Provita Bucuresti si rozariul sau cum se face propaganda ecumenista sub paravanul actiunilor proviata

Cititorii abonati pe grupul de discutii Provita au purtat zilele acestea un dialog cu administratorul grupului, Bogdan Stanciu, care promoveaza evident si obsesiv ecumenismul, mascat de actiuni provita. El a trimis urmatorul mesaj grupului:

Primim și difuzăm:
”În perioada 4-6 mai 2012 la nivel mondial se organizează evenimentul ‘Un Milion de Rozarii pentru Pruncii Nenăscuţi’. În întâmpinarea acestui eveniment, cu binecuvântarea ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, la Catedrala ‘Sf. Iosif’ din Bucureşti va fi organizată o seară specială, sâmbătă, 5 mai 2012 – Rozariul Pruncilor Nenăscuţi – după următorul program:
* ora 18.00: recitarea Sfântului Rozariu al Pruncilor Nenăscuţi
* ora 18.30: Sfânta Liturghie solemnă, prezidată de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar de Bucureşti, pentru apărarea vieţii şi dreptul copiilor la viaţă;
* ora 19.30: Prezentarea Rozariului Pruncilor Nenăscuţi de către preşedintele asociaţiei Pro Life Human Life din Irlanda, Declan Waters, însoţit de soţia sa, Carmel Waters.
Sunt invitaţi şi aşteptaţi să participe la acest lanţ de rugăciuni şi la această seară specială toţi cei care doresc să intre în Armata de Rugăciune a Preasfintei Fecioare Maria pentru dreptul la viaţă.„

Ca raspuns la acest mesaj, un cititor a scris:

Specificati, va rog, ca este valabil doar pentru catolici!
Un crestin-ortodox cade sub afurisire daca participa la slujbele si rugaciunile eterodocsilor.
Va rog sa nu promovati ecumenismul pe acest grup!

Apoi au urmat o serie de replici care in final au determinat pe administratorul Bogdan Stanciu,  sa suspende pe o perioada nedeterminata conversatiile pe grupul Provita. Asemeni liderilor comunisti, cand adevarul ii supara si nu aveau argumente, fiind desconspirati, recurgeau la cenzura si alte practici dictatoriale.

Problema care se pune este foarte grava, caci din Provita Bucuresti fac parte si multi preoti ortodocsi, unii renumiti precum parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului, care nu stim daca au cunostiinta despre aceste lucruri. Aceasta propaganda mascata a ecumenismului, pe un domeniu sensibil, ce tine vieti de copii nevinovati si mame traumatizate, este daca nu diabolica, una foarte parsiva si lipsita de orice scrupul.

Consideram ca orice partasie cu eterodocsii are pana la urma si un substrat religios, care slabeste din rezistenta ortodoxa si totul se naruie spre bucuria dusmanilor lui Dumnezeu. Tot acest gen de lucrare se face si pe grupurile din cadrul ASCOR.

Redam mai departe comentariile ce au avut loc pe grupul Provita Bucuresti, incepand cu unul care argumenteaza precis cum lucreaza ecumensimul in astfel de comunitati:

Rugăciunile împreună

Sfintele Canoane *) ale Bisericii noastre Ortodoxe interzic cu asprime rugăciunile împreună cu eterodocşii, pentru că aceştia nu au aceeaşi credinţă cu noi. Ei cred într-un Hristos diferit, denaturat. De aceea şi Sfântul Ioan Damaschin îi numeşte necredincioşi: „Cel care nu crede potrivit tradiţiei Bisericii Soborniceşti, este necredincios”.

Aşadar rugăciunea împreună se interzice deoarece aceasta arată participare la credinţa celui cu care te rogi şi îi pricinuieşte aceluia simţământul fals că nu se află în înşelare şi, prin urmare, nu trebuie să se întoarcă la Adevăr.

Colaborarea pe planuri practice

Un alt mijloc pentru înfăptuirea scopurilor ecumeniste este colaborarea intercreştină pe planuri practice. Ecumeniştii susţin că diferitele probleme contemporane (sociale, morale, ecologice etc.) trebuie să ne unească.

Desigur Biserica a arătat şi arată întotdeauna o mare sensibilitate faţă de toate problemele omeneşti. Cu toate acestea înfruntarea acestora împreună cu ereticii prezintă următoarele neajunsuri:

a) Glasul Ortodoxiei, atunci când se amestecă cu alte glasuri creştineşti, îşi pierde limpezimea şi nu mai poate transmite omului contemporan modul ei de viaţă, care este teantropocentric, în antiteză cu modul de viaţă antropocentric al eterodocşilor.

b) Biserica cedează în faţa ispitei laicizării folosind în lucrarea ei socială practici lumeşti ale altor confesiuni, în dauna mesajului ei mântuitor. Dar lucrul de care are nevoie omul contemporan nu este îmbunătăţirea vieţii printr-un creştinism laicizat, chiar dacă acesta poate vindeca toate plăgile sociale, ci eliberarea lui de păcat şi îndumnezeirea lui în adevăratul Trup al lui Hristos, Biserica Ortodoxă.

c) Creştinul ortodox, văzând pe eterodocşi colaborând cu ortodocsii laici sau clerici, îşi crează impresia greşită că şi aceştia aparţin Bisericii lui Hristos, în ciuda diferenţelor dogmatice.

Concluzii

Stăruinţa în Ortodoxie, adică în modul autentic de viaţă, şi stăruinţa în adevărul care slobozeşte şi mântuieşte, nu este egoism, fanatism sau dispreţ fată de altă credinţă. Ci aceasta exprimă dimensiunea universală, dragostea şi filantropia Bisericii Ortodoxe. De asemenea ea constituie şi ultima posibilitate pe care o oferă pentru o schimbare duhovnicească radicală a Occidentului, dar şi pentru o slobozire a Orientului din robia mincinoşilor dumnezei.
_________

*) Sfintele Canoane opresc rugãciunea în comun cu schismaticii si ereticii (Canoanele 10, 11, 45, 47, 65 Apostolice; Canoanele 6, 9, 32, 33, 34 Laodiceea; Canonul 9 al Sfîntului Timotei al Alexandrei). Canonul 45 Apostolic porunceste  :”Episcopul sau Preotul sau Diaconul  care numai s-ar ruga  cu ereticii sã se afuriseascã  si dacã l-ar primi sã slujeascã ca preot, sã se cateriseascã . La tîlcuirea Canonului 47 al Sfintilor Apostoli, scrie Sfîntul Nicodim Aghioritul cã ” Latinii sunt eretici si nu au nici Botez, nici Preotie si dacã vreun preot nu boteazã pe cei ce se întorc la Ortodoxie, se afuriseste”.

sursele  precizarilor:

 • Ecumenismul – origini, esentă, deziderate – Monah Alexei Tîrdea, Măn. Antim
 • ECUMENISMUL – Sfânta Mănăstire Paraklitu

Iata si restul discutiilor:

Gabriel:
Specificati, va rog, ca este valabil doar pentru catolici!
Un crestin-ortodox cade sub afurisire daca participa la slujbele si rugaciunile eterodocsilor.
Va rog sa nu promovati ecumenismul pe acest grup!

 

alt Bodan:
Asta e ca-n refrenul cantecului “Tara arde si babele se piaptana…”

Bogdan Stanciu:
Fiecare pricepe ce poate.
Unii inteleg ca e promovarea ecumenismului, altii ca trebuie sa-i mai injure nitel pe catolici, or fi si unii care sa vada esenta anuntului.

alt Bogdan:
Eu am vrut sa spun ceva de genu:
“Tara arde” = problema avortului
“babele se piaptana” = persoane care vad promovarea unor astfel de initiative catolice in mediul ortodox ca o amenintare la adresa ortodoxiei, “ecumenism”, etc
Sunt pt rugaciune comuna si mai ales pt o cauza cum este salvarea pruncilor.
Doamne ajuta!

Catalin:
Hristos a inviat!
Slava Domnului, ca sunt oameni care trag semnalul de alarma, cand se face o gafa. Pe acest grup nu sunt doar catolici.
Multumim Gabriel.
Maica Domnului cu noi toti

Gabriel:
La un loc cu ereticii in rugaciune niciodata nu ne va fi primita jertfa de catre Dumnezeu. Din simplul motiv ca ei nu se inchina la Dumnezeu, ci la un dumnezeu ciuntit de filoque, de imaculata conceptie, de infailibilitatea papala etc.
Nu-i injura nimeni pe catolici, dar acesta Adevarul propovaduit de Sfintii Parinti ai Ortodoxiei.
Cred ca o grupare pur ortodoxa constienta ar fi mai lucratoare, decat acest amestec, care poate salveaza vieti, dar pierde suflete.
Esenta pleaca intodeauna de la dreapta credinta, apoi restul. Vasiliadele nu erau asemenea amestecuri.
E treaba lor ce fac papistasii, ca au si ei actiuni provita, dar fara invitatii catre ortodocsi la rugaciuni impreuna cu ei.
Va rog sa pastram un ton decent al discutiei si sa nu-mi imputati ceea ce nu am zis.

Bogdan Stanciu:
Dumneata te comporti acum ca procurorii stalinisti, care intai stabileau ca esti vinovat, te ridicau de acasa si dupa aceea abia iti gaseau vina, iar cand n-aveai niciuna, o inventau.
Si mai ai si indrazneala sa soliciti „un ton decent al discutiei”.

Bogdan Stanciu:
Poftim, Cătălin și Gabriel. Astfel de mesaje primim în privat.
Sunteți mulțumiți acuma?

Fratilor, 
Am primit asta de la un crestin ortodox.

Fratiile voastre sunteti catolici? 

Ati inceput sa faceti prozelitism printre ortodocsi?

Chiar nu va este rusine?

Faceti miliarde de rozarii la voi acasa, dar lasati pe ortodocsi in pace!

Catalin:
Asemenea mesaje sunt justificate. Sa fim foarte atentii in actiunile noastre de sustinere a unei idei ecumeniste.
Ortodocsii stiun un lucru iubiti pe toata lumea, dar aparati adevarul de credinta cu orice chip.
Nu exista nici o indreptatire. Putem sa impartim intreaga noastra avere, sa avem credinta cat sa mutam si muntii, sa ne dam trupul sa fie ars, iar dragoste nu este nimic nu foloseste.
Dragostea nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
1 Corinteni Cap13
Va rog sa ma iertati, nu am multa minte.
Maica Domnului sa ne aibe in paza sa

Bogdan Stanciu:
Daca ai multa minte sau putina, nu stiu, dar e evident ca ai tupeu din belsug. Dupa ce ii intarati pe altii contra noastra, iei o atitudine umila si citezi un pasaj despre dragoste din Scriptura.
Nu e deajuns ca trebuie sa ne aparam de minciunile si atacurile avortistilor, acum trebuie sa ne pazim si spatele sa nu ne bage “fratii ortodocsi” cutitul “din iubire”.
Te rog sa te dezabonezi de la acest grup.

Ovidiu catre Gabriel:
Cred ca ar trebui sa te gandesti mai bine la ce fel de Dumnezeu te inchini. Dumnezeu cel Adevarat nu poate fi „ciuntit” de nicio aproximatie teologica lumeasca. Sau crezi ca tu aperi Biserica si pe Dumnezeu si ca fara tine ar birui-o portile iadului, iar Dumnezeu ar fi ciuntit. Cred ca daca am avea putina smerenie, am vedea ca El ne pazeste sa nu ne ciuntim prea tare in egoismele si egocentrismele noastre.
Daca Dumnezeu ar fi considerat ca fiecare grup ar trebui sa-si rezolve probleme in interior si in mod exclusivist si fara a avea vreo legatura cu „ceilalti”, ne-ar fi inchis in getto-uri sau nu ar fi deschis usa mantuirii neamurilor…
Despre triumfalismul ultra-ortodox (ca ortodox nu se poate numi) … nici nu merita sa mai deschid discutia… te discreditezi din start. Chiar crezi ca vasiliadele erau locuri unde aveau acces doar cei care depuneau o marturisire de credinta ortodoxa.
Lumina lui Hristos lumineaza tuturor!
Ovidiu

Gabriel catre Bogdan Stanciu:
Draga domnule,
Nu faci altceva decat sa faci pe Sfinti ca fiind procurori stalinisti! Caci ei au zis ca nu exista mantuire inafara Ortodoxiei! Ei au zis ca papismul este erezie! Nu este nicio inventie! Tonul dumitale este lipsit de decenta si plin de inventii! Vinovata este religia in care stau catolicii! Dar sa le dam posibilitatea sa afle aceasta! Ori nu-i iubim, asa cum ne mandrim ca o facem? Iar a-i iubi este a le dori mantuirea!

Gabriel catre Ovidiu: Desi ar trebui sa va recomand sa recititi mesajul meu anterior, va voi explica mai pe indelete, fara a creea din aceasta o polemica, ci mentinand discutia la un ton civilizat.

Eu nu am afirmat ca Dumnezeu poate fi ciuntit, insa catolicii(si toti neortodocsii) cred in “ceva”, care este mult departe de Dumnezeu, tocmai “teologia” lor indepartandu-i. Am folosit cuvantul ciuntit, tocmai pentru ca acesta este efectul ereziei filioque, ce a schimbat total dogma Sfintei Treimi, Dumnezeul nostru. Acest adaos la Simbolul credintei a ciuntit unitatea si relatia dintre cele 3 Persoane, prin urmare nu are cum sa mai fie intreaga, e doar o parte din Adevar, ceea ce e un non-sens.

