VIDEO: Patriarhia ecumenica a cazut in apostazie pomenindu-l pe papa ca primul intre episcopi

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=vzSuXSAPUSc]

In imagine, la tedeumul savarsit  in 2006 in catedrala patriarhala din Constantinopol special cu ocazia venirii lui Benedict XVI, papa este pomenit la ectenie , preotul inchinandui-se totodata, ca episcop al Bisericii (potrivit invataturii Bisericii papa este eretic si nu are nici un rang in ierarhia bisericeasca – nota) inaintea patr. Bartolomeu I, deci e recunoscut ca fiind intaiul dupa cinste.

Filmarea apartine televiziunii catolice EWTN (Eternal World Television Network) si poate fi vizionata integral (momentul prezentat mai sus e la minutul 7:19) pe site-ul realizat de catre Patriarhia Constantinopolului special cu ocazia vizitei eresiarhului Benedict XVI.

sursa: toaca.md

42 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  adevarat sunt eretici ,nu mai incape nici o indoiala despre apostazia patriarhului bartolomeu.E prima oara cand vad/aud asa o blasfemie sa fie pomenit la o slujba ortodoxa ca episcop ERETICUL papa al romei si inca inaintea patriarhului si asta sigur nu din politete.Ce mai vrem alte dovezi;acestia sunt cei care au vandut Biserica lui Hristos.
  De acum pana nu-si cere iertare pentru aceasta patriarhul bartolomeu NU MAI E VREDNIC de a fi pomenit,ascultat.
  Ma intreb ce zic parintii din Sf Munte Athos,or fi vazut saracii blasfemia asta care le intrece pe celelalte ale "stapanului" lor?
  De acuma s-a terminat,eu cred ca nu ne mai putem astepta la nimic bun din partea multor capetenii si ierarhi;caderea lor e anuntata,profetita de mult;daca pana acum o mai ascundeau,"cosmetizau" cumva ,acum fara rusine isi dau pe fata viclesugul.
  Hristos Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne tina in dreapta credinta pana la capat.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu-mi vine sa cred! E grav..rau de tot.. Cum sa-l pomeneasca pe eretic? Ce-i de facut acum?

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sunt fără glas.
  E înfiorător.

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Maxim
  cred ca primul pas ar fi sa nu-l mai pomeneasca Patriarhii rasariteni la Liturghie pe Patriarhul Constantinopolului

  (desi mi-e greu sa cred ca nu s-au consultat cu totii, Patriarhii intre ei, inainte de a se face acest gest; banuiesc ca este planificat totul, in amanunt pt un nou Sinod talharesc pe care ei il vor numi Sinodul VIII Ecumenic...)

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  nu credeam ca se va ajunge aici... 🙁

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu numai patriahia ci toti si toate institutiile care is pun increderea in om. noi sintem chemati sa ne punem increderea in Domnul.

  Domnul sa aiba mila de noi care cautam la oamenii

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Strigător la cer! Ce mai mult decît atîta aşteptaţi să se întîmple ca să rupeţi comuniunea cu blasfemiatorii, hulitorii şi ereticii ierarhi asemenea aceastuia? (şi tuturor celorlalţi patriarhi) Comuniunea cu Roma există deja prin asemenea slujbe şi pomeniri, mai mult de atîta ce?

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @dardala
   "ca sa rupeti"? dar tu ce-ai de gand sa faci? tu carei biserici apartii?

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "ce-ai de gand sa faci?" - să îndemn pe tot omul sincer ortodox să înceteze să se osîndească prin comuniunea cu erezia, rupînd orice legătură duhovnicească cu aceasta.

