Parintele Justin: Romanul nostru stie sa faca doar bancuri, dar sa faca o fapta eroica – nu

Parinte, asistam la o pasivitate generala si la o paralizie a vointei poporului roman, incat aproape nu mai este nicio reactie, nici atitudine fata de toate aceste bombardamente anticrestine. Cum se explica acest fapt?

Asta si pentru ca sarmanul popor nu mai stie ce sa creada, nu mai are incredere in niciun lider politic, in niciun formator de opinie, nici in Presa sau televiziune. De aceea este asa de rece si indiferent la tot ce apare. Aceasta stare de lucru este de altfel si indusa, programare la care s-a lucrat cu multa sarguinta, astfel incat sa desfiinteze modelele si elitele unui popor si sa strice reperele oamenilor. Acum are mai multa credibilitate in fata omului de rand cel care stie sa ofere mai bine paine si circ. Se mai trezeste cate unul din somnolenta asta si, suparat, cauta sa faca o mica revolutie. Dar revolutia asta tine numai pana la Dealul Patriarhiei sau de la Cotroceni si de acolo se imprastie, nu mai ramane nimic din revolta lui; ramane el singur revolutionar. Pai ce era o greva altadata? Inspaimanta tot poporul, prin seriozitatea si hotararea protestatarilor. Acum sunt atatea diversiuni ca nu mai stii pentru cine si ce protestezi de fapt; acum nu mai ai incredere nici in fratele de langa tine.

Aceasta calitate de toleranta a avut-o romanul dintotdeauna sau e recent dobandita?

Mai, nici vorba, nu era romanul nostru asa. Pai Stefan cel Mare a avut luptatori din acestia? Toleranta a patruns prin secolul 18 cand a inceput omul sa se degradeze moral, prin influenta masonilor care au pus ochii pe frumusetea aceasta a tarii noastre si care au facut orice au putut sa ne dezmosteneasca de bogatia Ortodoxiei. Bunatatea taranului a dat gres aici, pentru ca nu si-au dat seama ce inseamna sa vina un strain in tara ta. Iar tinerii care au incercat sa orienteze poporul in perioada asta ’22 – ’44 , sa il puna pe un drum bun, au fost denigrati, ucisi de marea familie masonica carolingiana (Carol al II-lea). Atat rasaritenii cat si occidentalii au fost niste persecutori puternici ai ideii romanesti, ai neamului nostru. Si azi cand aud occidentalii de poporul roman, e ca si cum auzi de un calugar din Petru Voda. Se duce un calugar din Petru Voda undeva si il intreaba de unde este – „Aaaa… de la Petru Voda”? Iti intoarce spatele si pleaca. Poporul este bine prelucrat mai intai in scoala, apoi in armata, sedinte si conferinte prin care iti aplicau o educatie de asa maniera incat nu puteai sa mai vezi altfel decat ca un membru de partid. Nu crezi in nimic decat in ce iti spune Partidul. Partidul gandea, Partidul conducea, Partidul era totul in viata poporului roman.

Acum intelectualii nostri au vazut ca e bine sa ai o casa frumoasa, sa mergi la bai, in statiuni, in strainatate… si nu mai au ei timp sa ia atitudini de apararea a neamului si astfel ajung si taranul si intelectualul unelte ale „burgheziei”, de pe urma carora ei traiesc. […]

Noi suntem aici sub influenta asta slavoneasca ce a format un alt soi de om, care ne-a adus la starea asta de deformare cu „smerenia”. Aceasta asa-zisa smerenie a luat nastere in urma terorii. Pe noi ne caracterizeaza acum frica si ateismul. Romanul nostru stie sa mai faca doar bancuri…. Ei, cam asa se amageste bietul roman, cu un banc, cu o gluma, dar sa faca el ceva concret, o fapta eroica – nu.

Si cei in care mai zvacneste inca o vita de roman, o vita nobila, cum pot depasi aceasta frica si sa ii poata mobiliza si pe ceilalti?

Nu se poate mobiliza acum nimic, pentru ca nu ai ajuns nici macar pana acasa si ei te-au si depistat ce lucrezi si ce vrei sa faci tu. Ce era securitatea altadata si ce este acum, va dati seama cu mult mai avansata. Nu are cine sa se opuna acum partidului, atata vreme cat copiii celor ce ar avea un cuvant de spus sunt in Germania, in Franta, studiaza, burse, toate pe seama poporului roman…

Cititi integral aici.

(extras din nr. 15 al revistei ATITUDINI)

28 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu adevarat Pr.Iustin spune o realitate dureroasa si trista,va tb ca noi acesti tineri sa fim m.uniti si sa ne apropiem mai mult unul de altul, lasand la o parte orice neintelegeri ar fi si sa cautam sa fim cat m.uniti si m.aproape de Hr.,caci putini si uniti avem nadejde ca prin mila lui Dumnezeu vom izbuti m.multe si vom ramane sa ducem m.departe frumusetea acestui Neam.
    De aceea sa cautam sa fim cat m.aproape de Hr.si de Pr.Iustin,chiar si cu un gand,o rugaciune si sa ne silim cu tot ce ne sta in putinta.
    Sa ne ajute Bunul Dumnezeu !

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Dragul,bietul nostru Parinte ce dreptate are!Cu inima stransa,dar trebuie sa recunosc ca are dreptate!Asa cum in inchisorile comuniste a marturisit Sfanta Credinta Ortodoxa,astazi,batran si bolnav gaseste in Domnul Dumnezeul nostru forta de a se lupta cu "sistemul",iar noi... Si totusi,multi sunt dezinformati,iar cele ce se intampla cu noi,cele ce ne pregatesc "elitele",sunt lucruri imposibil de crezut pentru omul "normal",doar niste minti bolnave,schizofrenice,pot cloci astfel de idei... Apara Doamne Iisuse Hristoase Tara noastra Romania,pe vrednicii duhovnici ai Neamului si poporul roman!

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Asta e, ne cam lipsesc reperele morale.

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Felicitari parintelui Iustin pentru analiza foarte pertinenta a comportamentului marii majoritati a romanilor!Are perfecta dreptate ! Se impune a se gasi o cale pentru scoaterea oamenilor din apatie,pentru trezirea constiintei nationale si nationaliste,altfel suntem condamnati la disparitie ca stat si natie !Nu e de gluma,uitati-va la unguri,si-au propus autonomia pe criterii etnice si teritoriale,vor sa dezmembreze tara,in dispretul celor care si-au jertfit viata pentru reintregirea neamului!!!

