Spania: negarea holocaustului si propaganda nazismului nu mai sunt pedepsite penal

Printr-o decizia din 3 iunie, Curtea Constitutionala din Spania a declarat ca nicio persoana nu va mai putea fi persecutata pentru exprimarea opiniilor sale fata de holocaust. Anterior, orice critica expusa la acest subiect istoric era considerata o crima.

Negarea holocaustului nu va fi considerata o crima chiar daca sustinatorii acestei teorii stiintifice vor justifica actiunile Germaniei in cel de-al doilea razboi mondial.

Prin decizia Curtii Supreme se recunoaste ca legea “Cu privire holocaustului nr.607.2”, adoptata in anul 1996, incalca dreptul la libera exprimare a opiniei care este garantata de constitutia Spaniei. Judecatorii au respins argumentele aparatorilor incriminarii holocaustului precum ca aceasta catastrofa a adus suferinte evreilor si a amenintat existenta lor ca popor. Judecatorii considera ca nici un om sau grup de oameni nu are dreptul sa limiteze dreptul altor persoane de a-si exprima punctul de vedere.

Judecatorul Adolfo Prego de Oliviero Tolivar a declarat la finalul procesului: “Nu putem pedepsi oamenii care raspandesc o anumita ideologie, indiferent de posibilele consecintele acestei ideologii”.

In calitate de exemplu, judecatorii au adus urmatoarele fraze pentru care nimeni nu va putea fi tras la raspundere: “germanii erau justificati sa-i arda pe evrei”, “nemtii nu au ars niciodata pe evrei”, “negrii se afla pe treapta inferioara a scarii culturale si sociale a omenirii”. Toate aceste afirmatii sunt neplacute pentru unii, dar pentru acestea omul nu trebuie pedepsit deoarece societatea trebuie sa fie deschise pentru toate punctele de vedere.

In acelasi timp, Prego a specificat ca legislatia va putea in continuare pedepsi incitarea la ura si violenta impotriva unor grupuri, categorii sociale sau persoane individuale.

 sursa: antimedia

6 comments

 1. sorin alexandru

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Foarte corect,asta-i cea mai buna arma de lupta impotriva sionismului.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu a existat nici un holocaust.Evreii care nu s-au intors in Israel au fost eliminati ca o razbunare, intoarcerea lor fiind considerata ca implinirea unei profetii.Evreii care doreau acest lucru s-au razbunat pe cei care nu s-au intors.In armata lui Hitler existau si evrei.Este o decizie dreapta in Spania.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  VIVA ESPANA VIVA EL REY! MA BUCUR CA SPANIOLI GANDESC SI NU MAI LING PICIOARELE EVREILOR

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  cică cei de la Oastea Domnului din Haţeg vor să cânte în Biserica Orotodxă cu orgă şi alte instrumente; un preot care ţine ortodoxia nu i lasă. şefu de la oaste cam vrea să îl pună la zid, părintele nu se lasă şi nu i lasă în Biserică cu astfel de instrumente. ostaşii îl tot ameninţă că se duc la sectari, ba chiar mai fac şi presiuni politice asupra lui să i preimească cu instrumente

  voi reveni pe blog cu un articol despre “ostaşii” cu figuri în cap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*