ATENTIE! Vor fi puse in circulatie 8 milioane de carduri de sanate; le veti primi acasa. SOLUTIA: le returnati cu mesajul: REFUZ CIPUL!

Dupa cum ne asteptam, sistemul merge dictatorial mai departe. Cu toate dezbaterile publice pe tema cardului de sanatate cu cip, ignorand refuzul documentelor cu cip a milioane de oameni, iata ca ne vom trezi cu aceste carduri acasa. Ce alternativa vor asigura cei de la sanatate, romani sau mai putin romani, pentru persoanele care refuza cardurile cu cip?

Mediafax ne informeaza ca: Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat, luni, ca a primit primele carduri nationale de sanatate realizate in perioada de proba si ca urmeaza personalizarea lor, astfel incat pana la sfarsitul lui 2011 sa fie finalizate aproape opt milioane de documente, jumatate din cele comandate la Imprimerie.

“Saptamana trecuta a fost finalizata perioada de proba a cardurilor nationale de sanatate. Saptamana viitoare vom avea deja un numar insemnat de carduri. Pasul urmator este personalizarea cardurilor. Vor fi realizate cam doua-trei milioane de carduri pe luna, dar in acest interval vor putea fi personalizate in jur de un milion de acte”, a spus ministrul Sanatatii.

Pana la sfarsitul lui 2011 vor fi realizate si distribuite aproximativ opt milioane de carduri, dintr-un total estimat de 15 milioane de documente, a adaugat Cseke Attila.

Cardul va fi trimis prin posta persoanelor asigurate (peste 18 ani) si va costa aproximativ doi euro, valabilitatea acestuia fiind de cinci ani.

Asiguratii care vor sa devina donatori de organe trebuie sa faca o declaratie notariala in acest sens. In baza declaratiei notariale, pe cardul national de sanatate va fi inscrisa mentiunea donator de organe, a explicat Cseke Attila.

Dupa distribuirea documentelor, asiguratii vor trebui sa prezinte cardul la accesarea oricarui serviciu public de sanatate, mai putin pentru cele de urgenta si epidemiologice, in caz contrar urmand sa plateasca serviciile medicale solicitate.

Pe cardul national de sanatate sunt introduse toate datele medicale ale pacientului, inclusiv acceptul acestuia de a i se preleva organe, dupa moarte, pentru utilizarea in transplanturi. De asemenea, pe acest document vor fi trecute datele de identitate, codul numeric personal, codul asiguratului, data expirarii, numarul de identificare si acronimul casei de asigurari de sanatate care il emite, precum si numarul de identificare a cardului.

Cardul va contine si date care vor fi stocate pe un cip, privind diagnostice cu risc vital, grupa sanguina si Rh-ul asiguratului, tratamente speciale, proteze, statusul acestuia (sanatos sau bolnav cronic), precum si daca este donator de organe. In cip vor fi gasite si informatiile privind numarul de solicitari de servicii medicale, plata contributiei pentru asigurarile sociale de sanatate, dar si datele despre medicul de familie – nume, prenume, contact sau mentini despre coasigurati.

24 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta!Va multumim ,fratii nostri intru Hristos, ca ne informati si ne atentionati continuu,ca sa priveghem si sa nu cadem ,cu ajutorul lui Dumnezeu si al Presfintei Nascatoare de Dumnezeu in capcanele sistemului evident antihristic!Cine vrea isi poate da seama ca acestea sint vremurile acelea de care se povestea din vechime...Avem nevoie de incurajare si de tarie.Sarutam dreapta Parintelui Iustin ca este atit de atent cu noi,vegheaza,cred,cu durere si grija mare -ca sa ne ocroteasca,sa ne spuna ce trebuie sa facem-dragul nostru pastor!Restul ,stie fiecare-rugaciune ,rugaciune,rugaciune.Cu toata trezvia de care sintem in stare.Gata cu dormitatul.E vreme de razboi.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sau o alta solutie ar fi sa il returnam cerand o alternativa NON-ELECTRONICA, asa cum ni s-a promis.

  "Cardul va fi trimis prin posta persoanelor asigurate (peste 18 ani) si va costa aproximativ doi euro, valabilitatea acestuia fiind de cinci ani."
  De ce cinci ani valabilitate? Se strica cipul dupa 5 ani? 🙂

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Duhovnicul meu mi-a spus la spovedanie, acum cateva zile, legat de chestiunea primirii/refuzarii cardului national de sanatate:"daca nu te afecteaza la serviciu, refuza-l!?"Nu voi mai gresi acum; sper, cel putin, sa-mi innabus semnele de intrebare ce imi apar si sa nu-l blamez pe parintele meu duhovnic de ce nu a fost mai transant in aceasta chestiune; cu ajutorul Domnului, vom fi multi si se vor gasi solutii alternative si pentru noi ( ca sa nu ies din ascultare).

