Exprimati-va dezacordul fata de noul card de sanatate cu cip, solicitand o alternativa

Hotarare de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicarea prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate din titlul IX Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Contact: Calin Alexandru
0213072566
Afisat de la 11-01-2011 pana la 10-02-2011 HG norme card 11 ian 2011
Observatiile si propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa: [email protected].
Termenul limita pana la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ (21 ianuarie)

Model de mesaj catre Ministerul Sanatatii

Stimate Doamne si Domni,

Referitor la: Hotararea de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicarea prevederilor referitoare la cardul national de asigurari sociale de sanatate din titlul IX Cardul european si cardul national de asigurari sociale de sanatate din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa anuntului: https://www.ms.ro/?pag=23&id=8678

Va amintim promisiunea facuta de a oferi alternativa celor care nu doresc sa primeasca cardul de sanatate cu cip (in conformitate cu intrebarile si raspunsurile) consemnata in documentul intitulat „Minuta 18.11.2010_8678_6520.doc”, urmare a dezbaterii publice avand ca tema proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii din 18 noiembrie 2010.

Adresa documentului: https://www.ms.ro/documente/Minuta%2018.11.2010_8678_6520.doc

Citam din documentul mai sus amintit:

Intrebare:

– Cum se va respecta dreptul la alegere, respectiv daca sunt persoane care din diverse motive, din convingeri religioase nu doresc cardul cu cip? Nu ne intereseaza detaliile tehnice ci doar ce alternativa ne veti oferi?

Cristian Anton Irimie:

– Vom respecta dreptul la alegere al cetateanului si vom cauta o formula de inlocuire a cipului. […]

Intrebare:

– Ce variante avem daca refuzam cardul?

Cristian Anton Irimie:

– Vom oferi varianta dovedirii calitatii de asigurat si fara acest card, vom gasi o cale de mijloc

In completarea argumentului referitor la convingeri religioase, pe considerentul respectarii dreptului la intimitatea vietii si confidentialitatea informatiilor cu caracter personal, solicitam introducerea unei altenative de document non-electronic.

semnalat de: Lupta pentru Ortodoxie

Cititi si: Cardul de sanatate – un mijloc pentru facilitarea traficului de organe si de santaj asupra persoanei

INTERVIU cu Parintele Justin. Sfantul Maslu sa fie remediul pentru crestinul-ortodox si sa nu accepte cardul de sanatate cu cip

24 Comments

 1. Dragi romani crestin ortodocsi,consider ca exista o solutie relativ simpla la problema cipului din actele de identitate:satana trebuie combatuta prin rugaciune si armele proprii.Una din acestea este carta drepturilor omului,prin intermediul careia,avem ‘dreptul’ sa traim liberri,fara nici un fel de constrangeri.Asadar,daca un ong din Romania impreuna cu o echipa de avocati,intocmeste un dosar pt. acordarea dreptului de refuz al actelor cu cip,la reprezentanta drepturilor omului din Bucuresti,totul se rezolva.Romania este o ‘democratie’ veritabila,asa ca drepturile omului trebuie respectate 100%.Va redau un exemplu:in america,orice participant la un proces de judecata,trebuie sa-si descopere capul in fata judecatorului,insa daca porti un fes,caciula,sapca etc. si argumentezi ca le porti din considerente religioase,este permisa fara drept de apel purtarea capului acoperit chiar si in fata judecatorului.Asa ca solutia trebuie sa fie simpla si pt.noi,spunem simplu ca din considerente religioase nu putem sa acceptam acte cu cip,si sa ni se elibereze altfel de acte,o alternativa.Nu trebuie sa fugim,sa renuntam la asistenta medicala,ci trebuie sa luam atitudine,si sa-i facem pe ei sa cedeze.
  Cu ingaduirea dvs.,este numai o parere personala,sper sa fie de folos.

