Patriarhul rosu. Masuri dictatoriale, de trista amintire, luate de ss Daniel. Remember: Pactul pro microcipuri

In toiul campaniei electorale o stire de o mare importanta si cu multe repercusiuni a trecut aproape neobservata: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a interzis comercializarea in incinta bisericilor din Romania cartile aparute la Editura Sanziana. Directorul acestei edituri, Florin Dobrescu, si-a exprimat mahnirea fata de aceasta decizie, in principal deoarece majoritatea cartilor editate la Sanziana reprezentau marturii istorice ale luptei anticomuniste din Romania.

Aceasta decizie se incadreaza perfect in trendul ideologic si politic din Romania, care la 20 de ani de la Revolutia anticomunista isi tine eroii la sertar si prefera elaborarea de rapoarte sterile de condamnare a comunismului, cum este cel realizat de catre “Volodea” Tismaneanu, ai carui parinti au venit in Romania pe tancurile armatei sovietice. Dupa aceasta decizie nu m-a mirat nici faptul ca luptatorii anticomunisti si pro-Unire, Lesco, Popa si Ivantoc, care au stat 15 ani in temnitele din Tiraspol, nu merita din partea Senatului Romaniei nici macar acordarea unui titlu onorific, care sa le certifice suferintele si eroismul. Potrivit senatorului PNL Mircea Diaconu, actorul care s-a ratat in politica, ar trebui sa asteptam sa moara si apoi sa le acordam acest titlu post-mortem!

In Romania se flutura anticomunismul si reabilitarea eroilor ca pe o carpa decolorata care nu mai are nimic de a face cu adevarul istoric si cu oamenii care au luptat, prin credinta sau cu arma in mana, impotriva ocupatiei sovietice din Romania. Inteleg de ce il poate deranja pe Patriarhul Daniel cartea “Cranii de lemn” a fruntasului legionar Ion Mota. Intre un tanar nationalist, care a fost liderul studentimii din Cluj-Napoca, a editat reviste si a murit luptand in Spania impotriva comunistilor, si un mason, care s-a plimbat in plin regim comunist in intreaga Europa pe cand restul mureau de foame, ca apoi sa ajunga mitropolit si patriath,  e o mare diferenta. Lui Daniel Ciobotea i s-a ars dosarul de la Securitate chiar in timpul revolutiei, pentru ca apoi sa fie promovat asiduu in diferite functii chiar  de catre Ion Iliescu, propunandu-i-se in 1991 de catre FSN sa preia fotoliul de prim-ministru, dupa inlaturara lui Petre Roman!

Putina lume stie ca fostii detinuti politici din Romania aveau pana acum cativa ani cazier, asemeni borfasilor de cartier. Cunoscand in urma cu cativa ani un batran care facuse 16 ani de puscarie din cauza ca fusese membru al Fratiilor de Cruce (grupare a Miscarii Legionare) la Arad (intrase in puscarie pe vremea lui Antonescu la 17 ani si mai primise 10 ani de detentie de la comunisti), acesta mi-a spus ca el si fostii lui colegi de detentie, putinii care mai supravietuisera, erau inca priviti de societatea romaneasca ca niste recidivisti. Ori ce cate ori era nevoie sa isi duca cazierul la vreo banca sau la vreo institutie, functionarii ii priveau lung, deoarece figurau ca fiind fosti puscariasi. Alaturi de acesti oameni, printre care era si un taranist simpatic cu mana dreapta mutilata in timpul interogatoriilor din beciurile Securitatii, am mers la Aiud unde l-am cunoscut pe Ion Gavrila Ogoranu, liderul rezistentei anticomuniste din Muntii Fagaras, o legenda a luptei armate impotriva regimului comunist, colaborator al NATO, capturat abia in 1976 si salvat de la executie prin interventia directa a presedintelui Nixon. Tot acolo am auzit prima oara de “sfantul inchisorilor”, legionarul Valeriu Gafencu, care l-a salvat de la moarte in inchisoare pe Richard Wurmbrandt, platind cu propria viata. Pe acesti oameni a pus Daniel Ciobotea, masonul, interdictie. Pe ei si pe alte cateva mii de romani curajosi sau martiri, a caror biografii sunt publicate de o singura editura cu posibilitati materiale modeste si care se baza pe credinciosii romani in a raspandi povestea tragica a luptei ortodoxe si anticomuniste din Romania.

