Aberatiile papistasilor din dogma Cociliului I Vatican si cum papistasii au confiscat cuvantul “catolica”

Va prezentam 2 extrase din conferinata “Dictatura pseudo-stiintei”, sustinuta de teologul Ioan Vladuca, la Satu Mare.

Aberatiile blasfemiatoare din dogma papistasa a Conciliului I Vatican

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=NMbEvFupbMk]

De ce catolicismul nu este biserica, ci adunare de eretici

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=B1RIGPYpbSM]

Mai jos puteti viziona intreaga conferinta:

Partea I

[vodpod id=ExternalVideo.923075&w=425&h=350&fv=clip_id%3D9491862%26server%3Dvimeo.com%26autoplay%3D0%26fullscreen%3D1%26md5%3D0%26show_portrait%3D0%26show_title%3D0%26show_byline%3D0%26context%3Duser%3A1451775%26context_id%3D%26force_embed%3D0%26multimoog%3D%26color%3D00ADEF%26force_info%3Dundefined]

Partea a II-a

[vodpod id=ExternalVideo.923076&w=425&h=350&fv=clip_id%3D9494196%26server%3Dvimeo.com%26autoplay%3D0%26fullscreen%3D1%26md5%3D0%26show_portrait%3D0%26show_title%3D0%26show_byline%3D0%26context%3Duser%3A2894958%26context_id%3D%26force_embed%3D0%26multimoog%3D%26color%3D00ADEF%26force_info%3Dundefined]

Cititi si:

RANDUIALA primirii la Credinta Ortodoxa a schismaticilor si ereticilor romano-catolici, ori altii

31 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am urmarit doar primul film si deja mi s-a facut parul maciuca. Cred ca institutia papala este ceva demonic si in atributiile sale l-am recunoscut pe Antihrist.Mi-e mila de bietii catolici care se amagesc crezand ca sunt crestini, dar nu-si dau seama ca sunt condusi de un drac.Recomand celor care mai bajbaie sa citeasca doua carti scrise de un catolic convertit la ortodoxie :Vladimir Guettee - Papalitatea eretica si Papalitatea schismatica.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Poporul este insetat de Adevar. Daca nu marturisim pentru credinta noastra stramoseasca, Ortodoxia, vom fi vinovati in fata acelora care si-au dat viata pentru ea.

  Sfinti Cuviosi Marturisitori precum Visarion, Sofronie si Oprea ne indeamna mereu, prin jertfa lor, sa ne aparam credinta ortodoxa.

  Cuviosul Visarion, dupa ce s-a nevoit locurile sfinte, a venit in Ardeal, predicand credinciosilor despre credinta adevarata si indemnandu-i sa nu imbratiseze catolicismul. A fost prins de stapanirea catolica, bagat in temnita unde a murit .

  Cuviosul Sofronie indemna cu mult curaj poporul sa nu se lepede de ortodoxie.

  Cuviosul Oprea, pe vremea cand imparateasa Maria Tereza a poruncit ca toti crestinii ortodocsi sa treaca la credinta romano-catolica, nu a putut rabda si a mers la Viena sa ceara libertate religioasa. A fost intemnitat pe viata.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ce este de facut? Doar rugaciune, sau iesire in cetate si marturisire a Adevarului?

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  mihaela:" Ce este de facut? Doar rugaciune, sau iesire in cetate si marturisire a Adevarului?"

  In primul rand: NU VA TEMETI! Frica este anularea credintei, asa cum Iisus i-a mustrat pe ucenicii sai pe corabie in vreme de furtuna: "Pentru ce va temeti putin credinciosilor?". Cand te curpinde frica, te paraseste credinta, demonul fricii vrea sa uiti ca esti sub protectia ingerului primit de la botez si al tuturor sfintilor care se roaga pentru noi. Cand te cuprinde frica, toate puterile tale se scurg catre persoana care iti provoaca teama.

  In al doilea rand: RUGATI-VA pentru voi si pentru cei care va provoaca teama. Personal, cred ca aceasta este cea mai puternica invatatura lasata de Manuitorul nostru, Iisus Hristos: iubirea aproapelui si rugaciunea pentru vrajmasii nostri. Este in acelasi timp si cea mai puternica arma in fata vrajmasilor cu trup si fara de trup. Trimiteti lumina, iubire si rugaciune pentru cei care va doresc raul! Imaginati-va un vrajmas fara trup [ca sa nu ii spun numele spurcat] care va trimite ura si primeste de la voi lumina si iubire! In prima secunda va fugi, in primul rand pentru ca va recunoaste in voi un adversar de clasa superioara. Insa fiti sigur, ca va trimite impotriva voastra un adversar de talia voastra, de aceea privegheati permanent, rugati-va permanent. Din Inima! Cea mai puternica rugaciune de protectie pe care o cunosc eu este Psalmul 90. Citit cu atentie, memorat, impregnat in fiinta voastra.

