Bătaie de joc din partea CNAS: Adeverinţa-alternativă la cardul de sănătate nu se eliberează încă, deşi de la 1 Mai este obligatorie

REFUZ_cardul-de-sanatate-cu-cipAm primit urmatorul comentariu al cititorului George:

E o capcana! Adeverintele alternative inca nu se pot elibera! Vor sa ne determine sa luam toti cardul. De la CNAS spun ca inca nu este introdus in sistem acest tip de adeverinta si prin urmare nu o pot elibera celor care solicita alternativa la card. De ce atunci este obligatoriu cardul de la 1 Mai daca alternativa la card inca nu se poate obtine? Ce sistem satanic este statul roman. Trebuie dati in judecata pentru discriminare, caci nu-si respecta nici macar hotararile luate de ei.

Intr-adevar, asa este, caci am sunat si mi-au spus ca nu elibereaza asa ceva, ca poate dupa 4 mai. Pai cum dupa 4 daca de la 1 mai se cere ori card ori adeverinta?

17 Comments

 1. asa este, insa vina o poarta majoritatea dintre noi care au primit acest card, la fel se va intampla si in momentul cand se va ajunge la implantul cu microcip, aceias majoritate il va primi fara absolut nici un fel de retinere

 2. Hristos a Inviat

  Acum o saptamana s-a dat ordinul intern de aplicare a prevederilor
  cu privire la adeverinta de asigurat “valabila 3 luni”.
  De aici reiese ca aceasta adeverinta va fi eliberata numai dupa 1
  Mai. Dupa 1 Mai se vor acorda servicii medicale doar cu adeverinta
  luata de la CNAS sau card electronic de sanatate.
  Pana la 1 Mai doctorii verifica in continuare calitatea de asigurat
  pe saitul CNAS la adresa
  http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html
  Practic ar putea sa verifice si dupa 1 Mai insa pentru a ii satura
  de drumuri pe cei care nu vor cardul electronic ii vor obliga pe
  doctori sa ofere servicii medicale decontate de CNAS doar daca se
  aduce aceasta adeverinta.

  Pentru a obtine adeverinta dupa 1 Mai trebuie procedat in felul urmator.
  1. Se ia mai intai adeverinta de la angajator cum ca s-au platit
  contributiile la Fondul de Sanatate. Daca persoana este liber
  profesionista ia dovada platii contributiei la Fondul de Sanatate
  (adica chitantele de plata). Daca este un pensionar ia talonul de
  pensie.
  2. La sediul CNAS de care apartine completeaza o cerere (al carei
  model il vedeti in anexa 3 a ordinului pe care il atasez) prin care se
  solicita eliberarea adeverintei.
  3. Cine nu a trimis inapoi / refuzat cardul electronic de sanatate
  pana atunci il preda o data cu cererea.
  Cine a refuzat primirea ori a trimis inapoi cardul electronic de
  sanatate duce declaratia prin care l-a respins.
  Atentie.
  In modelul de declaratie pe care l-am facut eu am pus argumentele
  pe care le consideram noi a fi corecte.
  In modelul de cerere pentru eliberarea adeverintei este pusa
  argumentatia pe care au vrut-o ei.

  Asadar dupa 1 Mai cu dovada patii contributiei la Fondul de
  Sanatate, cu cererea de eliberare a adeverintei de asigurat si dupa
  caz cu declaratia de respingere ori cardul de sanatate care se poate
  preda si acum se merge la ghiseul CNAS de care apartine fiecare
  persoana si se obtine Adeverinta de Asigurat valabila 3 luni.
  Pentru Bucuresti trebuie mers la sediul din strada Gheorghe Titeica.

  Recomand sa facetii copii dupa aceasta adeverinta astfel incat in
  decurs de 3 luni sa puteti arata originalul ori de cate ori aveti
  nevoie de un doctor si sa lasati copia pentru alte situatii in care va
  trebuie originalul.

  Multa Sanatate

 3. Acum 2 zile am fost la Casa de asigurari sa predau cardul tatalui meu si sa solicit alternativa . Doamna de acolo mi-a spus ca au mai venit persoane sa predea cardurile in urma cu o saptamana . Probabil ca au vazut ca s-au returnat mai multe carduri si incearca sa ne intimideze , sa ne forteze sa-l cerem inapoi .

