Cum a ajuns România să aibă 22 milioane de avorturi!

Înainte de a citi articolul despre avort, vă punem la inimă cuvintele d-lui Marcel Bouroș care ne oferă soluția pentru renașterea României și pentru spălarea păcatelor neamului românesc din cauza acestei duble crime – avortul.

Am aflat şi eu în sfîrşit, citindu-l pe Pr. Gh. Calciu, de ce nu sîntem uniţi: „Crede şi iubeşte! Credinţa te face liber, iubirea uneşte.” Să mă iertaţi căci eu v-am iubit cel mai puţin.
Fericirea, bucuria, izbăvirea de necazuri şi dacă vreţi soluţia politică a salvării patriei noastre este la îndemîna şi posibilitatea fiecăruia dintre noi: să ne căsătorim la timp şi să facem copii atît cîţi ne dă Dumnezeu!
Închipuiţi-vă cum se uită Dumnezeu la o familie cu 10 copii, o familie în care volens nolens atât părinţii cât şi copiii nu mai sînt preocupaţi de himerele cu care sîntem intoxicaţi, ci sînt ancoraţi în realul vieţii.
Închipuiţi-vă viaţa unui astfel de cuib, închipuiţi-vă o Românie formată din milioane de cuiburi! Va putea fi ea învinsă de NATO sau Moscova?
Să fim noi înşine un astfel de exemplu, să-i sfătuim pe cei apropiaţi, să creăm în mentalul colectiv admiraţia pentru o astfel de familie, să condamnăm crima avortului, să facem fiecare dintre noi pe lîngă rugăciunile obişnuite acatistul Sfinţilor din închisori!
Marcel B.

Numărul întreruperilor de sarcină care au avut loc între 1958 şi 2008 este mai mare decât populaţia actuală a României. Această statistică înfiorătoare demonstrează politicile demografice dezastruoase pe care le-a avut România în perioade diferite ale istoriei sale recente.

“Ar fi trebuit să mai am azi încă şase fraţi, mai mari decât mine. Dar în viaţă nu suntem decât eu şi un frate de-al meu. Ceilalţi sunt în Cer. I-a avortat mama”. Aceste cuvinte, ce aparţin unei femei de 40 de ani, definesc 50 de ani de politică demografică haotică a acestei ţări. Cifrele vorbesc de la sine – 22.178.906 avorturi, făcute în intervalul cuprins între 1958 şi 2008. Datele aparţin Centrului de Calcul, Statistică Sanitară şi Documentare din Ministerul Sănătăţii. Şi mai interesant este faptul că la sfârşitul acestui interval, adică în 2008, populaţia României, conform datelor oficiale, era de 21.504.442 de locuitori. Deci numărul avorturilor din 50 de ani este mai mare decât populaţia actuală a ţării.

Trei avorturi, în medie, de femeie

“Nu ştiu să se mai fi petrecut un asemenea fenomen, într-o altă ţară europeană. Poate doar în Rusia numărul avorturilor să fie mai mare”, ne-a spus Vasile Gheţău, profesor de Demografie la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii din Bucureşti şi director al Centrului de Cercetări Demografice “Vladimir Trebici”, din cadrul Institutului Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române. La care Borbala Koo, director executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală, adaugă diverse statistici, la nivel european, pe o perioadă istorică îndelungată, care arată că media întreruperilor de sarcină din România o depăşeşte pe cea din Vest. La noi revin, în medie, trei avorturi în viaţa unei femei, pe când în Occident o femeie a făcut, tot în medie, cel mult un avort.

1957- legalizarea avorturilor

Specialiştii de la Centrul de Statistică al Ministerului Sănătăţii ne-au spus despre contabilizarea avorturilor din România că operaţiunea a început în 1958. Nu există date mai vechi. An de an se consemna numărul lor – fie că erau la cerere, fie din cauze medicale. Făcute în spitalele sau maternităţile de stat. Anul 1958 are o semnificaţie anume. Pentru că în 1957 s-a emis Decretul 463, prin care a fost legalizat avortul la cerere. Propaganda din anii ’50, pentru avort, desfăşurată în România după tipare sovietice, ne-a fost confirmată de profesorul Gheţău. Rusia sovietică militase, încă de pe vremea lui Lenin, pentru această idee. “Era un ciudat mod de a vedea emanciparea femeii”, remarcă Bogdan Stanciu, preşedintele Asociaţiei “Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi” – filiala Bucureşti. După al doilea război mondial, când România a intrat în sfera de influenţă sovietică, pe lângă multe alte “binefaceri” băgate de Moscova pe gâtul românilor, a fost şi politica în favoarea avortului. Urbanizarea şi industrializarea forţată au distrus practic familia tradiţională românească, plină de copii. Noile principii socialiste o scoteau pe femeia română din gospodăria ei şi o expediau direct pe şantiere şi în fabrici.

1965 – record absolut la întreruperi de sarcină

E la noi o legendă, nefondată, cum că anul de vârf al avorturilor din România a fost 1990, primul an de după căderea comunismului românesc. Atunci s-au făcut 992.265 de întreruperi de sarcină. Dar recordul este în cu totul altă perioadă, tocmai în plin comunism. Mai precis în 1965, când s-au făcut 1.115.000 de avorturi. Legale. Acela a fost anul cu cele mai multe avorturi din România, din totalul statisticii realizate la noi, între 1958 şi 2008. Fuseseră încă două “vârfuri”, mai mici, în 1964 – 1.100.000 de avorturi, şi în 1963 – 1.037.000 de cazuri. Decretul 463 a “produs” 7.521.100 de avorturi, în numai nouă ani, din 1958 până în 1966. Sunt cei mai “prolifici” nouă ani, din acest punct de vedere, ai României!

15.000 de femei ucise de pruncii lor

A urmat o perioadă confuză şi în acelaşi timp tragică pentru românce. Anul 1966 aduce Decretul 770, de care mulţi îşi amintesc ca fiind momentul interzicerii avorturilor. Mai nimerit ar fi să spunem că s-a redus numărul lor. O femeie era obligată să dea naştere copilului, dacă a rămas însărcinată înainte de 40 de ani. Putea să avorteze numai dacă avea deja patru copii sau din motive strict medicale. Numărul avorturilor a scăzut semnificativ, după 1966. Dacă urmărim statistica oficială din intervalul 1967 – 1989, vedem că numărul lor a fost, în fiecare an, de cel puţin 200.000, dar nu mai mare de 430.000 de cazuri. O mare necunoscută este legată de avorturile clandestine. Din datele strânse de Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală rezultă că cel puţin 15.000 de femei si-au pierdut viaţa, până în 1989, din această cauză. Unele foloseau tije, andrele, sonde urinare, altele apelau la “babe”, pentru “tratamente” din plante. Orice cale, numai să scape de sarcină. Multe femei s-au ales, în schimb, cu infecţii grave. Doar cele cu adevărat norocoase au scăpat cu viaţă.

