Legionarii la Curtea de Apel. Institutul iudeo sionist Ellie Wiesel a declanşat procesul dizolvării TPT sub falsă acuzaţie de fascism

Spain FrancoIeri s-a judecat primul termen al apelului făcut de Procuratură la Curtea de Apel Bucureşti în procesul de dizolvare a Partidului „Totul pentru Ţară” în baza acuzaţiilor de fascism, antisemitism şi activitate împotriva ordinii de stat, urmare a unei sesizări a Institutului „Ellie Wiesel”. În iulie 2013, instanţa Tribunalului Bucureşti respinsese acţiunea Parchetului, considerând-o neîntemeiată. La acea dată judecătorii constataseră că activitatea TPT respectă legile în vigoare, apreciind că asumarea unei relaţii de continuitate cu formula politică omonimă a Mişcării Legionare interbelice nu poate constitui o premisă în susţinerea acuzaţiilor de fascism.
Procuratura a făcut atunci apel, primul termen fiind programat abia ieri, pe 17 septembrie 2014, după un an şi 3 luni.
În cadrul şedinţei publice, reprezentanta Procuraturii a reluat acuzaţiile susţinute şi în faţa Tribunalului Bucureşti. Ea a acuzat TPT că duce o activitate cu carater legionar şi fascist, preluând atât titulatura formulei politice legionare din 1937, dar şi însemnul Gărzii de Fier, uşor stilizat. De asemenea, procurorul a susţinut că TPT a folosit aceste însemne în tabere naţionaliste precum cea de la Roşia Montană din 2012 şi a organizat comemorări ale unor lideri legionari precum Corneliu Zelea Codreanu şi Horia Sima. Conducerii TPT i s-a imputat asumarea publică a continuităţii cu partidul interbelic în cadrul conferinţei de presă ocazionate de obţinerea noii denumiri, în februarie 2012. Reprezentantul Parchetului a afirmat că Mişcarea Legionară este considerată în mod unanim de istorici ca fiind o organizaţie fascistă, antisemită şi xenofobă, cerând instanţei să dispună anularea sentinţei Tribunalului Bucureşti care a dat dreptate TPT.
Avocatul formaţiunii politice, dl Mihai Grigoriu, care era însoţit în sală de preşedintele executiv Florin Dobrescu, a contestat afirmaţiile procurorului, arătând că niciodată istoricii nu au căzut de acord în privinţa caracterului fascist al Mişcării Legionare, aceasta nefiind incriminată de Tribunalul de la Nurnberg şi nici de alte instanţe postbelice, aşa cum s-a întâmplat cu alte grupări naţionaliste. De asemenea, avocatul a arătat că în 21 de ani de activitate, nici un membru al TPT nu a fost acuzat de nici un fel de încălcare a legii, întreaga activitate a acestui partid desfăşurându-se întotdeauna în cadrul legilor ţării.
De asemenea, apărarea şi-a rezervat dreptul de a aprecia că acţiunile repetate ale Procuraturii deschise împotriva partidului cu precădere în perioade electorale se apropie de zona abuzului de drept, ceea ce ar putea constitui baza unor acţiuni în justiţie ale conducerii TPT.
Am cerut preşedintelui executiv al TPT, dl Florin Dobrescu, să ne acorde cîteva declaraţii după acest termen de judecată.
Rep.: – Domnule Dobrescu, aveţi amabilitatea de a ne spune cum apreciaţi şansele formaţiunii dvs politice în acest proces?
FD: – Desigur, noi considerăm că avem şanse maxime să câştigăm şi la Curtea de Apel. De altfel, expunerea apărării a fost mai mult decât clară: nu poţi dizolva un partid politic doar pe simpla prezumţie de vinovăţie a Parchetului, care însă nu se bazează pe nimic concret. Nu există nici o faptă infamantă, nici o ilegalitate comisă de reprezentanţii TPT în activitatea de 21 de ani încoace a acestui partid.
Rep.: – Credeţi că este vorba de un abuz de drept? Avocatul dvs a invocat această noţiune.
FD: – Din punctul nostru de vedere nu este întâmplător faptul că procuratura deschide acţiuni de dizolvare împotriva TPT o dată la 4 ani, în anii electorali, aşa cum au fost cele din 2008 şi 2012. Atmosfera publică generată de astfel de acţiuni, mai ales atunci când Parchetul se joacă cu invective precum acela de „fascist”, este una defavorabilă desfăşurării unei activităţi normale. Descurajează participarea oamenilor la procesul electoral. Dvs. aţi candida pe listele unui partid acuzat oficial de fasicsm? În contextul în care această culpă penală presupune în România pedepse de până la 15 ani de închisoare? Vedeţi? Este limpede că avem de a face cu un abuz. Iar apoi, tot Parchetul vine şi numără voturile, constatând că nu îndeplinim pragul legal de 50.000. Or tocmai asta arătăm noi în celălalt proces de dizolvare, al doilea, care şi el a juns la Curtea de Apel. Să ştiţi că suntem hotărâţi să ducem aceste cazuri până în faţa instanţelor internaţionale – a declarat Florin Dobrescu

