Sfinţii martiri de la Aiud au izvorât, în al 4-lea an consecutiv de conferinţe la Iaşi, mir cu deosebită şi puternică mireasmă. Să-i cinstim cu toţii ca pe sfinţii cei mai apropiaţi de neamul românesc

[slideshow]Slavă lui Dumnzeu şi Maicii Sale pentru încă o minune văzută de zeci de oameni şi la care am participat alături de un grup de monahi de la Mănăstirea Petru Vodă, minune ce s-a întâmplat la conferinţa, deja cu tradiţie, susţinută la Iaşi, pe data de 19 martie 2012, la Teatrul Luceafărul. Și de data aceasta, minunea s-a întâmplat în mai multe rânduri, în văzul tuturor, unii reuşind să şi surprindă cu aparatele video momentul în care dintr-o răcliţă a izvorât mir, izbucnind exact ca un iezer, încât a curs şi pe procovăţul care era sub raclă. Dar prima dată a izvorât mir dintr-un craniu, ce fusese al unui deţinut căruia i-a fost secţionat capul cu un fierăstrău. Au fost aduse spre închinare sfinte moaşte de la Aiud, o coastă, un craniu, apoi de la Mănăstirea Petru Vodă, Părintele stareţ Justin Pârvu a dăruit fratelui Danion o coastă din sfintele moaşte ale poetului martir Radu Gyr şi o parte din veşmântul Sfântului Ilie Lăcătuşu. Din mila Domnului, familia poetului Radu Gyr a hotărât ca moaştele poetului şi ale soţiei sale să fie dăruite spre închinare Mănăstirii Petru Vodă, ce are unul din hramuri pe Sfinţii închisorilor. Astfel, alături de alţi doi titani mărturisitori din temniţele comuniste, Părintele Gheorghe Calciu şi Părintele Atanasie Ștefănescu, acum credincioşii pelerini ce vin la Petru Vodă se pot închina şi moaştelor poetului Radu Gyr, care din momentul aducerii au săvârşit o minune. Mai precis, o persoană demonizată a început să se manifeste în prezenţa lor, spunând că simte o forţă puternică ce nu o lasă să se apropie de sfintele moaşte.

Revenind la minunea de la Iaşi, care deşi pare de necrezut că şi de data aceasta s-a săvârşit, rugăm pe martorii oculari să ne trimită mărturia personală despre ceea ce au văzut pe scena Teatrului Luceafărului din Iaşi, cât şi înregistrările făcute de ei: audio, foto, video.

În cursul zilei vom pune mai multe materiale de la conferinţă, iar pentru cei care nu au urmarit conferinţa transmisă în direct de blogul nostru, puteţi viziona la această adresă o mare parte din înregistrări: https://www.justin.tv/ortodoxie/videos.

Citiţi şi mărturia teologului Marian Maricaru: În seara aceasta, la sfârşitul conferinţei de la Iaşi, au izvorât din nou mir moaştele de martiri din închisorile comuniste!