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bunul Dumnezeu sa va tina multi ani ,pentru a ne incuraja si pe noi si a ne intarii sa rabdam totul,pentru a ne plati pacatele pe aceasta lume!
    Personal,am cunoscut un parinte care avea curajul sa dezvalui adevarurile crude,ale tarii noastre,chiar in predici,dar ne-a abandonat,din pacate,si ne-a lasat sa ducem lupta mai departe,singuri,dar cu Dumnezeu alaturi!
    Poate,pentru rugacunile cuiva,a unora...,Dumnezeu va ingadui sa iesim din hipnoza asta a televiziunii si a calculatorului,si sa ne trezim cu totii la realitate ,sa ne aparam "saracia si nevoile si neamul"...in credinta ,cu frica si dragoste de Dumnezeu!
    Oricat de mari vom ajune in viata,sa nu uitam sa fim copii,si oriunde pasii ne vor purta in asta lume,sa nu uitam "ulita copilariei",satul in care ne-am nascut,radacinile noastre...infipte adanc de Dumnezeu in pamantul romanesc!
    Iertati-ma!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ai dreptate parinte Justin .Sa ne ajuta bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa ne trezim din somnul cel de moarte.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Cuvantul Parintelui se potriveste de minune la ispita, pentru unii, cu cantecelul legionar. O parte dintre cei care si-au pus drept stindard unirea romanilor au dat-o in bascalie, nefiind in stare de a coaliza si de a intreprinde ceva concret ca astfel de acuze sa nu ne mai fie imputate in propria tara de niste sionisti. Ei s-au rezumat la a elucubra ironii de 2 lei, ca sa-si intretina prin ras si mandrie propria-si grasime sufleteasca si trupeasca.
      Tocmai din acest motiv, fortele raului au putere si ne anihileaza din start. Cu toata tehnologia lor, daca noi am porni acoperiti de rugaciune si de binecuvantarile unui mare Parinte, precum Parintele Justin, am credinta ca vom reusi cate ceva. Dar cu cine? Aceasta-i si mare durere a Parintelui.
      Se gaseste cineva, inafara de a face bascalie si false acuze in instanta, sa duca mai departe aceasta lupta de scoatere in lumina a Miscarii Legionare? S-a creat aceasta oportunitate si Sfintii nu ne-ar ierta daca o lasam la intamplare, ca si pana acum, in mana jidovitilor.
      Pentru a renaste Miscarea Legionara, este nevoie de un Capitan, insa pentru a spune adevarul despre ML avem toate argumentele de partea noastra. E nevoie de un grup de avocati ortodocsi (cum a fost nevoie si in cazul cipurilor) care sa ceara instantei sa se pronunte asupra caracterului Miscarii Legionare si a cantecelor ce-i apartin. Desi, exista la ora actuala cel putin 3 cazuri in care un tribunal judecatoresc a calificat Miscarea Legionara ca nefiind: fascista, extremista si nici nu a savarsit crime de razboi. Dar cine mai tine cont de lege in Romania? Ea se aplica doar de catre cei ce au putere... pamanteasca.

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @admin
    De acord cu ce ai scris cu o singura observatie: miscarea legionara trebuie cunoscuta pe deplin, insa e necesara o abordare actuala. Este nevoie de o renastere a idealului legionar aici si acum , grabnic si cu folos. E adevarat si ca jidovii ne au acum la mana si ne invart cum vor. E timpul sa ne unim , sa ne cunoastem si sa formam rezistenta. Important este sa fim echilibrati, sa avem toti acelasi ideal si sa punem mai presus de orice mantuirea.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    iata ce minunatie !!! habar nu aveam de aceasta luare de pozitie a monahilor romani, mult inaintea celor greci
    http://ortodoxliber.wordpress.com/2011/02/19/proclamatia-monahilor-ortodocsi-romani-catre-binecredinciosul-popor-ortodox-roman-sfantului-sinod-si-intregii-biserici-ortodoxe-de-pretutindeni/

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cu adevarat si pietrele vorbesc, ADEVARUL intotdeauna iese la iveala, noi trebuie sa avem indelunga rabdare, sa nu uram pe nimeni, sa iertam si sa avem credinta vie in suflet, Hristos ne-a dat libertatea Sufletului, EL lucreaza in Noi si prin Noi.
    Totul e sa nu Deznadajduim si sa fim uniti toti crestinii Ortodocsi intr-un cuget si o simtire.
    Dumnezeu exista, eu cred si stiu acest lucru, acesta mi-i s-a descoperit in inima mea si el lucreaza cu fiecare suflet in parte.
    Sa fim alaturi si de Parintele Iustin Parvu, marele Duhovnic al neamului, Luceafarul Ortodoxiei Romanesti, sa aparam Credinta noastra stramoseasca, memoria vie a martirilor Neamului Romanesc.

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa ne unim toti in Hristos sub povatuirea Parintelui Iustin de care sa ascultam fara sa comentam. Sa lucram toti uniti la salvarea si mantuirea neamului romanesc de pe acuma ca timpul trece in defavoarea noastra a tuturor. Trebuie facut ceva ca tinerilor sa li se ofere oportunitati insa binenteles in activitati crestin ortodoxe bine organizate si binecuvantate. Sa nu uitam ca Biserica nu o vor birui portile iadului niciodata fiindca Capul ei este Hristos. Aceasta avand in minte sa ne organizam crestineste ca toti romanii sa fie informati corect. Asteptam indrumari. Pina atunci sa nu uitam de rugaciune si Dumnezeu sa va aiba in paza pe toti si sa va binecuvanteze prin Parintele Iustin cu harul sau! Doamne ajuta!

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Viata Parintelui Iustin Parvu (sursa: CrestinOrtodox.ro)

