Papa vine la inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului?

papa-francisc-la-catedrala-mantuirii-neamului

Un comentator descoperă o legătură între vizita papei în România și inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului, ambele evenimente fiind în 2018:

Planuri mari pesemne ca se fac de catre inaintemergatorii celui rau…2018, adica atunci ar trebui sa fie terminat si Templul “Mântuirii” Masonilor din Dealul Arsenalului (de langa Marriott), pregatit pentru conslujirea in duh de ratacire, caci doar Ioan Paul al II-lea este cel care a revitalizat acest proiect masonic, donând cu ocazia vizitei în România suma de 200.000 de dolari prin organizația iezuită Opus Dei, vezi https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/03/08/catedrala-mantuirii-neamului-nu-este-altceva-decat

Simbolistica vizitei probabil este foarte complexa si cu o puternica miza pe latura sincretismului inter-religios, fiind posibil sa se doreasca fructificarea sa cat mai eficienta in vederea schimbarii mentalitatilor la nivel “spiritual”.

Dar totul se intampla cu ingaduinta lui Dumnezeu si in planul iconomiei Sale are o insemnatate pana si aceasta sinistra vizita (asemenea cum si “Semiluna” islamului, fara sa fie constienta de aceasta, s-a facut unealta oarba in mana Sa si a devenit biciul prin care El a pedepsit tradarea Sa si a Ortodoxiei de catre majoritatea constantinopolitanilor la Ferrara-Florenta), astfel ca sunt sanse ca cei care au sufletele curate si cu adevarat ravnitoare pentru Domnul sa inteleaga macar din acest moment in ce prapastie duhovniceasca sunt afundati de catre acesti episcopi vanduti.

Slava lui Dumnezeu pentru toate!

10 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Exprimarea a fost în sensul cǎ “atunci ar trebui [deja] sǎ fie terminat și Templul…”, chiar dacǎ într-un fel ar fi “inaugurat” și mai devreme, cum de pildǎ ne indicǎ textul: http://www.romaniatv.net/catedrala-mantuirii-neamului-realizata-in-proportie-de-60prc-din-2017-se-va-putea-sluji-in-edificiu_224581.html.

    Având în vedere încǎrcǎtura momentului – 100 de ani de la 1918, a numelui catedralei, a hramului sǎu principal fixat în proximitatea zilei de 1 decembrie (data preconizatei vizite), mai exact în preziua de 30 noiembrie, e greu de crezut cǎ nu se va încerca totuși forțarea finalizǎrii complete a execuției pânǎ la acea datǎ cu scopul organizǎrii unor sǎrbǎtori mǎrețe și pentru a fi “cinstitǎ” acestǎ mare zi de hram prin prezența oaspetelui de la Roma pe tronul arhieresc și recunoașterea sa ca episcop al Bisericii lui Hristos de cǎtre întreg sinodul (la fel cum s-a întâmplat cu precedentul papǎ în 1999), confirmându-se prin aceasta proverbul ce spune cǎ “cine se aseamǎnǎ se adunǎ”.

    Însǎ de acolo va lipsi exact esențialul, Adevǎrul… așa cǎ fugi de acolo și de la aceia, de “te izbǎvește ca o cǎprioarǎ din mâna vânǎtorului și ca o pasǎre din mâna pǎsǎrarului” (Pilde 6,5), ca sǎ nu se împlineascǎ asupra celor ce în continuare nu urmeazǎ predania Sfintilor Parinti și nu se depart de ierarhii eretici prin îngrǎdirea de ei tragicele cuvinte de mai jos, rostite ca dinspre gura Domnului:

