Parintele Arsenie Papacioc: Ortodoxia se apara cu sabia la momentul asta istoric! Nu crutam nimic! Traiasca Ortodoxia!

N-avem timp sa mai discutam! Scoatem sabia! Daca nu se inteleptesc prin ce le spunem, scoatem sabia si le spunem ca e ascutita! Nu vrem sa schimbam macar cu o virgula din Ortodoxie! HRISTOS A FOST ORTODOX!

Daca nu se tem de sabia noastra scoasa, atunci incepem sa taiem capetele! Daca suntem ortodocsi, suntem ortodocsi in fata tuturor problemelor vietii!

In momentul asta istoric PUNE-TE TU LA PUNCT! Devii un punct de reper!

Mai ales sa pastram unitatea! Sa facem orice sa nu rupem unitatea intre noi, ortodocsii! Sa stim sa trecem si peste anumite greseli, doar-doar isi vor da seama fratii nostri ca au gresit! Sa fim liberi, caci dragostea numai in libertate se desavarseste!

Niciun mare propovaduitor, nici apostolii nu au contribuit la mantuirea lumii cat au contribuit razboaiele ortodocsilor cu toti! In lupta se desavarseste eroul!

Tu trebuie sa fii un factor luminos,omul cerului cu orice chip! Lumea care trebuie pusa la punct, nu e lumea dinafara, e lumea din tine! Pune-te tu la punct! Sa fie un moment de revolta pentru divinitate!

Multi s-au isterizat cand am folosit cuvintele de mai sus, ce apartin Parintelui Arsenie. Dar aceasta le arata lasitatea lor si inclinatia spre compromis. Chiar daca ar fi fost formulate de un anonim, atata timp cat exprima Adevarul, el ar fi trebuit sa rasune intr-o inima de ortodox adevarat! Dar a fost un test si au picat multi, convingandu-ne inca o data ca unii ce-si spun razboinici, nu sunt luptatori, decat cu numele. Acum sa-i vedem daca au de gand sa mai zica si de Parintele Arsenie ca vrea schisma.

Ne precizam inca o data pozitia, iar cel ce ne v-a acuza de altceva, Dumnezeu sa-l certe!

Apartinem de BOR si in BOR vrem sa ne mantuim! Cu toate ratacirile si faptele apostatice ale ierarhiei actuale si trecute, noi stim ca nu trebuie parasita Biserica si ca nu acestia reprezinta Biserica, iar ei – putregaiul- se vor desprinde singuri de Trupul Bisericii si nu noi trebuie sa o parasim. Acuzele de stilism sunt doar soapte ale diavolului ce s-a cuibarit in urechile unor dezbinatori. Sunt reale motive sa-i consideram pe acestia oameni ai sistemului si angajati cu norma ai patriarhiei. Noi nu avem treaba cu Slatioara sau cu alti rataciti, ci tinem de Biserica in care mari parinti precum Ilie Cleopa, Paisie Olaru, Dumitru Staniloae, Gheorghe Calciu Dumitreasa, Justin Parvu, Arsenie Papacioc, Adrian Fageteanu si lista e mult mai mare, au marturisit si marturisesc pe Hristos cel Unul, propovaduit de 2000 de ani de Biserica Ortodoxa. Aceasta este Biserica, impreuna cu ierarhii ce tin dreapta credinta si randuiala Sfintilor Parinti. Apostatii nu reprezinta pentru noi Biserica, iar daca vom lovi in faradelegile lor nu inseamna ca vrem schisma de Biserica, ci schisma de Roma papistasa! Asta inseamna a fi ortodox desavarsit, ca pe langa datoria de zi cu zi de rugaciune si milostenie, sa nu tacem cand credinta noastra este calcata in picioare de nelegiuti! Asa cum ne zice si Parintele Arsenie in inregistrarea de mai sus: Sa ne punem la punct! Sa fim noi ortodocsi! Asa vor cadea si capetele neortodoxe! Ei vor face schisma, nu noi! Noi ramanem in Biserica! Sa iasa ei din Casa Domnului!

Cititi si: Despre erezia papistaseasca: Epistola enciclica, catre ortodocsii cei de pretutindenea, a Bisericii celei una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca

53 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  credinta noastra nu e nici marfa de piata nici de targuieli!clar! in toate zonele e atacata virulent. Sf. Parinti ne avertizeaza ca urmeaza vremuri de mucenicie,dar pacat ca multa lume nu intelege acest lucru,nestiinta insa , nu te scuteste de consecinte!nu merge pe un drum care nu stii unde duce,ca e mai rau ca fata morgana=sunt miraje diabolice,cu final si tragic si etern.alegem,pentru o himera ,iadul? luati aminte e: VESNIC.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Se stia inca de la Conferinta asa-zis Interortodoxa de la Constantinopol tinuta sub presedintia 'patriarhului' Constantinopolulului Meletie Metaxakis care este telul final al ortodoxiei oficiale: unirea mai intai cu catolici, protestantii, apoi cu israelitii si in final cu paganii, instaurarea religiei mondiale unice cu al sau cap Antihrist: iata de ce s-au separat cei de stil vechi de Ortodoxia oficiala: mirosea inca de la inceput mai intai a schisma, iar cand a aderat la Consiliul Mondial al Bisericilor si a erezie.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ,, Cine fuge de datorie ,ocoleste un castig"...,,Un singur Cuvant a spus Tatal si anume pe Fiul Sau si pe acesta-L spune mereu in tacere vesnica.Si Cuvantul acesta trebuie ascultat in tacerea sufletului"...,,Un om este cu adevarat liber atunci cand accepta sa fie robul lui Dumnezeu"...Slava lui Dumnezeu...TLC !

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne Ajuta.Bine spus.Felicitari admin.Da Doamne

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  razvan m. !

  mmmm....nu cred ca..."aceia" au ..."mirosit" ceva...si..."s-au separat"....pur si simplu...Ci...au fost unii...care , au considerat ca trebuie sa continue....sa ramana in....si sa urmeze...calendarul care a fost dat....si...sa nu adere la "cel nou"....
  Si...firesc ca...in felul acesta s-a produs o separare...o schisma...

  Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

  Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Despre ce sabie vorbiti? Cred ca nu vorbiti despre ucideri... 🙁

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Frumoase cuvinte ale Parinteleui Iustin Parvu:

  Puterile noastre sunt slabe şi am rămas puţini. Dar ne-a rămas ceva ce nu vor putea niciodată fereca: Mila lui Hristos, Dumnezeul nostru! Rămân toate pe seama marii Lui iubiri de oameni, ca El să ne scoată şi din această stare de lucru, ca întotdeauna, şi să Îşi manifeste mila şi bunătatea Sa faţă noi! Avem mijlocitori pe sfinţii noştri martiri din închisorile comuniste, cei care şi-au dat viaţa pentru Dumnezeu şi neamul lor, cărora să le cerem rugăciunile, ca unii ce au luptat şi au biruit Fiara prin puterea Crucii lui Hristos.

