Rugaciunea mirenilor pentru canonizarea Sfintilor din inchisorile comuniste

click pe imagine pentru VERSIUNEA HQ

Va suspunem atentiei o propunere venita din partea d-nei Emilia Corbu:

Canonizarea martirilor care au suferit in temnitele comuniste este inca un deziderat desi, in cei 20 de ani de cand evenimentul este asteptat, crestinii ortodocsi de la inalti ierarhi pana la simpli credinciosi au pastrat mereu vie amintirea si jertfa lor. Au fost depuse dosare pentru canonizare. S-au scris zeci de articole, studii, carti. Le-au fost dedicate numere intregi ale unor reviste ortodoxe. S-au tinut conferinte in toata tara, s-au organizat expozitii, emisiuni radio si de televiziune. De ce Sf. Sinod intarzie, doar Dumnezeu stie. Cert este ca nicio idee politica sau judecata lumeasca nu are dreptul de a opri, tergiversa sau amana ,,sine die,, acest proces care s-ar inscrie intr-o ordine fireasca a Bisericii Ortodoxe.

Doar rugaciunea ne-a mai ramas. Rugaciunea constanta si vie. Stiu ca exista manastiri care se roaga neincetat pentru recunoasterea jertfei celor din temnitele comuniste. Stiu ca exista preoti care la fiecare Sf. Liturghie pomenesc jertfa lor. Stiu ca poporul are mare evlavie la ei.

Asa ca ne-am gandit ca la cele de mai sus sa se adauge si rugaciunea mirenilor. Dar nu sporadic, ci oarecum organizat. Sa ne constituim un grup de cel putin 30 de mireni pentru fiecare zi a lunii. Si in fiecare zi cate unul sa se roage cel putin doua ore pentru canonizarea sfintilor. Continua sa citesti…

6 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sinodalii nu au interesul sa canonizeze pe aceia care au luptat fatis impotriva ecumenismului, pe aceia pe care ei i-au vandut comunistilor. Si asa in viata lor martirica exista destule ” mici ” amanunte despre caterisirile aplicate de ierarhi celor ce au iesit din puscarii, dupa 15 ani de tortura. Ar fi prea mult, ca intreaga suflare ortodoxa sa se inchine la acei marturisitori care au fost tradati si prigoniti de ierarhi. Si cum se vor inchina acei ierarhi la cei pe care deunazi ii prigoneau prin manastiri, sau ii alungau din manastiri, caterisindu-i, dezbracandu-i de hainele monahale.
  Sunt prea multe amanunte in viata acestor sfinti, care demasca tradarea la nivel inalt a ierarhilor, apoi mai vrei ca tocmai acesti ierarhi sa scrie vietile mucenicilor in sinaxar ? Mai intai trebuie ca ierarhii sa ne faca sa inghitim galusca : sa credem ca ei i-au vandut, caterisit, prigonit si alungat pe acesti sfinti, cu scopul de a-i salva. Dar ei au avut interesul sa le inchida gura.

 2. Tardea Raluca Diana

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ma rog pentru canonizarea Sfintilor din inchisorile comuniste!
  Poporul roman a fost indobitocit de ideologia bolsevica!De aceea familia mea este dezbinata!Rodul comunismului had se vede abia acum!Nu ne mai putem intelege om cu om si de aceea cadem mereu in pacate!Suntem de plans(ca neam) daca nu ii canonizam pe acesti MARTIRI!

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  canonizarea lor nu tine de noi...noi putem doar sa-i respectam, sa povestim celorlalti despre jertfa lor, sa le cerem ajutorul prin rugaciuni.E adevarat ca am fost "scosi din matca " de comunism, dar uitat-va si cati spun azi ca pe timpul lui ceasca era mai bine.Cum vreti sa fie canonizati acsti sfinti cand nici macar oamenii de rand nu au intales, nici macar acum, ca au fost indepartati de Dumnezeu tocmai de cei care se dadeau drept prieteni.Sub pretextul ca le asigura o viata "decenta" (le-au dat o casa gratis si un servici in care de obicei nu faceau nimic) li se schimba mentalitatea (e rusine sa faci multi copii pune de fa avorturi, vrei sa fii ca alea de la tara de nu stiu sa se descurce).
  Nu e o coincidenta ca martirii inchisorilor au fost elita intelectuala a Romaniei.Cu inteligenta lor au reusit sa vada cine se ascundea in spatele acestui paradis pentru prosti.Restul s-au conformat si ce-i mai tregic ca au ramas la fel de prosti si azi.

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ar fi bine totusi, ca aceasta initiativa sa primeasca binecuvantarea unui mare duhovnic, ca sa ramanem in ascultare.

  SFINTI AI INCHISORILOR COMUNISTE RUGATI-VA LUI HRISTOS DUMNEZEU PENTRU NOI PACATOSII ! AMIN.

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Și ce vă împiedică să vă rugați sfinților mărturisitori din temnițele comuniste? Lipsa tomosului de canonizare? Faptul că Sfântul Sinod încă nu a hotărât canonizarea lor îi face mai puțin sfinți? Sfințenia nu se dă de la cancelaria Sfântului Sidon, dragilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*