Intrebare: Se inseala sau nu marii duhovnici in privinta actelor cu cip?

Incredintare ca Dumnezeu isi are alesii sai in orice veac

Doi mari sfinti ne incredinteaza ca Dumnezeu randuieste oameni care sa dea raspunsurile ce se cer in veacul in care traiesc.

Sf. Nifon al Contantianei Ciprului

– Oare precum acum s-au inmultit sfintii intru toata lumea, asa si la sfarsitul veacului?
Zis-a lui fericitul:
– Fiule, pana la sfarsitul veacului nu va lipsi prooroc Domnului Dumnezeu; asijderea nici satanei slujitor. Insa in zilele cele mai de apoi, cati intru adevar vor sluji lui Dumnezeu, se vor ascunde pe sinesi cu buna istetime de oameni, si nu va fi intru dansii de a savarsi semne si minuni precum in zilele de acum, ci pe cale lucratoare si masurata vor calatori cu smerenie, si mai mari decat Parintii cei purtatori de semne se vor afla intru imparatia lui Dumnezeu. Pentru ca atunci nimeni nu va fi in ochii lor ca sa faca semne, ca dintr-o pricina ca aceasta, de a doua oara atintindu-se oamenii foarte cu osardie sa se duca catre nevointa.

Sf. Andrei al Chesareii Capadociei in Talcuirea capitolului 13 din Apocalipsa:

Stiinta cea dovedita a acestui numar, precum si a tot ceea ce s-a scris despre el, o va descoperi vremea si nevointa celor intelepti si treji. Caci, daca ar fi fost nevoie cu adevarat ca noi sa cunoastem acest nume, Ioan, cel ce l-a vazut, ni l-ar fi descoperit, insa darul lui Dumnezeu n-a voit sa se scrie in cartea dumnezeiasca numele lui cel pierzator.

Cine sunt cei intelepti si treji? Nu cumva sfintii si alesii lui Dumnezeu din fiecare veac?
Iar in veacul de acum cine sunt cei intelepti si treji? Daca acum e vremea, pe cine vedem ca a avut nevointa? Nu cumva pe cei care au dus greul si zaduful zilei, adica marii nostri duhovnici?
Sau oare sunt placuti si alesi si aceia care au inceput sa se bucure de inlesnirile si desfatarile acestui veac, fie din patimi trupesti, fie din iubire de averi, fie din iubire de stapanire si slava desarta, de care nu s-au pocait?

Daca intelepciunea celui (Sf. Ap. Ioan) care a vazut semnul, si numarul si numele a socotit ca este mai bine sa le taca pastrand descoperirea lui pentru alesii lui Dumnezeu din fiecare veac, ca sa se dovedeasca lucrarea cea vie a lui Dumnezeu, cine sunt cei care au indrazneala de a-i face mincinosi si inselati pe alesii Lui?
Consideram ca ideea de a socoti vii doar pe Sfintii Apostoli si pe Parintii canonizati ne arunca automat in sinagoga lui antihrist in care nu lucreaza Harul.

In consecinta, acceptam sa fim numiti in orice fel, chiar si „la limita ereziei” de catre cei care nu cred ca Dumnezeu este Acelasi ieri, azi si in veac.

„…nu va fi intru dansii de a savarsi semne si minuni(…), ci pe cale lucratoare si masurata vor calatori cu smerenie… nimeni nu va fi in ochii lor ca sa faca semne, ca dintr-o pricina ca aceasta, de a doua oara atintindu-se oamenii foarte cu osardie sa se duca catre nevointa”.

Asadar, sa nu asteptam minuni de la marii nostri duhovnici, ci sa le vedem lucrarea intregii lor vieti si sa luam aminte la smerenia lor. Dumnezeu vrea de la noi credinta in purtarea Sa de grija ce ne-o arata prin acesti povatuitori spre mantuire, care prin propria lor viata au aratat ca slujesc Domnului Dumnezeului nostru si care s-au jertfit pentru sfanta Biserica Sa, iar acum intr-un glas avertizeaza asupra aceluiasi lucru: pericolul actelor cu cip, premergatoare pecetluirii.

Despre inselarea si nelinistea ce-i cuprinde pe cei ce accepta pasii spre pecetluire

Apocalipsa, cap. 13

Si i se vor inchina ei toti cei ce locuiesc pe pamant, ale caror nume nu sunt scrise, de la intemeierea lumii, in cartea vietii Mielului celui injunghiat. (…)
Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte, incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei.

Talcuirea Sf. Andrei al Chesareii Capadociei:

Si se va nevoi sa puna peste toti numele cel pierzator al potrivnicului si inselatorului: pe mina lor cea dreapta, ca sa taie lucrarea celor drepte si bune; iar pe frunte, pentru a-i invata pe cei amagiti sa fie indrazneti intru inselaciune si intru intunecare. Dar numele [Antihristului] nu va fi primit de cei insemnati pe fata cu lumina cea dumnezeiasca. Si numele fiarei se va vesti peste tot celor ce vor cumpara si celor ce vor vinde, incit cei ce nu-l vor primi vor suferi moarte cumplita, din lipsa celor trebuincioase.

Apocalipsa, cap. 14

Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, in potirul maniei Sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei. Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Iisus.

Talcuirea al Chesareii Capadociei:

Oricine se va supune lui Antihrist, facindu-se ca o fiara si petrecind viata necurata, si il va marturisi pe el cu cuvintul sau cu fapta ca fiind dumnezeu (caci aceasta poate sa arate infierarea ce se va da pe frunte si pe mina), acela se va face si el partas bauturii paharului muncilor. Al muncii celei neamestecate cu milostivirile lui Dumnezeu, pentru dreptatea judecatii; dar amestecata cu felurite munci, pentru rautatea cea mult stricacioasa si de multe feluri pe care singuri au ales-o si au voit-o. Si bine se zice: „vinul faradelegii, care-i va imbata pe cei ce beau”, de vreme ce, cu care fapte greseste cineva, cu aceleasi se va si munci.

Iata cum nici Scriptura, nici Parintii nu vorbesc de vreo lepadare expresa de Hristos, ci doar de inchinare la fiara. Si cum stim ca incalcarea unei porunci aduce pierderea Harului, atunci inchinarea la fiara si la antihrist se va face ca urmare a incalcarii poruncilor lui Hristos, venite la noi prin Sf. Apostoli si Parinti (a se citi Duhovnici). Avertismentul dat de marii duhovnici ca sa nu acceptam actele cu cip e strans legat de inchinarea la fiara. Aceasta se va face de cei ce au pierdut Harul (mai ales) prin neluarea in seama a acestui nou pericol al actelor cu cip, fara a le exclude pe cele existente pana acum.

Si iara sa nu zica nimeni ca acum putem accepta un act cu cip si important e sa refuzam doar pecetea, caci nu veti avea „odihna nici ziua nici noaptea” iar dupa cum zice Parintele Arsenie Papacioc:

Daca eventual vine moartea, Dumnezeu te va lua pe tine in ce te va gasi – te va ferici sau te va judeca.

Sa veghem precum fecioarele cele intelepte si sa nu fim prinsi de propriul sfarsit ca niste calcatori de porunci.


Cum ajungem sa cadem si sa pierdem Harul

Parintii despre pierderea Harului:

Parintele Justin:

Daca insa omul accepta sa se lase pervertit si injosit prin pacat, atunci Harul lui Dumnezeu nu mai lucreaza in toata plinatatea lui, pentru ca este impiedicat de vointa rea a omului. Crestinul adevarat stie ca la cea mai mica lepadare il paraseste harul lui Dumnezeu, si cu cat este mai sporit, cu atat simte aceasta parasire pe pielea lui… cu cat se urca mai la inaltime in virtute si in necompromis, cu atat are o vedere mai clara a patimilor si a luptei cu ele. O lepadare mica atrage alta mai mare dupa ea. Vor cadea toti cei care sunt legati de cele pamantesti.

Parintele Arsenie Papacioc:

Sunt, pe undeva, impatimiti si ascunsi, care nu sunt pe pozitia duhovniceasca. Pentru ca nu patima in sine este primejdia cea mai mare, ci faptul ca tu esti inconstient, ca tu vrei mai departe sa te indulcesti de ea, nu lupti ca sa o dobori, ca sa te asezi pe pozitie. Atunci te ajuta harul, cand te asezi pe pozitie. Cand nu lupti, si te complaci in patima aceea, atunci te faci casa de draci, si vin fel de fel de duhuri si de farmece.

Dar, daca esti foarte stapanit de un pacat si iti pare rau si te asezi pe pozitia buna impotriva pacatului, atunci iti ajuta harul. Daca nu te asezi pe pozitia de lupta, si te simti bine in cloaca aceea, atunci harul nu te ajuta.

Parintele Rafail Noica:

Daca unul dintre noi primim har de la Dumnezeu, apoi harul naste o oarecare teama, cu plangere. Cum a venit in mine? Cine se salasluieste in mintea mea? Ce este ce mi-a schimbat acum toate gandurile, toate simtirile? Dar, lucru si mai infricosat: cum sa-l pastrez? Cum sa nu-l pierd? Si cu cat e mai puternic harul, cu atat este mai puternica frica. Unii vorbesc de “teroare”, totusi nu in sensul urat al cuvantului: o “teroare” sa nu pierzi aceasta, harul acesta asa de pretios. Dar, o, cat de usor se pierde! Un gand, cat de mic, care nu este in armonie cu El, si s-a dus! Dar nici nu stii ca s-a dus. Te trezesti dintr-o data: A, unde este? Unde este ceea ce-mi era atat de scump? Era pentru mine atat de bine. Cum sa-l mai aflu?