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu am reusit sa inteleg despre ce vorbiti. Va rog sa imi explicati despre ce sabie e vorba.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @danortodox

   Nu socotiţi că pace am venit să aduc pe pământ; nu am venit să aduc pace, ci sabie.

   Aşa a grăit Domnul. A se citi: Nu am venit să împac adevărul cu minciuna, înţelepciunea şi prostia, binele şi răul, dreptatea şi silnicia, bestialitatea şi omenia, inocenţa şi desfrânarea, pe Dumnezeu şi pe mamona: ci am adus sabie ca să tai şi să le despart, încât să nu se amestece.

   Cu ce să le desparţi, Doamne? Cu sabia adevărului. Ori cu sabia cuvântului Lui Dumnezeu, ceea ce e totuna: fiindcă adevărul este cuvântul Lui Dumnezeu, şi cuvântul Lui Dumnezeu este adevărul. Apostolul Pavel indeamnă: luaţi sabia duhovnicească, care este cuvântul lui Dumnezeu. Iar sfântul Ioan a văzut în vedenie pe Fiul lui Dumnezeu în mijlocul a şapte sfeşnice, şi din gura Lui ieşea o sabie ascuţită de amândouă părţile. Sabia care iese din gură ce poate fi altceva decât cuvântul Lui Dumnezeu, cuvântul adevărului? Acestă sabie este mântuitoare pentru lume, nu pacea binelui cu răul.

   Că acestă înţelegere este dreaptă se vede şi din ce spune Hristos în continuare: că am venit să despart pe om de tatăl său, şi pe fiică de mama sa, şi pe noră de soacra sa. Căci dacă fiul merge după Hristos, iar tatăl rămâne în întunericul minciunii, sabia adevărului lui Hristos îi va despărţi. Adevărul este mai vrednic de iubit decât tatăl. Şi dacă fiica merge după Hristos, iar mama rămâne îndărătnică în tăgăduirea lui Hristos, ce unire poate fi acolo? Oare nu este Hristos mai dulce decât mama? la fel şi nora cu soacra ei.

   Dar să nu înţelegi strâmb – că cel ce Îl cunoaşte şi-L îndrăgeşte pe Hristos trebuie deodată să se despartă trupeşte de rudele sale. Aşa ceva nu scrie. Este destul a fi despărţit cu sufletul şi a nu primi în el nimic din gândurile şi faptele necredinţei; căci dacă credincioşii s-ar despărţi şi trupeşte de necredincioşi, s-ar face în lume două tabere potrivnice. Cine i-ar învăţa şi îndrepta atunci pe necredincioşi ? Înţeleptul Pavel scrie: că se sfinţeşte bărbatul necredincios prin femeia credincioasă, şi se sfinţeşte femeia necredincioasă prin bărbatul credincios.

   Aşadar, cuvintele despre aducerea sabiei pe pământ sunt pe deplin potrivite cu Hristos – Făcătorul de pace şi Dătătorul de pace. El dă cereasca Sa pace, ca pe un balsam ceresc, celor ce cred în El fără făţărnicie. Insă nu a venit să facă pace între fiii luminii şi fiii întunericului.

   Sf. Nicolae Velimirovici

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ati cam luat-o razna rau de tot mai apologetilor...

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Admin, ai grija danortodox, ca si alin, ca si orthologhia sunt indivizi pusi de bascalie si denigrat orice persoana care indrazneste sa zica ceva impotriva sistemului sau a ierarhiei.

  Pr. Vasile

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Pr. Vasile
   Stim parinte.. vechi "prieteni"! Dar se pare ca au cam obosit sau se bucura ca rîc-arii lucreaza in locul lor!

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E clar ca momentan doar "sondeaza terenul", prin actiuni de genul celor de la Bocsa Montana. Vor sa vada "cum da la public", daca "aplauda" lumea, sau arunca cu oua. Sa ii vad eu pe papistasi incercand sa faca o "impreuna slujire" la Petru Voda, cum pleaca cu suturi in fund de la enoriasi. Problema de care am mai discutat e clara, slaba credinta, ignoranta, dar si rusinea oamenilor ii fac pe acestia sa accepte orice mizerie, orice manifestare pagana care le este oarecum introdusa fortat. Ganditi-va daca acei oameni ar fi fost puternici in credinta lor, ar fi facut ce au facut oamenii aceia cu parintele care a fost prins ca le facea avansuri fetelor(sau ceva similar, daca nu mai grav), il bateau si il alungau si din sat. Sa ii fi vazut atunci pe papistasi daca se mai intorceau! Asa cum aminteste admin HRISTOS A FOST ORTODOX, dar majoritatea se pare ca au "adormit" atat de "frumos" in leaganul pacatelor, incat au uitat pana si asta.
  Nu ei sunt vinovati, nu diavolul e de vina, ci noi ca acceptam ceea ce ne serveste el.
  Imi pare rau sa spun asta, nici eu nu sunt cine stie ce credincios, am inteles ce vrea sa spuna admin, dar astia chiar incep sa te faca sa scoti sabia pe bune. Ia sa fi incercat ei asta pe vremea lui Stefan, vai de mama lor.
  Dar cum am spus, nu asupra lor ar trebui sa ne revoltam, ci ar trebui sa-i mustram pe enoriasi care au acceptat ca aceasta erezie sa ia loc in biserica lor, si ma gandesc ca nici nu le-o fi dat ceva pe gratis, a atunci mai intelegeam.

  Rusine!

  P.S.Vremurile de mucenicie care vin ni le-am adus singuri pe cap, si se pare ca unii sunt orbi si surzi total. Ce cipuri frate, pe alea o sa le cerseasca.

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cine scoate sabia, de sabie va pieri! Sa stam cu frica! Sa luam aminte!

