Valea Parului – Un nou asezamant pentru copiii si mamele defavorizate, dupa modelul Valea Plopului

Plopul face pere… la Pro-vita!

Asociatia Pro-vita pentru Nascuti si Nenascuti – filiala Bucuresti a inaugurat un proiect umanitar destinat persoanelor defavorizate. Proiectul, sub forma unei case sociale, este situat in satul Valea Parului, jud. Teleorman (nu departe de Alexandria).

La fel ca in oricare alt segment din activitatea sa, si prin casa sociala de la Valea Parului (ValeaParului.ro) Asociatia Pro-vita isi propune sprijinirea mamei si copilului, impreuna, pana la integrarea sau reintegrarea lor sociala.

Asemanarea de nume cu localitatile Valea Plopului si Valea Screzii, unde sunt situate de-acum celebrele asezaminte de plasament si asistenta ale Asociatiei Pro-vita, se va dovedi, speram, una fericita. Pentru ca fara munca neobosita si harul parintelui Nicolae Tanase, nimic din toate acestea n-ar fi existat. Asadar, pana la urma, la Pro-vita, plopul face, totusi, pere!

Asociatia dispune in aceasta locatie de o casa cu destinatie de locuinta, gradina aferenta (1500 mp) si 4 hectare de teren agricol cultivate in sistem colectiv. Proiectul umanitar a debutat in aceasta vara, cu intentia de a completa material serviciile de consiliere oferite femeilor in criza de sarcina sau victime ale unor evenimente nefericite.

Casa adaposteste in prezent doua mame si sapte copii. Situatia persoanelor gazduite, victime ale violentei domestice, este in curs de normalizare, iar copiii frecventeaza deja unitatile locale de invatamant.

Pe langa sprijinul pe care il dam direct prin asociatie prin intermediul sponsorilor si donatorilor, urmarim sprijinirea adultilor gazduiti pentru desfasurarea de activitati remunerate in zona (munci agricole etc.).

Pentru detalii, fotografii si blog, vizitati va rugam adresaValeaParului.ro

One comment

  1. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (06.10.2011) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*