Caci asta e unul dintre principiile ecumenismului: ca detin si ei o parte din Adevar. Insa noi stim din Sf. Scriptura ca Adevarul cu minciuna, Lumina cu intunericul nu pot sta impreuna. Din acest motiv ecumenismul nu are niciun rezultat; din acestmotiv casatoriile mixte se destrama etc. Ecumenismului i se potriveste alt citat din Scriptura: Lumina si adevarul merg impreuna, intunericul si minciuna fac casa buna (Psalm 43:3; I Ioan 1:5-7), nu cele pe care le folosesc ei si care se refera doar la dreptcredinciosi.

Nu vreau sa fac si nici nu-mi sta in putinta sa fac teologie pe acest grup, insa ce ne cere Hristos in primul rand este dreapta credinta. Daca nici cei muceniciti nu pot fi considerati sfinti, daca nu erau in dreapta credinta, atunci ce rol mai au umanismele noastre de a ne ruga impreuna cu celelalte culte, de a toleranti fata de religia lor etc.?

Daca nu le dorim in primul rand intoarcerea la Ortodoxie, nu putem zice ca-i iubim! Dimpotriva, iubim ca ei sa nu se mantuiasca, lasandu-i in inselare si in minciuna vrajmasului.

Persoanele neortodoxe de pe acest grup sa ma inteleaga ca ceea ce le spun e din durere pentru pierderea sufletelor lor.

Noi nu putem zice ca Hristos este in mijlocul nostru, cand suntem adunati alaturi de neortodocsi, caci nu in numele Lui ne-am adunat. Ei nu il au pe Hristos. Sfintele lor taine nu sunt valide. Nu au Sfanta Impartasanie. E totul simbolic si fals, mort… Lumina Sfanta de la Pasti se coboara doar la ortodocsi. Este foarte evident cum Dumnezeu le arata an de an, chiar si mai des, caci ei nu sunt pe Cale, adica impreuna cu Hristos.

Iar noi ortodocsii, nu-i de-ajuns ca nu-i iubim in Adevar, dar ne mai facem partasi si la a raspandi ratacirea lor printre fratii nostri, care din pacate considera ca e un act de dragoste a te ruga impreuna cu ereticii.

Pentru administratori: Aveti o mare responsabilitate pentru aceste rataciri si veti da socoteala daca se pierd suflete, iar ceea ce va luptati sa faceti va fi fara binecuvantarea lui Dumnezeu, adica se va alege praful.

Cat de putin s-ar face fara catolici si protestanti, dar consider ca Ortodoxia nu trebuie amestecata cu erezia. Scopul perfid al ecumensimului este de a ne atrage in astefel de actiuni sociale, spre a ne obisnui cu ideea ca avem aceeasi credinta, iar dogmele ce ne despart fiind neimportante. De aceea apar astfel de invitatii la rugaciuni impreuna. Intelegeti fratilor, caci au zis-o Sfintii, ecumenismul este cea mai mare erezie! Ei acolo vor sa ne bage! In tarcul noii ere, new age, religia lui antihrist!

Inca ceva: noi nu mai avem harul de a converti oameni la Ortodoxie. Trebuie sa luptam acum pentru a nu-i pierde pe ai nostri si pe noi insine. De eretici are bunul Dumnezeu grija, caci le bate si lor la inima, insa noi trebuie sa ne rezumam la a le zice: Vino si vezi! Pentru aceasta trebuie sa fim noi pusi la punct si intariti cu convingere pana la moarte ca Ortodoxia este dreapta credinta si daca iubim cu adevarat pe cineva, trebuie sa-i dorim intai mantuirea, care are ca prima conditie: dreapta credinta.
Mantuire va doresc!

Bogdan Stanciu:
Sfintii asa procedau, hartuiau oamenii si le faceau procese de intentie?
Cu asta se ocupau sfintii, cu scandalul permanent si cu rastalmacirea spuselor fratilor lor?
Care este vina mea? Ca am difuzat un anunt despre o actiune catolica, pe un grup unde sunt si catolici? Ori ca nu m-am raliat pozitiei voastre absurde, care tine musai sa atraga atentia, atunci cand nu este cazul, despre diferentele dogmatice (pe care de altfel nu le-a contestat nimeni)?
Eu n-am inteles ce cauti de fapt pe acest grup.

Miron:
… sa luam aminte !
Despre ecumenism
Canonul 45 al Sfintilor Apostoli

Episcopul, sau prezbiterul, sau diaconul, impreuna cu ereticii rugandu-se, sa se afuriseasca numai; Iar de au dat lor voie, ca unor clerici a lucra ceva, sa se cateriseasca. – PIDALION (Carma Bisericii Ortodoxe)

Marturii

 • Pr. Dumitru Staniloaie: “Eu nu sunt pentru ecumenism! A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre”
 • Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: “Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru”
 • Pr. Arsenie Papacioc: “Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?”
 • Pr. Ardian Fageteanu: “Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX”
 • Pr. Ilie Cleopa: “Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!”
 • Pr. Iustin Parvu: “Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei ci doar o viata politica”
 • Cuv. Paisie Aghioratul: “Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit.
 • Sf. Efrem Sirul: “Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!

Resurse

 • Biserica Ortodoxa si Ecumenismul – Sf. Iustin Popovici
 • Scrisoare athonita impotriva tendindelor ecumeniste din Biserica
 • Ecumenismul: Concluziile Conferintei Inter-ortodoxe de la Tesalonic
 • Saptamana de rugaciune ecumenista
 • Despre ecumenism cu Pr. Arsenie Papacioc
 • Despre catolici – Sf. Cuv. Paisie de la Neamt
 • Ortodoxie si ecumenism
 • Ortodoxie si catolicism

Doamne ajuta !
Miron

Ionel:
Buna ziua,
In primul rand v-am scris dumneavoastra si celuilalt interlocutor nu pe grup ci direct ca sa nu-i mai deranjem pe ceilalti spre o discutie care urca oarecum in steril.
Cu siguranta nu asa faceau sfintii, si nici nu asa nu trebuie sa facem si noi. Este foarte bine ca ati promovat anuntul facut de catolici dar probabil ca lipsa unei mentiuni ca este a celor cel au in frunte pe Papa i-a “iritat” cumva pe unii din fratii nostrii (cred ca intr-un fel sau altul noi cei ortodocsi suntem majoritari pe grup) – dar asta nu ineamna ca trebui sa hiperreactionam crezand ca daca noi facem cumva parte din biserica apostolica ne castigam cumva automat mantuirea, in nici un caz, ba poate vom fi judecati poate chiar un pic mai aspru ptr. ca de cele mai multe ori ne ingropam acel talant primit la botez in pamant uitand ca in primul rand prin fapte bune ne agonisim ceva ptr viata de dincolo si sa lasam judecata deoparte ca ala-i musulman sau chinez .. neuitand ca in casa Domnului multe locasuri sunt ..
Ca o precizare nu pot sa nu observ ca pe langa un numar adaugat in anunt “1 milion” ( de ce nu 1 milion si 3 ? etc ..) de “rozarii” termenul de prunci “nenascuti”  nu prea se intelege clar – poate ar fi trebuit specificat mai in clar “macelariti inainte de nastere”..
Oricum va doresc la toti mantuire prin fapte bune si ajutor prin mila lui Dumnezeu caci toti putem cadea oricand prin viclenia diavolului si sa nu uitam ca dezbinarea este tactica celui rau.
Asadar ptr. d-l Gabriel un sfat umil ar fi sa mai lase bravada caci prin fapte concrete ne castigam in ceruri comori si sa ramana pe grup iar ptr dvs-tra (nu, nu sunteti scutiti) sa precizati mai in clar (adica explicit) dupa caz, ca este o actiune a catolicilor, musulmanilor etc, la nivel informativ cel putin.
Hristos a inviat!
Ionel

Ovidiu:
Domnule Gabriel,
singurul adevar continut in mesajul dumitale este ca nu-ti sta in putinta sa faci teologie. Dumneata ai cateva idei fixe, preluate de la anumite persoane in care ai incredere in mod absolut, dar nu ai discernamant si cunostinte teologice pentru a judeca exactitatea si valoarea acestor idei. Nu stii ce este ecumenismul si te temi de el. Nu stii nici macar care este credinta ortodoxa, de aceea o reduci la provincialism si la ghettoizare. Marturie despre adevarul Ortodoxiei se da in dialog, in respect, in smerenie, in dragoste adevarata, nu in autosuficienta, complexe de superioritate, exclusivism, etc.
Toti crestinii sunt pusi in fata unor provocari deosebite si una dintre ele este chiar activitatea intensa a altor religii. In timp ce noi ne certam intre noi, Islamul se raspandeste in Europa, nu numai de vest, ci si de est. Poate nu stii, dar fiecare romanca maritata cu turci, arabi, etc. trece (fie ca e constienta, fie ca nu) la Islam.
Triumfalismul ortodox pe care il propovaduiesti ar trebui chiar in domeniul ProVita sa se smereasca. Nu catolicii, si nici protestantii, si nici ecumenistii nu au pus Romania pe primul loc in Europa la capitolul avorturi, ci populatia majoritara ortodoxa. Asta inseamna ca avem o problema, pentru ca nu putem sa dam vina doar pe factorii externi si sa nu ne asumam o parte din vina.
Prin urmare… daca nu poti ajuta si nu poti colabora cu toti cei implicati in actiunile ProVita macar lasa Duhul sa sufle unde vrea si nu mai incerca sa pui lumina sub obroc, crezand ca astfel o pastrezi curata… Lumina trebuie sa lumineze si va lumina!
Lumina lui Hristos lumineaza tuturor!
Ovidiu

Gabriel catre Bogdan Stanciu:

Tocmai ca stiai ca pe acest grup sunt si ortodocsi, trebuia sa-ti dai seama ca nu le poate fi adresata o invitatie la rugaciune la catolici.
Eu am zis ca trebuia sa specificati ca este adresat doar catolicilor, pentru a nu se crede ca promovati ecumenismul. Atata tot.
Pe urma voi ati rastalmacit si a fost nevoie sa amintesc si ceva despre diferentele dogmatice. Fiti macar sinceri cu voi insiva!

Recititi ce v-am scris:

Specificati, va rog, ca este valabil doar pentru catolici!
Un crestin-ortodox, cade sub afurisire daca participa la slujbele si rugaciunile eterodocsilor.
Va rog sa nu promovati ecumenismul pe acest grup!

Gabriel catre Ovidiu:

Exclusivismul si superioritatea este a Sfintilor Parinti, care au stabilit hotarele Ortodoxiei. Dialogul a fost bun la inceput, dar se vede ca nu a dus la niciun rezultat, caci de fapt dorinta ereticilor este de a converti pe noi la erezia lor si nu doresc sincer sa afle Adevarul. Lacasurile Domnului nu se dau ereticilor! Problema pe care o avem este ca nu suntem ortodocsi cu adevarat, nu ca nu colaboram si nu ne rugam cu ereticii.

Duhul Sfant este doar in Biserica Ortodoxa, singura Biserica, celelalte facand parte din sinagoga satanei.

Teologia dumitale are duhuri occidentale… asa ca nu te baza pe ea. Nu mai lungiti aceasta discutie si sa fie de luat aminte pentru toata lumea ca trebuie specificat clar, cand este cazul, ca nu ne putem ruga cu ereticii!

Mircea:
Doamne ajuta!
Cred ca orice mesaj intermediat/transmis este absolut necesar sa fie insotit de sursa si de destinatia. Daca nu e insotit de acestea se intelege ca mesajul este pentru toata lumea, iar forumularile din acest mesaj erau in cel mai fericit caz ambigue, dar pot fi intelese drept indemnuri fatise la adresa ortodocsilor spre practici liturgice eterodoxe (catolice). Mai ales ca in incheierea mesajului adresanti sunt considerati „toţi”: „Sunt invitaţi şi aşteptaţi să participe la acest lanţ de rugăciuni şi la această seară specială toţi cei care doresc să intre în Armata de Rugăciune a Preasfintei Fecioare Maria pentru dreptul la viaţă.
Pentru a limpezi viziunea Bisericii Ortodoxe in unele aspecte puse aici in discutie sunt necesare cateva precizari , dupa cum urmeaza:

Rugăciunile împreună ….  (este primul mesaj cu care am inceput)

Bogdan Stanciu: IMPORTANT! Grup suspendat

Dragi prieteni,

Acest grup a fost infiintat pentru a reuni energiile celor care lupta pentru viata si a fost de la inceput deschis diverselor confesiuni crestine, in spiritul de pace si toleranta autentic crestine.
Grupul nu si-a propus niciodata sa rezolve probleme dogmatice sau teologice sau sa promoveze orice alte subiecte, inclusiv faimosul ”ecumenism”.
O vreme si-a slujit bine scopul (n.. care a fost de fapt acela, daca acum fiind vadit ecumenismul pe fata, grupul nu-si mai are rost?).
Din pacate, in ultima vreme mesajele postate aici sunt folosite de oameni fara rusine si fara Dumnezeu, care sunt din gura ortodocsi, dar se indeletnicesc cu „altele” (e un eufemism), pentru a ataca organizatia noastra (adica filiala Bucuresti a Asociatiei Pro-vita) si pe mine personal. Nu pe fata, evident, ci prin distribuirea subversiva in alte locuri si mai ales catre colegii din alte ONG-uri pro-vita a celor mai abjecte minciuni si calomnii.
Acest comportament s-a intensificat odata ce ne-am diversificat actiunile si am devenit mai vizibili in opinia publica.
Simptomatic – asa cum am spus ieri, acum nu trebuie sa facem fata doar atacurilor avortistilor care vor sa ne saboteze actiunile publice si sa ne taie contactele cu autoritatile, ci si celor ale „fratilor ortodocsi”, care de fapt sunt cel mult frati cu SECS, cu Fundatia Soros, cu secular-umanistii, cu homosexualii si cu feministele care ne poarta sambetele.
Nu va doresc sa cititi mesajele indreptate catre noi in ultimele zile si n-are sens sa le postez aici, caci vi s-ar face rusine voua de nerusinarea lor.
Intrucat sunt si eu om si am o limita, am decis, ca persoana care a avut acest grup in grija de 6 ani incoace, sa suspend activitatea pe grup pe termen nedeterminat, pana ce voi lua o hotarare in ce il priveste.
Sper ca „fratii” sa fie acuma satisfacuti de efectele practicarii „ortodoxiei” lor si sa-si gaseasca de facut altceva.
Nu le port pica, dar am nadejdea ca Dumnezeu va face dreptate.
Cine doreste sa se implice cu adevarat in lupta pentru viata – sa construiasca, nu sa darame, stie unde ne gaseste.

