Tag Archives: Gioacăș Teodor Gabriel

PETIȚIE: Protest împotriva indiferenței Patriarhiei față de Sfinții închisorilor

Maica Domnului cu sfintii de la Aiud

După Dreptul canonic ortodox, semne ale sfinţeniei sunt:

– moartea martirică – dovada cea mai certă;
– mărturisirea şi apărarea dreptei credinţe;
– viaţa curată, viaţa sfântă;
– darul facerii de minuni, în viaţă sau după moarte.

Dintre condiţiile de fond (personale) ale sfinţeniei:
– să fi avut credinţa neîndoielnică ortodoxă;
– puterea de a suferi moarte martirică, primejdii şi orice necazuri pentru apărarea dreptei credinţe;
– puterea de a trăi moral şi religios cât mai desăvârşit;
– puterea de a săvârşi minuni;
– cultul spontan acordat de poporul credincios.

În cazul trăitorilor ortodocși din închisorile comuniste, toate acestea se confirmă. Ce dovadă mai clară vrem decât moartea martirică? Lupta împotriva lor e lupta contra evidenţei, păcatul împotriva Duhului Sfânt.

De la instalarea regimului comunist în Rusia s-a început o campanie de distrugere a creştinismului şi a tuturor valorilor umane tradiţionale. Acelaşi efect devastator l-a avut în toate ţările pe unde a trecut.
În cazul de faţă, nu e nevoie de Paterice pentru confirmarea sfinţeniei. Chinurile şi moartea din închisori, ştiind că toţi erau chinuiţi pentru credinţă de un regim ateu, sunt un Pateric al mucenicilor fără a mai fi nevoie de alte comentarii. Ele întrec orice „cuvinte duhovnicești”. De la mulți nu s-a păstrat nici un cuvânt duhovnicesc, dar au moaşte făcătoare de minuni! (a se vedea la Aiud).
De la atâtea mii de martiri din Istoria Bisericii nu s-a păstrat nici un cuvânt duhovnicesc ci pentru sfârşitul lor au fost trecuţi în ceata sfinţilor. De ce numai noi românii suntem atât de îndoielnici în credinţă? Nu ne bate Dumnezeu că nu ne cinstim sfinţii închisorilor? Cred că şi din acest motiv ne bate, cu prisosinţă…
Sfinţii sunt manifestarea concretă şi personală a lui Dumnezeu în Biserică, iar Biserica nu se menţine vie decât prin Sfinţi. La loc de cinste se află Martirii. continuare »

Documente ce atestă reaua credință a monahului Filoteu, complice cu Victor Roncea, faţă de proslăvirea Părintelui Calciu la 7 ani de la trecerea la Domnul

7 ani Parintele Gheorghe CalciuDezgroparea Părintelui Calciu cu ocazia pomenirii de 7 ani a fost adusă în discuție în obștea Mănăstirii Petru Vodă cu câteva săptămâni înainte de data 16 nov. 2013 (ziua parastasului).

Tot despre acest subiect, obștea Mănăstirii Diaconești și-a manifestat în mai multe rânduri întrebarea dacă Părintele Calciu va fi dezgropat, considerând o mare bucurie pentru toți dacă s-ar întâmpla.

În duminica dinainte de parastas, 10 nov. 2013, starețul Hariton Negrea s-a sfătuit în altar cu preoții mănăstirii legat de dezgroparea Părintelui Calciu, cerându-le să nu spună nimic despre acest lucru. Dar s-a aflat că hotărâseră ca vineri (15 nov. 2013) prin rânduiala cuvenită, cu sobor de preoți să recurgă la deschiderea mormântului Părintelui Calciu și să constate starea în care se află trupul, urmând să decidă ce era de făcut.

Aflând de aceasta hotărârea a starețului, nimeni altul decăt monahul Filoteu, din proprie inițiativă îi scrie fiului Părintelui Calciu, Andrei Calciu, mailurile de mai jos.

După cum puteți citi, el a pus problema conform dorinței lui, contrare celei Părintelui Justin, de a nu fi dezgropat Părintele Calciu. De ce și din partea cui avea această misiune, nu știm! Dar Dumnezeu îi știe orice ungher al sufletului și nu va scăpa.

Deci, monahul Filotheu îl pune în gardă pe Andrei Calciu, ca și cum cineva dinafara mănăstirii Petru Vodă vrea să dezgroape trupul Părintelui Calciu, iar nu preoții din mănăstire, dimpreună cu starețul!!!

În mailurile de mai jos se poate observa clar că Andrei Calciu avea prețuire pentru preoții și monahii din mănăstire și înțelege că cineva din-afara mănăstirii vrea dezgroparea tatălui său, exact cum a și vrut să-i inducă monahul Filoteu.

Refuzul categoric al fiului Andrei Calciu a determinat pe starețul Hariton să renunțe la dezgroparea Părintelui Calciu, zicând că a primit chiar telefon de la el cu amenințări de ordin financiar etc. Cine știe cât de adevărat o mai fi și asta?

 Iată mailurile oferite de starețul Hariton, așa cum i-au fost date de monahul Filoteu, scoase la imprimantă pe niște jumătăți de hârtie. Citiți în ordinea numerotării.

 mail-1mail-2

Și de aici a urmat ceea ce deja e o istorie tristă și un declin fără precedent al mănăstirii Petru Vodă. Vedeţi cu câtă satisfacţie îi mulţumeşte monahul Filoteu lui Andrei Calciu pentru că nu este de acord cu dezgroparea.

E bine de știut că marți, înainte de parastas s-a încercat dezgroparea Părintelui Calciu la orele 9 dimineața, pe timp de zi, dar monahul Filoteu a anunțat presa, care a telefonat starețului cerându-i declarații. În cele din urmă starețul a fost nevoit să oprească dezgroparea.

Câtă ură să fi avut acest monah Filoteu încât să recurgă la uneltele sionismului pentru a-și pârî frații?

Atât de turbat a fost, încât nu a intrat niciodată în chilia în care a fost depus trupul Părintelui Calciu, aproape 40 de zile, timp în care s-au închinat la sfintele moaște ale Mărturisitorului călugări, maici (ex. Diaconești, Văratec etc.), Mitropoliul Teofan, exarhul Neamțului, consilierul Nicodim. Se poate numi aceasta evlavie? Putem spune că el își dorește canonizarea Părintelui Calciu? A scris acea înștiințare pentru canonizare mai mult pentru a avea un alibi, praf în ochi pentru credulii ce nu-i cunosc viclenia. Apropo de acest lucru, și pot fi întrebați pentru confirmare părintele Simeon de la Sihăstria și părintele Antim de la Bistrița, că Părintele Justin, cu 2 luni înainte de trecerea la Domnul ne-a avertizat pe mai mulți care eram în chilia sa, să rupem orice legătură cu monahul Filoteu, să nu mai facem nimic împreună cu el, căci s-a lămurit de-a lungul anilor că este de-o mândrie încât dacă nu este el în centrul lucrurilor nu e bun nimic. Acestea sunt cuvintele Marelui Duhovnic Justin Pârvu despre un fiu duhovnicesc ce a fost ținut în frău cât a trăit, nepermițându-i să mai scrie nici pe net, nici în revista ATITUDINI.

Că veni vorba de revista Atitudini, poate nu știți că prin contribuția lui Filoteu, revista nu s-a mai primit la pangarul călugărilor de când a murit Părintele Justin, deși Părintele lăsase cu limbă de moarte ca revista să meargă mai departe. Asta spune foarte multe despre interesele pe care le are acest “scholarios”, cum îi place să se creadă.

Tot Filoteu a amenințat și alungat din incinta mănăstirii, scoțându-l de la Sfânta Liturghie, pe cameramanul Petru, care mergea des la Petru Vodă pentru a-i lua interviuri monahului Teodot. Aveti marturia cameramanului aici.

Frățietatea lui cu jidovul Victor Roncea arată clar orientarea securist-sionistă a acestuia, lovind cu ură viscerală în monahul Teodot, care vorbește împotriva sionismului. Am fost martor la foarte multe sinaxe ale mănăstirii în care monahul Teodot era pus la zid de către0 “monahul” Filoteu, pentru că îi critica pe sioniști și pe masoni. Deci se unește cu dușmanii pe față ai lui Hristos pentru a-și ucide frații întru Hristos. De frații roncea ne-a spus Părintele Justin de la început că sunt agenți, dar e bine că-i știm și să nu ne dăm de gol, ca să nu se trimită alții pe care nu-i știm. Când a fost cu Roșia Montană, Părintele Justin s-a mâniat tare pe victor roncea care susținea proiectul alături de Băsescu, făcându-l trădător de neam, iar altădată s-a dezis total de el (vezi video). Dar nici aceasta nu a fost de-ajuns pentru monahul Filoteu ca să rupă orice legătură cu jidanul, ci mai abitir acum dupa moartea Părintelui îl folosește pentru a-l denigra necreștinește pe monahul Teodot, căruia îi poartă o ură luciferică. Iar jidanul parcă duce un adevarat jihad împotriva mărturisitorilor din Ortodoxie, folosindu-se de fiecare ocazie ca să lovească în cei care mărturisesc pe față și deranjează sistemul, cum ar fi ieromonahul Savatie Baștovoi, părintele Mihai Valică, teologul Danion Vasile, toți apropiați ai Părintelui Justin la care ținea și îi punea cu bucurie să predice când veneau la mănăstirile Petru Vodă sau Paltin. Să nu mai zicem de atacul furibund la adresa monahului Teodot, făcut la comanda lui Filoteu. Doar un dușman feroce al ortodoxiei poate să atace așa mărturisitori.

