Tag Archives: monitorizare

Inițiativă de abrogare a Legii 82/2012, Legea Big Brother

big brother is watching 3Liberalii cer abrogarea Legii Big Brother din 2012

Deputații PNL au depus o inițiativă de abrogare a Legii 82/2012, prin care era reglementată reținerea pentru șase luni de zile a datelor comunicațiilor electronice.

Liberalii justifică aceasta prin respingerea unei directive europene de Curtea de Justiție a UE.

“Iniţiativa grupului PNL din Camera Deputaţilor pe care am depus-o astăzi are ca obiect abrogarea Legii 82/2012, cunoscută de toată lumea ca Legea Big Brother. Guvernul ar fi trebuit să reacţioneze imediat ce Curtea de Justiţie a UE a invalidat directiva pe care România a transpus-o prin Legea Big Brother, însă înţelegem că cei de la putere sunt ocupaţi să se plimbe cu barca împinşi de pompieri sau alte cele”, a declarat deputatul PNL Alina Gorghiu, citată de Mediafax.

Deputatul PNL a precizat că iniţiativa de abrogare a legii este necesară întrucât “stocarea de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice a datelor despre apeluri telefonice, SMS-uri şi mesaje electronice de la populaţie reprezintă un abuz şi încalcă dreptul la viaţă privată”.

Alina Gorghiu mai spune că, în rândul avocaților, la momentul adoptării Legii Big Brother, concluzia a fost că „peste 450 de milioane de persoane la nivelul UE sunt suspecte de terorism sau de spălare de bani, dacă toți trebuie să aibă datele stocate de furnizorii de servicii și comunicații”.

De asemenea, europarlamentarul PNL Renate Weber, care coordonează domeniul libertăţilor civile din partea ALDE, a declarat că directiva în cauză pleacă de la prezumţia cetăţenilor ca potenţiali infractori.

Monitorizare video și recunoaștere facială pe străzile din România. Dragnea vrea implementarea acestui sistem

camera de supraveghereRomania ar putea fi supravegheata de un sistem de monitorizare adus din China, sistem care va contine si un program de recunoastere faciala, asa cum vedem prin filme. Vice-premierul Liviu Dragnea se afla in China, unde a discutat cu giganti in domeniu despre implementarea unui proiect-pilot intr-un oras din Romania.

Se pune insa intrebarea daca acest sistem nu incalca dreptul la intimitate al cetatenilor filmati pe strada cu camere inteligente.

Daca fotografia unei persoane a fost deja introdusa in baza de date, este o chestiune de minute pana cand dispecerul unui asemenea sistem de recunoastere faciala poate sa o depisteze in trafic prin intermediul camerelor de supraveghere, folosind bineinteles tehnologia de ultima ora.

Sistemul poate recunoaste fetele trecatorilor si poate accesa baza de date cu criminali cunoscuti. Poate preveni astfel o crima inainte sa se intample. Inca din 2013, chinezii ii prezentau premierului roman, aflat in vizita oficiala in China, sistemul de supraveghere, iar Victor Ponta se arata interesat.

“As vrea sa implementez un asemenea sistem in Romania, dar mai inainte trebuie sa intreb presa daca e de acord si sa ii conving ca Guvernul va supraveghea totul”, spunea Ponta, in 2013. Acum vicepremierul Liviu Dragnea se afla in China si a discutat despre instalarea acestui sistem cu cele doua mari companii de telecomunicatii chineze.

“Am propus sa identifice un oras unde sa dezvolte un proiect-pilot pentru un sistem de supraveghere pentru siguranta cetateanului”, a spus Dragnea. Ce nu stie vicepremierul este ca ZTE e pe cale sa instaleze un astfel de sistem intr-un oras din sudul Romaniei, proiect tinut deocamdata secret.

“42 de camere sunt aduse pentru acel oras – camere de luat vederi, exista un software cu sistem de recunoastere achipului si un centru de virtualizare a imaginii si un centru de stocare si un dispecerat de interventie care notifica politia locala sau alte unitati”, a spus Lorian Vintila, directorul ZTE Romania. Pretul unei astfel de camere de supraveghere ajunge la 500 de euro.