Piaţa neagră a contraceptivelor

Cat despre mijloacele contraceptive, acestea au apărut la noi abia în anii ’70, dar se dădeau numai pe reţetă. Au dispărut însă după 1980, când s-a strâns “şurubul” în politica pro-natalitate. Nu mai găseai marfa asta decât pe piaţa neagră, mai ales în localităţile din vestul ţării, unde se făcea aprovizionarea din Ungaria şi Serbia. Regimul de atunci mergea pe ideea de a creşte populaţia României. Femeile erau ţinute sub strictă observaţie, prin controale ginecologice periodice, obligatorii la locul de muncă. Cele depistate ca fiind gravide erau imediat luate la ochi de autorităţi, să nu cumva să avorteze. Datele oficiale raportau, cu mândrie patriotică, la 1 iulie 1989, că ţara noastră atinsese cota de 23.151.564 de locuitori.

Mai multe avorturi decât naşteri, în anii ’80

E ciudat totuşi un lucru, după cum ne atrage atenţia statistica Ministerului Sănătăţii. Din toată perioada 1967 – 1989, anii 1981 şi 1983 s-au remarcat cu cele mai multe avorturi. În 1981 au fost 427.081 întreruperi de sarcină. Oficiale! Ne uităm apoi la numărul de născuţi vii din acelaşi an – 381.101 copilaşi. Se vede clar ca lumina zilei că în 1981 au fost mai multe avorturi, decât naşteri. Aceeaşi situaţie şi în 1983. Atunci au fost 421.306 avorturi şi numai 321.498 de născuţi vii. E clar că propaganda anti-avort şi “ţării cât mai mulţi copii” nu dădea roadele scontate. Oricum, statistica e cât se poate de clară : în perioada 1967 – 1989, deci pe parcursul a 23 de ani, în România s-au făcut 7.398.210 avorturi.

Liberalizarea de după 1990

O altă etapă în istoria avorturilor a început în 1990, cu Decretul din 26 decembrie 1989, al noii puteri revoluţionare. A patra hotărâre luată de noul regim, după căderea lui Ceauşescu, s-a referit la liberalizarea avorturilor. Aproape un milion de întreruperi de sarcină au fost înregistrate în 1990, în clinicile de stat. Numărul lor a început să scadă, pe parcursul timpului, ajungând la mai puţin de 500.000 – în 1996, sub 200.000 – din 2004, pentru ca în 2008 să fie înregistrate 127.907 cazuri. Cifra totală a întreruperilor de sarcină, din perioada 1990 – 2008, aşadar în 19 ani, se ridică la 7.259.596.

Femeia care a avortat de 35 de ori

“Moda” avorturilor persistă şi azi în România, în ciuda statisticilor care arată scăderea acestei practici. Doctorul Călin Soporean de Spitalul Universitar spune că majoritatea pacientelor sale vin din medii sărace, cu un nivel de cultură limitat. “Mai întâi trec pe la mine, să discutăm. Sunt de toate vârstele. Eu încerc să le fac să-şi schimbe opţiunea. Unele spun că n-au bani să-şi crească copiii, dacă i-ar face. Decizia de-a avorta e de nezdruncinat”, zice medicul. După această discuţie, femeile se programează la sala pentru întreruperi de sarcină. Aici vin zilnic şapte-opt “cliente”. “Vin la noi frecvent femei care au deja la activ câte opt-zece avorturi. Le ştiu deja din vedere. Apar la noi o dată la câteva luni. Când le văd în spital ştiu pentru ce au venit”, ne dezvăluie medicul. Am descoperit o femeie care se “laudă” cu nu mai puţin de 35 de avorturi. Acum s-a oprit, după ce viaţa ei sexuală a ieşit la pensie. “N-am avut nimic. Mă duceam şi lepădam. Parcă bărbatul ştie cum e? El te trimite la spital şi gata. Am făcut şi înainte de ’89, şi după ’89. Şi la spital, şi la babe. Am avut noroc, că nu s-a lipit nicio boală de mine”, oftează doamna. Consolându-se totuşi cu cei patru copii ai ei pe care i-a născut. Unul din cele mai dure canoane bisericeşti, în privinţa avortului, spune că femeia care îşi leapădă pruncul cu ierburi otrăvitoare nu mai are voie să vină la Sfânta Împărtăşanie timp de 20 de ani. Ştiaţi de asta? “M-o ierta Dumnnezeu”, speră cucoana, şi-şi drege baticul negru pe cap. De parcă ar purta doliu…

Operaţia oarbă

Femeile de peste 35 de ani sunt sfătuite de doctori să-şi pună sterilet, pentru a evita “operaţia oarbă”, cum este cunoscut avortul. “Operaţia are un anumit grad de risc, cu precădere la femeile cu avorturi multiple, la care colul uterin devine flasc, după întreruperile de sarcină precedente. Riscul de perforare a colului este mare, în asemenea cazuri”, ne explică specialistul. Categoriile sărace preferă avortul, din câte am observat. Dar operaţiunea nu-i nici pe departe ieftină. Un avort costă, oficial, 300 de lei. E taxa de la Spitalul Universitar din Capitală. Mai plăteşti încă 40 de lei pentru consultaţie. Contraceptia, în schimb, e mult mai convenabilă, financiar vorbind, ne-a explicat acelaşi medic – cel puţin 20 de lei pentru cel mai ieftin sterilet şi tot atât pentru o folie cu pilule. “Sunt fete tinere care cred că pilulele îngraşă şi atunci nu le iau. Iar femeilor mature le e teama să folosească steriletul, de teama unor boli”, explică doctorul Soporean, plusând cu informatii pe care le ştie de la colegi de-ai săi din mediul rural – mai sunt şi azi femei, la ţară, care ajung pe patul de spital cu infecţii grave, după ce au încercat, singure sau ajutate de cine ştie ce “experţi” locali, să-şi lepede fătul, prin metode primitive.