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pr. Vasile

  Acum incep sa-mi dau mai bine seama de ce lucrurile se misca asa incet sau deloc.
  Parinte Vasile, ma cunoaste-ti de undeva? Poate imi explicati si mie cum ati ajuns la aceasta concluzie.
  Chiar in halul asta s-a ajuns sa ne catalogam unii pe altii, fara macar sa ne intalnim vreo-data fata in fata.
  Eu nu doresc sa demonstrez nimic la nimeni, si daca am avut poate un ton mai de "bascalie" poate fi de la faptul ca nu sunt tocmai crestinul ortodox la care va asteptati, eu sunt dintre aia mai pacatosi, care nu au avut tocmai o viata prea frumoasa, si nu au trait pe langa vre-o manastire, sau intr-o manstire, si nici nu a avut parinti ca sa-l educe intr-un spirit ortodox, pentru a se putea exprima doar in pilde ca si altii de pe aici. Eu din pacate a trebuit sa invat singur toate astea, in ziua in care mi-am dat seama, ca oricat de pacatos as fi Hristos e tot timpul acolo sa imi dea o alta sansa.

  Dumenzeu sa ne ajute sa fim intelepti.

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @viorel-...pai Stefan cel Mare,Mihai Viteazul,Mircea cel Batran,Vlad Tepes si altii ce au scos?!?!?!sticla de Whiscky?!?!, nu sabia pentru a apara tara ,neamul si dreapta credinta???!!!(probabil aici se refera la sabia cuvantului)

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Brava Viorel...capul plecat ...nu sare departe de trunchi.Sa fim cuminti si curati si sa ne rugam muuuult si nu cumva sa ne impotrivim.Sa umblam cu cosuletul pregatit sa ne taie capsoarele, sa nu facem mizerie.

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Cine nu are sabie, sa isi vanda haina si sa isi cumpere." "Pune sabia la locul ei. Cine scoate primul sabia, de sabie va pieri."
  Nu sunt acestea cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos, spuse in ajunul Patimilor Sale?
  M-am gandit multa vreme la intelesul lor. Este drept, recunosc ca nu am citit de la Sfintii Parinti si in Sfanta Traditie despre intelesul lor, dar voi indrazni sa spun ceea ce mintea mea nevolnica a ajuns sa inteleaga, sa imi fie cu iertare daca gresesc.
  Este clar ca ne spune sa avem sabie sa luptam, daca este cazul. Categoric! De netagaduit!
  Dar totusi nu trebuie sa scoatem noi primii sabia, ci sa asteptam sa o scoate dusmanii. Incercam sa facem pace intai. Nu spune Domnul: "Fericiti facatorii de pace."? Sa incercam prin mustrari, prin chemari la pocainta, cu blandete, cu bunavointa. Daca vedem ostilitatea, cu fermitate. Si chiar daca atunci nu ne vor asculta cei ce ne ataca, sa continuam sa marturisim adevarul, chiar de ar fi sa suferim prigoana si mai rau, pana la moarte. Iar daca ei scot sabia asupra adevarulului Lui Dumnezeu, atunci trebuie sa scoatem si noi sabia si sa luptam pana la biruinta sau pana la moarte. De fapt, biruinta s-ar putea sa nu o putem gasi decat prin moartea noastra.
  Am facut noi oare toate acestea? Daca am urmat acesti pasi, cred ca atunci trebuie sa scoatem si noi sabia.
  Domnul sa ne aiba in paza si sa ne indrepte pasii spre lumina!

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Corneanu a fost sanctionat din cauza ca f multi ortodocsi atunci au sarit ca arsi in 2008. Acuma nimeni nu mai zice nimic, chiar daca liturghisirea cu ereticii e mai grava decat impartasirea de la eretici. Azi toti suntem caldicei, niste TOLERATI intr-o biserica terfelita de ecumenisti. Ce s-a intamplat cu ortodocsii romani din 2008 pana incoace. Au fost spalati pe creier. Azi avem preoti care slujesc nestingheriti cu ereticii si un episcop roman care se impartaseste public din preaspurcatul potir papistasesc, cu stirea sinodalilor, si nimeni nu mai zice nimic. In 2008 au sarit la lupta toti in frunte cu par Arsenie si Iustin. Azi nimeni nu mai zice nimic, decat doar asa de forma.

  S-a zis cu noi. Nu mai existam ca forta marturisitoare reala, ne inchipuim doar ca suntem, ba ne mai si certam intre noi ca cine e mai marturisitor. Ce pacaleala ! Ecumenistii ne-au pus cu botu pe labe, si acuma fac ce vor din noi : orice preot doreste sa se spurce prin slujire cu ereticii, poate s-o faca fara teama, caci marturia ortodoxa nu mai exista nici in biserica ortodoxa.

  Deci, intreb si eu ca PROSTU : mai exista cineva care sa organizeze o lupta cu sinodul BOR, ca sa il SILEASCA sa ne respecte credinta ortodoxa in biserica ortodoxa ? Se mai pot aduce la lupta forte reale ca in 2008, in afara de cele inchipuite ? Ii mai instiinteaza cineva pe par Iustin si Arsenie despre apostazia ultima pe care ne-o propune pe fata sinodul asta tradator ? Ne mai pasa cu adevarat de a mai face ceva real, in afara de a ne mai certa ca nista mascarici pe internet ? Nu vom da socoteala NOI de circul asta ? Stiti ca dusmania, cearta, pomenirea de rau, defaimarea, stricarea cinstei aproapelui sunt niste pacate opritoare de la impartasire, adica duc la intreruperea comuniunii cu Biserica ? Din pricina acestor certuri ale asa-zisilor marturisitori ce suntem, am ajuns asa de slabiti si obositi, incat nimeni nu mai face nimic real. Unde e iubirea de Dumnezeu si de aproapele si forta marturisitoare ? Toti am gresit. Nimeni nu poate spune : eu nu am gresit. Nuuuuuuuu, nu e asa. Ci : fiecare dintre noi e cel mai mare pacatos si mai rau decat toti, mai tradator ca toti. Nu asa trebuie sa gandeasca sincer fiecare, si s-o spuna permanent, cu durere si pocainta ?

  Sinodul tradator l-a iertat pe atot-ratacitul Corneanu, fara nici o pocainta sincera. Azi, acest sinod mizer ( cu exceptia cui, a carui episcop, va intreb, care episcop mai protesteaza cat de putin fata de cazurile de atot-apostazie - slujire cu ereticii - as vrea sa mai macar un episcop ce se mai desteapta macar in al 11-lea ceas, dupa ce ani de zile a tacut din gura ), ticalos, nu isi mai tine nici macar cuvantul dat atunci cand l-a iertat pe apostatul Corneanu. Azi sinodul aproba tacit incalcarea cuvantului sau ( asa-zisei hotarari de a caterisi orice preot ce se impartaseste cu ereticii ), aproba si ridica la rangul de episcop pe cel ( atotapostatul Ieronim Sinaitul ) care repeta multiplu ( ani la rand ) fapta lui Corneanu in public ( filmat in insula Patmos ), in loc sa-l cateriseasca, asa cum a promis !!! Azi sinodul e de acord cu slujirea cu ereticii, rastignindu-L pe Hristos. Azi preotii si episcopii tradatori bat CUIELE in mainile si picioarele Mantuitorului, Daniel preanefericitul ii INDEASA cununa de spini, iar noi, asa-zisii marturisitori ne uitam nepasatori, certandu-ne care sa fie socotit mai marturisitor.

