Parastas la împlinirea unui an de la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie Papacioc

Slujba de pomenire a Părintelui Arsenie la un an de la trecerea la Domnul va avea loc sâmbătă, 14 iulie, ora 11:00, la Mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol. Slujba Parastasului va fi săvârşită de IPS Teodosie şi un sobor de preoţi.

n ajunul zilei de pomenire, a parintelui Arsenie Papacioc, maine 13 iulie, Arhiepiscopia Tomisului organizeaza de la ora 17:00, in Aula Magna a Universitatii “Ovidius”, simpozionul “Arsenie Duhovnicul”, informeaza Biroul de comunicare al Eparhiei Tomisului. Vor reliefa personalitatea parintelui IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, arhim. Andrei Tudor, staretul Manastirii Dervent, pr. Iustin Petre, staretul Manastirii “Sfantul Ioan Casian”, pr. Ilarion Ion de la Manastirea Crucea, si pr. Cezar Axinte. La sfarsitul evenimentului, IPS Teodosie va lansa cartea “Teme augustiniene” a protos. dr. Arsenie Obreja, aparuta la editura Arhiepiscopiei Tomisului.

Părintele Arhimandrit Arsenie Papacioc, duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol timp de 35 de ani, a trecut la cele vesnice pe 19 iulie 2011, după o lungă şi grea suferință. Mormântul său se află în grădina manastirii, lângă izvorul Sfântului Pantelimon.

14 Comments

  1. L-AM CUNOSCUT PE PARINTELE SI I-AM ASCULTAT TOATE CUVANTARILE
    IL RUGAM SA SE ROAGE ACOLO SUS SI PENTRU NOI PACATOSII SI PENTRU TARA ACEASTA CARE A IUBIT-O FOARTE MULT

  2. Minunatul nostru parinte! Sfantul Dobrogei, cum obisnuiam noi sa-l numim, a lasat un gol in sufletele noastre, gol care ne este umplut de minunatele sale scrieri si de nadejdea ca ne-am castigat un mare rugator in ceruri. Vesnica sa-i fie pomenirea!

  3. parintele Arsenie Papacioc a fost un sfant printre oameni prin invataturile si sfaturile lui duhovnicesti pe multi ia adus la calea adevarului la dreapta credinta ORTODOXA.Deie bunul DUMNEZEUsa luam si noi invataturi si sa pasim ca niste copilasi pe urmele acestuia si unde gresim sa luam aminte si cu lacrimi sa cerem iertare lui DUMNEZEU apoi sa ne sculam si iarasi sa luam indreptare cu vorbele lui usor usor clatinandune sa invatam calea DUMNEZEULUI nostru slava . va rog sa ma iertati .

  4. Nu l-am apucat pe Ieromonahul Arsenie, am fost la mare, si am ezitat sa trec pe la Manastirea Techirghiol, iar anul urmator a murit parintele Arsenie. M-am intristat si mi-am indreptat gandurile, spre muntii Neamtului, m-am hotarat sa merg, sa cunosc, un om sfintit, cu fapta, cu autoritate, cu Hristos in El, asa am ajuns la Batiushka Iustin. Cred ca nu e zi, fara sa nu ma gandesc putin, la Arhimandritul Iustin. ********SI CAND MERGEAM IN CLUBURI, LA DANSURI SAU DIFERITE ZAPACELI DE NOAPTE, TOT IMI VENEA IN MINTE CHIPUL DE PUSTNIC AL ARHIMANDRITULUI IUSTIN. SUNT BUCUROS CA AM CUNOSCUT UN ASTFEL DE OM. AM INCEPUT SA TIN LA EL, ESTE UN EXEMPLU PENTRU MINE! E MARELE IUSTIN, PUSTNICUL DIN MUNTII NEAMTULUI, CU BARBA SI PLETELE, CA O COAMA DE LEU, UN LEU AL ORTODOXIEI, UN APARATOR AL NEAMULUI ROMANESC!*********

  5. Greu de crezut ca omul asta a adormit, pentru multi el inca traieste , e in inima noastra. Amintitiva de noi!! asta ne spune stramosi nostri scumpii. Amintiva de noi!! Inima se umple de bucurie pentru ca Dumnezeu nu uita pe cei saraci cu duhu. Sa ne amintim de cei ce au stat si stau inca la baza noastra ca un magnet ce nu poate fi invins nici o data.

  6. Pentru rugaciunile lui, Doamne, miluieste-ne pe noi! Dumnezeu sa-l odihneasca impreuna cu Sfintii Sai!

  7. “Moartea este ziua de nastere a vesniciei tale” – Parintele Arsenie Papacioc

  8. Un an cu Parintele “Dincolo”! In timpul cand era “aici” ne spunea: “Tata,de dincolo o sa va pot ajuta mai mult decat aici” Florenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 Comments