COMUNICAT: Sfanta Chinotita a Sfantului Munte Athos este impotriva obligativitatii actelor de identitate electronice si recomanda credinciosilor actele de identitate fara cip

Comunicat al Sfintei Chinotite a Sfantului Munte Athos cu privire la guvernarea electronica si cardul cetateanului

Ca urmare a depunerii in Parlamentul Grec a proiectului de lege privind „Guvernarea electronica” si, implicit, cardul cetateanului ce urmeaza a fi emis dupa adoptarea acestei legi, Sfanta Chinotita a Sfantului Munte doreste sa semnaleze urmatoarele:

Cardul cetateanului identifica personalitatea cetateanului si il converteste pe acesta intr-un numar din cadrul sistemului guvernarii electronice…

– Toti cetatenii sunt, de acum, inregimentati intr-un sistem electronic care controleaza si prelucreaza datele vietii personale (activitatea economica, chestiunile legate de sanatate si de munca, comportamentul social etc.) anuland practic libertatile acestora.

– Deoarece sistemul acesta are capacitatea de a se reprograma cu usurinta, consideram ca este real pericolul, pentru toti crestinii, de a li se viola libertatea constiintei religioase, privandu-i astfel de posibilitatea marturisirii credintei si propovaduirii Evangheliei lui Hristos, in mod liber.

– De asemenea, fiindca autoritatea utilizarii acestui sistem este incredintata unor entitati non-definite in ceea ce priveste caracterul lor public sau privat (nn. prin directiva a UE datele vor fi stocate in Israel), carora li se ofera posibilitatea de a adauga sau elimina date din cardul cetateanului, este posibila chiar si eventualitatea folosirii in necunostinta de cauza a unor simboluri anticrestine de catre credinciosi.

Pentru toate aceste motive mai sus aratate, Sfanta Chinotita a Sfantului Munte isi exprima profunda ingrijorare si inainteaza Guvernului Elen rugamintea calduroasa de a nu continua demersurile pentru emiterea cardului cetateanului, recomandand crestinilor sa foloseasca actualele acte de identitate.

Suntem impotriva aplicarii obligatorii a acestui tip de card de identitate.

Ca si crestini ortodocsi nu trebuie sa uitam ”ca Cel care este-n voi e mai mare decat cel ce este-n lume” (I Ioan 4, 4)[1] si ca Hristos a „biruit lumea” (Ioan 16, 33), insa aceasta nu antreneaza si consimtamantul nostru fata de practici obligatorii si contrare libertatii umane.

Ne rugam din tot sufletul ca Doamna noastra Nascatoarea de Dumnezeu, Aparatoarea si Supraveghetoarea Sfantului Munte sa dea poporului evlavios al patriei noastre puterea de a razbate in toate greutatile vietii si mai ales in conjunctura dificila prin care trecem.

Toti reprezentantii si staretii din sinaxa comuna a celor 20 de Sfinte Manastiri ale Sfantului Munte.

Traducere Glasul Ortodox
sursa: https://thriskeftika.blogspot.com/2011/05/h_05.html


[1] ”Voi sunteti din Dumnezeu, copilasii mei, si i-ati biruit (= Pe profetii mincinosi), pentru ca Cel care este-n voi este mai mare decat cel care este-n lume„ (1 Ioan4,4). Biblia, versiunea diortosita dupa Septuaginta, de Bartolomeu Valeriu Anania, Bucuresti – 2001.

Cititi si:

13 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Toate cozile de topor din fruntea tarii ar trebui sa citeasca acest articol.
  Si daca s-ar putea,sa fie marit si pus in toate locurile publice in locul panourilor publicitare ca sa-l citeasca tot romanul fie laic, fie credincios, ar fi si mai bine. Sau in loc de afise in campania electorala, exact peste figurile candidatilor la fotolii calde. Ca oricum acesti satrapi nu-si mai au rostul in politica, de vreme ce suntem teleghidati din Israel...Nu?

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Prigoana este foarte aproape , trebuie sa gasim resurse spirituale care sa ne ajute a face ceea ce trebuie pentru a nu ne lepada de HRISTOS MANTUITORUL nostru.
  Sa nu ne fie teama "imparatia cerurilor se ia cu sacrificiu", sa ne rugam deci ca BUNUL DUMNEZEU sa ne apere , si sa se trezeasca la realitate cat mai multi dintre noi.
  DUMNEZEU ESTE TATAL NOSTRU...

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.youtube.com/watch?v=QAJPJasBGFs

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Da, Biserica greaca, ramane verticala, nu se abate de la dreapta credinta, Slava Domnului, poate datorita rugaciunulor clerului grec se vor mantui si ortodocsii romani. Pentru mantuirea poporului roman, cine sa se roage???? Cu durere pun aceasta intrebare? Apostaziem cu fiecare zi, fratilor! Ieri, in Braila, parintele consilier Mazare (de altfel nu are loc de dumnealui nici un preot mai ,,calugaros'', sa zicem), a facut ,,o slujba scurta '' de inmormantare pentru o profesoara care s-a sinucis!
  Incotro ne indreptam???
  Cum poti sa liturghisesti in continuare? Cum mai privesti in ochii crestinului care stie despre pacatul sinuciderii? Cum il mai minti ca exista ,, slujbe scurte'' si ,, slujbe lungi""'''! Dumnezeu sa ne mantuiasca, prin rugaciunile sfintilor si sa avem intelepciunea sa gasim preotii care sa ne slujeasca ORTODOX, sa putem sa facem diferenta intre un miel al Domnului si un lup in blana de oiae!
  Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Muntele Athos:
  http://www.youtube.com/watch?v=zLBY148-X-4

  http://www.youtube.com/watch?v=y81H0QAy1VY

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Acsa

  HRISTOS A ÎNVIAT !

  Ai dreptate. Îmi si imaginez, deja, afise peste gura ticalosilor care au dus de râpa România.
  Cât priveste pe "tatucul" Israel, el se ocupa de noi toti.........

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Mos Ioan
  Adevarat a inviat! Bine ziceti...

 8. vultulturul legionar

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am o rugaminte, sa postati materiale video in mp4, nu de alta, dar cine are telefoane mai slabe, nu le pot vedea. Va multumesc.
  SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  zilele acestea a trebuit sa imi schimb cardul, mai exact mi l-a oprit banca fara sa fi avut idee ca e expirat.adica banca dispune de cardul meu cum vrea.m-am dus sa il schimb si am aflat cu stupoare ca nu se mai fac carduri fara cip decat pentru studentii pana in 26 de ani.o sa ma duc sa returnez cardul nou. a vrut reprezentantul bancii sa ma sune sa imi spuna daca vreau sa il prelungesc cu 2 ani pe cel fara cip,dar cica nu prea e voie sa sune sa promoveze vechiul card.ma simt aiurea ca am luat cardul nou.abia dupa am aflat ca pot sa imi scot salariul de la ghiseu.nu stiu daca aceste cipuri au a face cu cipurile impotriva carora e pornita biserica.macar cei de la banca asta mi-au spus clar ca e cu cip,insa mai am un card mai vechi care era cu cip si habar n-aveam,anca nu ma informase.

 1. Pingback: Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos spune NU actelor electronice « CUVÂNT ORTODOX

 2. Pingback: Ucenicul cuviosului Paisie Aghioritul, Ieromonahul Gavriil, ne vorbeste despre buletinele biometrice « † Apologeticum

 3. Pingback: Sa nu uitam invatatura Parintelui Adrian Fageteanu: Nu acceptati documentele cu cip! | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

 4. Pingback: CIP-ul între gheoagă duhovnicească și gheoagă politică | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*