Am spus acestea, și nu sunt decât foarte puține, pentru a vă face cunoscută mocirla în care se scaldă acest monah, dimpreună cu aliatul său în calomnii, victor roncea.

Părintele Justin spune dumnezeiește: “A suferi anumite amărăciuni nu este atât de important. Trebuie să ne îngrijim să nu ne umplem de răutate împotriva aceluia ce ni le pricinuieşte.”

Monahul Teodot a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a aduce la cunoștiință întregii Ortodoxii, mărturia sfințeniei Părintelui Calciu, aflat cu sfinte moaște întregi, luptându-se cu gașca celor ce nu au avut odihnă până ce nu au văzut îngropate sfintele moaște. Depun mărturie că nu i-a fost deloc ușor, dar a BIRUIT! Și i-a iertat pe toți, rugându-se pentru luminarea lor.

Cât mă privește pe mine, dau slavă lui Dumnezeu că mi-am găsit o cale de mântuire și mai puțin mă afectează mizeriile celor doi, însă mă doare pentru monahul Teodot, care e prigonit pentru că urmează linia Părintelui Justin, mărturisește cu orice risc și e un mare patriot și iubitor de aproapele. Cine-l cunoaște, știe că așa e. Să fii prigonit pentru că mărturisești pe Sfinții Închisorilor e mare cinste și poate că e normal să treci puțin prin ponegririle și trădările pe care le-au suferit și ei.

Să ne rugăm unii pentru alții, mai ales pentru monahul Teodot, să-l întărească Domnul Hristos, pentru rugăciunile Sfântului Mărturisitor Justin Pârvu de la Petru Vodă. Amin!

Petiții către instituțiile statului cu privire la noile acte de identitate ale românilor – 23 de O.N.G-uri semnatare

protest anticip 14 martie 2013_04

INIȚIATOR – ASOCIAȚIA PENTRU LIBERTATEA ROMÂNILOR

Descarca petițiile aici :
download_fisier2014-05-31 PETITII (format DOC)
2014-05-27 PETITIE CNCD (format DOC)

Petiții către instituțiile statului cu privire la noile acte de identitate ale românilor :

Asociaţia Pentru Libertatea Românilor,
Bacău, Str. Decebal, nr.6, sc.A, ap.11, cod 600283

https://asociatialibertatearomanilor.ro/

Tel. 0744.590.721,e-mail: [email protected]

CĂTRE

GUVERNUL ROMÂNIEI,
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE,
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE,
MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI ADMINISTRAŢIEI PUBLICE, MINISTERUL FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ŞI PERSOANELOR VÂRSTNICE ,
MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE ,
MINISTERUL DE JUSTIȚIE,
MINISTERUL SĂNĂTĂȚII,
CONSILIUL LEGISLATIV,

DEPARTAMENTUL PENTRU  RELAŢIA  CU PARLAMENTUL,
AVOCATUL POPORULUI,
DIRECŢIA  DE EVIDENŢĂ A PERSOANEI A JUDETULUI…..

      Asociaţia Pentru Libertatea Românilor, împreună cu asociaţiile cosemnatare menţionate mai jos, în temeiul OUG nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aprobată prin Legea nr. 233/2002:

Luând în considerare faptul că un număr însemnat de persoane de cetăţenie română ale căror interese le reprezentăm, nu sunt de acord să solicite  eliberarea actelor de identitate  în formatul stabilit prin Legea nr. 235/2013 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 82/2012 pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind evidenţa persoanelor, actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actele de rezidenţă ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rezidenţi în România si Legea nr. 95/2006privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificărilea şi completările ulterioare,

Luând în considerare faptul că dispozitivul electronic integrat în actele de identitate în format nou conţine informaţii nevolatile şi este emiţător de unde radio care permit localizarea în spaţiu a persoanei şi, mai ales, localizarea acesteia în momentul în care acceseaza un serviciu medical decontat prin FNUASS, şi luând în considerare faptul că orice persoană trebuie să aibă libertatea de a decide dacă doreşte sau nu să deţină asupra sa un dispozitiv emiţător de unde radio care admite interferenţe care pot cauza operaţiuni nedorite,

Luând în considerare faptul că aceste măsuri reprezintă, în fapt, ţinerea sub observaţie a vieţii private precum şi atingerea vieţii private prin diseminarea datelor de identificare, precum şi a datelor de sănătate, probleme de diagnostic, prognostic, tratament, investigaţii paraclinice, continuare »

Oficial: nu suntem securişti, dar scopul a fost discreditarea noastră

monahul-Filotheu-si-Victor-Roncea-la-judecata-Parintelui-Justin-foto-Cristina-Nichitus-RonceaTimp de aprox. 2 luni, minciuni peste minciuni s-au spus despre cazul dezgropării Părintelui Gheorghe Calciu. Puţin au contat acestea, faţă de blasfemia îngropării sfintelor sale moaşte – adevărata profanare. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. După ce, cei incriminaţi şi-au ispăşit “epitimia” – pedeapsa decisă prin votul sinaxei, anume 30 de zile (vedeţi în imaginea de mai jos) la două din schiturile ce aparţin de Mănăstirea Petru Vodă, provocatorul intern – monahul Filotheu, cu de la sine putere şi învrăjbit de agentul extern – Victor Roncea au pus la cale un atac ce a mâjit imaginea Mănăstirii Petru Vodă cum nu s-a întâmplat niciodată de la înfiinţarea ei. Văzând că nu au credibilitate spusele lor şi că oamenii încep să priceapă planul lor diabolic, cei doi provocatori încep să nege totul şi să forţeze mănăstirea (prin site-ul petru-voda.ro administrat de călugărul Filotheu Bălan) să le acopere prostia, iar astăzi şi-au reconfirmat-o publicând comunicatele SRI, respectiv MMB, prin care li se spune că au bătut câmpii şi au făcut fără binecuvântarea stareţului acuzaţii nedemne de un creştin, ca să nu mai spunem de un călugăr, fost purtător de cuvânt al Părintelui Justin (purtător de care Părintele Justin s-a dezis în ultima parte a vieţii, recomandându-ne să nu mai avem de-a face cu el, să nu-l mai implicăm în nimic – declaraţie cu ocazia mitingului anticip de pe 14 martie 2013).

Cu toate acestea, cerându-şi public iertare faţă de noi, Victor Roncea propagă fără frică de Dumnezeu o grosolană minciună, cum că sinaxa Mănăstirii ar fi hotărât excluderea noastră, a monahului Teodot şi a fratelui Gabriel din obşte. O fi asta dorinţa lor, a provocatorilor, dar după cum puteţi vedea în documentul de mai jos, sinaxa a decis doar o detaşare a noastră, timp de 30 de zile la alte schituri ce aparţin de mănăstirea Petru Vodă.

epitimie fr. Gabriel

În ceea ce mă priveşte pe mine, fratele Gabriel, s-a mai decis să nu mai am acces la internet din mănăstire. Dar, nu au fost mulţumiţi că încă mai publicam pe blog, aşa că mi s-a impus să nu mai public din zona Petru Vodă, zonă ce includea mănăstirea de călugări, mănăstirea de maici şi chiar satul Petru Vodă. Înţelegeţi de fapt ce îi durea pe cei care impuneau aceste condiţii! Doar că acest lucru nu se va întâmpla, căci am datoria şi ascultarea de la Părintele Justin să scriu, să nu intru în sistem, ca să nu mi se pună pumnul în gură. Monahismul este parte a sistemului, din păcate! Doar Părintele Justin a reuşit să le ţină piept celor ce încercau înregimentarea noastră şi supunerea faţă de slujitorii întunericului. De la trecerea sa la Domnul, a trebuit să ne asumăm pe propria piele linia trasată de sfântul Părinte Justin și se pare că sunt destui cei care nu o acceptă, din păcate chiar din cadrul ctitoriei Părintelui.

Dar, Apologeticum aparţine dvs., cititorilor, şi articolele nu vor înceta să apară pe acest blog, fără cenzură, doar cu frică de Dumnezeu și doar în slujba Bisericii și a neamului românesc! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sistemul securistic propagă o idee gravă la adresa Părintelui Justin

Părintele Justin Pârvu la 6 luni de la plecarea de pe acest pământ. Exemplul său, lupta noastră: Cinstirea noilor mărturisitori din temnițele comunisteIntrusii au inceput sa promoveze o sinistra teza: parintele Justin Parvu a fost senil.