Record la adolescente însărcinate

Mentalitatea pro-avort pare să se transmită de la o generaţie la alta. România e la ora actuală una din ţările “de top” ale Europei, în privinţa adolescentelor care rămân însărcinate, arată un studiu din 2009 al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală. Numărul cazurilor ajunge la 47.000, în fiecare an. Aproape jumătate din ele avortează. Aceeaşi organizaţie arată că, pe de-o parte, aproape toate româncele cunosc cel puţin un mijloc de contracepţie, dar, pe de altă parte, numai 40% dintre ele folosesc o astfel de metodă, pentru a evita o sarcină nedorită. “Avortul s-a banalizat, ca emoţie. E o lipsă de atitudine faţă de propriul corp, o desconsiderare faţă de propria ta fiinţă. Sunt femei care, mergând azi să avorteze, reproduc de fapt comportamentul mamei, care, la rândul ei, a fost pe vremuri la chiuretaj”, ne explică profesor universitar doctor psiholog Aurora Liiceanu.

Nu se mai dau contraceptive gratuite

Doctorul Călin Soporean, de la Spitalul Universitar, se ocupă de cabinetul de planificare familială din această unitate sanitară. El spune că de anul trecut, din luna octombrie, nu s-au mai primit contraceptive gratuite. Astfel de materiale sunt distribuite categoriilor defavorizate – şomere, studente, eleve. De peste zece ani există această prevedere legală. “Sper să se rezolve cât mai curând problema, pentru că, de când nu se mai dau, a scăzut adresabilitatea la cabinet”, zice medicul. O ştire similară, din martie anul trecut, de la Maternitatea “Bega” din Timişoara, referitoare la lipsa contraceptivelor gratuite, demonstrează că ceea ce se întâmplă acum la Spitalul Universitar din Bucureşti nu e un fapt izolat. De la Ministerul Sănătăţii nu ne-a venit o clarificare în privinţa acestei situaţii, deşi am solicitat-o.

“Aoleo, aşa multe avorturi?” – exclamă politicienii

Ce am învăţat, ca popor, după cei 50 de ani în care a existat în ţara asta o adevarată “industrie” a întreruperilor de sarcină? Primul răspuns a venit de la Bogdan Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro-Vita Bucureşti. El s-a dus cu statistica asta la Parlament, pe la diverse comisii sociale şi economice. “Toţi exclamau – aoleo, aşa de mulţi?”, povesteşte Bogdan reacţia politicienilor noştri, când au aflat de cele peste 22 de milioane de avorturi făcute în România. Şi s-a luat vreo măsură? “Nimic. Se discută, se fac comisii”, conchide şeful asociaţiei, care solicită autorităţilor o schimbare de atitudine în privinţa susţinerii familiilor cu copii.

“N-am învăţat nimic, după 50 de ani”

La întrebarea noastră a răspuns şi Borbala Koo, director executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală. “Ce s-a învăţat, de la revoluţie încoace? Nimic! În şcoală nu se face educaţie sanitară. Sloganurile legate de educaţia sanitară, sexuală, sunt în continuare sterile. Cât timp au fost bani din UE şi din SUA pentru campanii în favoarea contracepţiei, pentru evitarea avortului, s-au organizat acţiuni la nivel naţional pentru informarea populaţiei, s-au înfiinţat cabinete de planificare familială. Dar şi acestea au fost reduse, ca număr, în ultimii ani. De la 400 au mai rămas 160, toate la oraş, iar cele existente sunt din ce în ce mai puţin vizibile, în cadrul clinicilor”, mi se spune.

Cifre ascunse de clinicile private

Statistica oficială, de după 1990, este pusă totuşi între “paranteze” de o asociaţie care militează împotriva avorturilor. Avem datele întreruperilor de sarcină din unităţile sanitare de stat. Nu există, în schimb, rapoarte similare din clinicile private. Specialiştii de la Centrul de Statistică al Ministerului Sănătăţii ne-au confirmat problema. Ei solicită clinicilor private statistica anuală. Dar informaţiile nu ajung la autorităţi. Legile actuale nu prevăd o constrângere pentru cei care refuză acest lucru. De situatia asta ne-a vorbit şi Bogdan Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro-Vita Bucureşti. Organizaţia sa a început, cu trei ani în urmă, să strângă informaţii despre numărul întreruperilor de sarcină care se fac anual în România, în spitalele de stat şi în clinicile particulare. Concluzia e că cifrele Ministerului Sănătăţii sunt subraportate, la nivelul întregii ţări. “Situaţia este cauzată de lipsa de comunicare sau de comunicarea incompletă a datelor de către mediul sanitar privat, cu o pondere în creştere, în ultimii ani, dar şi de tendinţa de ocultare permanentă, observată de noi în timpul documentării. Metodele sunt felurite, de la îngreunarea accesului, până la răspunsul în bătaie de joc, la întrebări adresate în baza liberului acces la informaţiile de interes public”, susţine interlocutorul nostru.

“Nu mai văd nicio ieşire”

Previziunile făcute de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare arată că populaţia României ar putea ajunge, în anul 2050, la vreo 14 milioane de locuitori. La rândul ei, Organizaţia Naţiunilor Unite pare ceva mai optimistă – 15, 9 milioane. În 2007, profesorul Vasile Gheţău, directorul Centrului de Cercetări Demografice al Academiei Române, a publicat un studiu care tratează această problemă dureroasă – “Declinul demografic şi viitorul populaţiei României”. Expertul a recomandat atunci autorităţilor o serie de măsuri, pentru a se evita un viitor sumbru. “România are nevoie de o politică familială elaborată cu multă grijă şi responsabilitate, clară, stabilă, orientată spre perspectivă, care să nu urmarească efecte imediate şi care să aibă consensul clasei politice, al societăţii civile, al opiniei publice şi al specialiştilor. Alocaţia de stat pentru copii, diferenţiată ca nivel şi orientată prioritar spre familia cu doi şi trei copii, ca şi alte forme de stimulare financiară, ar trebui să constituie componente ale unei astfel de politici “, arăta expertul în lucrarea sa. La patru ani de când a scris aceste rânduri, profesorul Gheţău ne-a spus acum că “după toate amputările ajutoarelor pentru mame şi pentru copii, din ultima vreme, nu mai văd nicio ieşire din situaţia dezastruoasă în care ne aflăm”. Practic, pe măsură ce trece timpul, lucrurile vor fi tot mai greu de schimbat.

