În timp ce românii protestează față de proiectul Roșia Montană, o altă companie canadiană, Eldorado Gold, începe lucrările de explorare la perimetrele aurifere Brad, Deva şi Muncel, din judeţul Hunedoara

eld_logoSenatul a votat pentru intrarea legii distrugerii Rosiei Montane in procedura de urgenta. Acest lucru NU semnifica respingerea legii sau a proiectului minier! Invitam presa la o mai buna documentare in ceea ce priveste votul de azi din Senat! Lupta continua!

Eldorado Gold va începe lucrările de explorare la perimetrele aurifere Brad, Deva şi Muncel, judeţul Hunedoara, în prima parte a trimestrului al patrulea, a anunţat joi compania canadiană.

Compania a precizat că a finalizat forările de la exploatarea Certej, judeţul Hunedoara, iar rezultatele vor fi folosite la actualizarea datelor referitoare la geologia depozitelor.

“Activităţile de explorare vor fi orientate către exploatările Brad, Deva şi Muncel, pentru care am obţinut licenţe, forările preliminare fiind anticipate la începutul trimestrului al patrulea”, se arată în comunicatul companiei.

Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat în februarie trei licenţe de concesiune pentru explorarea resurselor de minereuri polimetalice din perimetrele Deva, Muncel şi Brad, judeţul Hunedoara, companiei European Goldfields Deva.

| mediafax

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Comment
scroll to top