Si daca vine harul acesta la inceputul vietii, se pierde apoi – fiindca omul nu stie sa traiasca fara pacat, si nu stie sa nu-l piarda. Dar daca continua educatia sfanta a omului, revine harul. Dar totusi sufletul il simte de asa o gingasie, incat te apuca o groaza cum sa nu-l pierzi. Si frica aceea care merge pana la groaza, aceea este frica lui Dumnezeu. Aceea este, daca vreti, frica de Dumnezeu, frica sa nu-L pierzi pe Dumnezeu, Cel ce te-a facut. Este deja “in samanta” dragostea lui Dumnezeu, dragostea de Dumnezeu, dragoste care, in nesavarsirea noastra, in starea noastra de pacat, se manifesta ca o frica, frica de a fi nevrednici de frumusetea aceasta nespusa.

Parintele Arsenie Muscalu:

Sfantul Apostol Pavel spune undeva:“Incercati-va pe voi insiva, cercetati-va daca sunteti in credinta. Oare nu va cunoasteti voi pe voi insiva ca Hristos Iisus este intru voi? Ci afara numai daca nu sunteti netrebnici“.

Deci asta este problema noastra. Daca il avem pe Hristos salasluit in noi, ne mai putem teme de ceva? Ne mai putem teme de ceva? Nu vom sti singuri cand va veni momentul acela cand fiecare va fi pus in fata situatiei, sa se lepede sau sa nu se lepede de Hristos? Nu va sti fiecare ca va veni momentul acela? Adica tu sa pierzi Harul Sfantului Duh si sa nu stii sa l-ai pierdut? Daca punem asa problema, inseamna ca noi nu avem clar constiinta ce este viata crestina.

Ca scopul nostru asta este: dobandirea Harului Sfantului Duh. Cine pune intrebari legate de problema asta, ar trebui sa se intrebe el pe el insusi mai intai: ‘Ce este in inima mea? Am agonisit acolo Harul?’ Ca daca nu l-am agonisit, pot sa-mi pun eu mii de probleme si sa primesc mii de raspunsuri, ca atunci cand se va ivi situatia sa ma lepad de Hristos, tot mai voi lepada de El. Pot sa stiu bine ce trebuie facut. Pot sa stiu ca primirea buletinului inseamna lepadare de Hristos si tot il voi primi daca ma va parasi Harul Sfantului Duh. Deci problema mea asta este.

De la ei au spus Parintii toate acestea sau de la Dumnezeu?

Dar cuvintele Sf. Scripturi se implinesc si aici, cand Mantuitorul ne zice:

Si a zis: Amin graiesc voua: Ca nici un Proroc nu este primit in patria sa. (Luca 4:24)


FRUCTUL OPRIT

Facere, cap.3

Sarpele insa era cel mai siret dintre toate fiarele de pe pamant, pe care le facuse Domnul Dumnezeu. Si a zis sarpele catre femeie: “Dumnezeu a zis El, oare, sa nu mancati roade din orice pom din rai?”
Iar femeia a zis catre sarpe: “Roade din pomii raiului putem sa mancam; numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: “Sa nu mancati din el, nici sa va atingeti de el, ca sa nu muriti!”  Atunci sarpele a zis catre femeie: “Nu, nu veti muri! Dar Dumnezeu stie ca in ziua in care veti manca din el vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul“.
De aceea femeia, socotind ca rodul pomului este bun de mancat si placut ochilor la vedere si vrednic de dorit, pentru ca da stiinta, a luat din el si a mancat si a dat barbatului sau si a mancat si el. Atunci li s-au deschis ochii la amandoi si au cunoscut ca erau goi, si au cusut frunze de smochin si si-au facut acoperaminte. Iar cand au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, in racoarea serii, s-au ascuns Adam si femeia lui de fata Domnului Dumnezeu printre pomii raiului.
Si a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam si i-a zis: “Adame, unde esti?”
Raspuns-a acesta: “Am auzit glasul  Tau in rai si m-am temut, caci sunt gol, si m-am ascuns”.
Si i-a zis Dumnezeu: “Cine ti-a spus ca esti gol? Nu cumva ai mancat din pomul din care ti-am poruncit sa nu mananci?”

Talcuirea P. Rafail Noica:

Si atunci Dumnezeu a zis: “A, dar cine ti-a aratat ca erai gol? Nu cumva ai mancat din rodul acela de care ti-am spus Eu sa nu mananci?” Si iata ca Dumnezeu ii face spovedania lui Adam. Si pana la urma ce se intampla? Adam, cand s-a infatisat inaintea lui Dumnezeu, isi acoperise goliciunea cu frunze de smochin. Dar cand s-a terminat, tragic, tot dialogul acesta – tragic, fiindca Adam si-a pierdut frumusetea cea dintai, si nu si-a regasit-o prin marturisire, prin pocainta – cand Adam a pierdut Raiul in care se desfata, ce a facut Dumnezeu cu Adam? Iata ca l-a imbracat cu “haine de piele”.

Aceste haine de piei sau haine de piele – si expresia are multe intelesuri, pe care o sa le invatati, dar ma limitez astazi la una: Nu e oare haina de piele o imbracaminte, un acoperemant mai desavarsit decat frunzele de smochin? Adica, atuncea cand a iesit o cearta, cum ar fi, intre Adam si Dumnezeu, Adam a ramas imbufnat in starea lui si nu s-a intors ca sa spuna lui Dumnezeu: “Da, Doamne, asa cum ai zis, asa am facut. Am mancat din rodul din care mi-ai spus sa nu mananc, si uite ce s-a intamplat. Credeam ca mi se deschid ochii ca sa-i ridic la Dumnezeu, ca asa mi-a zis sarpele, atuncea cand Tu mi-ai spus ca aveam sa mor – si uite ca am murit, uite ca duhovniceste am murit. Mi s-au deschis ochii, si ce-am vazut? Goliciune si rusine. Dar de ce rusinea asta? Am pierdut harul Tau, am murit!

Sarpele nu i-a zis Evei sa guste din fructul oprit, ci doar i-a strecurat indoiala si i-a prezentat mai mult avantajele: „Dumnezeu a zis El, oare, sa nu mancati…? Nu, nu veti muri!… veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul”. Similar si noua ni se arata azi doar partile bune ale cipului, precum si confortul ce ne asteapta daca luam actele cu cip, caci ni „se vor deschide” toate usile pamantesti (uitand ca important e sa ni se deschida Poarta Raiului).

Dar cat trebuie sa mai acceptam din „bomboanele otravite” ale vrajmasului? Oare Eva a mancat un sac de mere sau UN SINGUR mar, care a dus la moartea cea vesnica?

Adam pentru ce a murit? Pentru un mar sau pentru o porunca? Iar caderea si lepadarea noastra pentru ce vor veni? Pentru o bucata de siliciu sau pentru calcarea poruncii lui Dumnezeu, data prin Parinti? Nu trebuie sa „gustam” ca si Adam, pentru a descoperi goliciunea sufletului, ca urmare a pierderii Harului.

Daca Sf. Apostol Toma a cerut sa-si puna degetul in coasta Mantuitorului pentru a se incredinta ca El este Cel inviat, iata ca statul ne cere doua degete si noi tot nu credem ca pecetluirea este aproape. Ajuta Doamne, necredintei noastre.

Acum e vremea de a ne aseza pe pozitia de lupta, caci aceste cipuri prevestesc ce va sa vina, iar noi avem timp sa ne pregatim. E o binecuvantare de la bunul Dumnezeu ca ne lasa timp sa lucram la mantuirea noastra si ne arata si capcanele de care sa ne ferim. Ca niciodata in istoria omenirii, Dumnezeu ajuta neamul omenesc, caci vremea plangerii se apropie iar mania lui Dumnezeu va fi peste cei ce-L hulesc pe Dansul.

Dar Fiul Omului, cand va veni, va gasi, oare,
credinta pe pamant? (Luca 18:8)

37 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu mai e nimic de adaugat. Pentru mine a fost de ajuns primul apel al parintelui Iustin si mi-a ajutat Dumnezeu sa ma desprind usor, usor de la oras cu intreaga familie, iar acum din mila Domnului avem o casuta, o gradina si reusim prin ce lucram in casa sa asiguram hrana necesara. M-a impresionat si acel bancher rus care a renuntat la tot pentru o viata mai simpla, dar mai aproape de Dumnezeu.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ceea ce le descopera Duhul Sfant marilor duhovnici este cu greu sau aproape imposibil de tradus in argumente lumesti. Din pacate multi ierarhi ai bisericii, mai moderni si mai scoliti pe'afara, cu alte cuvinte mai mult filozofi decat purtatori de har se lasa mai degraba sedusi de argumente lumesti decat de Cuvantul Lui dumnezeu.
  Cred ca va sunt cunoscute aceste doua versete precum si intreg contextul (Matei cap.7):
  16. După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
  17. Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.