 2. Eu zic ca nu pentru multa vreme va fi valabila explicatia despre considerentele religioase care te determina sa refuzi primirea cardului,vazand in ce directie se indreapta politica mondiala. Si daca romanii nu se vor trezi la timp ca sa ia o pozitie impotriva implementarii acestor documente va sosi vremea cand chiar nu vei avea o alta alternativa.Va trimit acest acest mesaj in numele unei comunitati care inca nu ne-am pierdut credinta ca se vor gasi totusi solutii pentru alte alternative la aceste documente si ca bunul Dumnezeu o sa lumineze mintile cat mai multor romani pentru a realiza consecintele ce vor urma daca nu se opun acestor decizii luate de guvernantii nostrii.Dumnezeu sa ne lumineze mintile,sa ne dea puterea de a trece peste aceste vremuri,si daca veti avea nevoie de ajutor.,contati si pe noi

  Doamne ajuta.

 3. Am dat telefon acolo dar nu ati specificat,cei care au postat numarul de telefon si numele Calin Alexandru,ca de fapt acesta este numele directorului de la ministerul sanatatii ! Am considerat ca este vreun frate care ne ajuta in lupta noastra impotriva acestui sistem.Persoana care mi-a raspuns ,alta decat acel director,m-a indrumat in mod voit spre o pista falsa spunandu-mi sa ma adresez casei de asig.de sanat. a mun .Bucuresti,deci impostorii si slugoii sistemului sunt pe pozitii ! Oricum,am sa ma adresez in scris acelui ministru c.irimia care a fost intrebat de mine la acea dezbatere publica de anul trecut ,ce alternativa ne ofera noua ,Crestin Ortodocsilor,cei care nu vrem sa primim acest card ! Nu primiti acest card satanic, si haideti sa fim cat mai multi din cei care ne exprimam in scris catre acea casuta de e-mail,apartenenta noastra la Ortodoxie ! Doamne ajuta !

 4. unde pot lasa semnatura contra cip, dar am sa va zic si eu ceva, si pe timpul lui Iisus s-au chinuit crestinii sa il elibereze pe Iisus dar pt. ca asa trebuia sa se intample nimeni si nimic nu putea sta in cale, asa se va intampla si acum, este scris

 5. este o problema otr noi care suntem pensionati medical cum vom proceda ca daca refuzam ne vor lua pensiile

 6. Din cate am inteles eu,cine nu va lua cardul de sanatate nu va beneficia de nici un serviciu medical gratuit,nici de medicamente gratuite sau compensate.Dar la o adica daca D-zeu iti da zile oricum o sa le ai ,important este sa-ti salvezi sufletul.sa ramai statornic in credinta si…sa dam Cezarului ce-i a Cezarului si lui Dumnezeu cei a lui Dumnezeu.

 7. Si eu subscriu lui “Sorin”. Poate se va rezolva intr-un fel si aceasta problema spinoasa.Nadajduiesc din tot sufletul ca daca luam atitudine asa cum am luat si pana acum ,vor ceda si in acest caz…..Ma intreb insa cu ce vor mai veni pe urma….ce alte carduri “obligatorii” vor mai inventa.Dar poate vom obtine alternativa cu atat mai mult daca suntem platitori la CAS.Si poate se va gasi si o solutie pt pensionari si cei care sunt someri,sau nu au surse de venit.
  Doamne ajuta!

 8. Baietii de la ministerul sanatatii stiu deja ca suntem impotriva. Cred ca le trebuie o atitudine ceva mai ferma, sustinuta de persoane cu autoritate publica si de crestini pe un singur glas. Avem deja indemnul parintelui Iustin de a nu accepta acte cu cip. Trebuie o marturisire comuna.