Iata ce spune directorul editurii despre aceasta interdictie:

Ne exprimam amaraciunea ca, la exact 20 de ani de la acea resurectie a tineretului romanesc pentru restaurarea Libertatii si Adevarului, cartile interzise de regimul comunist incep sa fie prigonite si de Biserica stramoseasca, prin intaistatatorii ei. Spunem “si” de Biserica, pentru ca, de la 1 martie 2009 si pana in prezent, Editura Sanziana nu a mai avut acces in nici o sala publica din capitala. Toti directorii si responsabilii institutiilor care detin aceste sali ne obstructioneaza accesul pentru lansari de carte ori simpozioane, invocind interventia unor organizatii cu caracter etnic sau chiar a ambasadorului unui anumit stat, ori presiuni la care sunt supusi de autoritatea publica locala.

Si in incheiere, as dori sa ii transmit patriarhului rosu de la Bucuresti ce mi-a povestit mie un batran care a participat in calitate de soldat, in anii 1950, la capturarea grupului Susman din judetul Cluj. Avand doar 19 ani, baiat simplu de la tara care a ingrijit o intreaga familie cata vreme parintele sau era intr-un lagar de munca in Slovacia in timpul ocupatiei hortyste, era in timpul stagiului militar cand a fost nevoit sa participe cu unitatea sa la capturea de “banditi”. Zile intregi au luat la puricat un munte dintre Cluj si Bihor, pentru capturarea dusmanilor statului, a banditilor, a burghezilor. Dupa ce au capturat cativa dintre ei, au ajuns in tabara unde se ascundeau acestia. Spre suprinderea tanarului de la tara, “banditii” aveau o mica gospodarie intr-o rapa ascunsa, unde construisera din barne si o bisericuta, unde s-au inchinat timp de 10 ani, cat erau urmariti de comunisti. Atunci si-a dat seama ca banditii nu erau banditi, ci romani simpli, ortodocsi, ca si el. A invatat in acea zi cat va trebui sa invete acest popor in zeci de ani, din carti date din mana in mana, puse la embargou de catre insusi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

George Bara(sursa: NapocaNews.ro)

Am aflat ca si noua carte a d-lui Ovidiu Hurduzeu, Economia Libertatii, a fost interzisa de catre Patriarhul rosu, probabil fiind daunatoare pentru politica sa manageriala.

16 Comments

 1. Poate ca sunt eu ciudat, dar vanzarile de orice fel (carti de orice fel sau orice altceva) se pot face orinde altunde decat in biserica. Biserica este (sau ar trebui sa fie) un loc de rugaciune si nici intr-un caz de vanzari de orice fel de lucruri, mai mult sau mai putin legate de credinta. Iar numirea IPF “patriarh rosu” poate fi orice numai o dovada de buna credinta si de smerenie nu. Nu ca-l apar eu (nici n-ar avea nevoie), dar pana una alta este cel ce a ajuns patriarh respectand regulile in vigoare (alegeri in sinod samd).

 2. @balbaitu

  Unde l-ai întâlnit pe “Preafericitul” din Deal? Intr-o loja masonica ? Se stie foarte bine ca acest comunist in sutana a fost pus de masoni în fruntea Bisericii Ortodoxe Române pentru a o distruge. Probabil ca esti fie un tradator ca si “Preafericitul”, fie ca ti s-a spalat creierul în asa hal ca nu mai judeci normal.
  Ia, spune-ne si noua, unde ar trebui sa se vânda icoane si carti ( care spun Adevarul despre cei întemnitati de satanele comuniste) ? Cumva pe o taraba în piata, alaturi de cartofi ?
  Biserica a fost si ramâne Casa lui Dumnezeu unde credinciosii vin si se roaga si unde pot, de asemenea, cumpara icoane, carti, lumânari, tamâie, candele, etc. etc.

  Ma faci sa râd când spui “dar pâna una alta este cel ce a ajuns patriarh respectând regulile în vigoare( alegeri în sinod samd)”, iar eu îti spun ca a fost ales de masoni si ca în “Sfântul Sinod” sunt foarte multi masoni. Toti acesti tradatori împreuna cu Patriarhul Rosu ( Tradatorul -Tartor) trebuie sa plece din fruntea Bisericii Noastre.
  JOS CU PATRIARHUL TRADATOR !

  Iar, tie “balbaitule” îti recomand sa te trezesti la realitatea crunta si sa citesti carti care îti vor arata adevarul despre tradatorii din Dealul Patriarhiei si pe urma vom mai vorbi.

 3. OFF TOPIC:

  Esecul campaniei AH1N1

  Insuccesul campaniei de vaccinare impotriva gripei noi demonstreaza ca oamenii nu sunt asa de manipulabili cum se presupunea.
  Marea majoritate (cca.90%) au refuzat vaccinul, intelegand ca nu se justifica panica gripei, deci nici vaccinarea. Ei au inteles de asemenea, ca vaccinul poate fi periculos, nefiind testat decat formal, pentru prea putin timp si pe prea putini oameni.

  A.
  Prima problema a campaniei de vaccinare este inoportunitatea ei .
  Campania nu se justifica ca rationament epidemiologic. Nu trebuie sa fii medic sa intelegi ca la 500 de cazuri de gripa noua, nu este normal sa cumperi 5 milioane de vaccinuri acum si 5 milioane in 2010.
  Vaccinarea nu se justifica nici din cauza gravitatii bolii. Gripa noua s-a dovedit a avea o mortalitate de 4 ori mai mica decat banala gripa sezoniera anuala.
  Nici morbiditatea nu mai este un criteriu serios, numarul imbolnavirilor fiind afisat doar de trusturile media, nefiind justificat cu documente medicale ale confirmarilor serologice de catre Institutul Cantacuzino, care in mod bizar declara ca nici nu va mai verifica serologic suspectii de gripa noua decat prin sondaj. Deci oricine stranuta, ii curge nasul si are simptome asemanatoare este trecut pe lista gripei noi. Din acel moment numarul bolnavilor afisat in diverse canale media nu este unul serios, nefiind demonstrabil, devenind un produs al fanteziei jurnalistilor.(„Doua la primarie, doua la prefectura…”)

  B.
  A doua problema este toxicitatea ridicata a vaccinului prin constituientii sai.
  Prospectul oficial al Cantgrip recunoaste ca acesta contine mercur sub forma de Tiomersal.
  Cateva aspecte legate de toxicitatea acestui produs si implicatiile patologice ale utilizarii sale in vaccinuri sunt redate in punctele de mai jos:

  I.
  Thimerosal (tiomersal) .
  Toxicitatea substantei si implicarea ei in etiologia si patogenia autismului

  Dr. Boyd Haley on Mercury toxicity & Autism
  http://video.google.com/videoplay?docid=4115912987954370615&q=Boyd+Haley# Part1
  http://video.google.com/videoplay?docid=4841005852560432306# Part 2
  http://video.google.com/videoplay?docid=5705486873371633009# Part 3
  http://video.google.com/videoplay?docid=6234599460826441662# Part 4

  Dr. Boyd Haley is a professor and chair of the chemistry department at the University of Kentucky. In this interview, Dr. Haley discusses mercury toxicity as a causal factor in Autism. He also discusses the two primary sources of mercury toxicity: vaccines & dental amalgams.
  Dr. Haley received his BS in Chemistry/Physics from Franklin College in 1963. After a tour in the U.S. Army he completed his M.S. in Chemistry at the University of Idaho (1966) and his Ph.D. in Chemistry/Biochemistry at Washington State University (1971). He was an NIH Postdoctoral Scholar in the Department of Physiology, Yale University Medical School from 1971 to 1974. His first academic appointment was at the University of Wyoming in 1974 where he was promoted to full professor in 1983. In 1985 he was appointed as the first scientist hired in the Markey Cancer Center at the University of Kentucky with academic appointments as professor in the College of Pharmacy and in the Department of Biochemistry of the University of Kentucky Medical Center. In 1996 he was named Professor and Chair of the Department of Chemistry. Dr. Haley has testified as an expert witness at government hearings on the issue of the health hazards of mercury in vaccines and dental amalgam.

