Vulpoiul Teofan Savu a oprit de la slujire un preot anti-avort, anti-vaccin, anti-cip. Astfel Teofan calcă în picioare toată lupta Sf. Părinte Justin și a Sf. Paisie Aghioritul

UPDATE: Mitropolitul Teofan – partas la uciderea de prunci?

RUSINE Mitropolia Iasi. Iata MOTIVELE pentru care parintele Ioan Razvan Scurtu A FOST OPRIT DE LA SLUJIRE: invata mamele sa NU AVORTEZE, sa nu isi vaccineze copiii, sa nu foloseasca carduri

Iata ca este reala stirea primita de la cititori si despre care am scris aici:

Noi ce facem pentru preotii marturisitori? Cazul parintelui Ioan Razvan Scurtu, oprit de la slujire

Nu stiam insa sigur acuzele.

Articolul Preotul de la „Elena Doamna“, RĂSPOPIT! Le-a spus mamelor să nu-și vaccineze copiii de peZiarul de Iasi face precizari:

scurtu preot, al treilea de la stanga la dreapta

Răzvan Ioan Scurtu era preot misionar detaşat la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna“ din Iaşi de 13 ani. În urma unei reclamaţii din partea conducerii spitalului, el a fost oprit de la slujire şi decăzut din treaptă.Preotul a fost acuzat că ar fi încercat să le convingă pe mame să nu îşi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu mai folosească cardurile bancare. Răzvan Ioan Scurtu susţine că el doar a răspuns la întrebările pacientelor. „Doar dacă eram întrebat le explicam poziţia, crezul şi părerea mea faţă de aceste lucruri. Nu aş fi putut să intervin în actul medical“, arată preotul, care a contestat deja decizia Mitropoliei. El crede că dacă îi va fi respins recursul, atunci va urma caterisirea.

După ce a fost timp de 13 ani preot misionar detaşat la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna“ din Iaşi, preotul Răzvan Ioan Scurtu a fost oprit de la slujire şi decăzut din treaptă, în urma unor reclamaţii ale reprezentanţilor spitalului că ar fi încercat să le convingă pe mame să nu îşi vaccineze copiii, să nu avorteze şi să nu mai folosească cardurile bancare.

„Demersul nu s-a încheiat, are dreptul să se adreseze la alte foruri. Este o sesizare din partea conducerii spitalului, s-a întrunit o comisie numită Con­sistoriu Eparhial care cercetează aceste fapte. Este un număr de abateri care i-au fost imputate părintelui, a fost chemat în faţa acesteia şi se va continua cu procedura“, a declarat pr. Marian Timofte, vicar ad­ministrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Surse apropiate Mitropoliei Moldovei şi Bu­covinei au precizat pentru „Ziarul de Iaşi“ că preotul a fost acuzat de faptul că ar fi abordat femeile care doreau să avorteze în unitatea medicală şi ar fi încercat să le convingă să nu facă asta, cât şi să nu îşi vaccineze copiii nou-născuţi. Astfel, me­dicii care au făcut plângerea au argumentat că el ar interveni în actul medical.

„Am sesizat la Mitropolie anumite aspecte care ne deranjau în colaborarea cu dumnealui pe care i le-am adus la cunoştinţă. Am remarcat chiar o sfidare din partea dumnealui în condiţiile în care era chemat să se întâlnească cu conducerea maternităţii şi nu putea niciodată să vină, deşi era în timpul programului. Am avut discuţii cu mamele şi le-a abordat pe tema vacci­nurilor, a cardurile bancare, că nu sunt bune, că sunt lucrurile diavolului. Şi-a depăşit din atribuţiile sale şi nu a vrut să schimbe atitudinea, şi de aceea ne-am adresat superiorilor săi pe linie bise­ri­cească“, a declarat dr. Cristina Dobre, managerul maternităţii.

„Nu pot fi acuzat în vreun fel“

Conform informaţiilor obţinute de la surse oficiale din cadrul Mitropoliei, Consistoriul Eparhial a luat pe 14 martie decizia de a-l opri de la slujire şi de a-l depune din treaptă pe preot. Aceasta nu este însă o hotărâre definitivă, el atacând-o deja la forurile superioare. Practic, depu­nerea din treaptă este similară cu cate­risirea, ce reprezintă scoaterea din rândul slujitorilor Bisericii Ortodoxe. Dacă sen­tinţa va rămâne definitivă, preotul Răzvan Ioan Scurtu nu va putea purta veşminte preoţeşti şi nici să susţină vreo slujbă.

Diferenţa între depunerea din treaptă şi caterisire este că cea dintâi sancţiune ar fi reversibilă după mai mulţi ani „de pocăinţă şi îndreptare“, când el se poate adresa conducerii Arhiepiscopiei pentru a solicita reabilitarea ca preot, demonstrând faptul că s-a îndreptat.