În 2010 s-au născut 209.000 copii, cel mai mic număr din 1955.

de DAN GHEORGHE | România Liberă

27 Comments

 1. Fraților, eu cred că s-a cam terminat cu noi, ca neam. Uite că tot o ținem pe-a noastră, ne ucidem copii cum ne schimbăm chiloții și nu vrem, nici în ruptul capului, să ne pocăim, să ajungem la metanoia. Femeia de articol cu 35 de avorturi, dar și soțul care a trimis-o, indică clar mentalitatea românilor: „Ei, viața e grea, ne iartă Dumnezeu.”. Păi strămoșii noștri nu au dus o viață mult mai grea, și totuși făceau copii? Asta pentru că suntem atașați de cele pământești și că ne-am lăsat în mâna plăcerilor trupești, de asta ni s-a întunecat și mintea și inima. Și de asta sunt, practic convins, de sfârșitul acestui popor, pentru că prea mult, prea mult ne-am scăldat în sânge și nu vrem să ne pocăim. Dacă stai de vorbă cu oamenii și încerci să le explici, majoritatea încep fie să te justifice, fie să facă habotnic sau nu știu cum și nu îi poți scoate din a lor, puțini sunt atinși cu adevărat. Nu a spus sfântul Arsenie Boca că vor ajunge să ne „stăpânească” țiganii, din pricina avorturilor? Țigăncile avortează mult mai puțin ca româncele. Vor scăpa în cel mai bun caz, cred eu, insulițe dintr-un continent, rămășițe, căci avem mulți Martiri și nu se poate ca jertfa lor să nu dea nici un fel de roade, chiar dacă masa a mers împotrivă. Numai mâna Lui Dumnezeu, supranatural, mai poate schimba ceva. Dincolo de asta, noi nu mai putem spera decât să scăpam, precum spune și în Sfânta Scriptură, decât o ureche din colții lupului care a sfâșiat oaia. Țigăncile avortează mult mai puțin ca româncele. Un singur copil dacă salvăm de la moarte, merită.

 2. De acord cu Prahoveanu!
  Suntem un popor de ucigasi!
  Lasand la o parte pacatele personale (si de alt tip/gen nespovedite, fara pic de remuscare/parere de rau) pacatul uciderii de prunci este infiorator de mare la romani….am discutat/discut cu multe femei (de toate varstele, de altfel cum/se/’cade’ la prima vedere) care, marturisesc cu nonsalanta pacatul uciderii a ‘N’ nr.de prunci (unele nemaistiind nici nr.exact) motivand ca ‘asa era pe vremea lor si ca, ASA FACEA/FACE TOATA LUMEA).
  Nu ma mai mira DE CE suntem la mana tuturor gagautilor si gusatilor, tuturor ordinarilor….de aproape iti iese sufletul de suparare si nervi!
  Am semanat VANT, culegem FURTUNA….
  Si eu am sentimentul la fel ca Prahoveanu’ ca suntem in prag de sfarsit de neam si ca ne vor calca in picioare (ca in teasc) alte neamuri pentru rautatea si nevrednicia de a fi crestini; martirii poporului asta au suferit mult si greu DAR cea mai mare si rea suferinta a fost cea sufleteasca datorata sentimentului ACUT de parasire din partea fratilor lor cre(s)tini la aratare dar – in fapt – fara de niciun Dumnezeu!

 3. De aceea se şi vede care e răul cel mai mare: sărăcia.
  Motto :”De aceea se şi vede care e răul cel mai mare: sărăcia. Sărăcia e izvorul tuturor relelor din lume (s.n.): boala, blestemul beţiei, furtişagul, zavistuirea bunurilor altuia, traiul rău în familie, lipsa de credinţă, răutatea, aproape toate sunt câştigate sau prin sărăcie proprie sau, atavistic, prin sărăcia strămoşilor.” – M. Eminescu, din articolul ”Frază şi adevăr” publicat în ziarul ”Timpul” în decembrie 1877.

 4. Foarte bun, articolul! Dar adevarul este dureros. Pur si simplu s-a schimbat structura familei de altadata si nu se mai pune accentul pe nasterea de copii, ci doar pe progresul economic al familiei la standardele consumeriste. Iar la oras cu salarii mici se pot creste f greu multi copii. Iar noi suntem peste tot presati de ideea ca un parinte bun aduce multi bani si creste copilul sau cei doi copii la standarde f inalte din punct de vedere financiar. Daca se gaseste cate o familie cu 3-4 copii deja este aratata cu degetul fiind etichetata drept sectara sau inconstienta. Scopul lumii a devenit sa produca copii de bani gata care sa nasca si ei la randul lor putini copii, daca se poate deloc. Femeile de asta au cariera pentru ca nu fac mai mult de 2 copii. Altfel cine si-ar permite bona la 3 copii? Pur si simplu familia contemporana este construita artificial dupa masura visiteriilor nesatule ale corporatiilor care se hranesc din banii cu care romanii se chinuiesc sa creasca cei 2 copii maxim. Infertilitatea din ziua de azi este si ea la cote maxime pentru ca traim ca sa muncim, nu muncim ca sa traim. Iar femeia nu mai are niciun rost in familie, ci doar in afara ei. In sanul familiei trebuie sa munceasca doar bona sau mama pensionata. Unde este familia de altadata? Unde sunt femeile sanatoase care munceau si la 80 de ani in ograda si nu pateau nimic? Am ajuns sa avem tinere carora la 20 de ani nu le mai functioneaza sistemul endocrin si le inceteaza activitatea hormonala pe fondul unor dezechilibre uriase. Totusi trebuie sa incepem sa schimbam un pic mentalitatea noastra, sa nu mai spunem ca “in vremurile noastre nu se mai aplica cutare sau cutare” pentru ca asa vom face jocul acesta consumerist la infinit si ne vom pierde neamul, credinta si identitatea. Vom ajunge o masa de oameni fara principii si vom muri cu numele in credinta dreapta. Atat.

 5. @ Preoteasa Alexandra
  Bine ai spus, însă vezi, noi nu vom lua aminte. Iar căderea aceasta a fost facilitată, evident, de altele mai vechi, astăzi poate uitate, de care nu ne-am pocăit, încă de dinainte de comunism sau interbelic. Poate totuși Dumnezeu va face acel miracol.