  II.
  O conferinta stiintifica socanta cu dovezi statistice si medicale solide.
  Mercury, Autism and the Global Vaccine Agenda
  http://video.google.com/videoplay?docid=6890106663412840646&hl=en
  Idei cuprinse in conferinta:
  – existenta unor cantitati enorme de mercur in vaccinuri, cantitate declarata de insasi producatori, exprimata in unitati de masura improprii pentru a parea cantitate neglijabila (0,01% zic ei, cand ar trebui sa exprime mercurul in “parts per billion” (ppb), unitate in care concentratia maxima admisa este de 2 ppb in apa potabila, iar intr-o doza de vaccine este in cantitate de 50.000 ppb (echivalentul lui 0,01%))
  – efectele clinice ale intoxicatiilor cronice cu mercur, efectul cumulativ al administrarii mercurului prin vaccinuri
  – corelatii statistice intre mercurul din vaccinuri si incidenta autismului
  (*primul caz de autism este descris in 1932, mercurul s-a introdus in vaccinuri in 1931;
  *dupa introducerea pe scara larga in anii 60-70 incidenta autismului a crescut de la un caz la suta de mii de oameni, la un caz la 150 de oameni in 2005;
  *comunitatile ce au refuzat vaccinarea nu au nici un caz de imbolnavire de autism(in 20.000 de Amish nevaccinati, nu exista autism.))
  – dovezi medicale (biochimice si clinice) ce arata ca autismul este o forma de reactie la mercur ce apare la foarte multi copii expusi la mercurul vaccinal.
  – tratamentul cu chelatori de mercur (EDTA, Zeolit, vitamine) arata scaderea mercurului intra tisular, cresterea excretiei de mercur, imbunatatiri spectaculoase ale conditiei neuro-psihice ale pacientului (un caz mentionat , dupa tratamentul de 6 luni cu chelatori de mercur, copilul a inceput sa vorbeasca)
  – cine implementeaza la scara mondiala vaccinuri, ce interese au?
  – legatura intre campania mondiala de vaccinare si miscarea mondiala de control al populatie, prin sterilizari fatise si ascunse, debilizari fizice si psihice, controlul nasterilor, promovarea distribuirii gratuite a anticoncptionalelor, vaccinurile anti-sarcina, promovarea ideilor malthusiene in mass-media, educatie, institutii publice.
  – multe alte date, statistici, informatii oficiale, studii clinice, biochimice.
  O conferinta impresionanta, merita urmarita, pentru multitudinea datelor puse la un loc si pentru imaginea de ansamblu creionata astfel. Un rezumat la indemana oricui.

  III.
  Unii au zis ca este mercur si in peste, ce are daca este si in vaccinuri…
  Legea romaneasca (si nu numai) stabileste o limita maxima a mercurului in ape, pesti etc.

  „Concentratia de mercur in peste
  in carne de peste
  in apele interioare de suprafata afectate de evacuari
  (http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31982L0176:RO:NOT)
  1. Pentru a elimina poluarea, definita in Directiva 76/464/CEE, si in aplicarea articolului 2 din respectiva directiva, se stabilesc urmatoarele obiective de calitate:
  1.1. Concentratia de mercur intr-o proba reprezentativa de carne de peste aleasa ca indicator nu trebuie sa depaseasca 0,3 mg/kg de carne proaspata.
  1.2. Concentratia totala de mercur in apele interioare de suprafata afectate de evacuari nu trebuie sa depaseasca 1 μg/l, ca medie aritmetica a rezultatelor obtinute pe parcursul unui an.
  1.3. Concentratia de mercur in solutie in apele de estuar afectate de evacuari nu trebuie sa depaseasca 0,5 μg/l, ca medie aritmetica a rezultatelor obtinute pe parcursul unui an.
  1.4. Concentratia de mercur in solutie in apele maritime teritoriale si in apele litorale, altele decat apele de estuar, afectate de evacuari nu trebuie sa depaseasca 0,3 μg/l, ca medie aritmetica a rezultatelor obtinute pe parcursul unui an.”
  NOTA: Ideea de aici e ca microgramele sunt normale la kilograme, litri, dar nu la 0.5 ml cat are o doza de vaccin. O problema fundamentala e ca astea sunt doze maxime admise la produse ce sunt ingerate, rata de neutralizare digestiva fiind un factor de luat in seama alaturi de rata de absorbtie digestiva din ce a mai ramas dupa neutralizare. O alta problema importanta este ca mercurul din peste este legat in structuri organice ce ii reduc toxicitatea, iar cel din vaccinuri este sub forma de thimerosal care este mai toxic de cat mercurul singur.