Acum, atat ZTE, cat si Huawei, vor instala sisteme de supraveghere intr-un alt oras din Romania, pe care il vor stabili dupa discutii si cu premierul.

“Ne referim la un pilot de monitorizare video si supraveghere. Softul care sa poata faca monitorizarea poate sa aiba aplicatie de tip plate recognition, sa ai identificarea numerelor de inmatriculare a automobilelor, daca se intampla infractiuni sau trebuie aplicate amenzi. Pot sa aiba diverse softuri care sa faca recunoastere de perimetru, inclusiv de face recognition”, a spus Vlad Doicaru, directorul Huawei Romania.

| infolegal.ro

Sistemul de amprentare de la Apple, ctiticat de un senator american

amprentare-appleSenatorul american Al Franken, preşedintele unui comitet juridic din Senatul SUA, consideră că tehnologia de recunoaştere a amprentelor inclusă în noul iPhone 5S ridică probleme serioase de confidenţialitate şi i-a scris în acest sens directorului general Tim Cook.

“După ce fură amprenta cuiva, hackerii pot poza în persoana respectivă pentru tot restul vieţii”, a scris Franken. Reprezentanţii Apple nu au comentat încă scrisoarea.

Franken vrea să ştie dacă amprenta stocată pe cipul telefonului poate fi furată şi convertită în format digital sau vizual, astfel încât să poată fi folosită de hackeri.

Totodată, senatorul întreabă dacă iPhone 5S transmite vreo informaţie diagnostic despre sistemul Touch ID către Apple sau terţe părţi, cât de bine va fi protejată amprenta clientului şi statutul legal exact al unor astfel de ampreunte.

Apple ar trebui să ofere informaţiile solicitate de senator în termen de o lună.

Între timp, hackerii încearcă deja să penetreze tehnologia Thouch ID a Apple.

Site-ul istouchidhackedyet.com listează un număr de persoane care oferă recompense, între care şi una de 10.000 de dolari din partea IO Capital, o companie de investiţii, primei persoane care poate intra, în mod repetat, într-un iPhone 5S, prin recoltarea de amprente.

Nou sistem de monitorizare pe baza de scanare biometrică a mulțimilor, pus la punct de catre Guvernul SUA

scanare faciala biometricaGuvernul american face progrese in dezvoltarea unui sistem de monitorizare care presupune scanarea multimilor si identificare automata a oamenilor dupa fata, conform unor documente recent dezvaluite si afirmatiilor cercetatorilor care lucreaza la proiect.

Departamentul de securitate interna a testat proiectul denumit Sistemul biometric de monitorizare optica (Biometric Optical Surveillance System – BOSS) toamna trecuta, dupa doi ani de dezvoltare cu bani de la buget, scrie The New York Time, preluat de CNBC.

Desi sistemul nu este gata inca, cercetatorii sustin ca au facut progrese semnificative. Iar acest lucru alarmeaza militantii pentru dreptul la viata privata, care argumenteaza ca acum este momentul ca guvernul sa stabileasca reguli si limite clare cu privire la modul in care acest instrument va fi folosit intr-o zi.

Spionul din magazine: Recunoasterea faciala, noua “arma” a comerciantilor

Sistemul ar ajuta la identificarea unei persoane prin asocierea figurii acesteia cu un numele existent pe o lista de supraveghere – ceea ce ar fi util pentru cautarea suspectilor de terorism ce ar putea fi prezenti la un eveniment important, a infractorilor fugari intr-un loc aglomerat sau a excrocilor in cazinouri.

Tara care a legalizat spionarea cetatenilor, pe baza de mandat

Tehnica privind identificarea automata a fotografiilor in prim plan s-a imbunatatit foarte mult in ultimii ani, fiind experimentata de companii precum Facebook.
Totusi, scanarea de la distanta a unei multimi este mult mai complicata, fiind inca un proces lent si lipsit de acuratete.

Insa faptul ca guvernul incerca sa puna la punct aceasta tehnica are o noua relevanta in contextul dezbaterilor generate de cazul Edward Snowden, fostul analist al Agentiei pentru Securitate Nationala a SUA.

