Rusia amenință România: „Vom căuta mijloace de a anihila flota militară românească”

Analistul militar Vladimir Evseev, directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare de la Moscova, a vorbit într-un interviu pentru TVR despre implicaţiile amplasării în România a unui centru de comandă al NATO şi a unui Comandament zonal al NATO. Evseev spune că în Crimeea, Rusia îşi creşte de asemenea capabilităţile militare şi că, dacă România se lasă atrasă într-o confruntare, există obiective militare româneşti care sunt pe lista de atac a Rusiei. Printre acestea se numără şi flota militară a României.
Vladimir Evseev,  directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare din Moscova, arată într-un interviu pentru TVR, că Rusia consideră că din bazele NATO de pe teritoriul României vor putea fi lansate dispozitive antirachetă sau rachete balistice, astfel că va fi obligată să atace, în cazul în care România se lasă antrenată într-o confruntare dintre NATO şi Rusia.

“Pe teritoriul Crimeei, în prezent se formează o grupare de forţe armate terestre bine pregatită şi de sine stătătoare. Vor fi prezente acolo diferite dispozitive, capabile să neutralizeze toate ameninţările posibile. Din păcate, dacă România se va lăsa antrenată într-o asfel de confruntare, atunci este imposibil ca o serie de obiective militare din România să nu fie trecute pe lista acelor ţinte care vor fi neutralizate cu diferite tipuri de arme. După evaluările militare facute de Rusia, din acele baze militare ce urmează să fie amenajate în România pot fi lansate nu numai dispozitive antirachetă. Rusia este foarte îngrijorată că de acolo pot fi lansate şi rachete de croazieră sau alte dipozitive de genul ăsta. Rusia va fi obligată să reacţioneze nu numai la apariţia centrelor de comandă, dar şi la depozitele de armament sau altă infrastructură militară. Ştim că în România se poate crea şi potenţial ofensiv, de aceea vom căuta şi mijloace de a anihila flota militară românească. Cred că va creşte confruntarea dintre ţările noastre şi din păcate avem motive să credem asta”, a spus Evseev.

Două centre de comandă şi control ale NATO vor fi înfiinţate în România, acestea urmând să devină operaţionale în 2016, iar aici vor activa militari români, dar şi din alte state membre, au decis miniştrii Apărării din statele membre ale Alianţei.

La reuniunea miniştrilor Apărării de la Bruxelles s-a decis constituirea imediată pe teritoriile aliaţilor din est – România, Polonia, Bulgaria, Estonia, Letonia şi Lituania – a unor Unităţi pentru Integrarea Forţelor NATO, acestea fiind structuri multinaţionale de comandă şi control ale Alianţei Nord-Atlantice, care vor ”asigura o prezenţă vizibilă şi continuă a NATO pe teritoriul aliaţilor estici“.

Pe lângă acest centru, România va găzdui un Comandament Multinaţional de Divizie Sud-Est care va funcţiona ca un centru de comandă-control în situaţia dislocării de forţe pe flancul estic al NATO.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a anunţat că îşi doreşte ca primul comandament NATO de comandă şi control din România să fie operaţional în luna iunie, în timp ce al doilea comandament, de divizie, ar urma să fie operaţional în termen de doi ani.

“NFIU este un comandament de comandă-control care asigură planificarea şi operaţionalizarea misiunilor ca, atunci când este nevoie, când e o situaţie de criză, forţele de intervenţie rapidă aprobate să poată interveni în 48 de ore, iar terenul acolo unde intervin să poată fi pregătit de aceste comandamente. O parte din banii pentru operaţionalizarea primului comandament, cel de tip NFIU, vor fi din bugetul MapN, iar o parte din bani vor fi din fondurile comune ale NATO. Alături de noi, în aceste comandamente vor veni militarii ţărilor partenere din NATO”, a afirmat Duşa, conform Mediafax.

Întrebat unde vor fi înfiinţate cele două comandamente NATO din România, Duşa a evitat să dea un răspuns clar.

“Discutăm deja de aceste locaţii, vom mai vedea cu conducerea Statului Major care sunt cele mai eficiente din punct de vedere militar, dar şi cele mai eficiente din punctul de vedere al cheltuielilor materiale. Este normal ca un comandament să îl avem acolo unde avem deja o structură, unde avem elemente de comandă-control, unde sunt condiţii pentru ca aceste comandamente să funcţioneze”, a spus ministrul Apărării Naţionale.

| gândul

9 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta.

    Banuiesc ca stiti deja de camerele video din muntii Romaniei. Au dat si la Nufarul TVR1. Au fost si vor mai fi montate, chipurile, "pentru monitorizarea si protejarea animalelor salbatice". Va dati seama cat de idioti ne cred acesti tradatori de tara si strainii din spatele lor? Incercati numai sa dislocati/opriti in orice mod o astfel de camera si vedeti ce se intampla ...
    Tacerea, avaritia si lenea noastra ne vor costa foarte scump.

    Te rog Doamne, lumineaza poporul roman, ca mergem in bezna. Amin.

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mi se pare normala atitudinea Rusiei vis avis de tara noastra. Am citit un articol in care Putin a aspus clar ca Rusia nu va accepta sa faca parte din Noua Ordine Mondiala si nu se va supune Guvernului Mondial, a spus ca Rusia doreste libertatea. Atat timp cat NATO se foloseste de noi, ma tem ca o sa fim folositi ca si carne de tun, vom fi din nou campul de batalie in cazul unui razboi. Ramane de vazut daca nu cumva ar fi fost mai bine sa fim cu Rusia. Avand in vedere cele spuse de Putin, cine stie poate Rusia este una din cele 3 tari care nu se vor supune lui Antihrist. De Romania nu poate fi vorba, pentru ca suntem in organizatia masonica NATO. Sa n u uitam ca anumiti cuviosi au spus ca in Rusia si in tarile ocrotite de ea, Antihrist nu va avea asa de mare putere.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      mi nu mi se pare normală atitudinea Rusiei ! În primul rând dacă trebuie să fie tare să fie tare cu cei răi!

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        adică să ia atitudine direct împotriva păpușarilor a elitelor și a tuturor scursurilor care dictează războaiele astea. Nu împotriva unor țări mici.

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Rusia să mai tacă din gură!

    • roman agnostic

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      si sa rabde, ca romanii, nu?sa te asculte pe tine??nu le-au ajuns 70 de ani de comunism sub comanda elitelor taiate imprejur???

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    ULTIMELE TREI ARTICOLE – DESPRE AVORTURI

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/02/12/doua-pericole-de-o-gravitate-exceptionala-pentru-romania-avorturile-si-microcipurile-rfid/

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/02/12/avorturile-in-contextul-globalizarii-radu-iacoboaie-articol-publicat-partial-in-cotidianul-monitorul-de-suceava-24-iulie-2008-p-19-pagina-de-religie/

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/02/11/frati-ortodocsi-sa-cerem-insistent-initierea-unei-legi-antiavort-radu-iacoboaie-11-februarie-2015/

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Politica , romaneasca a facut cele mai mari greseli dupa revolutie ,fara de minte .....

  6. Baltag Lică

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Să nu uităm însă Cine este la „butoane”. Pe cine va iubi mai mult Cel Preaînalt, acestuia îi va da coroana.Rusia e mare, și nu numai ea. Țara care va cântări mai mult, aceea va conduce peste celelalte. Aceasta este judecata dreaptă. Rămâne doar să ne convingem de acestea spuse. Pe curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*