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  1.La plasticul bancar cu cip se renunta printr-o cerere (exista formular tip). Nu implica neaparat renuntarea la contul atasat, fie el si de salariu, pensie.
  2. Pasaportul cu cip se evita prin pasaport temporar (este si mai ieftin).
  3. Vaccinarea "impusa" se evita refuzand prin scris acest act medical (invocand articolul 13 din Legea nr. 46/2003-www. dreptonline.ro/legislatie/legea_drepturilor_pacientului.php.)
  4. Abonamentul plastic cu cip se inlocuieste deocamdata cu biletul simplu de hartie( dupa aceea, cu bicicleta, mersul, automobilul prietenului, sau chiar cu provincia).
  5. Plasticul permis de conducere auto (afirmativ fara cip) se verifica la aparatul (vechi) cu microunde.
  6. La plasticul "de sanatate" se face alianta pacientilor crestini cu medicii crestini( Inclusiv Presedintele Colegiuluiu Medicilor din Romania Prof. dr. Vasile Astarastoaie ).
  Fara carduri, vaccinuri, sodomisti si eretici ecumenisti, pleava antihristica afara din tara Romaniei!
  Doamne ajuta.

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  sa ne feresk Dumnezeu de toate ispitele si sa ne rugam sa avem constiinta curata sa deosebim raul de bine!

  ar fi bine dak ar sti kt mai multi oameni despre pericolul actelor cu cip...

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta ! ca toti romanii sa judece corect si sa raspunda cu REFUZ CATEGORIC ,acestor capcane ce ni se intind -cardurile de sanatate --cu cipuri ...
  AI DREPTATE --COSMINE !

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cred ca guvernanti nostrii ar trebui sa se gandeasca mai mult la calitatea actului medical nu la niste carduri, care oricum nu isi au rostul avand in vedere sistemul sanitar actual.
  Nu ma incalzeste cu nimic acest card in momentul cand ma duc la o consultatie si astept cu orele, dupa ce in sfarsit intru vad cu stupoare cat de "bine dotat" este cabinetul...deci un card e ultimul lucru la care ma gandesc...sunt bani cheltuiti aiurea; ceva in genul suntem tara europeana, deci hai sa fim in rand cu lumea...o prostie!
  ...si in legatura cu transplantul de organe, e optiunea fiecaruia, nu vreau sa dezvolt o polemica pe acest subiect.

  Sa ne lumineze Dumnezeu sa luam cele mai bune decizii in viata!

  Sarbatori fericite!

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ admin
  Am o intrebare: va deranjeaza cipul in sine sau faptul ca datele continute in cip ar putea fi manipulate de diverse persoane?
  Probabil cand va referiti la cip aveti in vedere acea discutie legata de implantul cu cipuri.Da, aceea mi se pare o incalcare a dreptului omului la libertate si chiar cipul ar putea fi folosit impotriva noastra.dar oricum in Romania si daca, ipotetic am fi avut toti cipuri tot nu am fi fost protejati, asa cum s-a pretins ca ar fi rolul acestora.

  Eu, poate spre nemultumirea cititorilor dvs si chiar a dvs mi-as dori sa am un astfel de card pe care sa il pot si folosi( apropo de cip, si cardurile bancare folosesc acelas sistem), insa la noi in momentul de fata e inutil.E o chestie de aparenta asta cu cardul, de genul uite sist nostru sanitar e ok, avem si carduri...insa lucrurile nu sunt deloc asa.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Diana
   Acest cip din documente, va trece apoi implantat in corpul uman... tendinta aceasta nu poate sa o nege nimeni.. deja s-a si realizat in unele tari... Si normal ca vulnerabilitatea sigurantei datelor personale stocate pe cip trebuie sa ne ingrijoreze, din moment ce orice individ cu un cititor de cipuri si un soft corespunzator poate afla ce contine cipul. Nu mai zic ce se poate intampla cu o baza de date accesata ilegal de niste hackeri. Deci, mai bine cu hartia in buzunar, decat cu fisierul in baza lor de date. Sa combata coruptia, frauda, furtul, nu sa ne incatuseze pe toti, ca posibil infractori, prelevandu-ni-se datele biometrice.
   Iar privind aspectul religios, Sfintii Parinti si marii duhovnici ai Ortodoxiei avertizeaza cu privire la aceste cipuri si ne sfatuie sa le refuzam.
   Fiecare face cum doreste.

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Amin! Amin! Amin!