 6. Se confirmă falsitatea expresiei că suntem creștini de 2000 se ani! Prin ce se manifestă Creștinismul nostru?… Prin forme fără fond!!!… Tot în acest context, aproape că este o certitudine faptul că neglijăm Sfințenia Dumnezeirii în Adevărul ei Duhovnicesc (sau Spiritual) în favoarea grijii de a nu greși față de Instituțiile lutești „alocate” Luminării… Din păcate, o spun cu reală părere de rău, cam la atăta se rezumă „Creștinismul” nostru…

 7. Ne pierdem identitatea ca Neam si popor cu astfel de crime si atat de multi prunci ucisi ganditi-va simplu , oare cati puteam fi ca numar , romani crestini ortodoxi in aceasta Tara crestin ortodoxa numita Romania !
  s-a ajuns la astfel de cifre printr-o indobitocire masiva a populatiei prin canale tv massmedia , tv swouri , canale national geographic , discovery … ca suntem prea multi si trebuie sa nu ne mai inmultim sa nu saraceasca cumva pamintul ca sa fie puse in aplicare planurile ocultei internationale de a injumatati populatia si de a fi controlata mai bine prin imputinare sau injumatatire …
  Sa constientizam ca acel sange nevinovat striga din pamint catre DUMNEZEU si sa ne fereasca Bunul DUMNEZEU de a Sa Manie DUMNEZEIASCA cand se va porni de la un capat la celalalt al pamintului si sa ne oprim de la aceste faradelegi strigatoare la Cer , inainte de a fi prea tarziu !
  amin!

 8. Cea mai diabolica si perversa lovitura a fost data de virful satanistilor prin inventia operatiei de cezariana. O femeie nu poate sa faca mai mult de 3 cezariene.Deci din start se limiteaza numarul, delicat (pentru binele si silueta mamei) Mare pacaleala,insa multe femei cad in aceasta capcana,fiindca cei care sunt aproape de ele nu explica in mod voit, viitoarelor mame, pericolul nasterii prin cezariana.

 9. Intelegeti Odata Pentru Totdeauna , televizorul este ‘Icoana ‘ lui antihrist , a tuturor capetelor fiarei ,…
  prin ‘gandeste cum vrem noi ‘ sau ‘ faci cum vrem noi ‘ se face marea manipulare psihovizuala , a unei intregi mase de oameni controlata prin aceasta tehnica psihovizuala !
  si ce s-a spus si scandat cindva , este Perfect Adevarat , valabil si astazi , in zilele noastre
  Cu Televizorul Ati Mintit poporul !
  Treziti-Va Romani Crestini Ortodocsi !
  sa ne trezim , inainte de a fi prea tarziu !
  DOAMNE Ajuta la ADEVARATA ORTODOXIE ,
  amin!

 10. Satana a lucrat in lume, inca cu mult timp in urma ,cu privire la renuntarea femeilor ,de a naste multi copii .Sistemul antihristic dracesc ,foarte abil ,a promovat emanciparea femeii in lume ,
  acceptarea ei in functii mari din guverne si nu numai ,egalitatea sau chiar superioritatea ei
  fata de barbat ,grijile femeii de a aduce salar in casa ,de a munci cot la cot cu barbatul (ceea ce
  Dumnezeu nu a lasat ,ci barbatul trebuie sa munceasca pt a intretine femeia ,care trebuie sa creasca si sa educe copiii ,acesta fiind rolul ei pe pamant ,aducand pe lume multi copii ),
  culminand cu avorturile ,ceea ce inseamna renuntarea la copiii care “nu-i asa ? ,Nu are cine sa-i creasca (pt ca femeia are slujba ),nu are ce sa le dea de mancare (pt ca viata e grea si saracia a cuprins omenirea ),pt ca nu le poate asigura un viitor frumos” (pt ca lumea a evoluat ,luxul si confortul a cuprins Pamantul ) ,pt ca mandria si patimile stapanesc Planeta si pentru ca ,
  credinta in Dumnezeu ,a slabit foarte mult .
  Femeia in lume ,nu mai reprezinta ,femeia pe care a lasat-o Dumnezeu pe Pamant ,
  nu-si mai indeplineste rolul ei de perpetuare a speciei umane ,decat daca are bogatii si trebuie sa le mosteneasca cineva ,atunci “programeaza “un copil sau cel mult doi , ca sa nu se complice
  si sa cresca mai multi .
  “Imbunatatirea “statutului femeii in lume , a contribuit foarte mult ,la renuntarea perpetuarii speciei umane in lume .

 11. @Maria,

  exact aici este punctul vulnerabil al romanilor. Suntem educati in spirit feminist, romancele nu mai depasesc doctrina feminista. In occident feminismul si-a dat in petec deja si lumea constientizeaza efectele nefaste ale emanciparii femeii in lume. In orient, unde a fost comunism, femeile nu au apucat bine sa guste din satisfactiile corporatiste. Inca mai sunt tinere care isi doresc in viata sa devina manageritze, sefe de departament in companii celebre. Dilema lor in ziua de astazi este ca nu le ajung banii sa isi ia leasinguri cat mai bune, sau sa faca rate decente la o banca. Problema lor este foarte rar tocmai esentialul: cum sa imi cresc copiii, cum sa ii fac pe toti asa cum a randuit Dumnezeu? Barbatii au si ei mentalitati din acestea alterate, ei vor femei emancipate, de cariera, nu vor femei care sa faca multi copii si sa pice in carca lor intretinerea intregii familii. In Romania femeile sunt parca mai afectate de feminism decat in alte parti unde feminismul este deja perceput ca nociv si anti-familie. Noi inca nu am deschis ochii. Noua inca ni se pare ca avem nevoie de mai multi bani, ca familia romaneasca se distruge din cauza lipsei banilor. De fapt nu realizam ca pierim din cauza ca nu mai avem rostul nostru in lume, nu mai dam lumi preoti si oameni de meserii si vocatii ca altadata. In invatamant nu mai vin generatii de copii, pentru ca lumea nu ii mai naste. Ne minunam ca totul e in deriva desi lumea face putini copii si nu isi asuma raspunderea asta cum trebuie. Este exact invers, cu cat nastem mai putini copii, cu atat mai greu o vom duce pentru ca devenim mai slabi, mai vulnerabili, femeile se masculinizeaza si devin niste pseudo-barbati cu nivelul de testosteron crescut si incapabile sa mai tina sub control o gospodarie. Tinerele de 18 de ani de altadata stiau sa tina o casa pe mana lor. Astazi la 30 de ani abia reusesc sa se marite femeile moderne. Este dramatic cum a ajuns familia romaneasca. In timp ce inainte casatoria era totusi conditionata de repartita comunista in fabrici unde te angajai cu sotul, acum este mai rau, te angajezi inainte sa te mariti si ajungi sa nu te mai mariti uneori. Si acestea nu sunt exceptii, ci au devenit o regula sociala. O noua ordine sociala. Si aceasta mentalitate duce global la reducerea populatiei dar si la spalarea pe creier a generatiilor care au supravietuit biologic avorturilor si metodelor feministe de a suprima traditia noastra crestina. Singura solutie este sa renuntam odata pentru totdeauna la comfortul consumerist, sa nu mai mergem dupa valurile reclamelor si tuturor leasingurilor si joburilor care ne rapesc libertatea. Trebuie sa alegem constient. Sa cladim familii dupa Sfintii Parinti si sa gandim de doua ori inainte sa luam decizii de familie. Sa devina exceptii familiile care au copii crescuti de bunici si bone, numai in cazuri necesare sa se aplice pogoraminte. Multi vor spune ca e imposibil in ziua de azi sa traiesti dupa modele traditionale. Poate e imposibil pentru o mama singura, sau pentru niste categorii speciale, insa regula generala trebuie sa devina alta, altfel nu vom putea subzista dupa principii crestine. Daca vom merge dupa valul consumerist, femeile vor face in continuare planning familial pentru a nu afecta linia carierei lor sau a locului de munca ce asigura plata ratelor lunare si a masinilor cumparate tot in rate. Daca vom trai asa cum dicteaza societatea vom face mai departe aceleasi compromisuri pentru ca din 1000 de lei nu vom putea sa platim si rate si sa crestem si cati copii ne da Dumnezeu. Va trebui sa alegem!