  "carei biserici apartii?" - ca să nu înceapă polemici putrede, am să mă limitez la a spune că nu fac parte din nici una din bisericile ce au comuniune cu Constantinopol/Roma

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  oare ce ne asteapta la viena? s pregateste tradarea noastra, vanzarea noastra? spunea par Parvu :" veti fi vanduti de ciobani, de pastorii vostri. Vor vedea pastorii cum va sfasie in ocol fiara salbatica si nu vor veni sa va apere. Sa stiti ca sunt vremurile acestea, apocaliptice, pe care le traim, si vor fi grele…"
  am citit ca la ravenna s-a acceptat primatul papal si filioque. daca se ajunge la schimbarea dogmei...e mai grav decat credem. sa ne apere bunul Dumnezeu de orice alunecare eretica!

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pana acum am crezut ca patriarhul Bartolomeu e senil, dar m-am inselat. E viclean. E o iuda blestemata. Gestul acestui vanzator al lui Hristos are un impact foarte puternic in toata ortodoxia. Primul pas spre apostazie s-a facut - in mod oficial.De acum nelegiuirile se vor tine lant. Doar Maica Domnului ne mai poate scapa ! Maica Preacurata, vino in ajutorul nostru ca pierim, Stapana !

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Este cutremurator ce se intimpla. Am inteles ca se pregateste acest eretic sa vina si la noi. Spuneau batrinii nostrii.."In vremurile de pe urma vor venii mirenii si vor sluji in altare"

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu va mirati, patriarhul Bartolomeu I, ca mason de gradul 33, merge pe urmele inaintasului sau Atenagora I, alt mason care pretindea ca a anulat anatema de la 1054.

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dar totusi asta se intampla in 2006 ?
  Cum de se afla aceasta informatie abia peste 4 ani ?
  Sa fie "de vina " cenzura bisericii oficiale ?

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si mai ales asta s-a intamplat in 2006!!!!

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  aceasta e o manifestare la nivel liturgic ca sa zicem asa,a pactului cu inselarea pe care l-au facut mai demult si la nivel dogmatic prin acordurile de la Chambesy si Balamand,cand au recunoscut ca "ortodocsi" pe copti,armeni si alti ETETICI MONOFIZITI,cand au "recunoscut" tainele catolice ca botezul si hirotonia incat de multa vreme in biserica nu se mai boteaza catolicii ori armenii care vor sa treaca la ortodoxie pe motiv ca sunt botezati(stiu cazuri concrete),;ori fi botezati dar cu care botez?,si in numele carei Sfinte Treimi?(cea in care ereticii invata filioque,sau cea in care firile Fiului lui Dumnezeu sunt martusite stramb de monofiziti?)
  Iar ierarhi si patriarhi ortodocsi numesc ,si nu din politete",prea sfintite"pe eretici ca papa si ioan robu,s.a.

  Acum e vremea profetita de multi sfinti ca Sf Serafim de Sarov,Sf Ioan Maximovici,Sf Anatolie de la Optina si multi altii care ne avertizeaza ce ierarhi or sa pastoreasca turma lui Hristos.

  Dar noi avem in biserica noastra stramoseasca,slava Domnului,inca preoti vrednici cu acrivie care nu accepta si nu marturisesc ratacirile admise de ierarhii apostati prin adunatrile lor ecumenico-satanicesti;acestia sunt legatura noastra cu sfintii parinti in Biserica lui Hristos;de ei sa ne tinem;sa-i cautam mai cu ravna decat orice ca ei hranesc cu taine si intaresc viata noastra duhovniceasca.
  De acum NUMAI de astfel de preoti sa ne tinem,ca stim deja de la Mantuitorul Hristos ca "nu tot cel ce Imi zice :Doamne Doamne,va intra in imparatia cerurilor,ci cel ce FACE VOIA TATALUI MEU Celui din ceruri."