  In al treilea rand: nu fiti "Anti"-nimic. Fiti "Pro" lumina, rugaciune, ortodoxie, pro orice considerati voi, dar nu anti. Cand sunteti "Anti", puterile voastre va parasesc si intaresc tabara anti. Este foarte simplu si foarte eficient si din pacate foarte putin cunoscut: puterea pe care o cheltui pentru a fi anti trebuia cheltuita pentru rugaciune. In timp ce tu erai anti, puterile tale te-au parasit, nici nu ti-ai curatat sufletul, nici nu te-ai inaltat prin rugaciune.

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Un text interesant am primit:Iata un text ce merita atentia noastra:
  Idei principale de la Sinaxa preotilor si monahilor ortodocsi care s-a tinut in Volos februarie2010

  Principalii vorbitori au fost parintele Theodoros Zisis, parintele Gheorghios Metalinos, parintele Iosif, staretul manastirii Xiropotamu. Au fost reprezentanti sau stareti ai manastirilor, schiturilor si chiliilor din Sfantul Munte Athos, cat si a manastirilor de pe teritoriul Greciei, protoprezbiteri si preoti din toate eparhiile.
  Iata care sunt punctele principale pe care eu le-am notat:
  1. Nu intra nici o tara in UE daca nu se inchina la papa, de aici putem intelege reactiile ciudate(aplecate spre ecumenism) ale unor ierarhi din Serbia si Hertegovina.
  2. ecumenistii au ca tinta sa fie recunoscuti episcopii Romano Catolici ca si Episcopi Ortodocsi!
  3. se fac canonizari ”politically corect” cum este Hrisostom de Smirna care se stia ca este mason ( in momentul in care Sinodul Greciei a anatematizat masoneria trebuia sa specifice ca aducerea masonilor la Ortodoxie sa se faca prin Mirungere cu lepadarile de rigoare!) Kazantakis a fost afurisit de Biserica, dar anul trecut i s-a savarsit slujba parastasului! Masoneria propovaduieste o credinta crestina fara Hristos (hai mai bine sa vorbim despre mediu), apoi face prozelitism masonic cu emblema patriarhului Bartolomeu! Inceputul l-a facut Meletie Metaxachis (mason) care a facut prima miscare anatematizata de Biserica -schimbarea mineologului!
  4.Asupra Patriarhului Georgiei s-au facut presiuni enorme ca sa reintre in CBM, si sa anuleze hotararile Sinodului Georgian in privinta neacceptarii miscarii ecumeniste de catre Biserica Georgiana. Aceste presiuni au fost exercitate constant de catre Patriarhul Ecumenic de la Constantinopol!
  In ultima faza, Patriarhul Ilias al Georgiei, necedand presiunilor, a fost chemat la Constantinopol pentru o intrevedere cu Partiarhul Bartolomeu ”intre patru ochi” Patriarhul Bartolomeu i-a cerut ca intrevederea sa se faca numai cu un traducator din partea Patriarhiei Ecumenice, dar Patriarhul Ilias nu a acceptat decat cu conditia ca si el sa aiba traducatorul lui, din partea bisericii Georgiene. In cele din urma intalnirea celor doi intaistatatori a avut loc la Istambul avand fiecare cate un traducator.
  Iata care a fost scopul aceste foarte scurte intrevederi, dar de o insemnatate colosala: Patriarhul Bartolomeu ii spune Patriarhului Georgiei urmatorul mesaj:
  – Daca nu veti intra din nou in CMB veti avea ca tara probleme mari!
  Desi aceasta intalnire a fost considerata de Patriarhul Bartolomeu foarte secreta, Patriarhul Ilias a facut-o publica, avand ca martor pe traducatorul georgian care la insotit la intalnire!
  Stim care au fost evenimentele care au urmat apoi in Georgia, care au adeverit spusele Patriarhului Bartolomeu! Totodata, Patriarhul Georgiei va fi otravit lent, dar descoperit de doctorii din Germania, scapat prin Ajutor Dumnezeiesc de moarte!
  5. Pe data de 29 aprilie 2010 in Pireu, in stadionul Irinis kai Filias fa fi gazduit simpozionul ” locul episcopului Romei in Biserica”( in pridvor pentru a i se face lepadarile) cu binecuvantarea Mitropolitului Pireului Serafim. Acesta va fi facut ca un raspuns Ortodox la ceea ce s-a tinut in Cipru si va urma sa se desavarseasca la Viena!