  Rusineeeeeeeee !!!!!! Cate mii de pagini veti mai umple cu jigniri si defaimari monstruoase reciproce, in timp ce tradatorii sapa la temelia bisericii. Preotul din biserica, in loc sa slujeasca, da foc la biserica ( prin multiplele tradari ), iar credinciosii se cearta unii cu altii in biserica, de parca totul ar fi o gluma. Funebra tragi-comedie. N-am cuvinte. Unde te-ai dus Doamne ?

  Frumos echilibru mai avem, fiecare in felul lui deosebit. Inchipuit, dulceag, si urator de aproapele. Ne laudam pe noi insine ca avem echilibre si marturisiri ! In fata CUI ne laudam ? In fata oamenilor, ne laudam, cu trufie si judecare, defaimare si infruntare infinita ? Si Dumnezeu, unde e ? Durerea pentru Hristos si aproapele unde ne e ? Unde ne doare pentru pacea aproapelui, pentru pacea bisericii ? Pe noi ne doare insa de dreptatea noastra inchipuita, sa facem impresie buna cica, cand de fapt cel rau isi bate joc de noi si ne face de rusine. Marturisire fara durere fata de inalta tradare a ecumenistilor, marturisire dulceaga si echilibrata. De aia nici nu are forta sa uneasca pe toti in aceeasi marturie, ca nu are durere si iubire de Dumnezeu si de aproapele, e doar de fatada si pentru slavirea blogului si sinelui propriu. Azi suntem mai duhovnicesti, cautam laudele fata de marturisirile noastre, echilibrul si dulcegariile. Ne doare de bloguri. Eu nu mai pot fi ” echilibrat ” si nici nu mai vreau ca e pacat. Cand lupul si ursul a intrat in turma sa stam echilibrati, linistiti ? Nuu, ci sa punem mana pe ghioaga, si sa ii gonim.

  S-a zis cu noi. E pe bune, s-a zis cu noi. Corneanule taica, poti face ce vrei Iudo, IUDO acum e ceasul tau. Sa dea Dumnezeu sa vada cornenii ( cei ce au baut spurcatul vin papistasesc ) ce am scris aici : aveti cuvantul meu, tradatorilor ! ca veti bea ( asa cum deja ati baut ) din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, din POTIRUL MANIEI Sale, si va veti chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului, si fumul chinului vostru se va sui in vecii vecilor, si nu veti avea odihna nici ziua nici noaptea.

  Preoti ortodocsi, nu mai slujiti cu cornenii. Nu-i mai pomeniti la slujbe. E pacat sa mai ai de a face cu asemenea IUDE. Feriti-va de ei, iesiti din mijlocul lor si va deosebiti. Sa silim sinodul sa ia masuri impotriva uraciunii pustiirii, impotriva lupilor. Puneti mana pe BATA ciobaneasca, pe buzdugan, si zdrobiti capul balaurului ce mana lupii la turma. Caci nu iudele sunt vinovate, nu cornenii, ci diavolul ce ii mana. Capul diavolului sa il zdrobim cu bata, cu ciomagul, cu sabia. Diavolul e vinovatul.

  Credinciosi ortodocsi ! Azi vedem pe fata URACIUNEA PUSTIIRII ! Sa cladim blandetea si linistea si echilibrul, pe durere si neliniste si pocainta.

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  pai haideti sa scoatem sabia mai repede!!! Cand Parintele Arsenie Papacioc spune ca trebuie sa scoatem sabia in fata tuturor problemelor vietii, spune atunci cand este intrebat cum sa reactionam noi in fata ierarhilor care sunt ecumenisti sau inclinati spre ecumenism, cum sa reactionam, ca numai un Sinod poate sa-i inlature (sau cea spus translatorul, ca n-am inteles).
  Parintele Arsenie P. spune ca nu doar Sinodul trebuie sa ia masuri, ca asta-i intrebare cu semnificatie politica, si vedeti toti si zambetul Parintelui. Apoi adauga Parintele ca daca suntem ortodocsi suntem ortodocsi in fata tuturor problemelor vietii!

  eu inteleg ca noi astia care nu vrem ecumenism trebuie sa scriem o scrisoare, un memoriu in care sa sa scoatem sabia impotriva ecumenismului!

  Cand se aduna preotii antiecumenisti si or sa scrie acest memoriu? cand il semnam si noi?

  Ca, oaia de mine poate sa scrie o scrisoare prin care sa scrie de ce nu vrea ecumenism...si or mai fi si alte oi care sa scrie, dar, oilor li se poate spune ca n-au smerenie...
  ca trebuie sa asculte de episcopul locului...etc.
  Alta va fi reactia in fata unei scrisori antiecumenism semnata de pastori (preoti) si oi.
  Unii gandesc poate ca, se poate ajunge la caterisiri....
  Daca or sa semneze aceasta scrisoare, vreo 200 de preoti alaturi de cel putin 1 milion de ortodocsi, credeti ca vor fi 200 de preoti caterisiti pentru ca au aparat ortodoxia???
  Daca se va intampla asta va fi o caterisire care n-are valoare. Eu nu cred ca-i paraseste Harul preotiei pe acei preoti caterisiti, deci enoriasii nu vor ramane fara preoti, si pana la urma cum sa poti caterisii un NUMAR ASA DE MARE DE PREOTI???
  Ar fi ca si cum ai pune la perete 2oo de oameni si i-ai impusca...
  credeti ca ar ramane romanii indiferenti la asa o nenorocire?
  SUNT CONVINSA CA NU.
  si n-ar ramane indiferenti nici alti preoti si alti ortodocsi din alte tari ortodoxe.

  Deci cand apare scrisoarea IMPOTRIVA ECUMENISMULUI???

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  sabia de care vorbeste Parintele este o sabie cu doua taisuri, tai si intr-o parte si intralta, si cei ce nu stiu sa-o manuiasca isi fac rau singuri, este Sabia Duhului Sfant si cei ce nu sunt sporiti duhovniceste se vor taia singuri de la Pomul Vieti, cand un om duhovnicesc isi scoate sabia cei ce nu au o viata duhovniceasca , le tremura si izmenele , pentru ca nu e de joaca , aici treaba devine serioasa, ma abtin sa vorbesc mai mult .... Dar Parintele spune clar sa ne punem la punct, ce ce va urma ........ Dumnezeu stie.