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Biserica Mea nici portile iadului-,,ecumenismu''l, n-o sa o poata birui, ne spune Mantuitorul Hristos, si are dreptate. Dar sufletele noastre?
  Aici e aici! Cine o sa vrea sa-si salveze sederea temporara aici o sa-si piarda sufletul.
  Ce sa mai zic de profesorii de religie, ei acum trebuie sa spuna ca cea facut Bartolomeu e erezie si astfel profesorul are sanse sa-si parda postul dar nu sufletul.
  Fac un apel catre profesorii, mai ales cei de religie: sunteti soldati in prima linie iar misiunea voastra e sa cuceriti reduta ereziei, punand steagul ortodoxiei in sufletele copiilor, chiar cu pretul serviciului vostru, si la nevoie a vieti voastre! Nu e de gluma, nu puteti, nu mai predati si n-o sa dati socoteala pentru sufletele celor dusi de cei fricosi in erezie a copiilor.
  Cum zicea si Arhimandritul Iustin a inceput mucenicia. Asa ca de ce ne e frica? Ca ereticii isi arata fata si nu mai stau ascunsi, DINTRE AI NOASTRI AU IESIT, DAR NU ERAU DE-AI NOASTRI, DAR AU IESIT PENTRU CA SA ARATE CA NU SUNT DE-AI NOSTRI!
  DAR NOUA DE CE NE E FRICA? Nu cumva de mucenicie? Acum o sa se separe neghina de grau, si parca era mai confortabil cand negina era cu graul, dar cam vine vremea secerisului.
  Doamne da-ne putere fara frica sa te marturisim!
  Asa ca ori grau ori neghina, ce e asa de greu? EUL NOSTRU!

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Iată, eu, Marcu păcătosul, vă spun că cel ce-l pomeneşte pe papă ca pe un arhiereu ortodox vinovat este, că împlineşte tot latinismul chiar pînă la tăierea bărbii, şi latino-cugetătorul va fi judecat împreună cu latinii şi ca un călcător al credinţei va fi socotit."
  Sf.Marcu al Efesului [către kir Teofan, în Evpiros]

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In sfarsit se face ceva, nu doar vorbe si iar vorbe. M-as bucura ca gestul sa fie motivat teologic si nu politic. Papa ESTE primul intre episcopi, toti Sf. Parinti au spus asta (ma refer la cei de pana in sec. al XI-lea). Nu exista niciun Sinod Ecumenic care sa declare Biserica Romei sau invatatura ei ca eretica, asa ca din acest punct de vedere gestul de la Constantinopol e pur si simplu firesc. Mai degraba nu a fost firesc ce s-a intamplat in ultima mie de ani.

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Cei care susțin că leapădă ecumenismul, dar rămân în comuniune cu ecumeniștii se încadrază ei înșişi în modul cel mai exact în definiția ecumenismului!"

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Leonard,Biserica e UNA! Cea care are radacini in Sfintii Apostoli, la randul lor urmasii Mantuitorului Hristos. Dupa cum vorbesti arati ca iti dai cu parerea privind Biserica.
  Biserica nu sta in parerea mea sau a altui om, ea are radacina in Sfanta Treime relevata celor care si-au lepadat parerea lor si au primit lumina divina, atat in Vechiul Testament dar mai ales in Noul Testament.
  Cine isi urmeaza parerea ajunge cel mult un filosof, insa pentru a-L urma pe Hristos trebuie sa accepti dreapta credinta si nu ce vrea fiecare.
  De ce nu se poate trece peste Schisma din 1054? Pentru ca acei care au schimbat hotararile Sfintelor Sinoade, in care ATENTIE! in care Duhul Sfant a conlucrat cu omul care si-a lasat eul cazut si a acceptat cunostiinta adevarului , acestia au cazut din dreapta credinta, au schimbat invatatura lui Hristos pe basme omenesti: purcederea Duhului Sfant, intaietatea papei in fata episcopilor, ce ne spune Hristos: cine vrea sa fie mai mare sa fie sluga tuturor, iar papa ce face? Se declara vicar adica il inlocuieste pe Hristos pe pamant! Ce blasfemie!
  Apoi celelalte inovatii fara legatura cu revelatia pe care le-a facut papa, in care el declara ca cine nu asculta intocmai ce spune el nu se poate mantui. Trezeste-te omule, chiar daca nu te-ai nascut in dreapta credinta, si mai grav daca te-ai nascut, nu asculta si nu te lua dupa parerea ta daca vrei sa-L urmezi pe Hristos.