  Cu siguranta marii duhovnici nu se inseala. Ceva pute a 666 in buletinele (si celelalte acte) cu cip fie el RFID fie de tip "smart card" (drac destept?) si in intreg sistemul care se cladeste pe baza acestora.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu ,nu se inseala .Au perfecta dreptate.Insa fiecare dintre cei ce percep avertismentele lor inteleg sa reactioneze prin mijloace proprii.
  BOR reactioneaza oficial prin surdiatate plasind oamenii de rind in neliniste si nelamurire.BOR nu vrea sa aiba o pozitie transanta si asta nelinisteste si mai mult.
  B O Rusa a explicat de acum doi ani prin V Ciaplin care este pozitia ei fata de biometrice.Este macar un lucru cinstit.Chiar pe acest forum am citit o postare din pravoslavie .ru unde Kiril cerea ca acelor credinciosi care refuza acte biometrice sa le asigure acte fara cip.Macar atit s-au straduit.
  Se pare ca in Ucraina se intrep[rind anumite demersuri pentru a da posibilitatea actelor si biometrice si nebiometrice.
  BOR nu isi asuma riscul sa provoace tulburari .Nu isi poate exprima parerea nici despre acte , si nici nu isi poate exprima parerea despre cei care condamna acte aceste .Asta e foarte rau.
  Nu am citit de mai mult de un an acest forum.Mi-ar fi placut sa stiu ce or fi scris comentatorii cind in presa a fost lansata ideea ...parteneriat stat biserica.Alt lucru rau.
  Basescu traseaza ca un politruc sarcini ,sugereaza implicarea bisericii in chestii politice care au prea putin comun cu ortodoxia.
  Dupa mutenia BOR se pare ca parteneriatul e valabil.Sau nu?

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dragii mei,

  MULTUMIM BUNULUI DUMNEZEU PENTRU CA A DARUIT NEAMULUI NOSTRU PE ACESTI MARI DUHOVNICI AI ORTODOXIEI ! INCA O DOVADA CA DUMNEZEU NU NE LASA !

  Un lucru este limpede, in Rai nu exista nici macar urma de patima ! Pentru ca patima este radacina pacatului, plata pacatului, urmarea pacatului adica, fiind moartea ! Ori Raiul este Imparatia lui Dumnezeu, Gradina Vietii vesnice ! Nu exista acolo nimic necurat, nu exista moarte acolo !

  Eu cred ca vremurile din urma vor fi vremurile in care Dumnezeu nu va mai fi ingaduintor cu patimile oamenilor ! Orice urma de patima ne va fi fatala ! Astfel ca Turma cea mica se va alege dintre cei fara de patimi ! Insa Harul curatitor al inimii poate lucra si prin Jertfa ! Astfel, de exemplu, intr-o clipa, cel ce va alege pe Hristos, infruntind fatis pe Antihrist, in acea clipa se va sfinti prin Puterea lui Dumnezeu !
  Hotarit, trebuie sa respingem cu orice pret lucrarea satanica, sa ne impotrivim duhului antihristic al acestei lumi ! Cu fermitate dar si cu iubire pentru toate sufletele ! Cu Mila pt. sufletele chinuite de diavol, si care fac lucrarea acestuia. Dumnezeu este si va fi cu noi pina la sfirsitul veacurilor !

  sa ma iertati,

  DOAMNE AJUTA !

  Mircea

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Daca il iubim pe parintele IUSTIN, sa-l si ASCULTAM!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Amin .
  Putem sa refuzam aceste acte, din motive de constiinta, iar ei sunt obligati sa ne dea un act, o hartie, orice, provizorie, si apoi, sa ne simplificam viata, fiecare acolo unde se afla, neputandu-ne rupe dintro data de toate datoriile facute, ci dezlipindu-ne incetul cu incetul, pana vom termina cu ele; apoi vom mai vedea, ne va indruma Domnul.
  SI ASCULTARE NECONDITIONATA DE MARII DUHOVNICI !

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  oftopic
  vine Larchet in Romania!!!
  http://editura.doxologia.ro/20100910/15-octombrie-2010-lansare-carte-si-conferinta-cu-participarea-prof-dr-jean-claude-larchet

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ...parintele Justin Parvu nu se inseala deloc in privinta actelor cu cip biometric.Sa-i de-a bunul Dumnezeu sanatate lui Justin Parvu si sa-l apere de tot raul asa cum L-a aparat si pana acum.

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cine va primi pe frunte si pe mana? Atata timp cat mi-am pus nadejdea in Dumnezeu, in mod sigur El ma v-a ocroti ca sa nu primesc semnul,pe frunte care simbolizeaza constiinta{ cunoastere, credinta] si pe mana ,adica paza{a pazi, a nu pazi], a taia. Domnul sa fie cu noi AMIN Doamne ,arma impotriva diavolului, Crucea ta ne-ai dat-o noua. Amin

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Insa in zilele cele mai de apoi, cati intru adevar vor sluji lui Dumnezeu, se vor ascunde pe sinesi cu buna istetime de oameni..."
  Asta referitor la Parintele Iustin Parvu pe care voi il tot mediatizati si il transformati intr-un fel de idol. Aici parintele nu cred ca are vreo vina.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Mihai
   si tu ce ai vrea? sa nu ajunga cuvantul Parintelui la oameni? cine poate avea astfel de interese si de ce?

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu sunt apologetul actelor biometrice...dar cred eu ca mai mare lepadare de Hristos este cand savarsesti zilnic pacatul.....si te hranesti cu el..batandu-te cu pumnul in piept ca esti crestin

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  amc !

  Hai sa incerc ,sa te lamuresc cumva.....din punctul meu de vedere :

  Crestinii care se bat cu pumnul in piept" ca sunt "asa" ...sunt toti pacatosi...( adica : "savarsesc zilnic pacatul" ..." numai cat deschid gura.." ) Dar ! Dintre toti acesti crestini pacatosi.....o parte isi fac probleme in legatura cu aceste acte biometrice spurcate.....o parte nu-si fac nici un fel de probleme...Adica : unii le vor accepta...altii nu !

  Aaa...! Si inca ceva : Majoritatea "crestinilor care savarsesc zilnic pacatul"...constientizeaza ca au gresit ( mai devreme sau mai tarziu ) in fata lui Dumnezeu...l-au suparat adica......si...se duc la "spovedanie" ( una din cele 7 Taine ! ) , isi marturisesc pacatele..."se leapada de acestea" , isi doresc sincer sa nu le mai repete si, se roaga la Dumnezeu...ca, prin pocainta lor sincera si prin harul preotului sa fie iertati....

  Iarta-ma...tu....ai incercat ?

  Dumnezeu sa ne ierte ! si sa ne ajute....

  Sa ai inima buna !

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Erata:
  In comentariul meu de mai sus s-a strecurat o regretabila eroare de tastatura 🙁 🙁 🙁 A aparut cuvantul Dumnezeu cu d mic ceea ce nu putea fi sub nici o forma in intentiile mele.
  Dupa cum stiti, pentru litera majuscula trebuie tinuta apasata tasta "shift" in timp ce se tasteaza litera. Uneori se intampla ca aceste doua taste sa nu fie apasate consecutiv si de aici eroarea (destul de frecventa, dealtfel). De obicei verific comentariul inainte de a-l trimite dar la ora aceea...

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mihai !

  Daca ...am fi pagani si...ne-am inchina la zei ( Doamne fereste ! ) cu siguranta ca si parintele Iustin Parvu ar fi astfel , un "idol"...
  Dar ! pentru ca ne-am nascut crestini si am respectat...pastrat aceasta credinta sfanta...am avut sansa,fericirea de a fi contemporani cu un adevarat ! "model" duhovnicesc ! Care, prin toata trairea sa duhovniceasca...jertfa , fapte bune, milostenie ,rabdare,dragoste,intelepciune , credinta ! ( oh ! sunt atat de multe...) ne-a facut sa-l iubim si sa-i gasim corespondent in Pateric...

  Poate ca si-ar fi dorit sa stea undeva retras...numai in post si rugaciune....departe de toata tulburarea lumeasca....; dar...acum, fiind o situatie "speciala" ( "cum n-a mai fost de la inceputuri"...) ~ ...acele vremuri descrise in Apocalipsa, tot din milostenie si dragoste pentru semenii sai...( se confirma din nou ! ) si din iubire pentru credinta ortodoxa ! nu a putut sa stea in liniste...vazand atata inselare...atatea capcane ce se pregatesc crestinilor ortodocsi...si...atata confuzie...care se imprastie in randul lor...dar...mai ales ! PERICOLUL DE A NE VINDE SUFLETUL ! ( a da Cezarului ce este a lui Dumnezeu...) PRIMEJDIA DE A NE LEPADA DE HRISTOS...fara sa ne dam seama...
  Pur si simplu nu a putut rabda sa vada cum ni se intinde aceasta capcana....si cum multi crestini...din ignoranta ~ nestiinta...pot fi inselati...
  Sigur ca...nu convine ...si este incomod Sistemului...la fel ca si acum cativa zeci de ani...cand a avut taria si rabdarea sa reziste tortionarilor sai....
  Asa ca...ceea ce ne invata si ceea ce cu intelepciune ne sfatuieste...vine nu numai din cartile citite , ci mai ales ! dintr-o experienta traita , o jertfa personala !...si...din darul de a fi...vazator cu duhul....

  Aproape ca nici nu poti ridica privirea la un asemenea om...nu poti sa-i treci pe dinainte...cum se spune...

  .....dar...la adapostul anonimatului...in fata computerului...uite cum creste curajul...si...chiar tupeul ....

  Si...apropos : de ce...nu scrii pe blogul lui..."pater Mihail"...? Sunteti si sub protectia aceluiasi arhanghel ... ! ( ? ) dar...mai cu seama...! pareti a fi...in aceeasi ..."fratie"....

  Dumnezeu sa ne ierte ! si sa ne ajute...

  Sa ai inima buna !

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Multumim Lui Dumnezeu ca ne-a lasat acesti parinti duhovnicesti imbunatatiti.Fara ei am fi ignoranti si adormiti.Ei nu au nevoie de celebritate,la virsta lor si la experianta lor de viata.Ar fi mai comod sa nu se expuna,sa nu se osteneasca...Dar nu pentru asta au trait ei cum au trait, sint in viata ,, nu ca sa se aranjeze'';ci ca sa faca ce trebuie spre folosul nostru si Slava lui dumnezeu.

