† 16 iunie: Sfântul Părinte Justin de la Petru Vodă: O zi în calendarele inimilor noastre

Sfintitul Marturisitor JUSTIN de la Petru Voda_icoana realizata de maicile de la man. Paltin - Petru Voda
† 16 iunie 2013 – 16 iunie 2014

Un AN de SFINȚENIE CEREASCĂ.
România – un AN fără Părintele Justin

Preacuviosul Parinte Justin Parvu

Ce face România acum, la un an după ce Părintele nu mai e în mijlocul ei? În primul rând – tace!

La început a plâns, acum… tace! Şi când trăia Părintele, mulţi din cei ce ar fi fost în drept să vorbească, tăceau. Şi îşi argumentau tăcerea, învinovăţind pe ucenicii Părintelui Justin, sub eticheta de „fanatici”, „infiltraţi”, „securişti”, „nebuni” şi „aroganţi”, cu care nu voiau să se însoţească în luptă. Din cauza mănăstirii Petru Vodă, spuneau aceştia, ei nu puteau mărturisi. Iată că Petru Vodă a tăcut şi ea. Ce s-a întâmplat? Au prins curaj super-rafinaţii intelectuali care aruncau cu pietre în mănăstirea Petru Vodă? Nu s-a întâmplat nimic. Nicio voce nu s-a făcut auzită, nicio acţiune nu s-a concretizat. Nu zic aceasta spre a-i judeca, cu siguranţă şi noi am greşit. Zic aceasta că poate vor conştientiza ce a însemnat Părintele Justin pentru neamul nostru şi Biserică şi măcar acum, în al 11-lea ceas, să fim uniţi, aşa cum a lăsat şi Părintele ca rugăminte testamentară: unitate, pocăinţă, ascultare şi rugăciune.

Ce mai face România acum fără Părintele? Suferă şi este lovită din toate părţile. De la copiii de la Pungeşti care plâng, şi poate sunt singurii care au mai strigat, că pământul gliei li se fură de sub picioare şi li se otrăvesc izvoarele… până la bătrânii pensionari care sunt lăsaţi să moară în spitale, pentru că statul român nu mai are bani de investit în medicamente, dar performează sistemul de supraveghere prin cipuri. Ce se întâmplă cu acea ţară în care pruncii ei gândesc mai mult decât conducătorii ei? Ce se întâmplă cu acel neam în care pruncii lui vorbesc mai mult decât învăţătorii lor? Să nu ni se ia via şi să se dea altor lucrători! Insecte şi animale dăunătoare există de când lumea, dar unde sunt lucrătorii viei?

Să rămânem uniţi în jurul Bisericii, aşa cum ne-a sfătuit Părintele Justin, Biserică ce şi ea este atacată din ce în ce mai aprig, atât din exterior, cât şi din interior. Din exterior, prin toate canalele media care au ordin să terfelească imaginea Bisericii, singura credibilă de altfel în faţa societăţii de azi. Din interior prin lucrarea vicleană a ecumenismului, mai mult de natură politică decât religioasă, prin care se urmăreşte lepădarea noastră de credinţă, de Harul lui Dumnezeu care a grăit prin Sfinţii Părinţi şi sfintele Soboare ecumenice. Lepădându-ne de învăţătura sfântă a Bisericii, a Sfinţilor Părinţi, ne lepădăm de harul care a lucrat prin ei.  (Citiți integral pe site-ul ATITUDINI.)

3 comments

 1. Graiul Ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cât de ”inteligent” poate deveni Cardul cetățeanului? Supra-arma oricărei puteri?de Dimitrios Chiotakákos, Doctor în Electronică și Telecomunicații al Universității din Manchester, Marea Britanie la simpozionul «Noul act de identitate: drum fără întoarcere»

  http://graiulortodox.wordpress.com/2014/06/15/cat-de-inteligent-poate-deveni-cardul-cetateanului-supra-arma-oricarei-puteri/

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dumnezeu sa te odihneasca in pacea Sa,iubite si sfinte Parinte Iustin!Roaga-te impreuna cu toti sfintii si impreuna cu toti sfintii romani pentru neamul si tara noastra si pentru tot neamul ortodox dar si pentru cei aprig prigoniti pretutindeni-Siria,Ucraina,Irak,Nigeria,Palestina, si inca multe,multe locuri ale durerii...Stim ,pentru pacatele noastre este ingaduit de Dumnezeu.Si o sa vina si la noi,urgia,dupa cum ne-ai spus.Cernerea.Lamurirea prin focul suferintei,al instrainarii,al lipsurilor...Roaga-te, bunule al nostru parinte-tu care ai avut atita mila si dragoste pentru noi!-sa ne intoarca Dumnezeu la bunatate si rugaciune si,cind va veni timpul, sa ne intareasca si sa ne dea curaj sa stam drepti,sa stam cu frica si sa marturisim.Asa cum ai spus-Fie ca traim,fie ca murim,ai Domnului sa fim.

 3. Valentin Dorneanu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ce frumos e un sfânt, pentru că are frumusețea lui Dumnezeu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*