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Tutenes, gresesti enorm, chiar daca Bartolomeu a apostaziat, el nu reprezinta Biserica Apostolica, Biserica lui Hristos.
  Spre deosebire de eretici care au seful lor, catolicismul papist fiind radacina ereziilor, ortodoxia, Biserica lui Hristos are ca sef pe Hristos, asa ca cei care nu-l urmeaza poate sa fie si inger nu un biet om ca Bartolomeu nu mai face parte din Biserica.
  Biserica nu consta in cantitatea de banii sau de clasa sociala, ea cuprinde pe cei care sunt sinceri, observa greutatile vieti dar isi pun nadejdea in Hristos asculta de preotii ortodoxi- sunt destui in ierarhie- asa ca nu ne tulbura gestul facut de Bartolomeu decat in masura in care datorita frici n-o sa vrem sa marturisim dreapta credinta, si a celor care o sa urmeze pe omul apostaziat Bartolomeu.. Da el este un om cu o pozitie in ierarhie dar nu reprezinta Biserica.
  Sa ne rugam Domnului pentru ca sa ramanem in dreapta credinta.
  Asa ca de ce impartasie poate fi vorba? Nu suntem eretici, si nu mergem dupa invataturi eretice.

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Leonard cand ti-am spus:Trezeste-te omule, chiar daca nu te-ai nascut in dreapta credinta, si mai grav daca te-ai nascut, am vrut sa spun ca daca te-ai nascut in dreapta credinta si gandesti asa, trebuie neaparat sa te spovedesti, pentru ca pui la indoiala hotararile Sfintelor Sinoade.

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @dardala
  stilismul e o mostra elocventa de cum ia dracul un adevar si-l rastoarna facandu-l arma impotriva celui nepriceput.Stilistii vad neoranduielile, din pacate din ce in ce mai multe si mai grave, din Biserica Ortodoxa si in loc sa marturiseasca adevarul in mod drept in ORTODOXIE,ei isi fac biserica lor cazand in schisma si alte inselari mai mari ca cei acuzati.

  In Biserica Ortodoxa au fost intotdeauna neoranduieli si erezii,patriarhi si biserici intregi ratacite;dar s-a luat atitudine soborniceste DOAR CAND A PORUNCIT DUHUL SFANT;cand rautatea a ajuns la apogeu,cand raul s-a "copt" indeajuns ca sa fie taiat si vindecat.Acum ca am ajuns in vremurile de pe urma raul apostaziei creste,se lateste cum vedem pretutindeni si va culmina cu aducerea omului nelegiuirii a anticristului,;insa si pe el il va SPULBERA Insusi Hristos la vremea potrivita.

  Ce erezii noi sunt azi?Toate sunt niste vechituri ,inselari cunoscute impotriva carora Biserica a luat deja pozitie odata pentru totdeauna.Ratacitii si apostatii de azi sunt atat de bicisnici ca propun cica ca noi niste rataciri vechi cum e catolicismul RUSINAT PE VECIE de Sf Grigorie Palama;ce nevoie e sa dicutam ratacirile papistasilor ,sunt cunoscute;sau ce nevoie e sa dicutam pe la adunaturi "teologice" despre credinta coptilor,armenilor sau altor prapaditi ca stim deja ca sunt MONOFIZITI;si aceasta INDIFERENT ce se hotaraste de mintile obscure inspirate de duhul cel rau si nu de Duhul Sfant ale unor ierarhi si "teologi" pe la Balamand,Chambesy sau alte locuri.
  Si nu doar pentru ca unii sunt hirotoniti canonic sunt si purtatori de Duhul Sfant ca hotararile si lucrarile lor sa ramana vesnic neschimbate,si intre Apostoli a fost un Iuda.
  Pe pastorii mincinosi si naimiti nu-i asculta turma ,oile cunosc glasul Pastorului Cel Bun Hristos si pe El il urmeaza,caprele urmeaza pe naimiti.

