14 Mai – Ziua cinstirii martirilor români din temniţele comuniste. Părintele Justin Pârvu despre 14 Mai 1948, ziua neagră a arestărilor

[youtube=https://youtu.be/PLMf0gPq-Ag]

Cea mai grozavă şi funestă săptămână a fost în jurul lui 14 mai. Una din cele mai cenuşii pagini din istoria românească… Circulau pe atunci maşini foarte luxoase. Intraseră în circuitul ţării noastre nişte autocare noi, maşini poloneze, foarte elegante la suprafaţă, dar înăuntru era totul închis şi nu se vedea nimic. Lumea se obişnuise… Eh, maşini poloneze!… Dar acolo erau numai şi numai deţinuţi politici. Pentru că arestările, care se făceau noaptea, erau foarte multe, rămâneau deţinuţii de transportat şi dimineaţa cam până la opt, nouă. Interesul era ca aceste maşini să nu se oprească pe la securităţi pentru că se demasca ce conţin.
Încă o treabă foarte interesantă!… În partea de sud-est a oraşului se auzeau împuşcături pe care ei le mascau, zicând: „armata face manevre”. Erau cunoscute aceste manevre ale armatei. Se făcea o manevră în Roman, se mai făcea la două, trei săptămâni una în Iaşi, în sfârşit, în diferite oraşe. Ce era cu împuşcăturile acelea? Aduceau aici noaptea familii întregi din comuna Bosancea, din zona Bucovinei. Bosancea, o comună de mare rezistenţă unde şi ruşii au fost dezarmaţi şi acum venise momentul de răzbunare împotriva bosăncenilor. Au făcut gropi comune în Piatra Neamţ, pe dealul Balaurului şi acolo aduceau cu maşinile, noaptea, familii întregi, le mitraliau şi le aruncau în gropile comune. Dimineaţa era totul nivelat, cu iarbă şi flori şi nu se ştia ce e acolo. În 1951 s-au făcut de către popa Nicolae săpături pe dealul Balaurului, însă securitatea a oprit să se mai continue săpăturile.
În noaptea dinspre 15 mai 1948 beciurile securităţii erau pline. Nu mai încăpeau arestaţii nici în beciuri, nici în poduri. N-aveau nici miliţieni de serviciu şi atunci au dresat câini. Au băgat deţinuţi în podurile securităţii şi la fiecare doi, trei deţinuţi era câte un câine lup. Într-adevăr, dacă mişcai erai sfâşiat de animalul acesta. Aşa spuneau şi caralii: „Dacă mişcaţi, riscaţi să vă rupă mâna, să vă spargă capul, să vă-nghită cu tot cu oase”.
PJustin-cu-mirulŞi am stat 48 de ore nemişcat cu faţa în jos în podul securităţii din oraşul Roman. După 48 de ore am coborât la anchetă. Ancheta era făcută de un evreu al securităţii, Davidovici Solomon, foarte inteligent care a colaborat cu Doina Constantin. El era informatorul Securităţii şi juca şi rol de activist în FDC. Aşa că ziua umbla prin internate, prin şcoli, pe la ţară şi racola tinerii în Mişcarea Legionară. Era foarte apreciat şi căutat pentru că fusese arestat de Antonescu. Dar lumea nu şi-a dat seama cum de e liber de vreme ce fusese condamnat la 15 ani! Securitatea pusese mâna pe el: „Te eliberăm, dar ne faci serviciile”. A făcut serviciile Securităţii câţiva ani de zile şi apoi a fost găsit pe străzile oraşului Cluj mort, cu faţa în jos, în uniformă de securist. Ăştia l-au eliminat pentru că ştia prea multe.
Aşa s-a început prigoana în acea noapte de 14-15 mai 1948. Au fost peste 10.000 de tineri arestaţi, anchetaţi, condamnaţi în lunile august, septembrie şi în octombrie repartizaţi în puşcăriile unde urma să execute fiecare condamnarea.
Cu vreo patru, cinci zile înainte de plecarea din Roman, mi se arată o imagine: undeva în întuneric, în fundul sălii, o scânteie de lumină. Şi mă opresc, într-adevăr în realitate, după două săptămâni, în faţa puşcăriei Aiudului. Eram legaţi la ochi şi ca să merg către capătul sălii mi-au dat prosopul de la ochi şi tocmai lumina aceea mi se arată mie acolo unde caraliul deschide celula: „Intră aici, banditule!” Şi asta era scânteia şi celula mea.
Şi am mai avut o prevestire la ieşirea din puşcărie. Le-am zis camarazilor mei: „Măi, băieţi nu murim. Fiţi atenţi, rezistăm şi mergem înainte. Lupta se duce mai departe”. Şi într-adevăr aşa a fost.

