Monahii anti-ecumeniști din Sfântul Munte se dezic de Sfânta Chinotită și de egumenii care acceptă tacit faptele apostate ale patriarhului ecumenist Bartolomeu

Manastirea-Marea-Lavra-foto-Liviu-Dumitru-665x465[1]

Gheronda Sava de la Sfânta Mănăstire a Marii Lavre a Sfântului Munte

De multe ori, în numerele din trecut ale Orthódoxos Týpos, s-a exprimat neliniștea sau s-a scris despre neliniștea Sfântului Munte în ce privește trădarea credinței care are loc în zilele noastre. (Orthódoxos Týpos: CEREM CUVÂNTUL SFÂNTULUI MUNTE – Ortodoxia este trădată de însăși Patriarhia Ecumenică[1])

Un exemplu semnificativ în aceste sens este numărul din 12 iulie 2013, nr. 1983, în care a fost publicat un articol cu titlul CEREM CUVÂNTUL SFÂNTULUI[1]. De atunci s-au scris și alte asemenea articole pe această temă, fie de către cinstiți părinți, fie de către laici. Citindu-le, simțim durere și amărăciune față de deschiderile și concepțiile eretice ale Patriarhului Bartolomeu și nu numai ale lui, pentru că acum Patriarhii Antiohiei, al Alexandriei și al Ierusalimului împreună-călătoresc pe această pantă decadentă a ecumenismului, fără să fie mustrați de către egumenii Sfântului Munte, nici de către Sfânta Chinotită, ci, dimpotrivă, chiar sunt primiți în Sfântul Munte cu mare bucurie, cu împreună-slujiri și fieste inadmisibile pentru acest loc cu nume sfânt – toate acestea atingând culmea prin întâlnirea de la Ierusalim a Patriarhului Ecumenic și a Papei, când au avut loc împreună-rugăciuni, îmbrățișări și promisiunea pentru ajungerea la potirul comun. Același lucru s-a petrecut și în urmă cu 50 de ani, însă atunci aghioriții s-au împotrivit ferm, oprind pomenirea Patriarhului și arătându-și astfel dragostea față de Hristos și de Biserica Lui, fără să se gândească la ”sancțiunile” sau mai degrabă la contra-sancțiunile, pe care le-ar fi primit eventual din partea Patriarhiei Ecumenice, așa cum s-a și întâmplat, de altfel.

Azi, egumenii aghioriți și mănăstirile și, întâi de toate, Sfânta Chinotită nu doar că tac, dar și justifică cele ce nu sunt de justificat, spunând că nu trebuie să ne rupem de Biserică, de parcă Biserica ar fi reprezentată de oricare patriarh, cu atât mai mult atunci când acesta are concepții eretice, așa cum este cazul actualului Patriarh Ecumenic.

Și în loc să ia pildă de la Părinții noștri Aghioriți, care au fost martirizați în timpul Patriarhului Constantinopolului Vekkos, cel care avea cuget papistaș, și să înțeleagă că mai mult decât Vekkos avem azi și să întrerupă pomenirea actualului patriarh, mustrându-l pentru faptul că face cadouri Corane, că pune semnul de egalitate între Biserica lui Hristos și bisericile lui Satana, că acceptă botezurile ereticilor, susține că mântuirea se dobândește în toate ”bisericile”, se roagă împreună cu ereticii, cu evreii, chiar și cu spiritiștii, și în general se face vinovat de trădarea Bisericii și a lui Hristos, aceștia îi adresează alocuțiuni și îl numesc părintele lor. Să se bucure de el! Însă poporul ortodox trebuie să știe că Sfântul Munte nu e totuna cu egumenii, nici cu Sfânta Chinotită, care se tem să nu își piardă pozițiile și avantajele, ci întâi de toate Sfântul Munte este Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, de dragul căreia Sfinții noștri Părinți au numi Muntele acesta Sfânt, Părinți care s-au sfințit și au sfințit acest pământ prin nevoința și sângele lor, și azi, monahii care nu sunt de acord cu poziția ecumeniștilor mustră cu timp și fără de timp și se luptă să țină sus steagurile Ortodoxiei, fără a crea schisme și a se rupe de Biserică. Aceștia însă nu sunt la vedere, pentru că nimeni nu îi arată, ci arată ce vor ei.

Vă depun mărturie că cea mai mare parte a Sfântului Munte este alcătuită din acești Părinți, care și-ar da și viața pentru iubita Ortodoxie și, chiar dacă cu nevrednicie mă număr printre ei, spun cu tărie că sunt de partea lor. Și spun aceasta nu din ostentație, ci bine știind că tăcerea, după cuvântul Marelui Grigorie Palama, este al treilea fel de ateism.

