VIDEO: Dezbaterea publică pentru alternativa la cardul de sănătate

 [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=WTs7FK9HrGQ]

RETURNAȚI TOATE CARDURILE CEI CARE INCĂ NU AȚI FACUT-O,
DACĂ DORIȚI ALTERNATIVĂ!

Celor care nu au fost la dezbatere si au vazut diferite comentarii date de televiziuni, va spunem ca presa a vorbit in mica masura bine, in mare masura fara a relata continutul argumentatiilor solide si bine documentate ale participantilor si uneori chiar tendentious,imaginile redate fiind aproape exclusive legate de unele izbucniri ale celor prezenti in sala. Aceste izbucniri nu reprezinta altceva decat expresia exasperarii acestui popor care nu a fost de zeci de ani decat “beneficiarul” unei lipse totale de dialog cu guvernantii.  Numarul participantilor a fost cca 100 de persoane, marea majoritate a luarilor de cuvant fiind echilibrate, documentate si bine argumentate.

In cadrul dezbaterii s-a cerut si s-a obtinut din partea oficialilor promisiunea verbala ca in paralel cu documentele electronice va continua pe termen nelimitat si sistemul actual de dovedire a calitatii de asigurat cu adeverinta de asigurat fara a fi obligati sa folosim cardul electronic de sanatate. Vrem sa vedem ca promisiunea va fi adevarata!

Oficialii au refuzat sa semneze un protocol in finalul dezbaterii, in care sa se prevada concluziile si promisiunea lor, dar au anuntat ca vor posta luni, 19 ianuarie 2015, pe site-ul ministerului sanatatii data si ora la care sa se prezinte din nou participantii pentru semnarea protocolului !!!

In ceea ce priveste numarul de refuzuri declarate oficial de reprezentantii CNAS, s-a sustinut ca sunt doar 3000 – 4000 de persoane, probabil luand in calcul doar pe cei care au returnat cardurile la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate eventual impreuna cu o scrisoare de justificare/refuz. Informatiile noastre arata ca numarul este mult- mult mai mare.

Presupunem, pe de alta parte,ca cei care le-au refuzat au fost inclusi mediatic la categoria “nu au fost gasiti” astfel incat sa se minimalizeze ideea de respingere clara. Chiar si asa, in una din emisiunile televizate din ultima perioada, reprezentantii CNAS au avansat cifra de cca 1.000.000 de retururi !!

Noi am mai explicat si in trecut ca important e sa fie returnat, nu pastrata acasa inactivat! De aceea, pentru cei care nu sunteti de accord cu sistemul impus prin utilizarea cardului electronic de sanatate si nu le- ati returnat inca, motivand ca le pastrati acasa inactive, va recomandam sa le trimiteti inapoi la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu scrisoare de refuz.

Asta daca vreti cu adevarat alternativa!

| ApLR

7 Comments

 1. Am fost in sala si stiu ca au fost mai multi vorbitori. Daca se poate sa fie postate si celelalte parti.

 2. In cadrul dezbaterii, unei doamne medic i-a iesit un porumbel important din gura. Exista o baza de date in format electronic la care orice medic poate apela. Cat e de bine perfectionata, asta nu stim, dar ea exista. Unii oamenii deja s-au convins pe pielea lor ca este asa. Acolo este important ce scrie. Cine are dreptul sa verfice informatiile despre el cuprinse in acea baza de date?

  Asta deja permite tratamentul discriminatoriu al pacientilor. Doamna medic spunea ca aceasta baza de date ar putea fi perfectionata pentru a se afla daca pacientul este la zi cu achitarea contributiei catre CASS. De fapt, asa se procedeaza in multe tari in care cardul de sanatate nu e introdus. Ce are in plus cardul? De ce e atat de important pentru mafia masonica? Chiar daca nu ar avea nicio informatie in afara de nume prenume si CNP, acesta este foarte nociv, deoarece permite localizarea si identificarea unei persoane-tinta urmarita pentru donarea de organe.

  De aici reiese ca romanii sunt de vanzare, de aceea li se impune cardul. Omul, disperat ca i s-ar putea intampla ceva pe unde merge, isi ia cu el si cardul de sanatate. Daca, insa, este o persoana-tinta, i se poate regiza o situatie care sa necesite interventia ambulantei. De aici incolo totul se poate aranja in asa fel incat un eventual deces sa para credibil si motivat.

  De ce e nevoie de card? Probabil pentru ca traficul de organe e foarte rentabil. Vor din ce in ce mai multi sa se ocupe cu asa ceva. De dragul banilor, se pot extinde si multiplica retelele de traficanti. Am putea ajunge sa ne mancam unii pe altii la propriu. Se stie X ca ai putea fi o persoana-tinta? Se va profita de situatie. Probabil, primii vizati sunt crestinii ortodocsi. Ar putea fi etichetati intr-un mod care sa justifice crimele ulterioare, iar urmaritorii lor sa creada ca fac o fapta buna salvand tara de teroristi si de fundamentalisti.

  In fond, rostul serviciilor secrete, mai nou, este de a apara tara de teroristi. Sa nu uitam ca din serviciile integrate fac parte si medici. Sa mergem la medici crestini sau sa incercam sa ne tratam naturist, totusi.

 3. Multumesc pentru indemn! Astazi am returnat si eu personal la CNAS-ul din zona in care locuiesc, cardul de “sanatate” pe care il pastram acasa inactiv, impreuna cu scrisoare de refuz, care am intocmit-o in felul urmator. Sper sa fie suficient.

  Catre CNAS ….
  Declaratie de refuz si returnare card de “sănătate”
  Subsemnatul ………………, domiciliat in str. ……………….., Mun. …….. , decid din varii motive sa va returnez cardul de “sanatate” , mentionand ca astept adoptarea legala a alternativei permanente la acest card (adeverinta simpla), ceruta in dezbaterea publica din data de 16 ianuarie 2015, de la sediul Institutului Național de Sănătate Publică -Bucuresti, si obtinuta tot atunci ca promisiune verbala din partea oficialilor CNAS prezenti la dezbatere. Pana la adoptarea oficiala a alternativei la acest card, rog sa-mi fie eliberata cand am nevoie, adeverinta obisnuita de pana acum.
  Cu deosebita consideratie,
  nume…………….
  Semnat astazi, ………………

  Deasemeni sustin si urmatorul memoriu de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la Cardul Național de Asigurări Sociale de SĂNĂTATE, dat fiind faptul ca aceasta lege controversata este adoptata doar printr-o simpla HG si intr-un mod abuziv, neavand acceptul opiniei publice.

  (si am adaugat aici memoriul integral de pe blogul d-lui Radu Iacoboaie)
  https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/01/16/miscarea-pentru-apararea-ortodoxiei-12-motive-pentru-care-am-respins-cardurile-electronice-de-sanatate-radu-iacoboaie-16-ianuarie-2015/

 4. Ticalosii astia nu au intrebat pe nimeni/nu au facut nici un referendum ,daca este sau nu lumea deacord sa aiba card de sanatate cipat.
  Eu personal ,fara sa ma intrebe nimeni ,ma-m trezit in cutia de scrisori cu un plic in care era un card cipat cu numele meu.
  Asta este tiranie !!!!
  Ne-au impus fortat aceste dracii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 Comments