Cardul de sănătate NU mai este obligatoriu

Deşi de cardul de sănătate se vorbeşte încă din 2007, abia din această toamnă va începe implementarea lui, urmând ca până la sfârşitul anului 2013 să se încheie şi distribuirea documentelor către populaţie.

Primul judeţ pilot în care va fi testat, timp de o lună, modul lui de funcţionare este Aradul, acolo unde există deja de patru ani un sistem informatic privat, ce funcţionează atât la medicii de familie, cât şi în spitale.Cardul de sănătate a suferit şi câteva modificări menite să stingă toate controversele ţesute în jurul acestuia şi, mai mult, chiar să vină în sprijinul pacienţilor.

Primul lucru care se schimbă este chiar denumirea acestuia, cardul devenind document de asigurări sociale de sănătate. Românii nu vor fi obligaţi să deţină un astfel de document, însă cei care îl refuză vor fi nevoiţi, de fiecare dată când au nevoie de un serviciu medical, să meargă la casele de asigurări pentru eliberarea clasicei adeverinţe care să ateste calitatea de asigurat. Şi modul de distribuire a documentelor se schimbă.

“Vor exista două variante: în special în mediul rural, cardurile vor putea fi distribuite de către medicii de familie. Cea de-a doua variantă, care va funcţiona mai ales în mediul urban, este ca oamenii să-şi ridice cardurile de la casele de asigurări. Este o variantă mai bună, după părerea mea, pentru că aşa îi iei şi numărul de telefon pen-tru a-i trimite notificări prin SMS atunci când îşi pierde calitatea de asigurat. Există foarte multe cazuri când angajatorul nu le plăteşte salariaţilor contribuţiile şi oamenii se trezesc că figurează ca neasiguraţi atunci când merg la doctor”, detaliază medicul-şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marius Filip.

Cardul va fi prezentat şi la camera de gardă, însă acest lucru va fi strict o formalitate şi nu va îngrădi accesul pacientului la serviciile medicale de urgenţă.

Chiar dacă iniţial autorităţile anunţaseră un cost de doi euro pentru cardul de sănătate, până la urmă, românii nu vor fi nevoiţi să scoată niciun ban din buzunar. Documentul va conţine numele, prenumele, codul asiguratului, altul decât cel numeric personal, seria şi numărul cardului, precum şi data la care acesta trebuie reînnoit.

Documentul de asigurări de sănătate nu va conţine şi informaţii medicale dacă pacientul nu va fi de acord.

31 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cum se refuza cardul respectiv? Il trimit prin posta, spunand ca il refuz?

  Multumesc si Doamne-Ajuta!

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ce vrajeala au astia in ei. Cardul nu contine cica si date despre sanatatea asiguratului daca pacientul nu vrea. Pai ei abia asteapta sa-l primesti ca apoi sa te constranga intr-un fel ca sa-ti declari toate bolile. Nici nu stii tu ce analize si ce-ti baga astia pe el, ca fara cititor fraierul habar nu are ce-i in dosar.

  Dati-l inapoi sa se spele cu el pe cap. Mai sunt si medici care o sa te trateze si fara acest card. Daca nu la particular, daca ai bani si daca nu o sa-i oblige si pe ei. Dar in Romania se pare ca vom fi ilegal non-stop. Sa vezi atunci periculos trafic de usturoi si flori de tei.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu văd lucrurile în felul următor:
  Sistemul nu ştie să piardă, doar îşi revalorifică poziţiile.
  Deci, să nu ne bucurăm încă!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pai ce nevoie de card de sanatate , de un nr de asigurat, etc. In era informatizarii, folosind deja CNP-ul se poate accesa daza de bate a asiguratului si nu e nevoie de un alt card. De ce sa ma duc sa iau adeverinte, ca sa ma conving ca decit sa rupa pantofii sau cauciaocele la masina pina la ei si sa consum timp e mai bine sa am card de sanatate? Si apoi, pas cu pas pian includ tot ce ii intereseaza pe card sau...d ex daca nu ai cardul la tine nu poti dovedi ca nu esti donator de organe in caz de accident... Adica esti din start donator de organe... Voi opri asigurarile de sanatate ca oricum nu contribui decit la un sistem bolnav de sanatate...Dumnezeu cu Mila ca Mare e!