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Prahovean

  Frate Parahovean, tu esti cel mai aproape de intelegerea Cuvantului lui Dumnezeu.

  Multi nu inteleg ce inseamna sa scoti sabia. Tu incerci sa explici ceva si te apropii de Adevar. Tu intelegi ca Sabia lui Hristos este Cuvantul Lui: ,,Pocăieşte-te deci, iar de nu, vin la tine curând şi voi face cu ei război, cu sabia gurii Mele" Apocalipsa 2:16

  Tu ai incercat sa-ti faci o imagine din intamplarea cu Sf Petru. De aceea am spus ca tu te-ai apropiat cel mai mult de adevar. Pentru ca te-ai gandit la acel episod care ne poate lamuri despre cum trebuie folosita sabia. Mantuitorul spune:,,Întoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri. " De aceea spune si parintele Arsenie Papacioc ( in clipul de mai sus) : ,,pune-te tu la punct". De ce? Pentru ca cel care scoate sabia (cuvantul lui Dumnezeu), de sabie va fi ucis (de Cuvantul lui Dumnezeu va fi judecat). Si de ce nu trebuia ca Sf Petru sa scoata Sabia? Pentru ca el nu era pregatit sa o foloseasca. De aceea si Mantuitorul spune:,,Sau ţi se pare că nu pot să rog pe Tatăl Meu şi să-Mi trimită acum mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?" Cu alte cuvine: ,,crezi ca nu are cine sa scoata sabia in Numele Meu?" Cu siguranta, Dumnezeu are oameni pregatiti care sa scoata sabia in Numele Lui. Si, atunci, noi sa tacem? NU. Ne spune parintele Arsenie: ,,sa fluturam sabia"-adica sa marturisim Adevarul, nu sa ajungem sa taiem ceea ce noi nu suntem pregatiti sa taiem (vedeti cand vorbeste de teaca) Cand ii numim in fel si chip pe membrii Sf Sinod, noi deja dam cu sabia si taiem urechea slugii arhiereului. Iar urechea simbolizeaza surzenia unor episcopi. Dar Hristos spune sa n-o taiem noi...o va taia chiar. Marturisirea Adevarului se face prin marturisire, iar nu prin boicotare

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Niccolae
  Noi trebuie să mărturisim, căci scris este: ”Cine Mă va mărturisi și Eu îl voi mărturisi.”. Cu cuvântul, cu fapta, cu sângele. Nu trebuie să fim grabnici la a vărsa sângele altora, ci să îl vărs pe al meu pentru Domnul, dacă este nevoie.
  Sabia duhovnicească într-adevăr, trebuie să o avem mereu și să fim gata să o folosim dacă este nevoie. Dacă dușmanii lovesc în Biserica lui Hristos (care nu este o instituție, ci Trupul Său Mistic) trebuie să fim gata să lovim și noi. Nu noi să atacăm primii, dar să apărăm până la capăt, dacă este cazul. Și eu cred că deja este cam cazul de așa ceva, dar să avem mare, mare grijă să ne păstrăm dreapta socoteală, căci este atât de ușor să cădem la stânga sau la dreapta. Iar dacă am căzut, să ne ridicăm.
  Domnul să ne apere și să ne ajute pe toți!

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Interviul are semnificatii duhovnicesti e adresat respectivilor greci care au alta putere si mod de intelegere decat avem noi.
  Din cate se pare parintele Arsenie Papacioc vorbeste de o lupta cu propriile pacate din noi.
  Cu acea sabie sa taiem pacatele din noi (nu stiu la ce sabie se refera exact) cam asta zice.

 23. Maria Camelia Simon

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Aparati ORTODOXIA chiar si cu pretul vietii!
  Este credinta noastra stramoseasca, dreapta si adevarata, amintiti-va de domnitorii nostri: Stefan Cel Mare si Sfant, Mihai Viteazul, Mircea Cel Batran, Constantin Brancoveanu, amintiti-va de sfintii inchisorilor comuniste(unii dintre ei mai traiesc si astazi si nu intamplator Dumnezeu ii tine in viata) cum au aparat credinta ortodoxa, in orice biserica sau manastire ortodoxa intru, Domnul Meu, Maica Domnului, Sfintii sunt vii, nu odata mi s-a adeverit ca aceasta este biserica intemeiata de HRISTOS cu scump sangele sau la IERUSALIM.
  Nu numai cartile Sfintilor Parinti, Sinoadele Ecumenice spun acest ADEVAR, ci insasi Harul Duhului Sfant, care inca nu a fost ridicat de la noi.
  Dumnezeu sa-i intelepteasca pe toti!

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Papa e satanist ?

  http://i29.servimg.com/u/f29/12/59/56/88/papa-d10.jpg

  Da, e satanist.

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Admin !

  Aceste 2 mesaje....publicate ( alaturi de altele ) la articolul "Dupa ce si-au cerut iertare,fratii de razbointruncuvant au scuipat din nou ") SACCSIV a refuzat sa mi le publice....

  Va invit...va roooog ! sa le cititi si pe celelalte postate de mine acolo ( dar si pe ale altora...care mi s-a parut ca sustin aceleasi idei...) ...si...va rog ! sa-mi spuneti unde am gresit...( cu argumente...! ) ca sa ma pot indrepta....!!!!!!

  Aparent...nu ar avea nici o legatura....dar...eu cred ca...exista...chiar si la acest articol !

  Si anume, cum vad eu lucrurile :

  Cata vreme nu vom renunta la mandrie...la ranchiuna...la furie ~ ura...minciuna...desconsiderarea aproapelui.......si refuzam ! sa ni le asumam...! si nu vom scoate sabia sa ne taiem toate aceste pacate....adica....sa folosim smerenia ! ( care e cea mai tare sabie...arma...! si pe care vrajmasul...nu o pate folosi ! ) ...iertarea...dragostea...rabdarea...milostenia...echilibrul....sinceritate.....bineinteles ca ...toate acestea insotite de Rugaciune....!...deci...pana nu vom face si tine seama de toate acestea...nu avem nici o sansa ! nu numai sa ne unim intr-un cuget...Dreapta Credinta...dar...nu vom avea nici o sansa nici sa luptam....dar'mite sa ...aparam...castigam~salvam...ceva....