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Vulturul:
  A fost o vreme in care am avut nedumeriri mari in ceea ce priveste obiectiile aduse de tine catolicismului, nedumeriri care m-au determinat sa caut cu multa indarjire adevarul. Dupa 11 ani de teologie mi-am lamurit insa aceste nedumeriri, si asta nu in favoarea parerilor tale.

  PS. Am observat cu stupoare ca gestul discutat pe pagina aceasta este din 2006. Ciudat cum de abia acum s-a ajuns sa se comenteze pe marginea lui.

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  O intrebare si o rugaminte pentru Admin: care este versiunea in romana a Bibliei cea mai apropiata de original si de unde poate fi procurata ? Multumesc.

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Intrebarea lui dardala "Ce mai mult decît atîta aşteptaţi să se întîmple" mi se pare normala, si poate chiar ar trebui sa ne-o punem si noi. Ii tot acuzam pe "stilisti" ca s-au rupt de Biserica, dar uitam ca sunt anumite canoane care te obliga sa te rupi de ierarhii eratici si sa nu-i mai pomenesti.

  Deci, ce facem? Sunt respectivii ierarhi (Patriarhul Ecumenic, de ex.) eretici? Si daca da, ii pomenim in continuare? Asteptam un semnal ceva ca sa ne rupem de ei? Ce facem? Pana unde putem merge?

  Bogdan.

  PS: Sunt intrebari serioase, nu retorice.

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Daca dorim dobandirea Duhului Sfant, Il cautam la Cel Care-L are. Si ne doare cand vedem cum unii vor sa-L izgoneasca pana si din Biserica! Cu deplin dispret pentru sufletele noastre.

  Daca nu mai cautam Duhul Sfant, ci dorim sa folosim religia pentru a ne atinge scopuri politice si economice, atunci putin ne doare de ce mai fac ierarhii ortodocsi si papa.

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Bogdan

  sunt indreptatite intrebarile tale;dar vezi Biserica e un organism intreg,unitar si lucreaza pe principiul sobornicitatii,nu orice madular poate sa salveze intregul.Va lua Biserica masurile inspirate de Duhul Sfant la vremea potrivita doar daca fiecare din noi ne facem datoria la locul nostru cu rugaciunea,osteneala,lacrimile,trezvia si ravna pentru ortodoxie.Deocamdata sa cautam noi un duhovnic din cei cu discernamant si acrivie pentru Adevar,sa mergem cat se poate doar la bisericile la care se tin slujbele si invataturile,dogmele neschimbate asa cum ni le-au lasat sfintii parinti si sa ne rugam sa nu se piarda sufletule noastre in incercarile care sunt si vor veni;ca nu suntem noi in stare sa oprim apocalipsa si apostazia;dar suntem datori sa ne mantuim sufletele in vremurile astea de mare inselare.Sa nu ne cautam noi probleme acolo unde nu ni se va cere socoteala.
  Un sfant rus contemporan a avut o viziune despre corabia Bisericii Ruse care se va sfarama(pe vremea comunismului)si zicea ca chiar si in dezastrul acesta se vor mantui suflete tinandu-se de mici lemnisoare din trupul corabiei;ba mai mult spunea ca la porunca lui Hristos poate fi si o minune ca sa se adune lemnele si sa se lipeasca, sa se refaca corabia sfaramata;dar asta depinde si de pocainta noastra.

  Acum e vremea despre care scria Sf Evanghelist Ioan: "Cine e nedrept,sa nedreptateasca inainte.Cine e spurcat,sa se spurce inca.Cine e drept,sa faca dreptate mai departe.Cine e sfant,sa se sfinteasca inca".
  Si sa stim sigur ca nu va rezista decat doar acela care e gata sa moara oricand pentru Hristos si Ortodoxie.