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  pai fratilor inchipuitiva ca in felul acesta si traficanti de organe sant la curent cu sanatatea fiecarui detinator de card de sanatate iar copii din orfelinate sant tinte sigure ale acestora

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  bine punctat Ioane !
  cine stie ce le coace mintea, ca la tampenii sunt asi !
  uitati la aceasta legatura o metoda de lupta impotriva nesimtitilor, e un model care poate fi extins, putin modificat si pus in practica
  eventual le blocam activitatea pentru o anumita perioada daca altceva nu reusim !
  http://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2012/10/12/cum-puteti-marturisi-ortodoxia-si-ingrijorarea-fata-de-erezie-asa-cum-eu-am-adresat-aceasta-cerere-sfantului-sinod-al-bor-fiecare-dintre-dumneavoastra-care-va-pasa-de-biserica-noastra-locala-putet/

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa vedem putin cum s-a intamplat la americani:

  1. Americanii nu au (in general) buletin sau carte de identitate, la ei identificarea se face be baza permisului de conducere (cam toata lumea are). Act de identitate au doar cei fara permis. Astfel un "card" care nu era initial destinat sa fie act de identitate, a ajuns pana la urma act de identitate (sub alt nume).

  2. SSN-ul (Social Security Number), un fel de CNP al lor inventat pentru asigurarile sociale, a ajuns un fel de numar de identificare nationala, exact cum e CNP-ul la noi. Cam toti cei care lucreaza in SUA au SSN, inclusiv imigrantii (legali).

  Asa ca sa luam aminte la cardul asta de sanatate, chiar daca pare doar ceva legat strict de sistemul medical, are potentialul sa devina (in viitor) un mijloc de identificare care sa inlocuiasca actualele buletine. Deci nu va mai fi nevoie sa puna cipuri pe buletine, le pot lua locul cardurile de sanatate.

  Bogdan.

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  bogdan sa stii ca asa vor face magarii..totul se va da cu inselare..cand am spus sa iesim in strada sa demonstram si anticnp sa putem sa alegem.am fost luat la misto...

 9. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  'menghina' se strange , fratilor , in caz de nu observati !
  si nu numai pe acest plan diabolic , de a inregimenta electronic populatia in hoarda fiarei antihristice de la brussels sau a lui antihrist ci pe toate planurile se actioneaza ;
  astfel se merge , inspre o saracie crunta pentru cei care duceau un trai decent , numai exist patura de mijloc ...
  preturile la mincare o iau razna , la utilitati asemenea ,..
  si cresc din nou pentru ce ?
  pentru mafia politica care guverneaza aceasta Tara si care vrea intr-un final Ingenunchierea Acestei TARI si Acestui popor in fata brusselului
  viata este din in ce mai scumpa si grea IAR totul pare a fi un joc murdar de a v-ati ascunselea pentru viclenia lor care o arata ;
  O viclenie ascunsa dar cu scop bine ancorat a acestor antihristi ce guverneaza aceasta Tara Crestin Ortodoxa !
  Cred ca este Bine sa le aducem aminte Care si Cine sunt Cei multi in aceasta Tara ,
  cei care lupta impotriva ORTODOXIEI - jidani si antihristi
  sau
  cei care sunt pentru ORTODOXIE pentru Aceasta TARA CRESTIN ORTODOXA si Pentru Neamul Romanesc CRESTIN ORTODOX !
  si spun acestea intrucat se vede cu ochiul liber cum totul se fura in Aceasta Tara si pare a fi 'un sat fara caini ' ;
  se vede cu ochiul liber cum aceste lipitori uriase ce stau pe spatele nostru numiti asa zisi politicieni sau 'alesi ' ce ne reprezinta se lafaie in lux si puf iar populatia sau fraierii jos , sufera in saracie , minciuna si frustrare ;
  cine are ochi de vazut vede !
  amin!

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Slava Domnului ca avem o portita de scapare. Dar cine stie pentru cat timp. Cel ce primeste cardul va fi mai ,,comod`` in sensul ca nu va fi nevoit sa mearga de fiecare data la CAS cand are nevoe sa-si ia trimitere si unii vor accepta cartela din acest motiv. Eu cred ca treptat va deveni obligatoriu. Mai intai ne ,,acomodeaza`` cu el. Iar o parte din cei ce au refuzat initial observa ca cel cu card are parte de mai multe beneficii. Alta parte va accepta cardul vazand ca asa are toata lumea ,,buna``. Dar cine stie ce inselari ne pregatesc.