    "Parintele Iustin Parvu este unul dintre cei mai mari duhovnici ai tarii noastre, din mila Domnului, inca in viata. Parintele Iustin s-a nascut la data de 10 februarie 1919, in satul Poiana Largului, comuna Calugareni, judetul Neamt, fiind cunoscut ca mare duhovnic si staret la Manastirea Petru Voda. ...In anul 1940 va vea loc tunderea sa in monahism, iar la doar un an distanta, hirotonia intru preot. A primit hirotonia la varsta de 22 de ani. Intre anii 1942-1944, Parintele Iustin Parvu este numit preot misionar pe Frontul de Est, in Neamt, pana la Odesa. El a participat, impreuna cu "Divizia 4 Vanatori de Munte" la luptele din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, ajungand pana la Don. Dupa lasarea la vatra, el continua studiile la Seminarul din Roman, amintit mai sus. Dupa razboi, au inceput vremurile de prigoana a romanilor de catre bolsevici. In anul in care va absolvi seminarul, in 1948, el va fi arestat. Prigoana incepe! Parintele Iustin Parvu este arestat pe motive politice si condamnat la 12 ani de "inchisoare politica". Nevoitorul pentru tara si credinta, Iustin Parvu, va fi muncit prin mai multe inchisori ale tarii: Suceva, Vacaresti, Jilava, Gherla, Periprava si Aiud. Urmeaza apoi munca silnica din minele de la Baia Sprie, apoi "reeducarea" din inchisoarea Pitesti. In anul 1960, Parintele Iustin este condamnat la inca patru ani de temnita pentru ca nu s-a lepadat de credinta. Abia in anul 1964 parintele Iustin Parvu va fi eliberat, alaturi de toti ceilalti condamnati pe motive "politice", ramasi in viata. ...Astfel, intre anii 1991-1992, alaturi de alti doi monahi, Ignat si Calinic, parintele soseste in satul Petru Voda. Aici, el va intemeia Manastirea Petru Voda - judetul Neamt, pe care o inchina martirilor romani din inchisorile comuniste. Manastirea va avea drept hram pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. La ceva distanta de manastire, Parintele Iustin Parvu va pune temelia unui schit de maici, cam in aceeasi perioada. Astazi, se bucura de rugaciunile parintelui atat calugarii din manastire, cat si maicile din schit. Un azil de batrani si un centru de plasament pentru copii au luat si ele fiinta. In urma nu cu mult timp a inceput si constructia unui spital. ...Odata cu venirea anului 2008, in data de 2 noiembrie, parintelui ii vine si cinstea de a fi ridicat la rangul de arhimandrit."
    Iată, fraţi români, în cuvinte extrem de puţine şi nu prea relevante, prezentarea vieţii unuia dintre cei mai mari duhovnici români ai tuturor timpurilor. Aceasta este extrasă, aşa cum am menţionat mai sus, de pe CrestinOrtodox.ro unde, dacă faci "săpături", găseşti mii de informaţii despre acest imens român. De fapt, indiferent pe unde te-ai duce şi te-ai întoarce în ţărişoara asta, este de ajuns să pomeneşti numele marelui arhimandrit şi toată lumea se va pleca în faţa sa în semn de mare respect.
    Dar, iată şi "minunea" vieţii părintelui, neînţeleasă de către mulţi români: acesta este LEGIONAR!
    Da, da, este legionar.
    Şi nu orice legionar, ci unul care, după marea păcăleală din decembrie '89, şi-a permis şi a reuşit să ridice o mânăstire pe care a închinat-o, cui altcuiva dacă nu, legionarilor ("locatarii" închisorilor comuniste au fost majoritar legionari; este binecunoscut faptul că atunci când se întâmpla ca într-o puşcărie să intre câţiva români ce împărtăşeau alte doctrine politice, în urma vieţuirii acestora în proximitatea legionarilor, la părăsirea închisorii se declarau, la rându-le, legionari).
    Ştiu foarte bine că mulţi români cu evlavie la părintele, în momentul în care vor afla aceasta despre dânsul se vor sminti. Personal, am avut ocazia să discut cu mulţi reprezentanţi ai clerului, ce e drept ceva mai tineri, care, aşa cum am zis, când auzeau numele Iustin Pârvu, vorbeau despre acesta ca şi despre un sfânt în viaţă dar, când le-am spus că "sfântul" este şi legionar, în marea lor majoritate aceştia au răspuns: "nu cred".
    Ei bine, iată mai sus link-ul cu dovada.
    Problema, însă, nu este aceasta - că avem, sau nu, dovezi legate de viaţa de legionar a părintelui. Nu. Problema este alta - anume, de ce nu cred românii că Părintele Iustin Pârvu, Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Amfilohie Brânză, etc, etc, sau mai bine zis aproape toţi marii preoţi şi duhovnici încă în viaţă ai acestui popor, sânt legionari?!
    Păi, poporul nu crede aceasta deoarece habar n-are despre calitatea absolut superioară a omului legionar. Poporul, în marea lui majoritate, a văzut nişte filme de-ale lui Sergiu Nicolaescu şi astfel şi-a format "minunata-i" cultură istorică!!!
    De aceea, spre trezire, trebuie să i se spună lui, poporului, că, de fapt:
    1) Segmentul politic al Doctrinei Legionare a reprezentat primul program politic anti-bolşevic din lume, program care, în paralel, ”mustea”, efectiv, de dogmă creştin-ortodoxă (vorba lui Goebbels care, în 1943, de faţă cu o delegaţie de ziarişti, afirmă că Legionarii români au elaborat ”cel mai spiritualizat proiect politic al secolului XX”).
    2) Ion Gavrilă Ogoranu, unul dintre cei mai mari legionari ai României, spunea că, citez: "Am scris mereu cu gândul la cei ce azi au vârsta pe care o aveam noi atunci şi care nu ne cunosc decât din cărţile şi filmele comuniste, unde am fost prezentaţi ca nişte criminali înrăiţi, avizi de bunuri materiale, capabili de orice mârşăvie. Răspund acestor calomnii cu siguranţa că nu se va putea găsi în lupta noastră nici o acţiune, nici o faptă, nici o vorbă, care să nu se poată încadra în legile onoarei şi în morala creştină.”
    3) Jertfa, acesta este cuvântul care i-a detaşat pe legionari de restul colegilor cu care împreună au luptat împotriva satanizării României. Din startul organizării lor ei s-au aşezat strict pe valorile tradiţionale ale neamului şi n-au mai abdicat de la acestea nici până în zilele noastre. Au fost şi au rămas, în majoritatea lor, creştin-ortodocşi practicanţi, naţionalişti dar nu imperialişti, dăruitori şi nu dobânditori, luptători înfăptuitori şi nu doar oratori, şi mai presus de toate jertfitori, la propriu, pentru binele neamului şi nu în interesul lor. Căci cum “un neam nu există şi nu dăinuieşte prin fricoşi, laşi, dezertori şi trădători, ci prin martirii, eroii şi luptătorii lui” – Vasile Pârvan, aşa şi Neamul Românesc tot prin mărturisitorii lui va dăinui în lume, şi tot prin aceştia se va înfăţişa, la zi de rânduială, în faţa Judecătorului suprem.