 12. Da !
  Modernismul satanic a distrus familia crestina ,intemeiata de Dumnezeu.
  Goana dupa cele materiale ,dupa lux ,ambitiile prostesti de a egala pe altii ,acumland averi ,
  cu alte cuvinte ,interesul pt aceasta lume ,ignorand viata Vesnica de dupa moarte .
  O familie cu multi copii ,nu are sanse sa “tina pasul “cu modernismul satanic ,de imbuibare si consum ,in detrimentul altor oameni dornici de un trai ,la fel ca ceilalti ,atunci acestia, uita rolul lor de procreere ,asa cum a lasat Dumnezeu si renunta la copiii care i-ar “incurca “in realizarile lor .
  Diavolul a dat si legi prin asa zisa demo(n)cratie si libertate a cuplurilor ,au dat dezlegare la avorturi ,in loc sa le interzica si sa introduca pedeapsa cu inchisoare la fel ca pt ucidere ,
  salvand multe vieti .
  Aceste legi favorabile uciderilor in masa ,sunt acceptate de tot Occidentul ,sursa tuturor nelegiuirilor .
  Modestia sau Smerenia care fac din viata omului ,o viata placuta lui Dumnezeu ,au disparut cu desavarsire ,fiind inlocuite cu mandria ,slava desarta ,viata de lux si necredinta in Dumnezeu .

 13. Lucrul acesta (genocidul pruncilor) nu-l mai schimba nimeni. Poporul roman e in cadere libera.

  – Inchinatori ai lui baal si moloh
  – varsatori de sange de prunci, mai sangerosi decat barbarii
  – cruzi, nemilosi, inumani, arunca cu pruncii la canalizare de parca ar fi servetele de nas
  – negri precum satana, se scalda in pacura placerilor
  – distrusi sufleteste de satanizor (televizor)
  – manjiti de bani europeni (masonici) pana peste cap
  – calauziti de lene si trandavie crunta
  – taiati complet de la Sfanta Liturghie
  – hulitori si blasfemici de cele Sfinte
  – inradacinati adanc in vicii si obiceiuri daunatoare
  – manati de la spate de mandrie, potrivnici ai smereniei
  – gadilati la talpi de mirajul confortului (totul la buton: apa, caldura, mancare, haine, transport, educatie, etc)
  – pervertiti de pornografia internetului
  – sodomiti, gomoriti
  – practicanti ai divortului si casatoriei de proba
  – concubini de la varste fragede (in popor ei isi zic ca sunt prieteni, desi prietenia nu inseamna sa iti arunci hainele de pe tine complet). Citez: “Cei ce ce traiesc necununati, sunt cu sabia scoasa permanent impotriva lui Dumnezeu” – Pr Nicolae Tanase
  – atrasi de moda si modern (doua cuvinte satanice)
  – risipitori (dau 1500 lei pe un tv led si cel mult 10 lei pe o Icoana)
  – robiti de stomac si gusturi rafinate (cele patru posturi sunt demodate si fara gust)
  – biruiti de gatlej si bauturi scumpe
  – carcotasi si nemultumitori la orice obstacol in viata
  – etc.

  Exceptiile de la regula sunt crestinii care inca mai respira duhovniceste, insa si aceia sunt putini. 2-3 % din totalul populatiei.

  Da ! Se mai poate schimba ceva: dar e nevoie 100 de preoti cucernici care sa cutreiere tara, si sa zica lucrurilor pe nume. Sa strige sus si tare, precum Sfantul Ioan Botezatorul. Sa nu se teama. Sa fie nebuni pentru Hristos.

  Bine a zis poetul Ioan Alexandru. Suntem un popor de criminali.

  Cand auzim la tv sau citim in ziare de un criminal care a ucis un om, pentru bani sau alte lucruri lumesti, ne scandalizam cu totii si il acuzam foarte dur (” Sa mai iasa de la puscarie cand l-oi scoate eu” …zice lumea) ….DAR ….cand o mama si un tata, isi omoara pruncii in pantece sau ii lasa sfartecati pe mesele si in cosurile de gunoi de la ginecologie, atunci nu spunem nimic. Nu ni se mai pare asa grav sau asa dureros. Rusine !!!
  Cum poate cineva sa ingaduie unui criminal (ginecolog) sa ii taie copii in pantece ?
  Cum poate o mama sau un tata sa lase sa i se faca copilul bucati, rupt si zdrentuit de chiureta, clesti si alte instrumente de tortura ?
  Cum poate cineva sa se numeasca MEDIC, din moment ce el distruge vieti ? Oare e corect sa se numeasca medic, sau corect ar fi sa se numeasca UCIGAS DE COPII ? Ce „juramant” a depus acel doctor ? A fagaduit ca va salva vieti, dar iata ca le distruge.

  Asasini platiti (de parinti) = acestia sunt medicii care fac avorturi. Doctore ! ai jurat fals. Minti cu nerusinare ca vei ocroti viata, cand de fapt tu te faci VANATOR al vietii.

  Prosti, blegi, si orice dar nu BARBATI = acestia sunt „barbatii” care lasa copiii tocati in bucati. Barbatia inseamna cu totul altceva. Inseamna sa duci TOTUL (necazuri, greutati) cu demnitate si cu fruntea sus. Inseamna sa nu te lasi niciodata biruit si sa dai totul pentru familia ta, pentru tara ta, pentru Dumnezeu care te-a zidit si care te-a lasat BARBAT, nu carpa.