 4. Ok, dar oricum sunteti inscrisi in baza lor de date, cardul e doar o cheie de acces (care poate inregistra cu lux de amanunte, an/ luna/ zi/ minut/ secunda, momentele cand beneficiezi de orice serviciu, cand ai fost la docorul x si Y, la farmacia X si Y, ai cumparat medicamentul X si Y) ce vreau eu sa zic, este ca si acea adeverinta, e posibil sa aiba aelasi efect, din cate stiu, datele vor fi stocate pe servere, deci teoretic fie ca e card, fie ca e un cod unic (CNP), accesul la baza de date si la informatii sensibile, ar fi la fel de usor realizabil.
  E clar ca acest card cu cip este introdus pentru a fi lumea obisnuita treptat ( card bancar, card de identitate…card de cumparaturi, card de una, card de alta…card bancar cu cip, card de sanatate cu cip – si in viitor va fi doar cip)- sper ca se intelege.
  Ba chiar am vazut in streinatate ca se folosesc etichete RFID la produse gen ciocolata (Germania/Franta) deci tehnologie exista, dar noi suntem prea “incuiati” pt a fi aplicate si la noi.
  Concluzia mea e alta, fie ca acceptam cardul, fie ca acceptam adeverinta respectiva (pana la urma se va crea o situatie specifica pt a forta populatia sa accepte cardul 100%), dar nu va mai fi posibila supravietuirea in societate. In acest sistem electronic, fara chei de acces o sa ramai pe dinafara total.
  De exemplu in Bucuresti, daca nu ai card de sanatate si card de RATB = nu medic, nu servici, nu transport.

  Nu exista scapare, asa e scris sa se intample, sa se aleaga ce-i bun de ce-i rau…Ne ramane decat sa ne mutam in padure (dar nici paduri nu prea mai avem, si acolo-s locuri putine)

  1. Se folosesc etichete RFID si la haine . Am gasit la confectiile de la C&A made in Germany( Dusseldorf ) cip bagat intr-un pliculet langa eticheta de pe dosul hainei respective . I-am si intrebat daca e CIP . Si mi-au raspuns ca nu e dar ca nu au voie sa-mi spuna ce e . Nu mai spune , mi-am zis in gand . L-am taiat de cum am ajuns acasa si l-am aruncat de gunoi .

   1. „scortisoara”, mulțumim pentru informații și sfaturi. Intr-adevăr, așa este cum spui. Am găsit și eu în ambalajul de ciocolată Poiana și în cel de Milka(!), amâmdouă cumpărate de la magazinul Profi. Și am ținut să văd ce conține acea mică pastilă în fășurată în ambalaj tip folie metalică. Când am desfăcut-o, am atins din greseală acea piesă (semăna cu o piatră neagră) și mi s-a lipit pur și simplu degetul de acel material. Este aceeași senzație pe care o ai atunci când ți se lipește mâna de gheața din frigider. Ai impresia că dacă nu iei rapid mâna de pe gheață, o să rămână lipită acolo pentru vecie. M-am îngrozit. Am întrebat o vânzătoare ce este pastila aceea încorporată în ambalaj. Mi-a spus că așa vine ciocolata. I-am spus că nu este adevărat, pentru că singurele ciocolăți care au această pastilă sunte cele două. A vorbit ceva cu șefa de magazin și a revenit cu informația că acele pastile sunt băgate de patronul magazinului pentru combaterea furtului. Părerea mea? Acele pastile n-au nici o legătură cu furtul. Partea exterioară (pe care se află un cod de bare) din plastic care conține cipul învelit în hârtie metalică (lipită de ambalaj) este independentă de cipul respectiv. Codul de bare (vizibil) se află intr-adevăr fix deasupra pastilei (invizibilă la suprafață). Cred că unicul scop al acestui cip este să ne facă rău. Cum? Încă nu știu. Ceea ce am făcut ulterior când am cumpărat aceste ciocolăți a fost să desfac pur și simplu ambalajul în afara magazinului, să tai cu forfecuța bucata de ambalaj cu cip și să o arunc fix în coșul de gunoi exterior al magazinului. Sunt câteva luni bune de când nu mai cumpăr de la ei. Însa ma voi duce curând special pentru verificare. Dacă mai găsesc ceva, vă anunț.
    Sfaturile mele – 1. Dacă mai găsiți astfel de pastile, căutați să scăpați de ele imediat ce ați ieșit din magazin. În nici un caz nu le duceți acasă. 2. Am făcut o obișnuință din a scoate toate etichetele (cusute sau lipite) care insoțesc imbrăcămintea cumpărată. Cred că bonul fiscal (sau factura fiscală) este suficient pentru a dovedi faptul că am cumpărat acel bun și îmi aparține. În rest, aveți grijă de voi și rugați-vă la Dumnezeu să vă arate calea spre mântuire.

    Doamne ajută.