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Dar crestinismul nu-i usor si Hristos e greu de pacalit; El aici ne cere sa ne purtam – dupa puterile noastre – crestineste. Aici in lume, facand eforturi si-n plina necuratie. Si – vorba lui Kierkegaard – nu-i El atat de slab incat sa ne scoata din lume."
  (N. Steinhardt, extras din cartea “Jurnalul fericirii”)

  AICI IN LUME TREBUIE "SA STAM PE POZITIE" IMPREUNA CU HRISTOS, deci nu avem de ce sa dam inapoi in fata celui rau lasandu-i cale libera, si sa fugim la tara, in munti in paduri.
  NU ! Aici in lume spunem NU, DOMNULE ! Dar cu curaj, caci curajul este de la Dumnezeu, si pe cei curajosi Domnul nu-i paraseste.
  DOMNUL FIE CU NOI CU TOTI ! AMIN.

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  este o categorie de fricoşi care vor să deie bir cu fugiţii înainte ca lupta să înceapă; adică dacă s ar putea să zică NU şi apoi iute să o taie prin munţii şi pădurile patriei sperând că nu vor mai fi urmăriţi de reţeaua eRomânia sau să nu suporte oprobriul societal biometrizat... adică să fie mărturisitori de NU cu bătaie scurtă, mărturiseşti şi fugi...

  mai este o categorie care încearcă să fie extrem de rigidă cu vremile şi aia nu „zice” nimic, tace chitic; asta o fost votată şi de masoni ...

  o alta este aia care i călduţă - dar îi frică şi se înfioară de numa că poate a fi să sfârşască rău fix în gheruţele inocente dar letale propagandistic ale sistemului; adică îi este teama să nu ajungă catalogată drept fudamentalistă şi băgată la reacţionarism - prin faptul că se fâstâceşte şi când ar zice doar "nu" cu jumate de gură

  mai este una care îşi adună roade şi bunuri şi alte cele necesare unei vieţi pământeşti decente în caz de probleme ÎNSĂ uită că paserile cerului nu caută hrana fiindcă are Bunul Dumnezeu grijă /să poarte de grijă; şi astfel în loc să se îndeletnicească cu postul sever şi cu hrana diminuată, adună, adună, adună...

  mai este una care ar vrea şi cu vremile dar şi cu viaţa duhovnicească şi mereu ne oferă cu graţie şi garanţie ideea unei atitudini tacite în ceea ce priveşte sistemul...

  ÎNSĂ cei mai tari îs ăia care în timp au ajuns la un statut pe linie ierarhică şi mai au o vârstă care îi arată în plină glorie ŞI mno, amu dară cum să şi lase prerogativele pentru care au luptat şi muncit pentru că nu au anii Părintelui Iustin Pârvu care deja are o vârstă şi poate să zică pe şleau totul... dar ei nu, fiindcă îşi pierd tot ce au agonisit, fie ca funcţie fie ca statut social

  şi mai sunt unii pentru care fie dedublarea fie duplicitarul este un mod de a fi; adică pe de o parte zic că NU acceptă dar totuşi apoi se sucesc şi o lasă mai moale ca mai apoi să fie tot mai tari în ideea că nu i bai să ajungi scanat, biometrizat sau supravegheat mai ceva ca n lagărele cu camere de supraveghere

  fraţilor oare cum vor reacţiona toţi aceştia atunci când sistemul îi va bate pe umăr şi le va zice, păi dacă până amu oricum aţi avut îndoieli cu privire la răutatea biometricelor şi aţi văzut ce utile unităţii orânduirii societale, fiscale, medicale şi economice sunt de ce să nu fiţi astfel şi cu implaturile de cip, că oricum nu conţin 666 şi să le luaţi fiindcă vă vor ajuta să aveţi de toate cele ale vieţii, căci oare ce i un mic implant aşa ca nişte dinţi puşi nu i aşa?

  poate că unora le place să fie permanent cu antena la ei şi să nu facă un pas greşit de aceea supravegherea să le fie mai utilă decât faptul că Dumnezeu veghează asupra noastră DAR îi mai crud decât sistemul fiindcă nu i aşa fiindcă nu intervine mereu aşa cum sistemul o face deja asupra vieţilor globale...

  şi mai apoi cred că unora le convine mai mult ca în loc să beneficieze de prezumpţia de nevinovăţie să supravieţuiască cu presupunerea că întreaga societate este bolnavă sau predispusă la a fi antisocială sau le convine că poate astfel infractorii şi teroriştii – mai ales în Romînia de la 89 încoace îi plină ţara, atât de plină că nici unu nu a fost identificat - vor fi prinşi prin biometrie mai repede şi cu cipuri şi mai repede...

  şi poate le place să fie prinşi şi puşi în reţele şi într o bază de date care să le cuprindă totul despre viaţa lor, despre credinţa lor, despre locurile unde sunt şi merg; bănui că de data asta acea antenă nu mai este precum telefonul mobil fără semnal în anumite locuri...

  şi poate le place aşa să fie luaţi după cnp şi nu după numele Sfântului Botez, aşa cum sunt întrebat când mă duc fie să mi schimb actele sau la bancă, eu le zic numele, ei mă întreabă cnp iar dacă întreb „păi cum, numele meu nu mai contează”??? mi se spune ferm că NU fiindcă este numărul din cnp...

  eu NU vreau să fiu numit nici scanatu, nici biometricu, nici omu cu antena la buletin, nici un cnp sau alt număr ci Ştefan –Mihai, c aşa m au botezat părinţii mei la naştere şi aşa am trecut prin Taina Sfântului Botez, nici să fiu permanent monitorizat, nici să fiu cuprins într o bază de date cu tot ceea ce sunt eu ca OM şi nici să depind identitar de această formă cinică de supraveghere şi antenizare şi biometrizare a omului; ciudat este că înainte vreme toţi aveau ceva împotriva supravegherii de către regimul comunist DAR acum când ni se impune o nouă formă prea puţin este deranjantă; de ce? fiindcă unii îs fascinaţi de tehnologizarea vieţii omului???

  aşa că celor care le convine stricta şi nelimitata lor supraveghere să aibe parte de ea până ce nu mai pot de “binele” acesteia; poate îi vedem şi prin show uri tv de tip big brother ca exemplu de bună înţelegere şi mai ales purtare faţă de cuceririle tehnologice atât de necesare evoluţiei societăţii scanaţilor…

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mihai !

  ...si...inca ceva :

  ...un asemenea Parinte...cu o viata ~ traire...atat de desavarsita...! oare...nu merita...sa fie mediatizat...?

  ( sa fie pilda...tuturor...crestinilor ortodocsi..? )

  mmmm....ce spui...?

  Dumnezeu sa ne ierte ! si sa ne ajute ...

  Sa ai inima buna !

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dragii mei,

  Pacate putem face chiar si cu gindul ! Dar pacatele nu ne scot afara din Dragostea lui Dumnezeu, ca dovada ca nu murim imediat ce le-am savirsit. Esential este ca sa ne para sincer rau ca le-am facut si sa incercam sa nu le mai facem !
  Lepadarea, este pacatul capital ! Aceasta, fereasca Dumnezeu, ne scoate afara din Dragostea Lui !
  Am auzit si eu ca au fost Sfinti care s-au inselat, la un moment dat, intr-o oarecare problema. Dar nu am auzit ca sa se fi inselat deodata, in acelasi timp, mai multi Sfinti Parinti, referitor la aceeasi problema ! Asta nu !
  EU SUSTIN CU TARIE CA PARINTII ACESTIA AI NOSTRI, MARII DUHOVNICI AI ORTODOXIEI ROMANESTI STIU DE LA DUHUL SFINT DE PRIMEJDIA ACCEPTARII DOCUMENTELOR CU CIP RFID ! ACCEPAREA ACESTORA INSEAMNA LEPADARE DE CREDINTA, LEPADARE DE HRISTOS ! Eu unul am incredere in Dragostea cu care ei iubesc sufletele toate !
  Daca ei ne spun ca trebuie respinse cu orice pret, asa este ! Este indemn de la Dumnezeu ! V-am spus si v-o repet, am aflat ca aceste acte trebuie respinse, si de la un mare duhovnic grec, un parinte vazator cu duhul, un "titan" al Ortodoxiei (sa-mi iertati expresia)! Incepe sa se aleaga turma cea mica a Domnului nostru Iisus Hristos ! Sa ne ajute Bunul Dumnezeu ca sa fim in ea ! Amin !

  Mircea

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fiecare le stie din cele traite de sine... Dar a pricepe ceva si a transforma in hrana pentru suflet, e adevaratul inteles al intamplarilor vietii... Nevoia, ori te intelepteste ori te.. darama!

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Vasile:

  Ati spus:

  ,,Da, se pot înşela… Şi sfinţi mari s-au înşelat. Singura de care trebuie să ascultăm NECONDIŢIONAT este Biserica."

  Biserica este alcatuita din Biserica Vazuta - cea Luptatoare -si cea Nevazuta - cea Biruitoare.
  Biserica Vazuta este ajutata si condusa de cea Nevazuta, de rugaciunile si interventiile concrete in lume ale Sfintilor si Mucenicilor.
  Capul Bisericii ORTODOXE este HRISTOS CEL INVIAT!

  Iata ce spun SFINTII despre SFINTI si despre SFANTA BISERICA:

  ,,Biserica este:
  1. O TEOCRATIE. Aceasta este virtutea ei generala, pe care o impartaseste cu toate religiile din istorie.

  2. Este o HRISTOCRATIE. Dumnezeu este carmuitorul abstract al neamului omenesc, dar HRISTOS este Dumnezeul pragmatic, care carmuieste, lumineaza, incurajeaza si insufla neamul omenesc. In aceasta sta hrisovul unic al Bisericii si calea ei, deosebite de hrisoavele si caile altor religii.

