ILIE TUDOR a plecat la Domnul. „Copilul Căpitanului” va fi înmormântat luni la Podari – Dolj

ilie tudor saluta

Am primit trista veste a plecării dintre noi, la vârsta de 92 de ani, a camaradului ILIE TUDOR, fost deţinut politic, autor al cărţii „Un an lângă Căpitan”. Luni 23 martie 2015, la ora 12, va fi înmormântat la Podari, jud. Dolj, ultimul din cei 70 de copii sărmani din satele ţării, aduşi de Corneliu Zelea Codreanu la sediul legionar din Bucureşti pentru a fi şcoliţi în vederea ridicării unei elite economice care să înlăture prin concurenţă (nu prin violenţă) predominanţa elementelor alogene din comerţul românesc. „N-a fost uşor să fii considerat şi tratat ca atare – „Copil al Legiunii”, într-un sat din România comunistă. Iadul se strecurase sub formă de şarpe corcit în venin de seceră şi ciocan în totala revărsare a urii, în ale cărei valuri am înotat abia respirând”, îşi amintea cel care îl cunoscuse pe Căpitan la o vârstă atât de fragedă, „crimă” pentru care avea să fie ţinta persecuţiilor a două regimuri de dictatură.

Ilie-Tudor-Un-an-Langa-Capitan-Corneliu-Zelea-CodreanuA avut privilegiul de a cunoaşte îndeaproape generaţia de aur a elitei legionare. Personalităţi precum generalul Cantacuzino-Grănicerul, Radu Gyr, doctorul Ion Banea, inginerul Clime şi alţii.

Străbătând infernul închisorilor comuniste, va cunoaşte urcuşul Golgotei şi rănile spinilor, alături de alte sute de mii de opozanţi ai regimului totalitar. „Au arătat lumii că arma cea mai de temut pentru duşmani este sângele lor vărsat din belşug de-a lungul unui sfert de veac, la Aiud, în Deltă, la Canal, în munţi, la minele de plumb. Am cunoscut, în temniţă, oameni – şi nu puţini – care au refuzat „libertatea” oferită de „putere” după ce executaseră chiar 23 de ani de muncă silnică. Au preferat să ducă mai departe jugul crucii sub care au intrat de bună voie pentru mântuirea neamului„, spunea nea Ilie în cartea sa despre aceşti martiri ai neamului.

Prolific şi talentat scriitor, rapsodul din Podarii Doljului, ce închinase Domnului glasu-i frumos, cântând la strana bisericii, a scris şi a publicat mai multe cărţi dintre care, cu siguranţă, „Un an lângă Căpitan” a fost cea mai citită.

Camarazii din Partidul „Totul pentru Ţară”, din al cărui Senat făcea parte, aduc un pios omagiu la catafalcul celui care astăzi porneşte pe calea luminoasă a veşniciei. Dumnezeu să-l odihnească în pace, alături de sfinţii Săi!

Florin Dobrescu, Preşedinte executiv al Partidului Totul pentru Ţară

Pe la 11 Căpitanul a intrat şi a căutat cu privirea pe şeful unităţii. La intrarea lui cei doi „clienţi” au părăsit precipitaţi localul. Ne-am aliniat în faţa tejghelii. Eram 5 chelneri şi şase copii. Nu-l văzusem de o săptămână pe Căpitan. Era tras la faţă şi trist. Foarte trist. A venit spre noi. Unuia i-a îndreptat băscuţa de pe cap, altuia gulerul hainei, iar pe mine m-a prins de bărbie şi mi-a zâmbit:
– Curaj, iedule!
N-am mai putut să-i răspund: „Să trăieşti Căpitane!” că un nod mi s-a urcat în gât şi ochii mi s-au umplut de lacrimi. Pe uşa din spate, comandantul Livezeanu a intrat şi s-a îndreptat spre Căpitan. Acesta, după ce ne-a învăluit cu o privire caldă, plină de părere de rău că rămânem pe drumuri, s-a îndreptat spre ieşire împreună cu Livezeanu. Au stat de vorbă vreo 5 minute. Probabil că ni se hotărâse soarta căci, din când în când, comandantul Livezeanu dădea aprobator din cap – îl vedeam prin vitrină – în timp ce Căpitanul, cu mâna pe mânerul uşii, ne-a mai privit pentru ultima oară fără să ne vadă – de parcă s-ar fi uitat prin noi – şi a ieşit repede.
Aşa ne-am despărţit de cel care aproape un an ne-a fost părinte, ocrotitor, învăţător.IMG_0277
Mă ispitise gândul de a-i sări în braţe când mi-a spus: „Curaj, iedule!”, dar ceva m-a oprit. Poate ochii săi umezi, poate grimasa din colţul gurii, poate fruntea, de data asta foarte încreţită.
La plecare, din stradă de unde nu ne putea vedea după geamuri, a ridicat tăcut braţul în semn de salut.
N-am mai apucat să-i răspundem.
S-a urcat în maşina cu nr. 6095-B după ce Ilarie i-a deschis uşa.
De atunci nu l-am mai văzut.” (Ilie Tudor, Un an lângă Căpitan”)

Ilie Tudor (în dreapta) la locul asasinării lui Corneliu Codreanu. Tâncăbeşti, 30 noiembrie 2012). FOTO Florian Cristache.

