Ortodocșii greci cer caterisirea de urgență a patriarhului ecumenist Bartolomeu

Ortodocșii greci cer caterisirea de urgenta a Sanctitatii Sale Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului, Noua Roma, pentru călcarea flagranta a Sfintelor Canoane Apostolice si Patristice ce interzic impreuna rugaciunea cu ereticii

Grupuri intregi de laici si clerici merg la mitropolitii de care apartin cerand oprirea pomenirii Patriarhului Bartolomeu, respectiv discutarea in Sinod a aplicarii canoanelor pentru Patriarhul Ecumenic, care a facut impreuna-rugaciune cu papa Francisc la Ierusalim.

Avand in vedere ceea ce spun Canoanele Sfintilor Parinti, noi, crestinii ortodocsi cu constiinta dogmatica treaza, cerem caterisirea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I.

preot Matei Vulcanescu, Mitropolia Veriei, Nausei si Campaniei

•˜¡Ÿ™£—Sfanta Mitropolie a Gortinei si Megalopolis: Despre intalnirea de la Ierusalim dintre papa si patriarh

Parintele Paisie Arghioritul ne spune ca atunci cand ne rugam impreuna trebuie sa avem toti aceeasi credinta. Acest cuvant al parintelui Paisie ne este suficient ca sa condamnam impreuna-rugaciunile “pe care SS Bartolomeu le face cu Romano-Catolicii”. Romano-Catolicii sunt eretici. Rugaciunea impreuna cu ereticii nu ajunge la Dumnezeu, ci cade in gol. Nu era nevoie sa ne spuna parintele Paisie acest lucru, pentru ca este scris in Pidalion (Carma Bisericii- Sfintele Canoane). In baza acestor canoane din Pidalion, oricine se roaga cu ereticii (vezi Patriarhul Ecumenic cu papa) trebuie caterisit. Cei ce se roaga impreuna cu papa sunt condamnati de Canoanele Sfintilor Apostoli si ale Sfintilor Parinti prin CATERISIRE. Atentie, caci si laicii care se roaga cu ereticii sunt afurisiti de Biserica. Voi, laicii, sa dati exemplu clericilor filopapisti care se roaga cu ereticii, si sa ii opriti de la aceste practici condamnate de Sf Canoane, pentru ca, asa cum a demonstrat istoria bisericii, voi, laicii sunteti pastratorii si aparatorii Dreptei Credinte.
Pentru Dreapta Credinta au curs siroaie de sange. Sa stam bine!

+ Ieremia
Mitropolitul Gortinei si Megalopolisului

aktines | traducere de preot Matei Vulcanescu

[CANONUL 45- apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU ERETICII) Episcopul sau presbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună cu ereticii, să se afurisească; iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici (să săvârşească cele sfinte), să se caterisească. (10, 11, 46, 64 ap.; 2, 4 sin. UI ec; 6, 9, 32, 33, 34, 37 Laod.; 9 Tim. Alex.) CANONUL 10 – apostolic (OSÂNDIREA COMUNIUNII CU CEI AFURISIŢI). Dacă cineva s-ar ruga, chiar şi în casă, împreună cu cel afurisit (scos din comuniune), acela să se afurisească. (11, 12, 32, 45, 48, 65 ap.; 5 sin. 1 ec; 2 Antioh.; 9 Cartag.) CANONUL 64- apostolic (OPRIREA COMUNIUNII CU NECRESTINII ŞI ERETICII) Dacă vreun cleric sau laic ar intra în sinagogă (adunarea iudeilor sau a ereticilor) spre a se ruga, să se şi caterisească şi să se şi afurisească.(7, 45, 70, 71 ap.; 11 TruL; 1 Antioh.; 6, 29, 33, 37, 38 Laod.)

25 comments

 1. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Grecii sunt mai fermi în apărarea credinței ortodoxe. Într-adevăr, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I trebuie caterisit. Nu mai poate avea îndreptare. Este vândut catolicilor, adică ereticilor.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Daca Patriarhul Ecumenic este vandut Papei catolic, atunci Mitropolitii, Episcopii cu sutele de preotii si mii de credinciosii care slujesc in bisericile catolice si pe altarele "ereticilor catolici" CE SUNT? Poate singurul raspuns este acesta FARISEI. Din pacate Ortodoxia isi TRAMBITEAZA credinta dar este pe ultimul loc la educatie religioasa si pe primul la superstitii, ceea ce reflecta falsitatea interpretarii termenului daca se raporteaza la invatatura crestina biblica.