  3. Este o SANCTOCRATIE. Sfintii ar trebui sa carmuiasca neamul omenesc – nu marii oameni ai lumii, ci SFINTII. Dar cand toti oamenii se sfintesc, nu va mai fi nevoie de carmuitori speciali: nici de autoritate, de stat, de lege, de pedeapsa. Toti oamenii vor face cele mai presus de datorie si toti vor fi fericiti intru fericirea aproapelui lor. Lupta pentru dreptate este un stadiu mai de jos in istoria omeneasca. Este o lupta salbatica. Dar va veni o lupta pentru cele mai presus de datorie. Va fi o lupta surazatoare, minunata.”

  (Sfantul Nicolae Velimirovici, Patimirea Bisericii, Ed. Sofia, Bucuresti, pp. 99-100)

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  fanu,

  Excelent comentariu!
  Desigur nu exista categorii pure, ele se intrepatrund in cadrul aceleeasi persoane...

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Iustin

  Corect. Dar să nu uităm spusele unui alt mare Sfînt Părinte: "Unde este Episcopul, acolo este Biserica".

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  iustin,

  Cuvintele Sfantului Nicolae Velimirovici sunt minunate, fabuloase, profetice!

  [Saccsiv atentiona undeva ca exista un "Vasile" care are acelasi IP cu acel "Alin" care, nu demult, scria zilnic pe toate blogurile, mesaje pro-cip, pro-vaccin, pro-sistem, pro-patriarhie, indemanand lumea , ca si acest "Vasile" , la ascultare neconditionata de Biserica, prin "Biserica" intelegand doar ierarhia superioara, reprezentata in mentalul colectiv de patriarhie si patriarh.

  Biserica, Ortodoxia este e chestiune de participare si nu de posesie. Oamenii duhovnicesti au in ei, prin prezenta Duhului Sfant, intreaga Biserica, pe cand unii ierarhi pot crede ca au puterea de a baga Biserica in buzunar si semna in numele ei, asa, din varful pixului.

  Deci infailibil este doar Dumnezeul nostru, Care a grait prin prooroci, Care mai graieste si inca va mai grai pana la sfarsitul vecilor. Nicidecum infailibila nu poate fi "Biserica", inteleasa ca ierarhie, patriarhie, sau alta dregatorie omeneasca parelnica, emitatoare de declaratii prin birouri de presa, purtatori de cuvant, si care in chestiuni de eshatologie cere expertize tehnologice de la specialistii ministerelor. (cum ar cere oaia aflata deja in gura lupului promisiunea ca dintii lui nu sunt nocivi pentru pielea ei)

  Asa ca unii, neavand urechi de auzit glasul profetilor, incearca sa schimbe definitia infailibilitatii (intelepciunii fara greseala) , din atribut al Dumnezeirii, ca numire divina, ca si caracteristica ontologica a lui Dumnezeu (dar si ca si caracteristica daruita, participativa, "de imprumut", a celor indumnezeiti prin har, a sfintilor si proorocilor), incearca sa schimbe intelegerea infailibilitatii , spuneam, intr-o caracteristica institutionala, tehnica, automata, oarba, iterativa si impersonala. Aceasta este de sorginte eretica papistasa, din erezia gratiei create, care multi o repudiaza teoretic, dar o aplica practic, in special in relatiile ierarhice eclesiale si administrative, in asa numita "ascultare canonica", si in multe altele, schimband dragostea ca porunca in atmosfera cazona de abuz de putere in functie.

  Sa ne indrepte Dumnezeu pe toti dupa cum stie El in nemarginita Lui intelepciune! ]

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mihai,

  Ai rupt din context citatul si l-ai folosit ca arma.
  In citat spune ca sfintii de la sfarsitul veacurilor se vor ascunde de oameni cu istetime, nefacand semne si minuni mari, la vedere, ca sfintii de demult, desi mai mari decat acestia vor fi in fata lui Dumnezeu.

  Uite citatul intreg:
  "in zilele cele mai de apoi, cati intru adevar vor sluji lui Dumnezeu, se vor ascunde pe sinesi cu buna istetime de oameni, si nu va fi intru dansii de a savarsi semne si minuni precum in zilele de acum, ci pe cale lucratoare si masurata vor calatori cu smerenie, si mai mari decat Parintii cei purtatori de semne se vor afla intru imparatia lui Dumnezeu"

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mircea Puşcaşu

  "Biserica, Ortodoxia este e chestiune de participare si nu de posesie"

  În realitate, Biserica şi Ortodoxia e o "chestiune" de Împărtăşire din acelaşi Potir. Aceasta este esenţa Bisericii: părtăşia şi împărtăşirea noastră, a bisericii văzute şi a bisericii nevăzute, cu Hristos euharistic. Deci unde e piscopul acolo e Biserica s-ar putea traduce: unde e Euharistia acolo e Biserica. Din păcate pentru dvs., dle Puşcaşu, euharistia aceasta este slujită de preoţii hirotoniţi prin mîna acelei "ierarhii, patriarhii" de care spuneţi cu atăta dispreţ. Vrem, nu vrem. Atăta vreme cît primesc euharistia de la un preot ortodox canonic, sunt în părtăşie cu Hristos, dar şi cu preotul acela, cu episcopul care l-a trimis şi l-a hirotonit, şi cu sinodul care a hirotonit episcopul respectiv.
  Ar fi bine dacă Dumnezeu şi-ar alege singur preoţii, dacă, cum spuneţi, ar grăi cu noi. Dar aveţi grijă că în ultima vreme cei cărora le-a "grăit" Dumnezeu faţă către faţă au zămislit şi cele mai urîte erezii (Pucioasa, etc.). De aceea am zis că siguranţa deplină e numai în mărturisirea Bisericii. Nu ce spune unul, doi, zece duhovnici mari! Ci ceea ce este spus dintotdeauna, pretutindeni şi de către toţi - aceasta e definiţia corectă a Tradiţiei Ortodoxe.

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  PS

  Şi nu, nu sunt nici un "Alin"... Iar pe siteul Saccsiv nu se mai postează de multă vreme mesaje "pro-patriarh" 🙂 .

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @mirceapuscasu:

  Da, capul Bisericii este HRISTOS!.

  Biserica nu este, asa cum vor azi unii s-o transforme, un muzeu al crestinismului ...
  Pericolul acesta l-a observat cu clarviziune Vlladimir Soloviov, in episodul in care Antihrist, in templu, inainte de incoronarea sa, incerca sa-i maguleasca pe ortodocsi (cu ceilalti o rezolvase destul de tacit), intrebandu-i cu blandete rautacioasa ce cred ei ca au mai de pret, pentru a le darui el, in calitate de imparat.
  Asteptand un raspuns care nu mai venea, Antihrist incepe el insusi sa enumere ceea ce el credea a fi comoara cea mai de pret a crestinismului: randuiala sfanta, vechile simboluri, cantecele si rugaciunile, icoanele si RITUALUL SLUJBEI DIN STRABUNI (adica RITUALUL SFINTEI LITURGHII ... ).
  In acel moment, adevaratul reprezentant al ortodoxiei din acea adunare, STARETUL Ioan, - si de aici citez - spune:

  ,,ALB SI DREPT CA O LUMANARE DE CEARA, se ridica si zise cu blandete: ,,Marite stapan! Pentru noi, cel mai de pret in crestinism este insusi HRISTOS-EL INSUSI, si pornind de la EL totul; caci noi stim ca in EL isi are salas trupesc deplinatatea lui Dumnezeu. Insa si de la tine, marite, suntem gata sa primim orice lucru bun, daca insa vom recunoaste in mana ta generoasa MANA SFANTA A LUI HRISTOS. Iar la intrebarea ta, ce-ai putea sa faci pentru noi, iata raspunsul nostru drept:
  INCHINA-TE AICI, IN FATA NOASTRA, LUI IISUS HRISTOS, FIUL DOMNULUI, Cel care s-a intrupat, a inviat si va veni, inchina-te Lui si noi te vom primi cu bucurie ca pe adevaratul inainte-mergator al Sau, la cea de-a doua, mareata venire".
  Tacu si-si atinti privirea pe chipul imparatului.
  Ceva rau se petrecea cu acesta. In el se starnise aceeasi furtuna infernala ca atunci, in noaptea fatala. Isi pierdu cu desavarsire echilibrul interior, si toate gandurile lui se concentrara asupra unui singur lucru: ce sa faca sa isi pastreze stapanirea de sine aparenta si SA NU SE TRADEZE INAINTE DE VREME. Facea eforturi supraomenesti ca sa nu se azvarle salbatic asupra celui ce vorbise si sa nu inceapa sa-l roada cu dintii.
  Deodata auzi glasul cunoscut, nepamantean: ,,Taci si nu te teme de nimic". Tacea. Numai fata-i incremenita si intunecata i se strambase toata, iar ochii-i azvarleau scantei. Intre timp, atunci cand cuvanta STARETUL Ioan, marele mag, ce statea infasurat cu totul in uriasa sa mantie in trei culori care-i acoperea purpura de cardinal, parea sa faca pe sub ea nu stiu ce masinatii. Ochii-i sclipeau, vadind concentrare, si misca din buze.
  Prin ferestrele deschise ale templului se vedea cum se latea pe cer un urias nor negru si curand se intuneca de-a binelea.
  STARETUL Ioan nu-si putea lua ochii uimiti si inspaimantati de pe chipul imparatului cufundat in tacere si, deodata, ingrozit, facu un salt indarat si, intorcandu-se cu spatele, striga cu o voce sugrumata:
  ,,Copilasilor, e ANTIHRISTUL!"
  Atunci se auzi asurzitor un tunet si in templu exploda un fulger sferic urias care il acoperi pe staret. Pret de o clipa totul incremeni, iar atunci cand crestinii nauciti de tunet isi venira in fire, STARETUL Ioan zacea mort."