In acelasi timp, interesul pentru monitorizare video este explicat in lumina atacurilor teroriste de la Maratonul Boston, unde suspectii au fost identificati pe baza capturilor video.

Construirea sistemului a fost atribuita companiei Electronic Warfare Associates, pe baza unui contract pe doi ani in valoare de 5,2 milioane de dolari.

“Aceasta tehnologie este intodeauna justificata ca fiind indreptata impotriva terorismului, dar este utilizata si pentru alte aplicatii. Avem nevoie de o conversatie reala daca si cum vrem ca aceasta tehnologie sa fie utilizata, iar acum este timpul pentru o astfel de discutie”, a spus Ginger McCall, sustinatoare a drepturilor pentru viata privata.

Cititi mai multe la DHS dezvolta tehnologia prin care vom fi depistati biometric din multime, de la distanta, dupa figura

Televiziunea digitala – Spionul RFID din casa ta

obama-tv

Potrivit unui fost angajat IBM toata “graba” legata de trecerea la televiziunea digitala are o latura mai putin cunoscuta.

Binecunoscutele cipuri RFID si cresterea lor ca numar au determinat aceasta trecere care deja s-a petrecut in Statele Unite si care este planuita sa se produca si in Uniunea Europeana pana in 2012.

Fie ca sunt pasive, semi-pasive sau active aceste cipuri emit un semnal unic care poate fi citit de diferite scannere amplasate in diverse locatii.Din cauza cresterii masive a numarului de cipuri ( haine,produse,acte si chiar oameni) a trebuit alocata o frecventa care sa nu fie bruiata de alte semnale care nu servesc scopurile “urmaritorilor”.
Sporirea folosirii acestor “tracking device-uri” a determinat folosirea bandelor UHF si VHF( frecvente intre care unele cipuri opereaza).

Aceste cipuri sunt din ce in ce mai prezente in lume facandu-si aparitia in spitale , haine(link din 2003!!) , animale de casa( ce aberatie)  , acte etc. Este de datoria noastra sa ne opunem pentru a pastra ultima farama de libertate ramasa. Toata abureala asta cu siguranta este doar pentru a ne convinge sa acceptam ca niste zombi ceea ce guvernul crede ca e bine pentru noi.

Teroristii sunt ei iar daca noi vom accepta aceste cipuri nu vom avea nicio scuza si sincer ne-am merita soarta pentru ca in momentul in care esti si prost si neinformat nu ai decat sa iti duci viata cu sacii altora in spate ( fara a te abate de la traseu pentru ca vor sti intotdeauna unde esti).

Oameni sau numere ?

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

Va prezentam doua emisiuni TV, care dezbat problema pasapoartelor biometrice sia legea care permite ascultarea si inregistrarea convorbirilor telefonice si de internet.

ORA DE ŞTIRI, TVR2: “OAMENI ŞI NUMERE”

[googlevideo=https://video.google.com/videoplay?docid=-4072691921700118168&hl=en]

Dezbaterea i-a avut ca invitaţi pe deputatul Costică Canacheu (preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor) şi pe avocata Mihaela Dobre (reprezentanta mai multor Asociaţii de orientare ortodoxă care contestă în instanţă decizia Guvernului României de introducere a paşapoartelor biometrice cu micro-chip RFID). Prin telefon, am ascultat şi punctul de vedere al deputatului Georgian Pop, ferm dar singular printre membrii Comisiei.
S-a remarcat cinismul parlamentarului PD-L care a încercat să ne convingă – cu zâmbetul pe buze – că negrul este alb. O întrebare bună ar fi fost dacă deputatul C.C. , ales în colegiul 4 uninominal, sectorul 1, Bucureşti, a întrebat măcar unul dintre alegătorii săi dacă vrea sau nu paşaport cu micro-chip RFID – în plus, dacă a aflat de zecile de mii de români care au declarat în scrisnu vor paşaport cu micro-chip.
Dacă românii ar fi întrebaţi, procentul ar fi asemănător cu cel din campania de vaccinări cu Gardasil, adică 97% ar spune NU!

REALITATEA VA PRIVESTE

[GOOGLEVIDEO=https://video.google.com/videoplay?docid=6327408877482083611&hl=en]