Bogdan Stanciu
Presedintele filialei Bucuresti

Daca ati avut rabdare sa cititi toata aceasta conversatie, atunci va mai ramane sa trageti singuri concluziile. Cine este in spatele Provita Bucuresti si ce misiune are?

60 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu am avut o parere buna despre acest Bogdan Stanciu. A fost suficient sa vad ce a comentat si m-am convins. Sper ca pr Nicolae Tanase nu e pe mentalitatea lui Bogdan.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  eu mă aștept să cadă oricine

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Valentin
   Problema care se pune este ca datorita acestor actiuni pot cadea mai multi oameni in capcana ecumenismului

 3. legionarulortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ASCOR? La mine in oras in fiecare an se fac anumite intalniri ecumeniste, un an vin protestantii la MINE IN ORAS, de obicei din Germania, iar CELALALT AN ,10 TINERI ORTODOCSI DE LA ASCOR, SUNT ALESI PENTRU A PLECA IN GERMANIA PENTRU 10 ZILE...TIMP IN CARE SUNT MEREU IN CONTACT CU PROTESTANTII, EI FIIND SI GAZDE PENTRU ASCORISTII NOSTRI, PROTESTANTII PLATESC TOT, TIMP DE 10 ZILE, PENTRU TINERII ORTODOCSI..............PLECAREA TINERILOR ORTODOCSI SE FACE CU BINECUVANTAREA IERARHULUI LOCULUI..........IN ACEST AN, DIN CATE AM INTELES SE PLEACA IAR LA PROTESTANTI PRIN LUNA AUGUST! PARCA MESAJUL PENTRU ACESTIA CARE PLEACA AR FI " ECUMENISM PLACUT "....ASCOR? - O GRAMADA DE TINERI SLABI DE INGERI, CEI MAI MULTI DINTRE EI, USOR DE MANIPULAT, CARE DE OBICEI ZIC CA FAC SFANTA ASCULTARE SI CA NU AI VOIE SA TE ABATI DE LA CE SPUNE IERARHUL..............! MAI DEPARTE FIECARE TRAGE CONCLUZIILE!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Hristos a inviat!

  In primul rand vreau sa-i multumesc lui Gabriel pentru ca a avut curajul sa apere ortodoxia si bunul Dumnezeu sa-l ajute si sa-l pazeasca de toate relele si provocarile.

  Ce a facut acest Bogdan Stanciu, este tocmai invers ce a spus el despre Gabriel...precum procurorii stalinisti..de frica ca sa nu deschida ochii compatriotilor lui (catolici) despre adevarata credinta, care este ortodoxia, a luat decizia de a-l priva de acest grup...fiind presedinte..unde este dreptul la libera alegere...ca daca era presedintele tarii ...probabil il priva si de libertate...doar ce fac ecumenestii se folosesc de puterea lor..doar este presedintele grupului..nu este oricine...si sa arate ca are oleaca de putere...

  Singurii orbi sunteti voi (catolicii, protestantii, etc.)..chiar nu va intrebati de ce nu apare Sfanta Lumina de Sfintele Pasti si in alte confesiuni de ale voastre, care le sustineti? cititi si studiati ASA SE APRINDE SFANTA LUMINA LA IERUSALIM, LA PASTELE ORTODOX "de la lumina Patriarhului ortodox mii si mii de lumanari se aprind, ca tasneste prin gaurile acelea ca razele soarelui. Catolicii, ca sa nu ia lumina de la noi, de la ortodocsi (sunt 6 candele in dreapta si 6 candele in stanga), catolicii iau din candelele din dreapta, iar armenii din stanga, iar la noi s-a aprins chiar pe Mormantul lui Hristos. Lumina aceasta a Invierii se aprinde numai la Pastile Ortodox, la cele catolice nu se aprinde." de Parintele Cleopa in "Pelerinul roman".

  Si mai am o rugaminte..studiati religia ortodoxa ca sa aflati ADEVARUL SI CALEA spre mantuire...si apoi sa luati o decizie din ce religie sa faceti parte...stiu ca este greu si nu este vina voastra ca v-ati nascut in alte confesiuni, dar totusi cititi despre tot ce inseamna ortodoxie...

  Dumnezeu sa ne ierte si sa ne mantuiasca pe toti!

 5. Clarissa din ANGLIA

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dupa parerea mea, a unei crestin ortodoxe trecute prin viata prin multe incercari, din cele prezentate de Dvs.aici, acest domn Bogdan Stanciu este un nerusinat care loveste in toata lumea sub paravanul unor vorbe mestesugite si s-a autodizolvat deoarece a fost atact pe merit de fratii crestini-ortodocsi care isi apara credinta lor ortodoxa adevarata si calea de mintuire a sufletului, care este numai ortodoxia. Ar trebuie schimbat de la conducerea Pro-Vita Bucuresti si chiar dat afara din acea organizatie. Satana are multi adepti si multe fete de amagire a sufletelor si o intruchipare bine-platita de eretici ar fi acest domn Bogdan. Cine este in spatele lui nu conteaza prea mult, el nu va recunoaste ca a fost platit sa distruga credinta ortodoxa si sa scuipe cu noroi din gura ecumenista-afurisita la adresa crestinilor ortodocsi adevarati. Ce inseamna in gura unei satane eretice :"Cine doreste sa se implice cu adevarat in lupta pentru viata – sa construiasca, nu sa darame, stie unde ne gaseste..."bla-bla-bla. De cite ori se duce la Biserica ortodoxa pe luna? La cite Sfinte Liturghii a rezistat pina la sfirsit? Cite femei a avut acest Bogdai pe cite le-a avut cu cununie, fara de pacat, sexul in afara casatoriei este pacat stabilit in Biblie, prea-curvia este majoritara la romani si la romance, sa nu aruncam cu pietre numai in femei si ci in cei care prea-curvesc si sunt marea majoritate barbatilor in ziua de azi, mai putin preotii, de preoti nu ma leg.
  Cita nerusinare zace in vorbele "acum nu trebuie sa facem fata doar atacurilor avortistilor care vor sa ne saboteze actiunile publice si sa ne taie contactele cu autoritatile, ci si celor ale „fratilor ortodocsi”, care de fapt sunt cel mult frati cu SECS, cu Fundatia Soros, cu secular-umanistii, cu homosexualii si cu feministele care ne poarta sambetele...." Sunt oracaiturile unei satane imputite, ma iertati, care este furioasa ca a fost descoperita, este vorba de d-nul Bogdan Stanciu -Satanciu. Cine sunt avortistii, sunt chiar ecumenistii , catolicii, protestantii si musulmanii si cultele religioase care vor sa zdrobeasca credinta ortodoxa si pe Iisus CRISTOS si au dus in ratacire popoare si natii intregi cu desfrinarea lor si acceptarea satanei sa slujeasca in biserica lor de ratati moral. Dupa ce Occidentul s-a lafait cu desfrinarea si distrugerea lui Cristos, acum voe sa faca biserica new age, ecumenista si sa duca si mai mult in ratacire pe romani, pe greci, pe alte popoare ortodoxe.
  Dincolo de atitudinea acestui domn pe care nu l-am cunoscut personal, ramine in picioare problema grava a avorturilor la romani, care din 1989 si pina in 2011 au ajuns la o cifra oficiala de peste 20 milioane la ROMANI, pe locul 1 in Europa, INAINTEA CATOLICILOR SI PROTESTANTILOR SAU MUSULMANILOR, nu sunt de acord cu ei, dar si in Coran se spune ca Dumnezeu va trimite si nu ucideti pruncii. La Biblie se spune la fel, si va rog sa nu va luati de mine pentru ca am aduc in discutie si Coranul, trebuie sa te informezi despre dusmanii lui Iisus Cristos, sa stii cum gindesc ei si apoi sa contra-ataci. Este desigur o rusine pentru Romania cele 20 milioane de prunci ucisi o explicatie rezida in prea-curvia tinerilor si tinerelor din Romania, a lipsei de toleranta a societatii cu privire la pruncii fara tata, la prejudecatilor mamelor si bunicilor care zic fetei gravide, mai bine leapa-da mama pruncul sa nu ne faci de ris in sat, sa cresti un prunc fara tata.Saracia nu este o scuza a avortului. Este mult de spus, si ma opresc aici, desigur sunt impotriva ecumenismului si a avorturilor, dar inca ceva, in asa-zis-ul sclipitor Occident, tatii din Anglia de exemplu, accepta copiii femeilor lor , majoritatea se casatoresc si nu trimit femeile lor la avorturi ca tinerii nostri din Carpati, din Romania. Aici in Anglia, se casatoresc si femeile urite si grase si nu trebuie sa fii manechin si miss ca sa te casatoresti si femeile nu fac foame sa fie slabe si sa placa la barbatul lor , ca in Romania. STOP libertinajului sexual si prin abstinenta si planificare familiala, poate ca romancele noastre nu vor mai face avorturi, sa fim primii la avorturi inaintea necredinciosilor, care ne rid in nas, si ne chiama la adunari de milioane de rozarii, este desigur fals, dar AVORTURILE IN ROMANIA SUNT PESTE 20 MILIOANE SI CINE ESTE DE VINA? Credeti ca femeia disperata care face avort si are motivele ei, plinge si se chinuie nu crede in Dumnezeu si in Iisus Cristos? Cum ramine cu romanul verde care asteapta la usa maternitatii si zice :fiuuuu, bine ca ai scapat, data viitoare sa fii mai atenta draga, sa te duci la biserica sa dai acatist .. Sunt 20 milioane de tineri romani care au conceput copilul cu femeile lor , si impreuna au consimtit la AVORT, un pacat foarte mare la DUMNEZEU! Nu este asa important d-nul Bogdan S., DE CE SOCIETATEA ROMANEASCA NU FACE NIMIC SA PRE-INTIMPINE AVORTURILE IN ROMANIA?
  Este foarte de laudat initiativa Parintelui Tanase, DUMNEZEU SA IL BINECUVINTEZE, este putin, este totusi CEVA FRUMOS DIN PARTEA SA, UN STRIGAT IN PUSTIU SI SUNT DESTUI BOGATANI IN ROMANIA, care ar putea sa ajute orfanii din Valea Plopului si eu vreau sa ajut si parintele va auzi de mine in viitor. DOAMNE-AJUTA!
  Doamne-ajuta!

  • legionarulortodox

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Clarissa sa te faci scriitoare de romane frate............mi-e lene sa citesc ce ai scris tu, desi sunt constient ca ai scris ceva cat de cat folositor...........rezuma-te la mai putin!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ”Sunt oracaiturile unei satane imputite, ma iertati, care este furioasa ca a fost descoperita, este vorba de d-nul Bogdan Stanciu -Satanciu.”

  ”Cite femei a avut acest Bogdai pe cite le-a avut cu cununie, fara de pacat, sexul in afara casatoriei este pacat stabilit in Biblie, prea-curvia este majoritara la romani si la romance, ”

  Iata o atitudine crestineasca, intr-adevar. Ortodoxa chiar!

  În data de 20 mai 2012 va avea loc adunarea generala a filialei, la sediul nostru. Persoanele care raspund la apelativele „Gabriel”, respectiv „Laurentia Stelea”, alias „Credinta Ortodoxa Maria”, alias Ingrid Bauer, alias „Clarissa din Anglia”, alias „Victoria” - si cine stie cate alte - sunt invitate sa vina in partea a doua, deschisa publicului, impreuna cu oricine altcineva doreste sa asiste la discutia pe care o vom avea.

  Dati ochii cu mine, fiti crestini si acuzati-ma in fata. Imi voi pune mandatul pe masa. Daca sunt gasit vinovat, demisionez pe loc. Ma puteti contacta pentru amanunte la 0728.673.673, ca sa va spun unde sa veniti si ora. Discutia va fi inregistrata si postata pe internet, sa vada toata lumea ce este dincolo de anonimatul vostru - daca este ceva, evident.

  Si nu mai umblati cu tertipuri mizerabile, cu pâra si delatiunea la parintele Nicolae. Scrieti-i daca vreti sa il ajutati cu ceva, mai bine, ca are destule griji. Filiala noastra este independenta de organizatia centrala si auto-administrata. Singurii care ma pot schimba sunt colegii din Adunarea Generala.

  Daca veniti, va garantez ca veti fi tratati omeneste si respectuos, nu asa cum ma tratati voi pe mine aici, batjocorindu-ma si intrebandu-va „retoric” cate femei am avut inainte de cununie.

  Aveti curaj si veniti sa ma infruntati, daca sunteti in duh drept - sau taceti.