 9. Atata vreme cat Biserica noastra primeste bani de la guvern, de la bugetul statului, nici un ierarh nu va critica guvernul. Amin.
  Ierarhii nostri ( nu toti) n-au citit urmatoarele:
  – ” Cautati binele tarii in care v-am pus robi si rugati-va Domnului pentru ea, ca de propasirea ei atarna fericirea voastra!” ( Ieremia 29, 7);
  – ” Pastoriti turma lui Dumnezeu data in paza voastra, cercetand-o nu cu silnicie, ci cu voie buna, dupa Dumnezeu, nu pentru castig urat, ci din dragoste;
  Nu ca si cand ati fi stapani peste Biserici, ci pilde facandu-va turmei.” ( I Petru 5, 2- 3).

 10. Pentru “ellyssa74”. Ca diavolul face cam ce vrea pe pamânt (bineinţeles cu ingaduinta Lui Dumnezeu) este adevarat. Argumentul ca “asa trebuia sa se intample” este si el adevarat. Ceea ce multi nu stiu este ca asa trebuia sa se intample din cauza necredintei si rautatii oamenilor. Oamenii rai si hulitori si necredinciosi nu sunt creati asa. Asa au ales ei sa traiasca.
  Insusi Mantuitorul a acceptat ca intre cei 12 apostoli sa fie si iuda, desi stia ce-I va face. El a ingaduit acest lucru ca oamenii sa vada pentru ce Il va vinde omul pe Insusi Dumnezeu – pentru bani (aginti). El ne-a atentionat ca nu numai oamenii simpli se vor dezice de El pentru bani ci chiar intre slujitorii Lui se vor strecura si oameni care, asemenea lui iuda vor veni pentru punga cu aginti dati in numele Domnului. Si, din pacate, sunt din ce in ce mai multi intre slujitorii Domnului care, pentru bani, Il vor vinde, vor face negot cu Sfintele Taine, Ii vor da Trupul si Sangele Sau ereticilor si vor spurca cele sfinte. De oameni mireni nici nu mai zic… Insa inselarea consta in a crede ca esti implinitoare a Evangheliei luand cipul si contribuind la implinirea Ei. La fel cum am auzit destui “destepti” care ziceau ca fara iuda nu se putea implini Scriptura. Problema e tu a cui ucenica vei fi? A celor 11 Apostoli care au sfarsit ca propovaduitori ai Mantuitorului sau ca ucenica a lui iuda? Caci argumentul tau ma face sa cred ca faci parte din cei care, manati de duhul intelepciunii diavolesti iti vei justifica pacatele spunand “asa trebuia sa se intample”. Si te vei gasi pe tine fara pacat si astfel, inet, incet, Il vei acuza pe Bunul Dumnezeu pentru pacatele tale.
  Intradevar la o prima judecata oricare dintre noi am putea spune ca trebuie sa se implineasca Scriptura si ca nu mai are rost sa luptam. Insa acesta este tot intelepciunea celui rau. Caci in spatele ei se ascunde pe primul nivel, nedorirea ruperii de pacat si gasirea unei justificari pentru el. Pe al doilea nivel este ascunsa (mai bine) invidia si ura pentru aproapele care, ar putea ca, auzind de razboi, sa vrea sa lepede pacatul si sa se mantuiasca. Iar pe al treilea este ascunsa si mai bine, invidia si ura fata de Dumnezeu pentru ca a pus Legea Lui impotriva pacatului cel dulce si usor de facut.
  Caci daca nu are sens sa luptam impotriva inselarii atunci am putea arunca si Evagheliile. Insa Bunul Dumnezeu a cerut Apostolilor Sai sa mearga la propovaduire (la lupta cea buna) pentru ca, la final, tabara vrasmasului sa fie cat mai mica si in ea sa nu se afle oameni ajunsi din nestiinta. Acolo sa nu fie decat cei care nu au vrut sa se rupa de pacat si au urat cu buna stiinta Cuvantul Lui Dumnezeu. Asa ca esti asteptata la lupta cea buna si daca vei castiga macar un suflet pentru Rai, mult ti va socoti. Amin.