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Apropo asta in afara subiectului. Permisele auto noi nu au cip dar au bagat in ele un cod de bare. Banuesc ca acest lucru conteaza. intentionam sa-mi iau permisul peste cativa ani dar problema cu codul de bare m-a cam pus pe ganduri. Luminati-ma si pe mine fratilor ca sunt cam nehotarat. Poate stiti mai multe despre ele decat mine. Multumesc anticipat!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Permisele de conducere sunt singurele documente fara cip incorporat.asa numitul cod de bare de pe ultimul model de pc este de fapt o identificare a blank-ului inainte de a fi inscriptionat cu datele titularului.(pt a se putea tine o evidenta a acestora, blankurile vin deja inscriptionate cu codul de bare din tara care a castigat licitatia fabricarii lor).

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cezar

  Ori cip ori cod de bare e acelasi lucru. Eu am permisul expirat dar nu voi primii cu cod de bare. Codul de bare inseamna automat un dosar electronic.

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  permisul auto nou are stilizat trei de sase in el pe spate..trei spirale ce pot fi interpretate 666.codul de bare contine cifrele 666 in el..plus stelele ue ..plus holograma fetei posesorului..in dreapta.

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Permisul meu de conducere ,l-am actualizat in 2008 ,dupa zece ani si este valabil pana in 2018 ,cand trebuie din nou actualizat .
  Este plastifiat si cine stie daca aceste permise din acea vreme ,au pe dracul in el ?Cip ,cod de bare ,etc ...
  Daca va fi nevoie ,voi renunta la el ,atunci cand la schimbare ,vor introduce aceste semne ale antihristului ,in cazul in care ,acesta pe care-l am este "curat ".
  Cat despre carnetul de sanatate ,nu trebuie primit ,ci refuzat categoric .

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  rectific ,cardul de sanatate !

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ei au intotdeauna rabdare, hotarasc aceste lucruri, merg numai inainte,mai bat pasul pe loc, asteapta dar inapoi nu dau niciodata, ei,ei,ei,ei

 17. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "ei "TAC SI FAC ...
  vicleni , vicleni foarte vicleni
  dupa cum este tatal minciunei sau diavolul pe care il slujesc acesti iudeo-masoni sau antihristi ce isi imagineaza lumea la picioarele ca pe o tabla de sah !
  dar tin sa le aducem aminte ca a spune "sah " nu inseamna si "mat " ...
  CE-AR FI SA DAM CU ACEASTA "MENGHINA " DE PAMINT !
  Si sa sara toate stransorile si toate dracoveniile din aceasta ' menghina ' ce ne strange pe zi ce trece ;
  Pe zi ce trece facandu-ne viata tot mai grea si privati de acea viata decenta pe care o duc acesti ei , ei , ei ...
  iar noi TACEM , Ingitim si Suferim pe acest pamint romanesc al romanilor pentru a fi niste argati cu s'il vous monsieur in A Noastra Tara dar si in afara !
  pentru ca asa vor acesti europeni , vor ca romanii sa fie slugi umile si docile precum argatii la curtea lor ...
  si sa se inchine in fata lor respectiv a fiarei antihristice pe care o reprezinta aceasta ue ;
  RUSINE SA VA FIE CELOR Care Ati Uitat Ca Mai Aveti si O Coloana Vertebrala pentru Acest Neam si Acest popor ;
  sau probabil de atata viclenie si tradare nici nu mai aveti acea coloana vertebrala si sunteti in stare sa va vindeti si intre voi hiene ce roiti si chicotiti in jurul muribundului numit ROMANIA
  BUNUL DUMNEZEU cu MILA SA peste noi , Ca Este MARE Si PUTERNIC !
  si tot ce este spurcaciune sa piara , sa piara ... din Aceasta Tara
  amin!

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Asta este o veste foarte buna :).
  Doamne ajuta !