  IV.
  Alegerea surselor e foarte importanta.
  Unii au zis ca au gasit informatii ca thimesoralul este inofensiv si ca nu are nici o legatura cu autismul, invocand surse ca Wikipedia, FDA, CDC etc.
  Nu poti cauta date la FDA , CDC sau alte surse partinitoare si interesate atat politic cat si financiar. E ca si cum ai cere ministerului de la noi sau direct lui Cercel.

  Sunt surse si informatii ce trebuie puse cap la cap.
  Cateva surse interesante:
  http://www.thinktwice.com/aut_show.htm
  http://www.thinktwice.com/Kennedy.pdf
  http://www.thinktwice.com/Kennedy2.pdf
  http://thinktwice.com/mercury.htm
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19800915
  http://www.mondonews.ro/Urban%3A-Thimerosal—mercurul-din-vaccinuri+id-12877.html
  http://www.citypaper.com/news/story.asp?id=13317
  http://www.whale.to/vaccines.html
  http://www.autismmedia.org/media2.html – multe conferinte si interviuri cu specialisti despre legatura dintre vaccinuri si autism

  Un medic roman, analizand prospectul oficial al vaccinului romanesc, facea urmatoarele sesizari:
  „Date din prospect:
  – exista experienta clinica limitata cu privire la utilizarea Cantgrip la dulti si varstnici;
  – nu exista date disponibile cu privire la utilizare la copii, adolescenti si gravide ;
  – nu exista date in ceea ce priveste administrarea concomitenta cu alte vaccinuri .De mentionat ca in acest caz reacttile adverse pot fi mai intense;
  – unele din reactiile adverse pot influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje;;
  – reactii adverse:sunt frecvente, atat la adulti cat si la varstnici ( frecvent= reactie adversa la unul sau mai multi indivizi din 100 ): tulburari ale sistemului nervos, tulburari oculare (edem) tulburari musculoscheletice, dureri musculare, dureri articulare, simptome asemanatoare gripei.
  – tiomersalul poate provoca reactii de hipersensibilizare;
  – la fel la cei alergici la ou.
  – se mai enumera reactiile mai rare, dar foarte grave: sdr. Guillain-Barre, soc anafilactic.
  Constatari:
  – se vaccineaza si adolescentii ( desi nu avem studii clinice);
  – se incurajeaza vaccinarea cu Cantgrip concomitent sau la scurt timp cu vaccinul contra gripei sezoniere, deci vor fi mai intense reactiile alergice;
  – nu se fac testari in acest sens ( alergie la ou sau la Tiomersal sau la alti componenti);
  – nu sunt atentionati astmaticii.”

  Barometrul reactiilor populatiei a surprins asteptarile tuturor. Inca nu suntem un sat fara caini. Inca mai putem spera ca romanii nu se vor lasa calcati in picioare de armatele tuturor intereselor meschine.

  Mircea Puscasu
  Fundatia”Sfintii Martiri Brancoveni”-Suceava

 4. @ Mos Ioan l-ai luat prea tare pe balbait, nu e bine sa-l ataci ca nu sti prea multe despre el. Lasa-l pe Dumnezeu sa-l judece. E aceiaşi politica pe care o face si saccsiv pe blogul lui. E de ajuns sa-i deschidem ochii ca acest “patriarh” este cu adevarat un mason, ales dupa regulile altora. Câţi teologi fac parte din sinod (unde se cere a fi prezenti si mireni). Cu totii stim ca toate partidele politice au cate cel putin doi reprezentati in sinod. Dec i…e clar cum a fost ales… Pe mine nu m-a intrebat nimeni, ca absolvent de facultate de teologie…

 5. -> Vanzarea de obiecte in biserica : “Şi a intrat Iisus în templu şi a alungat pe toţi cei ce vindeau şi cumpărau în templu şi a răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor care vindeau porumbei. ” (Matei 21,12).

  -> Vanzarea de carti: la mine in oras exista librarii. Ma indoiesc ca la matale nu ar fi.

  -> “patriarh tradator/rosu/mason samd”: pentru mine toate siturile web/cartile/samd cu opozitie mai mult sau mai putin acuta nu sunt dovezi. Eu stiu ca PF Daniel a spus cu gura lui, cateva zile inaintea alegerii ca patriarh, ca nu este mason. Daca matale ai alte informatii (si vorbim de informatii credibile, nu de elucubratii de adolescent razvratit), discutam.