  (Vladimir Soloviov, Povestire despre Antihrist, Editura Humanitas, Bucuresti, 2005, pp. 189-190)

 29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @mirceapuscasu:

  Ati spus:

  ,,Cuvintele Sfantului Nicolae Velimirovici sunt minunate, fabuloase, profetice!"

  Da, asa este, si mai ales ...PROFETICE!

 30. Maria Camelia Simon

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dumnezeu sa Binecuvinteze obstea manastirii Petru Voda!
  Vreau sa va spun ca Harul Duhului Sfant lucreaza prin marii nostri duhovnici, pe care Mantuitorul Iisus Hristos inca ii tine in aceasta viata nu intamplator, printre care se numara si parintele Iustin Parvu, la care am mare evlavie, cu toate ca nu ne-am intalnit “fata in fata” cum se spune, dar sufletul meu a simtit Puterea rugaciunii acestui sfant parinte, ca de altfel si lucrarea Harului Duhului Sfant la parintele Arsenie Papacioc.(pe care l-am vazut de cateva ori la televizor si a fost de-ajuns ca pacea Domnului sa coboare in sufletul meu, cred ca intelegeti ceea ce vreau sa spun).
  Eu am scris un comentariu si postului de televiziune Antena3, mai precis d-nului director Mihai Gadea, in care am relatat despre Microcip-ul uman, deoarece si eu sunt posesoarea unei astfel de “peceti a ANTIHRISTULUI”, o sa relatez in continuare cele ce am scris acelui post de televiziune, apoi voi continua sa va relatez si altele vizavi de simtirile mele, pentru ca eu spun din tot sufletul, din tot cugetul, cu toata fiinta mea ca “VIU ESTE DUMNEZEU SI HARUL DUHULUI SFANT ESTE PE PAMANT”inca nu a fost ridicat, ceea ce nu inteleg eu este de ce ne este teama sa spunem adevarul, a devenit cumva stiinta mai importanta decat HRISTOS, suntem cumva creatia STIINTEI, sau creatia lui DUMNEZEU?
  Iata:D-lor MIHAI GADEA si DANA GRECU
  Am ramas surprinsa de cele declarate de d-nul Adrian Paunescu in cadrul emisiunii La Ordinea zilei, azi 10 septembrie 2010, vizavi de viitorul MICROCIP-urilor umane implantate in creier, cand iti sunt controlate gandurile, va spun ca da, este adevarat. eu sunt un experiment de acest gen, cu toate ca mi-a fost foarte greu sa cred acest lucru, am trecut prin momente cumplite anul trecut, mai ales in toamna 2009, cand CIP-ul ‘functiona la capacitatea maxima”, am crezut ca mi-am pierdut mintile, dar, fiind crestina, mai precis “ORTODOXA”, crezand cu toata fiinta mea in Iisus Hristos, am reusit sa-mi revin, cu toate ca mintea, sufletul, insasi fiinta ta sufera modificari, “amprenta diavolului” este pusa definitiv, dar nu trebuie sa te temi, deoarece ‘PUTEREA ESTE LA DUMNEZEU”, nu la oameni, cum se cred unii ca sunt “Dumnezei” pe pamant.
  Sunt din Alba Iulia, am lucrat timp de 9 ani la ERSTE BCR in cadrul Alba MALL, chiar am vrut sa-l rog pe d-nul director Mihai Gadea sa verifice in arhiva ANTENA3, din octombrie, noiembrie, sau decembrie 2009, cand s-a transmis o emisiune vizavi de “mesaje pe telefonul mobil” moderatoare fiind DANA GRECU, sau, ALESSANDRA STOICESCU, au avut doua invitate, atunci mintea imi era coordonata, tulburata mereu nu mi-am dat seama daca era sau nu vorba despre mine, as dori din tot sufletul daca se poate sa revad acea emisiune, ar fi spre linistea mea “psihica si sufleteasca”.
  Eu sunt convinsa ca, ce s-a intamplat la Alba MALL, vizavi de persoana mea s-a transmis la posturile de televiziune ANTENA3 si REALITATEA TV si poate si de catre celelelte posturi TV. Cand ai implantat CIP uman gandurile tale deranjeaza pe toata lumea, dupa Sfintele PASTI, cand am inceput sa-mi revin si sa-mi dau seama de ADEVAR, realitatea mi-i se parea groaznica, ai o alta perceptie asupra a ceea ce se intampla in jurul tau, nu suporti minciuna, viclenia omului, incorectitudinea, lacomia, interesele meschine ale omului, falsitatea, etc.
  Gandurile mele au deranjat pe superiori, poate chiar si actuala “clasa politica” care detine asa zisa “PUTERE in ROMANIA”, au facut tot posibilul sa ma determine sa plec din BCR si in final mi-i s-a facut lehamite si am semnat lichidarea
  De ce spun ca sunt convinsa ca am implantat “MICROCIP” uman, deoarece, cand inca lucram la BCR Agentia Ampoi Alba Iulia, am simtit si nu o singura data, cum imi coordonau creierul, faceau tot posibilul sa-mi bruieze concentrarea, imi provocau dureri, uneori groaznice, intr-o parte sau alta alta a creierului, va dati seama ce spaima am tras la inceput, cand nu stiam ce se intampla cu mine, este foarte periculos, deoarece iti poate modifica comportamentul, puterea de decizie, daca nu esti foarte atent iti pot induce ganduri si actiuni periculoase, practic dintr-un om normal poti devani un “robot viu”.
  Despre aceste CIP-urile umane au vorbit si marii nostri duhovnici romani, au atras atentia asupra pericolului implantarii in corpul omenesc, d-nul Gadea trebuie sa stie deoarece a studiat TEOLOGIA, cand si-au dat seama ca stiu, m-au trimis la psihiatru, la psiholog, poate, poate, vor anihila cumva gandirea mea probabil, in orice caz cand ai o astfel de “pacoste” in creierul tau, nu mai ai incredere in oameni, nu mai esti la fel ca inainte, te izoleaza, deoarece gandind tu ca orice om, gandul tau se transmite si altora, este controlat, bine, eu nu ma tem deoarece cum am spus cred in Dumnezeu cu toata fiinta mea si chiar daca ar incerca sa ma lichideze, candva vor da socoteala inaintea LUI.
  Apropo de legea privind ‘Legalizarea prostitutiei” in ROMANIA, as vrea sa-i intreb pe d-nii parlamentari, pe presedintele BASESCU, daca, ar fi de acord ca sotiile sau fiicele lor sa fie angajatele acelor bordeluri, sa fie adevarate sclave sexuale?
  Eu nu cred acest lucru.
  Daca cumva gasiti in arhiva emisiunea la care m-am referit adineaori va rog sa ma contactati
  V-as fi recunoscatoare!
  Povestea este lunga, ar trebui sa stau ore bune sa scriu, vreau sa va spun ca eu cred in lucrarea lui Dumnezeu prin clerici si mireni, ANTIHRISTUL este pe pamant, sunt miliarde de adepti, cum i-am vazut eu, tot asa cum si IADUL geme de ei. Cred cu toata fiinta mea in MAICA DOMNULUI si in SFINTI, stiu ca ORTODOXIA este DREAPTA CREDINTA, am trecut si pe la alte confesiuni crestine de-a lungul vietii, dar DUMNEZEU la credinta cea adevarata.
  Sufletul meu aproape ca striga mereu sa ne intoarcem la BISERICA intemeiata de Mantuitorul Iisus Hristos la praznicul CINCIZECIMII, la Ierusalim, sa luam cunostiinta de felul cum traia comunitatea crestina in primele veacuri, de catehumeni, de vietile sfintilor parinti, de primele sinoade ecumenice, tot timpul ceva in mine aproape ca urla ca ADEVARUL sa iese la iveala, deoarece lumea Mileniului III orbecaie in intuneric, vedeam si provocam mereu in gand “PUTEREA LUMII”, simteam viclenia FIAREI, in liderii care conduc aceasta lume, unii din umbra, simteam “marele genocid, cum ii spun eu” pe care acestia il pregatesc, atunci mi-am dat seama ca cele spuse de marii nostri duhovnici este adevarat, cu toate ca eu nu am studiat TEOLOGIA, nici nu am citit despre CIP-uri, decat acum.
  MI-AU STERS MEMORIA, am spus la d-na dr.psihiatru, mi-am revenit cu ajutorul lui DUMNEZEU, prin rugaciuni, cea dinainte, cum ii spun eu a cunoscut FIARA, si nu-i doresc nimanui s-o cunoasca.
  Numai ca vedeti d-voastra, eu nu ma tem de “EA”, deoarece stalpul si ajutorul meu este Iisus Hristos, Biserica, Sfanta Liturghie si Sfintele Taine, pentru mine “Moartea” nu inseama decat o trecere si-apoi ce fericire poate fi mai mare decat sa stii ca ai castigat RAIUL.
  Anul acesta a fost de o insemnatate deosebita pentru mine, deoarece incepand cu praznicul imparatesc al Invierii Domnului, fiecare sfanta liturghie a avut o insemnatate aparte, am avut trairi extraordinare, sufletesti, nu psihic si acestea s-au datorat Harului si nicidecum duhurilor diavolesti, pentru ca FIARA este “duh”, nu poate fi cercetata stiintific.
  Eu nu am fost in spitalele de psihiatrie, dar am vazut “altfel” bolnavii internati, in ce conditii mizere locuiesc, cate duhuri diavolesti au, cum isi bate joc “FIARA” de ei, cum sunt indopati de medicamente, dar nu numai psihicul, ci si sufletul lor zace in intuneric si vreau sa -i intreb pe duhovnicii nostri: ei cum se mantuiesc, cine are puterea sa elibereze sufletul si mintea acelor nenorociti de diavoli, are putere un doctor, care e doar un om ca si mine sa faca aceasta?
  Aceste “soi de diavoli” spunea Mantuitorul Hristos ucenicilor, se scot cu POST si RUGACIUNE, doar in manastiri se mai fac exorcizari, dar in biserica primelor veacuri se faceau mereu exorcizari, acum ne complacem sa luam medicamente, radem si ne batem joc de cei care postesc si postesc asa cum trebuie sa se posteasca.
  Vedeti d-voastra acum ne complacem in “LUMEA” in care traim, facem “pact cu FIARA” prin orice mijloace, ne incredem orbeste in stiinta, fara sa ne dam seama ca DIAVOLUL a fost candva “Inger de lumina”, ca viclenia lui este inimaginabila, mintea omeneasca nu are cum sa o descopere, oricat ar evolua stiinta, uneori eram convinsa ca-mi stie toate gandurile, ajunsesem sa-i simt si duhoarea, il simteam pur si simplu si-mi era o scarba cum nu se poate descriein cuvinte si multe altele.
  L-am cunoscut si pe staretul HARALAMBIE de la manastirea cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Paltinis, comuna Panaci, SV, din cate-am inteles ucenic al parintelui Iustin si dansul mi-a spus ceva de legatura dintre mintea omului, sufletul acestuia si diavol.
  Oamenii au ajuns in aceste “vremuri de pe urma” cum le spun eu, sa se increada mai mult in medici decat in Hristos si-n Sfintele Taine ale Bisericii(vezi taina Sf Maslu) si se intreaba atunci de ce Dumnezeu ingaduie boli incurabile(vezi cancer), create tot de catre omul de stiinta cu ajutorul FIAREI, fara sa-si dea seama, doar din anumite interese meschine in buncare si laboratoare secrete si multe altele.
  Imi doresc din tot sufletul sa ajung la parintele Iustin, am multe intrebari sa-i pun, dar nici nu vreau sa-l deranjez cu astfel de probleme, desi dansul le cunoaste mai bine decat oricare dintre noi.
  Eu nu am acte de identitate cu CIP, nici chiar cardul de debit, pe care-mi incasam salariul, dar sa stiti ca atunci cand lucram in agentie, BCR, nu am reusit sa acord nici un card de credit vreunui client, erau cu CIP, pur si simplu introduceam documentatia in aplicatie si nu se incadra si am introdus destule documentatii, abia acum mi-am amintit, de aceea am si scris poate ca totusi a fost voia lui DUMNEZEU, de multe ori ma intreb de ce m-a scos din banca, de ce atunci cand am plecat am simtit o eliberare sufleteasca cum nu se poate descrie, nu as mai vrea sa mai lucrez in banca, cu toate ca mi-a placut foarte mult sa lucrez cu oamenii, probabil e si scarba pe care mi-au produs-o colegii din agentie, viclenia cu care au planificat demiterea mea, cu toate ca se stia adevarul, adica “CIP-UL”, ma rog s-a ajuns sa mi-i se spuna ca nu ma va angaja nimeni si multe altele.
  Dumnezeu m-a facut sa inteleg ca in secolul XXI, oamenii sunt asemenea evreilor din timpul cand Mantuitorul Iisus Hristos era pe pamant, cand s-a produs cea mai mare crima din istoria umanitatii, cand l-ar fi scos cu totul din istorie, din inimile lor, din mintea lor, cand i-au pecetluit si mormantul numai sa nu-i mai deranjeze si sa nu mai invie niciodata.
  Numai ca Domnul Meu a Inviat si sufletul meu a simtit acelasi lucru, parca era un prezent continu, traiam o bucurie cum nu se poate descrie, auzeam si eu asemenea apostolilor odinioara: Indrazneste, EU am Biruit Lumea!
  Ce poate sa insemne acesta, oare e o nebunie puterea dumnezeiasca, sau e nebunia lor ca nu-l mai pot birui pe Hristos, m-am intrebat mereu, pentru ca atat colegii din agentie in frunte cu directorii cat si cei din familie parca erau “turbati” ca nu consult psihiatrul, parca acesta bietul de el ar avea vreo putere asupra FIAREI, sau DIAVOLULUI, cum il cunosc semenii mei.
  Ce spuneti de cele relatate de mine?
  Chiar doresc sa-l intalnesc pe parintele Iustin, ar fi suficient sa-mi dea o Binecuvantare(pe mine foarte mult ma ajuta, imi sunt necesare asemenea aerului pe care-l respir) si as fi cea mai fericita.