Intr-un interviu din ziarul Adevarul Dan Puric zicea ca l-a visat pe marele duhovnic care i-ar fi zis:

Ce să fac, măi, Dănuţ? Eram bătrân, m-au zăpăcit“.

Si zapacind fiind, n-a mai stiut ce face si s-a delimitat de marele dansator.

Altii sunt pusi sa zica ca:

Parintele este manipulat, avand in vedere varsta Sfintiei Sale

Si in varsta fiind, adica cu mintea usor dusa, din nou n-a mai stiut ce face si s-a delimitat si de celebrul ziarist Victor Roncea.

Evident, aflandu-se in aceasta jalnica stare, a fost usor de zapacit si manipulat de catre ticalositii aflati in jurul sau.

Fratilor, asta este un atac extrem de grav la adresa parintelui Justin Parvu pe care il intalneam pana acum deseori doar la cei ce atacau furibund invataturile marelui duhovnic. Iata insa ca ticalosita vorba o regasim mai nou si la cei ce se bat cu caramida in piept cum ca l-ar iubi pe marele duhovnic, doar ca vorba lor este invelita inca in staniol frumos colorat: bunicutul, Sfintia Sa, tralala.

Conform tezei, senil fiind deci, evident ca si tot ceea ce a mai spus in ultimii ani nu poate fi luat in considerare: de la lupta anti cip si anti ecumenism si pana la discutiile particulare cu fii duhovnicesti …

Adica deja nu mai vorbea el demult, ci se rezuma la rolul de portavoce a celor din jur.

Care-i asadar planul SISTEMULUI?

Simplu:

–       lupta parintelui e nula, caci era cu mintea dusa

–       lupta sa era de fapt lupta celor din jurul sau

–       cei din jurul sau erau nebuni sau securisti

–       deci lupta lor este o ratacire

–       ca atare si lupta celor ce cred ca tin linia trasata de parintele Justin de fapt este tot o ratacire

| saccsiv

Ediție specială la 1TV Bacău dedicată Părintelui Justin

O emisiune difuzată în direct, în 20 iunie 2013, la câteva ore după înmormântarea sa. Emisiunea prezintă atât imagini de la slujba de înmormântare, cât și secvențe din înregistrările realizate în timpul vieții. Invitați: directorul revistei ”Credința Ortodoxă”, Ioan Enache și preotul Ioan Roncea din Bacău.
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=acGeMANnvtg] continuare »

Sa ne rugam pentru cei care nu ne mai sunt frati pentru ca au parasit Ortodoxia

Fac referire la doua cazuri care ne-au intristat mai mult sau mai putin pe unii sau pe altii.

Primul caz este cel al parintelui Nichita, care impreuna cu 30 de maici au parasit Ortodoxia si au ajuns la niste eretici. Acum se pare ca si-au dat seama ca s-au inselat in privinta lor, recunoscand ca nu au succesiune apostolica. Am aflat ca parintele Nichita este momentan prin Franta, tot cautand alternative la Biserica, iar maicile sunt ramase in conditii foarte umilitoare, neavand unde sa aprinda o lumanare.

Al doilea caz este cel al jurnalistului George Roncea, care pentru un timp a fost alaturi de noi (fac referire la cei implicati in campania anti-cip), insa din luna mai 2010 nu a mai mers la manastirea Petru Voda si nici nu am mai comunicat cu el. Motivul era o necunoscuta pentru toti, el neparticipand nici la nunta fratelui sau. Cu regret am aflat de pe blogul fratelui sau, ziaristul Victor Roncea, ca in iunie 2010 el a trecut in randul cavalerilor de Malta, renuntand prin acest act la Ortodoxie.

Ar trebui sa ne doara caderile celor ce ne-au fost frati, pentru ca nu-i mai putem numi frati, caci frati ne pot fi doar cei in Domnul. Ar trebui sa fim constienti ca si pentru pacatele noastre ei au ajuns sa faca aceste acte de disperare. Daca vom simti aceste lucruri, negresit ne vom ruga pentru intoarcerea lor si vom gusta din bucuria ce a avut-o Tatal pentru fiul cel risipitor. Aceasta bucurie nu poate fi decat sfanta si sa dea Domnul sa ne invrednicim cu totii de ea.

articolul reprezinta un punct de vedere personal (ca de altfel toate articolele de pe acest blog, dar am tinut sa repet ca sa fie clar pentru gurile rele)

Manevra nereusita a vrajmasilor, prin intermediul OTV

Am asistat la o piesa de teatru de prost gust a unui alt bufon, pe nume Silviu Alupei, colaborator al revistei Rost. Acesta, purtand toate semnele unui indracit a prezentat pe taraba de can-can-uri de la O(zero)tv niste hartii care sustineau cea mai mare aberatie din ultima vreme despre Parintele Justin, anume ca ar fi sechestrat; si mai ales de calugari basarabeni.  Televiziunea  ZEROTV preia toate mizeriile si pe toti nebunii care vin cu stiri bomba! Asta o stim cu totii! Nimic din ce a debitat domnul Alupei la OTV nu este adevarat si oricine poate verifica la fata locului. Parintele nu raspunde unor astfel de oameni de nimic si ar trebui ca nici noi sa nu le dam vreo importanta.

Cei care au fost tot acest an si care merg de acum incolo la Parintele Justin pot da marturie ca Parintele ii primeste pe toti, chiar daca numarul lor atinge sute si sute. Parintele Justin nu a fost si nu poate fi sechestrat. Este cea mai proasta gluma; insa facuta cu plan pentru atacuri josnice la adresa manastirii si a Parintelui. Dumnezeu sa le surpe toate planurile de vrajmasie, iar pe noi sa ne tina incredintati ca Parintele este calauzitorul nostru pe calea mantuirii. Sa ne rugam sa ni-l tina bunul Dumnezeu inca multi ani de-acum incolo.

Iata si pentru cine scrie Silviu Alupei…

O inregistrare de acum o saptamana ce sigur a deranjat pe masonei:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=xoRxhtrEJ_E]

A mai cazut un “serafim”

Un calugar hacker virusat de draci, fost ucenic al gurului Bivolaru, isi permite sa-si dea cu parerea despre Parintele Justin intr-un mod ce dezvaluie clar indracirea lui. Intrucat este vietuitor al manastirii Golia, aflata in Mitropolia Moldovei si Bucovinei, cerem public o masura de corectie din partea IPS Teofan.

Va recomandam sa cititi un articol al d-nei Emilia Corbu cu privire la acest atac, cu adevarat de taliban, la adresa Parintelui Justin:

In razboiul ortodoxiei se tes suflete. Cei mai buni tesatori sunt monahii. Insa,
multi monahi si-au gresit cariera. Si nu glumesc! Monahismul este ,,profesia,, de a pastra nealterata, de a transmite si apara invatatura crestina cu costul vietii. Poate este cea mai grea profesie dar si cea mai nobila. Cine crede ca este poezie sau un mod de viata visator se insala. Calugaria e haina grea. Trebuie sa fii puternic sa o porti. Are greutatea pamantului din tine.

Aparut la aproape 400 de ani de la venirea Mantuitorului, monahismul se defineste astfel ca un prim raspuns al Bisericii primare la pervertirea lumeasca a invataturii, proces survenit dupa recunoasterea oficiala de la inc. sec.IV si preluarea ei in cadrul politicii de stat.

Nu este o profesie oarecare ci una vocationala. Astfel ca, daca toti suntem crestini, doar unii dintre noi au taria sa se separe complet de lume pentru a trai doar cu Dumnezeu. In functie de aceasta traire vor fi judecati. Ca in orice domeniu, exista calugari buni si calugari slabi dar si unii care si-au gresit cariera. Mantuirea e de la Dumnezeu dar calugarilor ratati le va fi mult mai greu decat multora din lume. Si ratati in calugarie au fost de la bun inceput si in toate vremurile Nu e nici o rusine. Viata ne insala, de multe ori. Cadem, dar ne ridicam. Doar ca ei devin un pericol si pentru ei si pentru ceilalti. Sunt ca niste indicatoare plasate spre un drum infundat.

O fapta concreta

Un astfel de om este bietul Serafim. In loc sa steie in lume, sa-si ia nevasta, sa aiba copii, sa se pocaiasca sincer si sa fie un bun crestin, Pantea sta la manastire cu gandul la lume si mainile pe calculator. Si barem de ar sta cu folos, dar nu gasim nimic duhovnicesc in el. Pe blogul lui poti afla cura de slabire cu paine, asigurarile de locuinte si alte nimicuri lumesti. Prea putina invatatura. Si daca s-ar fi oprit aici, mai era cum era. Ziceam ca-i sarac dar are vointa. Dar, acum vreo doua saptamani l-a atacat pe parintele Iustin in privinta actelor biometrice. Am aflat d-abia acum. Nu are multi cititori. Si eu am vazut afisul de la Manastirea Petru-Voda. Nu era nimic scandalos in el, chiar daca am auzit ca au fost date jos. Oamenii trebuie sa inteleaga ca au o responsabilitate. Nu pot accepta, asa ca o vita, tot ce li se impune. Calugarii de acolo au dreptul sa isi spuna opinia cu privire la actele cu cip. Batranul are dreptate! Serafim nu are. Dar este foarte vehement.