  Daca vrem sa fim in biserica ortodoxa (asa imperfecta cum e ea) si vrem si succesiune apostolica, cam trebuie sa facem ascultare (ca nu stiu de vreun episcop razvratit).

  -> “ales de masoni/comunisti samd”: Lista completa a Colegiului Electoral Bisericesc (care a ales patriarhul in 2007) e disponibila la http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-08-03&id=224781. Poti sa numesti (si de preferinta cu dovezi) masonii componenti ?

  E bine sa judecam ce e bine si e rau pentru noi insine; e si mai bine sa nu acuzam numai “puterea”, ci sa fim la fel de critici cu toti (inclusiv cu cei care critica).

  A bon entendeur

 6. Doamne ajuta.
  Din pacate ,asta este.Macar este clar cu cine avem de-a face.Fara iluzii.Putregaiul se separa vizibil ,distict,desi inca paraziteaza unde nu i se cuvine.Fatis-URICIUNEA PUSTIIRII.Ingaduie Dumnezeu ca sa ne cernem.Pentru putina credinta de azi. Dar ADEVARUL nu poate fi oprit.
  As vrea sa stiu,in librarii apar cartile Editurii Sanziana?

 7. O problema!

  Dupa 1 ianuarie 2010 in Bucuresti nu se vor mai gasi bilete RATB. Exista crestini care nu vor sa-si ia card. Ce vor face acestia? Biletele, chiar daca sunt scumpe, sunt o solutie.

 8. @ balbaitu:În primul rând lista aceea de “membrii” ai Sinodului cuprinde şi oameni trecuţi la Domnul. În al doilea rând pe mine nu mă poate co9nvinge cineva că nu e mason doar pentru că aşa declară pe undeva. Faptele vorbesc, iar faptele lui sunt clare: de când e patriarh ecumenismul, care este produsul masoneriei, a scăpat de sub control; nu s-au luat măsuri clare împotriva actelor cu cip, ortodoxia pierde teren în faţa ereticilor ( nu se iau măsuri în nici un fel împotriva prozelitismului sectar, din contra popii şi episcopii se pupă cu ei), şi sunt multe altele…Fraţii de la Apologeticum le-ar putea prezenta mai pe larg ca mine. În al treilea rând să ştii că pangarele au existat întotdeauna şi nu se pot compara cu vânzările din templu descrise în Sfânta Evanghelie. Acolo e vorba despre vânzarea “materiei prime” folosite la jertfele pemntru păcate, adică ceea ce în ziua de azi, la noi creştinii, echivalează cu spovedania şi împărtăşania numai contracost. În fine, nu poţi tâlcui ca un sectar Sfânta Evanghelie singur , de capul tău. Ai grijă că te poţi înNeca în această mare fără fund…

 9. “Ce e viata noastra in sclavie oare?
  Noapte fara stele, ziua fara soare,
  Cei ce rabda jugul si-a trai mai vor,
  Merita sa-l poarte spre rusinea lor!” ( Bolintineanu )

 10. Antonia, ai dreptate, e reala problema transportului din Bucuresti, nu stiu cu ce drept vor sa impuna cardurile (cu cip, bineinteles). Ce facem?
  Are cineva o idee??

 11. Balbaitule, e bine sa nu te bagi, daca nu cunosti. Noi, cei care scriem aici, avem oarece vechime in studierea semnelor vremurilor, adica ne preocupa problema de mai mult timp. Tu te-ai trezit de-abia acum.Astepta sa mai prinzi putina “coaja”, adica, mai citeste, informeaza-te si apoi vei fi binevenit in dialogul cu noi. In pangare este necesar sa se vanda toate materialele care ajuta la trezirea noastra duhovniceasca, nu sa fie interzise.Cine se opune ca noi sa stim derspre jertfele martirilor din temnitele comuniste este VADIT DUSMAN AL ORTODOXIEI !

 12. Dar despre moartea iubitului parinte PF Teoctist nu se mai stie nimic nu? Adica va certati de la un…0 si nu luati in seama chestia asta? cel mai iubit patriarh a fost acest Teoctist care a fost rezolvat de proprii lui oameni in care a avut incredere
  La urma urmei asa a fost in tara asta de cand e ea,Ne meritam soarta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 Comments
scroll to top