Citiți integral pe site-ul ATITUDINI.

Parintele Justin Pârvu – Despre cinstirea Sfinților din Inchisori

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ZYhqt6wK88Y]

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FSrxjCr8CDw]

7 comments

 1. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Vă rog să urmăriți polemica de pe blogul lui Ion Coja, în special COMENTARIILE MELE ȘI ALE LUI FARFURIDI la articolul ,,Eu sunt naționalist! Tu ești naționalist! El este naționalist!”
  Publicat de Ion Coja in Doctrină naţionalistă, Textele altora pe 12.05.2014 | 58 comentarii
  Naţionalismul, ideologia secolului XXI...
  Unele comentarii ale mele nu au fost postate, altele cu întârziere...

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  The UK government's push for fracking is costing it thousands of conservative votes, former energy secretary Lord Howell of Guildford said on Wednesday. He added that attempts to “bribe and cajole” rural communities into taking part is a “complete waste.”

  “Trying to start in Southern England, and in the Home Counties, or in rural and countryside areas anywhere, north or south, is a guarantee of longer delays, higher costs and increased hostility,” the Conservative politician wrote in an article for the Institute for the Analysis of Global Security.

  Last year, Howell’s comments sparked controversy when he suggested that fracking should be confined to the “desolate and uninhabited” areas of the northeast.

  He reiterated his views on Wednesday, saying that fracking is best kept in places “where the industrial revolution has left the worst historical scars.”

  “Every time ministers open their mouths to claim that fracking must start everywhere around Britain, and not just in carefully selected and remote (derelict) areas, they lose thousands of Tory votes,” he added.

  http://rt.com/news/158984-fracking-uk-communities-votes/

  http://www.standard.co.uk/news/politics/george-osbornes-fatherinlaw-repeats-his-frack-in-north-outburst-9368522.html

  http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/05/14/Only-Frack-Labour-Seats-Says-George-Osborne-s-Father-in-Law

  http://therebel.org/en/news/rt/767949-bribing-communities-to-frack-is-costing-uk-ministers-thousands-of-votes

  http://blogs.spectator.co.uk/coffeehouse/2014/05/lord-howell-offends-the-north-of-england-again-but-does-he-have-a-point/

  http://www.ensec.org/index.php?option=com_content&view=article&id=547:lord-howell-british-fracking-policy--a-change-of-direction-needed&catid=143:issue-content&Itemid=435

 3. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  COMENTARIU PE CARE L-AM ANEXAT ARTICOLULUI ,,SUB ASEDIUL MASONERIEI...”, POSTAT ASTĂZI PE SITE-UL NATIUNEA:
  Hristos a înviat! Tocmai zilele acestea are loc un congres mondial al masonilor, a acestor slujitori ai diavolului. Ei sunt exact opusul preoților ortodocși și pe care desigur masonii îi urăsc de moarte (sectanții la fel).
  Dar știu românii oare cine sunt ei cu adevărat și ce urmăresc?

  MASONII ROMÂNI SUNT CEI MAI MARI TRĂDĂTORI AI NEAMULUI ROMÂNESC! DE CE? CHIAR VREȚI SĂ ȘTIȚI DE CE ȘI PE SCURT?

