Tag Archives: patriarhul Irineu al Serbiei

Patriarhul Irineu al Serbiei s-a rugat din nou cu ereticii

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A66WkqJ4yFs]

“Rugăciunea” a avut loc în Catedrala papală a “Preasfintei Inimi a lui Isus” din Saraievo. Patriarhul Serbiei, ereziarhul Irineu, împreună cu “ierarhi” papistaşi s-au rugat înainte de începerea lucrărilor conferinței interconfesionale internaționale pentru pace, ce are loc între 9 şi 11 sept. 2012. continuare »

Patriarhul Irineu al Serbiei doreste excomunicarea Episcopului Artemie

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=TgpEDdYqrwI]

Patriarhul sarb Irineu a spus in orasul Nis, ca la intalnirea Sinodului Bisericii Ortodoxe Sarbe ce va avea loc in luna mai este posibil de a se discuta despre excomunicarea Episcopului de Raska si Prizren, Artemie, din cadrul comunitatii ecleziastice. Episcopul Artemie a fost deja depus din treapta de episcop de catre sinod, insa conform canoanelor el este de drept Episcopul de Raska si Prizren. In apararea sa au venit Mitropolitul Serafim de Pireu si profesorul Theodor Zisis. Episcopul Artemie este cunoscut pentru pozitia sa anti-ecumenista, anti-NATO, anti-UE fapt ce a deranjat capetele din fruntea statului sarb, cat si ale bisericii sarbe. Exista posibilitatea unei scindari a bisericii sarbe, dupa cum episcopul Artemie avertizeaza: Pericol evident de schisma in cadrul Bisericii Ortodoxe a Serbiei.

Patriarhul ecumenist al Serbiei vrea o intalnirea cu ereticii in 2013, alaturi de stapanul sau – papa

Intr-un interviu cu patriarhul sarb Irineu, ziarul Novosti a raportat mai multe probleme. Una dintre acestea este celebrarea Jubileului din anul 2013 si invitatia papei in Serbia. Citam:

Intrebare: In orasul Nis, 2013 va fi anul sarbatoririi a 1700 ani de la emiterea Edictului de la Milano. Biserica va trimite o invitatie oficiala pentru a participa la ceremonie, sefului bisericii Romano-Catolice?

Raspuns: Vom vedea. Acest lucru este inca in discutie. Ne-am consultat cu fratii nostri, astfel ca dupa un acord cu ei se va lua o decizie. Problema veniriii Papei in Serbia a fost mult timp o problema. Cred ca este o ocazie excelenta pentru a sarbatori 17 secole de la adoptarea de Edictului de la Milano, in orasul Nis, unde s-a nascut imparatul Constantin. Decretul este un fapt de mare importanta pentru istoria crestinismului si a culturii crestine. Aceasta ar fi o buna oportunitate de a aduce impreuna reprezentanti ai tuturor comunitatilor crestine.

sursa: AKTINES

Patriarhul Serbiei, Irineu, aduce jertfa alaturi de jidovi in celebrarea Hanuka. Conform Canoanelor trebuie afurisit

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qh8q79n29VE]

Sanctitatea sa Irineu, patriarhul sarb a vizitat pe 8 decembrie 2010 sinagoga Sukat Shalom din Belgrad si cu această ocazie, el a aprins una dintre cele opt lumanari intr-o ceremonie tradiţionala de Hanuka – sarbatoarea evreiasca a libertatii şi a luminii. In afara de patriarh, au mai aprins lumanari, de asemenea, Presedintele Republicii Serbia domnul Boris Tadic, episcopul Irineu de Backa, muftiul din Serbia Haji Efendi Jusufspahic, papistasul Antonini Orlando, ministrul Cultelor Dr. Bogoljub Sijakovic, presedintele tineretului evreu din Serbia Danijel Bogunovic şi presedinte de onoare al Asociatiei Comunitatilor Evreiesti din Serbia, domnul ACA Singer.

[slideshow]

sursa: Patriarhia Serbiei

Canonul 71 Apostolic: Dacă vreun crestin ar duce untelemn sau ar aprinde lumanari la templul paganilor sau la sinagoga iudeilor, in sarbatorile lor, sa se afuriseasca.

La intronizare sa, noul patriarh al Serbiei a avut invitati la randu-i pe jidovi si pe musulmani. Acum le-a intors vizita, dar s-a lepadat de Ortodoxie. Conform Canoanelor, Biserica Sarba nu mai are Patriarh, acesta incalcand Canonul 71 Apostolic. Acest patriarh prigonitor al episcopului Artemie este acum lepadat de Dumnezeu si a cazut in apostazie. Biserica Sarba merita un patriarh ortodox si cel mai potrivit ar fi episcopul Artemie. Dar binenteles ca de numirea patriarhilor se ocupa masoneria, nu-i asa?

Papistasi, protestanti, musulmani si evrei prezenti la intronizarea patriarhului Irineu al Serbiei

 intronizare irineu serbiaIn prezenta episcopilor ortodocsi si a celor papistasi, a protestantilor si a reprezentantilor comunitatii islamice din Serbia si comunitatii evreilor din Serbia a  avut loc intronizarea Patriarhului Irineu, in biserica Sfintilor Apostoli a Patriarhiei din Peci (Kosovo). Atat patriarhul Irineu cat si delegatii papei si-au exprimat bucuria pentru bunele relatii dintre Serbia si  Vatican, cat si pentru promovarea dialogului, care poate exista prin astfel de relatii. La aceasta ceremonie isi anuntasera prezenta cardinalul Kurt Koch, ca delegat al  papistasilor si reprezentant al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unitatii Crestine, episcopul catolic al Serbiei Centrale, Stanislav Hotcevar, reprezentanti ai bisericilor din Armenia si Siria, episcopul catolic de Kosovo si muftiul local, ca reprezentant al islamului. Patriarhul ecumenic Bartolomeu a fost reprezentat de trimisul sau, Mitropolitul Emanuil de Gallia, Patriarhul Alexandriei – reprezentat de Mitropolitul Kallinikos, iar Mitropolitul Ilarion de Volokamsk a fost reprezentantul Patriarhului Kyril al Moscovei.

[slideshow]

intronizare irineu serbia ereticiInainte de intronizarea sa, patriarhul Irineu a facut niste declaratii fara precedent, referindu-se la relatiile cu papistasii: a vorbit in favoarea unitatii ce “poate fi atinsa, prin dialog, sustinut de contacte, relatii si discutii semnificative care sa elimine diferentele”. El a adaugat ca in fiecare zi il “implora pe Dumnezeu pentru realizarea unitatii dintre cele doua Biserici”. El a mai spus ca, personal, ar dori ca papa sa faca o vizita in Serbia.

Desi el se roaga pentru unitatea “celor doua Biserici”, in acelasi timp dezlantuie amenintari si pedepseste dur pe clericii ortodocsi si pe calugari pentru a-si demonstra angajamentul fata de traditia patristica ortodoxa. Visand la ziua cand papa va vizita Serbia, acesta cauta o modalitate de a obtine o astfel de aprobare din partea sinodului. Ecumenismul sarb este in plina desfasurare.