Si parca asta nu ar fi fost de ajuns. In acelasi timp pe net a aparut si ,,Sarpele de la Petru-Voda,, o sabie boanta impotriva lui Victor Roncea. Mesajul era ca parintele trebuie avertizat cu privire la nu stiu ce infiltrati securisti…Si autorul e tot Serafim.

Cu toata sinceritatea va spun. Imi e mila de el. Articolul este o insulta ordinara la adresa parintelui. Apoi, atacul la adresa lui Roncea e absolut gratuit si inutil. Toti au o parere proasta despre Roncea. Nimeni nu are incredere in el. Ca a facut site-ul Romania-Nato. Mare branza! Cine scrie in el? Nimeni! Dar daca facea site-ul ,,Felinarul Rosu,,? Era mai bine? Ca face parte din Sistem. Oare? Asa cum Biserica e tradata si Sistemul poate fi tradat. continuare »

Proteste pentru sustinerea parintelui staret Macarie de la Poiana Marului, surghiunit de “Norocelu” Epifanie

Mai multi locuitori din comuna Nereju se pregatesc sa organizeze un miting de amploare in fata Episcopiei Buzaului si Vrancei. Acestia sunt nemultumiti de faptul ca fostul staret, Macarie Besliu de la Poiana Marului, a fost exilat de reprezentantii Episcopiei la schitul Munteoru. Liderul nerejenilor, Toader Gemanas, spune ca valorile crestinismului sunt terfelite si aruncate in derizoriu prin aceasta „marsavie“, la care a fost supus fostul staret Macarie. „Suntem profund dezamagiti de nelegiuirile facute de Episcopia Buzaului si Vrancei la Manastirea Poiana Marului. Locuitorii de la noi, dar si din comunele invecinate sunt mahniti de faptul ca parintele Macarie a fost mutat fortat la schitul Munteoru. Este tare greu si oamenii nu mai pot ajunge sa primeasca un sfat, o vorba buna pentru a trece mai usor peste necazurile de zi cu zi. Deja relele ne urmaresc la tot pasul, iar starea noastra sufleteasca este incarcata la maxim. La Munteoru nu se poate ajunge. Parintele Macarie ne dadea acea bunastare sufleteasca, mai ales prin oranduirile bisericesti pe care le respecta cu sfintenie. Cei de la Episcopie mint in toate felurile, iar realitatea din teren este cu totul alta. Dupa plecarea parintelui nu se mai tin slujbe la Poiana Marului. Acest lucru nu au reusit sa-l faca nici macar comunistii si se intampla acum in zilele noastre. E strigator la cer“, a declarat Toader Gemanas. Acesta ii indeamna pe vranceni sa fie alaturi de fostul staret Macarie Besliu si ii cheama la schitul Munteoru. „Oamenii asteapta revenirea parintelui Macarie la Poiana Marului. Nu vom mai astepta mult acest lucru si ne vom face dreptate singuri, deoarece dreptatea de aici de pe pamant este una stramba. Ii rog pe toti cei care sunt alaturi de Manastirea Poiana Marului si care cred in slujbele parintelui Macarie, sa incerce sa ajunga la schitul Munteoru, unde se afla fostul staret, pentru a participa la slujba de aghiasma, ce are loc pe 1 ale fiecarei luni de peste an. Toate acestea dovedesc faptul ca, in continuare, credinciosii sunt alaturi de parintele Macarie. Daca nu vom avea castig de cauza la mitingul de la Buzau, vom face acelasi lucru in fata Patriarhiei Romane, sa vedem daca Preafericitul Daniel tolereaza abuzurile celor de la Buzau. Suntem hotarati sa mergem pana in panzele albe si cu ajutorul lui Dumnezeu, Testamentul Lui Vasile Cel Mare sa nu fie batjocorit in fel si chip de anumite personaje“, a mai spus Toader Gemanas.

Oameni simpli si cu sufletul curat, nerejenii nu au uitat de credinta in Dumnezeu. Poate tocmai acest lucru i-a tinut uniti, mai ales in dorinta lor de a spune lucrurilor pe nume. Darjenia cu care il apara de staretul Macarie, urmasul lui Vasile Cel Mare de la Poiana Marului, izvoraste din sufletul lor. „Noi credem in Dumnezeu si suntem siguri ca de acolo, de sus, va face dreptate. Dumnezeu a fost si este alaturi de noi de la nastere pana la moarte. Noi credem in parintele Macarie, omul de la care luam alinare, un gand bun, o povata, un sfat, un zambet, o bucurie, ca doar toti suntem copiii lui Dumnezeu. Vreau sa se stie in toata tara asta ca nu ne vom lasa in niciun fel calcati in picioare si vom indrepta lucrurile“, a adaugat Toader Gemanas. Credinciosii spera ca Domnul sa aduca liniste, pace si ganduri curate celor de la Episcopia Buzaului si Vrancei si sa lase manastirea asa cum a fost oranduita de parintele Macarie Besliu, al doilea ctitor al lacasului de cult.

Potrivit unor surse, alti oameni din tara si strainatate vor participa la protestul de la Buzau.

sursa: Monitorul de Vrancea

ss Daniel incalca Testamentul Cuviosului Vasile, prin prigonirea staretului Macarie de la Poiana Marului

“Daca va indrazni cineva a strica dupa moartea mea aceasta legatura si asezamint al smereniei mele, sau va indrazni sa faca turburari si sminteli, unul ca acesta sa fie anathema, si partea lui si locul lui sa fie in tartar impreuna cu Iuda vinzatorul. Si am scris eu insumi cu a mea mina adevarat.

Nevrednicul Staret Vasile in schitul
Poiana Marului, 1764, Ghenarie, 3“.

Arhiepiscopia Buzaului a trimis la manastire o adresa prin care staretul Macarie Besliu era obligat sa aleaga intre traiul cu maicute sau stramutarea la Monteoru, sub amenintarea ca va fi raspopit daca nu alege imediat u parintele a ales sa se retraga la Monteoru u hotarirea Parintelui Arhiepiscop Epifanie, supraparafata de Patriarhul Daniel, de a schimba statutul Manastirii Poiana Marului contravine chiar Testamentului Cuviosului Vasile, ctitorul lacasului, care ii trimite in fundul iadului pe cei care ii incalca vrerea u enoriasii din mai multe comune au inceput demersurile de a-l readuce la Poiana Marului pe staretul exilat

Manastirea de la Poiana Marului, din comuna Jitia, l-a pierdut pe staretul Macarie Besliu, care a fost fortat sa se mute mai sus in munte, in Schitul Monteoru din Vintileasca.

Cu toate ca Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei a comunicat in mai multe rinduri ca nu exista interese pentru izgonirea parintelui de la Poiana Marului, acesta din urma a primit zilele trecute o somatie de la Arhiepiscopul Epifanie prin care i se comunicau doua variante, sub amenintarea cu caterisirea daca nu alege in scris. Astfel, parintele putea alege intre a ramine staret la manastirea Poiana Marului, schimbata in manastire de maici, sau a se muta la Monteoru. continuare »

Solutia (scopul) CRIZEI: Un STAT mondial, un presedinte unic, o armata unica. OBAMA posibil ALES

Criza trece ca o plaga de la un stat la altul, spre disperarea oamenilor. Insa pericolul cel mai mare care ne ameninta nu este lipsa hranei, ci capcana in care vor sa cadem cei ce au planuit CRIZA, aceea de a protesta pe strazi si de a crea haos. In acel moment, statul va fi nevoit sa foloseasca arme si sa impuna noile metode de securizare (cip-uri RFID, camere de supraveghere). Daca MAREA CRIZA va avea loc si situatia va degenera la nivel mondial, atunci tot un STAT va fi nevoit sa ia masuri. Tot mai multe voci vorbesc in aceste zile de aceasta posibila “solutie”, cat si de persoana care ar putea ocupa functia de presedinte a unui STAT MONDIAL. Iata cateva articole pe aceasta tema:

Libertatea: Obama va conduce lumea

Noua Ordine Mondiala, data in vileag?

Criza financiara severa care a ingenuncheat multe state din intreaga lume a adus in discutie una dintre teoriile conspiratiei indelung comentate: organizatia Noua Ordine Mondiala. Motivul? Dupa cum sustin unii politicieni, e cel mai bun moment ca tarile afectate de criza sa se supuna unui guvern unic al planetei, care ii promite salvarea.

Cine ar fi liderul suprem? Conform unor teoreticieni si politicieni, cel care ar conduce Noua Ordine Mondiala ar fi nimeni altul decat Barack Obama, presedintele SUA. Ce e, de fapt, Noua Ordine Mondiala (NOM)? Nimeni nu a confirmat vreodata existenta ei, insa din ce in ce mai multe voci sustin cu tarie ca exista o “grupare” bine organizata de lideri mondiali, bancheri, personalitati religioase si afaceristi de top care vor un “pamant unit”.