  Vrajitoare si hulitoare ale Maicii Domnului = acestea sunt femeile care isi masacreaza copii din pantece ani la rand, si care dupa ce nasc peste ani un copil, au curajul sa se mai numeasca MAME. Valabil si pentru cele care iau anticonceptionale (care de fapt sunt medicamente avortive : chiar daca ce sunt inghitite, conceptia are loc dar copilul moare de foame in uter pt ca nu reuseste sa se lipeasca de uter si sa se hraneasca, si ESTE ELIMINAT PRIN CICLU direct la WC)

  Etnocid – asa zicea parintele Nicolae Tanase ca face poporul roman. Se autodistruge!

  Credeati ca „doctorii” nazismului au pierit ? NU, in nici un caz !!! Acum avem mii, zeci de mii, milioane, de Mengele impanziti in toata lumea. Ucigasi si dusmani ai Maicii Domnului !!! Maica Domnului a fugit in Egipt sa scape viata pruncului Iisus.
  Noi insa ce facem ? Fugim dupa Irod (baal,moloh) ca sa ne taie pruncii, in mod voit. Si nu oricum, ci cu BANI, cu BANI platind „medicului”operatiune de ucidere (avortare) a rodului iubirii dintre cei doi. Cei doi care nu vor sa fie si al treilea, si astfel familia sa fie intreita asemenea PreaSfintei Treimi.
  O familie fara copii este nedesavarsita si nu se poate asemana cu Sfanta Treime – Pr . Nicolae Tanase
  -intr-un fel este dragostea dintre soti
  -intr-un fel este dragostea fata de parinti
  – si intr-un fel este dragostea pentru copii tai.
  Chiar daca nu sunt original, vreau sa zic si eu ca Pavel: „As vrea sa fiu anatema de la Hristos, numai sa nu mai existe sau se mai faca vreun avort vreodata”

  CE FRUMOS SI DIVIN este sa fii strigat: MAMA !! TATA !!
  Este asemenea unei rugaciuni catre DUMNEZEU!
  – Mama, unde esti ? Mamico.
  – Tata, ajuta-ma ! Taticule.
  – Tata Ceresc miluieste-ma !
  Ce adresari minunate, ce cuvinte UNICE.

  Si ce tragedie pentru cei ce nu vor sa le auda rostite.

  Vi se pare ca am fost dur pe alocuri?!. Asta e o bataie pe umar, comparativ cu cele viitoare ce vor zdruncina poporul roman: foamete, razboaie, robie, prigoana, si multe altele.
  Cine seamana vant culege furtuna ! Iar noi am imbibat pamantul cu sangele copiilor avortati. Ganditi-va numai la ce „roade” vom „culege” !?!?!?
  DUMNEZEU sa ne ierte ! Ne-am luat la tranta cu EL, plecandu-ne genunchii la printul intunericului, izgonind astfel pe IMPARATUL LUMINII.

  PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu, nu ne uita pe noi ucigasii de suflete si de neam.

 14. ce roade vom culege …
  roade amare si otravitoare , vom culege Mania Sfanta a lui DUMNEZEU , peste acest popor daca nu ne oprim din aceste faradelegi strigatoare la cer !
  a fost intinsa o imensa capcana de slujitorii lui antihrist , antihristii sau dracii fara coarne , rockfellerii care s-au deconspirat prin Aaron Russo , cand au spus “am creat miscarea feminista “, emanciparea femeii , ‘femeia moderna’ aceea care inclina spre omorarea de prunci prin blestematul de plannning familial , avorturi ;
  din start , omul se crede insasi DUMNEZEU , punindu-se in locul lui DUMNEZEU , crezand astfel ca prin aceste contraceptive , planinguri ,avorturi in definitiv ucidere de vieti , poate sa-si asigure un trai bun si placut pentru sine -si .
  Dar nebun , cum este omul , nu se gandeste la Cel care i-a dat viata pe acest pamint si l-a pus in pintecele mamei sale , poate sa-i rastoarne planurile marsave intr-o clipa !
  pina si animalele , inteleg si respecta mai bine Porunca data de DUMNEZEU , de ‘cresteti si va inmultiti’ ;
  dar noi , oamenii ne scaldam in placerile trupesti peste masura , desfraul peste masura , distractie , placere si ‘poalele puse in cap ‘ pentru ca asa ne-au educat rockfellerii cu TELEVIZORUL !
  ‘nu vrei sa ai copii , nu te mai culci barbat cu femeie ‘ spune in Sfant Parinte al ORTODOXIEI !
  femeile cat si barbatii care le aproba si incurajeaza , astfel , femeile din ziua de astazi sunt femei usoare unde dezmatul si stricaciunea interioara li se citesc pe fata , plecate spre slutenia trupeasca prin toate asa zisele emancipari retezarea parului , vopsirea parului in diverse culori mai ceva ca maimutele sau clovnii de circ , haine cat mai scurte , ‘boitul’ buzelor si al ochilor , hulind astfel pe DUMNEZEU , pentru ca nu ne-am nascut cu acestea atat femeile cat si barbatii !!!…
  aceasta este ‘femeia moderna’ promovata de antihristi si am uitat de acea femeie simpla , fara podoabe , de imbracamintea decenta si de bun simt al smereniei si al iubirii fata de Maica DOMNULUI si fata de DUMNEZEU !
  astazi , femeile se imbraca si fac toate , ca sa fie ‘in pas cu moda ‘, sau ‘arat ce am ‘ ( moda creata tot de necuratu prin rockfelleri ) cat mai smintitor , pentru ca in pas cu moda se poate sminti si aluneca cat mai usor spre iad !si tot in pas cu moda , femeile ucigase cat si barbatii partinitori la acestea , omoara si pruncii tot in pas cu moda , sau in pas cu necuratu ala cu coarne !
  Sa intelegem Odata si pentru Totdeauina, sa nu aprindem pamintul de MANIA SFANTA A LUI DUMNEZEU , ce vine pentru aceste pruncucideri ,
  sa fim Adevarati Crestini Ortodocsi , in fapta si cuvant
  amin!
  http://www.youtube.com/watch?v=DIeL4ICS9O0

  http://www.youtube.com/watch?v=yWb_MP-xgyk

 15. @Marian,
  este important ca oamenii sa si aplice o alta mentalitate de familie. Putini sunt cei care cred ca Dumnezeu ii poate hrani, ca poate inmulti pestii si umple mrejele goale ale lor, asa cum astazi au umplut mrejele Sfintilor Apostoli. Cei mai multi cred ca salariul te mantuieste din foamete, cei mai multi cred in sefii lor mai mult decat in Dumnezeu. Si atunci fac orice le cer sefii, in loc sa caute mai intai Imparatia lui Dumnezeu. Putini sunt cei care o cauta, multi nu cred ca li se va adauga ceea ce Hristos promite. Preferam adesea sa ne incredem in noi insine, si pescuim la mal, in loc sa manam mai la adanc, asa cum indeamna Hristos. Acolo, prin credinta, acolo este bogatia de peste, acolo se umplu mrejele, la adancul credintei.