Însă și ceilalți părinți antiecumeniști ai Bisericii Greciei să întrerupă pomenirea celor care nu învață drept cuvântul adevărului, să înceteze să slujească împreună cu ecumeniștii și abia apoi să vorbească despre Sfântul Munte [căruia îi cer să ia aceste măsuri].

În aceste vremuri apocaliptice, nu ne mai așteptăm ca vreun sinod să îl caterisească pe Bartolomeu și pe cei asemenea lui, de aceea fiecare dintre noi trebuie să își asume responsabilitatea propriei mărturisiri și să se alăture fie lui Hristos, fie lui antihrist, fără să mai recurgă la diplomații, ca cei dintâi într-un singur glas să Îl mărturisească pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt, Treimea cea de o ființă și nedespărțită.

S-a scris în Sfânta Mănăstire a Marii Lavre, 19 mai/1 iunie 2014,
Duminica Sfinților Părinți

| Orthódoxos Týpos, 6 iunie 2014, nr. 2025, p. 8
Traducere: Mihail Ilie (Graiul Ortodox)

____________________

[1]Orthódoxos Týpos: CEREM CUVÂNTUL SFÂNTULUI MUNTE – Ortodoxia este trădată de însăși Patriarhia Ecumenică https://graiulortodox.wordpress.com/2013/10/29/158-orthodoxos-typos-cerem-cuvantul-sfantului-munte-ortodoxia-este-tradata-de-insasi-patriarhia-ecumenica/

13 Comments

 1. m-am bucurat tare când am văzut acest titlu și mi s-a părut o mare realizare. apoi în clipa următoare, de fapt realizasem ideea fără să citesc complet titlul…. iar în clipele următoare am rămas așa … un fulger mare s-a văzut pe cer parcă până la mine și s-a auzit o bubuitură foarte puternică. a început să plouă.

 2. A vorbi despre Sfantul Munte este pentru noi, mirenii, un lucru foarte delicat si de aceea trebuie sa fim cu mare bagare de seama ca sa nu gresim. Este Muntele Maicii Domnului si ne-am obisnuit sa vedem in el modelul de cea mai curata vietuire si osardie pentru mantuire. Dar cum orice lucru minunat din lumea aceasta incepe sa fie atins de duhul lumesc, se poate ca si Santul Munte Athos sa fi primit influente de la lumea cea perfida si obraznica. Modernizarile care s-au facut in Athos cu bani europeni nu sunt bune. U.E. a dat bani, dar vrea aliniere la standardele desfranarii ei. Vrea cazinouri, turism, anularea Avatonului. Daca Sfanta Chinotita nu mai reprezinta un singur cuget si o singura vointa – aceea a monahismului care rezista tocmai prin rezistenta la Duhul lumesc, atunci mai raman doar cativa calugari cu frica de Dumnezeu, restul, cu frica de oameni, de sefi, de stapanii care au dat banii. Si daca lucrurile vor merge tot asa, e clar ca Sfantul Munte va cadea si Icoana Maicii Domnului Portarita va pleca din nou pe mare, asa cum a venit, iar noi vom ramane singuri-singurei, dar tare amarati, caci vom avea de intampinat zilele cele amare ale venirii lui antihrist.

  1. Si uite asa ajungi la vorba mea: crestinii sa repereze duhovnici neecumenisti si sa tina de ei si preotii sa repereze arhiereu neecumenist si sa tina de el! Din Ortodoxie, trebuie sa cada tot putregaiul. Problema noastra ramane spovedania si euharistirea. Aurora….de prea multe te-ngrijesti! Sa fii tu oare vreo aleasa? Vreo preoteasa mesianica?

 3. @Aurora si Valetin,

  Sa nu ne speriem asa usor.

  Sf. Munte este si va fi modelul de cea mai curata vietuire si osardie pentru mantuire. Monahii atoniti au fost, sunt si vor fi gata pentru o marturisire sincera si curata pana la moarte, a ortodoxiei. Nu incape indoiala. Intrebarea care se ridica este ce vom face noi?

  Trebuie subliniat faptul ca Patriarhul Bartolomeu a adus calugari ecumenisti in Sf.Munte – nu calugariti in Sf. Munte – de prin alte manastiri din Grecia si din afara Greciei. Acestia pricinuiesc ecumenismul. Dar acestia nu vor putea vietui dupa randuiala Sf.Munte, asa ca cu timpul vor pleca si ei. Sfinti sunt in Sfantul Munte si vor mai fi. Intradevar sunt presiuni din partea patriarhului foarte foarte mari asupra staretilor. Dar nu trebuie sa ne fie frica, trebuie sa-i intelegem pe atoniti ca nu le este usor cu Patriarhul Bartolomeu. Si sa nu uitam ca presiuni mai mari asupra atonitilor au fost din partea Patriarhului Vekos, din porunca caruia au fost chiar ucisi calugari atoniti.
  Exista un document- foto in care se vede clar ce au patit cei care au slujit cu Papa. Cum au sfarsit acestia? Cititi toata istoria aici. (Patriarhul Ioannis Vekkos al XI-lea şi prigonirea Athoniţilor http://graiulortodox.wordpress.com/2012/09/23/cei-26-de-mucenici-de-la-m-zografu-patriarhul-ortodox-vekos-al-xi-lea-si-prigonirea-athonitilor-schimbarea-vesmintelor-sf-ioan-maximovici-2011/
  Sf.Pr. Porfirie a zis: ~Sa nu va preocupati de cele de pe urma, nici de antihrist, nici de semnele sale, fiindca sa stiti ca, atat timp cat il avem pe Hristos cu noi, antihristul (care este si el un om) nu ne poate vatama cu nimic~.