Financiarul: Senatul SUA vrea sa controleze ajutorul FMI pentru tarile indatorate

Cu 94 de voturi „pentru” si niciunul „impotriva”, senatorii americani au aprobat un amendament destinat sa blocheze ajutoarele deblocate de Fondul Monetar International (FMI), precum cel destinat Greciei, in absenta unor garantii de rambursare. Documentul, anexa la vasta reforma a sistemului financiar al SUA, a fost elaborat din initiativa republicanului John Cornyn.

Textul cere Administratiei presedintelui Barack Obama sa evalueze daca fondurile alocate de FMI unui stat a carui datorie depaseste produsul lui intern brut pot fi restituite. In cazul in care Casa Alba nu ofera o asemenea garantie, amendamentul mentionat o obliga sa se opuna acordarii sprijinului solicitat.

RONCEA.ro: Criza si pandemiile ne apropie de „guvernarea mondiala”

Directorul Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, spune ca marea criza care ne bantuie este si “o oportunitate”. Haosul financiar mondial ar putea facilita crearea unei “noi monede mondiale si a unei banci centrale mondiale”, afirma directorul FMI. […]„Istoria ne invata ca omenirea nu evolueaza semnificativ decat atunci cand ii e, intr-adevar, frica”. […] Iata la ce sunt bune pandemiile si crizele, dar si terorismul international, si incalzirea globala. Adica: (si) prin toate acestea, catre un guvern mondial. Caci toate acestea ofera „oportunitati”

SACCSIV: IN ATENTIA REVOLUTIONARILOR…

PAPUSARII au declansat voit criza (Criza financiara din SUA, etapa principala in edificarea NOII ORDINI MONDIALE), pentru a urma masive miscari de strada, foamete si razboi, pentru ca tot ei sa pregateasca revolutia ce va aduce „salvatorul”, pe antihrist, ce nu va figura in ochii multimilor ca un dictator venit in fruntea unei mega structuri statale totalitare, ci ca un minunat invatator carismatic, aducator de iubire si pace … ce-i scapa de toate necazurile: DIAVOLUL este REVOLUTIONAR

REVINE cu obraznicie Norocelu’ – episcopul ce revendica de la starete, maici inalte si cu ochi albastri

INFORMEAZA:

La exact un an de la incidentele  petrecute la Manastirea Poiana Marului, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei revine asupra hotararii de a indeparta calugarii si a transforma asezamantul monahal in resedinta sa de vara. Am relatat pe larg atunci asupra protestelor credinciosilor, inclusiv prin filmari inedite (vezi documentarea mai jos). Iata ca ierarhul locului, controversatul Epifanie Norocel vrea din nou sa transforme minunatul asezamant ridicat cu truda de Parintele Macarie intr-o resedinta de protocol, cu maici pe post de servitoare pentru smecherii locului, in sutana sau fara, incalcand samavolnic Testamentul Cuviosului Vasile de la Poiana Marului. Sa nu-l lasam!

Primarii din comunele Chiojdeni, Jitia, Dumitreşti, Reghiu, Andreiaşu şi Nereju au trimis un memoriu la Arhiepiscopia Buzăului şi a Vrancei după ce ÎPS Epifanie Norocel a revenit asupra deciziei de a transforma mânăstirea de călugări de la Poiana Mărului în una de maici.

Localnicii, care au protestat vehement şi anul trecut, se tem că vor rămâne fără duhovnicul lor, stareţul Macarie Deşliu, cel care a pus bazele lăcaşului de cult şi a mai multor mânăstiri din împrejurimi. „Aceasta nu înseamna decât ura pe care o purtaţi acestui stareţ şi nu doriţi decât să semănaţi revoltă în rândul cetăţenilor. Noi ne solidarizăm cu ei”, se arată în memoriu.

Oamenii sunt hotărâţi să organizeze peste două săptămâni un miting de protest de proporţii în faţa Arhiepiscopiei, la Buzău scrie si Adevarul de Focsani.

Acesta este Comunicatul primarilor si credinciosilor pe care l-am primit azi:

Testamentul celui mai important om al Bisericii care a trait vreodata în partile Vrancei este calcat în picioare prin decizia episcopului Epifanie Norocel de a transforma Schitul Poiana Marului în manastire de calugarite. Fondat ca Schit si nu ca Manastire în 1730, pe pamîntul obtinut de la familia domnitoare Mavrocordat, ca resedinta spirituala pentru ansamblul de schituri din Vrancea si Buzau, Schitul Poiana Marului a fost randuit dintre începuturi ca asezamint monahal calugaresc, unde traiau monahi din Rusia, Moldova, Muntenia si Transilvania. continuare »

REVINE cu obraznicie Norocelu’ – episcopul ce revendica de la starete, maici inalte si cu ochi albastri

INFORMEAZA:

La exact un an de la incidentele  petrecute la Manastirea Poiana Marului, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei revine asupra hotararii de a indeparta calugarii si a transforma asezamantul monahal in resedinta sa de vara. Am relatat pe larg atunci asupra protestelor credinciosilor, inclusiv prin filmari inedite (vezi documentarea mai jos). Iata ca ierarhul locului, controversatul Epifanie Norocel vrea din nou sa transforme minunatul asezamant ridicat cu truda de Parintele Macarie intr-o resedinta de protocol, cu maici pe post de servitoare pentru smecherii locului, in sutana sau fara, incalcand samavolnic Testamentul Cuviosului Vasile de la Poiana Marului. Sa nu-l lasam!

Primarii din comunele Chiojdeni, Jitia, Dumitreşti, Reghiu, Andreiaşu şi Nereju au trimis un memoriu la Arhiepiscopia Buzăului şi a Vrancei după ce ÎPS Epifanie Norocel a revenit asupra deciziei de a transforma mânăstirea de călugări de la Poiana Mărului în una de maici.

Localnicii, care au protestat vehement şi anul trecut, se tem că vor rămâne fără duhovnicul lor, stareţul Macarie Deşliu, cel care a pus bazele lăcaşului de cult şi a mai multor mânăstiri din împrejurimi. „Aceasta nu înseamna decât ura pe care o purtaţi acestui stareţ şi nu doriţi decât să semănaţi revoltă în rândul cetăţenilor. Noi ne solidarizăm cu ei”, se arată în memoriu.

Oamenii sunt hotărâţi să organizeze peste două săptămâni un miting de protest de proporţii în faţa Arhiepiscopiei, la Buzău scrie si Adevarul de Focsani.

Acesta este Comunicatul primarilor si credinciosilor pe care l-am primit azi:

Testamentul celui mai important om al Bisericii care a trait vreodata în partile Vrancei este calcat în picioare prin decizia episcopului Epifanie Norocel de a transforma Schitul Poiana Marului în manastire de calugarite. Fondat ca Schit si nu ca Manastire în 1730, pe pamîntul obtinut de la familia domnitoare Mavrocordat, ca resedinta spirituala pentru ansamblul de schituri din Vrancea si Buzau, Schitul Poiana Marului a fost randuit dintre începuturi ca asezamint monahal calugaresc, unde traiau monahi din Rusia, Moldova, Muntenia si Transilvania. continuare »

Dictatura de ultima speta in Arhiepiscopia Ramnicului: Parintele Nicolae State – Burlusi, un preot marturisitor, cu 4 operatii de by-pass pe cord este surghiunit din locul in care a slujit 35 de ani

La sfarsitul saptamanii trecute, un scandal fara precedent a izbucnit la Arhiepiscopia Ramnicului. Preotul exarh Nicolae State – Burlusi a intrat in greva foamei chiar in curtea Arhiepiscopiei, protestand astfel fata de decizia nedreapta a  superiorilor sai de a-l transfera in postul de preot II la parohia Cetatuia I si de a elibera biroul.

Considerandu-se neindreptatit, joi, 6 mai 2010, preotul Nicolae State – Burlusi a luat decizia de a intra in greva foamei chiar in biroul sau. „Incepand cu ora 3 si jumatate am intrat in greva foamei. Nu ma prevalez de acest birou, ci de situatia in sine. Este o solutie abuziva. Drepturile minimale ale unui preot nu sunt respectate” – a spus preotul State – Burlusi. Cel care a venit sa-l dea afara din birou a fost chiar vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Ramnicului, Emilian Grosenoiu, care a incercat prin toate metodele sa-l determine sa accepte decizia luata de superiorii sai, el nedorind totusi sa-i dea preotului State – Burlusi o explicatie. Mai mult decat atat, vicarul s-a aratat extrem de nemultumit ca la fata locului au ajuns cativa jurnalisti, incepand sa-i ia la rost si sa le spuna ca nu au ce cauta acolo. „Acestea sunt probleme strict canonice. Biserica are canoanele ei si nu se supune legilor civile. Am un ordin de dus la indeplinire si nu il pot duce pentru ca parintele Nicolae refuza sa paraseasca biroul. A intrat in greva foamei si nu cunosc de ce a luat aceasta decizie. Noua ne trebuie acest birou pentru a muta CAR-ul preotilor. Acesta este un conflict strict intre conducerea Arhiepiscopiei si preotul Burlusi din cauza ca a fost transferat disciplinar la o alta parohie. Tot ce se intampla acum este un balci creat de parintele Nicolae. Trebuie sa intelegeti ca Biserica e ca armata. Asadar, presa nu are ce cauta aici” – a spus vicarul administrativ Emilian Grosenoiu.