17 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  am fost prezent la aceasta minune in teatrul Luceafarul...a fost minunat acel moment al izvorarii de mir din sfintele moaste...eram chiar pe langa racla si cand s-a anuntat ca izvoraste emotia si in acelasi timp bucuria m-a cuprins...am vazut cu ochii mei momentul izvorarii, e ceva cu totul deosebit, un semn clar ca acesti sfinti trebuiesc cinstiti asa cum se cuvine, sunt sfinti chiar de masoneriei nu-i convine (masoneriei clericale mai ales) si in fata evidentei tot nu fac nimic ci vin cu tertipuri ieftine si de mult expirate gen "legionarism"...poporul roman sa se inchine cu nadejde la sfintii inchisorilor, sunt de mare ajutor si poate mai mult decat altii stiu ce inseamna suferinta romanului !!! asa ca minunat e Dumnezeu intru sfintii Sai !!! semnez, parintele Cristian, mare iubitor al sfintilor inchisorilor.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ,ajuta!
  Noaptea trecuta am citit acatistul Sfantului Ilie Lacatusu, cu gandul la el si la toti romanii martiri din inchisorile comuniste .Mereu imi leg sperantele sufletului de ei toti ...Imi sunt atat de dragi ,iar minunile lor sunt prilej de mare incurajare duhovniceasca , de incantare negraita , de fericire cereasca .
  Acum aud ce s-a petrecut la Iasi ...Doamne ,bun esti cu noi !
  Sa plangem cu totii de dragul si dorul lor , caci Dumnezeu ni-i trimite sa ne sfinteasca ,sa ne pazeasca de tot raul .Sa le facem rugaciune si sa intelegem ca aceasta trebuie sa fie cea mai de seama indeletnicire a noastra .
  Ce bucurie mai mare decat sa auzi (in cazul meu) ca poetul Radu Gyr e viu ,ni se daruieste ,la fel si Parintele Ilie Lacatusu, iti raspunde rugaciunii cu inflacararea inimii...
  Dragilor ,avem pamantul tarii acesteia " temeluit cu sange " ale sufletelor curate de crin - sfintii inchisorilor ! Mi-e atat de draga vestea minunii izvorarii mirului din sfintele moaste ! Indraznesc sa intreb ,sa rog pe domnul Danion Vasile ,daca se poate ca aceste conferinte sa se desfasoare si in judetul Olt ,la Slatina .
  Cum o fi lacrimat si Parintele Iustin ,cum suflet cu suflet au intrat in comuniune prin puterea harului ...
  Doamne ,miluieste-ne pe noi !

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Pr. Timotei
  o sa publicam scrisoarea cat de curand

 4. Otilia Hrimiuc

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am primit cu bucurie in suflet minunea petrecuta anul acesta, la Iasi.
  Moastele Sfintilor Martiri din temnitele comuniste au izvorat mir. Din nou. Daca initial au curs doar cateva picaturi, dupa rostirea de catre preoti a unor rugaciuni si pomelnice, mirul a reaparut, din abundenta, revarsandu-se peste racla in care erau tinute moastele.
  Mare e puterea lui Dumnezeu.
  Doamne-ajuta si sa ne vedem sanatosi si la anul!

 5. arnautu marinela

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  multumim Bunului Dumnezeu ca ne-a facut vrednici sa vedem asa o minune! este de datoria noastra, a celor care am fost prezenti la conferinta din 19 martie, sa marturisim ce am vazut: din Sfintele Moaste a izvorat mir de 3 ori ieri seara. nu pot descrie in cuvinte bucuria simtita, nici mireasma mirului care s-a raspandit in sala. Nimeni nu a putut contesta minunea. am fost prezenti cateva sute de persoane.Sfintii inchisorilor mijlocesc pentru noi inaintea lui Dumnezeu.
  Sfintilor inchisorilor, ajutati-ne!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Slava Tie , Doamne, slava Tie!.

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  desi am fost si anul trecut la conferinta si am simtit mireasma sf.moaste, anul acesta am simtit mult mai pregnat aceasta mireasma.stand in sala,spre a ma inchina, se simtea in valuri cum venea o mireasma nepamanteana...iar sf.moaste, cand m-am apropiat sa le sarut, fiecare in parte miroseau tare de tot..mai ceva ca florile!imi ziceam: Doamne, ce minunat miroase!parca nu as fi vrut sa mai plec de acolo, sa nu se mai termine acest miros niciodata!...