  Un Post Binecuvantat,

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  miraculos,
  Va multumesc pentru sfaturile intelepte .
  Doamne ajuta!

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  felicitari pentru postare,foarte folositoare!

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cuv. Paisie Aghioratul si cei doi catolici care au venit la el sa spuna Tatal nostru
  Topic: Diverse

  „Odată, povesteşte Stareţul, au venit la coliba mea doi cato­lici. Unul dintre ei mi-a spus:
  - Hai să spunem „Tatăl nostru”!
  - Ca să spunem împreună, trebuie mai întâi să avem aceeaşi învăţătură. Dar între noi şi voi este o prăpastie mare.
  Apoi mi-a spus:
  - Dar ce, numai ortodocşii sunt aproape de Dumnezeu şi nu­mai ei se vor mântui? Dumnezeu este cu toată lumea.
  - Bine, dar tu poţi să-mi spui câtă lume este aproape de Dum­nezeu? Aşadar, există diferenţe între noi. Fireşte, suntem copiii legitimi ai unui singur Părinte, dar unii locuiesc în casă, iar alţii rătăcesc pe afară.
  - Să arătăm dragoste, mi-a spus după aceea.
  - Astăzi dragostea pătimaşă [păcatul] a devenit modă, le-am zis.
  - Şi asta este cuprins în dragoste, mi-au spus iarăşi.
  - Toţi vorbesc despre dragoste, pace şi armonie, dar toţi aceş­tia sunt dezbinaţi, atât în ei înşişi, cât şi în relaţiile cu ceilalţi. De aceea pregătesc bombe din ce în ce mai mari.”

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  HOTĂRÂRI LEGATE DE ECUMENISM LA CONFERINŢA PAN-ORTODOXĂ DE LA MOSCOVA 1948
  Topic: Mărturii