    Căpitanul Mişcării Legionare înfiinţa această mai mult stare de spirit decât acţiune politică, prin îndemnul: ”Astăzi, Vineri 24 Iunie 1927 (Sf. Ion Botezatorul), ora zece seara, se înfiinţează LEGIUNEA ARHANGHELUL MIHAIL, sub conducerea mea. Să vină în aceste rânduri cel ce crede nelimitat. Să rămână în afară cel ce are îndoieli. Fixez ca şef al gărzii de la Icoană, pe Radu Mironovici”. El arăta din start, în câteva cuvinte, care va fi linia directoare a Legiunii: credinţa nelimitată şi fără îndoieli. Aşa ne va fi mai uşor să înţelegem de ce ei şi nu alţii au fost în prim-planul luptei împotriva satanizării României, precum putem înţelege şi de ce Satana a văzut în ei pe cel mai mare şi periculos duşman al lui. Pentru faptul că ei credeau nelimitat şi atâta timp cât aveau această credinţă totală erau în stare de-o eficienţă maximă în lupta cu duşmanii lor, pentru că între credinţa nelimitată şi jertfa martirică nu există nimic care să le despartă.
    4) Legionarii au fost şi, atenţie, încă mai sânt destui printre noi, nişte oameni extraordinari. Şeful lor, Corneliu Zelea Codreanu, a fost un “ales” al acestui neam. A fost un trimis al Arhanghelului Mihail pe pământul României. Toată doctrina Mişcării, toată învăţătura Căpitanului, toată viaţa legionarilor, au fost inspirate din dogmele creştine şi din miturile naţionale româneşti. Legiunea a fost şi a rămas o organizaţie naţionalistă profund religioasă.
    Acesta este, de fapt, şi elementul propriu prin care se detaşează net şi superior de celelalte mişcări naţionaliste europene înfiinţate în perioada interbelică. Toată viaţa, atât cea oficială, publică, cât şi cea personală a legionarilor, a gravitat permanent în jurul sfintelor altare creştine româneşti: “Legionarul crede în Dumnezeu şi se roagă pentru biruinţa Legiunii. Să nu se uite că noi, Poporul Român, stăm aici, pe acest pământ, prin voia Lui Dumnezeu şi binecuvântarea Bisericii Creştine. În jurul altarelor bisericilor s-a aflat adunată de mii de ori, în vremuri de bejenie şi restrişte, întreaga suflare românească de pe acest pământ, cu femeile, copiii şi bătrânii, cu conştiinţa limpede a ultimului refugiu posibil. Şi astăzi stăm gata să ne adunăm, Poporul Român, în jurul altarelor ca în vremurile de mari primejdii, pentru ca îngenunchiaţi să căpătăm binecuvântarea lui Dumnezeu” – “Pentru legionari”, de Zelea Codreanu.
    Aceştia au fost şi aşa au trăit legionarii chiar dacă unora, probabil, nu le va veni să creadă aceasta nici măcar acum. Şi poate că aceştia din urmă vor avea circumstanţe atenuante dacă luăm în calcul permanenta şi vehementa discreditare a legionarilor. Dar adevărul, până în cele din urmă, trebuie să se aleagă de minciună. Cu cât vom fi mai mulţi cei care vom striga cu voce tare şi fermă adevărul, cu atât minciunile drăceşti, perimate, injectate cu prea mult venin, ale iudeo-masono-mondialiştilor vor fi deconspirate şi prezentate în plenitudinea urâciunii lor.
    Trăirea profund religioasă a legionarilor români (unii dintre aceştia se comportau chiar ca nişte adevăraţi asceţi) a fost încununată de superioritatea absolută a preocupărilor, să le zicem socio-politice, ale Căpitanului. Citez din articolul Profesorului Mircea Nicolau “Tripticul unui destin” apărut în lucrarea “Corneliu Zelea Codreanu – o sută de ani de la naştere”, Fundaţia Profesor George Manu, 1999: “Întreaga lui acţiune (a Căpitanului – n.m.) gravita în jurul venirii cu vrednicie, la capătul veacurilor, a Neamului Românesc înaintea scaunului de judecată a lui Dumnezeu. Nici unul din bărbaţii de la noi, ca şi de pe alte meleaguri, nu şi-a asociat acţiunea politică cu preocuparea constantă de mântuire a societăţilor pe care le conduceau. O asemenea preocupare a fost, cu precădere, specifică şefului Mişcării Legionare în aşa măsură încât făcea din ea problema centrală a existenţei oricărui neam”.
    5) Şi dacă tot sântem aici, haideţi să ne lămurim şi faţă de aşa zisele strânse-legături dintre Corneliu Zelea Codreanu şi Hitler şi Mussolini. În primul rând trebuie să pomenim despre caracteristica unicat a Mişcării Legionare, anume aceea de organizaţie profund creştină şi implicată permanent în procesul prin care Poporul Român interbelic, dar în special tineretul, trebuia să parcurgă o adevarată revoluţie spirituală şi morală în vederea pregătirii acelor persoane ce urmau să se detaşeze şi să preia conducerea ţării spre transformarea acesteia într-o “ţară frumoasă ca un soare şi puternică şi ascultătoare de Dumnezeu” - conform dorinţelor lui Ionel Moţa.
    Doctrina Mişcării Legionare, cea spirituală în primul rând dar şi cea politică, economică sau socială, era una de o înaltă inspiraţie creştină, iar membrii Mişcării Legionare îşi trăiau viaţa de zi cu zi strict după dogmele creştine. Căpeteniile Mişcării trăiau, în anumite momente, aproape ca nişte asceţi. Ce legături ar fi putut exista între acest tip de oameni şi acele cunoscute mişcări, nazistă* şi fascistă**, care şi una şi cealaltă erau de factură atee?
    [*NAZISM: Partizanii doctrinei naţional-socialiste, doctrină heteroclită, lansată încă din 1920 de muncitorul Anton Drexler şi preluată apoi oficial de Adolf Hitler în lucrarea acestuia de căpătâi “Mein Kampf” (Lupta mea), scrisă între 1925 – 1927. Doctrina presupunea un stat autoritar, o naţiune superioară (cea germană) prin păstrarea purităţii rasiale şi respingerea totală a iudeilor. Hitler a omis în repetate rânduri aspectul social al acestei doctrine propagând deseori lupta pentru spaţiul vital în Europa.
    ** FASCISM: Regimul instaurat de Mussolini în Italia începând cu anul 1922 şi până în 1945. Exista un singur partid, corporatist şi naţionalist, care cultiva obedienţa faţă de conducatorul lui, Mussolini. Regimul nazist instaurat de Hitler în Germania începând cu ianuarie 1933 este unul de natură fascistă.]
    Fondatorii şi conducătorii lor, Hitler şi Mussolini, erau, bineînţeles, atei. Cum ar fi putut să existe vreo apropiere reală între aceştia şi marele creştin Zelea Codreanu? Nici vorbă de aşa ceva, dar cum cele două mişcări străine României au fost denigrate, blamate, judecate, condamnate, etc, la nivel planetar, tocmai bine dacă s-a putut asimila acestora şi Mişcarea Legionară pentru că în acest fel intenţiile duşmanilor ei şi implicit ai acestui neam, acelea de a compromite tot ce este românesc, sânt ca şi rezolvate.
    Deci, acum îl înţelegem pe marele arhimandrit Iustin PÂRVU?
    Ce ar fi putut fi acesta, altceva, decât legionar?