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @admin
  Sper sa nu se ajunga la implant! Fara cip sau nu manipularea exista.Chiar la un curs ni s-a povestit despre o doamna care a ajuns inchisa, bona fiind, deoarece copilului pe care il ingrijea i s-au indus amintiri false. Deci atunci ma pot astepta la orice daca doar din discutii pot fi induse amintiri false ce sa mai vb de implantarea unui cip.Eu l-as numi(nn.cipul) al 2-lea creier, poate suna umpic fantezist dar cred ca asa e.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Diana
   Ei bine, ideea de cip nu e de neglijat daca nu s-a ajuns la implant. Sunt studii facute de teologi, precum p Valica, care demonstreaza reducerea identitatii umane la un sir de numere. Prin aceasta se arata ca si numele primit la Botez iti este practic anulat. Nu mai zic de includerea numarul 666 in cip. Inca nu s-a depistat in ce mod este prezent... sau poate prin intermediul www (666) prin care vor comunica datele si prin care vor fi conectate toate lucrurile (se lucreaza la ideea de "internetul lucrurilor").
   Cu cat ne obisnuim mai repede independenti de acest sistem, cu atat mai bine pentru noi.
   Doamne, ajuta!

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dragii mei frati crestini,
  Sustinand,si intarind spusele marilor nostrii duhovnici ai zilelor noastre(pr.Arsenie Papacioc,pr.Justin Parvu,pr.Amfilohie,pr.Nicu Gabriel,etc) pentru a ne salva mantuirea sufletelor noastre va spun categoric: REFUZATI CARDURILE DE SANATATE.
  Chiar daca pentru noi crestinii au sosit zilele de prigoana,acestea se vor inmultii si chiar se vor agrava,Mantuitorul IISUS HRISTOS a patimit pentru noi,de aceea suntem DATORI si noi cel putin pentru a ne salva sufletele sa patimim.
  Asadar la luptam.

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dumnezeu sa ne ajute fratilor.
  Trebuie sa refuzam cardul de sanatate si sa ii informam si pe altii...pana acum a fost cum a fost, dar vin momentele in care trebuie sa decidem ce facem cu viata noastra.
  Greu va fi ...... pentru ca probabil cei mai multi vor accepta toate compromisurile, iar ceilalti vor devani exclusi din societate incetul cu incetul.
  Dar si pentru aceia va gasi DUMNEZEU loc pe acest pamant.
  Intelegeti neamuri si va plecati caci cu noi este DUMNEZEU.

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.youtube.com/watch?v=67OVSOU5h9k

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.youtube.com/watch?v=8_o9OT7yRJo&feature=related

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.youtube.com/watch?v=bvm09z4UvaU&feature=related

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.youtube.com/watch?v=hvLWuZWoMk4&feature=related

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.youtube.com/watch?v=JtdDSlzIov4

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Trebuie refuzat cu orice pret, indiferent daca avem sau nu servici.

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  in Italia avem card de sanatate valabil pe toata europa dar nu cred ca contine microcip are un codice de bare si o banda magnetica , nu inteleg de ce in Romania trebuie sa se faca exces de zel cu toate actele cu microcip,aici si cartile de identitate si pasapoartele sunt simple cum erau la noi inainte de ani 90.

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Marian
  Din 2012 în Italia va fi obligatorie C.I. electronică[1], cu cip, care va avea înglobat cardul de sănătate, cardul national de servicii (CNS) și Codul Fiscal, cu opțiuni de a efectua plăți electronice, de semnatură digitală, și de a te autentifica evident la serviciile sociale care vor fi doar online (la început mai puține, apoi mai multe).
  Actualmente ceea ce tu numești Tessera Sanitaria este Carta Nazionale dei Servizi, dar a fost introdusă ca și Tessera Sanitaria [2], care la rândul ei a înlocuit plasticul pentru Codul Fiscal (CNP-ul italian).[3] Și sincer, problema apare de la codul fiscal, care, char și tipărit pe o carte de identitate de hârtie, te asociază cu un număr. Iar codul fiscal italian format din 13 caractere, pe foarte multe acte este tipărit și în cod de bare (ceea ce tu singur ai spus "are un codice de bare si o banda magnetica").

  Practic:
  Mă interesează cadrul legal pentru a putea refuza/returna documentele electronice. Ceva în genul ăsta: http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/05/24/cum-se-poate-refuza-vaccinarea-copiilor-baza-legala/ dar pentru C.I. și carte de sănătate, și cu argumente pentru credința noastră ortodoxă, libertate, siguranța și care mai pot fi invocate. De asemeni, dacă cineva știe legislația Italiană și ce drepturi se pot invoca, ar fi perfect. Dacă nu, măcar drepturile din România, și apoi contactez eu un avocat în Italia. Aș vrea să returnez cardul de sănătate plastificat și să rămân doar cu cel de hârtie.

  [1] - http://it.wikipedia.org/wiki/Carta_d'identit%C3%A0_elettronica
  [2] - http://it.wikipedia.org/wiki/Carta_nazionale_dei_servizi
  [3] - http://it.wikipedia.org/wiki/Tessera_sanitaria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*