  Cred ca...nu s-a inteles poate...prea bine : lupta incepe in taramul ideatic...prin dialog...comunicare...cu argumente si contraargumente....un "exercitiu al luptei"....in care sa ne pregatim...sa intrebam...sa invatam...sa ne calim....sa ne mustram...si...sa ne indreptam unii pe altii !....care avem acelasi deziderat...aceeasi Dreapta Credinta...! ( chiar daca, uneori difera ideile...si exprimarea lor...) ( "In foc...se caleste otelul"....:)))))

  In afara de...lupta "individuala" ( si ! cea cu pacatele...) cum poti incepe lupta...cand ai confuzii...indoieli...suspiciuni ? Adica : "Bine...pornesc la lupta...dar...cu cine ? "
  De aceea vreau sa-mi clarific...

  Va rog sa ma credeti : nu doresc sa initiez o polemica...sau dezbinare...dar.....pe de alta parte ( decat cele care am aratat mai sus...) vreau sa-mi clarific~lamuresc.... niste indoieli....confuzii...( eu nu postez decat pe aceste site-uri...si nu folosesc decat acest singur "id"...adica...cel real...)
  Va rog...sa ma credeti : sunt sicera...si spun ~ exprim exact ce gandesc...!

  Confuzia mea ...a venit de la faptul ca,
  nitial...la acest articol...Saccsiv a parut ca se smereste si a postat intrebarea : "Cum considerati ca trebuie sa procedez ? "...si...au sarit unii si altii cam cu aceleasi pareri...sfaturi....Si mie...( pentru ca am fost mai directa...poate putin mai dura...) ...m-a persiflat...dupa care...a refuzat sa-mi posteze....aceste ultime 2 mesaje...

  ...............................................................
  admin: daca acele comentarii au fost adresate lui saccsiv si nu ti le-a aprobat, inseamna ca ceva l-a deranjat, deci nu poti sa le publici aici.. dupa cum ai zis, sa nu creem polemici.. spune-i lui ce ai de spus
  daca te-ai lamurit cum e cu ric-arii, atunci nu-i mai adu in discutie... sa fie sanatosi cu blogul lor cu tot.. nu mai sunt de luat in seama

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Deci :

  Aceasta e...legatura : ca sa pornesti la lupta...trebuie sa nu ai indoieli...confuzii...suspiciuni Adica : Pornesti la lupta...dar...cu cine ?

  Daca ! Saccsiv ...ar fi fost doar... un "simplu user"...nu mi-as fi facut probleme...dar...el...alaturi de voi...si de RIC...si de multi altii...prin aceste site-uri...indepliniti rolul unor formatori de opinie...moderatori.... ; sigur...fiecare e liber sa aleaga...adica..."cine are urechi de auzit...si minte sa inteleaga..."...

  De aceea...vreau sa-mi clarific....

  Cu...RIC...m-am clarificat....( deocamdata !....)

  Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne...

  Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  as vrea sa fac urmatoarea completare, la ce-am postat anterior.
  Am scris: "eu inteleg ca noi astia care nu vrem ecumenism trebuie sa scriem o scrisoare, un memoriu in care sa sa scoatem sabia impotriva ecumenismului! " (sa scoatem sabia impotriva ecumenismului = sa scoatem/ scriem cuvantul lui Dumnezeu impotriva ecumenismului) Prin acest memoriu pe care as vrea sa-l scriem si sa-l semnam cat mai multi preoti si crestini ortodocsi,nu urmaresc boicotarea, ci doar vreau sa spunem mai tare: Parinte Patriarh, nu mai vrem ecumenism!!

  Nu vreau sa tai capul nimanui. Sper sa nu fi smintit pe nimeni. Daca am facut-o, iertare... 🙁

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  anca,
  ce crezi tu ca vrei sa faci? Sa te rogi de diavolul in loc sa te rogi de Dumnezeu? Crezi ca o sa iti dea dreptate, o sa te inteleaga, o sa te asculte? Cand toate sunt plecate de la el? Adica de sus, de acolo unde tu vrei sa apelam pentru a ne face ascultate opiniile si crezul nostru. N-o sa fim ascultati, dimpotriva, o sa inmulteasca faradelegea.

  Asa cum bine zice Parintele Arsenie Papacioc, singura solutie este sa scoatem sabia; eu prin asta am inteles ca trebuie sa aparam adevarul acolo si atunci cand minciuna vrea sa-l doboare; si atunci taiem cu sabia adevarului capul minciunii.
  DOMNUL SA NE DEA PUTERE SI TARIE SA APARAM ADEVARUL LUI ! AMIN.

 29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Atata timp cat sinodalii nu isi respecta nici cuvantul dat in cazul apostatului corneanu, nu ramane decat o solutie : SABIA.
  Nu avem de a face cu oameni corecti, ci cu niste mincinosi notorii, cu niste tradatori de rang inalt, care pe vremea comunismului au colaborat cu ateii in timp ce marturisitorii erau torturati in puscarii. Stiu acesti tradatori ce inseamna sa fii torturat zeci de ani ? Nuu, caci ei au tradat impreuna cu sistemul ateu, ajutand la infiltrarea in biserica a securistilor si masonilor. Si cica si-au recunoscut vina colaborarii atunci cand au fost de fapt demascati, dar acuma nici nu vor sa auda de canonizarea sfintilor inchisorilor.
  Mai nou, ei se ingrijesc de recunoasterea primatului papal de catre ortodocsi, si de slujirea cu ereticii. Ati observat ca la Viena s-a afirmat ca e necesara o adaptare a ortodocsilor la ideea de primat ? Pai de ce adaptare, caci noi avem primatul de onoare de 2000 de ani, ce altceva ne mai trebuie ? Vreo erezie cumva ? Cumva s-a afirmat si ca autocefalia bisericilor ortodoxe este un lucru rau ? Da, au afirmat-o asa zisii ortodocsi. Astea nu sunt erezii ? Sunt, si inca cu atat mai periculoase cu cat sunt strecurate cu cuvinte mieroase, serpesti, viclene. Ei tatoneaza terenul si strecoara erezia putin cate putin, mergand pe principiul adormirii constiintelor.
  Cu astia nu a mai ramas decat sa luptam pe fata, caci ei pe fata se vadesc dusmani ai ortodoxiei. Scopul lor : new-age-ul.
  Sa scoatem sabia, cei care inca mai avem o sabie.

