Papa Francisc reintroduce indulgențele… prin Twitter

papa franciscIn cea mai recenta incercare a Vaticanului de a tine pasul cu tehnologiile moderne, Biserica Catolica a anuntat ca Papa Francisc ofera “indulgente” celor care il urmaresc pe Twitter, relateaza The Guardian.

Controversatele indulgente au fost abandonate, teoretic, de catre Biserica, in 1567 si practic in 1960, insa au fost reintroduse de Papa Ioan Paul al II-lea.

Vaticanul a anuntat inainte de vizita Papei in Brazilia ca va oferi “iertare” catolicilor care ii urmaresc slujbele din cadrul Zilelor Mondiale ale Tineretului la TV, radio sau pe internet. Indulgente vor fi acordate si celor care il urmaresc pe Papa doar pe Twitter, relateaza The Guardian.

Papa va oferi astfel indulgente plenare celor care participa la evenimentul religios din Rio de Janeiro la finalul acestei luni, incepand cu 22 iulie. Vizita in Brazilia e prima calatorie in strainatate a Suveranului Pontif.

Indulgentele partiale reduc timpul in Purgatoriu printr-un numar clar de zile sau ani, iar cele plenare elimina cu totul Purgatoriul, pana la comiterea unui alt pacat.

Indulgentele au fost stigmatizate in Evul Mediu cand obtinerea lor implica tranzactii monetare; pe scurt iertarea Bisericii era cumparata cu bani.

Un oficial de la Vatican i-a avertizat insa pe internauti ca iertarea pacatelor presupune si o doza de credinta si ca Paradisul nu se afla la o distanta de cateva click-uri cu mouse-ul.

Nu poti primi indulgenta ca si cum ai cumpara cafea de la un aparat” a spus arhiepiscopul Claudio Maria Celli pentru ziarul Corriere della Sera.

Aceasta decizie a fost luata de Penitenteria Apostolica, tribunalul suprem al Bisericii Catolice pentru a le oferi o sansa la iertarea pacatelor si celor care nu pot participa la slujbele din Rio de peste o saptamana.

Este inclus si urmaritul slujbei pe Twitter pe langa TV sau radio” a spus un oficial din Penitenteria Apostolica. Contul Suveranului Pontif pe Twitter are 7 milioane de “followers”. “Insa trebuie sa urmaresti aici evenimentul live. Nu este ca si cum primesti iertare pentru ca vorbesti pe net“, a mai spus acesta.

Sursa: The Guardian

One comment

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    E de tot rasul ......

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*