O decizie abuziva

Suparat pe noul Episcop al Ramnicului, PS Emilian Lovisteanu, preotul Nicolae State-Burlusi l-a acuzat pe acesta de dictatura. El nu pricepe de ce s-a ajuns la o masura atat de drastica, in conditiile in care nimeni nu l-a acuzat de nimic si nu i-au imputat nimic in fata. Totul s-a facut in dos si dupa ce Episcopul PS Emilian Lovisteanu si Arhiepiscopul IPS Gherasim s-au consultat au decis ca Nicolae State Burlusi este un preot mult prea incomod, care nu se sfiieste sa spuna lucrurilor pe nume si sa demaste anumite nereguli din Arhiepiscopia Ramnicului. „Am fost dat afara ilegal, fara niciun motiv. Ca sa fie bataia de joc si mai mare, dupa 20 de ani de lupta cu nedreptatile, am fost mutat la o parohie unde nu pot sa merg pentru ca am 4 by-pass-uri la inima. Si asta din cauza ca am contestat alegerile din Adunarea Eparhiala. Voi ramane in greva foamei pana se va rezolva situatia in vreun fel. Aici nu ai dreptul sa spui nimic. Totul trebuie sa fie ca Arhiepiscopul si Episcopul. Era sa fiu omorat in 1999, dupa ce i-am acuzat de coruptie, cand mi-au desfacut rotile de la masina. Reprosez  conducerii atitudinea de afront impotriva preotilor, lipsa de comunicare. De zeci de ani ma lupt cu acesti oameni. Preotii traiesc prost majoritatea, dar Episcopul are 75 de milioane lei vechi  salariu, iar Arhiepiscopul are 100 si nici picatura de apa nu si-o platesc. Plus ca mai au 10-15 salariati care lucreaza numai pentru ei. Voi merge pana la Dumnezeu pentru dreptate. Am fost la Inalt Preasfintitul Mitropolit Irineu si am depus contestatie sa se reanalizeze cazul, iar acesta mi-a zis sa nu parasesc biroul. Cand l-am intrebat pe Episcopul Emilian Lovisteanu unde ma voi schimba in straiele preotesti mi-a raspuns ca in masina. Am fost transferat intr-un loc unde nu pot sa urc, este un asasinat la adresa mea” – a spus preotul Nicolae State-Burlusi. continuare »

Am ajuns sa ne dea papistasii lectii de moralitate si de cinstire a victimelor comunismului

Am putut citi zilele trecute pe Roncea.ro ca papistasii beatifica primul martir al temnitelor comuniste, ucis la Aiud: Szilárd Bogdánffy. Iar Sfantul Valeriu Gafencu, care si-a dat viata pentru colegii de celula, cum ar fi supravietuitorul Richard Wurmbrand, inca asteapta mila BOR.

Rusinea cade atat pe statul roman, care isi bate joc si azi de memoria sutelor de mii de fosti detinuti politici cat si, mai ales, pe Biserica Ortodoxa Romana, unde se afla depuse de ani de zile cereri similare pentru martirii ortodocsi romani, cum ar fi sfintii mucenici Valeriu Gafencu sau Ilie Lacatusu

Un alt eveniment, care arata lipsa de marturisire a Bisericii Ortodoxe Romane in aceasta societate secularizata (formula folosita de ss Daniel foarte des), este faptul ca tot papistasii, prin arhiepiscopia lor de Bucuresti si Asociatia familiilor catolice „Vladimir Ghika” il trag de maneca pe presedintele Basescu cu privire la ultimele masuri anti-familie luate impreuna cu Guvernul. Pe jurnalul.ro putem citi:

Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti si Asociatia familiilor catolice „Vladimir Ghika” dezaproba cu fermitate lipsa de consideratie pe care Presedintele Traian Basescu a manifestat-o fata de nou-nascuti in general si fata de familiile lor in recenta sa intalnire cu reprezentanti ai partidelor aflate la putere.
De asemenea, ne exprimam ingrijorarea pentru posibila adoptare, din partea guvernului, a unei decizii care sa duca la reducerea la 600 de lei a indemnizatiei pentru cresterea copilului nou-nascut, incepand cu data de 1 iunie a.c. Aceasta masura nedreptateste tinerele familii care asteapta un copil si le descurajeaza pe cele care si-ar dori copii.

Masura propusa de guvern va conduce societatea romaneasca intr-o situatie asemanatoare celei relatate de Evanghelia dupa Matei, in care regele Irod cel Mare voia sa-l cunoasca pe Pruncul Iisus de-abia nascut nu pentru a-L ocroti, ci pentru a-L ucide, ajungand astfel la masacrarea tuturor pruncilor de “la doi ani in jos” (Mt 2,16).
De aceea, ne exprimam dezacordul si ingrijorarea fata de o asemenea masura financiara care ar zdruncina echilibrul si asa fragil al familiei romanesti in privinta conceperii unei noi vieti. Prin aceste masuri, se atenteaza la viitorul tarii.

Cu cat mai mult era mai datoare conducerea BOR sa atraga atentia asupra acestor masuri antihristice ale conducerii tarii si nu sa ne dea lectii de moralitate niste eretici. Dar, cu siguranta ca nu se vrea tensionarea relatiilor cu statul, deoarece  trebuie construita Catedrala Neamului si cate multe altele lucruri pe care nu le stim.  Fata de un stat antihristic (ca urmare a legilor proliferate), Biserica Ortodoxa trebuie sa se delimiteze si sa sanctioneze cand este necesar, aparand valorile crestine si nationale si sa nu fim rusinati de grupari rupte de Biserica.

Parintele Felea versus realitatea tv: Despre Iisus Hristos in istoria si viata omenirii

Cu ceva saptamani in urma, postul tv realitatea prezenta pe site sau un articol defaimator la adresa Mantuitorului, punand la indoiala existenta sa istorica. In plus, articolul a fost incadrat la categoria “conspiratii celebre”  alaturi de teorii considerate ridicole precum: pamantul este totusi plat, falsa aselenizare etc. Se observa ca in fiecare an, in perioada Postului Mare sau a Nasterii Domnului, jidovii hulitori de Dumnezeu lanseaza in media fel de fel de blasfemii, tulburand viata crestinului. Mai jos redam un articol aparut in numarul 10 al revistei ATITUDINI, redactata de manastirea Petru Voda, in care Parintele Ilarion Felea vorbeste despre ce a insemnat si cum a fost integrata in istorie persoana lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

«… Iisus Hris­tos – ieri si azi si in veci este ace­lasi» (Evr. 13:8)

S-a spus, s-a scris si asa se invata cu destula staru­inta ca Iisus Hris­tos nici nu a exi­s­tat ca om, ca per­soana istor­ica; ca Iisus Hris­tos este „inte­mei­etorul leg­en­dar al religiei cres­tine” , un nume scos din povesti, ca Mos Craciun, Fat-Frumos, Ger­ila, Sfarma-Piatra si Stramba-Lemne sau alte nume care preinchipuie o idee oare­care, ca dar­ni­cia, bunatatea, vite­jia, frigul, put­erea si altele. Usor a spune, dar greu a dovedi.

Este Iisus Hris­tos un nume de leg­enda, sau o per­soana istorica?