    "Înțelepciunea strigǎ pe ulițǎ și în piețe își ridicǎ glasul sǎu. Ea propovǎduiește la rǎspântiile zgomotoase; înaintea porților cetǎții își spune cuvântul:
    «Pânǎ când, proștilor, veți iubi prostia? Pânǎ când, nebunilor, veți iubi nebunia? Si voi, neștiutorilor, pânǎ când veți urî știinta? Întoarceți-vǎ iarași la mustrarea mea și iatǎ eu voi turna peste voi duhul meu și vǎ voi vesti cuvintele mele.
    Chematu-v-am, dar voi n-ați luat aminte! Întinsu-mi-am mâna și n-a fost cine sǎ ia seama! Ci ați lepǎdat toate sfaturile mele si mustrǎrile mele nu le-ați primit.
    De aceea și eu voi râde de pieirea voastrǎ și mǎ voi bucura când va veni groaza peste voi, când va veni peste voi necazul ca furtuna și când nenorocirea ca vijelia vǎ va cuprinde.
    Atunci mǎ vor chema, dar eu nu voi rǎspunde; din zori mǎ vor cǎuta și nu mǎ vor afla, pentru cǎ ei au urât știința și frica de Dumnezeu n-au ales-o, fiindcǎ n-au luat aminte la sfaturile mele și cercetarea mea au disprețuit-o.
    Mânca-vor din rodul cǎii lor și de sfaturile lor sǎtura-se-vor, cǎci îndǎrǎtnicia omoarǎ pe cei proști și nepǎsarea pierde pe cei fǎrǎ minte;
    Iar cel ce mǎ ascultǎ va trǎi în pace și liniște și de rele nu se va teme»”. (Pilde 1, 20-33)

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Presedintele Romaniei a invitat pe papa, intrucat si-a dorit sa vina la noi in tara cel mai puternic (si ipocrit) om politic al lumii- practic conducatorul ei din umbra. Aceasta este la vedere. Cred si nadajduiesc ca in spate nu este ceva infiorator de genul :

    "Mitropolitul Bartolomeu Anania egal cu papa"
    https://www.youtube.com/watch?v=Ji0R6yIzCi4

    Iata si definitia pe scurt a papei data de Gheronda Gavriil aghioritul (sursa Graiul Ortodox):

    - Gheronda, ce este Papa, în fond? Ce spun Părinții Bisericii despre acesta?

    "-Născocitor de dogme neortodoxe, foarte îndeletnicit.
    Izvoditor al denaturării adevărului, foarte abil.
    Răstălmăcitor și reformator al tradițiilor Apostolice și a Sfinților Părinți, de neîntrecut.
    Cap și plăsmuitor al tuturor învățăturilor strâmbe.
    Măsluitor al învățăturilor drepte, cu neputință de imitat.
    Răstălmăcitor al învățăturilor sănătoase, cu totul necruțător
    Este vrăjmaș de neîmpăcat al lui Dumnezeu și al Maicii Domnului și prieten preaiubit al diavolului.
    Călăuzitor pe drumul pierzaniei și plăsmuitor al învățăturilor eretice și rău-slăvitoare. Răstălmăcitor și reformator al tradițiilor Apostolice și a Sfinților Părinți, fără egal în istoria omenirii.
    Lucrarea lui unică și exclusivă o reprezintă reaua și cu totul străina învățătură pe care a adus-o în umanitate, faptul de a nu urma dogmele Apostolilor, ale Învățătorilor și Sfinților Părinți.
    Inovator foarte iscusit al miilor de reforme în credință, în viață și în Biserică.
    După învățătura Sfinților Părinți, Papa este hristos mincinos și antihrist, cel mai mare eretic din toate timpurile și veacurile.
    Ce au fost arienii în secolul al patrulea, sunt acum papistașii.
    Gheronda Filόtheos Zervákos, unul dintre cei mai mari combatanți contemporani ai papismului și a următorilor acestuia, spunea că papismul este înainte-mergător al Antihristului.
    Sfântul Cosma Etolianul, înflăcăratul pentru credință, întocmai cu apostolii și martir al neamului, predica: ”Pe Papa să-l blestemați, căci acesta este pricina răutății” (a nouăzecea Prorocie).
    Sfântul Justin Popovici, acest mare sfânt contemporan sârb, ne-a învățat faptul că ”în istoria neamului omenesc, există trei mari căderi: a lui Adam, a lui Iuda și a Papei” (Omul și Dumnezeu-Omul – precizare: cartea este publicată cu titlul Omul și Dumnezeul Om, care, după părerea mea sună puțin eretic, de aceea eu am tradus Omul și Dumnezeu-Omul).
    Este începătorul răutăților și dezastrelor din întreaga umanitatea.
    Papa este personificarea perfectă a înșelării și întruchiparea deplină a ereziei.
    Născocitor eminent al stricăciunii și întinării adevărului.
    Protagonist și specialist fără asemănare al inițiativelor anti-canonice și anti-tradiționale. Catalizator negativ și batjocoritor neîntrecut al Canoanelor Apostolice și al Canoanelor Ecumenice și Locale.
    Dezbinator și sfâșietor neasemuit al veșmântului celui de sus al Bisericii, nefăcut de mână omenească.
    Plin de egoism luciferic și suveran, de vreme ce se proclamă pe sine infailibil și se poziționează deasupra Sinoadelor Locale și Ecumenice.
    Scrutător inovator al învățăturilor păcătoase.
    Papa este începătorul ereziilor și conducătorul învățăturilor eretice.
    Înaintemergător al Antihristului, după cum spun Sfinții Părinți.
    Cel mai mare arhieresiarh și paneresiarh al tuturor veacurilor și vremurilor"....