  Bogdan

  PS - In legatura cu persoana cu identitate multipla, probabil feminina, care ma ataca incontinuu, imi vine in minte rugaciunea Sf. Efrem Sirul:

  „Doamne si Stãpânul vietii mele,
  Duhul trândãviei, al grijii de multe
  al iubirii de stãpânie si al GRAIRII IN DESERT
  nu mi-l da mie!
  Iar duhul curãtiei, al gândului smerit,
  al rãbdãrii si al DRAGOSTEI,
  dãruieste-mi mie, slugii Tale!
  Asa, Doamne, Împãrate,
  dãruieste-mi ca SA-MI VAD GRESALELE MELE
  SI SA NU OSANDESC PE FRATELE MEU,
  cã binecuvântat esti în vecii vecilor. Amin.”

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Bogdan Stanciu
   Este incredibila nesimtirea si tupeul dumitale de a minti in continuare, cand lucrurile au fost evidente de atatea ori si doar cenzura dumintale de pe grup a facut sa nu ia amploare.
   Inainte de ati dori sa dai ochii cu cei care te acuza gandeste-te ca vei da ochii cu Hristos si toate faptele tale ascunse se vor vadi. Dar si pana atunci vor fi aflate unele dintre ele.
   Si nu e vorba de viata dumitale privata, ci de misiunea pe care o ai de a vinde Ortodoxia, in care de fapt nu crezi, ci o consideri doar un mijloc de care te folosesti.
   A vazut toata lumea cat de civilizat esti in stare sa vorbesti si cum raspunzi cand esti abordat civilizat, acuzand si inventand persoanele de lucruri pe care nu le-au spus.
   Daca propria-ti constiinta nu te mustra, crezi ca vor avea efect spusele noastre la adunarea dumitale?
   Iar daca parintele Nicolae Tanase iti recomanda sa te retragi, oare vei pretui cuvantul sfintiei sale?
   Personal nu avem nimic cu dumitale, insa fiind intr-o functie publica, aduceai sminteala mai multor oameni si asta nu este de permis.

 7. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  stiti care este ratacirea cea mare ? atunci cand insasi un pastor " bun " le spune oitelor sale ascultatoare -o turma mare si frumoasa , "uitati am cautat peste tot si am gasit iata v-am adus la acesta pasune mare si bogata , mancati si indestulati-va ,aveti apa de izvor , beti caci eu voi trage un pui de somn " lasand astfel grija cea buna si pastoreasca a oitelor , de izbeliste ; zicand astfel ' pastorul a adormit ' dar lupul cel rau care pandea in ascunzisul padurii , auzind tot ce spunea pastorul , ranjea in sine-si 'acum sunt ale mele ' ;si numai ce adormi pastorul caci lupul merse indata in turma , catre pajistea linistita -si incepu sa infulece o oaie ,doua ,trei pina cand oitele disperate se raspindira si astfel manate de lupu cel groaznic , unele au cazut mancate , altele au ajuns in prapastie ! doar cateva reusisera sa se salveze , sa se ascunda de furia lupului ,care de acum satul si multumit se retrasese ;iar cand se trezi pastorul- ia turma de unde nu-i si merse , afla acele oite care scapasera de urgia lupului dar nu mai era turma cea mare si frumoasa cu care se mandrea ; astfel munca sa, de pastor a fost in zadar caci pastorul acela avea si un STAPIN caruia ii incredintase turma -o turma mare si frumoasa , sa aiba grija de ea pina la intoarcerea SA !
  Amin!

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  admin - dacă ești convins de adevărul celor spuse de dumneata, vino și le mărturisește. Fă-ți datoria de creștin. Spune-mi-le în față.

  Părintele Nicolae poate să îmi recomande ceva doar după ce mă ascultă și pe mine, nu doar pe voi. Așa e firesc.

  Aștept să mă contactezi. 20 mai, nu uita! Față în față. Sau taci.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Bogdan Stanciu
   Aici nu te afli pe tarlaua ta ca sa-mi zici sa tac. Ca ai virus de dictator a vazut toata lumea, insa aici nu e cazul sa te impui.
   Si normal ca parintele Tanase te va asculta, dar il va lumina Dumnezeu cum e mai bine. Vei tine cont de asta?
   Scopul tau acum este de a te dezvinovati. Insa ce ai scris ramane si poate oricine verifica si se poate convinge de partea cui este Adevarul.
   Daca intr-adevar zici ca esti ortodox, fa-ti publica marturisirea de credinta si condamna ecumenismul, condamna erezia si refuza orice partasie cu ea.
   Si nici asta nu ar fi de ajuns pentru ca apoi trebuie sa o dovedesti prin fapte.

  • legionarulortodox

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Stiu ca e foame mare de bani si pentru 10 lei la salariu, romanul de azi isi uita si credinta, neamul si traditia! Cu bani si puterea s-au cumparat ierarhii, care sunt adeptii ai ecumenismului! CAND TE DUCI SA CONDAMNI ECUMENISMUL PE LA CONFERINTE, ESTI RAZVRATIT, REVOLUTIONAR, LEGIONAR..............FANATIC...............NU BRE, NOI SUNTEM PENTRU ADEVAR. Ne-am saturat, de ANUMITI ierarhi, care predica si imbina arta cu religia, aduc vorba de uniunea europeana, dau exemple de prin strainatate.......vorbesc pe ocolite.......nu vorbesc nimic concret si nu au limbajul patericului, tipic ecumenismului! Ca sa numai zic de barbile lor, care se scurteaza usor, usor!

 9. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ....SI VA VENI SI "SABIA CU DOUA TAISURI , A DOMNULUI IISUS HRISTOS , DATA MAI MARELUI CETEI INGERILOR , ARHANGHELUL MIHAIL CU CARE INSASI DUMNEZEU ISI VA CURATI BISERICA SA CEA SFANTA SI ORTODOXA DE TOT CE ESTE SPURCACIUNE , NECURATIE SI LUCRUL celui rau ."
  BUCURA-TE , ARHANGHELE MIHAILE , SLUJITORULE AL LEGII CELEI SFINTE !
  AMIN!

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Bogdan Stanciu

  Te autovictimizezi degeaba. Eu personal nu ma numesc altfel, nu ma semnez altfel si este o acuza absurda ce crezi tu ca cele multe persoane feminine care te critica ar fi de fapt una singura. O stiu toate site-urile de internet pe care am mai postat si eu si respectivele persoane ca fetele care nu te plac sunt mai multe persoane, si fiecare te mustra din proprie initiativa.
  Personal locuiesc in provincie, si nu arunc 100 Ron dus si 100 Ron intors ca sa te vad la fata. N-ai facut nimic care sa ma faca sa-mi fii atat de drag incat sa alerg la chemarea ta. Cred ca cei care au de cercetat faptele comise de tine si poate si de altii din cei care semneaza provita bucuresti le ajung cuvintele inregistrate pe internet, cuvintele tale si cuvintele celorlalti, fiecare cu personalitatea lui.
  Daca tot inviti si pe altii pe 20 mai, ofera-le macar banii de drum, cazare, si ce mai trebuie, sau gaseste o modalitate de conferinta pe internet la care sa se poata participa fara cheltuiala, sau ajung cuvintele tuturor inregistrate.
  Asa cum grupul pe internet faciliteaza intalnirea tuturor virtual, fara cheltuieli in plus, este lipsit de bun simt din partea ta sa ceri cuiva vreo cheltuiala. Iar daca nu esti de acord cu asta, specifica la grupul "provita" - "numai pentru bucuresteni", "numai pentru catolici", sau poate "numai pentru necrestini" ca tie nici numele lui Hristos nu-ti place sa-l auzi.
  Domnul sa binecuvinteze activitatea par. Tanase, iar tie sa-ti dea Domnul sa-ti revii.
  Doamne ajuta! Hristos a inviat!
  Ingrid

 11. Mihai Zamfir

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  O credinta, un neam si un suflet!!

  Uitati ce spune Parintele Cleopa:

  "Iar cei care au confesiuni aprobate de stat, cum sunt catolicii si lipovenii, treaba lor. Aceia sunt cu credinta lor. Dar acestia care s-au rupt din Biserica Ortodoxa si s-au facut sectari, nu sunt fii adevarati ai tarii noastre, nici ai Bisericii, ci sunt inaintemergatori ai satanei. Asa sa stiti. Sunt prooroci mincinosi care vor sa va rupa credinta si sa duca la pierzare, poporul nostru bland. Tineti dreapta credinta si nu ascultati de ei!
  Tara noastra romaneasca a fost ortodoxa dintotdeaunua si trebuie sa tina linia Ortodoxiei. Ortodocsi ne-am nascut de la origine, de la colonizarea Daciei, ortodocsi am trait timp de doua mii de ani si ortodocsi trebuie sa stam pana la moarte. Asta este adevarata credinta ortodoxa a Romaniei. Nu primiti nimic din afara, ca toti vor sa ne strice unitatea neamului, a credintei si a Bisericii. Toti acestia sunt vrajmasii Crucii lui Hristos."

  Uitati ce spune si marele nostru voievod Mihai Viteazul:

  „O viață avem români… și-o cinste! Deșteptați-vă că am dormit destul!”

  „Europa? Unde era Europa când am avut nevoie?”

  Deci toti intr-un suflet: Fara ecumenism fratilor si fara participari la slujbe eretice daca vrem sa ne pastram sufletele...asta e tot ce ne-a ramas! In rest ne-au luat tot!!

  Mai stiti sloganele stramosilor nostri: "Pe aici nu se trece!" Ce bine ar fi daca am aplic asi acum sloganul asta pe toti strainii care ne vor tara, incepand cu mormonul de jeffrey franks!!
  Afara din tara tuturor masonilor!!

  Dumnezeu sa ne apere pe noi pe toti cei ramai in dreapta credinta - Ortodoxia!

  Doamne ajuta!!

 12. Mihai Zamfir

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si Hristos a Inviat voua si celor dragi!!

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne, Iisuse Hristoase, Fiule şi Cuvântul lui Dumnezeu,Te rugăm cu neştiută umilinţă, nu-i lăsa pe toţi cei chemaţi la Taina mântuirii să se îndepărteze de dreapta Ta slăvire, iar pe cei care încă nu Te cunosc, dar vorbesc în numele Tău, să vină la lumina cunoştinţei Adevărului Tău. Cred că Sfinţii Părinţi au răspuns la toate întrebările, în mod luminat, inclusiv la problemele ridicate în acest articol şi mai cred că dacă cineva nu vrea sau nu poate încă primi Adevărul Ortodox, apoi nici un argument nu-l va ajuta. Dar rugăciunea, ca jertfă sufletească sinceră şi Milostivirea lui Dumnezeu, da. Hristos a înviat! Iertaţi-mă şi rugaţi-vă şi pentru mine, păcătosul.Amin

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  admin - Mărturisirea mea de credință este cea din crezul ortodox și nu alta.
  Te aștept pe 20 mai.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Bodan Stanciu
   hai ca deja devii penibil cu obsesiva ta invitatie. Crezi ca are cineva timp de polemici cu tine? Este clar ca buna ziua ca n-ai nicio treba cu Ortodoxia, fiind pt tine un mijloc de care te folosesti in scopurile tale murdare. Tu nu tii cont de Canoanele Bisericii, de ce zic duhovnicii acestei tari, chiar si de hotararile sinodului, care interzic rugaciunile cu ereticii. Stii doar sa rastalmacesti si sa manipulezi ca Sfintii nu ar fi fost atat de categorici si ca ar fi avut dragoste pentru eretici. Tolerezi de mult timp pe grupul provita mesaje ecumeniste si chiar mesaje anti-viata: precum cele pro-vaccin ale unor securisti infiltrati.
   Deci inceteaza la a mai fi penibil ca nu te baga nimeni in seama, probele impotriva ta fiind evidente si ramane de vazut daca te vei corecta pe viitor sau nu.

 15. catalinwpuiu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dragi frați,

  Repet și eu rugămintea lui Bogdan. Dacă vreți să stăm de vorbă ca oamenii, veniți și vorbiți omenește, pe 20 mai.

  De ce am face propagandă ecumenistă?... Slavă Lui Dumnezeu, suntem ortodocși, și nu avem absolut nici o pasiune de a avea vreo treabă cu catolicii. N-am nimic cu ei, și nu mă consider hotărât ori motivat să-i iau la pumni și bice pentru că nu sunt ortodocși. Nu trec nici mort la confesiunea lor, dar nu e scopul meu să îi convertesc.

  Dacă ei fac ceva în ideea de ”pentru viață”, ar trebui să ascundem? Să nu spunem de astfel de manifestări? Dacă așa considerați, de ce nu vă adunați și îi luați la bătaie? Sau să hăcuiți un site de-al lor? Sau să protestați în fața bisericii lor? Doar e o problema atât de mare credința lor, nu?

  Provita București nu are în scop încreștinarea oamenilor, ori trecerea lor la ortodoxie, darămite la orice altceva. Nu asta ne propunem.

  Mă bucur mult că pentru orice încercare de a mișca ceva în țara asta, se găsesc 100 care să îți dea imediat în cap, că n-ai făcut totul așa cum trebuia.

  Aveți timp să vă luați de alții, în loc să faceți și voi ceva...

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fratilor, din nefericire sunt sterile acest fel de discutii si de o parte si de cealalta. Este multa suficienta de sine chiar si atunci cand se doreste apararea credintei ortodoxe. Inainte de a fi aparat acest mod de viata pe care l-a adus Fiul lui Dumnezeu pe pamant(ortodoxia) el se cere trait. In cadrul acestei trairi omul capata incet incet darul deosebirii duhurilor si in acest fel poate gasi solutii la impasurile din viata sa. Oare cum trebuie sa ne simtim in sufletul nostru dupa ce ajungem la astfel de discutii/jigniri/ofense si toate petrecute pe o pagina ortodoxa, intre crestin-ortodocsi ?