  Rezoluţia în legătură cu problema: „Vaticanul şi Biserica Ortodoxă”
  Consfătuirea Întâi-stătătorilor şi a reprezentanţilor Bisericilor ortodoxe autocefale, după ce a ascultat referatele: «Papalitatea şi Bise­rica ortodoxă», «Atitudinea Vaticanului faţă de Bisericile ortodoxe în ulti­mii 30 ani», «Vaticanul şi Biserica Ortodoxă» şi «Biserica Romei şi Uni­tatea Bisericii creştine», hotărăşte următoarele: Curia romană, în frunte cu Episcopul Romei, sub influenţa «înfumurării trufaşe lumeşti», după cum scriau odinioară părinţii Sinodului african către papa Celestin, şi din alte motive pur omeneşti, a denaturat în decursul veacurilor adevă­rata doctrină evanghelică, primită dela Domnul prin Sfinţii Apostoli, aceste «Trâmbiţe ale Duhului Sfânt» (1 Canon al Sinodului VII Ecumenic).
  Sfidând porunca categorică a părinţilor Sinodului II Ecumenic –«de a păzi neatinsă de inovaţii credinţa, care ne-a fost predată de înşişi martorii oculari şi slujitori ai Cuvântului, Apostolii cei aleşi de Dumne­zeu» (1 canon Sinod. VI Ecumenic, confr. 1 canon al Sinod. VII Ecum.), episcopii Romei au călcat curăţenia învăţăturii Ortodoxiei vechi ecume­nice prin introducerea dogmelor noi, ca «Filioque», Imaculata Concepţiune a Sfintei Fecioare, şi în deosebi, o învăţătură cu totul anticreştină des­pre primatul papii în Biserică şi infailibilitatea lui.
  Din cauza acestor inovaţiuni protivnice, episcopii Romei au adus un mare rău unităţii Bisericii ecumenice creştine şi în general lucrului mântuirii oamenilor pe pământ.
  Părinţii Sinodului VI Ecumenic (1 can. al Sinod. VI Ecumenic), prevăzând că inovaţiile dogmatice vor aduce foarte mare rău pentru Bi­serică, «au hotărât în chip desăvârşit nici să se adauge, nici să se scoată ceva», — în privinţa dogmelor stabilite de cele 6 Sinoade ecumenice, (confr. 1 can. Al Sinod. VII Ecum.). Şi de aceea, nu noi, ci gurile cuvioase ale Părinţilor Sinoadelor ecumenice rostesc acum condamnarea papali­tăţii romane pentru toate dogmele noi, ce le-a introdus, cari nu sunt decât pure născociri omeneşti, cari, nu-şi au baza nici în Sfânta Scriptură nici în Sfânta Tradiţiune, nici în literatura patristică sau în istoria biseri­cească.
  Această hotărâre a noastră, prin care se osândeşte papalitatea nu este ceva întâmplător, ci ea rezultă din înseşi principiile de bază ale Ortodoxiei ecumenice, exprimate în formula cunoscută a lui Vicenţiu: «id teneamus, quod semper, quod ubique, quod ab omnibus creditum est» (să păstrăm ceea ce se crede totdeauna, pretutindenea, de către toţi).
  Hotărârea noastră nu este ceva nou, ci repetă doar mărturisirea patriarhilor din Răsărit. În anul 1723 ei scriau: «Prea venerabililor Arhie­piscopi şi Episcopi din Marea Britanie»: «Dogmele noastre şi doctrina Bi­sericii de Răsărit sunt cercetate de mult, sunt stabilite şi întărite cu dreptate şi bună cucernicie de către Sfintele Sinoade Ecumenice şi anume: «nu este îngăduit a se adăuga sau a se scoate ceva din ele» (Epistola Patriar­hilor Bisericii Răsăritene Catolice despre credinţa ortodoxă).
  În epistola enciclică, cu prilejul apelului făcut de papa Leon XIII, referitor la unirea bisericilor (1894), Patriarhii Orientului cu o claritate şi mai mare confirmă fidelitatea lor către tradiţiile Bisericii Ortodoxe Ecumenice: «Noi vom transmite Sfânta credinţă şi generaţiilor viitoare aşa cum am primit-o fără nici o modificare, pentru ca şi aceştia, asemenea nouă, să poată vorbi fără ruşine şi fără mustrări, despre credinţa stră­moşilor lor».
  Faptul că Vaticanul a dat uitării tradiţiile Ortodoxiei Ecumenice a împins corabia bisericii romano-catolice spre vârtejul papismului anti­creştin, străin pentru Biserica lui Hristos,
  Se ştie că miezul papismului se cuprinde nu numai în denaturarea Ortodoxiei Ecumenice adevărate prin introducere unor astfel de dogme noi, ca doctrina despre supremaţia papei în Biserică şi infailibilitatea lui. Întreaga istorie a papismului strigă înaintea judecăţii drepte dumnezeeşti, împotriva denaturării învăţăturii Noului Testament despre Bi­serica lui Hristos de către papistaşi. Din trupul mistic al lui Hristos, din «Stâlpul şi întărirea adevărului», din «Biserica Dumnezeului celui viu» (1 Timotei III, 15) papistaşii au făcut o organizaţie terestră politică. În cursul multor secole şi pană în zilele noastre papismul a căutat cu ajutorul răz­boaielor sângeroase şi a asupririlor de tot felul să convertească pe orto­docşi la catolicism, fie de-a dreptul, fie prin uniaţie, ca de exemplu, pe românii din Transilvania în anul 1700, pe bulgarii din Turcia în anii 1859-1860, iar în timpul ultimului război — 240.000 sârbi, albanezi, croaţi pre­cum şi ortodocşi din Cehoslovacia, Polonia, Ucraina şi Belorusia.
  Pentru episcopii Romei, aceşti regi ai statului universal («Patri­moniul Sancti Petri») politica totdeauna a fost «suprema lex»…
  Urmând tradiţiile predecesorilor săi, papii din sec. XIX şi XX s-au încadrat în curente lumeşti, încât nu se mai sfiesc să apară în faţa opi­niei publice creştine universale în calitate de activişti politici.
  Chiar cei mai devotaţi admiratori ai gloriei papale, anumiţi scri­itori catolici, îl numesc pe Papa Pius XII, — «diplomat foarte abil» şi «papă politic» (Gabriel Louis Jarais, «Sanctitatea Sa Pius XII, Epistolele păcii în timpul războiului». Paris 1945).
  Aşadar cel mai mare merit al «infailibilului vicar al lui Dumnezeu pe pământ», — papa Pius XII — în ochii admiratorilor lui constă în ac­tivitatea politică, participare în provocarea războaielor fratricide…
  Întreaga lume creştină şi toţi adevăraţii catolici credincioşi trebue să-şi dea seama, spre ce prăpastie îi împinge papalitatea contemporană.
  Toţi creştinii, indiferent de naţionalitate şi confesiune nu pot să nu înfiereze politica Vaticanului, ca o politică anti-creştină, antidemocratică şi antinaţională.
  Noi ne rugăm fierbinte Mai marelui păstorilor, Domnului nostru Iisus Hristos, ca să lumineze cu lumina învăţăturii Sale dumnezeeşti ie­rarhia catolică şi să-i ajute ca să înţeleagă tot adâncul căderii în păcate, în care ei au aruncat Biserica apuseană prin învăţăturile născocite de ei despre supremaţia şi infailibilitatea Papei şi prin faptul că folosesc Bise­rica în interesele luptei politice.
  † Smeritul Alexei, din mila lui Dumnezeu Patriarh al Moscovei şi întregei Rusii.
  † Smer. Calistrat, Catolicos-Patriarh al Georgiei.
  † Smer. Patriarh al Serbiei Gavriil.
  † Smer. Justinian, din mila lui Dumnezeu Patriarh al României.
  † Smer. Ştefan Exarhul Bulgariei.
  † Mitropolitul Ilie al Libanului.
  Din partea Bisericii Antiohiei †Mitropolitul Ilie al Libanului, †Mi­tropolitul Alexandru al Emesiei.
  Din partea Bisericii Alexandriei, idem.
  Din partea Bisericii autocefale ortodoxe din Polonia, †Smeritul Timotei, Arhiep. Bielostocului.
  † Din partea Bisericii albaneze, episcopul Paisie al Coriţei.
  † Exarhul Patriarhiei Moscovei din Cehoslovacia, Elefterie arhie­piscop al Pragăi

