Un alt pas al tehnologiei biometrice: citirea de la distanta a cipurilor va fi mai rapida

Progresul in domeniul microcipurilor este de la o zi la alta in crestere, tendinta fiind de a se ajunge la implantarea microcipurilor sub piele. Din stirea de mai jos aflam ca documentele cu cip vor putea fi citite mai rapid – atat cat dureaza trecerea printr-o poarta de control. Sa nu ne amagim ca securitatea lor nu va permite citirea datelor si de persoane neautorizate.

Cercetarea cipurilor de identitate biometrice ar putea ajunge la stadiul in care controlul pasapoartelor va fi la fel de usor ca si trecereaa printr-o poarta.

Proiectul Biopass finaatat de Uniunea Europeana urmareste sa dezvolte microcipuri pentru pasapoarte si carti de identitate care nu pot fi citite fara acces fizic la documentul respectiv si care opereaza cu viteza mai mare decat cele de acum, avand si functia de cripare.

Potrivit unei declaratii, cercetarea – efectuata de catre 11 parteneri din cinci tari prin intermediul retelei Eureka – ar putea reduce cozile de la verificarea pasapoartelor, permitand pasagerilor sa treaca printr-o poarta si sa le fie verificate instantaneu datele biometrice si documentul de identitate pentru a se compara daca acestea se potrivesc.

Dezvoltatorii, condusi de firma de securitate Gemalto di Olanda, au dat asigurari ca tehnologia va imbunatati siguranta pasagerilor, va reduce costurile de administrare ale guvernului si va simplifica accesul cetatenilor la serviciile electronice publice paneuropene.
Elemente ale sistemului sunt deja incluse in sistemele transportului aerian din 2014 pentru a indeplini standardele de securitate.

Datele sunt citite cu ajutorul unui set de mai multe terminale comunicative de apropiere(NFC), cu interfata foarte rapida care poate transmite mii de parametri si date in cateva secunde, cu rate de transfer de card-reader ce a crescut mai mult de 10 ori, de la 800Kb/sec la 10 Mb/sec.

Pentru a securiza informatiile, tehnologia utilizeaza criptografia asimetrica care se bazeaza pe o cheie partajata intre dispozitivul de citire si cip in timpul autentificarii, prevenind interceptarea sau “rasfoirea” datelor.

Tehnologia Biopass ar putea fi folosita pentru a securiza datele serviciilor de sanatate, de vot electronic si pentru permisele de conducere.

| theengineer.co.uk

7 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ca fapt divers: Orice chip RFID ce are potenţialul de a stabili o conexiune cu un terminal oarecare poate fi izolat şi implicit făcut temporar inutil dacă este învelit etanş într-o folie de aluminiu.

    Nu că ar fi asta vreo soluţie, în nici un caz, dar este totuşi util de ştiut.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Catherine Albrecht a scos o carte cu mai multe detalii despre cipuri .Se numeste "CIPURILE SPION ".Un documentar relevant in ceea ce priveste vremurile acestea , este " BANCHERUL ".
    Mi-a venit in minte ca anul acesta s-au facut mari progrese in vederea construirii templului de la ierusalim.

    http://www.youtube.com/watch?v=2BKDnNmqhpY

    http://www.youtube.com/watch?v=Hjw1-j-tqJo

    http://www.youtube.com/watch?v=CrIm15iPDAA

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @Ovidiu
    Catherine Albrecht are si niste prezentari inregistrate video: La limita insemnarii si Supravegherea tuturor, peste tot.
    Acestea si altele despre microcipuri se gasesc in arhiva ortodoxa

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sa fim cu bagare de seama si la implantarea patimilor in sufletele noastre, nu numai la implantarea cipurilor sub piele. Parca Sf. Paisie Velichkovsky de la Neamt spunea ca daca nu ne curatim de patimi, putem sa ne varsam si sangele pentru Hristos ca tot nu vom fi desavarsiti...

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Reconstruirea Tempului nu se prefigureaza prea curand. Israelul are un guvern laic, iar evreii traditionalisti care vor sa il refaca nu controleaza tara. Degeaba se tot pregatesc ei, momentan nu exista nici un plan sa fie daramata moscheea de acolo, poate doar daca il construiesc in alta parte.

    Oricum, e posibil sa fie recosntruit cand va veni Antihrist, la cererea acestuia. Intre timp, sa ne vedem de pacatele noastre...

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (20.10.2011) « Saccsiv's Weblog

  2. Pingback: Sistemul de intrare in scoli pe baza amprentei digitale se extinde si la Timisoara | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*