 30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pr.Arsenie Boca:

  Smerenie si curajul s-ar parea ca sunt doi termeni opusi. Cu toate acestea, in viata duhovniceasca ei se armonizeaza, ba se si completeaza. Absenta sau imputinarea unuia slabeste pe celalalt si intre ei trebuie tinut un echilibru. Caci viata crestina orientata numai spre umilinta ia o infatisare de sclavie spirituala, de pipernicire la litera si pierde curajul. De asemenea, orientarea numai spre indrazneala personala si spre profetism distruge bisericitatea si sobornicitatea crestinismului, provocand fie erezie, fie schisma, deci pierde smerenia.

  http://vimeo.com/11950085

 31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Ioan

  da, m-ai citit 🙂
  eu imi doresc sa scriem acest memoriu impotriva ecumenismului, sa fie semnat de multi preoti si crestini ortodocsi, si inmanat Patriarhului. Iar apoi, datorita rugaciunilor noastre catre Dumnezeu, a celor care nu mai vrem ecumenismul asta, sa-l aud pe Patriarh spunand ca romanii ortodocsi nu mai acceepta ecumenismul !!!!

  Altfel, da, si eu am inteles ca Parintele Arsenie Papacioc, transmite mesajul: ca ierarhii care nu sunt pentru ortodoxie, trebuie inlaturati chiar si de restul ortodocsilor, ca nu trebuie sa asteptam numai raspunsul Sinodului. (bine, cuvintele Parintelui sunt altele, dar asta ar fi ideea.)

  Da, SA NE DEA DUMNEZEU PUTERE SI TARIE SA APARAM ADEVARUL LUI! AMIN!

 32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Admin !

  As vrea sa dati dovada de corectitudine...si.... cinste ! Sincer...nu-mi doresc sa am indoieli , suspiciuni justificate si... asupra voastra ....

  Repet : Eu mi-am folosit ID-ul real ~ numele de botez....nu am postat niciodata sub alt ID...nu m-am lasat influentata ~ manipulata de nimeni...am fost sincera...deschisa....nu am mintit cu nimic ! si am scris exact ce-am crezut...ce-am simtit ! Am fost obiectiva...! chiar daca poate...unii m-au suspectat ca..."as juca la 2 capete"...Ii asigur ca NU ! ...( nu-mi este propriu...)
  Daca ma hotarasc...cei alaturi de care as lupta...as vrea sa fie ...cel putin astfel caracterizati : deschisi...sinceri...corecti...lipsiti de viclenie si mandrie...sa-si asume pacatele ...si sa dea dovada de smerenie...Dar ! si de fermitate ! Si...fara aceste atribute...chiar nu vad cum s-ar putea duce lupta....
  Recunosc : poate ca sunt idealista...naiva...dar...asa sunt : nu pot altfel !....si...e posibil..ca lupta s-o duc singura...( si in ceea ce ma priveste...si ...in general...de aparare a ortodoxiei...si...celelalte...)
  Mi-ati postat numai acel scurt mesaj...care este doar o completare a "celuilat"...( care...este inca..."in asteptare" ) in care eu ridic o problema "un studiu de caz" ce...imi este de folos ! sa mi-o clarific...si...sa vad unde am gresit....pentru ca...repet...SACCIV nu este un simplu user...ci un formator de opinie...care administreaza un site...si...la o adica...un factor mobilizator...
  Nu am intentionat si nici nu intentionez sa va implic intr-un "razboi"...cu nimeni...ci...doar, v-am cerut sa fiti drepti...obiectivi...si sa ma ajutati sa-mi clarific niste indoieli...suspiciuni...confuzii...; sigur ca...de asemeni...nu intentionez sa continui...sa dezvolt "aceasta problema"....in detrimentul altora mult mai importante....
  Dar...daca ma inrolez...as vrea sa stiu ~ sa-mi fie foarte clar...alaturi de cine lupt....mai ales...ca nu sunt foarte multi....
  Daca doriti sa ramaneti "neutri" cand cineva va solicita ajutorul...( in mod sincer...fara pic de viclenie...ispitire...) atunci nu ar fi trebuit sa postati nici acel mic mesaj - rupt de context - .....

  Acest scurt mesaj...pe care deja l-ati postat...este irelevant...rupt de context...si nu se intelege mai nimic ..decat ca..."....Cu…RIC…m-am clarificat….( deocamdata !….)"......( ! ).....( ca sa nu mai vorbesc de...riscul unor interpretari...ca... as fi scris ceva aiurea...fara nici o legatura...."

  Daca si voi vreti sa va inconjurati de oameni care azi lauda...se prefac ca sunt de acord....si maine ...intorc armele si schimba frontul...nu am nimic impotriva...! e alegerea voastra...si alegerea fiecaruia...dar..trebuie sa stiu...pentru mine...trebuie sa-mi clarific...pentru a nu cadea in vreo capcana...in vreo inselare...

  Iertati-ma !

  Doamne ! iarta-ne si ajuta-ne...

  Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

 33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Admin !

  Aha ! ...Aaaaamm...inteles...! Multumesc....!

  Iertati-ma !

  Doamne ! iarta-ma...si...ajuta-ne...

  Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

 34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Admin !

  Extraordinar !..... "adanc"...."subtire".....Sau...cum se mai spune : "Cuvinte putine... si simtite ! "....

  In Biserica ortodoxa romana ( s-ar fi cuvenit sa faci precizarea..sa nu existe confuzii ! )...sunt inrolata de cand m-am nascut !!! si am primit Sfantul Botez ! ( si care, e una din putinele mele mandrii ! )........dar ...din pacate...?...sau...din fericire...?.... din tabara blogurilor....imi depun armele...sau...dezertez....( cum vreti sa interpretati...)

  Multumesc ! oricum , pentru grija...si pentru sfat !

  Am inteles !

  Va rog : iertati-ma !

  Doamne ! iarta-ne...si...ajuta-ne....

  Sa aveti inima buna ! si...Dreapta Credinta !

 35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Admin bravo, a te inrola in Biserica inseamana totul, "Deoarece Cuvantul Lui Dumnezeu este VIU si lucrator si mai ascutit decat orice sabie cu doua taisuri si patraunzand pana la despartirea sufletului si duhului, a incheiturilor si a maduvei, si este instare sa judece gandurile si intentile inimiii. si nici o faptura nu este ascunsa inaintea Lui, ci toate sunt goale si descoperite inaintea ochilor Aceluia cu care avem deaface. Avand deci un mare Preot insemnat care a strabatut cerurile, pe Iisus, Fiul Lui Dumnezeu sa tinem cu tarie marturisirea............." Fratilor deci acest cuvant Al Parintelui Arsenie este viu si este frumusetia ortodoxiei, nu zic mai multe pentru ca nu este necesar atat cat a zis Parintele este suficient.