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  am citit comentariul acelui frate ce a zis ca a fost luat la misto pt faptul ca lea zis si altora sa protestam impotriva cipurilor, eu vreau sai zic urmatorele: omule ori cine ai fi sa sti ca cei ce nu vor primi aceste spurcaciuni vor fi minoritari, ba mai mult de atit mie chiar familia mia zis ca sint nebun desi toate astea se intimpla sub oki nostri, acum judeca si tu si trage o concluzie

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ene mihai,
  Faptul ca suntem luati "la misto" sau ca suntem "nebuni ",nu-i grav ,mai grav este faptul ca le dam importanta acestora si vom lua cipul ,asa ca unii sau altii ne i-au in ras cumva si noua nu ne place .
  Pai a lua cipul este tot una cu a da mana cu dracul si a te duce cu el in iad .
  Si ce daca vom fi minoritari ?
  Poate pe langa cei minoritari ,vor mai veni si altii ,dupa voia lui Dumnezeu ."Ce nu-i cu putinta la om ,este cu putinta la Dumnezeu "
  Trebuie sa ne gandim tot timpul ,ca daca luam cipul ,ne pierdem sufletul si atunci vom putea sa-l refuzam categoric .
  Cine rade din acest motiv ,de el rade ,nu de cel ce refuza cipul .
  Si noi trebuie sa ducem munca de lamurire cu cei ce nu cunosc efectul acestui semn dracesc ,faptul ca-l pierzi pe Dumnezeu si te inscrii la satana .
  Fiecare sa citeasca Apocalipsa si sa se lamureasca ,apoi sa rada daca mai poate !

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.youtube.com/watch?v=imbFjtX0Gc0&NR=1&feature=endscreen

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  maria ,ene mihai. ce sa mai zic..suntem luati drept nebuni clar..si la"misto"unii mai si zambesc..pur si simplu multi vor lua cipul pt ca pur si simplu nu vor sa creada ca are ceva rau in el..!!!..le pui evidentul in fata si nu cred..te catalogheaza in fel si chip dar nu ma las si"latru"in continuare..poate cine stie...unul din la cati le spun baga la cap si cerceteaza si ia aminte asa cum am facut si altii si eu la randul meu..mie strabunicamiu mi a zis de pecete cand eram mic..ehe eu o sa mor dar voi o sa apucati pecetea!!!!el stia de atunci...fiind apropiat de Biserica.avand Sfanta Scriptura la capatul patului..atentie era om de la tara!!!nu savant.dar stia ca vor veni aceste vremuri!!!asta fiind inainte de revolutie.
  deci cei care sunt sceptici ii indemn sa cerceteze daca nu ne cred pe noi dar sa se intereseze macar sa vada despre ce e vb.sa nu fie ignoranti ca e pacat.

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  pcmouse ,
  Ma tem ca asa va fi ,multi vor lua cipul ,din ignoranta ,necunoastere ,prostie ,incultura ,aroganta ,
  lipsa de o informare a pericolului pierderii pe Dumnezeu ,pt ca sunt multi necredinciosi .
  Am cautat si eu sa atrag atentia unor persoane pe care le cunosc ,si din nefericire ,au ras ,spunand ca sunt aberatii si prostii .
  Oamenii sunt intunecati pt ca n-are cine sa-i lumineze .
  Singura in masura sa lumineze pe intunecatii (care se gandesc numai la mancare ,bautura ,avere ,distractii si tot ce se consuma aici pe pamant ),este Biserica ,prin slujitorii ei ,clerul ,incepand de la cel mai mic citet ,pana la patriarh .
  Lumea care frecventeaza Biserica ,nu cunoaste acest pericol al instalarii lui antihrist ,prin toate aceste semne si lucrari premergatoare venirii lui .
  Cunosc oameni "bisericosi ",care sunt total indiferenti ,cand abordezi astfel de subiecte .
  Vina totala o are clerul ,care tine sub cheie ,informatia si invatatura ,asupra semnelor vremurilor asa cum sunt pe larg aratate in toate scrierile talmacite din Apocalipsa ,de catre sfinti si marii teologi ai lumii .
  Situatia este mai mult decat grava ,pt ca bietii oameni ,nu cunosc faptul ca balaurul ,sta la panda ,si cine "trece "prin zona lui , va fi pierdut ,pt ca nimeni din Biserica nu atentioneaza poporul ,sa "ocoleasca "zona pierzaniei .(cardurile cu cip ,implantarea cu cip ,semnul diavolului ,care este antihristul .)

