La Suceava, marşul pentru Viaţa, miercuri, ora 17:30

Din ’89 în România au fost ucişi 22 de milioane de copii prin avort. Suntem un popor pe jumătate în pământ!  Viitorul neamului este în mâinile noastre!

În Suceava sunt ucişi 4 copii în fiecare zi prin avort.
Vino cu noi la marş dacă îţi pasă!

MARŞUL PENTRU  VIAŢĂ

MIERCURI, 30 MAI 2012, ORA 17.30

Punct de întâlnire:  Biserica Sfânta Înviere

Traseu:  – DomPolski – Hotel Bucovina – Palatul de Justiţie – Stadionul Areni – Spitalul Judeţean – Calea Obcinilor – Bulevardul George Enescu –  Strada Mărăşeşti – Catedrală – Cinema Modern – Liceul Ştefan cel Mare – Piaţa Mare – Biserica Sfântul Dumitru: Acatistul Buneivestiri, Cruce de lumânări

Un eveniment organizat de:

A.S.C.O.R.  Suceava
BUCOVINA  PROFUNDĂ
FAMILIA ORTODOXĂ
Fundaţia  Sfinţii Martiri Brâncoveni  şi
Asociaţia Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei

21 Comments

 1. Sa luptam impotriva avorturilor care sunt pacate Mari , Strigatoare la Cer , acel sange varsat prin uciderea pruncilor nenascuti inca , striga catre DUMNEZEU si care suntem cu astfel de pacate ,sa nu le mai facem caci este vai si amar , pentru cei ce comit aceste crime dar si pentru poporul unde se fac acestea va fi MANIA SI URGIA LUI DUMNEZEU !
  Treziti-va crestini-ortodoxi , viata nu este doar cea care se opreste aici pe pamint EA continua si dincolo dar depinde de noi , unde alegem sa fim la chinul vesnic -iadul …sau la fericirea vesnica -raiul .
  sa ne trezim pina nu va fi prea tarziu , iar pentru copii nenascuti si ucisi spovedanie , canon …cate un botez crestin -ortodox la alti copii nascuti daca este cu putinta , dar cu ajutorul lui DUMNEZEU “unde este Vointa este si cu putinta !”
  amin!

  1. “Dumnezeu este iubire” (1In 4,16). Si “N-am venit ca să judec lumea, ci ca să mântuiesc lumea” (In 12,47). Nicaieri n-a infaptuit Mantuitorul urgie, doar a mangaiat, a tamaduit, a iertat.

  2. Nu am mai avut niciun comentariu, deci n-a fost nimic de cenzurat (dar e amuzant de stiut ca inca mai functioneaza cenzura). Am spus ca doresc sa raman in iubire, este o alegere personala in dialogurile care pot genera tulburare din partea interlocutorilor. Patericul apartine traditiei spirituale comune (sec 4-5) si este doesebit de valorizat in anumite comunitati monastice austere. Pentru mine, Patericul este o marturie valoroasa despre iubire. Nu am gasit in paginile Patericului (si l-am citi de multe ori) niciun avva vorbind despre intoleranta. Pe de alta parte, revenind la discutie, ma mahneste confuzia intre fermitate in credinta si intoleranta. Cu alte cuvinte, dezaprob homosexualitatea ca act, asa cum o fac si Scriptura si Biserica. Dar dezaprob si dorinta de a-l omori cu pietre pe pacatos si de a avea fata de el atitudinea fariseului de la templu. Tot la fel ca si Scriptura si Biserica.

 2. @ Claudia Stan
  Sa imi fie cu iertare, dar bati campii. Nu mai selecta pasajele care iti convin tie din Sfanta Scriptura, precum sectarii.

 3. Si inca ceva: nu uita ca Hristos a pus mana si pe bici, exact cand oamenii faceau impotriva voii lui Dumnezeu. Uite colea:
  Ioan 2:13-16
  13. Si erau aproape Pastile iudeilor, si Iisus S-a urcat la Ierusalim.
  14. Si a gasit sezand in templu pe cei ce vindeau boi si oi si porumbei si pe schimbatorii de bani.
  15. Si, facandu-Si un bici din streanguri, i-a scos pe toti afara din templu, si oile si boii, si schimbatorilor le-a varsat banii si le-a rasturnat mesele.
  16. Si celor ce vindeau porumbei le-a zis: Luati acestea de aici. Nu faceti casa Tatalui Meu casa de negustorie.

 4. Oare e gresit sa traim in iubire si sa lasam judecata in seama Domnului? Oare iubirea in Scriptura ramane “un pasaj scos din context”, ori e insasi contextul, miezul, inima, mangaierea, duhul evangheliei, in vreme ce pericopa pe care o citati mai sus e singulara? Dumnezeu e iubire. Si singurul criteriu al judecatii finale din Matei 25,31-46 e iubirea, nu mania. Cum spune un sfant: “La apusul vietii, vom fi judecati dupa iubire”. Sa ne ierte Domnul pentru toate neiubirile noastre!