 17. legionarulortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  PE SITUL "CENTRUL DE CERCETARE ECUMENICA SIBIU" ESTE DOVADA PROPAGANDEI ECUMENISTE, LA CARE I A PARTE SI PRO-VITA.
  AICI ESTE DOVADA!
  http://www.ecum.ro/infoecum/Ro/infoecum-actual/marsch-fuer-das-leben-am-25-maerz-2012

 18. legionarulortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.ecum.ro/infoecum/Ro/

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @catalinwpuiu
  Mai ales pt tine, dar si pentru Bogdan
  Nimeni nu are nimic cu catolicii sau cu alta confesiune, nici nu se vrea hacuirea lor, ci pur si simplu ati fost rugati, atunci cand ceva se adreseaza doar catolicilor, mentionati politicos "pentru credinciosii catolici", iar cand se adreseaza doar ortodocsilor, mentionati "in atentia credinciosilor ortodocsi". Iar daca nu este vorba de nimic ce presupune rugaciuni in comun, sau ceva la care nu pot participa credinciosii unei confesiuni sau a alteia, nu mentionati nimic.

  Nu trebuie ascunsa o actiune de a lor, nici ascunsa o actiune a ortodocsilor, dar trebuie tinut cont de astfel de aspecte ca sa nu transformati scopul nobil in propaganda.

  Daca faceti asa, daca mentionati de fiecare data ce trebuie sa mentionati, nu iese nici un scandal, nu are motiv nimeni sa se simta jignit, si e pace si intelegere. E chiar atat de greu? De ce atatea cuvinte grele?

  Tonul si cuvintele celei care se numeste "clarisa din Anglia" sunt mult sub limita unui om decent dar cele ale lui Bogdan sunt la acelasi nivel nedemn de un crestin, asa ca a gasit ceva pe masura lui. In nici un caz nu sunt de acord cu ea, si cu raspunsul in acelasi stil de mahala, indiferent ca si Bogdan a gresit. Dumnezeu s-o lumineze si pe ea.

  Rugamintea tuturor celor care au protestat este una singura. Cand un anunt se adreseaza numai unei singure confesiuni, acest lucru sa fie stipulat extrem de clar in anunt, ca sa nu fie dus nimeni in eroare, si sa nu se piarda suflete din cauza smintelii pe care o produceti.

  Mult spor duhovnicesc.

  Hristos a inviat!

  Ingrid

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @catalinwpuiu
  "Dacă ei fac ceva în ideea de ”pentru viață”, ar trebui să ascundem? Să nu spunem de astfel de manifestări? Dacă așa considerați, de ce nu vă adunați și îi luați la bătaie? Sau să hăcuiți un site de-al lor? Sau să protestați în fața bisericii lor? Doar e o problema atât de mare credința lor, nu?"

  Cuvintele tale sunt absurde. Cine ce treaba are cu site-urile sau bisericile sau adunarile catolice si ce propovaduiesc ei intre ei?
  Dar pe un site care nu are ca scop propaganda interconfesionala e necesar sa se tina cont de particularitatile confesiunilor carora li se adreseaza, si sa se stipuleze clar, de fiecare data "acest anunt se adreseaza exclusiv ortodocsilor" sau "acest anunt se adreseaza exclusiv catolicilor", sau "acest anunt se adreseaza tuturor cititorilor site-ului".

  Iar daca nu se face asa, atunci fie ortodocsii, fie celelalte confesiuni trebuie sa se retraga.

  Dupa cum spunea si par. Nicolae Tanase intr-o conferinta, daca vin oarecare catolici sa pangareasca o Biserica ortodoxa, fratii care stiu ca nu e bine, trebuie sa puna mana sa incuie Biserica.
  Dar nu numai cladirea este Biserica, ci si sufletul fiecarui credincios este Biserica. Daca se intampla cate unul sa nu stie ca poate fi pangarit prin rugaciuni interconfesionale, trebuie sa i se aduca la cunostinta, ori de cate ori fratiile voastre uita sa mentioneze cui se adreseaza anuntul.

  Daca scopul fratiilor voastre nu este acela de a provoca scandaluri, nu mai faceti propaganda spre amagirea celui care nu stie, ci mentionati de fiecare data ceea ce este necesar sa fie mentionat.

  Pace si bucurie. Hristos a inviat.

  Ingrid

 21. catalinwpuiu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dragă Ingrid,

  Perfect adevărat. Dar dacă Bogdan nu a scris la începutul acelui mesaj ”doar pentru catolici” înseamnă că eu m-am simțit încurajat să merg la o rugăciune catolică?... E absurd. N-avea grijă că la alte mesaj ce s-ar putea interpreta ca o invitație pentru ortodocși, o să treacă ”invitație pentru cei catolici”, să fie sigur că nu se găsește subiect de scandal. Dar a zice că ”slujește unor interese străine”, ori că ”știm noi pentru cine lucrezi!”, ori tot așa, deja intră în domeniul de paranoia...

  Acum un an soția a compus un anunț tot pentru Pro-vita. Din grabă a pus pe el un citat din Maica Tereza, ce găsise rapid pe un site, ”cum le putem spune oamenilor să nu se omoare între ei, dacă mamele își omoară copiii”, ori ceva de genul. Ne-au sărit în cap 300 de situri, cum că suntem catolici ori că promovăm ”în ascuns și perfid” catolicismul. E penibil, și devine o problemă când din cauza acestor acuze voluntarii sunt întorși din drum dacă vor să facă ceva la Pro-vita București.

  Își întreabă omul duhovnicul dacă să ne dea o mână de ajutor. Părintele a găsit în grabă pe vreo 20 de situri cum că suntem ecumeniști ori mai știu eu ce, și zice ”mai bine nu”. Și uite așa, mă trezesc că ne dă telefon câte o colegă, ”știi, eu nu mai am binecuvântare să mai fac ceva aici, că mi-a zis duhovnicul că a citit pe nu știu ce site că v-ați rugat cu nu știu cine”. Așa că deseară când trebuie luată vreo fată însărcinată din vreun colț de București, ori alergat cu alta pe la vreun doctor, ori împărțit vreun pliant, cine se duce?

  Aruncați cu noroi în Pro-vita București, până ce toți voluntarii de aici se vor simți văzuți ”în afara ortodoxiei”. Crezi că cineva să bagă ușor să lucreze deja într-un domeniu dificil, pe un subiect tabu, dacă unii îi zic cum că se înfrățește cu ereticii?...

  Arătați-mi și mie un singur voluntar care să aibă impresia că am încercat măcar o singură dată să îl ”ecumenizez”! Ori și mai penibil, că Bogdan a încercat să-l convertească la ceva!... N-am mers cu unii prin pelerinaje, nu ne-am rugat împreună, nu am mers de nu știu câte ori la Sfânta Liturghie împreună?...

  Sunteți atât de departe de realitate, încât mai degrabă pot să-mi închipui că puneți astfel de subiecte ”de scandal” mai degrabă pentru a face trafic ori a avea ceva remarcabil de prezentat...

 22. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ADEVARAT A INVIAT!
  pe timpul comunistilor se intra cu buldozerul in BISERICA , este stiut astazi ! Ceausescu si comunistii daramau Biserici ;dar acum se lucreaza cu ardoare de catre slujitori lui antihrist la daramarea Bisericii Vii din interiorul fiecarui Crestin-Ortodox si aici se da Lupta cea Mare cu cei trei dusmani aprigi ai omului : lumea, trupul si diavolul care vor sa darame Biserica cea Vie intru care am fost botezati ,Credinta Crestin- Ortodoxa singura care pastreaza intru totul si toate Randuielile sale,Dogmele sale, Canoane si Pravile Vii neschimbate , nemodificate asa cum s-au intocmit in primii ani ai Crestinismului incununat cu Jertfele NENUMARATE (ci numai de DUMNEZEU ) ale MUCENICILOR pe acest Altar Sfant ZIDIT anume BISERICA SI CREDINTA ORTODOXA ;
  ADEVARUL CREDINTEI SFINTE si DREPTMARITOARE adica CREDINTA ORTODOXA s-a transmis direct din CUVANTUL LUI DUMNEZEU , MANTUITORUL IISUS HRISTOS si al Sfintilor sai Apostoli acum 2000 si de ani si ..iar cei care incearca sa rastalmaceasca si se impotrivesc acestei CREDINTE ORTODOXE se impotrivesc si se pun contra insasi cu ADEVARUL SUPREM adica CU IISUS HRISTOS DUMNEZEU ; fapt vazut si verificat DE CE LUMINA SFANTA VINE NUMAI LA ORTODOXI SI NU SI LA CELELALTE CULTE atat " CRESTINE" cat SI NECRESTINE ??? buna intrebare ! raspunsul este evident ! CREDINTA CRESTIN ORTODOXA ESTE CEA ADEVARATA !
  cei care sunt si s-au nascut in alte credinte ratacitoare si cu abatere de la Adevarata Credinta cea Crestin Ortodoxa chiar si evrei , musulmani , budisti sa vina la noi in BISERICA ORTODOXA , ii asteptam cu bratele deschise cum si insasi TATAL isi asteapta "acasa" fiul cel mic ratacit plecat de capul sau pe alte meleaguri ratacitoare si inselatoare "in alta tara " ; acel "acasa "este CREDINTA si BISERICA CRESTIN ORTODOXA iar Tatal nu este altul decat DUMNEZEU , "fiul cel mic" in aceasta parabola nu poate fi decat , cei ce ratacesc in alte credinte decat credinta crestin ortodoxa catolici , greco-catolici , evrei, protestanti, musulmani, budisti cat si cei care sunt crestini -ortodoxi dar care uita de DUMNEZEU si A SA BISERICA si se complac cu Lumea si Dracul in a-si distruge cei SFANT _ BISERICA LUI HRISTOS CEA VIE _ DATA LOR DE CATRE INSASI DUMNEZEU LA BOTEZUL CEL IN APA , DUHUL SFANT -adica MIRUNGEREA si BOTEZUL DE FOC CU SFANTA SI DUMNEZEIASCA IMPARTASANIE - CU TRUPUL SI SANGELE LUI IISUS HRISTOS -astfel aceste trei peceti ale BISERICII VII le vor sa strice , cei trei dusmani aprigi care doresc si vor pierzarea omului - lumea, trupul si diavolul "ce racneste ca un leu pe cine sa mai inghita "
  intoarceti-va la CREDINTA ADEVARATA cea CRESTIN -ORTODOXA si sa nu faceti dupa cum spune lumea , trupul si diavolul ci Intoarceti-va Cat Mai Este Timp ! " caci dupa ce a cheltuit totul s-a facut foamete mare in tara aceea si el a inceput sa duca lipsa ...si dorea sa-si sature pantecele din roscovele pe care le mancau porcii ,insa nimeni nu -i dadea " s-a intors si "fiul cel mic" in sanurile Tatalui -DUMNEZEU si vom fi intr-adevar frati intr-o SINGURA CREDINTA CEA ADEVARATA , CREDINTA CRESTIN ORTODOXA si O SINGURA BISERICA ADEVARATA CEA CRESTIN ORTODOXA PE CARE PORTILE IADULUI NU O VOR BIRUI .
  Amin!

 23. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ps "...si se complac cu lumea si dracul .."
  iertare pentru scriere ortografica !

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Draga Catalin,

  "înseamnă că eu m-am simțit încurajat să merg la o rugăciune catolică?"
  Poate nu tu personal, poate altul da.

  "Dar a zice că ”slujește unor interese străine”, ori că ”știm noi pentru cine lucrezi!”, ori tot așa, deja intră în domeniul de paranoia…"
  Eu nu am participat direct la discutia de pe grup, dar mi-a fost transmisa de niste persoane care taceau, si care erau uimiti, revoltati de reactia necrestina a lui Bogdan. Parerea mea umila, nu ar fi ajuns discutia aici pe acest blog, nici in alta parte daca reactia lui Bogdan ar fi fost de bun simt.

  "Din grabă a pus pe el un citat din Maica Tereza, ce găsise rapid pe un site, ”cum le putem spune oamenilor să nu se omoare între ei, dacă mamele își omoară copiii”, ori ceva de genul."
  Pai daca tot se lucreaza si pentru ortodocsi si pentru catolici, se gasesc destule citate la parintii de dinainte de schisma, similare. Trebuie numai putina atentie. Atentie, atentie, ca nu este deloc usor de a lucra si cu o confesiune si cu cealalta.
  "Ne-au sărit în cap 300 de situri, cum că suntem catolici ori că promovăm ”în ascuns și perfid” catolicismul." Daca au sarit in cap atat de multi, inseamna ca cineva a avut o atitudine jignitoare cand cineva a incercat sa atraga atentia.

  "Și uite așa, mă trezesc că ne dă telefon câte o colegă, ”știi, eu nu mai am binecuvântare să mai fac ceva aici, că mi-a zis duhovnicul că a citit pe nu știu ce site că v-ați rugat cu nu știu cine”. "
  Duhovnicul e om matur, cu discernamant, care nu are motiv sa dea atentie la barfe nelegitime, iar daca ceva este legitim, atunci nu mai este vina duhovnicului. Eu personal iti spun sincer, atitudinea lui Bogdan a fost foarte jignitoare si pe nedrept, incat, decat sa faci voluntariat impreuna cu cineva cu asemenea atitudine, e de preferat voluntariat pe cont propriu. Asa ca daca respectiva colega nu mai face voluntariat cu voi, nu e nimic, aceeasi dragoste pentru voluntariat de acest tip ii ramane in inima si lucreaza pe alta parte. Nici duhovnicul, nici nimeni nu poate fi absurd s-o opreasca de la faptele bune cu care isi castiga mantuirea. Dar daca a face fapta buna alaturi de voi nu e ziditor, gaseste ea o alta modalitate, eventual tot in sfatuire cu duhovnicul.