  PENTRU CĂ EI AU FALIMENTAT INDUSTRIA ROMÂNIEI (forțând milioane de români să lucreze în străinătate pentru a supraviețui, și încă, ca slugi, pe bani puțini acolo și în muncile cele mai grele);
  PENTRU CĂ EI SUNT ECUMENIȘTI ȘI VOR SĂ NE UNEASCĂ CU TOȚI ERETICII DE PE PĂMÂNT (la ei nu contează la cine te închini, doar să fie o ființă supremă; spune asta masonul comunist Olimpian Ungherea...);
  PENTRU CĂ EI SUNT FOARTE HOTĂRÂȚI SĂ NE INTRODUCĂ CIPURILE DE URMĂRIRE CA (pentru ei nu suntem oameni, iar mai târziu, să ne introducă în corp biocipurile ca la animale!);
  PENTRU CĂ EI SUNT CEI CARE NE-AU FORȚAT ÎN MOD ,,DISCRET” SĂ INTRĂM ÎN NATO ȘI UE (ca să ne pierdem toată independența economică, politică și culturală), SĂ NE PIERDEM SUVERANITATEA ȚĂRII TOTAL ÎN VIITORUL STAT FEDERATIV (STATELE UNITE ALE EUROPEI)!;

  PENTRU CĂ EI SUNT CEI CARE NE BAGĂ PE GÂT FORȚAT ACUM HOMOSEXUALITATEA (legalizarea păcatului, mai apoi a prostituției și pornografiei, pedofiliei), DAR ȘI PLANNINGUL FAMILIAL (contracepția etc.);
  PENTRU EI CĂ NE IMPUN REGIONALIZAREA, ÎNSTRĂINAREA PĂMÂNTURILOR ȘI A RESURSELOR NATURALE ALE ȚĂRII ȘI MULTE, MULTE ALTELE (ne-ar trebui pagini întregi să le enumerăm pe toate)...

  Să ne rugăm la bunul Dumnezeu să ne întărească în credință și să salveze acest popor drept măritor creștin de toți dușmanii lui, de dușmanii ortodoxiei. Doamne ajută!

 4. Valentin Dorneanu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sfinților martiri ai temnițelor comuniste, rugați-vă lui Hristos pentru noi!

 5. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  O spun și mă repet. Nu trebuie să luăm buletinele electronice! Noi trebuie să facem voia lui Dumnezeu, ceea ce este bine plăcut înaintea Lui. Și Dumnezeu ne va întări și ne va da soluții.

  Aș dori să propun celor interesați de adevăr vizionarea numai a trei filme scurte EXCEPȚIONALE (veți vedea) care se găsesc pe internet (Youtube):

  1. Dezvăluiri zguduitoare despre U.E. ale unui preot mărturisitor ORTODOX;
  2. Noua Ordine Mondială – DECLARAȚII CUTREMURĂTOARE. DE CE CRIZA;
  3. Duhovnici Români despre Ecumenism (Ioan Casian)

  În primul veți vedea și auzi o femeie posedată care încearcă în câteva rânduri să-l oprească din predică pe preotul curajos mărturisitor, tocmai când spune lucruri mai importante…
  De ce nu avem și noi asemenea preoți plini de curaj și luminați de Duhul Sfânt care să predice adevărul PÂNĂ LA CAPĂT INDIFERENT DE CONSECINȚE? Până la urmă, viața noastră este în mâinile Domnului și suntem datori cu o moarte. Pe un creștin îl definește cel mai bine atitudinea din fața morții. ATUNCI ESTE MOMENTUL ADEVĂRULUI, DACĂ ESTE CU HRISTOS SAU NU.

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  mxmtreb
  zapatos para caminar http://www.dogusfilm.com/Salomon-Zapatos/Salomon-Montaña-Speedcross-3-Hombres

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*