    Sorin ANDREI
    Alexandria, Teleorman

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Apologeticum. Am o intrebare:
    In anul 2010 spre sfarsit ati postat un DIALOG parca fictiv, intre un MASON si un PATRIARH.
    Era luat din nu-mi aduc aminte ce carte.
    Nu gasesc acel articol, fi bun si directioneaza-ma si pe mine catre el.
    Multumesc
    Daniel!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      http://apologeticum.ro/2010/09/18/un-mason-batran-iar-biserica-a-tacut-si-oda%c2%adta-cu-ea-ai-tacut-si-tu-preasfintite-si-stii-de-ce-pentru-ca-ati-intrat-in-jocul-diavo%c2%adlului/

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Faptu ca Zelea Codreanu era un crestin adevarat, se vede din profunzimea gandiri lui. Cunostea foarte bine traditia ortodoxiei, una dintre stancile ortodoxiei este acesta continuitate de drepti marturisitori ai Lui Dumnezeu ai Lui Hristos. Ma intreb si eu astazi de unde stia Zelea Codreanu lucruri tainuite oarecum , probabil a fost si el initiat de catre parinti batrani ai Bisericii ,cine stie ce ascet la insufletit pe Codreanu. Sfantul Apostol Andrei ca si ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul a fost initiat de catre acesta .... "Iata Eu trimit pe ingerul Meu inaintea fetei Tale, care va pregati calea Ta." Deci Sf. Apostol Andrei a fost ,prima data, ucenic al Sf. Ioan Botezatorul.
    A doua zi iarăşi stătea Ioan şi doi dintre ucenicii lui.
    "Şi privind pe Iisus, Care trecea, a zis: Iată Mielul lui Dumnezeu!
    Şi cei doi ucenici l-au auzit când a spus aceasta şi au mers după Iisus.
    Iar Iisus, întorcându-Se şi văzându-i că merg după El, le-a zis: Ce căutaţi? Iar ei I-au zis: Rabi (care se tâlcuieşte: Învăţătorule), unde locuieşti?
    El le-a zis: Veniţi şi veţi vedea. Au mers deci şi au văzut unde locuia; şi au rămas la El în ziua aceea. Era ca la ceasul al zecelea.
    Unul dintre cei doi care auziseră de la Ioan şi veniseră după Iisus era Andrei, fratele lui Simon Petru.
    Acesta a găsit întâi pe Simon, fratele său, şi i-a zis: am găsit pe Mesia (care se tâlcuieşte: Hristos).
    Şi l-a adus la Iisus. Iisus, privind la el, i-a zis: Tu eşti Simon, fiul lui Iona; tu te vei numi Chifa (ce se tâlcuieşte: Petru).
    Deci continuitatea Drepat Crestinilor Ortodoxi , acest Codreanu o stia, era bine initiat si cu o gandire profunda in lucrurile duhovnicesti. Ajunge sa puna numele,
    ”Astăzi, Vineri 24 Iunie 1927 (Sf. Ion Botezatorul), ora zece seara, se înfiinţează LEGIUNEA ARHANGHELUL MIHAIL, sub conducerea mea. Vedem clar ca merge pe continuitatea marturisiri dar nu numai atat si merge si mai departe pana la intalegerea lucrurilor din Cartea Daniel din Sf. Scriptura. Deci dupa gandirea mea mica, ca un simplu crestin, se vede clar aspectul Hristic al misiuni Legionare.

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, ma gandeam la cateva idei si vroiam sa va cer parerea si poate si sustinerea atat a admin.cat si a tuturor celor care citesc acest site si altii care ar m.fi interesati.
    Ma gandeam ca ar tb sa fim m.uniti si cum am tb sa procedam sa ne organizam, sa dam drumul unui proces care sa dainuie si sa se construiasca in timp,zi de zi, an de an, si care va da roade. Si ma gandeam poate ar fi bine sa ne organizam, sa facem pt.inceput o asociatie, asa cum e ASCOR, sa facem si noi o asociatie care sa fie sub binecuvantarea Pr.Iustin.
    Iar aceasta asoaciatie sa se aiba ca reper pe Sfintii Inchisorilor, evident si ca protectori, si sa luam din invatatura legionara si sa ducem m.departe, aceleasi valori sa cautam sa le promovam, evident ca daca vom spune din start ca ne numim legionari astia vor cauta sa ne aniheleze, insa noi sa cautam sa ducem m.departe valorile promovate de ei,si sa nu le dam ocazia ca prin denumire luata de la inceput sa ne compromita, ci sa ducem idealurile lor m.departe si sa i avem ca modele, dar sa nu insistam prea mult pe denumire,pe forma ci pe continut.
    Facand m.intai aceasta asociatie , sa cautam apoi sa ne adunam , sa discutam , sa facem rost de pe internet, de pe toate caile posibile a tuturor acelor informatii care reflecta adevarul istoric, si nu ceea ce ne ofera ei, ca avand aceste informatii, fie tiparite sa le putem da m.departe.
    La fel sa cautam ca aceasta asociatie sa produca valori, sa faca oameni care sa duca m.departe acele idealuri.Imi aminteam ca la Pr.Serafim Rose, acolo unde a fost monah in California,SUA, a facut ca o Academie Duhovniceasca, in care tinea lectii pt.tinerii care veneau la ei, incat a ajuns ca multi tineri sa ajunga preoti doar trecand prin aceasta Academie, de ce nu am lua si noi model si sa facem poate la Petru Voda,intr-o incapere lectii, dupa un anumit program: Istoria Romanilor adevarata, Sfintii Inchisorilor,Miscarea Legionara, Cultura si Literatura romana,Eminescu, ecumenismul si alte probleme reale, incat cel care va trece prin aceasta scoala, sau cursuri sa aiba o alta viziune a realitatii,si acolo unde va merge aceasta persoana, in societate, la sat, la oras, va promova din situatia in care se afla, fie profesor, fie doctor etc,va promova valorile si dragostea de Ortodoxie si Neam.
    La fel aceasta asociatie poate organiza periodic pelerinaje la Aiud, la Pitesti acolo unde s a scris Istoria cu Sange, sa ne cunoastem eroii, Sfintii care s au jertfit pt.Hr., pt.Neam si pt.noi.Si multe alte activitati se pot face.La aceasta Scoala care ar fi de exemplu la Petru Voda, ca acolo mi se pare cel m.potrivit, ca e m.intai Pr.Iustin si apoi e in munti m.retras de lume, de zgomotul ei, e m.aproape de traditie, de stramosi,ne ar preda aceste cursuri si Pr.Iustin, Pr.Valica si multi alti preoti , oameni de cultura , de valoare care sunt ancorati in Ortodoxie si in dragostea de Tara si Neam.
    Noi trebuie sa construim noi generatii,de la cei din varsta, de la parintii nostri,50-60 ani, de la ei m.mult nu poti cere, ei s au format in timpul comunisumului, putini m.gasesti care sa gandesc ca inainte de anii '40.Noi tb sa construim noi generatii, noi modele , sa cautam sa atragem tinerii, sa conlucram cu celelalte Asociatii (ASCOR si care m.sunt Ortodoxe), sa cautam sa atragem cat m.multi tinerii, sa i implicam , sa le punem in fata o alta parte a realitatii si anume fata reala.Sa construim generatii, si ele in timp isi vor da efectul, sa facem aceasta Scoala, Academie, sa i dam drumul, acesta nu e un proce de o zi, cateva luni, ci e un proces de ani,sa facem sa treaca prin aceasta Scoala,zeci de generatii, si ele vor da roade in timp.
    Va dati seama ca daca in acesti 20 de ani, s ar fi pus o astfel de baza, noi am fi avut azi poate nu mult, insa cu siguranta multi mai multi oameni care sa si puna cu adevarat aceste probleme cu care ne confruntam si sa faca fata si sa schimbe realitate, nu ar m.fi strigat azi unul catre lume, ci poate 100 si atunci si efectul ar fi fost altul.Noi tb. sa producem aceste generatii si de ce ma gandesc ca ar fi potrivit aceasta Soala,caci aici am putea si tb sa cream alti oameni si nu de acestia cum vor ei prin tot ce ne invata la scoala laica,la televizor etc.Daca noi vom crea acesti oameni, unul va ajunge profesor, altul doctor, avocat si fiecare de pe pozitia lua va apara aceste Valori ale Ortodoxiei si a Neamului, si atunci nu va m.aparea parerea Pr.Iustin straina,si in cipuri si alte probleme, ci se vor aduce argumente din diferite pozitii si astfel ar fi m.multa credibilitate si lumea ar crede, ca acum lumea nu m.e cum era inainte sa creada ce ii spune Preotul ci are nevoie de o sumedenie de argumente, a devenit m.rational.
    Acum cum sa ne organizam,eu cred ca tb si admin, si alti admin.de bloguri care gandesc in aceasta directie sa fie impreuna si alti frati care gandesc la fel, si sa punem umar de la umar si sa ne unim, sa facem aceasta lucrare sau proiect daca pot sa l numesc asa, sa adunam informatii de pe internet, incepand cu istoria, literatura,cipuri,ecumenismul si multe altele care sunt importante si sa le tiparim, sa cream aceasta programa scoala, evident sa fie actualizate in permanenta,caci maine poimaine vor bloca poate astia site urile acestea sau nu ne vor m.lasa, dar asa avand salvate, sa avem ce da m.departe.
    Nu e rau si e bine ca discutam pe net, dar nu tb sa ne rezumam doar la atat si poate adeseori ne pierdem in discutii sterile, caci doar discutand, nu facem nimic, tb concret, tb sa ne implicam , sa facem ceva, sa schimbam lucrurile. Si apoi prin aceasta Scoala ajungem sa ne cunoastem si fizic, si legaturile se intaresc caci pe net are si partea buna, dar si m.putin buna, caci uneori vorbim, vorbim si cam asta e tot, de aceea fratilor va indemn sa cugetati la aceste cuvinte ce le am spus m.sus si daca doriti sa facem si noi ceva in aceasta directie.Evident acesta nu e un lucru de o zi, ci e munca si munca,insa m.ntai de toate sa pornim de la Icoana si sa sfarsim la Icoana , adica sa incepem , sa traim si sa sfarsim alaturi de Hr.si Biserica Sa.
    Imi cer iertare pt.mesajul cam lung, insa e unul sincer si de aceea sper sa aveti rabdare sa l cititi, astept parerea si sugestiile voastre, ale domnul admin,si a tuturor celor care l vor citi.
    Sa fim alaturi de Hr.si Pr.Iustin.
    Sa ne ajute Bunul Dumnezeu !

