Biserica Ortodoxa Rusa isi exprima recunostinta fata de autoritatile Moscovei, pentru impiedicarea paradei homosexualilor

Biserica Ortodoxa Rusa se arata recunoscatoare in fata autoritatilor orasului Moscova si a organelor de aplicare a legii, pentru prevenirea unei parade gay programate initial in acest oras, sambata trecuta, 28 mai 2011.

Raspunzand la intrebarile Interfax, ieri, luni 30 mai 2011, seful Departamentului Sinodal pentru Relatiile intre Biserica si Societate, Protoiereul Vsevolod Chaplin, a declarat ca autoritatile “cu destul de multa politete, au impiedicat un exemplu de propaganda a homosexualitatii, la care ar fi putut asista copiii si adolescentii stransi in cele doua locuri ale manifestarii”.

El si-a exprimat speranta ca, in viitor, autoritatile din Rusia si Moscova, in cazuri similare, “vor asculta vocea propriului popor, majoritatea lui neacceptand propaganda facuta homosexualitatii, in loc sa asculte de presiunile venite din exterior, care au fost exercitate inainte de manifestare si mai continua chiar si astazi”.

Clericul a declarat ca, pe baza “alegerii morale absolut clare a poporului”, Rusia poate restrictiona orice actiuni de propaganda. “Sunt profund convins de faptul ca organizatiile internationale si in mod special guvernele tarilor fata de care avem istorii diferite si sisteme sociale diferite vor reusi sa inteleaga asta”, a mai spus Vsevolod.

“Nu trebuie insa sa raspundem la actiunile ilegale, prin alte actiuni ilegale”, a mai precizat el.

“Crestinii ortodocsi au dreptul sa protesteze pasnic si, din ceea ce stiu eu, in principal persoanele s-au exprimat astfel. Atitudinea lor fata de manifestare a demonstrat ca homosexualitatea este un pacat si ca societatea trebuie sa opreasca aceasta propaganda. Sunt sigur ca orice crestin ortodox crede astfel. Faptul ca unii dintre ei si-au exprimat opinia lor cu voce tare este un lucru corect si firesc”, a spus el.

Acesta mai considera ca altercatiile ce au avut loc sambata sunt regretabile.
Mai mult decat atat, el a admis ca niciodata nu a auzit de Fratia Ortodoxa, acuzata pentru aceste altercatii. “Este prima data cand aud despre o astfel de organizatie. Ma intreb daca a fost infiintata in scopuri provocatoare”, sustine Vsevolod.

Peste 60 de persoane au fost retinute la Moscova, sambata, in timpul unei tentative de organizare a unei parade gay si a unui protest impotriva acesteia.

10 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pravoslavnica Rusie nu tace nici de data aceasta, ci striga Adevarul care este HRISTOS. Cinste Bisericii Ruse când da de pamânt cu dusmanii Sfintei Ortodoxii !

    Alo, camaradul Daniel din Deal, s-a trezit ?
    Dar asa zisul Sfânt Sinod ?
    Trezirea, camarazi, din somnul cel adânc.........
    Biserica si Neamul sunt în pericol de moarte! Oare ce mai asteptati?

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ” 24. Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma şi Gomora ploaie de pucioasă şi foc din cer de la Domnul
    25. Şi a stricat cetăţile acestea, toate împrejurimile lor, pe toţi locuitorii cetăţilor şi toate plantele ţinutului aceluia.” ( Facerea 19, 24- 25).

    Aceasta va fi si soarta Romaniei.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    " 7. Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul, aceea va şi secera.
    8. Cel ce seamănă în trupul său însuşi, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viaţă veşnică. " ( Galateni 6, 7- 8)

  4. STOP RFID 666

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In deal cred ca se vorbeste numai de Catedrala mantuirii caci aceasta aduce bani multi. Se preocupa numai de caramizile lui faraon fara a mai lua in considerare sufletul. Se vor duce, daca nu se pocaiesc, in fundul iadului cu tot cu catedrala. De fapt aceasta catedrala cred ca este construita pentru vremea antihristului si in ea vor intra toti ratacitii pamantului spre a lor pierzare. Eu nu voi intra in ea nici daca ma plateste. Acolo va fi uraciunea pustiirii. Preasfintiitii se dau in dos si lasa turma sa fie sfasiata de lupii imbracati in piele de oaie. Halal pastori. Nici unul nu misca de teama STAPANULUI. Si stapanul lor este antihrist caci deja s-a nascut. Semnele sfarsitului sunt clare si numai cei ce pot vedea vad. In rest Dumnezeu cu mila.

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Bravo Rusia !

    Rusine Romania ...ce esti in somnul cel de moarte,
    În care te-adânciră barbarii de dolari

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trebuie sa recunosc ca desi sunt impotriva Rusiei, pentru faptul ca ne-au rapit teritorii, furat tazaurul, deportat fratii, etc. Biserica Rusa a luat decizia corecta in comparatie cu atitudinea, sau mai bine spus lipsa de atitudine a Bisericii Ortodoxe Romane !

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Fratilor, dar voi vedeti ce logo blasfemiator si-au facut baietasii pentru ocazia asta? O cupola de biserica ruseasca in culorile curcubeului, simbolul miscaii gay. Nu le ajung pacatele impotriva firii. Mai trebuie sa batjocoreasca si simbolurile neamurilor ortodoxe. Ii mana satana.

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Pirtarii au voie sa vorbeasca romaneste dar nu ruseste! Cred ca noi, cei care putem marturisi crestinismul ar trebui sa fim mai intoleranti cu toate cerintele europei. Nu trebuie sa asteptam doar politicienii sa faca ceva, ci noi in orice loc trebuie sa marturisim, atunci si unii (sper) din politicieni vor lua atitudine. Asa e in Romania, caii merg inaintea carutei. Important e sa nu acceptam spalarea de creier si sa consideram ca intoleranta la pacatosi e semn de civilizatie..europeana. Sa nu acceptam legi straine de neam si traditie....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*