 31. Maria Camelia Simon

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Referiror la intrebarea :Se inseala sau nu marii duhovnici in privinta CIP-urilor?
  Eu sustin ca “Ratiunea omului da, dar Harul Duhului Sfant niciodata, Dumnezeu nu este un mincinos sau inselator, dar Diavolul da, este tatal inselaciunii.
  In marii nostri duhovnici Mijlocitorul, adica Duhul Sfant lucreaza, mie mi-i s-a descoperit aceasta.

 32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  domnule Vasile,

  dumneavoastra spuneati:
  “…in ultima vreme cei cărora le-a “grăit” Dumnezeu faţă către faţă au zămislit şi cele mai urîte erezii (Pucioasa, etc.). De aceea am zis că siguranţa deplină e numai în mărturisirea Bisericii. Nu ce spune unul, doi, zece duhovnici mari! Ci ceea ce este spus dintotdeauna, pretutindeni şi de către toţi – aceasta e definiţia corectă a Tradiţiei Ortodoxe.”

  1. Nu e tocmai potrivit sau cinstit sa asociati marii duhovnici in viata cu erezii sau inselari contemporane.
  2. Faceti niste greseli, niste confuzii teribile. “Ceea ce este spus dintotdeauna, pretutindeni şi de către toţi” nu este definitia Traditiei Ortodoxe, ci descrierea caracterului ecumenic, universal, al Traditiei Ortodoxe.
  3. Unele aspecte cum ar fi noile tehnologii RFID, biotehnologiile reproductive, vaccinurile etc. nu pot fi regasite in Traditia Ortodoxa a Parintilor din vechime , deci nici “dintotdeauna”, nici “pretutindeni” şi nici “de către toţi”
  4. Marturisirea Bisericilor Ortodoxe nationale in privinta actelor cu cip este in contrast cu decizia Patriarhiei noastre. Ce spun marii duhovnici insa, este in accord cu deciziile celorlalte Biserici Ortodoxe nationale.
  Alte aspecte le-am scris in comentariile anterioare.

  In rest pace si voie buna!

 33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Maria Camelia Simon:

  Doamna, e cutremurator ce relatati!
  Dar cum anume au reusit sa va implanteze microcipul, ati facut o operatie si vi l-au pus fara sa stiti?

 34. http://duhovnicii.blogspot.com/

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Felicitari pentru blog! Romania va crestina Europa prin marii sai duhovnici !
  Ar trebui sa fim mandri ca suntem romani!
  Nu va deranjeaza daca trimtem oameni de la
  http://duhovnicii.blogspot.com/ la acest articolul ?
  Lasa-ti un link la http://duhovnicii.blogspot.com/ un blog in care gasiti despre : Parintele Arsenie Boca,Parintele Arsenie Papacioc , Parintele Ilie Lacatusu , Parintele Ilarion Argatu ,Parintele Ilie Cleopa , Parintele Lavrentie Strove , Parintele Nicolae Steinhardt , Parintele Paisie Olaru, Parintele Benedict Ghius , Parintele Serafim Popescu , Parintele Paulin Lecca , Parintele Dometie Manolache ,Parintele Sofian Boghiu , Parintele Ghelasie de la Frasinei , Parintele Proclu Nicau , Parintele Ioanichie Balan , Parintele Iulian Lazar , Parintele Constantin Galeriu , Parintele Dionisie Ignat , Parintele Adrian Fageteanu , Parintele Mina Dobzeu , Parintele Iustin Parvu , Parintele Petroniu Tanase , Parintele Ioan Iovan , Parintele Teofil Paraian , Parintele Rafail Noica , Parintele Gherontiu Puiu , Parintele Elefterie de la Dervent