  2. Parintele Justin Parvu a spus ca va veni vremea cand singura cale de a mai ramane de partea lui Iisus Hristos va fi MUCENICIA!
   Sfinte parinte Justin Parvu roaga-te pentru noi!!!

 5. 1 Ioan 3:8 „Cine păcătuieşte, este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat ca să nimicească lucrările diavolului.”
  Felul în care ne raportăm la păcat arată dacă suntem ai lui Dumnezeu sau nu. Hristos a venit ca să ne mântuiască dar a venit ca „să nimicească lucrările diavolului”, adică puterea lui de a-i ţine pe oameni sub păcat, adică sub domnia lui. Cine iese de sub domnia lui Satan iese şi de sub puterea păcatului, de aceea a venit Isus! Cine nu iese de sub domnia păcatului nu este sub domnia lui Hristos, chiar dacă merge la Biserică, cântă în cor sau strană, spune poezii sau predică, se ocupă de tineri sau prooroceşte, sau face milostenie. Sfârşitul lui va fi în iazul de foc şi de pucioasă împreună cu Satan şi îngerii lui. Apostolul Pavel scria la Galateni 6:
  7 „ Nu vă înşelaţi: „Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.” Ce seamănă omul, aceea va şi secera.
  8 Cine seamănă în firea lui pământească, va secera din firea pământească putrezirea; dar cine seamănă în Duhul, va secera din Duhul viaţa veşnică.”

 6. Președintele Asociației Medicilor de Familie (AMF) Mureș, dr. Remus Șipoș, a vorbit miercuri, într-o conferință de presă, despre marele pericol al utilizării cardului de sănătate.
  Embed:
  „Cardul național de sănătate — s-a bătut multă monedă, s-a încercat să se găsească explicații pentru utilitatea lui, să se găsească motivații pentru cheltuielile care decurg din emitere și folosirea softului pentru acest card (…) Dacă ai calitatea de asigurat, cupon de pensii sau adeverință de la locul de muncă că ești asigurat dar nu ai cardul de sănătate la tine, nu poți beneficia de servicii medicale la care ai dreptul din simplul motiv că acest serviciu medical trebuie validat cu cardul de sănătate. Acest card de sănătate nu trebuie să devină un mijloc de îngrădire a accesului la servicii medicale pentru care ai plătit. Marele pericol este că va îngrădi accesul la serviciile medicale, din punct de vedere al contribuabilului”, a spus medicul Remus Șipoș, citat de Agerpres.

  Președintele AMF Mureș a subliniat că pacienții trebuie să înțeleagă că acest card de sănătate nu a apărut ca o solicitare a corpului medical sau a beneficiarilor sistemului sanitar și că acesta nu va atesta calitatea de asigurat a cuiva.

  Medic: Sunt foarte multe persoane neasigurate care dețin acest card

  „De la 1 mai, pacientul beneficiază de servicii medicale în baza cardului de sănătate sau a adeverinței care ține locul acesteia. În mod repetat s-a spus că acest card atestă calitatea de asigurat. Este fals. Sunt foarte multe persoane neasigurate care dețin acest card. Faptul că ai această bucată de plastic numită card nu înseamnă că ai și calitatea de asigurat. Această calitate de asigurat ți-o dă contribuția la fondul național unic de asigurări sociale de sănătate. Mai mulți medici de familie au fost hărțuiți sau amenințați de către pacienți că li s-au refuzat servicii medicale decontate de Casă pentru că sunt neasigurați și ei aveau acest card”, a spus dr. Șipoș.

  El a precizat că, din punct de vedere al furnizorului, cardul de sănătate poate deveni un mijloc „de a-ți priva unitatea medicală de niște venituri” și că în momentul în care nu se poate valida un serviciu medical furnizat, acesta nu va fi plătit de CAS.

  Timpul necesar unei consultații va crește

  În plus, medicii de familie susțin că sistemul informatic nu funcționează corespunzător și că din această cauză crește timpul necesar unei consultații.

