Trăiască Legiunea și Căpitanul: 89 de ani de la înființarea Mișcării Legionare

„Țelul final nu este viața, ci Învierea. Învierea neamurilor în numele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Neamul este, deci, o entitate care-și prelungește viața și dincolo de pământ. Neamurile sunt realități și în lumea cealaltă, nu numai în lumea aceasta. Acest student (Corneliu Zelea Codreanu) a îndrumat generația lui având ca arhetip pe Hristos. Lupta a fost grea, acerbă, cerând sacrificii pentru credința lor în Dumnezeu și neamul românesc, tineretul a fost supus la un experiment unic în lume, cunoscut sub numele de experimentul Pitești, unde toți au fost prăbușiți că așa era rețeta. Dar în fața lui Dumnezeu nu contează căderile, ci ridicările. Preotul Calciu a fost unul dintre aceștia. Generația acestui student, în verde îmbrăcată și la icoane închinată, a fost martirizată cum n-au fost decât creștinii din primele secole. Din rândurile ei ridicându-se pe treptele cele mai înalte ale eroismului și chiar sfințeniei. Dacă în iureșul luptei au fost și greșeli, să nu se uite că una este individul cu instincte morbide, care ucide dragul de a ucide și alta este individul care luptă în numele cetății și al țării, care a fost dintodeauna declarat erou.”

Monah Athanasie Ștefănescu

5 comments

 1. Marius Gogonea

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ,,Astazi, VINERI 24 iunie 1927 (sf Ioan Botezatorul), ora zece seara, se infiinteaza LEGIUNEA SFINTULUI ARHANGHEL MIHAIL, sub conducerea mea. Sa vina in aceste rinduri cel ce crede nelimitat. Sa ramana in afara cel ce are indoieli. Fixez ca sef al garzii de la Icoana pe Radu MIronovici" (Corneliu Zelea Codreanu).

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta!

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Foarte frumoase si potrivite imaginile. Acei tineri care au constituit varful de lance al culturii romanesti, au scris cu sangele si cu destinul lor cel mai frumos capitol de dăruire, suferinta, elan mistic si spirit de sacrificiu din istoria neamului romanesc.

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cred într-unul Dumnezeu,
  Tatăl ziditorul,
  dar mai cred şi-n neamul meu,
  înfrăţit cu dorul.

  Cred în sfinţi, dar şi-n voinici,
  cred în flori şi-n cremeni,
  căci tăcuţii mucenici
  cu haiducii-s gemeni.

  Dar mai cred că într-o zi,
  aspru, din furtună,
  neamul meu se va trezi
  cu securea-n mână.

  Şi-atunci ierte Cel din cer
  liftele spurcate,
  căci prin sânge şi prin fier
  ne-om croi dreptate.

  Cred într-unul Dumnezeu,
  Tatăl ziditorul,
  ce-a-nfrăţit în neamul meu
  sfântul crez cu dorul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*