Patriarhia nu se împiedică de sfintele canoane: Ieronim Crețu a fost hirotonit în treapta de episcop

ieronim cretu episcopPână la urmă s-a întâmplat: Ipopsifiu Ieronim Creţu a fost hirotonit, joi, 29 mai 2014, Episcop Vicar Patriarhal în cadrul Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala Patriarhală din București.

Sfânta Liturghie și hirotonia au fost oficiate de către patriarhul Daniel. Arhimandritul Ieronim Creţu a răspuns întrebărilor patriarhului și ierarhilor prezenți printr-o mărturisire de credinţă:

„Îmi înnoiesc, aşa precum am şi mărturisit astăzi în faţa Preafericirii Voastre, a ierarhilor care au slujit şi a tuturor celor prezenţi, dragostea cea neasemuită faţă de Biserică, dragostea faţă de învăţătura noastră ortodoxă şi voi continua să slujesc cu toată credincioşia dreapta noastră credinţă în aşa fel încât lucrarea care mi se va încredinţa să fie în consonanţă cu mersul şi propăşirea Sfintei noastre Biserici, cu îndrumarea Preafericirii Voastre încât să fie de un cât mai mare succes în aceste vremuri de răscruce pentru Biserica noastră când se schimbă şi generaţiile şi când trebuie acordată o atenţie din ce în ce mai mare, în special formării celor care mâine, poimâine vor sluji Biserica sau vor fi credincioşi în Biserică”.

 | basilica

Să-l ajute bunul Dumnezeu să se căiască public și să regrete faptele apostate săvârșite în insula Patmos: Patmos – Împărtășirea ereticilor de către ortodocși

2 Comments

  1. Aşa se face acum carevasăzică avansarea pe treptele ierarhiei bisericeşti? Dacă eşti ecumenist ori mason ai toate şansele, iar dacă nu, poţi aştepta la nesfârşit… Este un exemplu sau mai degrabă un contraexemplu de urmat pentru alţii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments
scroll to top