 29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Vulturul

  "chiar daca Bartolomeu a apostaziat, el nu reprezinta Biserica Apostolica, Biserica lui Hristos." - de acord ca el nu reprezinta , ca si conceptiue teologica Biserica lui Hristos .
  Insa pozitia sa pur si simplu nu poate fi disociata de el ca si persoana .
  Pozitia asta e extrem de noua si de neortodoxa .
  Mai demult , cand era ravnapentru ortodoxie , un asa specimen era caterisit fara doar si poate .
  Acum , fac pariu ca pe langa "teologia "periculoasa a celor care spun ca acest bartolomes nu face parte din biserica , se vor gasi inca multi altii care chiar vor gasi argumente care sa-i justifice ereziile si comportamentul neortodox.
  De fapt , dupa parerea mea , toti ceilalti care spun ca sunt impotriva ecumenismului , dar merg la liturghie acolo unde sunt pomeniti episcopii ecumenisti si patriarhii ecumenisti sunt de fapt ecumenisti.
  Degeaba se declara ei antiecumenisti cand se fac partasi cinstirii in cadrul liturghiei unor asemenea "episcopi " ; ce duh poate exista acolo unde sunt pomeniti partasii ereziei tuturor ereziilor?
  Sunt preoti care nu ii pomenesc?
  Sau toti se declara antiecumenisti si cand vine liturghia pomenesc cu seninatate ecumenistii ?
  Cred ca preotilor le pasa de meseria lor si le e frica sa aiba o atitudine cu adevarat ortodoxa , sa procedeze ca Sfantul Vasile care cum a auzit ca episcopul Dianiu , care l-a botezat , semnase marturisirea de credinta a omiusienilor ( cea mai usoara forma de arianism) , nu l-amai pomenit .
  In toata istoria ortodoxa sunt laudati si trecuti in sinaxar cei care au rupt comuniunea cu episcopii eretici , dar in vremurile de acum s-a inventat "teologia" modernista de a pastra comuniunea pana cand "un sinod ecumenic" va condamna erezia ecumenismului ...
  Ca si cand ecumenistii care sunt majoritari s-ar autocondamna !
  E ilogic , irational , nerealist si mai ales neconform cu voia lui Dumnezeu !

  "Biserica nu consta in cantitatea de bani sau de clasa sociala, ea cuprinde pe cei care sunt sinceri, observa greutatile vietii dar isi pun nadejdea in Hristos, asculta de preotii ortodocsi- sunt destui in ierarhie- asa ca nu ne tulbura gestul facut de Bartolomeu, decat in masura in care datorita fricii n-o sa vrem sa marturisim dreapta credinta, si a celor care o sa urmeze pe omul apostaziat Bartolomeu.. "
  Mai demult , ortodocsii cu ravna refuzau sa merga la liturghie cand slujeau preoti sau ierarhi eretici ...
  Astazi ,prin rastalmacirea ortodoxiei la 180 de grade , trebuie sa nu-i consideram eretici pe ce-i care-i pomenesc pe eretici ...
  Ce duh modernist si scolastic al teologiei "ortodoxe " e de vina pentru aceasta situatie ???
  Probabil hotararea lui cuza conform careia toti cei care aspira la episcopat trebuie sa aiba studii teologice in afara ? Lucru care a dus la situatia in care aproape toti ierarhii BOR au studii la "universitatile " protestante din apus ?