Contactat telefonic de către „Ziarul de Iaşi“, preotul a recunoscut că, în anumită măsură, a discutat cu femeile despre toate cele trei probleme semnalate, dar că ar fi făcut-o doar atunci când a fost întrebat, fără să intervină în actul medical şi fără a încerca să le convingă.

„Din punct de vedere al activităţii mele, nu pot fi acuzat în vreun fel. Ceea ce v-a spus doamna manager sau părinţii de la Mi­tropolie este o forţare a acuzelor pentru că nu le puteam forţa libertatea de alegere a mamelor. Doar dacă eram întrebat le explicam poziţia, crezul şi părerea mea faţă de aceste lucruri. Nu aş fi putut să intervin în actul medical. Conducerea spitalului nu m-a acuzat niciodată, şi niciodată nu mi-a venit vreo înştiinţare să fie chemat în Comisia de Disciplină că stau de vorbă cu mamele de aceste chestiuni“, a declarat pr. Răzvan Ioan Scurtu.

El a precizat că în scrierile sfinţilor părinţi a găsit referinţe cu privire la faptul că toate dispozitivele electronice, inclusiv cardurile bancare, ar fi nefolositoare.

„Am citit la părintele Paisie Aghiroitul şi la alţi sfinţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe care vorbesc despre aceste lucruri ca fiind nefolositoare şi, chiar dacă uşurează munca omului, îl înrobesc spiritual foarte mult“, a adăugat preotul.

Acesta a declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ că, dacă îi va fi respins şi recursul, s-ar intenţiona caterisirea sa.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Urmeaza Mitropolitul Teofan linia Parintelui Justin Parvu?

14 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  acuma vin nişte eretici să ne spună nouă că preoţii adevăraţi sunt caterisiţi. Chiar dacă ereticii se îmbracă în haine de ierarhi ei nu devin ortodocşi, tot eretici rămân.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Atunci când preluați știri dintr-astea, cu informații din „surse apropiate Mitropoliei Moldovei şi Bu­covinei”, ar fi bine să mai și verificați aceste surse. Nu e prima oară când ziarul de Iași își dă în petec. Lupta anti-avort, care este foarte bine susținută în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, nu este motiv de oprire de la slujire, idiferent ce zice un doctor țăcănit, chiar dacă e director.
  Întrebați mai bine aceste „surse” și veți afla și motivele, și nu mai păcătuiți înaintea lui Dumnnezeu cu astfel de vorbiri de rău gratuite.
  Și diavolii fac minui, dar asta nu-i face sfinți

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Si care sunt motivele opririi de la slujire? Avem surse directe! Stim ce a facut consistoriul, printre care confiscarea unor sfinte moaste de la Aiud, daruite de Parintele Justin si terorizarea cu caterisirea.

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vrem ceva concret, nu o stire " din surse apropiate..." . Cum spunea cineva mai sus, verificati aceste "surse" si nu mai pacatuiti cu banuiala, acum, in Postul Mare! Ne smintiti, iar dvs va alegeti cu toate pacatele.

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

     ce concret? vrei cumva sa-ti dau si nume? esti cu treaba pe-aici?
     poate pro-tv e mai de incredere pt tine... poftim http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/plangeri-impotriva-unui-preot-de-la-o-maternitate-din-iasi-ce-le-spunea-acesta-viitoarelor-mame-despre-vaccin-si-avort.html

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Despre ce moaste e vorba, cui au fost daruite si de cine au fost confiscate...?

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Un număr de telefon de-al Parintelui Ioan răzvan Scurtu pt a fi ajutat.

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Da, situatia e la fel si in alte orase...multi preoti care au moaste de la Aiud, le tin ascunse de frica ierarhului, eu cunosc un caz foarte bine!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fraților, nu vă lăsați înșelați. Teofan, pe care eu l-am întâlnit personal de 8 ori, nu l-a cinstit niciodată pe Părintele Iustin Pârvu. A jucat un teatru ieftin, așteptând plecarea la cele veșnice. Teofan este o viperă. Când i-am dăruit Însemnări de la Jilava, a râs ironic și a spus: "Poftim unii au avut pretenția că ei pot mântui Neamul Românesc." De fapt el nu va scrie niciodată neam cu N mare. Luați aminte fraților la lupii îmbrăcați în piei de oaie!

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  sunt foarte multe cazuri de preoţi care fie sunt prigoniţi şi trecuţi pe lista spre a fi caterisiţi fie îndepărtaţi de locurile unde şi-au desfăşurat activitatea misionară pentru că au urmat sfaturilor marilor duhovnici din ultimii 10 ani , deja e o epoca a ereticilor şi abuzurilor, nu sunt ai lui Hristos ierarhii aceştia. să nu ne temem de ameninţarea că sunt păcate grele, e păcat să ţii adevărul ascuns în cazuri în care trebuie mărturisită credinţa. A fost prigonit preotul nu-i nici o îndoială, cei care vin şi aruncă pastile că e post şi nu trebuie să credem surse anonime şi oficialităţile mitropolitane luptă contra avortului - astea sunt praf în ochi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*