  15. Valentin Dorneanu

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Nu sunt sigur că o re ... înființare a Mișcării Legionare ar schimba ceva. Mișcarea trebuie să fie în noi - în sufletele noastre. Altfel , e posibil ca reacțiile de împotrivire la această mișcare exterioară să fie nesăbuite și să vină chiar din partea populației.
    Oamenii trebuie treziți la Viață cu adevărat. Și apoi Dumnezeu ce va hotărî să lucreze prin noi e ... Voia și Taina Lui.

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Ioan C:
    Repere morale exista, precum exista si repere mai putin sau deloc morale. Alegerea ne apartine!

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Multumesc domnule Admin Apologeticum. Multumesc

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vezi, frate Apologeticum, revolutia romana a pornit de la un pastor maghiar. Cat ar fi fost de frumos daca un preot ortodox ar fi fost cel care sa aprinda scanteia revolutiei si sa conduca poporul impotriva dictatorului Ceausescu.
    Asta e un lucru, care mie ca ortodox, imi pica greu la inima.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      @Ioan C.
      Fii cu inima impacate, frate. Un preot ortodox face revolutii spirituale, mai putin lovituri de stat si jocul agentilor CIA+KGB care au pus la cale asa zisa revolutie din '89.

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Ion de la Chiuesti,
    Repere morale exista, crezul ortodox exista, idealuri frumoase inca mai exista dar din pacate oameni receptivi la toate acestea sunt din ce in ce mai putini si din ce in ce mai nestatornici dar inca sunt suficienti pentru a declansa miracolul renasterii Miscarii Legionare. Dintr-o samanta mica creste stejarul, numai sa "cada unde trebuie". Nu mai spera nimeni sa schimbe lumea, e deja prea tarziu pentru asta. Singura lupta si singura victorie a Noii Miscari Legionare ar fi sa smulga din ghiarele satanei cat mai multe suflete pentru Hristos si sa apere ortodoxia, aici in planul acesta pamantesc, pana la sfarsit.