  Iata ce spune sfantul Teodor Studitul , iata teologia ortodoxa in aceste privinte :
  "Preotului şi egumenului le‑ai răspuns bine: să fie opriţi de la liturghisire cei hirotoniţi acum de către arhie­re­ul aflat de curând în biserică, dar care zice în acelaşi timp că în chip rău s‑a făcut sinodul[21] şi că „pierim”. Fi­ind­­că pentru ce, mărturisind [dreapta credinţă], nu fuge de pierzanie, despărţindu‑se de erezie, ca să rămână epis­cop înaintea lui Dumnezeu? Iar acum sunt primite [vala­bi­­le] hirotoniile lui![22] Dar de ce, fiind limpede erezia [lui], egumenul a mai adus la o hirotonie eretică pe fraţi? Aşa­dar, dacă cel ce i‑a hirotonit s‑ar fi îndreptat, puteau de­în­dată să lucreze cele sfinte, dar cât timp este în ere­zie, prin faptul că pomeneşte un eretic la liturghie (!!!) , chiar da­că ar spune că are cuget sănătos, cei pe care i‑a hi­ro­to­nit nu sunt cu adevărat liturghisitori ai lui Dumne­zeu."
  Asta este pozitia unui ortodox , restul nu sunt decat justificari intelectualisto-scolastice ale ereziei !

 30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @admin: nu inteleg, ce e cu Biblia da la 1914?

 31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fratilor,marturisesc cu tarie faptul ca :

  -nu exista Duh Sfant la catolici ;
  -nu se poate numi biserica,ci doar erezie catolica;
  -neavand Duh Sfant ,botezul lor nu este valid;
  -e o mare erezie ca aceasta "biserica" sa fie numita sora a Bisericii Ortodoxe ,ea fiind o excrescenta pe trupul Adevaratei Biserici ;
  -nu primesc la botez iertarea pacatului stramosesc ,de aceea trebuie botezati in Biserica ortodoxa in numele Sfintei Treimi
  prin cufundare in apa;
  -nu se numesc doar schismatici ci si eretici.
  -nefiind in duhul adevarului.nu avem nici o partasie cu ei
  iar cei ce se roaga si slujesc impreuna cu ei,sunt asemenea lor
  (eretici).
  Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si sa ne pazeasca pe toti de toata erezia si pacatul.Amin!

 32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fratilor,luptatori intru Domnul Hristos,eu cred ca ar trebui acum, cind timpul imvrajbirilor a sosit si incercarile de a ne amesteca cu cei ce s-au departat si instrainat de Sf.Biserica Apostolica prin acte si fapte demne de judecat,dar fara putere atunci cind doar discutam si nu trecem la fapte.E simplu ce avem de facut alaturi de sfintii nostri si martiri care au marturisit prin jerfa lor ,,Simbolul Credintei"crezul,invatati copii sa-l rosteasca inca din fasa,rostiti-l mai tare si cu putere,din inima si sufletul vostru si veti vedea lucrarea Sfintului Duh care a pus prin Sfinti parinti zidul despartiri,veti vedea catapeteasma rupata in doua(biserica despartita de cei ce au dorit putere si nu urmarea Lui Hristos).Citi din cei ce devin nasi copiilor vostri stiu sa rosteasca crezul?Majoritatea sa dovedit al nu-l sti,sa-l invatam a pune aceasta mare marturisire alaturi de Sf.rugaciune arhiereasca ,,Tatal Nostru"
  si rostita de fiecare din noi in orce timp si-n orce loc se vor auzi in urechile voastre glasurile Sfintilor Parintil,cei ce incearca sa ingroape adevarul se vor rusina si se vor trezi la realitate.
  Dumnezeu sa ne ocroteasca si sa fie alaturi de noi.

 33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  pr. milica, sa va credem?
  vedem de pe site-ul dvs. ca un eretic v-a "sfintit" biserica (ecumenistul Joanta) si ca ati facut plecaciuni unui eretic luteran pe care-l numiti "episcop".
  N-am vazut pana acum nici o pocainta publica din partea dvs. Daca sunteti sincer o asteptam si atunci o sa va credem.