  "Aruncați cu noroi în Pro-vita București, până ce toți voluntarii de aici se vor simți văzuți ”în afara ortodoxiei”."
  Eu personal odata ce a inceput sa-mi fie transmisa conversatia de catre cei revoltati, nu m-am apucat sa o postez pe vreun blog public, ci v-am scris imediat. Cunosteam deja nu numai anuntul, ci si reactia nepotrivita a admin Provita de pana la acel moment. Probabil Bogdan era singur pe acolo si avea misiune de a face imagine proasta Asociatiei Provita, ca nu stia altceva decat amenintari, jigniri gratuite si pe grup, si catre mine. Cand e in joc imaginea asociatiei Provita, e nevoie de un om de baza, sau sa taca pana vine un om de bun simt sa raspunda, sau daca reactia celui care face imagine Asociatiei Provita este de asa natura si nu se poate face voluntariat impreuna, atunci trebuie sa faca fiecare pe cont propriu.
  Ce s-a postat aici este conversatia de pe grup, fara omisiuni, ca orice duhovnic sa-si faca o imagine nedistorsionata. Nu s-a cenzurat nici macar un raspuns ca celui a Clarissei din Anglia, desi nu face deloc cinste.

  "Crezi că cineva să bagă ușor să lucreze deja într-un domeniu dificil, pe un subiect tabu, dacă unii îi zic cum că se înfrățește cu ereticii?…"
  Tocmai pentru ca domeniul este dificil, si se lucreaza cu sufletul omului, trebuie mereu avut grija la sensibilitati. Cine da atentie la barfe neadevarate, o face pe cont propriu, dar eu iti spun sincer, o atitudine necrestina, transformata in imagine Provita nu ma poate face sa lucrez din inima pentru Provita, fara a fi vorba de interdictie de la duhovnic. Poate nici colega voastra nu a alergat fuga la duhovnic cu jalba in protap ca sa primeasca interdictia, ci i-a fost rusine sa zica "fratilor, nu-mi place atitudinea voastra si nu vreau ca si imaginea despre persoana mea sa fie asemenea."
  Dar in orice neajuns e loc de indreptare.

  "Arătați-mi și mie un singur voluntar care să aibă impresia că am încercat măcar o singură dată să îl ”ecumenizez”! Ori și mai penibil, că Bogdan a încercat să-l convertească la ceva!…"
  Pai l-ai aratat tu singur, colega voastra care in loc sa mai primeasca sa mai faca voluntariat cu voi s-a disociat pe motiv de propaganda si raspuns nepotrivit din partea lui Bogdan cand s-a atras atentia. Daca pana si un duhovnic, probabil de bun simt, a recomandat fiului&fiicei duhovnicesc sa fiti lasati in pace (ca un voluntar care abordeaza astfel de subiecte tabu, si care alearga la duhovnic la orice problema, nu are un duhovnic de calitate proasta) atunci nu este bine ceva la voi.

  "Sunteți atât de departe de realitate, încât mai degrabă pot să-mi închipui că puneți astfel de subiecte ”de scandal” mai degrabă pentru a face trafic ori a avea ceva remarcabil de prezentat…"
  Un asemenea "scandal" nu poate afecta niciodata imaginea Par. Nicolae Tanase, care este limpede si formata de el insusi, indiferent de ce faceti voi. Afecteaza numai imaginea lui Bogdan, eventual a ta, si a cui se complace, ca daca nu mai aveti cu cine face voluntariat, ci fiecare o ia pe cont propriu, se ia o atitudine si se indreapta lucrurile.

  Apoi se putea rezolva totul fara scandal, mentionand "iertati omisiunea, anuntul se adreseaza catolicilor" si se incheia discutia, dar daca va face placere sa iasa cu scandal, pe acest blog unde nu se cenzureaza, se pot posta si interventii necrestine ca ale lui Bogdan Stanciu, si cele asemenea ale Clarisei din Anglia, sau Ovidiu, ca asa e natura acestui blog, iar duhovnicii voluntarilor nu au decat sa aleaga si sa inteleaga atat neajunsurile voastre cat si ale altora care sustin contrariul.

  Inca o data toate bune, si la cat mai putine astfel de incidente.
  Hristos a inviat!

  Ingrid

 25. legionarulortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  --------------------Ecumenism sau nu?----------------------

  http://www.edj.ro/index.php/mai-2012/2648-pelerinaj-la-moatele-sfantului-ioan-casian-din-marsilia-frana

  Din cate vad sunt prezenti preoti catolici, uitati-va atenti la poze........se vede chipiul violet din capul unui preot catolic. Din cate stiu este permis sa zic asa slujirea intr o bisrica catolica, dar sa fie slujba ortodoxa, si acea biserica sa fie adusa cat de cat la infatisarea unei biserici ortodoxe........cred ca e greu sa construiesti o biserica ortodoxa in strainatate, asa ca cele catolice pot fi "transformate" in biserici ortodoxe, mai ales ca unele biserici catolice sunt parasite!
  -------------Bun, se pot vedea calugari catolici, imbracati in alb care au cate o carte in mana, acestia sunt in partea stanga cum te uiti spre altar! Si tot in partea stanga se vede preotul catolic cu chipiul violet, desi stau deoparte fata de slujitorii ortodocsi........cam este ecumenism deoarece participa si catolicii avand carti in mana, chiar daca nu slujesc uni langa altii!-------------- voi ce ziceti domnilor!

  Cat "succes" are un articol care contine ecumenism in el........ma refer ca se lasa mereu cu multe comentarii, se pare ca sunt multi care stiu de aceasta erezie si stau in "garda" probabil!

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @legionarul ortodox

  lasa te rog deoparte lucrurile care nu sunt la obiect. Discutia era doar despre o atitudine necorespunzatoare, smintitoare, care se poate remedia. Lasa discutia sa fie constructiva. Nu incepe si tu cu generalizarile si cu punerea tuturor in aceeasi oala, ca gresesti mult mult mai rau decat ei.

  Nu folosesti nimic cu generalizari de mahala asemeni ale lui Bogdan "Simptomatic – asa cum am spus ieri, acum nu trebuie sa facem fata doar atacurilor avortistilor care vor sa ne saboteze actiunile publice si sa ne taie contactele cu autoritatile, ci si celor ale „fratilor ortodocsi”, care de fapt sunt cel mult frati cu SECS, cu Fundatia Soros, cu secular-umanistii, cu homosexualii si cu feministele care ne poarta sambetele." sau asemeni Clarissei din Anglia "Ce inseamna in gura unei satane eretice :”Cine doreste sa se implice cu adevarat in lupta pentru viata – sa construiasca, nu sa darame, stie unde ne gaseste…”bla-bla-bla. De cite ori se duce la Biserica ortodoxa pe luna? La cite Sfinte Liturghii a rezistat pina la sfirsit? Cite femei a avut acest Bogdai pe cite le-a avut cu cununie, fara de pacat, sexul in afara casatoriei este pacat stabilit in Biblie, "
  Nu provoaca decat dezgust.

  Fii si tu cu bun simt, nu te apuca sa lovesti ca un bezmetic, la intamplare, ca nu ajuti cu nimic. Te discreditezi numai pe tine.

  toate bune,

  Ingrid

 27. legionarulortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Bre IIngrid, eu am cerut o parere, si mi-am spus parerea la randul meu, nu am batut nimic "in cuie"

 28. Mihai Zamfir

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Inca o data scriu, dupa comentariul meu de ieri:

  A spus Pr.Arsenie Boca- "Sectele vor merge in iad cu Biblia in mina!! " Spuneti NU papismului si NU ecumenismului si intalnirilor de acest gen! Haideti mai bine sa-i ascultam pe toti sfintii nostri parinti care ne-au avertizat despre lucrarile astea si zic mai bine sa murim cu numele Dumnezeului nostru in suflet decat sa ne inchinam altor dumnezei straini. Tineti minte, la catolici totul este fals si gresit incepand de la eresul Filioque si pana la ultimele erezii!

  Numai tineti minte ca numai la noi, ortodocsii, Sfintele Taine sunt cele adevarate si numai noi IL avem pe Duhul Sfant peste noi! Doamne ajuta-i pe fratii nostri cei rataciti sa se intoarca la credinta cea dreapta si sa se boteze intru Duhul Sfant!

  Ne-au luat totul - tineti minte - si acum au iesit sa ne vaneze si sufletele! Mai bine " talibani" cum ne considera unii si pe calea cea dreapta (orthos vezi in greaca!!) decat sa-L parasim pe Hristos! Mai bine mucenici pentru Hristos, decat sa ardem in iad pentru vecie si sa nu ne bucuram pe Imparatia Domnului Dumnezeului nostru pe care EL a gatit-o pentru noi inca de la sacrificiul suprem pe care L-a facut pentru noi!

  Mantuitorul nostru Iisus Hristos a zis: "inapoia Mea, satano, caci scris este: Domnului Dumnezeului Tau sa te inchini si numai Lui unuia sa-I slujesti" Nu uitati marea dragoste pe care ne-o poarta Dumnezeu si haideti sa nu-L lasam nici noi!

  Stiti: macar cu moarte ii suntem datori lui Doamne Doamne si tot sa facem si noi ceva bun acum in al 10 lea, al 11-lea ceas :). Imi pare rau pt ca m-am cam lungit!

  Doamne ai mila de noi si de fratii nostri rataciti! Hristos a inviat!!

 29. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  permiteti-mi inca o intrebare
  in ce barca ne aflam " Clarissa din ANGLIA" ? ... " ...in gura unei satane eretice " ! aceasta asociere este nepotrivita ! dumneata nu stii ca primul care a infiintat erezia a fost chiar dracu ;atunci cand s-a razvratit contra lui DUMNEZEU considerandu-se ca este mai presus de DUMNEZEU , desconsiderand LEGEA LASATA DE DUMNEZEU CREATORUL LUMII CELOR VAZUTE SI NEVAZUTE cazand astfel in mandrie ; si numai ce a gandit asa aruncat a fost in haurile iadului, iar din ingerul luminii a ajuns satana "UCIGAL-AR SFANTA CRUCE" iar acum vad ca cei ce sunt in oarecare ratacire se dau de gol si chiar se afla in ratacire ...
  Ratacirea catolicilor si a altora... nu se cam aseamana tot cu aceasta razvratire a dracului impotriva lui DUMNEZEU SI A CUVANTULUI SAU , ori schisma care s-a produs nu a fost tot rezultatul celui rau care soptind la urechi pe atunci aluia care a produs schisma "ca el poate avea o lucrare ,adica o biserica mai dreapta " decat acea LUCRARE LASATA DE INSASI DUMNEZEU PRIN VIU GRAI SFINTILOR APOSTOLI adica BISERICA LUI HRISTOS INTEMEIATA CHIAR DE CATRE IISUS HRISTOS SI SFINTII APOSTOLI ; iar la momentul actual papa se considera a fi DUMNEZEU "oitele ascultatoare si nevinovate " se inchina si chiar venereaza acest hain lup imbracat in haine imparatesti de "vestitor a lui DUMNEZEU -IISUS HRISTOS " care din pacate este vestitor al altuia "al cu coarne " care i-a indemnat spre mandrie, spre razvratire impotriva lui DUMNEZEU si A ADEVARULUI SAU CEL SFANT , DUMNEZEIESC PE ACEST PAMINT.
  BISERICA ORTODOXA ESTE DESCHISA SI "AZI" VA ASTEPTAM CU BRATELE DESCHISE SA VA BOTEZATI IN BOTEZUL CU APA , CU DUHUL SFANT SI BOTEZUL DE FOC _ SFANTA IMPARTASANIE CEA ADEVARATA !
  ps iar cei ce vor sa fac fapte bune , sa fie precum MARTA dar si MARIA sa faca cum spune MANTUITORUL "SA NU STIE DREAPTA CE FACE STANGA si NICI STANGA CE FACE DREAPTA CACI TATAL VOSTRU DIN CER VEDE PE ASCUNS SI VA RASPLATESTE INTRU ASCUNS "
  CREZUL NOSTRU AL CRESTINILOR ORTODOXI INTR_ADEVAR ESTE CREZUL SFANT AL ORTODOXIEI si CEL ADEVARAT
  "CRED INTR-UNUL DUMNEZEU , TATAL ATOTTIITORUL , FACATORUL CERULUI SI AL PAMINTULUI , AL TUTUROR CELOR VAZUTE SI NEVAZUTE .
  SI INTR-UNUL DOMN IISUS HRISTOS , FIUL LUI DUMNEZEU , UNUL NASCUT ,CARE DIN TATAL S-A NASCUT MAI INAINTE DE TOTI VECII .
  LUMINA DIN LUMINA , DUMNEZEU ADEVARAT DIN DUMNEZEU ADEVARAT , NASCUT IAR NU FACUT , CEL DE O FIINTA CU TATAL , PRIN CARE TOATE S-AU FACUT .
  CARE PENTRU NOI OAMENII SI PENTRU A NOASTRA MANTUIRE , S-A POGORAT DIN CERURI SI S-A INTRUPAT DE LA DUHUL SFANT SI DIN FECIOARA MARIA SI S-A FACUT OM .
  SI S-A RASTIGNIT PENTRU NOI IN ZILELE LUI PONTIU PILAT SI A PATIMIT SI S-A INGROPAT
  SI INVIAT A TREIA ZI , DUPA SCRIPTURI ; SI S-A INALTAT LA CERURI SI SADE DE-A DREAPTA TATALUI
  SI IARASI VA SA VINA CU SLAVA SA JUDECE VII SI MORTII , A CARUI IMPARATIE NU VA AVEA SFARSIT . SI INTRU DUHUL SFANT , DOMNUL DE VIATA FACATORUL CARE DIN TATAL PURCEDE , CEL CE IMPREUNA CU TATAL SI CU FIUL , ESTE INCHINAT SI SLAVIT , CARE A GRAIT PRIN PROOROCI .
  INTR-UNA SFANTA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA
  MARTURISESC UN BOTEZ , SPRE IERTAREA PACATELOR
  ASTEPT INVIEREA MORTILOR
  SI VIATA VEACULUI CE VA SA FIE
  AMIN !
  in loc de concluzie daca catolicii vor sa fac rugaciuni cu noi ortodocsii si sa ne avem ca fratii sa lase razvratirea deoparte si mandria ce i-a impins (bineinteles ddin soapta celui rau ) sa respecte ADEVARUL DUMNEZEIESC LASAT DE INSASI IISUS HRISTOS PRIN SFINTII SAI APOSTOLI SI MARTURISITORI , SA MARTURISEASCA CREZUL ORTODOX care a fost intocmit in anul 325 la SINODUL DE LA NICEA inainte de a se numi ei catolici (1054) si sa fim toti " INTR_UNA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA " BISERICA PE CARE PORTILE IADULUI NU O VOR BIRUI CACI INSUSI HRISTOS ESTE CAPUL EI .
  AMIN !
  SI NU ECUMENISMULUI !!!
  "ECUMENISMUL ESTE EREZIA EREZIILOR " DUMITRU STANILOAIE