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    “Parintele Iustin Parvu este unul dintre cei mai mari duhovnici ai tarii noastre, din mila Domnului, inca in viata. Parintele Iustin s-a nascut la data de 10 februarie 1919, in satul Poiana Largului, comuna Calugareni, judetul Neamt, fiind cunoscut ca mare duhovnic si staret la Manastirea Petru Voda. …In anul 1940 va vea loc tunderea sa in monahism, iar la doar un an distanta, hirotonia intru preot. A primit hirotonia la varsta de 22 de ani. Intre anii 1942-1944, Parintele Iustin Parvu este numit preot misionar pe Frontul de Est, in Neamt, pana la Odesa. El a participat, impreuna cu “Divizia 4 Vanatori de Munte” la luptele din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, ajungand pana la Don. Dupa lasarea la vatra, el continua studiile la Seminarul din Roman, amintit mai sus. Dupa razboi, au inceput vremurile de prigoana a romanilor de catre bolsevici. In anul in care va absolvi seminarul, in 1948, el va fi arestat. Prigoana incepe! Parintele Iustin Parvu este arestat pe motive politice si condamnat la 12 ani de “inchisoare politica”. Nevoitorul pentru tara si credinta, Iustin Parvu, va fi muncit prin mai multe inchisori ale tarii: Suceva, Vacaresti, Jilava, Gherla, Periprava si Aiud. Urmeaza apoi munca silnica din minele de la Baia Sprie, apoi “reeducarea” din inchisoarea Pitesti. In anul 1960, Parintele Iustin este condamnat la inca patru ani de temnita pentru ca nu s-a lepadat de credinta. Abia in anul 1964 parintele Iustin Parvu va fi eliberat, alaturi de toti ceilalti condamnati pe motive “politice”, ramasi in viata. …Astfel, intre anii 1991-1992, alaturi de alti doi monahi, Ignat si Calinic, parintele soseste in satul Petru Voda. Aici, el va intemeia Manastirea Petru Voda – judetul Neamt, pe care o inchina martirilor romani din inchisorile comuniste. Manastirea va avea drept hram pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. La ceva distanta de manastire, Parintele Iustin Parvu va pune temelia unui schit de maici, cam in aceeasi perioada. Astazi, se bucura de rugaciunile parintelui atat calugarii din manastire, cat si maicile din schit. Un azil de batrani si un centru de plasament pentru copii au luat si ele fiinta. In urma nu cu mult timp a inceput si constructia unui spital. …Odata cu venirea anului 2008, in data de 2 noiembrie, parintelui ii vine si cinstea de a fi ridicat la rangul de arhimandrit.” Iată, fraţi români, în cuvinte extrem de puţine şi nu prea relevante, prezentarea vieţii unuia dintre cei mai mari duhovnici români ai tuturor timpurilor. Aceasta este extrasă, aşa cum am menţionat mai sus, de pe CrestinOrtodox.ro unde, dacă faci “săpături”, găseşti mii de informaţii despre acest imens român. De fapt, indiferent pe unde te-ai duce şi te-ai întoarce în ţărişoara asta, este de ajuns să pomeneşti numele marelui arhimandrit şi toată lumea se va pleca în faţa sa în semn de mare respect. Dar, iată şi “minunea” vieţii părintelui, neînţeleasă de către mulţi români: acesta este LEGIONAR! Da, da, este legionar. Şi nu orice legionar, ci unul care, după marea păcăleală din decembrie ’89, şi-a permis şi a reuşit să ridice o mânăstire pe care a închinat-o, cui altcuiva dacă nu, legionarilor (“locatarii” închisorilor comuniste au fost majoritar legionari; este binecunoscut faptul că atunci când se întâmpla ca într-o puşcărie să intre câţiva români ce împărtăşeau alte doctrine politice, în urma vieţuirii acestora în proximitatea legionarilor, la părăsirea închisorii se declarau, la rându-le, legionari). Ştiu foarte bine că mulţi români cu evlavie la părintele, în momentul în care vor afla aceasta despre dânsul se vor sminti. Personal, am avut ocazia să discut cu mulţi reprezentanţi ai clerului, ce e drept ceva mai tineri, care, aşa cum am zis, când auzeau numele Iustin Pârvu, vorbeau despre acesta ca şi despre un sfânt în viaţă dar, când le-am spus că “sfântul” este şi legionar, în marea lor majoritate aceştia au răspuns: “nu cred”. Ei bine, iată mai sus link-ul cu dovada. Problema, însă, nu este aceasta – că avem, sau nu, dovezi legate de viaţa de legionar a părintelui. Nu. Problema este alta – anume, de ce nu cred românii că Părintele Iustin Pârvu, Părintele Arsenie Papacioc, Părintele Amfilohie Brânză, etc, etc, sau mai bine zis aproape toţi marii preoţi şi duhovnici încă în viaţă ai acestui popor, sânt legionari?! Păi, poporul nu crede aceasta deoarece habar n-are despre calitatea absolut superioară a omului legionar. Poporul, în marea lui majoritate, a văzut nişte filme de-ale lui Sergiu Nicolaescu şi astfel şi-a format “minunata-i” cultură istorică!!!De aceea, spre trezire, trebuie să i se spună lui, poporului, că, de fapt: 1) Segmentul politic al Doctrinei Legionare a reprezentat primul program politic anti-bolşevic din lume, program care, în paralel, ”mustea”, efectiv, de dogmă creştin-ortodoxă (vorba lui Goebbels care, în 1943, de faţă cu o delegaţie de ziarişti, afirmă că Legionarii români au elaborat ”cel mai spiritualizat proiect politic al secolului XX”). 2) Ion Gavrilă Ogoranu, unul dintre cei mai mari legionari ai României, spunea că, citez: “Am scris mereu cu gândul la cei ce azi au vârsta pe care o aveam noi atunci şi care nu ne cunosc decât din cărţile şi filmele comuniste, unde am fost prezentaţi ca nişte criminali înrăiţi, avizi de bunuri materiale, capabili de orice mârşăvie. Răspund acestor calomnii cu siguranţa că nu se va putea găsi în lupta noastră nici o acţiune, nici o faptă, nici o vorbă, care să nu se poată încadra în legile onoarei şi în morala creştină.” 3) Jertfa, acesta este cuvântul care i-a detaşat pe legionari de restul colegilor cu care împreună au luptat împotriva satanizării României. Din startul organizării lor ei s-au aşezat strict pe valorile tradiţionale ale neamului şi n-au mai abdicat de la acestea nici până în zilele noastre. Au fost şi au rămas, în majoritatea lor, creştin-ortodocşi practicanţi, naţionalişti dar nu imperialişti, dăruitori şi nu dobânditori, luptători înfăptuitori şi nu doar oratori, şi mai presus de toate jertfitori, la propriu, pentru binele neamului şi nu în interesul lor. Căci cum “un neam nu există şi nu dăinuieşte prin fricoşi, laşi, dezertori şi trădători, ci prin martirii, eroii şi luptătorii lui” – Vasile Pârvan, aşa şi Neamul Românesc tot prin mărturisitorii lui va dăinui în lume, şi tot prin aceştia se va înfăţişa, la zi de rânduială, în faţa Judecătorului suprem. Căpitanul Mişcării Legionare înfiinţa această mai mult stare de spirit decât acţiune politică, prin îndemnul: ”Astăzi, Vineri 24 Iunie 1927 (Sf. Ion Botezatorul), ora zece seara, se înfiinţează LEGIUNEA ARHANGHELUL MIHAIL, sub conducerea mea. Să vină în aceste rânduri cel ce crede nelimitat. Să rămână în afară cel ce are îndoieli. Fixez ca şef al gărzii de la Icoană, pe Radu Mironovici”. El arăta din start, în câteva cuvinte, care va fi linia directoare a Legiunii: credinţa nelimitată şi fără îndoieli. Aşa ne va fi mai uşor să înţelegem de ce ei şi nu alţii au fost în prim-planul luptei împotriva satanizării României, precum putem înţelege şi de ce Satana a văzut în ei pe cel mai mare şi periculos duşman al lui. Pentru faptul că ei credeau nelimitat şi atâta timp cât aveau această credinţă totală erau în stare de-o eficienţă maximă în lupta cu duşmanii lor, pentru că între credinţa nelimitată şi jertfa martirică nu există nimic care să le despartă. 4) Legionarii au fost şi, atenţie, încă mai sânt destui printre noi, nişte oameni extraordinari. Şeful lor, Corneliu Zelea Codreanu, a fost un “ales” al acestui neam. A fost un trimis al Arhanghelului Mihail pe pământul României. Toată doctrina Mişcării, toată învăţătura Căpitanului, toată viaţa legionarilor, au fost inspirate din dogmele creştine şi din miturile naţionale româneşti. Legiunea a fost şi a rămas o organizaţie naţionalistă profund religioasă. Acesta este, de fapt, şi elementul propriu prin care se detaşează net şi superior de celelalte mişcări naţionaliste europene înfiinţate în perioada interbelică. Toată viaţa, atât cea oficială, publică, cât şi cea personală a legionarilor, a gravitat permanent în jurul sfintelor altare creştine româneşti: “Legionarul crede în Dumnezeu şi se roagă pentru biruinţa Legiunii. Să nu se uite că noi, Poporul Român, stăm aici, pe acest pământ, prin voia Lui Dumnezeu şi binecuvântarea Bisericii Creştine. În jurul altarelor bisericilor s-a aflat adunată de mii de ori, în vremuri de bejenie şi restrişte, întreaga suflare românească de pe acest pământ, cu femeile, copiii şi bătrânii, cu conştiinţa limpede a ultimului refugiu posibil. Şi astăzi stăm gata să ne adunăm, Poporul Român, în jurul altarelor ca în vremurile de mari primejdii, pentru ca îngenunchiaţi să căpătăm binecuvântarea lui Dumnezeu” – “Pentru legionari”, de Zelea Codreanu. Aceştia au fost şi aşa au trăit legionarii chiar dacă unora, probabil, nu le va veni să creadă aceasta nici măcar acum. Şi poate că aceştia din urmă vor avea circumstanţe atenuante dacă luăm în calcul permanenta şi vehementa discreditare a legionarilor. Dar adevărul, până în cele din urmă, trebuie să se aleagă de minciună. Cu cât vom fi mai mulţi cei care vom striga cu voce tare şi fermă adevărul, cu atât minciunile drăceşti, perimate, injectate cu prea mult venin, ale iudeo-masono-mondialiştilor vor fi deconspirate şi prezentate în plenitudinea urâciunii lor. Trăirea profund religioasă a legionarilor români (unii dintre aceştia se comportau chiar ca nişte adevăraţi asceţi) a fost încununată de superioritatea absolută a preocupărilor, să le zicem socio-politice, ale Căpitanului. Citez din articolul Profesorului Mircea Nicolau “Tripticul unui destin” apărut în lucrarea “Corneliu Zelea Codreanu – o sută de ani de la naştere”, Fundaţia Profesor George Manu, 1999: “Întreaga lui acţiune (a Căpitanului – n.m.) gravita în jurul venirii cu vrednicie, la capătul veacurilor, a Neamului Românesc înaintea scaunului de judecată a lui Dumnezeu. Nici unul din bărbaţii de la noi, ca şi de pe alte meleaguri, nu şi-a asociat acţiunea politică cu preocuparea constantă de mântuire a societăţilor pe care le conduceau. O asemenea preocupare a fost, cu precădere, specifică şefului Mişcării Legionare în aşa măsură încât făcea din ea problema centrală a existenţei oricărui neam”. 5) Şi dacă tot sântem aici, haideţi să ne lămurim şi faţă de aşa zisele strânse-legături dintre Corneliu Zelea Codreanu şi Hitler şi Mussolini. În primul rând trebuie să pomenim despre caracteristica unicat a Mişcării Legionare, anume aceea de organizaţie profund creştină şi implicată permanent în procesul prin care Poporul Român interbelic, dar în special tineretul, trebuia să parcurgă o adevarată revoluţie spirituală şi morală în vederea pregătirii acelor persoane ce urmau să se detaşeze şi să preia conducerea ţării spre transformarea acesteia într-o “ţară frumoasă ca un soare şi puternică şi ascultătoare de Dumnezeu” – conform dorinţelor lui Ionel Moţa. Doctrina Mişcării Legionare, cea spirituală în primul rând dar şi cea politică, economică sau socială, era una de o înaltă inspiraţie creştină, iar membrii Mişcării Legionare îşi trăiau viaţa de zi cu zi strict după dogmele creştine. Căpeteniile Mişcării trăiau, în anumite momente, aproape ca nişte asceţi. Ce legături ar fi putut exista între acest tip de oameni şi acele cunoscute mişcări, nazistă* şi fascistă**, care şi una şi cealaltă erau de factură atee? [*NAZISM: Partizanii doctrinei naţional-socialiste, doctrină heteroclită, lansată încă din 1920 de muncitorul Anton Drexler şi preluată apoi oficial de Adolf Hitler în lucrarea acestuia de căpătâi “Mein Kampf” (Lupta mea), scrisă între 1925 – 1927. Doctrina presupunea un stat autoritar, o naţiune superioară (cea germană) prin păstrarea purităţii rasiale şi respingerea totală a iudeilor. Hitler a omis în repetate rânduri aspectul social al acestei doctrine propagând deseori lupta pentru spaţiul vital în Europa. ** FASCISM: Regimul instaurat de Mussolini în Italia începând cu anul 1922 şi până în 1945. Exista un singur partid, corporatist şi naţionalist, care cultiva obedienţa faţă de conducatorul lui, Mussolini. Regimul nazist instaurat de Hitler în Germania începând cu ianuarie 1933 este unul de natură fascistă.] Fondatorii şi conducătorii lor, Hitler şi Mussolini, erau, bineînţeles, atei. Cum ar fi putut să existe vreo apropiere reală între aceştia şi marele creştin Zelea Codreanu? Nici vorbă de aşa ceva, dar cum cele două mişcări străine României au fost denigrate, blamate, judecate, condamnate, etc, la nivel planetar, tocmai bine dacă s-a putut asimila acestora şi Mişcarea Legionară pentru că în acest fel intenţiile duşmanilor ei şi implicit ai acestui neam, acelea de a compromite tot ce este românesc, sânt ca şi rezolvate. Deci, acum îl înţelegem pe marele arhimandrit Iustin PÂRVU? Ce ar fi putut fi acesta, altceva, decât legionar?
    +1