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa nu iti fie cu suparare. Habar nu am cine esti.
  Eu sunt romano-catolica si nu ma consider eretica cu absolut nimic. Consider toate religiile fiind modalitatea de exprimare a relatiei cu Dumnezeu, Unul.
  Eu Il iubesc pe Dumnezeu si cred ca am o relatie buna cu el.
  Asa ca nu accept sa ma faci eretica doar pentru ca religia mea nu este ortodoxa.
  Si inca un lucru, poate nu o sa postezi acest comentariu si sincer nu mai intereseaza decat sa il citesti.
  Voi acestia care va considerati superiori prin religie, cu ce sunteti deosebiti de Noua Ordine Mondiala, care la fel, se cred si ei superiori si atotstiutori.
  Sa va fie rusine. Prezentati credinta in Dumnezeu si salvarea posibila doar daca aderi la o anume "gaşcă". La a voastra bineinteles.
  Explica-mi de asemenea, unde este umilinta in bogatiile BOR? In masinile luxoase in care vi se plimba episcopii? Si catolicii sunt exact la fel. Nu spun nu. Dar nici o religie nu este mai buna decat cealalta. Exista doar un Dumnezeu perfect. Atat.

 11. un teolog ortodox

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Povesti popesti, bine servite si impachetate pentru necunoscatori! Ma intreb cui servesc toate aceste comentarii rautacioase si ce duh le starneste?

  Zice Mantuitorul in Evanghelie: "Mai am si alte oi care nu sunt inca in staul". Nu observ in aceste cuvinte nici acuzare si nici judecata! Perspectiva dominanta este aducerea prin bunatate si blandete la turma. Nu gasesc aceasta blandete si bunatate in discursul acestui individ care pretinde ca face "bine".
  Ce fel de bine?
  "Eu sunt acela care pururea voieste raul dar face numai binele"Faust - Goethe.
  Cine poate sa inteleaga...

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Lilisor, se pare ca esti aceeasi Lilisor care a postat la topicul cu slujirea papei la Ierusalim.Esti aici pentru a arunca cu venin in ortodocsi...mai exact,imaginea e cam asa: vii in casa mea( pe un blog ortodox) si mai ai si neobrazarea sa ma faci albie de porci! .Cine ti-a cerut tie parerea ce accepti si ce nu?Nu-ti convine,pa! Zi merci ca adminul a fost baiat finut si ti-a publicat frustrarile papistase.Daca te deranjeaza atat de tare cum raspundem noi tupeului vostru,atunci las Sfanta Scriptura sa vorbeasca!

  Tu zici:"Consider toate religiile fiind modalitatea de exprimare a relatiei cu Dumnezeu, Unul."

  "Până când, proştilor, veţi iubi prostia? Până când, nebunilor, veţi iubi nebunia? Şi voi, neştiutorilor, până când veţi urî ştiinţa?"
  (Plidele lui Solomon,cap:I,22)
  "Pune-ţi nădejdea în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe priceperea ta".(Pildele lui Solomon,cap:III,5).
  " Este un soi de isteţime în treburi care este nedreaptă, şi este câte unul care întoarce judecata ca să scoată hotărârea plăcută lui"(Intelepciunea lui Isus Sirah,cap IX,22).