 30. Mihai Zamfir

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ crestinul ortodox si celorlati colegi si colege care citesc acest site:

  Adevarat este! Ascultati cuvintele si cititi scrierile Parintelui Staniloaie, caci pline de Duh Sfant sunt!

  Doamne ajuta!

 31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu inteleg rostul promovarii acestei manifestari. Daca ProVita ar fi facut un fel de parteneriat cu catolicii din Romania si, la aceste manifestari ar fi avut loc, eventual, si o strangere de fonduri, parca mai era cum mai era, puteai sa mai spui "hai sa trecem peste ca e pt. o cauza nobila si universal crestina".

  Dar asa ? Sa te duci acolo ca sa ce ? Nu se putea discuta cu un episcop sau preot ortodox sa oficieze si el, in paralel poate (daca tot se dorea cu tot dinadinsul o "infratire" d-asta inter-religioasa), intr-o biserica ortodoxa, o Sfanta Liturghie sau un Acatist pentru proncii ne-nascuti ? De ce sa ma duc intr-o biserica catolica daca eu nu sunt catolic ? In definitiv, de ce sa lasam Biserica Ortodoxa in afara acestei probleme si sa ne ducem la niste straini (si de neam si de religie) ? Daca s-ar fi incercat asta si BOR ar fi trimis ProVita la plimbare pe sistemul "plecati de aici cu prostiile voastre, noi avem alte treburi mai importante de facut" iarasi, poate ar fi fost de inteles (nu de acceptat, dar de inteles, la nivel uman, o asemenea ispita). Dar sincer, nu cred ca a fost cazul si nici nu cred ca s-a incercat macar asa ceva !

  Desi admir sincer activitatea ProVita, o parte din initiativele personale ale lui Bogdan Stanciu, si ii admir la fel de sincer si pe oamenii din toata lumea (indiferent de religie) care lupta cu putere si convingere impotriva avortului (printre ei, catolicii fiind, ne place sau nu, printre cei mai activi si eficienti), totusi, genul acesta de initiative mi se par total stupide si lipsite de sens practic.

  Unde mai pui ca sunt si smintitoare si ridica, iata, tot felul de probleme inutile si, din nou, lipsite de sens (cum ar fi "debarcarea" lui Bogdan Stanciu de la conducerea Asociatiei, lucru care cred ca ar fi o greseala).

 32. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  si sa fim toti "...INTR_UNA SFANTA SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA ..."
  inca odata iertare ,
  AMIN!

 33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Kogaion

  Evident ca se poate discuta oricand cu un preot sau cu mai multi dar si cu grupul sa ne organizam cu totii pentru psaltire si alte rugaciuni de-ale noastre. Fara indoiala in acest caz ar trebui specificat si asta: sa ne rugam pentru pruncii nenascuti pe cale de a fi avortati si pentru mamele lor, sa le dea gand bun sa nu mai savarseasca pacatul, sau sa ne rugam pentru cele care au avortat deja sa-si revina si sa nu mai savarseasca altele, sau ne rugam pentru pruncii deja avortati (aici parerile sunt impartite, Domnul stie cat ajuta rugaciunile pentru acesti nevinovati, nebotezati). Nu cred ca n-ar fi destui ortodocsi care ar raspunde cu caldura invitatiei, atat laici cat si preoti. Conteaza mult si rugaciunea.

  Dar nu asta era problema, ci faptul ca fratii n-au mers la duhovnici sa se sfatuiasca, "cum trebuie sa ne organizam ca invitatiile adresate ortodocsilor sa ajunga la destinatari, iar cele pentru catolici sa ajunga la destinatari, si sa nu fie suparare de nici o parte?" O asemenea decizie nu o poate lua Bogdan Stanciu de unul singur, ci e nevoie de mai multi frati si eventual de mai multi duhovnici cu care sa se discute problema. E absurd ca Bogdan Stanciu sa renunte la lucrurile bune numai pentru ca n-a fost sfatuire in privinta acestui aspect si cand a aparut problema, n-a fost in stare sa faca altceva decat sa repeada. Asta nici nu mai conteaza, a trecut si s-a uitat.

  Se supara catolicii daca anuntul e transmis in genul: "ortodocsii ne organizam cu rugaciuni in acest mod", iar "cei care tin de Biserica catolica sunt invitati calduros sa se alature initiativei care ne-a fost adusa la cunostinta: cutare"?

  De ce sa se provoace sminteala si sa gandeasca unii si altii ca Provita invita la rugaciuni in comun, sau altele asemenea, cand in sinea lor fratii de la Provita stiu bine ca invitatiile la rugaciuni in comun nu pot aduce nimic ziditor?

 34. Clarissa din Anglia

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Catre "ingrid din Romania" : imi pare rau ca nu suntem de acceasi parere, si mai ales numele proprii se scriu cu majuscule, sa iti fie rusine la obraz, eu nu te-am insultat, am si eu parerea mea si am mai mult bun simt si scoala ca tine, tu esti din mahala! daca te crezi desteapta, te inseli, mai invata cite ceva bun simt la scoala vietii, nu aceea din mahalaua ta, si nu mai insulta oamenii pe care nu ii cunosti, obraznico! Administratorul acestui site decent a pus in discutie publica purtarea domnului Bogdan, nu am nimic cu el, faceti ce doriti, dar nu insultati pe altii pentru ca au alta parere ca a voastra! mai maninca mamaliga sa te faci mai desteapta draga ingrid si mai du-te pe la biserica crestin-ortodoxa sa te inchini la Dumnezeu inainte de a pune etichete de mahala la femei serioase si mai inteligente ca tine! Sa te lumineze Dumnezeu si rog pe administrator sa nu mai posteze atacuri la persoana, ca la aceasta femeie mindra si cu prejudecati de mahala, cum se intituleaza ingrid ! Aici se pune in discutie ecumenismul si adevarata ortodoxie, si nu ceea ce zice sau daca voi suntei sau nu de acord cu parerea mea! Doresc sa treceti prin multe incercari in viata, asa cum am trecut eu, si chiar printr-o moartea clinica si sa aveti acea tarie si credinta crestin-ortodoxa asa cum am eu ! Dusmanii mei , ingrid- nume pagin, sa se duca pe pustii, mai ales ca nu ma cunoaste pe mine personal! FELICITARI LUI ADMIN PENTRU ACEST SITE EXCEPTIONAL SI DOAMNE-AJUTA! Postarile mele viitoare nu vor mai fi lungi, imi asum critica legioanruluiortodox! VA DORESC NUMAI BINE!

 35. Clarissa din Anglia

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ....catre crestinu ortodox, sunt in barca crestinilor ortodocsi, romani de la mama lor si din toate generatiile, muncesc in Anglia si iubesc Romania si pe fratii mei romani, mai las-o nene mai moale cu critica , ca nu este nimeni perfect, aici se ia indiccutie ecumenismul nu parerile personale si in ce barca suntem. Dumneata in ce barca te afli exact? Atacati pe cineva care si-a spus sincer parerea, uitind esenta lucrurilor, si multe scuze domnului Bogdan Stanciu, nu este de datoria mea sa il judec, am urmat indemnurile admin. de a spune parerea si acum ma atacati cu totii? Ce aveti cu mine fratilor? Eu va doresc numai bine si sa va ajute Dumnezeu, imi cer scuze la toata lumea ca am fost sincera si faptul ca am alta parere, nu aveti dreptul sa ma faceti eretica, eretici sunteti cei care judecati pe altii si nu vedeti padurea din cauza copacilor, cu oameni ca voi merge asa de bine Romania, ca a trebuit sa isi ia lumea in cap peste 4 milioane de romani sa munceasca robi in strainatate! Doamne-ajuta si nu mai judecati asa de tare pe toata lumea fratilor! Daca cineva se indoieste de mine si nu crea sa inteleaga mesajul, sa nu citeasca ca scriu eu, sa faca altceva, eu am respectat pe toata lumea aici! Numele meu adevarat nu este Clarissa, asa cum nici voi nu va puneti numele adevarat, sa ne respectam intre noi si spiritul autentic crestin ortodox aacestui site foarte bun, daca ne atacam unii pe altii, nu mai suntem nici unul cu adevarat crestini ortodocsi, daca va doare asa de tare de mine, eu ma duc in fiecare saptamina la biserica, ascult Sfinta Liturghie, ma impartasesc in fiecare an, fac fapte bune si donez bani la saraci si la cei in nevoie ori de cite ori pot, ma stradui sa nu judec prea mult pe altii, dar nu tac cind cineva AICI pe internet, desi nu ma cunoaste personal si nu a avutb experientele mele in viata, doreste cu rautate sa ma injoseasca in mod deliberat ! Am mai multa carte si bun simt ca dumneata, ia vezi-ti de lungul nasului si nu te lua de oameni cinstiti degeaba! DISCUTIA ERA DESPRE ECUMENISM , sa va clarificati ideile mai bine si fara ura! Nu dau sfaturi, dar un pic de respect si iubire unii pentru altii, fara atac la persoana si veti fi mai aproape de spiritul lui Isus Cristos care ne-a indemnat sa ne iubim unii pe altii! Dumneavoastra intelegeti ce vreti , eu va urez numai bine si la prieteni si la dusmani si la cei cu bun simt si la cei care se prefac ca nu vad adevarul!

 36. Clarissa din Anglia

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cu respect catre cel care isi spune "crestinul ortodox" pe acest site, <<>>> Sunt de acord cu dumneavoastra, mai putin...cuvintul AMIN, la care numai un preot poate sa il spuna in biserica, nu un om de lume, suna cam fals aici pe internet, nu-i asa?
  AMIN! spune numai un eretic, numai un preot in biserica are dezlegarea sa spuna AMIN, sa puna pecetea ....Inca o data imi cerv scuze, ca nu avem aceeasi parere, dar educatia mea crestin-ortodoxa de la tara, de la bunicii si parintii mei, oameni simpli si credinciosi nu imi da pace sa nu dau peste nas la acesti oameni mindri, care scriu pe internet si ataca pe toata lumea, cu rautate si mai folosesc si cuvinte din Rugaciuni sfinte crestin ortodoxe! SA VA LUMINEZE DUMNEZEU!

