Kenya: Botez în masă al școlarilor

ORTHODOX CHRISTIANITY | MASS BAPTISM OF SCHOOL STUDENTS CELEBRATED IN KENYA

Botez în masă al școlarilor oficiat în Kenya

Nairobi, Kenya – 6 iulie 2018

În ultimii ani, botezul în masă a devenit o manifestare obișnuită în Kenya.

În Rwanda, câteva sute. de oameni s-au botezat în 2014, alți 32 în 2015 și încă 118 în 2016; 11 orfani au fost botezați la un orfelinat din Kenya anul trecut, 556 au fost botezați în Congo în luna ianuarie a acestui an, alți 35 la un orfelinat din Kenya în martie și un alt grup de catehumeni au fost botezați în râul Congo în aprilie.

Cel mai recent astfel de eveniment raportat s-a petrecut zilele trecute în Kenya, când un grup de elevi din Nairobi au fost botezați în Sfânta Biserică a lui Hristos.

După cum relatează Romfea, fericitul eveniment a avut loc în timpul vizitei unui grup misionar format din 26 de persoane din Cipru, inclusiv doi preoți din Nicosia, care au vizitat școli, clinici, organizații de caritate și orfelinate.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie oficiată solemn de Arhiepiscopul Macarie (Tillyrides) din Nairobi și clerul cipriot aflat în vizită, la Școala Eclesiastică a Patriarhiei Ortodoxe a Arhiepiscopului Macarie al III-lea al Ciprului, o instituție de educație teologică a Bisericii din Alexandria, aflată în suburbiile din vestul orașului Nairobi.

Arhiepiscopul Macarie, care este el însuși de origine cipriotă, servește în Nairobi din 2001.

După-amiază, Înaltpreasfinția Sa a sărbătorit botezul în masă al elevilor din școala primară adiacentă, membrii grupului misiunii cipriote devenind nașii lor.

La slujba Liturghiei și a Botezului a cântat corul Școlii Patriarhiei.

La terminarea slujbei, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor pentru sprijinul și contribuția lor la lucrarea de evanghelizare din Africa.

Tweet Print Friendly and PDF | OrtodoxINFO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*