    - Gheronda Gavriil, biserica papistașă este Biserică?

    "-Sfântul Nicodim Aghioritul spune despre ei, în Pidalion, că sunt eretici foarte vechi și nebotezați (Erminie la Canonul 47 Apostolic).
    ”Biserica” papistașă nu este Biserică.
    Nu are Taine.
    Hristos, pe planeta Pământ, a întemeiat o singură Biserică. Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică”.
    Nu a făurit Hristos mai multe Biserici.
    Papa nu este Biserică.
    Papistașii nu au Taine."

    Nu cred sa fie vreun ierarh roman in viata care sa-si ignore propria mantuire, dar si a turmei arhi pastorite .

  3. valentindortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    https://www.youtube.com/watch?v=SttrnhuvDhA&feature=share

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Patriarhul Ecumenic: „Sfântul şi Marele Sinod este de interes direct şi vital atât pentru ortodocşi, cât şi pentru restul lumii creştine"
    - See more at: http://basilica.ro/patriarhul-ecumenic-sfantul-si-marele-sinod-este-de-interes-direct-si-vital-atat-pentru-ortodocsi-cat-si-pentru-restul-lumii-crestine--111585.html#sthash.7zY2QPbs

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    SALUT APOLOGETICUM PUNE TE ROG ANUNTUL ASTA:
    https://www.youtube.com/watch?v=Wt5YrYI1DqI
    ca maine este un protest ANTI ECUMENSIM DOAMNE AJUTA

    • valentindortodox

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      e mare lucru ca cineva să aibă și înțelepciunea sfinților de a se opune acestor trădări ale ereticilor

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    https://www.youtube.com/watch?v=PSMvcVqVvEQ

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Trăiasca Legiunea și Căpitanul!

    Admin, vă rog din suflet să faceți un articol legat de introducerea camerelor video în Sfintele Biserici. http://livecamera.ro/biserici-ortodoxe Acesta este un link în care veți constata că se filmează în Sfintele Altare, în timpul Sfintei Liturghii (!!) Sfintele noastre Taine sunt vândute oricui dorește. Ce au ajuns să facă. Vă rog din suflet, vorbiți cu Părintele Teodot, Părintele Timotei. Sfințiile lor știu despre acestea. Ne pot spune și nouă un cuvânt de învățătură?

    • valentindortodox

      Traiasca Legiunea si Capitanul!

      eu mai adaug aici şi că la o biserică din bucureşti, vis+a+vis de radu vodă, am fost atenţionat să nu mă închin la nişte icoane că sunt păzite de cameră video şi de nu ştiu ce sistem cu alarmă şi le era frică să nu le ating ş.a.m.d. ... f. ciudat loc. asta era acu 2 ani şi au zis atunci că e de mult sistemul

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Lucrez in domeniu. Stiu ce inseamna SISTEM DE SECURITATE. Puteti vedea cum au patruns pe piata COMPANII inainte de atacurile TURNURILOR GEMENE.. E planul lor. Dar trebuie Dejucat mai ales acum cind au cerut capul lui GUCIFER. Am pierdut mult dar toate la timpul lor se vor aseza. Nu pot sa intre prin porti inchise(ferecate) in muntii BUCEGI. Nu intimplator CEASCA a facut ultima vizita in IRAN . Oare de ce?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*