 5. E adevarat ca Dumnezeu e BUN SI IUBITOR DE OAMENI,dar nu trebuie sa ne culcam pe urechea aceasta…
  Si apoi cum putem noi gresi in FATA CELUI care ne doreste BINELE chemandu-ne in RAI?
  Cel care crede doar in iubirea si in dragostea nemarginita a lui Dumnezeu,nu poate fi decat un om mandru,
  iar mandria este un mare PACAT…Prin acest pacat unii ingeri au cazut si prefera sa zaca si acum
  in caderea lor,adica in acel IAD urat…

  1. “Nu mi-e frica de Dumnezeu, fiindca il iubesc prea mult”, spune avva Antonie cel mare in Pateric. “În iubire nu există frică, dimpotrivă, iubirea desăvârşită alungă frica, pentru că frica presupune pedeapsă, iar cine se teme nu a ajuns la desăvârşire în iubire” (1In 4,18). “Dragostea nu se aprinde de manie… Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea” (1Cor 13, 5.13). Dragostea, nu mania, face sufletul smerit, fiindca il preda intru totul Celui Iubit, il face vulnerabil, gata sa fie ranit, sa se puna cu Domnul pe Cruce…

 6. Manipularile grosolane nu tin la mine. Imi pare rau. Am plecat de la afirmatia lui #crestinul ortodox# cum ca urgia lui Dumnezeu se va abate asupra neamurilor care isi ucid copiii nenascuti! Eu sunt de acord cu el. Nu incerca sa deviezi de la subiect, ca nu are rost. Eu sunt de acord cu el.
  Iti mai dau un exemplu de manie a lui Dumnezeu: pentru ca Moise nu a crezut cu toata inima ca din piatra seaca va izvori apa, a ratacit cu tot cu popor 40 de ani in pustiu si a murit inainte de a vedea pamantul fagaduintei.

 7. acesta-i pacat impotriva DUHULUI SFANT sa crezi ca la nesfarsit DUMNEZEU iarta caci este BUN si IUBITOR de oameni , adica sa facem pacate mari ,sa facem avorturi si DUMNEZEU nu va spune nimic doar va ierta -Pacat impotriva DUHULUI SFANT ; DUMNEZEU este BUN SI IUBITOR DE OAMENI dar acestea sunt date intr-o anume limita de INTOARCERE a OMULUI la DUMNEZEU , vezi faraonul din vechiul testament de cate DUMNEZEU nu l-a cercat si inima lui s-a invartosat de atatea ori si de cate ori nu l-a pedepsit DUMNEZEU pina cand i-a inecat pe toti cu cai si carute cu tot ; o istorioara spune atunci cand Iuda vazind ce a facut , s-a dus sa se spinzure pentru ca vanduse pe HRISTOS dar atunci din milostivirea LUI DUMNEZEU , creanga s-a lasat o data , de doua ori in jos dar a treia oara nu s-a mai lasat in jos si astfel Iuda s-a spinzurat ; vedeti cata ASTEPTARE si MILOSTIVIRE a AVUT DUMNEZEU fata si de cel care l-a tradat si vandut , fata de iuda ‘
  O data , de doua ori dar nu si a treia oara !
  amin!

 8. @ Claudia Stan
  Ti-am vazut bolgul. Acum m-am linistit, Voi vedeti totul distorsionat, pentru ca papa a creat o religie dupa bunul sau plac. Din principalele aberati: infailibilitatea, imaculata conceptie, purgatoriul.

 9. noi ,ortodoxii , iti spunem “una” , dta o ocolesti “pe alta” era vorba aici de plata pacatului @Claudia Stan , DUMNEZEU este INTR-ADEVAR IUBIRE prin Desavarsire dar de Sodoma si Gomora ai auzit , de starpirea spurcaciunii ai auzit ; vezi ca pe mine n-ai sa reusesti sa ma dai la intors , iti vorbesc cu aceeasi masura cu care imi vorbesti numai ca singura diferenta intre noi e ca de la cer la pamint , ADEVARUL ESTE UNUL si este numai la noi in BISERICA ORTODOXA CEA ADEVARATA SI PASTRATA DE LA ORIGINI PRIN VIU GRAI DE LA INSASI DOMNUL IISUS HRISTOS SI SFINTII APOSTOLI;voi , catolicii ati plecat de capul vostru in ratacire in 1054 ,da , noi va asteptam sa ne avem ca fratii dar MARTURISITI ADEVARUL care este unul singur , LUPTATI PENTRU ADEVAR CARE DE ASEMENI ESTE UNUL SINGUR si IUBITI DE ASEMENI ADEVARUL .
  si vad ca iti place dta sa citesti din PATERICUL NOSTRU ORTODOX , pai atunci ,de ce nu accepti CREDINTA ORTODOXA si BOTEZUL ORTODOX si “baigui” ADEVARUL care este numai unul singur CEL ORTODOX !

 10. Pentru ca o da de gard cu diferenta dintre dogme. A mai avut un comentariu, dar se pare ca a fost cenzurat. Un alt lup in piele de oaie.

 11. @ Claudia Stan
  Ba ai avut un comentariu pe care admin l-a inlaturat pentru ca ingloba un link catre blogul tau (un blog catolic.) Cum poti sa spui ca nu ai mai avut nici un comentariu? Ipocrizia nu e o virtute…

  1. @Mihai: Dar etichetarea unei persoane fara sa o cunosti este? 🙂 Cand ti-am raspuns tie, nu am sesizat ca a existat un comentariu inlaturat pentru ca eram logata de pe platforma WordPress. Am sesizat insa acum ca ultimul meu comentariu, ca raspuns la intrebarea lui admin nu a fost publicat (deci cenzura functioneaza 😉 ). Repet raspunsul @admin: In aceasta chestiune, invatatura Bisericii Catolice si a celei Ortodoxe sunt identice.
   Episcop (ortodox) Nicolae Balan: “Ceea ce ne uneste este mai mult decat ceea ce ne desparte”. E o afirmatie in iubire…

   1. @Claudia Stan
    Ceea ce spuneti voi ca ne uneste este putinul ce v-a ramas in urma despartirii de Biserica. Iar ceea ce va separa, va separa de Hristos!

 12. @ Claudia Stan
  Cum sa nu sesizezi? Adica eu tin minte ce spui tu, dar tu nu? Ma faci sa rad! :)) Esti patetica…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 Comments