  Tu zici:"Eu Il iubesc pe Dumnezeu si cred ca am o relatie buna cu el."

  12. Omul de nimic, omul necinstit şi viclean umblă cu minciuna pe buze".( Pildele lui Solomon,cap VI,12)
  " Dacă vezi un om care se crede înţelept în ochii lui, să nădăjduieşti mai mult de la un nebun decât de la el"(Pildele lui Solomon,cap:XXVI,12)

  Tu zici:"Asa ca nu accept sa ma faci eretica doar pentru ca religia mea nu este ortodoxa".

  "Unele căi par drepte în ochii omului, dar sfârşitul lor sunt căile morţii"( Pildele luiSolomon,cap XIV,12)
  "Multe căi i se par bune omului, dar la capătul lor încep căile morţii".(Pildele lui Solomon.cap XVI,25)

  " Cine îşi păzeşte gura îşi păzeşte sufletul său; cel ce deschide prea tare buzele o face spre pieirea lui".(Solomon cap XIII,3)

  Tu zici:"Sa va fie rusine. Prezentati credinta in Dumnezeu si salvarea posibila doar daca aderi la o anume “gaşcă. La a voastra bineinteles".

  "MARTURISIM UN DOMN,O CREDINTA,UN BOTEZ"(Efeseni,cap 4,5)

  Tu zici:"Explica-mi de asemenea, unde este umilinta in bogatiile BOR? In masinile luxoase in care vi se plimba episcopii?"

  " Cine iubeşte certurile iubeşte păcatul; cel ce ridică glasul îşi iubeşte ruina".(Pildele lui Solomon,cap XVII,19)
  " Buzele celui nebun duc la ceartă şi gura lui dă naştere la ocări!
  Gura celui nebun este prăbuşirea lui şi buzele lui sunt un laţ pentru sufletul lui.
  Vorbele defăimătorului sunt ca nişte mâncări alese; ele coboară în cămările pântecelui " (Pildele lui Solomon,cap:XVIII,6-8 )

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne Lili, nimeni nu spune ca-i superior prin religie fiindca nu te mandresti cu ce nu-i al tau, caci nu ai tu nici un merit ca te-ai nascut ortodox, asa a vrut Dumnezeu iara pentru asta nu trebui sa te mandresti ci sa-i multumesti Dumnezeului tau prin smerenie si rugaciune.
  Cat priveste postarea de mai sus ea e facuta pentru a va chema pe voi papisti acasa, caci acasa pentru un crestin e ortodoxismul. Ai vazut cu ochii tai ereziile papistasilor, acum sti si poti lua o hotarare, asa ca "vino acasa Lili", caci Tatal tau va taia vitele cele ingrasate pentru tine.
  "Vino acasa pentru a avea linistea copilariei"

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Lili iti place si David Icke pe deasupra nu?

  Ce te consideri este problema ta iar ce alti te considera pe tine este problema lor. Tu si toti cei din jur au dreptul la a crede ce doresc.
  Totusi Adevarul doar unul este, iar cand vine vorba despre acest Adevar, doua pareri opuse si care se exclud reciproc nu pot fii simultan adevarate - ceea ce inseamna ca unul minte iar celalalt marturiseste Adevarul.

  Superioritate ?! ce tot indrugi?

  "Dar nici o religie nu este mai buna decat cealalta. Exista doar un Dumnezeu perfect. Atat."

  Serios, ce spui tare suna a new-ageism suna a ceva mai mult decat erezia papistasa. Suna a luciferism suna a 'si budistii se roaga la acelasi Dumnezeu ca si noi' ... da-ti seama ca ai luat-o aiurea puternic!

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Poftiti,fratilor,ce am gasit,intrand pe catolica.ro Daca acesti lupi in piei de oaie fac apel la "dragoste"si "iubire" cand vin la noi,ba inca mai au si tupeul sa judece preotii ortodocsi si ne acuza pe noi de ura,citi,va rog,fragmentelul asta pe care nu m-am putut abtine sa nu-l aduc aici pe blog:

  "În continuare, Eminenţa Sa a arătat aspecte ale raporturilor pe care dicasterul său le are cu alte Biserici din Orientul apropiat, anumite întâlniri recente prin care s-au creat noi punţi de rugăciune şi bună-înţelegere, raporturile pozitive cu Biserica Rusă, arătând că, în general, Patriarhii ortodocşi sunt decişi să meargă mai departe în dialog. De asemenea, s-a amintit şi dialogul cu Bisericile Reformei din secolul al XVI-lea. Eminenţa Sa a amintit că ecumenismul nu este facultativ, ci este o datorie universală pentru catolicii practicanţi, pentru toţi cei care respectă doctrina catolică, este o carismă ce ţine de Ministerul lui Petru: a pune împreună oile risipite. În încheierea întâlnirii, IPS Ioan Robu a mulţumit pentru primire şi a oferit Cardinalului Kasper un album cu imagini din Bucureşti, după care acesta a trecut pentru a saluta din nou pe fiecare prelat membru al Conferinţei Episcopale din România.