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ admin

    Poate ar trebuii intrebat Parintele Justin cum sa reactionam , noi romanii cand udmr-ul va dezmembra tinutul secuiesc de Romania...as fii curios daca in siutatia aia trebuie luptat cu arma in mana sau doar stat si privit...

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    http://foaienationala.ro/predica-pr-mihaiandrei-aldea-la-duminica-infricosatoarei-judecati-27-februarie-2011-miscarea-legionara-functioneaza-legal-romania-si-toate-tarile-lumii.html

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor hai sa ne aratam vitejia in postul ce urmeaza sa-L parcurgem cum se cuvine, credinta ne uneste, si va spun Tainele Lui Dumnezeu vorbesc, le vom putea implini prin rugacine Tainele Biserici, orice tavaluc ce vine peste noi nu este nici de la Sionisti nici de la nimeni decat de la cel rau , sa nu fim ustensile si instrumente pentru vrajmas , sa fim madulare vii ale Bisericii, sa ne imbracam cu hainuta fina de in subtire pentru Hristos si cu armura de razboi pentru vrajmas, care sta gata sa-I inghita si pe Sfinti.

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ sergiu

    Fii bun, te rog si numai prescurta numele Domnului HRISTOS!

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Nebunul"
    Aceasta luare de pozitie a monahilor si monahiilor din Manastirile noastre,a avut o finalitate?
    Astazi nu se poate repeta?
    Exista o cale deosebit de simpla ca ea sa-si gaseasca rezolvarea:RUGACIUNEA NEINCETATA!
    Biserica-portile iadului nu o vor birui!
    Astept raspuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*