Conducerea administrativa a judetului Iasi complice la un “act de cultura” al francmasoneriei din Romania

Reprezentantii Francmasoneriei s-au intalnit astazi la Iasi 

Un nou an de studiu si de cercetari masonice a inceput astazi la Iasi. Cu aceasta ocazie solemna, la Muzeul Unirii  s-au reunit zeci de membri si colaboratori ai  Centrului Regional de Studii Francmasonice  Paris-Bucuresti. Tot astazi a fost lasata si o carte, care explica  simbolistica ascunsa in spatele prozei lui Mihail  Sadoveanu.

Francmasonii si-au dat intalnire astazi la Iasi. Zeci de membri si colaboratori ai Centrului  Regional de Studii Francmasonice au anuntat astazi deschiderea unui nou an de studiu si cercetare, dar au si sarbatorit 12 ani de la intemeierea uneia dintre cele mai importante loje din Romania.

Dr. Viorel Danacu, pres. Centru  Reg. de St. Francmasonice Paris-Bucuresti:

Tot astazi am aniversat 12 ani de la constituirea respectabilei Loji  Aetheneum, prima loja masonica autonoma, suverana si independenta, cu  profil de studiu si de cercetare a istoriei Francmasoneriei romane si universale. Este un prilej, cand toti cei interesati pot sa afle cate ceva astfel incat sa fie inlaturata ceata si confuzia care de-a lungul timpului s-a asezat de-a lungul timpului.

Cu aceasta ocazie, presedintele Centrului  regional a lansat si o carte, ce se vrea a fi un  Cod al lui DaVinci romanesc, in care se  explica simbolistica ascunsa in operele lui  Sadovenu.

Dr. Viorel Danacu, pres. Centru  Reg. de St. Francmasonice Paris-Bucuresti:

Cu aceasta ocazie am lansat o  carte intitualata “Despre un alt Mihail  Sadoveanu. Ganduri scrise si nerostite  despre o poveste cu simboluri ezoterice”. Este vorba despre Creanga de aur.

La acest eveniment au participat si sefi ai  administratiei locale: prefectul Dragomir Sava Tomaseschi, vicepresedintele CJ – Constantin Adascalitei si Presedintele Asociatiei Judetene de Box, Vasile Catea.

Constantin Adascalitei, vicepresedinte CJ:

Fara doar si poate a fost un moment interesant din viata culturala a Iasului, daca luam in calcul misterul  si provocarea pe care marele loje masonice  din Romania le transmit in randul celor care  sunt initiati sau celor care vor sa se initieze.

Tot astazi, au fost scoase la lumina acte originale si  date istorice ale Masoneriei romane din secolul 19, necunoscute pana acum publicului.

Gianina Petruca, Octavian Cucolea, 9  septembrie 2011

4 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  nu mă miră; la Iaşi sunt cuibăriţi cei mai mulţi, probabil au infestat ţinutul din teamă să nu se ivească cumva un nou Zelea Codreanu care să i pună la respect DAR cum Dumnezeu este drept poate îngăduie să apară la Iaşi un nou lider care să meargă pe linia Căpitanului şi atunci să i vezi cum joacă de li se rup şorţurile...

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Toate personajele, asa-zisii oficiali sunt niste semi-analfabeti care nu si-au facut scoala la timp si au facut facultatile pe la privat ( EVIDENT, DIN POSTURA DE POLITICIENI).Adomnitei a fost prelucrator prin aschiere la Combimatul de Utilaj Greu, Tomasevski a furat prin Germania la inceputul anilor 90.Deci, sa s-ii tina sanatoasa Francmasoneria ! Oportunisti, Dinu Paturici, manechine jalnice

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Intr-adevar, Iasiul este un oras activ din punct de vedere masonic. Chiar in centru este Clubul Rotary cu un totem in strada pe care scrie clar : ROTARY CLUB IASI.

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Din nefericire masoneria a recrutat si va continua sa recruteze si oameni de mare valoare in cat mai multe domenii de activitate. Ramane neclar cum se subordoneaza intre ei, si de ce in functii importante ale statului apar analfabetii. O fi legat de politica de cadre, despre care se vorbeste in Protocoalele inteleptilor Sionului.

  Sadoveanu a fost mason. Ca om politic a avut o prestatie jalnica ca ministru al culturii (functie datorata masoneriei si din care a facut rau BOR) chiar si inainte de al doilea razboi mondial dupa cum marturiseste Nichifor Crainic. In crtea despre Stefan cel Mare, Sadoveanu il numeste de cateva ori pr Dumnezeu: Cel Etern. Nu cred ca trebuie sa fim surprinsi ca in opera lui pot exista simboluri masonice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*