 36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dragii mei in Hristos , nu exzista bucurie mai mare decat cea de a fi ortodox , a te bucura de Hristos, parintele acesta spune cateva adevaruri cruciale pentru viata crestina, pentru viata noastra, ortodoxia este plina de bucurie si de frumusetea Lui Hristos, cand spunem ca El a fost ortodox, Hristos , spunem ca El s-a bucurat de toata dragostea Talalui, asa este a fi ortodox sa te bucuri de toata dragostea Fiului, Doamne ajuta.

 37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Par Iustin :

  ” Am fost pus în situaţia să le răspund şi credincioşilor mei la această întrebare, că unii ziceau: „Mai putem noi intra în cutare biserică din Bacău, din Timişoara, sau din Iaşi, dacă s-a făcut acolo o slujbă ecumenistă ori un ritual al Cavalerilor de Malta sau un jurământ masonic?” Ei bine, să ştiţi că aceasta este cea mai adâncă blasfemie! Le-am spus credincioşilor să meargă la biserică, să participe la rugăciune, până se va ajunge, ferească Dumnezeu, la împărtăşirea comună cu ereticii. Când ai să vezi că iau din acelaşi potir şi ereticii şi ortodocşii, atunci să nu mai intri. Până aicea merge să ascultăm, fiindcă spun Sfinţii Părinţi că, atunci când e vorba de ascultarea de Dumnezeu, nu-i mai ascultăm pe oameni.”

  Deci, nu mai intrati in bisericile acelor preoti apostati care s-au impartasit de la eretici, sau care au impartasit pe eretici, sau care au slujit cu ereticii. Si nici in biserica unde slujeste episcopul apostat Ieronim Sinaitul care a impartasit eretici si s-a impartasit de la eretici.
  Iar daca sinodalii nu vor lua masuri impotriva acestor apostati, nu mai intrati nici in bisericile sinodalilor, care se vor face prin atitudinea lor tradatoare, partasi aceleiasi apostazii.
  Sa nu ne facem noi partasi apostaziei episcopilor si preotilor lepadatori de Hristos. Sa nu devenim si noi apostati ca acesti vanzatori de ortodoxie.
  Sinodul trebuie SILIT sa opreasca uraciunea pustiirii. Sa scoatem sabia : “Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea, ci SABIA. Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa, si pe nora de soacra sa. Si omul va avea de vrajmasi chiar pe cei din casa lui” (Matei, X, 34-36).

  VREAU SABIE. Nu pot sta la tocmeala cu apostatii cand e vorba de lepadarea de Hristos extrem de grava.

  Sa scoatem sabia, sa nu mai intram in bisericile apostatilor.
  Eu am sa trimit un email la Ips Teofan si la Ips Bartolomeu si am sa le cer sa lase lasitatea tacerii vinovate.

 38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu zic sa facem schisma de episcopii apostati, sau sa nu le mai recunoastem tainele, ci zic sa ne delimitam de apostazia lor, nemaintrand in bisericile lor. Sa ramanem in BOR dar sa nu mai slujeasca preotii cu ei.

 39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Parintele Arsenie Papacioc la minutul 5:44 in partea a doua:
  "Lumea care trebuie pusa la punct nu e lumea dinafara (e) lumea din tine,pune-te tu la punct".
  Mai inainte:
  "Un cioban nu are alta misiune decat sa isi pazeasca oile lui si pentru oaia care rataceste isi lasa turma se duce dupa oaia aia asta inseamna sa fii prezent nu multumirea ca m-am culcat ortodox am visat ortodoxeste si m-am sculat ca un ortodox"
  Etc.

 40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @mihailt
  A te pune pe tine insuti la punct inseamna a contrubui deplin la mantuirea altora, si asta inseamna a lupta pentru ortodoxie iar nu pentru a o distruge, asa cum fac apostatii si aparatorii apostaziei.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Emanuel
   Ortodoxia a suferit o batjocora la Viena si asta ar trebui sa-i trezeasca pe episcopii marturisitori. Oare ce mai asteapta?

 41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ce sa mai astepte ? Vesnica pomenire ... Am trimis email si la Ips Teofan si la Ips Bartolomeu, socotiti a fi marturisitori, si le-am dat linkurile cu impartasirile si slujirile cu eretici. Nu vor face insa nimic, nici macar un cuvintel nu vor scoate. Asa pazesc ei ortodoxia, de nu mai pot.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Emanuel
   Din pacate, IPS Bartolomeu este f bolnav. Insa si acesti ierarhi sunt oameni, care au nevoie de sprijinul nostru. Problema lor principala este ca sunt foarte slab pregatiti teologic, iar daniel ii invarte cum vrea. Nu sufla unul in fata lui. Dar sa ne rugam sa-i intareasca Dumnezeu!

 42. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Colocviu pentru un eretic:

  http://saccsiv.wordpress.com/2010/09/28/prioritate-de-comunicare-a-comisiei-europene-colocviul-national-dedicat-parintelui-ghelasie-gheorghe-adica-niste-habauci-va-invita-sa-cititi-scrierile-unui-ratacit/#comments

  Coperţile de la prima ediţie a cărţilor lui ghelasie conţineau, se vede foarte clar, o bucata de yantra hindusă – doua triunghiuri cu vârful în sus şi unul cu vârful în jos.
  Din grija conului florin gagiu macaragiu au fost schimbate coperţile, ca să nu intre lumea la bănuieli…
  Dar imaginile următoare vorbesc de la sine şi sunt cea mai bună dovadă a ereziei lui ghelasie.
  Coane florine, în ce erminie ai văzut că pe icoana Mântuitorului se suprapun simboluri hinduse?
  Iar în ce priveşte conţinutul cărţilor [o ciorbă numită pompos medicina isihastă], ereticul ghelasie a încercat să îmbrace în limbaj ortodox informaţii luate din Evanghelia păcii după Ioan [text eretic!!!], din Hrana Vie de Ernest Gunter şi din alte cărţi naturiste, şi nu s-a abţinut să pună chiar anumite exerciţii de hatha yoga – vezi aşa-zisele metanii pe care le descrie el în cărţi.

  http://www.youtube.com/watch?v=tCpUQWfKzCA

 1. Pingback: Parintele Arsenie Papacioc: Nu milogeala, ci barbatie duhovniceasca! « † Apologeticum

 2. Pingback: Parintele Arsenie Papacioc: Nu milogeala, ci barbatie duhovniceasca! | Orthodoxia

 3. Pingback: DACA ESTI ORTODOX ADEVARAT, SEMNEAZA! | Descopera

 4. Pingback: NU vizitei papei in Romania! Pustnicul Rafail Berestov avertizeaza Rusia de vinderea Ortodoxiei la viitorul sinod talharesc. Valabil si pentru ierarhia BOR | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 5. Pingback: Cu tot “Colectivul” spre Apus | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*