 35. Maria Camelia Simon

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu nu am primit CIP-ul de bunavoie, abia la Praznicul Invierii Domnului, am realizat ca nu este ceva in ordine vizavi de personalitatea mea, de comportamentul meu, etc, dar in acelasi timp simteam ca e lucrarea lui Dumnezeu, deoarece fara ajutorul lui Dumnezeu nu poti lupta cu Diavolul, ca om esti complet dezarmat inaintea lui, este duhul grozei, scarbei, exact cum spunea Mantuitorul Hristos: plansetul si scrasnirea dintilor, adica un continuu “BLESTEM”. Acesta este ANTIHRISTUL, o continua URA, un BLESTEM, o DURERE si o SCARBA inimaginabila, insa eu i-am cerut Domnului rabdare si sa ma lase ispitita de el, daca era “EL”(adica ANTIHRISTUL) pentru ca sunt foarte multi si nu sunt monstrii cu coarne cum ii vedem zugraviti in sfintele icoane, apar sub diferite hai sa le spunem “forme”, de cele mai multe ori diavolii ii simti si-n oameni. Dar sunt duhuri, energii, nu sunt materie. Pot lua insa orice infatisare, dar cel mai indicat ar fi sa nu-l pomenesti, sa nu-l chemi, sa nu injuri, adica sa “dracuiesti”, pe nimeni si nimic din jurul tau, ascultatima este extraordinar de periculos pentru un om obisnuit, te poate chiar omori.
  Pentru majoritatea oamenilor apari ca un “om nebun”, dar eu spun ca nu exista asemenea oameni, ci bietii de ei sunt posedati de acesti diavoli, este intr-adevar imposibil de demonstrat stiintific (tot asa cum este imposibil sa-l gasesti pe HRISTOS CEL INVIAT in morminte, pentru ca adevar este ca DOMNUL MEU a INVIAT), dar daca ai credinta si daca e voia Domnului, multe ti-i se descopera.
  Cea mai mare pierdere pe care o poate avea un om pe acest pamant este indepartarea Harului Dumnezeiesc, te simti ca si cum fiinta ta este goala, sufletul tau se aseamana unui “mormant”, esti complet “pietrificat” de multe ori ma gandesc la Lazar din Betania, nu stiu de ce si astept momentul ca Domnul Meu sa spuna: Eu sunt Invierea si Viata si sa-i porunceasca sufletului meu sa “invie”, adica sa renasca din nou.
  Acesta este ANTIHRISTUL, isi pune “pecetea ” pe sufletul omului si acesta moare.
  Trupeste omul este viu dar sufletul sau este “mort inainte de a muri cu adevarat”.
  Si sinucigasii tot de diavol sunt impinsi sa-si curme viata, sa nu credeti ca sunt nebuni cum se spune, doar pe Iuda tot el l-a impins spre spanzuratoare. Cand s-a sinucis o femeie foarte sensibila, care a cantat Dragostea, dar care a cunoscut si durerea, pe care eu am apreciat-o foarte mult, in acea dupa-masa(lucram inca in agentie, la BCR MALL) am simtit ca diavolul( cum am simtit acest lucru nu pot sa-l demonstrez stiintific), pregateste o lovitura groaznica, cand am ajuns acasa abia am reusit sa parcurg Acatistul Sfintei Cruci, noaptea m-am trezit putin speriata si a doua zi am aflat tragica veste.
  Majoritatea oamenilor nu simt diavolii din cauza ca nu-i declara “razboi”, se complac in situatia in care se afla, “asta e LUMEA spun ei si trebuie sa ne adaptam EI, altfel nu supravietuim”, trebuie sa fim luptatori, sa razbim in viata, fara sa stie bietii de ei ca stapanul acestei Lumi este insasi DIAVOLUL.
  Omul Mileniului III s-a instrainat mult de Hristos, s-a pierdut pe sine, a uitat uneori voit scopul pentru care a fost trimis in aceasta lume si misiunea pe care o are de indeplinit, nu vrea sa inteleaga ca cea mai importanta “TINTA” a omului in viata pamanteasca este MANTUIREA sa si a tuturor fratilor sai care populeaza planeta TERRA.
  Raiul si Iadul nu sunt aici pe pamant cum cred unii, sunt intr-o alta “dimensiune”, “puntea de legatura” cum ii spun eu cu VESNICIA incepe insa de AICI.
  Si nu exista reancarnare cum cred multi, este tot o viclenie a ANTIHRISTULUI, la Judecata de Apoi, dai socoteala inaintea Dreptului Judecator, care este Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu(nu ALLAH, MAHOMED, BUDHA, SOARELE, LEMNUL,PIATRA, etc) pentru ceea ce-ai facut in aceasta viata si nu in 7,9, sau nustiu cate vieti.
  Trebuie sa avem mare grija cu Mantuirea, diavolul este de o viclenie inimaginabila, te determina foarte usor sa-ti vinzi sufletul.
  Cand am timp o sa mai scriu pe site.

 36. Maria Camelia Simon

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu nu ma deranjeaza daca trimiteti oameni de la http://duhovnicii.blogspot.com/ la articolele pe care le-am scris, oamenii trebuie sa afle adevarul si sa nu accepte sub nici o forma implantul CIP-ului in organism. Eu , cum sa va spun am un nume, am un CNP, dar nu mai sunt "eu", cea dinainte, este foarte greu de explicat unui om obisnuit, este extraordinar de greu de a te face inteleasa, lumea te considera paranoica, eu spun ca gandirea omeneasca este limitata, noi cercetam, invatam, descoperim doar cat ne ingaduie DUMNEZEU, trebuie,insa sa avem credinta si sa nu ne pierdem niciodata nadejdea in Dumnezeu, marii nostri duhovnici inteleg acest lucru.[eu le-am simtit Harul, ei m-au ajutat enorm de mult, chiar fara sa-i intalnesc(fata-n fata)].
  Eu vreau sa le transmit oamenilor de stiinta, mai ales medicilor psihiatrii din toata lumea sa nu mai studieze, sau mai bine zis sa nu mai foloseasca oamenii drept cobai pentru cercetarile lor, mai ales cand e vorba de "SUBCONSTIENT", sau "INCONSTIENT", subconstientul,(acest necunoscut) este o "punte de legatura " cu alte lumi, adica cu alte dimensiuni, metodele practicate astazi, cu cea mai performanata tehnologie, de schimbare a comportamentului unui individ, de exemplu, de renuntare sau chiar de eliminare a unor vicii (hipnoza), de supunere a vointei si multe altele(eu nu am studiat inca psihologia, psihiatria, cu toate ca ma pasioneaza, deoarece vreau sa aflu legatura dintre aceste stiinte si ortodoxie) sunt foarte iubite de duhurile intunericului. Chiar si autosugestia, sau alte metode relaxare, ca de ex:yoga, nu sunt pe placul lui Dumnezeu, deoarece apare "MANDRIA"(caracteristica ANTIHRISTULUI), tu nu mai ceri ajutorul lui Dumnezeu, nu mai intri in comuniune cu EL, prin rugaciune, nu mai ceri pacea dumnezeiasca sa coboare in sufletul si mintea ta, pacea aceea care "covarseste inima", ci te consideri tu un Dumnezeu, care poate face minuni cu trupul si sufletul, cu mintea, iar DIAVOLUL, care este de o inteligenta inimaginabila(a fost inger de lumina, care se afla in preajma lui Dumnezeu) te ajuta, doar , doar te convinge sa-i urmezi LUI.
  Am sa va relatez o intamplare, petrecuta intr-un loc sfant, la manastirea Adormirea Maicii Domnului, din localitatea Paltinis, comuna Panaci, SV.(si nu este singura intamplare minunata pe care am trait-o acolo).
  In ziua serbarii hramului manastirii, Adormirea Maicii Domnului, 15 august, dupa terminarea sfintei Liturghii, staretul manastirii impreuna cu soborul de preoti invitati cu ocazia praznicului si credinciosii s-au retras la trapeza unde era pregatit totul pentru servirea pranzului.(agapa crestina). Eu ajutam la servirea mesei, era forfota, oamenii vorbeau intre ei, femeile care ajutau maicile la servirea pranzului circulau dintr-o incapere in cealalta, cand, dintr-o data "parca totul s-a oprit in loc", privirile mi s-au oprit asupra unui monah, care statea in capul mesei, ceva ireal, o "energie" razbatea din fiinta lui, parca ma rascolea pana-n strafundurile sufletului, m-am asezat langa dansul si am cerut binecuvantare. In clipa cand s-a atins de capul meu si m-a binecuvantat, o "pace" nefireasca a patruns in fiinta mea, parca toate celulele corpului au simtit aceasta minune sa-i spun, cred ca si sa folosesti cele mai avansate metode de relaxare, nu poti atinge acest stadiu, cand simti acea impacare cu tine insuti si cu insasi "CREATORUL"(un echilibru desavarsit). Si aceasta nu se numeste Paranoia, cum au incercat majoritatea cunoscutilor mei sa-mi spuna.
  Sufletul meu s-a umplut de bucurie, spuneam in gand: Viu esti Hristoase, Domnul Meu, iata in acest loc Lia s-a intalnit cu Dumnezeu, in persoana unui staret(am aflat ca este staret la o manastire din apropiere).
  Parca-l aud pe Domnul Meu: Pacea Mea v-o las voua, nu pacea pe care v-o da lumea v-o dau Eu si acest adevar nu poate fi contestat de nimeni, nimic nu se compara cu "pacea dumnezeiasca" si cu "bucuria care vine de Sus, de la Hristos".
  In timpul Sfintei Liturghii, cand parintii aduc copilasii( ingerii Domnului Meu, sau copiii Bucuriei cum le mai spun eu) sa se impartaseasca cu "Trupul si Sangele Domnului" parca biserica se umple de o lumina nefireasca, iar in suflet simt acea "bucurie", care nu poate fi explicata si pentru toate acestea ii dau Slava Domului Meu , Dumnezeiestii Sale Maici si tuturor sfintilor.
  Si-atunci , cum poate cineva sa sustina ca nu exista Dumnezeu?
  Cine spune ca ANTIHRISTUL nu este pe pamant, ca nu guverneaza din umbra, ca nu are adepti, ca nu se dicteaza ce trebuie si cum trebuie sa faci, ca sa supravietuiesti si sa fi acceptat, ca esti ajutat dezinteresat(doar Dumnezeu te ajuta astfel, omul nici intr-un caz)?
  Numai ca omul se teme, asta este firea noastra cazuta, de aceea trebuie sa ne rugam"Doamne ajuta necredintei mele!"
  Un sfat in incheiere: Luptati din rasputeri impotriva legalizarii prostitutiei si a casatoriei intre parteneri de acelasi sex (Uraciune sunt inaintea Domnului meu) precum si a Hirotoniei femeilor (pacat de neiertat, la fel ca si hula impotriva Duhului Sfant).
  Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*