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Aveti dreptate fratilor. Oamenii din pacate pur si simplu nu constientizeaza problema actelor cu cip. Eu prea putini oameni am intalnit care sa fie contra lor. Majoritatea le accepta din nestiinta. Dar cu toate astea daca incerci sa le explici cum sta treaba vei fi catalogat de multi drept un nebun. Si eu am incrercat sa le explic la cativa oameni dar e cam in zadar

 25. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Vinovati Veti Fi acest cleric care duceti turma la pierire si nu la Mantuire , pentru ca ASCUNDETI SI MASLUITI ADEVARUL ;
  Fericiti Acei Preoti Adevarati in ORTODOXIE care Spun ADEVARUL si isi calauzesc oitele in 'Staul' cu dragoste parinteasca ;
  Staulul este BISERICA LUI HRISTOS si nu le indeamna la prapastie , la pierzare prin ASUNDEREA ADEVARULUI despre luarea actelor cu cip , cipurile sau semnul fiarei ;
  Nu Fiti precum viclenii de ana si caiafa care vrut-au a ASCUNDE ADEVARUL si LUMINA , vrut-au a-L Ascunde pe ADEVARATUL DUMNEZEU , Domnul IISUS HRISTOS Cel Ce este DATATOR de VIATA
  au vrut INSASI CEL CE ESTE VIATA sa zaca in mormant ,
  au vrut CEL Ce ESTE LUMINA sa Fie in intuneric ,
  sau CEL Ce Este ADEVAR sa fie aratat in minciuna , o cata neghiobie !
  Intunericul nu poate cuprinde LUMINA iar ADEVARUL va Triumfa Intotdeauna .
  Si Cel Ce A DAT VIATA , ATOTIITOR si Fiul Lui DUMNEZEU deopotriva , moartea a Biruit-o si HRISTOS A INVIAT ;
  Parinti Adevarati si Crestini Adevarati in ORTODOXIE , ai BISERICII LUI HRISTOS Sa Marturisim , Sa Aratam Astazi ADEVARUL si LUMINA pentru ca maine nu se stie ce va sa vina ;
  Sa Lucram cat este LUMINA , caci vine intunericul cand nimeni nu mai poate lucra ,

  http://www.youtube.com/watch?v=1AuggO08ILw

  http://www.youtube.com/watch?v=QchJVkTw7hI&feature=related

 26. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa Lucram cat este LUMINA , caci vine intunericul cand nimeni nu mai poate lucra ,
  amin!

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Intunericul nu va avea putere decat in neputinta nostra, decat atunci cand ne vom pierde credinta (ipotetic vorbind, ca eu nu cred intr-o asemenea pierdere). E l-andemana oricui sa dovedeasca faptul ca cel mai intunecat intuneric nu poate sta nici macar in calea unei lumanari aprinse. Lumina este atotputernica in fata intunericului pentru simplul fapt ca intunericul nu este ceva prin sine insusi ci este doar nulitatea (pustiul) ce ramane in lipsa luminii. Ca e greu sa lucrezi si sa tii lumanarea sau candela aprinsa in acelasi timp e adevarat, dar ne vom descurca noi si asa.
  In general, la vremuri de stramtorare si necaz se convertesc popoarele nu in vremuri de "pace" si "belsug". Cat timp este inconjurat omul de tot felul de sclipiri si luciri confuze, cat timp curge vinul in pahare si e masa plina cu bunatati, cat timp nici ploaia nu-l uda, nici vantul nu-l bate si nici gerul nu-l atinge, este greu sa se trezeasca dar cand il cuprinde intunericul imediat il trec fiori pe sina spinarii si da fuga la lumanare si la candela. Traiul bun si confortabil nu naste sfinti si nici macar crestini mai micuti ci dimpotriva, ii roade, ii macina, ii toceste, ii dizolva, ii profaneaza incet dar sigur.
  Concluzie la subiect:
  Cu cat vom renunta mai mult la serviciile sarpelui incolacit pe pahar (presupun ca va este cunoscut simbolul...) cu atat mai mult ne vom apropia de Dumnezeu.

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am citit,nu mai stiu exact unde, ca nu mai sint obligatorii cardurile de sanatate, dar datele vor fi trecute pe noile buletine de identitate. Este un mare abuz, deoarece nu cred ca mai exista asa ceva in lumea asta. Pe buletin nu au ce cauta date despre sanatatea noastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*