 34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  nu mă miră situaţia. citesc cărţile DR. Paulescu şi de aceea nu mă mai miră ce fac jidanii şi masoneria. În acest moment au ajuns aproape de apogeul planurilor de globalizare adică de amăgire şi au pătruns exact în cele mai înalte ierarhii ale creştinătăţii întocmai spre a o putea compromite şi mai apoi distruge. Vai lor, când le a veni rândul la Judecată. Până atunci să fim tari în credinţă fiindcă răul este abia la început...

 35. Vulturul Legionar

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Leonard. Nu vreau sa discut parerea mea. Adevarul e UNUL: HRISTOS!
  Iarta-ma ca te-am ametit, cauta la Sfintii Parinti, si vei afla raspuns.

 36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu pot sa te inteleg frate draga,nu stiu de unde vii si nu pot sa inteleg cu ce te ocupi.Eu stiu ca inalt prea sfintia sa este mitropolit si nu Episcop dupa cum i-l numesti dumneata,eu sint un amarit si pacatos de preot in fata Bunului Dumnezeu carui caut sa-i slujesc dupa rinduiala si sa nu judec pe cei alesi si unsi sa ne pastoreasca. Sint departe de a face ecumenism si de a ma amesteca cu cei ce s-au indepartat de Sf. noastre invataturi.Canonic trbuie sa fiu sub Inalt Prea Sfintia Sa si a noului Episcop Macarie.Stiu ca avem si lupi printre noi,care-s imbracati in pei de oaie si cauta sa descentralizeze Sf.Biserica si sa o destrame.Iata daca am protestat impotriva homosexsualitatii ce mi-au facut? Mi-au dat foc la Sf. Lacas. Frate draga mergi prea departe si judeci prea mult,eu am venit cu micul meu comentar sa indemnam pe toti cei ,ce sint sub dreapta credinta sa marturisim cu tarie si din inima ,crezul" in Sf Biserica si-n tot locul, marturisind ceea ce Sfintii Parinti au fixat nu ne putem abate amestecindu-ne cu eretecii.

 37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ce partasie are lumina cu intunericul? Cititorii sa judece singuri:

  http://www.parohiaortodoxaromanavaxjo.se/informatii.htm

  "Inalt Prea Sfintia Sa Mitropolit Serafim Joantå a venit in Växjö unde a oficiat Sf.Liturghie impreunå cu noi.
  Cu aceastå ocazie am avut ca reprezentant din partea Bisericii Suedeze ,, präst Grugiel-Adolfsson Richard” din Öjaby. Tot la aceasta data s-a fåcut Sfintirea Sf. Låcas si am fost instalat ca preot al acestei Parohii din Växjö.De asemenea am fost recunoscut de cåtre organele in drept de la Comunå si de la Biserica Suedezå,,Luteranå.” (Biskop Anders Wejryd)"

  fotografii cu ereticii: http://www.parohiaortodoxaromanavaxjo.se/photogallery/Bild%20018.jpg
  http://www.parohiaortodoxaromanavaxjo.se/photogallery/100_0531.JPG
  http://www.parohiaortodoxaromanavaxjo.se/photogallery/Bild%20017.jpg
  http://www.parohiaortodoxaromanavaxjo.se/photogallery/Bild%20016.jpg
  http://www.parohiaortodoxaromanavaxjo.se/photogallery/Bild%20015.jpg

 38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  S-a transformat in intuneric ...

 39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Parintele Porfirie: "Fiti Sfinti si toate problemele voastre se vor rezolva"

  Parerea mea e ca trebuie sa ne rugam mult pentru ierarhi, in varful muntelui sunt furtunile cele mai puternice, din cauza asta ierarhii au cea mai mare nevoie rugaciune si de sprijinul credinciosilor, pentru ca ei au ispitele cele mai mari. Asa ca cine are inima buna si e sanatos duhovniceste sa se roage si pentru cei rataciti, fie ei mireni sau mari ierarhi, Scumpul nostru Domn nu mai poate de bucurie atunci cand vede pe frati ca se ajuta intre ei. Cei tari sa ajute si pe cei slabi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*