  imi amintesc cum in 2010-luna august- impreuna cu o prietena am plecat spre o manastire din jud.Alba.am facut un popas si la Aiud, la schitul Inaltarii Sf. Cruci.poate ca era prea dimineata cand am ajuns si nu am gasit pe nimeni sa ne deschida macar poarta...era 6 si ceva in ziua...ne-am intors la gara cu gindul sa ne intoarcem la amiaza..atunci, sigur va fi deschisa biserica.am plecat la SF.LITURGHIE la Alba Iulia si pe la 10 si ceva era deja gata...aveam tren pe la 10.30.asa ca desi era cam tarziu sa mai prindem trenul, eu ma incapatanam sa alerg pentru a ajunge la gara in timp util..urmatorul tren era abia pela 13.00.ma rugam insa ca Sf.Mucenici sa se roage pt noi.insistam cu credinta ca ne vor ajuta cumva...voiam sa fi luat un taxi dar de unde, ca nici macar nu stiam ca in Alba taxiurile-s albe si nu galbene...asa ca nu vedeam nicaieri taxiuri..intr-un tarziu observ un taxi-ALB....care oricum era ocupat...mai aveam cam vreo 200m pina la gara si vreo 5 minute pina la tren...numa iaca ce opreste o masina, o banala dacie alba..ne intreaba unde vrem sa ajungem...zicem ca la gara , ca pierdem trenul...ne-a luat..slava Tie, Doamne!..dar unde vrem sa mergem cu trenul?..pina la Aiud, la Schitul Inaltarii...a, pai hai ca va duc eu....o, ce minunat! bucuria era de negrait!multumim Sfintilor Mucenici!Doamne, ce Milostiv esti!!! dar minunea nu a fost gata..pe drum, aflam ca soferul mergea tocmai spre Campeni, unde voiam si noi sa ajungem-la Manstirea Lupsa..si asa ne-au ajutat Sf.Mucenici sa ajungem sa ne inchinam la sf.moaste si in biserica de pe Rapa Robilor..si la manastirea Lupsa mult mai devreme decat ne planificasem ...cu trenul ar fi trebuit sa ajungem pe la 18.00..iar noi pe la ora 14-15.00 eram deja cazate...slava lui Dumnezeu Cel ce i-a incununat pe Sfintii Sai multpatimitori!

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dar... n-a fost nimeni care sa filmeze clar momentul cand izvora mir? Ma refer la filmari de genul celor din 2009 sau 2010: http://www.youtube.com/watch?v=sftlDPIdmYw&feature=related

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  TOTI cei din Aiud au fost legionari. Se stie ca Aiudul a fost inchisoarea legionarilor. De-aia nu sunt canonizati. Istoria noastra e falsificata in continuare. Cititi literatura memorialistica, s-au publicat mii de carti.

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  legionari sau nu acestea sunt motive puerile.judecata domnului este mai presus de toate motivele.nu fara de motiv a izvorat mirul frumos mirositor.slava domnului.

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ma simt si eu datoare sa povestesc starea minunata in care m-am aflat, in timpul conferintei atat in 2011 cat si in 2012. In anul 2011 era pentru prima data cand participam la conferinta despre "Sfintii inchisorilor" , dar cunosteam foarte multe despre ei din carti fiindu-mi foarte dragi si in timpul auditiei telefonice a pr.Mihai Valica am simtit o mireasma atat de puternica incat am tresarit, producandu-mi o stare de emotie care ma facea sa tremur, parca ma aflam in prezenta unei puteri divine si nu eram vrednica de aceasta. A durat cateva minute.
  Am asteptat cu nerabdare 1 an de zile ca sa particip din nou in 2012, si sa vad si momentul izvorarii de mir, lucru care s-a si inatmplat. In 2012 s-a simtit mireasma si in timpul conferintei chiar daca foarte discret, insa din momentul in care au inceput sa apara primele "broboane" de mir, mireasma a fost mult mai abundenda culminand la final, cand dupa ce s-a citit acatistul Sf Inchisorilor si s-a dat binecuvantare , pur si simplu din racla mica a izvorat mir ca un izvoras.
  Bunul Dumnezeu ne-a invrednicit pe noi pacatosii la noi marturii, care nu pot fi de contestat decat din rea - vointa.
  Sa ne ajute Dumnezeu prin Sfintii Inchisorilor, ca sunt vrednici de Imparatia Lui!

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta ! as avea si eu o intrebare cum as putea sa am si eu o particica din sf. Moaste pt. o Sf Biserica Din Jud. Sibiu v-a multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*