Pen­tru ca sa poti dovedi ca Iisus Hris­tos este un nume de leg­enda, tre­buie mai intai sa dis­trugi mar­turi­ile care striga si ne arata ca Iisus Hris­tos este o per­soana istor­ica. Intai de toate tre­buie sa dis­trugi Vechiul Tes­ta­ment si un popor intreg, care doua mii de ani inainte de era noas­tra a trait in asteptarea Mesiei. Impre­una cu acest popor si cu isto­ria lui, mar­turie a exis­ten­tei lui, tre­buie sa dis­trugi si pro­fetii lui, oamenii cei mai de seama pe care i-a dat acest popor inainte de Hris­tos. Ca sa arati ca Iisus Hris­tos nu este o per­soana istor­ica tre­buie sa dis­trugi o tara intreaga, Palestina, cu intreaga isto­ria si geografia ei (pre­cum si o parte din Tal­mud): sa dis­trugi Nazare­tul, unde a trait Maica Dom­nu­lui, sa dis­trugi Vifleemul unde S-a nascut Man­tu­itorul, sa dis­trugi Ior­danul in care S-a botezat, sa dis­trugi lacul Ghenizaret, cu local­i­tatile din jurul lui, pe unde a pred­i­cat Iisus Evanghe­lia; sa dis­trugi Ierusal­imul, unde a murit si a inviat; sa dis­trugi Muntele Taboru­lui si Muntele Maslin­ilor pe care S-a urcat cu ucenicii Sai, care toate sunt mar­turii istorice si geografice despre exis­tenta Lui, pana in ziua de astazi. Ca sa arati ca Iisus Hris­tos este o per­soana leg­en­dara, tre­buie sa dis­trugi numele si opera celor 12 apos­toli, pe Petru, pe Andrei, pe Ioan si Iacob din Bet­saida – de pe malul Ghenizare­tu­lui; sa dis­trugi numele si opera Apos­tolu­lui Pavel care a pred­i­cat Evanghe­lia din Ierusalim pana in Spania, in cap­i­tale si in sfa­turi de-ale intelep­tilor, ca Atena, Cor­in­tul, Efe­sul si Roma; sa dis­trugi numele de per­soana si mar­turia istor­ica a tuturor apos­to­lilor care, atunci cand erau prigo­niti si batuti pen­tru Hris­tos, raspun­deau: «Noi nu putem sa nu graim cele ce am vazut si am auzit» (FA 4 :20); fata si faptele Lui pe care le-am vazut cu ochii nos­tri; cuvin­tele Evanghe­liei Lui pe care le-am auzit cu ure­chile noas­tre. Ca sa arati ca Iisus Hris­tos este o per­soana de leg­enda, tre­buie sa dis­trugi Evanghe­lia, cartea despre viata si lucrarea Lui istor­ica, pana astazi nein­tre­rupta; cartea cu cele doua insir­ari ale gen­er­ati­ilor dinainte de Iisus Hris­tos, una cob­o­ra­toare de la Avraam pana la Iisus Hris­tos (Mt. 1:1–17) si a doua suitoare de la Iisus Hris­tos pana la Adam (Lc. 3 :23 –38 ); care toc­mai aceasta vor sa ne arate ca: Iisus Hris­tos a fost si om, om ade­varat si Dum­nezeu ade­varat; cartea din care, spre deose­bire de toate cele­lalte carti de temelie ale religi­ilor, leg­enda este cu grija si cu totul inlat­u­rata inca de la inceput. «Fereste-te de bas­mele cele lumesti si babesti» scrie Pavel lui Tim­o­tei (1 Tim. 4 :7), iar lui Tit ii scrie ace­lasi Apos­tol sa spuna cre­tanilor «sa nu ia aminte la bas­mele jidovesti si la porun­cile unor oameni care se abat de la ade­var» (Tit 1:14). «Caci va veni o vreme, se vede ca a si venit – cand (oamenii) nu vor mai suferi invatatura sana­toasa, ci – dor­nici sa-si gadile auzul – isi vor gra­madi invata­tori dupa poftele lor, si-si vor intoarce ure­chile de la ade­var si se vor abate spre basme» (2 Tim. 4:3–4). Ca sa arati ca Iisus Hris­tos este o per­soana de leg­enda, tre­buie sa dis­trugi pe toti mucenicii cresti­natatii, intreg cal­en­darul crestin si sa arati ca nu au exi­s­tat acei oameni care veacuri intregi au primit mar­tir­iul ca dovada a dragostei si a cred­in­tei lor in Iisus Hris­tos. Ca sa arati ca Iisus Hris­tos este un nume de poveste, tre­buie sa dis­trugi isto­ria Bis­ericii cu o parte din isto­ria celor mai cul­tur­ale popoare care au exi­s­tat in vechime: isto­ria iudeilor, care ne-au dat Apos­tolii si isto­ria gre­cilor si a romanilor, care ne-au dat Sfin­tii Par­inti ai Bis­ericii pre­cum si o buna parte din isto­ria popoarelor europene, intre care ne numaram si noi, care si-au inceput cul­tura lor cu slu­ji­torii lui Hris­tos si cu car­tile Bis­ericii Lui…Sa dis­trugi isto­ria si isto­ri­ografii lor; sa dis­trugi geografia si arhe­olo­gia lor; sa dis­trugi o buna parte din cul­tura lor. In sfar­sit, tre­buie sa dis­trugi toate sufletele cres­tine si sar­ba­to­rile cres­tine, care an de an dau mar­turie, lumii intregi, de numele, de viata, si lucrarea Man­tu­itoru­lui – nu in tim­puri mito­log­ice sau preis­torice, nici in locuri necunos­cute, ci in plina des­fa­sur­are a isto­riei si a cul­turii omenirii celei mai civ­i­lizate. Iata ce opera de dis­trugere tre­buie sa faci, omule, ca sa scoti pe Iisus Hris­tos din isto­rie, sa dis­trugi toate mar­turi­ile isto­riei Lui, sa dis­trugi cat­e­dralele, sa dis­trugi bis­eri­cile, sa dis­trugi Bib­lia, sa dis­trugi muzeele, sa dis­trugi bib­liote­cile, sa dis­trugi toate sufletele si sar­ba­to­rile cres­tinilor de pe toata fata paman­tu­lui – lucru cu neputinta de implinit. A scoate pe Iisus Hris­tos din isto­ria si din viata omenirii, cand e plina isto­ria de mar­tirii si de cred­in­ciosii Lui, de Evanghe­li­ile si bis­eri­cile Lui, de cul­tul Lui, si de o cul­tura nascuta din reli­gia Lui, nu inseamna numai a goli bis­eri­cile de cred­in­ciosi, casele si muzeele de opere de arta, bib­liote­cile de carti, lumea de sco­l­ile inte­meiate de Bis­er­ica lui Hris­tos, sufletele de man­gaierea si de lumina Evanghe­liei lui Hris­tos, ci mai inseamna a saraci sufle­tul omu­lui de cele mai alese val­ori morale si spir­i­tuale; inseamna a intoarce isto­ria inapoi cu doua mii de ani, inseamna a lipsi omul de reli­gia desavar­sirii depline, a bunatatii si a iubirii, a pacii si a ier­tarii, a fratiei si a ome­niei, a lib­er­tatii si a cul­turii, a man­tuirii si a fericirii.

Daca n-a exi­s­tat Iisus Hris­tos, de la Care se numara anii, „era noas­tra” care este „era crestina”, atunci cine a mai exi­s­tat? Sau, cine s-a gan­dit vre­o­data sa numere anii isto­riei de la data nas­terii unui nume de leg­enda?!… Daca tagaduim pe Iisus Hris­tos, care, ca nimeni altul ocupa in isto­rie un loc cen­tral, nu mar­ginal, atunci tre­buie sa tagaduim Bib­lia si Bis­er­ica, proorocii si apos­tolii; atunci tre­buie sa tagaduim Ierusal­imul si Roma; pe Irod, pe Nero si pe Dio­clet­ian, care L-au prigo­nit; pe Con­stan­tin cel Mare si pe Ius­tin­ian, pe Ste­fan cel Mare si pe Con­stan­tin Bran­cov­eanu, care L-au ascul­tat, L-au iubit si L-au urmat pana la moarte; atunci putem inchide ochii si in fata soare­lui, sa-l tagaduim si pe el si sa z icem cu ochii inchisi: nu exista soarele, ca nimeni nu s-a dus la el acasa sa-l vada. Incer­carea de a scoate pe Iisus Hris­tos din isto­ria si din viata omenirii incepe a se invechi, si a imbat­rani, ca si atatea alte incer­cari potrivnice lui Hris­tos si Evanghe­liei, si tot ce imbat­raneste moare. Au slabit echipele, s-au sfar­mat cio­canele de atatea lovi­turi si s-au inlocuit cu altele, numai ade­varul Dom­nu­lui ramane, in veac. Nu este usor sa intri cu inima, cu fata si cu mainile curate, in viata oame­nilor si in isto­ria lumii, adica sa faci isto­rie, dar si mai greu este sa scoti din isto­rie pe cine a umplut douazeci de veacuri de isto­rie. Iisus Hris­tos a intrat in isto­ria si in viata omenirii ca un aluat care dospeste toate sufletele, cele peste opt sute de mil­ioane de ucenici ai Sai, ca sa faca din ele suflete bune ca painea calda. Iisus Hris­tos, cu apos­tolii Sai, a facut si con­tinua sa faca isto­rie ca nimeni altul. El «ieri si azi si in veci este ace­lasi» (Evr. 13:8). Ca sa-L poti scoate din isto­rie, tre­buie sa– L inlocuiesti cu ceva mai bun. Sau cel putin sa te ridici pana la inal­timea Lui cu bunatatea, cu iubirea, cu sfin­te­nia, cu ade­varul… Pana atunci noi, cres­tinii, ramanem cu El, cu isto­ria Lui, cu Bis­er­ica Lui, cu Evanghe­lia Lui, cu sar­ba­to­rile Lui, cu viata Lui, cu reli­gia Lui mantuitoare.

Arti­col aparut in Revista Ati­tu­dini Nr. 10,
extras din opera Spre Tabor, vol. IV, Fun­da­tia Justin Parvu

Emilia Corbu: HRISTOS PRIGONIT LA REALITATEA TV. Solutia: Fara realitatea tv!