  Sursa: BRU.ro

  Poftim... acuma cica "este o carisma ,o datorie ce tine de Ministerul lui Petru: a pune impreuna oile risipite."Ma intreb si eu ca omul simplu, sub care cioban? Evident ca tot datorie ,ce tine de acelasi "minister", este ca oile ce sunt in staulul lui Hristos-risipite,dupa parerea lor -sa intre cuminti in staulul lui Benedict,nu-i asa?

  Stiu ca nu are legatura cu topicul,dar voiam sa arat ortodocsilor care ne considera pe noi"ultra" ce li se pregateste,iar catolicilor cu tupeu sa puna nasul jos cand mai posteaza aberatii in numele"dragostei"

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Mihaela draga, cataloghezi spusele nu stiu carui sfintit de-al tau drept miraculoase, dar acuzi catolicii ca ii declara pe papa Dumnezeul lor. Eu sunt catolica, dar papa nu este Dumnezeul meu. Ce sunt? A da stiu, eretica.
  “Mai am si alte oi care nu sunt inca in staul”. Da. Mai sunt si oameni care nu sunt constienti de iubirea lui Dumnezeu, care nu este limitata in religie.
  Vezi teologule, ortodoxule, totul este o chestiune de interpretare. Eu sunt o oaie care nu este in staulul tau, tu esti o oaie care nu este staulul meu. Hehehe, care este staulul corect? Raspunsul? Nu exista diviziune. Exista unitate.
  Uite unde ne-a dus toata diviziunea asta. Insa abia astept sa ne vedem in Rai. Povestim acolo.Si nu arunc cu venin in voi. Va raspund cu aceeasi moneda? Cum va simtiti?
  Spune-mi de asemenea, exact, unde te-am facut eu albie de porci. Se pare ca la voi, functioneaza tare bine interpretarea gresita a lucrurilor.
  Nu ma deranjeaza frustrarile voastre, e bine ca le vomitati afara. Ma deranjeaza faptul ca ii includeti pe toti care nu sunt ca voi, botezati cu busuioc, in aceeasi oala.
  Vezi si dincolo, in cealalta albie ce ti-am mai raspuns.
  “Pune-ţi nădejdea în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe priceperea ta” - Solomon? Cine e Solomon? De ce il crezi pe el si nu pe tine? Si ce iti spune inima ta? De ce il crezi pe Solomon si nu il poti crede pe Osho de exemplu? Sa te bat cu propriile arme? In Biblia ta iti spune ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Nu? Deci "Pune-ti nadejdea in tine din toata inima ta si nu te bizui pe rationamentul tau". Pentru ca simtirile te fac unic, si nu rationamentul care este produsul gandirii altora.
  ” Este un soi de isteţime în treburi care este nedreaptă, şi este câte unul care întoarce judecata ca să scoată hotărârea plăcută lui”(Intelepciunea lui Isus Sirah,cap IX,22). Cine e asta? Si de ce il crezi mai degraba pe el si nu pe un hindus care crede in ai lui intelepti? Voi nu tot asta faceti? Intoarceti totul ca sa va fie placut? Problema reala este ca nu va place, va chinuiti si credeti ca asta va va salva. Va autoflagelati in matanii si posturi negre. Dumnezeu va iubeste neconditionat. Si cand va ganditi sau faceti sex.
  De ce imi dai pilde din Solomon? Este un sfant pentru tine. Pentru mine nu. Daca iti dau pilde din ce consider eu ca este corect ma faci eretica.
  Din nou, totul e o chestiune de interpretare.
  “MARTURISIM UN DOMN,O CREDINTA,UN BOTEZ”. Da voi. Si eu. Dar nu e unul. Asta e problema voastra. Ca eu sunt incorecta din punct de vedere natural ca botezul meu nu este in religia voastra. Si eu aberez? Tu te auzi? Ma rog, daca asta e ce poti face tu mai bine, daca tu poti sa te iubesti si sa te respecti, daca tu poti sa oferi dragoste neconditionata celor din jurul tau, daca tu poti sa fii un exemplu al lui Isus al tau, in lume, asa, cu aceste idei, te felicit. Dar nu esti. Eu ca fiu ratacitor, dpdv al tau, nu ma simt iubita de tine. Dimpotriva. Ma urasti si nu ti-am facut nimic.
  Viorel draga, efectiv am pufnit in ras cand am citit raspunsul tau. Adica, 5 miliarde de oameni sunt ghinionisti ca nu s-au nascut ortodocsi? Pentru ca asa a vrut Dumnezeu? Tu te auzi? Nu, deci nu pot sa iti raspund la asa ceva. E prea umilitor.
  Eu sunt acasa. Si ne vedem in Rai.
  Stefan, nu stiu cine e David ala. Si pana la urma, nu inteleg de ce il credeti pe Solomon si nu il credeti pe Icke. Nu aveti nici o logica. Va invartiti in acelasi cerc si nu va dati seama ca aveti mai multa credinta in religie decat in Dumnezeu.