Redactor Alexandru Onofrei | Buciumul.ro

12 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cine sunt cei care au venit de la început cu eticheta de ,,fascişti'' pentru legionari? Cine altcineva decât evreii bolşevici şi sionişti... Ziarul Adevărul...

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta d-le Dobrescu!

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta sa reuseasca. Eu imi doresc din tot sufletul ca un partid legionar sa candideze. Nimeni si nimic nu ma va putea opri sa ii votez. Iar TPT este la ora actuala singura formatiune care are curajul sa duca lupta legionara mai departe, singura care are curajul sa spuna cu voce tare si fara frica "Noi suntem legionari". Pentru asta, tot respectul si sustinerea mea. Si chiar daca slugile jidovilor au decis ca Miscarea Legionara sa fie scoasa in afara legii, cred in continuare ca aceasta va renaste.

  Doamne ajuta!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  OFF TOPIC

  http://raduiacoboaie.wordpress.com/2014/09/21/adevarul-necenzurat-despre-sistemul-de-sanatate-din-romania-dr-luana-22-septembrie-2014/

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  m-as bucura mult daca ati candida la presedentie d-le Dobrescu

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  prezidentiale

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  OFF TOPIC - ULTIMUL ARTICOL

  http://raduiacoboaie.wordpress.com/2014/09/24/despre-ereziile-sectei-adventistilor-radu-iacoboaie-25-septembrie-2014/

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  RĂSPUNSUL PRIMIT DE ,,O OARECARE” DE LA ANDREI DINU, ADMINISTRATORUL BLOGULUI ORTODOXIE TRADIȚIONALISTĂ ȘI THEOLOGIE PATRISTICĂ:

  In problema pecetlurii trebuie ascultata Biserica. Marii duhovnici au avut pareri impartite. Haideti sa nu mai selectam ce “mari duhovnici” ne convin noua si sa urmarim ce ne spune Biserica.
  Iar in ce tine de documentele cu cip trebuie sa le respingem fara a ne apuca sa dam sentinte de “lepadare” si “cadere din har” sau “pecete 666″. In Apocalipsa scrie clar cum e cu pecetea si antihrist si mai ales scrie ca totul va fi la aratare, nu pe ascuns.

  Frați ortodocși, vă întreb ce părere aveți?

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  OFF TOPIC - NOU ARTICOL POSTAT

  http://raduiacoboaie.wordpress.com/2014/09/25/interviu-cu-parintele-justin-forta-satanica-a-stapanilor-lumii-va-fi-invinsa-de-blandetea-si-smerenia-crestinilor-tehnica-lor-se-va-risipi-ca-fumul-dar-principiile-morale-crestinesti-nu-vor-putea-f/

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  OFF TOPIC - ULTIMUL ARTICOL

  http://raduiacoboaie.wordpress.com/2014/09/26/cea-mai-mare-realizare-a-lui-victor-ponta-introducerea-cardurilor-de-sanatate-radu-iacoboaie-26-septembrie-2014/

 11. Paraschiv Rozalia

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Despre legionari numai de bine! Romani care si-au iubit tara! Sa luam aminte... Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*