De doua mii de ani impotriva lui Iisus Hristos s-au ridicat iudeii, cultele pagane raspandite in cele mai diverse locuri, forme si manifestari, fata razboinica a islamului, ideologiile si revolutiile, ereziile din sanul Bisericii, state si oameni importanti. La carul prigonitorilor s-a inhamat acum si martoaga Realitatea TV (daca subiectul nu ar fi fost atat de serios m-ar fi umflat rasul).
Razboiul a fost continuu. Daca Iisus ar fi fost un mit, demult ar fi fost spulberat. Daca Hristos ar fi fost un simplu om, ar fi ramas doar o poveste. Insa, de prigonitori s-a ales intotdeauna praful, si asta nu este un mit ci o realitate. Evreii au pribegit aproape 2000 de ani si statul creat d-abia in 1948 nici acum nu are pace.
Cultele pagane au supravietuit doar in forme degenerate si in locuri izolate. Islamul, dupa sute de razboaie, a reusit sa creeze state sarace, cu mari probleme sociale, focare permanente de razboi si mai nou de terorism.
Toate curentele anticrestine de la iluminism la umanism nu au supravietuit mai mult de doua generatii, fiind nevoite mereu sa se reorienteze.
Ideologiile, precum comunismul, de pilda, au sfarsit lamentabil. Ereziile au fost cele mai dureroase si chiar daca au dus la razboaie fraticide nu au reusit sa creeze biserici viabile si binecuvantate.
Insa popoarele crestine, atata timp cat si-au pastrat credinta, au fost si au ramas cele mai stabile si bogate. Cultura si civilizatia Europei crestine a creat state noi pe inca doua continente. Cele mai mari descoperiri stiintifice au fost facute de buni crestini, uneori chiar in manastiri.
Trecand de la realitati sociale si politice la oameni, trebuie sa remarcam ca cei mai puternici oameni au fost si au ramas crestinii. Si aici nu ma refer la personalitati politice, culturale, oameni de stiinta ci, pur si simplu, la oameni.
Crestinii adevarati, cei care isi practica si manifesta credinta, inving intotdeauna, uneori chiar si prin moarte, daca este sa ne gandim la sfinti si mucenici. Nu degeaba de la bun inceput s-a urmarit spargerea credintei lor sau eliminarea fizica prin prigoane sau razboaie.
Privind retrospectiv la istoria Bisericii intelegem ca celor doua tabere adverse le erau adresate cuvintele ,,Cine ridica sabia, de sabie va pieri,, si ,,Indrazniti, Eu am invins lumea,,.
Ultimele cuvinte de pe patul de moarte ale imparatului Iulian Apostatul, un alt nebun care s-a ridicat impotriva lui Hristos, au fost ,, M-ai invins, Nazarinene!,, . Rostite de un imparat care avea un Imperiu la picioare si o multime de preoti pagani.
Pentru ca noi facem mereu greseala de a-l vedea pe Hristos doar rastignit pe cruce. Uitam ca Hristos este Cel Inviat. Este Cel care a omorat moartea. Si asta nu este o idee.
Asa ca, inspirata de Nicolae Steinhardt care prelua cuvintele unei alte mari personalitati, trebuie sa spun ca ,,Daca Iisus Hristos nu e Adevarul, atunci prefer sa raman cu Hristos, decat cu adevarul,,.
Acum, vii cu vii si mortii cu mortii lor. Ateii, materialistii, liber-cugetatorii si toti care se trag din maimuta si care si-au facut din stiinta o religie se pot uita la Realitatea lor.
Datoria mea este sa nu particip sau sa asist la ponegrirea Mantuitorului. Asa ca, fara Realitatea Tv ! Pentru totdeauna !

un articol semnat de d-na arheolog Emilia Corbu

Cititi si: Cum si-a propus Realitatea TV sa jigneasca crestinii in postul Pastelui. Iata de ce trebuie aruncati la cos Vintu si sclavii sai. BOICOTATI TOTAL TRUSTUL REALITATEA-CATAVENCU

Alaturi de romanii din Ardeal. Afara cu bozgorii din tara!

A P E L

FRATI ROMANI din judetele Covasna, Harghita si Mures!

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, va cheama sa lasati pentru o zi grijile voastre acasa si sa veniti la Toplita, sambata, 20 martie 2010!
Veniti sa ne alaturam glasurile spre a le spune diriguitorilor tarii ca in judetele Covasna, Harghita si Mures, traim peste 400.000 de romani! Suntem urmasii celor care secole de-a randul au infruntat ,,cele mai crancene mijloace cu scopul de a ne desfiinta si maghiariza”, cum a afirmat cel ce a fost intaiul patriarh al Romaniei, Miron Cristea, fiu al Toplitei Romane.
Asemenea mijloace, sub o alta forma, sunt folosite si astazi impotriva identitatii si dainuirii noastre. Iar acestea se petrec dupa mai bine de noua decenii de la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, cand Transilvana noastra strabuna s-a unit cu Romania!
Asa cum a hotarat Adunarea reprezentantilor romanilor din judetele Covasna, Harghita si Mures, din 28 octombrie 2006 de la Izvorul Muresului, si de aceasta data, dorim sa ne exprimam ingrijorarea pentru continuarea actiunilor anticonstitutionale ale unor lideri politici si civici maghiari, ce urmaresc enclavizarea acestei zone, prin infaptuirea autonomiei teritoriale pe
criterii etnice a asa-zisului „tinut secuiesc”, si sa solicitam autoritatilor statului: Parlamentului Romaniei, Presedintiei, Guvernului, precum si intregii societati romanesti, Patriarhiei, Academiei, mass-media, societatii civile – sa ia atitudine si sa-si exprime, public si neechivoc, o pozitie transanta referitor la actiunile iredentiste, revizioniste si separatiste, care atenteaza fatis la unitatea si suveranitatea statului si natiunii romane.
Prin glasul autorizat al reprezentantilor romanilor din cele trei judete, dorim sa tragem un nou semnal izvorat din ingrijorarea romanilor aici traitori si direct afectati, fata de recenta adoptare tacita, in Senatul Romaniei, a legii promovate de UDMR cu privire la regionalizarea Romaniei, lege prin care se doreste refacerea formulei staliniste, de trista amintire, a Regiunii
Autonome Maghiare, si a regiunii de nord-est a Transilvaniei rupta din trupul tarii, prin Dictatul de la Viena, de repunerea pe tapet a adoptarii in Camera Deputatilor a proiectului de Lege privind statutul minoritatilor nationale, prin care se urmareste legiferarea bazei autonomiei teritoriale pe criterii etnice si sfortarea proclamarii limbii maghiare ca limba oficiala in asa – zisul „tinut secuiesc” si apoi in toata Transilvania, si nu in ultimul rand, de continuarea actiunilor de discriminare si deznationalizare a romanilor din Arcul Intracarpatic.

Vom cere ca in perspectiva reorganizarii regiunilor de dezvoltare social-economica a tarii, in concordanta cu cerintele Uniunii Europene, in configurarea acestora sa nu prevaleze criteriul etnic, care s-a dovedit generator de disfunctionalitati, discriminari si subdezvoltare si nicidecum dezvoltarea armonioasa si echilibrata a Romaniei.
Vom cere raspicat sa fie respectat statutului limbii romane ca limba oficiala in activitatea institutiilor administratiei publice locale.
Vom reinnoi propunerile noastre de stabilire prin lege a unor garantii in procesul de descentralizare, care sa evite abuzurile si discriminarile romanilor numeric minoritari de catre autoritatile locale, precum si cele privind asigurarea cadrului legal de reprezentare a populatiei romanesti din zona, in structurile decizionale legislative si administrative locale si centrale.
Ii vom chema din nou pe concetatenii de etnie maghiara la conlucrare, considerand ca singura solutie de convietuire este buna intelegere, bazata pe respectul reciproc, in spiritul valorilor crestine si europene, si nu separatismul si enclavizarea. Romania a dovedit ca este si ramane patria comuna a tuturor fiilor ei, pe care ii ocroteste deopotriva, indiferent de etnia,
nationalitatea ori confesiunea lor, modelul interetnic romanesc fiind apreciat pe plan international.
Le vom reaminti tuturor romanilor ca toate aceste probleme cu care ne confruntam aici, nu sunt doar ale romanilor din aceste judete, ci ele vizeaza fiinta nationala si reprezinta o problema vitala a intregii tari, a carei rezolvare presupune exprimarea solidaritatii tuturor romanilor, din tara si din strainatate.
De aceea va chemam, frati romani din Covasna, Harghita si Mures, sa veniti sambata, 20 martie 2010 la Toplita Romana, sa va exercitati drepturile constitutionale si sa ne unim glasurile pentru apararea drepturilor noastre, dar si pentru apararea unitatii si integritatii Romaniei, pentru ca pruncii nostri sa aiba un viitor, aici, in vatra stramoseasca.
Sf. Gheorghe – Miercurea-Ciuc – Tg. Mures
6 martie 2010

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures

tel./fax: 0267.313534

email: [email protected]
www.forumharghitacovasna.ro

Nota: Asociatia Civic Media raspunde apelului Forumului Civic al  Romanilor si va participa cu o delegatie la Toplita, asa dupa cum recomanda si altor organizatii civice.

Foto: Parohia Costisata