VIDEO – Pr. prof. dr. Theodoros Zisis: Sinodul din Creta este dovedit ca talharesc prin presiunile psihice la care au fost supusi ierarhii care s-au impotrivit ecumenismului, precum mitr. Ierotheos Vlachos

Tot la astfel de presiuni au fost supusi si episcopii din Romania neparticipanti la sinod, de catre patriarhul Daniel la intoarcerea din Creta, pentru a nu boicota deciziile sinodului talharesc.

Presiuni psihice s-au exercitat si asupra parintelui Simeon de la Sihastria, fiind terorizat cu caterisirea de catre exarhul Nichifor Horia de la man. Sfintii Trei Ierarhi – Iasi, fortandu-l intr-un final sa-si retraga semnatura de pe scrisoarea deschisa catre Teofan. La fel au patit si parintele Antim de la man. Bistrita (jud. Neamt) din partea staretului Luca Diaconu, care urla numindu-l extremist si schismatic de fata cu mitr. Teofan, care tacea ca mieluselul, si parintele Ieronim de la Codrii Pascanului. Ambii au preferat sa plece din manastiri, la amenintarea cu caterisirea si probabil alte amenintari la care nu au putut sa le faca fata. SA LE FIM ALATURI, SA SE INTOARCA IN MANASTIRI SI SA CASTIGE LUPTA CU VRAJMASII ECUMENISTI!

2 Comments

  1. Se pare că părinții Antim și Ieronim nu se vor mai întoarce în mănăstiri și că nu mai vorbesc nici măcar cu ucenicii.Iată ultimul mesaj al pr Ieronim înainte de a închide telefonul”rămâneți demni în lupta pentru ortodoxie.păstrați tot ce v-am învățat,fiți bucuroși că puteți mărturisi.vă îmbrățișez cu drag”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments