Părintele Ilie Cleopa: cele opt pricini de neputrezire a morților

moaste Sf. Ilie Lacatusu

Sunt opt pricini de neputrezire a mortilor:

I. Prima pricina este atunci când veti gasi mort în groapa si carnea a putrezit toata, dar oasele stau prinse între ele ca la copacel. Acela nu-i sub blestem. Acela-i om tare din fire, care nu putrezeste 40-50 de ani. De aceea este asa.

II. Când vei gasi mort în groapa neputred si este exact cum l-ai pus, acela n-a putrezit din cauza pamântului. Este pamânt unde nu putrezeste mortul, daca nu-l muti. Acolo pamântul are chimicale si nu da voie sa putrezeasca nimic.

Aceste neputreziri sunt firesti, dar sunt si putreziri mai presus de fire:

III. Când vei gasi mort în mormânt neputred si carnea pe el este muceda ca buretele si alba, acela este om care a fost blestemat de dumnezeiestile pravile. El a avut canon mare la spovedanie pentru pacate mari si nu l-a facut.

IV. Când vei gasi mort în groapa neputred si este negru si umflat ca toba si partile dinainte nu-s putrede, iar cele dinapoi sunt putrede, acela este blestemat de preot sau de arhiereu.

V. Când vei gasi mort în groapa neputred si n-au putrezit nici hainele pe el, nici sicriul, nimic, nimic, si-i creste barba, cum s-a întâmplat la cel de la Husi, si-i cresc unghiile, acesta a facut nedreptati si a furat. Acesta nu putrezeste pâna nu-l dezleaga un arhiereu. Iar daca îl dezleaga si arhiereul si tot nu se desface, atunci el este blestemat de saraci, fiindca a luat avere de la saraci. Si pâna nu dau neamurile lui înapoi atât cât a luat el, nu putrezeste si tot în iad se munceste si nici arhiereul nu-l poate dezlega.

VI. Când vei gasi mort în mormânt neputred si pielea pe el este ca floarea de bostan, galbena, si limba-i galbena si îi cresc unghiile si-i creste barba si parul, acesta este sub anatema, sub cea mai grea pedeapsa a Bisericii. Acesta, din doua pricini este asa: sau a hulit pe Dumnezeu si pe preoti si s-a lepadat de credinta, sau a trait în preacurvie de gradul I – tatal cu fiica sau baiatul cu mama sa, adica incest. Acestia cad sub anatema, cea mai grea pedeapsa a Bisericii.

VII. Când vei gasi mort în groapa caruia nu i-a putrezit mâna sau piciorul, acela a lovit pe tatal sau pe mama sa si a amarât foarte tare pe parintii sai si a fost blestemat de ei si (nicidecum) nu s-a spovedit la duhovnic de acest pacat si nu a luat dezlegare, când era în viata.

VIII. Iar când vei gasi om neputred si-i usor ca o pana si miroase frumos tare, si-i foarte vesel la fata si face minuni, acelea sunt sfinte moaste, cum a fost si cu Sfântul Ioan Hozevitul la Ierusalim, care l-au gasit dupa 20 de ani, nu numai neputred, dar a facut si minuni.

Iata care sunt semnele la trupurile afurisite:

 • sunt nedezlegate;
 • sunt deformate si urâte;
 • sunt greu mirositoare si prea puturoase;
 • sunt umflate ca toba;
 • provoaca spaima si cutremur privirii.

Iar la sfintele moaste sunt aceste semne:

 • sunt nestricacioase;
 • sunt binemirositoare;
 • sunt uscate si usoare;
 • sunt vesele la vedere;
 • nu provoaca frica, ci bucurie duhovniceasca;
 • izvorasc din ele felurite minuni.

7 Comments

 1. Nu vreau sa mai scriu multe ca si eu sunt pacatos si am pacate multe. Dar Domnilor conducatori , care Bateti Taranii si bunicutele care cu mana lor lucreaza pamantul………. Cand luati dreptul oamenilor saracii nici Arhiereii nu va mai ajuta!!!!! Ca cel ce fura pe sarac pe Dumnezeu L fura.

 2. lupul fie el si in dulama de oaie nu-i place cianura ci-i place pajistea verde caci acolo se aduna turma sre sfasierea si risipirea ei …
  si tot lup este ca tot ce face este spre risipirea turmei si nu Pastor ADEVARAT spre adunarea turmei

  dormiti mult si bine pe ale voastre picioare
  ca vai de aceste picioare unde nu este cap care sa gandeasca si ochi ca sa vada cum dihonia se apropie de turma spre sfasierea unora si risipirea altora

 3. Ogorul L-ati vandut spre pierzare si nu spre poluare
  pe Cei SFINTI Nu I-ati Slavit si nu cu Cinstea ce li e Cuvinea ci cu fariseism si ipocrizie i-ati aratat si ingropat
  iar pe Mormantul Acestui Neam piatra mare ati asezat

 4. dar se va da piatra cea mare la o parte atunci cand Acest Mormant al Neamului Se va Clatina si Tara din temelii se va zdruncina
  amin.

 5. mai adormitilor TREZITI-Va E BATJOCURA CRUCII la pro-dracu “protv “pentru care voi platiti si cu acesti spurcati parte luati si din BATJOCURA SFINTEI CRUCI SE VA CUTREMURA ROMANIA

  pe cel ce il considerati intaistatator al BISERICII ORTODOXE este inainte mergator al lui satana al lui antihrist al fiarei ce vrea a pune gheara pe acest pamint

  NU MA LUATI IN SEAMA caci cu viclenie v-a ademenit sarpele si i-ati dat crezare

  DAR Va veti aduce aminte cand LEGEA IN ADEVAR CURAT pe acest pamint va fi ,
  LEGEA INTRU HRISTOS spre curatirea OGORULUI Cel Sfant , de Cei SFINTI BINECUVANTAT

  SFANTUL SI MARITUL PROOROC ILIE CU FOC SA IA IN PRIMIRE PE vrajmasii lui HRISTOS ce cu Batjocura Sfanta CRUCE au aratat si la fiara s-au inchinat
  …cat de Curand ADEVARUL CURAT se va da pe Fata mai curand decat va veti astepta
  caci pietrele doar vor mai striga
  amin.

 6. Am fost pe data de 7 Decembrie, la Parintele Ilie Lacatusu, la cimitirul Giulesti, venea miros de mir, de la vreo 2 metri, de la intrarea in mica capela, unde este tinut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 Comments
scroll to top