 2. Valentin Dorneanu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  da nu e de acum, trebuia de mai demult. până acum greșeau cei care nu cereau caterisirea lui. Asta înseamnă că a dat Dumnezeu să se trezească cineva. Doamne Ajută!

 3. Catolic ca Papa

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ma, da dupa mintea voastra ati caterisi pe toata lumea! Nici voi intre voi nu va intelegeti. Asa troaca de porci numai voi puteti sa va faceti unii pe altii. Numai voi ortodocsii puteti sa latrati asa tare in presa si peste tot unul la altul. Sunteti o mana de oameni si inca va despartiti si va afurisiti, facandu-va unii altora mult rau si odata cu asta si intregii voastre biserici.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Auzi, mai asta.... 'mai' catolic decat Papa!

   Du-te tu la ereticii tai, la papistasii tai: 'impartasiti-va' intre voi, sodomizati-va intre voi (ca se 'poarta'), pupati poala Papei astuia iezuit sau pupatii-l direct pe gura - asa cum face el cu baietii de 'atar, ori alergati-va pe la vanatori de omeni - asa cum a dezvaluit presa despre voi si, lasati ortodoxia in pace, ca nu-i de voi!

   Deci, si prin urmare: CANTATI LA ALTA MASA!

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Noi cantam la masa Domnului, voi cantati la masa voastra..

    • Iustina Antoanela Bacosca

     Traiasca Legiunea si Capitanul!

     Ortodocsii sunt in Biserica. Ceilalti sunt pe langa ea. Biserica este una!

     • Iustina Antoanela Bacosca

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Dumnezeu nu vrea jertfa, ci mila, dar nici prosti nu vrea sa fim! Sa ne rugam pentru cei care sunt in ratacire.

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    MAGDA si ortodocsi au papa

    Biserica din Alexandria este una din Bisericile ortodoxe autocefale. Arhiepiscopul poartă titlul de Papă și Patriarh al Alexandriei și al Întregii Africi, succesor al Apostolului Marcu Evanghelistul, care a întemeiat Biserica din Alexandria în sec. I. Aceasta este una din cele 5 patriarhate antice ale Bisericii, membră a Pentarhiei. Ocupă locul al doilea în diptice, după Patriarhia Ecumenică

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    bine zis

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Foarte bine ca-i cer caterisirea!

  Ce rusine!

  Tocmai Patriarhul Ierusalimului sa intre in Mormantul Sfant cu ereticul ala, de Papa...

  A luat foc locul unde a stat ereticul, ca sa se curateasca locul si sa fie spre instiintare la toata lumea, ca uraciune ii este Lui Dumnezeu, amestecul cu ereticii....

  Din filmele postate pe net, am inteles, ca nu era la prima abatere, au fost mai multe!

  Sa-i fie rusine! Sa te mai dai si ortodox, si patriarh - pe deasupra!

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Chiar mi se pare ca e o masura radicala nelalocul ei. Ecumenismul e o idee buna, caci mantuirea trebuie vestita popoarelor, sau in cazul acesta revestita celor ce s-au abatut. Si o impreuna-rugaciune e binevenita, caci e spre luminarea celor cazuti. Ganditi-va asa: Oare apostolii, ar fi in locul nostru ar gandi la fel? Ortodoxia e iubire. Iubirea nu acopera lumina dreptatii, dar o face sa straluceasca mai puternic. Mai deschideti ochii si inimile si catre altii... caci vestea cea buna trebuie impartasita, nu ingropata in pamant, asemenea talantului din pilda.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Mantuirea trebuie vestita ca poate fi posibila doar in Dreapta Credinta - Ortodoxia!
   Trebuie sa ne rugam si pentru celelalte culte sa se intoarca la lumina Adevarului, dar Sfintii Parinti au stabilit sa NU ne rugam impreuna cu ei.
   Deci nu putem incalca Sfintele Canoane sub pretextul iubirii, care nu poate fi Iubire daca nu se afla-n Adevar.
   Ortodoxia zice: Vino si vezi! Deci, ii asteptam pe toti sa afle frumusetea Ortodoxiei.