 4. OFF TOPIC (1)

  Există un filmuleț de 39 de minute care cred eu că merită văzut de toți frații noștri ortodocși:
  Monahul Teodot-Reînhumarea Părintelui Gheorghe Calciu.

  Este cel mai bun interviu al său și veți vedea că monahul Teodot vorbește cu putere și curaj, în același Duh al Adevărului ca și sfinții părinți Iustin Pârvu și Gheorghe Calciu-Dumitreasa, la care de altfel are o mare evlavie.

  MASONII SAU EVREII SIONIȘTI SUNT CEI CARE AU CERUT ȘI REALIZAT ÎNGROPAREA MOAȘTELOR SFÂNTULUI PĂRINTE GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA. DACĂ NU SE VOR CĂI ȘI SE VOR OPUNE ÎN CONTINUARE CANONIZĂRII ȘI CINSTIRII SFINTELOR MOAȘTE ALE SALE, ÎȘI VOR PRIMI PLATA DE LA DUMNEZEU.
  UNDE OARE S-A MAI POMENIT ÎN LUME SĂ SE ÎNGROAPE SFINTE MOAȘTE DE CĂTRE BISERICĂ?! MARE PĂCAT! TRUPUL SFINȚILOR APARȚIN BISERICII ORTODOXE DREPTSLĂVITOARE.

  OFF TOPIC (2)
  Există de asemenea un alt film mai scurt realizat de televiziunea Kanal D: Calugar batut pentru a tine secret minunile parintelui Calciu.

  Aflăm astfel că s-a dorit cu orice preț reînhumarea părintelui Calciu! Chiar și actualul stareț Hariton Negrea a fost implicat.
  ESTE FOARTE IMPORTANT SĂ ÎNȚELEGEM CU ADEVĂRAT CE S-A ÎNTÂMPLAT ATUNCI ÎN ACELE ZILE. AU FOST MINUNI MARI… PĂRINTELE A MIȘCAT DIN MÂINI ȘI DIN PICIOARE… IAR LA ÎNCEPUT UN CĂLUGĂR A FOST BĂTUT PENTRU CA LUMEA SĂ NU AFLE DE DESHUMAREA PĂRINTELUI CALCIU!

  PATRIARHIA AR TREBUI SĂ NE EXPLICE DE CE A ÎNTÂRZIAT ATÂT DE MULT CU CANONIZAREA SFINȚILOR ÎNCHISORILOR COMUNISTE ȘI DE CE NU DOREȘTE NICI ASTĂZI ACEST LUCRU. MONAHUL TEODOT SPUNEA ÎNTR-UN INTERVIU, CĂ PRIN CANONIZAREA LOR S-AR AFLA ȘI CINE I-A PRIGONIT ȘI TORTURAT… AȘADAR POLITICA ESTE DE VINĂ. COMUNIȘTII ȘI EVREII SIONIȘTI…
  UNEI JURNALISTE, CARE DĂDEA EXEMPLUL CANONIZĂRII LA CATOLICI A MONSENIORULUI GHICA ȘI A ALTORA, CARE ÎNTREBA DE CE LA NOI NU SE FAC CANONIZĂRI, I S-A RĂSPUNS SEC CĂ … NU ESTE MOMENTUL!!!
  DAR, NE ÎNTREBĂM ȘI NOI, ÎN MOD LEGITIM, CÂND VA FI MOMENTUL? VA MAI EXISTA EL VREODATĂ?…

 5. cei din conducerea administrativă a athos-ului sunt ecumeniști. dacă ajungi acolo, de ce locuri e bine să te ferești ?

 6. Fraților Papa Francisc nu i-l recunoaște public pe Iisus Hristos, din contră i-l
  Așteaptă pe Mesia evreilor…
  Cu acesta sa se unească biserica Ortodoxa?!?!??????????
  Uitativa la acest filmat va rog!
  Dumnezeu sa ne miliuiasca !
  http://youtu.be/SBpvoOPrrXs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 Comments
scroll to top