La Mangalia se poate: Referendum în ziua alegerilor parlamentare privind exploatarea gazelor de şist

Locuitorii municipiului Mangalia îşi vor exprima părerea cu privire la exploatarea gazelor de şist în sudul litoralului în cadrul unui referendum care va avea loc în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, în data de 9 decembrie.

Consilierii locali din Mangalia au aprobat la sfârşitul lunii octombrie organizarea acestui referendum, iar în cadrul unei şedinţe de îndată din data de 15 noiembrie au fost stabilite toate detaliile de organizare a referendumului.

Potrivit hotărârii Consiliului Local, cu ocazia referendumului, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe cu “DA” sau “NU” la întrebarea: “Sunteţi de acord cu riscul de afectare a pânzei freatice şi a turismului pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, în urma exploatării gazelor de şist din sudul litoralului?”.

În cadrul şedinţei de joi, consilierii au mai aprobat modelul listei electorale suplimentare, tipul buletinului, ştampilele şi timbrele autocolante care vor fi folosite la referendumul din 9 decembrie.

Votarea va avea loc în data de 9 decembrie, va începe la ora 7.00 şi se va încheia la ora 23.00.

Locuitorii municipiului Mangalia au mai participat la un referendum în data de 10 iunie, în aceeaşi zi cu alegerile locale, ei fiind întrebaţi atunci dacă sunt de acord cu rezilierea contractului cu societatea de termoficare Callastis Therm.

Referendumul a fost validat pentru că s-au prezentat la urme 56,73 la sută din persoanele cu drept de vot, iar dintre acestea aproape 80 la sută au fost de acord cu rezilierea contractului.

| mediafax

Cititi si:

13 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fratilor, acest lucru este deosebit de important. Trebuie sa informam populatia despre acesti criminali care vor sa ne distruga panza freatica si sa ne ucida. Nu este suficienta poluarea si deseurile toxice aduse de dincolo. Nu este suficient ce vor sa faca la Rosia Montana, vor sa ne ingroape cu totul. Daca cineva cunoaste persoane in zonele respective ale tarii sa trimita spre vizionare documentarul Gasland din 2010 (http://www.imdb.com/title/tt1558250/). Exista pe net si subtitrare in romana. Trailerul este aici: http://topdocumentaryfilms.com/gasland/
  Eu cred ca ar trebuie organizate conferinte publice pentru informarea populatiei...
  Doamne ajuta!

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  daca se poate la Mangalia....acest lucru ar trebui sa fie posibil in toata tara............

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si la Rosia Montana se face: http://www.evz.ro/detalii/stiri/referendum-exploatare-rosia-montana-9-decembrie-1011405.html

  E posibil insa ca oamenii sa spuna da, din cauza ca sunt disperati dupa locuri de munca. Vom trai si vom vedea.

  Bogdan.

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Frate Apologeticum, nu ai putea pune linkul catre studiul teologic al Parintelui Mihai Valica( referitor la cipuri) intr-un loc mai vizibil? Eu nu stiam de el pana azi ( poate l-am mai vazut o data) si chiar aveam nevoie la un moment dat.

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Adica vreau sa zic ca e prea jos.. putini vor ajunge probabil cu cititul asa de jos si sa se mai uite si in coloana din dreapta sa-l vada.

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Iata o sursa de energie ce nu este vreo aberatie, transforma caldura mediului in curent electric. Functionarea ei duce la racirea mediului ambiant. Dupa cum spunea Tesla, inotam intr-un ocean de energie. Cine are pregatire in domeniu sa o studieze si, daca isi poate permite, sa faca cercetare in domeniu!

  http://www.energiialternative.net/articole/colab/fcov1.htm

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Americani ne trateaza ca pe o colonie de a lor, se vede clar ca acum vor si sa ne exploateze mai mult ca oricand.,

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Frate DRACU isi baga coada acolo unde ii e mai usor. Daca ne uitam pe harta politica am vedea ca NATIONALISTI nu prea exista in zona patronata de OCULA. Cu unu ca mine nu se face primavara mai ales cind sunt rupt de la radacina. DESTEPTATI-VA C-AM DORMIT DESTUL.
  Nota
  Nu vreau sa intru in amanunte dar arhipiscopia Tomisului deabia acum a initiat un sondaj cu privire la interzicerea etnobotanicilor. Pina la GAZE mai e cale lunga. DOAMNE AJUTA.

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  tare imi este teama ca aceast referendumsa nu fie o mare pacaleala in idee ca cei care numara voturile controleaza tot. deci am o banuiala, ca vor baga un scor strans in favoarea exploatarii gazelor de sist. doamne ajuta sa nu fie !

 10. Elisays @ Bogdan

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  EXPRIMAREA-INTREBAREA PT REFERENDUMUL PENTRU ZONA ROSIA MONTANA TREBUIA SA FIE CAM ASA:(vezi paranteza) ”Sunteţi de acord cu repornirea mineritului (PE BAZE TRADITIONALE, ECOLOGICE SI DE INTERES NATIONAL) în Munţii Apuseni şi a exploatării de la Roşia Montană?” Si numai in aceste conditii sa votezi DA. Altfel textul este o diversiune!
  Mineritul Nu trebuie repornit decat in aceste conditii. Fara lacuri de cianuri! Deci fara dezastre ecologice, Si castigul sa fie in totalitate al natiunii române. Un cent sa nu iasa din tara! In astfel de conditii isi exploateaza norvegienii resursele naturale, de aceea o duc f bine. Deci, referendumul este o diversiune! Bineinteles ca românul vrea sa lucreze, dar sa-i intre lui grosul castigului in buzunar si nu capuselor straine, ori aflate in slujba strainilor.

 11. crestinul ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ADEVAR GRAIESTI !
  si nu vom mai avea nevoie nici de ue nicide nato ,
  iesirea din aceste aliante diabolice care imping ROMANIA sa fie drept cobai aici , in POARTA vanturilor turbate ce bat din toate directiile !
  intrucat asta ii intereseaza pe antihristi pozitia geografica si resursele Acestei TARI dupa care le sclipesc ochii , ca de Mania Lui DUMNEZEU ii cam va matura ...
  de asta am spus
  SA NE INTOARCEM LA DUMNEZEU SA NE APARAM CREDINTA SFANTA -ORTODOXIA , Neamul si Aceasta Tara pentru ca incep vanturile turbate sa bata peste tot in Aceasta Lume ,
  amin!

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am sesizat enuntul intrebarii pentru referendumul privind Rosia Montana,este o mare capcana,o mare pacaleala(o smecherie politicianista).Oare cati isi vor da seama ce vor vota? Sa ne rugam lui DUMNEZEU sa lumineze mintea celor ce sunt pusi in fata acestei situatii si la tot poporul roman inclusiv conducatorilor nostri.Sa staruim in rugaciune si DUMNEZEU sa ne ajute,amin

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Au mai fost referendumuri si nu s-a tinut cont de voturile oamenilor ,ce incredere sa mai avem in referendum ?
  Asta-i un fel de praf in ochii romanilor .
  Numai Dumnezeu va pune mana in capul lor !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*