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    "Mantuirea trebuie vestita ca poate fi posibila doar in Dreapta Credinta – Ortodoxia "
    In perspectiva voastra, miliarde de oameni nu sunt mantuiti pentru ca au avut cumva "ghinionul" de a nu se naste intr-o tara cretin ortodoxa si astfel sa imbratiseze aceasta religie care reprezinta 10% din totalul credinciosilor crestini, iar din cei 10% doar un maxim de 1% cunosc dogmele si scripturile . Desigur ca toti cei 10% dintre cei "crestini ortodocsi" sunt mantuiti, pentru ca preotul la inmormantare ia sufletele si le trimite in Sanul lui Avaram, indiferent de viata pacatoasa a raposatului. Omul care cauta pe Dumnezeu si accepta Evanghelia nu are nici o sansa la mantuire, prin simplu fapt ca nu este crestin ortodox ?! Ma gandesc la oamenii din jungla care sunt evanghelizati si ajung sa creada in Hristos Iisus fara sa adere la un sistem religios, in perspectiva BOR ei nu sunt mantuiti. Preotii si B.O nu detin robinetul mantuirii, pentru ca daca credeti astfel faceti jerfa lui Hristos zadarnica. "Iisus i-a zis: „Eu sunt Învierea şi Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi."(Ioan 11:25)

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

     Rectific si va rog sa ma scuzati (greseala de scriere )cretin ortodoxa ci crestin ortodoxa .

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Exact, Cosmin. Doar Biserica Ortodoxă poate asigura mântuirea. Și nu vorbim de o instituție, ci de Adevărul revelat, care este Fiul lui Dumnezeu, Hristos.
    Biserica Ortodoxă are Cuvântul neschimbat, netrunchiat, fără urmă de erezie, şi asta prin jertfa milioanelor de mucenici, ce nu s-au lepădat de Dreapta Credință și au suportat chinuri groaznice până la moarte.
    Iată care este tezaurul nostru ortodox, care ne îndreptățește să afirmăm că Una este Biserica și doar în Ea este posibilă Mântuirea.
    Dumnezeu este Mult-Milostiv, dar este și Drept, Adevărul. Dragostea nu se poate manifesta decât în Adevăr.

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Administratorule, de rugat nu va puteti ruga cu catolicii, dar puteti sa le folositi bisericile catolicilor si altarele sa slujiti pe ele, cu sutele in toata Europa (sutele de biserici) Cat fariseism

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

     Ortodoxia nu poate fi cumpărată.Binele pe care îl fac cei de rit catolic prin punerea la dispoziție a bisericilor catolice pentru a se oficia slujbe ortodoxe,va fi răsplătit de Cel în numele Căruia se face acest bine.Când oferiți ceva nu deveniți stăpânii aceluia care primește,aici creștinii ortodocși.Reveniți la Dreapta Credință de la care nu va gonit nimeni,și așa vom fi din nou frați întru credință.Altfel nu se poate.Încă mai e timp.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Tainele Sf.Bis.Ort nu se pot administra celor care nu cred in ele. Prin urmare nu poti sa slujesti cu ereticii

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Asta seara am vazut din intamplare o secventa dintr-un documentar (nu stiu daca era din Turcia sau de la Ierusalim...)unde cei doi s-au intalnit,s-au imbratisat dupa "impreunarugaciunea",apoi bartolomeu i-a pupat mana ereticului francisc...Putin pe ascuns,dar am vazut bine ca a facut-o...Asta inseamna ca s-a plecat satanistului,nu?!? Apara-ne Doamne Iisuse Hristoase,impreuna cu Preacurata Maica Ta si cu Toti Sfintii !!!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Nu-i de mirare, dacă este si el cu cea mare probabilitate mason ca si papa. Sărutându-i mana papei, bartolomeu se subordoneaza gradului masonic mai mare al papei si face jocul celor care stăpânesc lumea, respectiv satana prin illuminati!

   Caterisare si ptr. Daniel al patriarhiei romane!

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fara pretentia unei dezbateri teologice, vad ca se incearca denaturarea subiectului si care se refera la canoanele ortodoxe (legi) ce interzic rugaciune impreuna cu ereticii. Aceasta teza ii include si pe cei plecati de la dreapta credinta (marea schisma, anul 1054). Acum, ca slujim in Biserici Catolice, o facem in special pe considerente economice motivat de lipsa enoriasilor catolici sau programe liturgice alternative, in principal pt. impartirea costurilor privind intretinerea locasurilor. Chiar daca ar fi un altul motivul, stim cu totii ca nu ne rugam impreuna ci separat!
  Asa ca va invitam pe toti cei indecisi sau chiar necredinciosi, denominatiuni, la dreapta credinta ca impreuna sa descoprim biserica din noi, nu cladirea.
  Pacat sa traim in inselare.
  In ceea ce ne priveste, cei ce am hotarat sa-l urmam pe Hristos, ne asteptam chiar la mucenicie. Cati ortodocsi nu mor si astazi pt. credinta in Hristos! Domnul si Maica Domnului sa va lumineze!
  Cu dragoste pentru semenul meu.