VIDEO: Ilie Tudor vorbind la sediul Partidului Totul pentru Ţară din Bucureşti.

i tudor videoilie tudor capitanul climeFotografie ascunsă zeci de ani de Ilie Tudor. Corneliu Zelea Codreanu şi inginerul Gheorghe Clime la şantierul sediului legionar din str. Gutenberg 3.

D 160Cu partizanul bucovinean Gavril Vatamaniuc, la Zilele Rezistenţei de la Sâmbăta de Sus, iulie 2011.

Mai multe fotografii pe Buciumul.ro

12 Comments

 1. FRatilor voi stiti ca la tv fac reclama pentru activarea cardurilor de sanatate si propaga ideea ca fara acest card de sanatate nu putem avea acces la serviciile medicale sau farmaceutice. Eu stiam din informatiile oficiale ca un timp vor merge in paralel, chiar cei de CJAS au spus ca se merge in continuare cu adeverinta pentru cei ce nu vor acest card. Atunci ce inseamna aceasta reclama care contrazice ceea ce s-a stabilit si la dezbaterile publice privind aceste carduri? Daca e adevarat ca se poate alege o alternativa, atunci de ce permit ca aceasta reclama sa spuna un neadevar si sa vorbeasca de obligativitatea cardurilor, dar mai ales a activarii lor? Reclama este cam in genul aceleia pentru cititoarele de carduri.

  1. Televiziunile aservite ocultei se ocupă și acum cu dezinformarea… IDEEA ESTE CA OAMENII SĂ-I CREADĂ ȘI SĂ SE REPEADĂ SĂ IA CARDURILE DE SĂNĂTATE ȘI SĂ LE ACTIVEZE!…

 2. S-a stins in noaptea de sambata spre duminica. Acum canta la strana la BISERICA DIN CERURI PLINA DE LEGIONARI INTEMNITATI. TLC. ILIE TUDOR – PREZENT.

 3. Dumnezeu să-l odihnească și să-l primească în ceata îngerilor Săi…

  UN DOCUMENT SENZAȚIONAL DIN 2007 PENTRU ÎNȚELEGEREA ISTORIEI RECENTE A ROMÂNIEI ȘI DEMASCAREA MASONERIEI COMUNISTE (,,REVOLUȚIA” DIN 1989, CEAUȘESCU ȘI LOJA P2 etc), dar SUB MENȚIUNEA IMPORTANTĂ că acesta trebuie studiat pe îndelete pentru că aparține concurenței, masoneriei capitaliste… Sunt spuse foarte multe adevăruri dar care sunt neadevărurile, aceasta este marea problemă… Îl recomand numai celor care au citit mai mult despre masonerie și comunism…

  http://ro.scribd.com/doc/32569625/Raport-Final#scribd

  Față de masonii bolșevici (comuniști, atei și filoruși), masonii capitaliști vedem că se arată patrioți, religioși și de dreapta. Vorbesc chiar puțin de Dumnezeu. Folosesc și ei formula ,,Așa să ne ajute Dumnezeu!” rostită și de parlamentari. Iar pe documentul acesta, chiar înainte de nume și semnătură apare… crucea lui Baphomet…
  Este limpede că odată ce România a intrat cu drepturi ,,depline” în UE, se impunea aruncarea balastului comunist. Începuse pe 16 decembrie 2006, când Traian Băsescu, prieten bun se pare cu evreii sioniști, a citit Raportul de condamnare a comunismului (tot un raport ca și acesta), în care la un moment dat comunismul este acuzat că i-a prigonit și pe SIONIȘTI… Și nu întâmplător Comisia de Investigare a Crimelor Comunismului fusese condusă de un sionist evreu Vladimir Tismăneanu. Traian Băsescu a fost se pare un instrument foarte util în mâna sionismului internațional, ca și Monica Macovei, Vasile Blaga și mulți alți social-democrați, conservatori și liberali…

 4. Dumnezeu sa-l ierte! Multumim Domnului pentru ca ne-a dat si noua romanilor Sfinti si Martiri care sa se roage pentru noi in Imparatia Sa. “Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor” Amin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 Comments
scroll to top