 37. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  cu respect asemeni @Clarissa din Anglia dar cand faci O RUGACIUNE SI TE ROGI CATRE DUMNEZEU la sfarsit nu spui Amin! ce inseamna Amin ? dupa stiinta mea umila inseamna ASA SA FIE !
  si cand marturisesti CUVANTUL LUI DUMNEZEU aratand ADEVARUL , LUMINA si CALEA CREDINTEI CRESTIN -ORTODOXE , BISERICA VIE IN HRISTOS PE CARE O AVEM TOTI CRESTINII-ORTODOCSI DE LA SFANTUL BOTEZ oare nu se cade sa si intaresti acest CUVANT SFANT cu " ASA SA FIE ! " adica AMIN!
  iar daca preotii nostri nu vor sa spuna public RUGACIUNI ALE DREPTEI CREDINTE INTRU HRISTOS ! prin massmedia , prin reviste , prin tv aratand ce este ADEVARUL , LUMINA si CALEA DIN CREDINTA CRESTIN _ORTODOXA aratand pe DOMNUL IISUS HRISTOS si a sa BISERICA VIE , si nu vor sa ia ATITUDINE IMPOTRIVA HOARDEI BARBARE A antihristului CARE VINE DIN APUS CU INROBIREA si INGHITIREA NATIILOR INTREGI PRIN PECETLUIRE CU semnul fiarei intai pe actele de identitate , prin iscalirea de catre orice crestin ortodox , orice om precum ca este de acord cu acest semn al fiarei care sa fie trecut linga numele sau folosit drept numar de identificare("numarul fiarei este 666") OARE NU inseamna LEPADARE DE HRISTOS ! si dupa aceia "INGHITITI " CU TOTUL LA PROPRIU SI LA FIGURAT DE antihrist ! ce ar putea OARE sa inseamne TACE PASTORUL , TACE OAIA , deci tace Creatia Mainilor Sale , atunci cine va glasui PENTRU DUMNEZEU ARATAND SLAVA SA DE NECUPRINS IN VIU GRAI si DREAPTA SA MILOSTIVIRE pentru omenire , atunci cand rasare soarele atat peste drepti cat si pacatosi ; iar pentru Tara Aceasta si Acest Popor in care ne-am nascut CINE VA MARTURISI DREAPTA CREDINTA CRESTIN ORTODOXA si nu cea falsa aplecata in fata slugoilor lui antihrist CACI AVEM DATORIE DE CONSTIINTA DE VIATA SI DE MOARTE , SUNTEM ROMANI , NU ! SI DACA TOTI AM TACEA NU NE_AR SUPORTA DUMNEZEU SI CRED CA IN IAD AM AJUNGE CU TOTII sau iadu ' va veni aici si se va matura cu tot ce este spurcat si necurat din fata lui DUMNEZEU , CACI TACEREA ESTE PACAT DE MOARTE si este LA FEL CU CEL DE VANZARE A LUI HRISTOS de catre iuda ; astfel iata de ce TREBUIE !SA NU TACEM ! ca altfel ATUNCI PIETRELE ! SI TOT CE NE INCONJOARA MUNTI , APE , ANIMALE, COPACI , FLORI , VOR PRINDE GLAS SI VOR ARATA CAT DE MARE ESTE DUMNEZEU INTRU SLAVA SA si atunci DUMNEZEU VA GRAI CU MANIA SA INTRU ACESTEA CACI TOT Creatia Sa sunt si acestea insa recunosc pe DUMNEZEU IN SLAVA SA , si IL SLAVESC si CINSTESC fiecare dupa a sa menire data de CREATOR ATUNCI CAND LE-A CREAT ; dar OMUL ce face ???
  DOAMNE IISUSE HRISTOASE , APARA-NE CU DREAPTA TA PUTERNICA DE TOT RAUL CE VINE INSPRE NOI CU MARE INVERSUNARE !
  AMIN!

 38. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  CORECT LA crestinii ortodoxi SE SPUNE IISUS si DUH si nu "isus" respectiv "spirit"

 39. Claudia Stan

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am o intrebare: care anume din rugaciunile care se rostesc in rozariu nu este aceeasi si in Biserica Ortodoxa? Un raspuns simplu si punctual ar fi de apreciat. Multumesc.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Claudia
   In primul rand Crezul este cel eretic, cu adaosul Filioque.
   Apoi rugaciunea dela Fatima, unde a fost o aratare draceasca si nu Sfanta Maria. Poti citi mai multe aici si aici.
   Iar autorii rugaciunilor, precum "Sfântul Dominic şi Fericitului Alan", nu sunt ortodocsi, deci nu au cum sa fie proslaviti de Dumnezeu ca Sfinti.

   Daca nu vei cauta cu inima sincera si nu vei citi cu credinta ce ti-am dat, in zadar mai continuam dialogul. Incearca si sa dea Domnul sa-ti doresti intoarcerea acasa, la Ortodoxie.

   • Claudia Stan

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Care sunt rugaciunile ai caror autori sunt Dominic si Alan?

 40. Claudia Stan

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nici femeia cananeeanca nu era "ortodoxa". Nici Iair. Nici pacatoasa din casa lui Simon Leprosul. Nici Naaman sirianul. Nici Zaheu. Nici samariteanca de la fantana. Si atunci, de unde: "Multumesc Tie, Doamne, ca nu sunt ca vamesul acesta" cand tot ce se cuvine e "Miluieste-ma, Doamne, pe mine pacatosul"?

 41. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  daca am spune toti oamenii de pe aceasta lume “Miluieste-ma, Doamne, pe mine pacatosul” venind astfel la LUMINA care-i in CREDINTA ADEVARATA -CEA ORTODOXA -LASATA PRIN VIU GRAI DE INSASI HRISTOS si SFINTII SAI APOSTOLI , BINE , MULT BINE ar mai fi lumii acesteia si pamintului acestuia , DUMNEZEU si-ar intoarce MINIA SFANTA si DREAPTA in BINECUVANTARE SFANTA si DREAPTA , dracul sau antihristul n-ar mai fi pe pamint si nici slugile lui caci acestia nu pot sa zica de mindrie aceasta Rugaciune si inseala ,inseala ,inseala amarnic pe oameni CHIP SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU prin insasi aceasta mandrie spurcata ! ( plecarea din BISERICA CEA ADEVARATA ,ORTODOXA , atat a catolicilor cat si a celorlalti nu este mandrie ! precum ca "vom avea o religie mai dreapta si mai sfanta -1054-decat INSASI CEA SPUS IISUS HRISTOS CU aL SAU DUMNEZEIESC GLAS pe pamint ) si astfel numai cea gandit , a fost aruncat din Slava Lui Dumnezeu in haurile iadului !aceasta este pedeapsa la pacatul mandriei ,cand orice creatie facuta de MAINILE SFINTE ALE LUI DUMNEZEU ,se vrea mai presus sau se crede mai presus decat CEL CE L-A CREAT , adica CREATORUL , DUMNEZEU care CUPRINDE TOTUL si TOATE CACI ALE LUI SUNT , al carui asezamint la picioare este pamintul , al carui Tron este Cerul si TOATE CELE CE LE-A CREAT cu ale Sale MAINI SFINTE iar CHIPUL SAU , ASEMANAREA SA i-a dat DUMNEZEU creatiei SALE numita om ! insa omul ce face ? unii asculta si aud GLASUL SFANT si CHEMAREA CELUI CE STRIGA IN FIINTA LOR , altii parca aud si ei dar nu asculta GLASUL LUI DUMNEZEU , al sau CREATOR ci asculta pe altul cel rau care cauta sa-l piarda pe Om - din invidia , rautatea , nesupunerea absoluta fata de CREATOR adica DUMNEZEU ATOTTIITORUL .
  si CREZUL ORTODOX , CEL ADEVARAT arata FOARTE BINE ADEVARUL adica IISUS HRISTOS , LUMINA - adica IISUS HRISTOS si CALEA care duce la IISUS HRISTOS , caci pentru a ajunge trebuie mai intai sa ai TRAIREA IN IISUS HRISTOS in CREDINTA ADEVARATA ,CEA ORTODOXA adica sa acepti mai intai ADEVARUL , apoi vei avea LUMINA si apoi DULCEATA TRAIRII IN HRISTOS care nu este alta decat CALEA catre IISUS HRISTOS si care duce la IMPARATIA CERURILOR ,
  "miluieste-ma , Doamne si pe mine pacatosul " sau
  "Doamne , fa Cum Vrei si Ce Vrei cu mine , dar numai in iad sa nu ajung "
  "Doamne , IISUSE HRISTOASE , FIUL LUI DUMNEZEU , miluieste-ma pe mine pacatosul "
  amin!

  • Claudia Stan

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   "Nu cine imi zice Doamne, Doamne..." De multe ori nu mai vedem padurea din cauza copacilor. Si ne erijam in roluri pe care Domnul nu ne-a cerut niciodata sa le atribuim. El ne-a cerut doar sa r

  • Claudia Stan

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   sa ramanem in iubire. Ceea ce e mai complicat decat orice...

 42. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  a treia virtute SFANTA este Dragostea fata de HRISTOS , este FOC CE ARDE IN INIMA pacatul si necuratia iar LUMINA ,ADEVARATA LUMINA nu poate fi TINUT ascunsa , iar ce spui dta de roluri , toti , eu, dta, toti cei care citim acest blogg ar TREBUI SA FIM ADEVARATUL CRESTIN ORTODOX .
  DOAMNE AJUTA !
  AMIN!

  • Claudia Stan

   Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Ce da marturie mai bine: iubirea traita sau cea predicata?

 43. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  si una si alta dar nu separat , atat CEA SPUSA "CEI CE NU SE RUSINEAZA DE MINE SI DE CUVINTELE MELE IN ACEST NEAM DESFRANAT SI PACATOS , NICI EU NU MA VOI RUSINA DE EL IN FATA TATALUI MEU " iar cea TRAITA care vine DIN LUMINA "CEA SPUSA" INTARESTE si PECETLUIESTE MARTURIA ADEVARATA PENTRU HRISTOS ,adic' CREDINTA ORTODOXA si TRAIREA de ADEVARAT CRESTIN ORTODOX !
  amin!

 44. Claudia Stan

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Iubirea devenita ideologie conduce la uciderea in numele iubirii.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Claudia Stan
   Iubirea daca nu este in Adevar, nu este iubire de la Dumnezeu, ci de la diavol. Prima conditie de mantuire este dreapta credinta.
   Te rog sa nu mai faci prozelitism catolic aici. Daca nu te-ai convins de inselarile papei, este foarte trist. Orbirea e prea mare si ne depaseste pe noi ca sa convingem.

   • Claudia Stan

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Unde e prozelitismul? Am vorbit de iubire, nu de catolicism. Iubirea Domnului e atat de mica incat sa o baricadam in interiorul unei singure religii / confesiuni? Cine suntem noi sa-i punem Lui hotare si reguli cum si pe cine iubeste mai mult / mai putin si in ce conditii mantuieste oamenii?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

     @Claudia Stan
     Faci prozelitism pentru ca zici ca tu, catolica, ai iubire fata de cineva. Asa ceva nu exista! Iubirea inseamna a dori mantuirea cuiva. Iar mantuire nu exista inafara Ortodoxiei.
     Din pacate, nu mi-ai urmat sfatul de a citi cu credinta ce ti-am dat. Mergi tot pe ideile tale, care sunt doar dupa mintea ta, dar nu vrei sa probezi ceea ce sfintii au trait, fiind inteleptiti de Dumnezeu.
     Religii sunt mai multe, credinta e una, cea ortodoxa. Hristos nu a lasat mai multe, nu a lasat dezbinare, iar nu toate pot sa marturiseasca adevarat si integral pe Hristos. Diferentele dintre religii arata ca de fapt fiecare marturiseste un "hristos" al sau. Cand de fapt este Unul Singur, neschimbat, asa cum l-au marturisit Sf. Apostoli si Sfintii Parinti de la Sinoadele Ecumenice.

     • Claudia Stan

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Un parinte sfant mi-a spus odata: "Cea mai mare greseala in viata spirituala, care distruge sufletul, e aceea de a pune etichete. Cand pui etichete incetezi sa iubesti neconditionat si cauti scuze convenabile neputintei tale de a iubi".
      Steinhardt: “Mântuirea e o taină a cărei dezlegare, de la caz la caz, se află cu exclusivitate în mâinile Judecătorului Hristos. Judecata sa e înfricoşătoare tocmai pentru că nu este perfect previzibilă şi nu se face prin referire la dispoziţii scrise categorice. A te substitui lui, îmbrâncindu-l şi făcându-i vânt de pe tronul său de judecător si a te aşeaza tu, simplu om slab şi păcătos, pe acel tron şi a hotărî tu, cu neînfrânat orgoliu, cine se mântuie şi cine nu, înseamnă a săvărşi hulă şi blasfemie şi a cădea în păcatul mândriei luciferice. [...] Ambiţia aceasta a diverselor grupuri creştine de a stăpâni monopolul mântuirii este simptom de infatilism intelectual, de totală îndepărtare de la ideea chenozei şi de transformare a spiritualismului propriu credinţei în exclusivism politic. [...] Discuţiile acestea şi sfada între noi (ne place să uităm că nu suntem desăvârşiţi) asupra vocaţiei făpturilor la mântuire se prezintă toate cu un iz de lamentabilă bârfeală şi de spălare a rufelor murdare în văzul satului ori târgului. Ostentaţia, încrederea neruşinată în sine, obiceiul calomnierii vecinului, desconsiderarea funcţiei judecătoreşti a lui Hristos le caracterizează. Este de aceea nimerit să fie cu grijă date la o parte şi înlocuite cu frecvente rugăciuni pentru propria mântuire şi a cât mai multor semeni, precum şi cu fapte şi roade vrednice de mântuire care nici ele, o ştim, nu-s o chezăşie sigură fiindcă mântuirea chiar şi pentru cel drept şi curat tot din mila Domnului se împlineşte, iar nu automat în virtutea faptelor noastre. Poate că şi aici, ca şi în atâtea alte privinţe, calea cea mai bună e a smereniei şi a iubirii aproapelui nostru pe care cum putem pretinde că-l iubim dacă, atât de aprig, de iute, de neînvoielnic, îl menim împărăţiei întunericului şi muncilor veşnice? (Nicolae Steinhardt – „Dăruind vei dobândi”, Editura Mănăstirii Rohia, 2006 – „O pseudoproblemă”, pag. 205.210.211).

 45. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  eu va raspund simplu si nu cu ideologie , pentru mine un crestin-ortodox DRAGOSTEA fata de HRISTOS este si vreau sa fie toata viata " ca a unui prunc fata de mama sa " ca "o singura picatura intr-un ocean IMENS DE IUBIRE " iar HRISTOS este si poate fi "in fratii mai mici" aproapele nostru ;un SFANT PARINTE spunea ' vai mie a venit HRISTOS la usa sa-mi ceara hrana si eu sa nu-i dau drumul si mergand a ospatat pe acel drumet ce se abatuse la chilia parintelui'
  Aceasta-i Adevarata Iubire Fata DE HRISTOS !
  si nu ideologie , sau filozofie si polologhie ! multe cuvinte care nu spun nimic !
  amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*