  „Folosirea cardului în cadrul sistemului informatic unic integrat nu funcționează ca un sistem integrat… Am încercat zilele acestea să validăm carduri. Din experiență, sistemul informatic funcționează cum vrea el și când vrea el. Sistemul citește foarte încet cardul. Timpul necesar unei consultații va crește”, a accentuat dr. Șipoș.

  sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Medic+Marele+pericol+al+utilizarii+cardului+de+sanatate

 7. Hristos a inviat!Trebuie sa actionam urgent caci sunt mari mincinosi,vor sa ne dea cardul fortat.Am fost sapt.trecuta la Casa de Asigurari Suceava si am depus dupa cum o saptamana inainte imi spusese la telefon,copie buletin,cupon pensie si cand m-am dus s-au facut ca nu stiu despre ce e vorba,ca nu au primit instructiuni,ca trebuie sa luam cardul inapoi cei ce l-am depus.Eu nu l-am luat si de atunci sun zilnic si intreb cand sa venim dupa adeverinta(caci am depus un grup de adevarati crestini) si -mi inchide in nas-pur si simplu-sau spune ca nu stiu despre adeverinta nimic.Am facut apel si pe fb si oamenii stau a lene draceasca,nu le pasa de suflet.Ce clar se explica si in filmele SAREA PAMANTULUI ca f.greu se trec vamile de cine a luat acte biometrice-a vazut un sfant preot pe un om ce murise in Rusia-deci,e un pacat groaznic.Cine o sa se roage mult pt noi dupa ce nu vom mai fi,pt un asa pacat mare?De parca nu-s destule si pe acelea pe care le avem…Am sunat la Bucuresti sa-mi explice de ce nu se dau si a invartit-o in vorbe medicul ala ca nu se stie inca ,ca o sa se dea,dar el nu stie,o zapaceala.vA ROG SA VORBITI SI CU STARETII DE M-TIRI SA IA ATITUDINE si sa ne sustinem,caci ni se intinde o mare cursa,asa cum vor a vaccina copiii fara stirea parintilor.Iar vaccinele astea fac multe belele.O spun eu,cadru medical,ce am avut probleme chiar cu propiul copil din cauza unui vaccin .Haos in tara asta.Am scris si la Patriarhie sa dea din nou comunicat ca cine nu vrea,sa nu ia.Cum se poate copiii pana in 18 ani sa nu li se dea card si celorlalti care nu vor,sa zica ca nu se poate altfel?Fiecare dintre noi sa citeasca acat.sf.parinte Iustin si psalmul63-cum a spus maica Pelaghia.Eu fac asa .Nici nu stiti cati preoti fac chiar propaganda ca n-are nimic de luam cardul.Ei sfideaza ce a tot vorbit Duhul Sfant prin sf.parinti si tot ei vor incuraja punerea cipului si apoi a pecetei antihristice.Cardurile sunt tot draciile lui antihrist.Un sfant din Rusia vazator cu Duhul,a vazut coarnele lui pe card.Unde sunt cei 4000 de crestini care declarasera ca nu iau cardul?Sa ceara monahii episcopilor sa ceara din nou Patriarhului sa intervina la guvern pt cei ce nu vor.Sa ne unim si sa le atragem atentia ca ei calca ce au spus.Si ,multa rugaciune la sfintii romani.Nu ne lasa,sfinte parinte Iustin,da-le minte sa accepte si pt noi alternativa la drac-card.

 8. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  +
  + DACA STRAJERUL A VAZUT SABIA VENIND SI NU A SUNAT DIN TRAMBITA SI POPORUL N-A VESTIT, SI VA VENI SABIA SI + VA RIDICA VIATA CUIVA…SANGELE LUI IL VOI CERE DIN MANA STRAJERULUI. (IEZ 33:6).
  +
  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  PREOTII CARE NU VORBESC DE CIPURI SI ECUMENISM VOR DA SOCOTEALA LA DUMNEZEU, DUPA CUVINTELE DE MAI SUS.

  MAJORITATEA PREOTILOR NU LE PASA DECAT DE VENITURILE SI COMFORTUL LOR, NU FAC CATEHEZE, NU ADUNA TINERII, NU VORBESC DESPRE ADEVARATELE PROBLEME, LA PREDICI, SE VORBESTE MEREU DE IUBIRE DE UNITATE, DAR NICIODATA NU SE PUN IN PRACTICA, ESTE O FRICA IMENSA, CA SUNT CATERISITI, SAU MUTATI DACA ABORDEAZA UNUL DIN CELE 2 SUBIECTE. E CLAR PENTRU TOATA LUMEA!
  E O RACEALA IMENSA IN BISERICI, PENTRU FAPTUL CA NU SE SPUNE ADEVARUL…

 9. Pilat nu a vrut sa il omoare pe Domnul. S-a temut insa de vocile agitatoare. In dimineata celei de-a 2a zi(sambata cred), i-au venit autoare 2000 de soldati din alta colonie. Asa e si acum. Rabdam pana trece ispita si apoi nu avem de ce ne teme. Nu cadem decat daca vrem noi sa cadem.

 10. Si totusi dintre cunostintele mele, pensionari si angajati, au primit pe loc adeverinta; ma mira faptul ca altii nu au primit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 Comments
scroll to top