu este Viu si lucrator, prezent in toti si in toate ! Rugaciunea continua, rivna pentru curatirea de pacate prin Tainele bisericii noastre, lupta pt. despatimire asa cum ne invata Mintuitorul prin biserica noastra si Sfintii ei ! Nu in ultimul rind si lupta impotriva iubirii de sine.

  Daca ne traim credinta atunci Dumnezeu ne va intari si satana nu va putea nici sa ne insele si nici sa ne biruiasca in vreun fel ! Dumnezeu va fi cu noi ! Amin !

  sa ma iertati, v-am spus umila mea parere

  DOAMNE AJUTA !

  Mircea

 21. Sigur Dumnezeu ne va ajuta; iar Binele va invinge raul…doar trebuie sa ne rugam si sa speram, si sa nu ne lasam luat de “val”…

 22. Uitativa la realitate studiati istoria si apoi punetiva intrebarea : Dumnezeu nea creat pe noi sau noi pe el ? numai va lasati influientati ci vedeti singuri. prostia asta trebuie sa inceteze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 Comments
scroll to top