  @crestinul ortodox
  psihologia femeii moderne este atat de subtil modificata dupa noile reguli corporatiste, incat atunci cand vii si vorbesti despre Sfintii Parinti si femeia crestina, esti trimis la ospiciu, ti se explica cu nonsalanta ca nu se mai poate trai ca in secolul 14. De ce nu se mai poate trai? Pentru ca nu credem ca putem. Traim dupa credinta noastra. Daca crezi, poti. Daca nu crezi, nu poti. Dumnezeu adauga cele necesare omului daca el cauta mai intai Imparatia lui Dumnezeu. Daca o vom cauta, ni se vor adauga celelalte prin munca cinstita si potrivit firii noastre, barbatul sa faca cele ale barbatului si femeia cele ale femeii. Rolurile lor sunt astazi confuze, desfiintate ideologic si abuziv in societate. Dar cine crede ca poate birui, acela va rabda pana in clipa cand Dumnezeu va birui in viata lui si va face viata lui dupa inima lui. Psalmul acela atat de frumos spune “sa iti dea tie Domnul dupa inima ta, tot sfatul tau sa il plineasca”. Daca avem sfaturi conforme cu voia lui Dumnezeu, o sa le plineasca Dumnezeu. trebuie sa credem mai mult. Sfantul Ioan Gura de Aur este foarte categoric cand vorbeste despre familia crestina, despre barbat si femeie. Dar daca credem in cuvintele acelea, vom avea parte de ele. Vom primi dupa credinta noastra. Imi doresc din toata inima ca cei care cred cu adevarat in modelele crestine autentice de familie sa aiba parte de ceea ce au citit in Vietile Sfintilor, sa nu fie doar niste cuvinte frumoase cele din Sfintii Parinti, ci sa devina realitate, sa punem in practica ce citim. Mai ales sa aruncam mrejile noastre cu credinta in apa, crezand ca le vom scoate pline de roade.

 16. 35 de avorturi?!?! femeia a depasit criminali in serie celebri… pur si simplu de neconceput. Societatea e un Irod modern…

 17. Mariane!
  Ai zis-o atat de bine….si eu gandesc la fel!
  Iar la sfarsitul comentariului tau, ai spus – previzionand – asa cum simt/vad multi/multe in viitorul, nu foarte indepartat!
  Sa vezi atunci plansete, urlete, smuls parul din cap….eu am zis DEMULT ca am intrat deja la plati si ca, in Romania o sa se planga mult!

 18. Am citit articolul + toate comentariile si observ ca cel mai mult este blamata femeia. N-am zis numai femeia ci doar ca ea a fost cea mai criticata. Copii avortati nu-s facuti numai de ele. Vinovati sunt amandoi chiar daca barbatul n-are habar de ce face nevasta/femeia lui pentru ca si ignoranta poate fi criminala. Dar imi dau seama ca de cele mai multe ori nu-i ignorant ci chiar expeditorul lor catre camera de groaza. Le pasa doar de instinctele lor negandindu-se la sanatatea femeilor . … Stiu ca este groaznic ceea ce s-a intamplat – intampla dar cei care ne vrem crestini nu trebuie sa asteptam cu panica/groaza cum se apropie asupra noastra cine stie ce manie Dumnezeiasca ( meritata de altfel ) . In comentariile anterioare am simtit un soi de indemn la deznadejde, adica deja suntem terminati nu ne mai asteapta decat o catastrofa si atat.

  1. Cea mai mare vina , fara discutii, o au femeile . De ce ? Pentru ca ele stiu ce o sa se intample daca intretin relatii sexuale neprotejate cu cineva cu care nu vor sa aiba un copil .
   Iar apoi femeia decide sa-si avorteze copilul , in loc sa il pastreze responsabil .
   Si cum spunea cineva tot de aici : “si in cativa ani mai au curajul sa se numeasca mame !”

 19. Si , ca o completare la ce am spus putin mai devreme , copilul este conceput numai si numai daca doreste Dumnezeu . Daca il avortezi , incalci fara discutii Voia lui Dumnezeu .

 20. Dar si contraceptia este tot o incalcare a Voii lui Dumnezeu! Lucrurile sunt clare- nu vrei copii-nu mai intretii relatii sexuale, asa ne spun Sfintii Parinti.

 21. Atunci cand voi avea si drepturi, nu numai obligatii in aceasta tara, atunci voi face un copil. Am 32 de ani si ma gandesc serios sa fac un copil… toate bune, dar statul in loc sa ma incurajeze imi amputeaza si micile drepturi pe care le-as avea eu ca mama. “După toate amputările ajutoarelor pentru mame şi pentru copii, din ultima vreme, nu mai văd nicio ieşire din situaţia dezastruoasă în care ne aflăm”. Da ! Perfect adevarat si din pacate sunt multe femei de varsta mea care impartasesc acelasi sentiment de neputinta, de batjocura, de “vai de noi” ! De ce nu mai facem copii? Întrebarea presupune un răspuns uşor de dat, dar greu de digerat: pentru că trăim prost. Iar dacă trăieşti prost, îţi vine greu să aduci pe lume nişte omuleţi care, aproape fatal, vor trăi şi ei prost. Sigur, răspunsul ăsta nu e deloc suficient pentru a explica o scădere alarmantă a apetitului românilor către viaţa sănătoasă de familie, pe care regimul comunist ne-a băgat-o zeci de ani pe gât ca pe-o obligaţie. Grija statului pentru „celula de bază a societăţii” există doar pe hârtie şi în declaraţii de presă. În final, guvernele desfiinţează mămicile, tăticii, bunicii. Şi n-am văzut niciodată un ministru, un prim-ministru sau un preşedinte care să-şi dea pumni în cap şi să facă, totuşi, ceva pentru a le permite românilor să se bucure de copiii lor, de familiile lor – de viaţa lor, aşa cum şi-o rostuieşte fiecare. Dacă e să vorbim de un genocid în ţara noastră, atunci putem vorbi de un genocid împotriva familiei. Părinţii ştiu de ce…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 Comments