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dar împăratul Constantin cel Mare care a prezidat primul sinod ecumenic deși nu era creștin? Ce părere aveți? A fost ascultat de Dumnezeu sau nu?

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Parintele Arsenie Boca a spus ca ecumenismul este mama tuturor ereziilor. Pentru ca este un cal troian, o lupta din interior si este cea mai periculoasa. Mai mult, parintele Paisie Aghioritul a spus ca pericolul cel mare acum vine din interiorul bisericii. Deci cu atat mai mult trebuie sa fim precauti.
  Ideea este: fiecare sa stea acolo unde este. Am auzit cu totii de Biserica Mondiala si alte prostii prin care incearca papalitatea sa devina stapana peste sufletele tuturor. Ceea ce inseamna sfarsitul credintei adevarate.

 10. Monah Orthodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ne vorbeste Parintele Augustin Kantiotis, Mitropolitul de Florina ( Grecia) care s-a savarsit la 104 ani. Un marturisitor neinfricat si un luptator vrednic impotriva ecumenismului. ( extrase din volumul 14 din seria de carti aparute sub numele Cuviosului).

  Se ingaduie credinciosilor sa-i judece pe preoti si episcopi, cand acestia incalca dogmele si nu invata drept cuvantul Adevarului? Raspunzand la aceasta spunem urmatoarele:

  a. Preotii si episcopii se aleg de catre popor, prin urmare se judeca legal de catre acesta.

  b. In Biserica veche credinciosii l-au mustrat pe Apostolul Petru, pentru ca manca impreuna cu cei netaiati imprejur ( vezi Fapte 11, 3).

  c. Apostolul Pavel da o porunca credinciosilor sa-i aminteasca lui Arhip - care era preot - de slujirea sa (Coloseni 4, 17).

  Si Sfintii Parinti zic:

  d. "Trebuie ca ascultatorii sa fie incercati in Scripturi si sa judece daca cele zise de catre dascali sunt conforme cu Scripturile. Si toate cate sunt straine sa le respinga si pe cei care staruie in acestea sa-i apostrofati cu putere" (Marele Vasilie).

  e. "Cele zise in public si cele faptuite in public sa fie mustrate" (Sf. Ioan Gura de Aur).

  f. "Daca intaistatatorul tau este subred in petrecerea si faptele lui, nu cerceta cu deamanuntul. Daca insa este subred in credinta, fugi si paraseste-l, nu numai daca este om, ci chiar daca ar fi inger din cer" ( Sf. Nicodim Aghioritul, "Despre deasa impartasire", pag. 175).

  g. " Nu va supuneti monahilor, nici preotilor, nici episcopilor in toate cate va sfatuiesc rau sa cugetati ( sa credeti)" (Sf. Meletie Marturisitorul).

  h. "Cum se poate sa nu fie trimis in munci cel care se face ca nu vede si tace, cand legile dumnezeiesti si canoanele sunt hulite!" (Sf. Ioan Gura de Aur, Cuvant la Vavila).

  i. "Trebuie sa aratam curaj pentru Adevar chiar daca cativa s-ar scandaliza" (Marele Vasilie).

  j. "Oricine ar zice lucruri diferite de cele poruncite, chiar daca ar fi vrednic de crezare sau postitor si ar face minuni si nevoitor si ar avea darul proorociei, sa-ti fie lup, care imbracat in piele de oaie strica si risipeste oile" (Sf. Ignatie Teoforul).

  k. "Daca episcopul sau preotul, cu adevarat ochii Bisericii, se comporta rau si scandalizeaza poporul, pe unii ca acestia trebuie sa-i indepartezi. Caci mai de folos este fara acestia sa va adunati in casa de rugaciune, decat sa fiti aruncati cu acestia ca si Ana si Caiafa in gheena focului" (Marele Athanasie, ΒΕΠΕΣ 33, 199).

  l. Cuvantul de mai sus al Marelui Athanasie e consacrat si de Canonul 31 al Sf. Apostoli si de Canonul 15 al Sinodului I-II din 861 de sub Marele Fotie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*