 11. Calea mântuirii a fost deschisă. Trebuie să ducem lupta cea bună. De acum trebuie să începem să ne lepădam de păcate. Cine va iubi pe tatăl său şi pe mama sa mai mult decât pe Domnul acela nu este vrednic de El. Păi, atunci, paşaportul este mai important decât Domnul? Permisul, cartea de identitate şi toate celelalte şi chiar aşa zisa sănătate dată de medicamentele lor? Cu siguranţă nu. Însa cel care cochetează cu gândul primirii cipului trebuie să ştie că sufletul lui este pe buza iadului. Iar cei care ne impun cipul să ştie că stim şi noi că sunt slugile antihristului.
  Realitatea o văd cam aşa:
  România ajuns prea depravată. Conducătorii noştrii care ne-au vândut slugilor diavolului (masonii) sunt esenţa poporului acestuia. Sunt fiii României. Sunt români. Dacă noi i-am fi educat cu frică de Dumnezeu nu ar fi îndrăznit să-şi vândă neamul, copii, părinţii, străbunii indiferent de preţ. Preţul infim cu care ne-au vândut ne arată de fapt starea în care am ajuns ca neam. Mai mare este ura lor pentru noi decât mulţumita banilor. Mai de nimic suntem noi pentru ei decât o sumă infimă, virtuală, dată de stăpânii lor. Acesta este preţul pe care trebuie să-l plătim ca părinţi pentru că noi înşine ne-am făcut slugi la diavol (slujind pântecelui, mândriei, desfrâului, hulei Evangheliei Lui Dumnezeu). Pentru fiecare idol căruia am ajuns să ne închinăm trebuie să dă examanul mărturisirii: al acceptării sau al lepădării. Nimeni neispitit nu va intra în Împărăţia Cerului. A sosit vremea ispitelor mărturisitoare. La fiecare alegere să ştim că alegem între Bunul Dumnezeu şi diavol.
  În plan individual, astă luptă trebuie dusă: ca toţi să ştie că, de fapt, când i se va impune cipul pe permis, întrebarea adevărata va fi: iubeşti mai mult maşina sau pe Bunul Dumnezeu? Şi mulţi vor rămâne surprinşi de răspunsul pe care îl vor da…
  În plan colectiv avem obligaţia mărturisirii Evangheliei ortodoxe şi a scuturării spre trezire a conducătorilor noştrii şi a noastră a tuturor celor care educăm viitorul ţării. Caci aşa cum ne-am educat viitorul aşa îl avem acum. Bunul Dumnezeu să ne ajute!

 12. Pentru guvernanţi:
  Noi nu vă spunem “nu ne însemnaţi cu pecetea” ci, în “Legea Darului”, vă spunem: “nici să nu gândiţi măcar să ne daţi vreun cip” pe niciunele.

 13. Am totusi si eu o intrabare.Daca avem credinta sunt convinsa ca Bunul Dumnezeu o sa ne ajute sa trecem si peste aceste obstacole ,dar ce sfaturi sa dam copiilor care acum urmeaza un liceu sau o cariera militara si care au fost crescuti si educati cu frica de D-zeu atat in scoala cat si in familie? Stiti si d-voastra cum e in armata!Dati-mi un sfat daca puteti. Ma refer la toate actele biometrice pe care vor sa ni le impuna,inclusiv buletin.

  1. @nicoleta
   Fiul dvs. are drepturi garantate de constitutie sa refuze orice considera ca-i primejduieste credinta. Sa se spovedeasca, sa se impartaseasca, sa aiba o cruciulita la gat si de cate ori poate sa se roage in gand.

 14. Atat timp cat prezicerile Bibliei se adeveresc cu trecerea anilor,nu trebuie decat sa avem incredere in D-zeu.Pe de alta parte se spune ca cei care nu accepta cardul o sa plateasca peste tot,ori, v-ati dus la doctor si n-ati dat vreun leu chiar fiind platitor la asigurari ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 Comments
scroll to top