  Dar fiecare om are dreptul de a evolua in ritmul propriu. Nu va acuz si nu va judec cu nimic. Dimpotriva, va intorc si celalalt obraz.
  Daca asta inseamna acasa, daca asta inseamna religia orotodoxa, fug de voi mancand pamantul, pentru nu stiti cum sa primiti un frate pierdut din punctul vostru de vedere.
  Adevarul? Si care este Adevarul, Stefan? Spuneai mai sus, ca fiecare crede ce vrea, nu? Te contrazici singur.
  Scuza-ma dar nici de luciferism n-am auzit. O fi ceva nou...Da stiu, e mult mai simplu sa dai vina pe satana, decat sa iti asumi consecintele propriilor greseli.

  Dumnezeu nu e Atotputernic si Perfect? Indraznesti sa spui ca nu? Dragul meu, vezi ca te bate ca nu il crezi. Iti da popa interdictie la sex un an, ca si canon.
  M-ati dezamagit. Cu siguranta nu vreau sa fiu asa ceva. Dar voi, ma bucur ca credeti in ceva. Dumnezeu sa va binecuvanteze, in ce modalitate vreti voi.

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta!

  Puteti pune pe site (pentru download) inregistrarea conferintei, in format audio (mp3)?

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Iata un mare adevar pe care l-ai grait dar nu tu care esti carne si singe ai marturist adevarul acesta , ci domnul a marturis prin tine Mihaela
  {Ce este de facut? Doar rugaciune, sau iesire in cetate si marturisire a Adevarului?}
  Fi binecuvantata!
  Caci nu culturile si cladirile sunt biserica lui CHristos!
  Oameni sunt biserica lui Christos! El e Mirele si biserica e Mireasa Lui!

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Marian draga, cat de siret este aghiuta, cum a folosit el spusele Mihaelei 1, in folosul sau. Asa domnule Marian, sa mergem in piata, sau pe un stadion, TRUPUL si SANGELE DOMNULUI pe orice taraba!!!!

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Lili, dragut-o si aici tot din intamplare ai nimerit? Vad ca problema te framanta rau de tot ceea ce nu este rau, poate in final vei gasi ADEVARUL.

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Tuturor fratilor si surorilor cu inimile invartosate, setosi sa dea "o pereche de palme sfinte" ereticilor, va transmit urmatorul citat:

  Acum stiu, stiu ca orice ura, orice aversiune, orice tinere de minte a raului, orice lipsa de mila, orice lipsa de intelegere, bunavointa, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu e la nivelul gratiei si gingasiei unui menuet de mozart... este un pacat si o spurcaciune; nu numai omorul, ranirea, lovirea, jefuirea, injuratura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderarea, orice cautatura rea, orice dispret, orice rea dispozitie este de la diavol si strica totul.
  Acum stiu, am aflat si eu...

  Nicolae Steinhardt

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dorel, lasa-l pe parintele Steinhardt,pentru ca el si-a facut o analiza a sa, si-a vazut neputintele si mai mult,chiar le-a spovedit...dar el a fost convertitul,cel trecut de la iudaism la ortodoxie,in vreme ce contextul in care ai postat citatul anterior,este cu totul altul,complet diferit.Acuma,sincer,cred ca insusi parintele Steinhardt ti-ar da o pereche de palme la fel de sfinte,pentru prostie.Sa luam aminte!

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://www.hexaimeron.ro/IntrebariFrecvente/Diverse.html

  VARSTA PAMANTULUI, DATAREA CU CARBON 14, STRATURILE GEOLOGICE

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Bună seara,
  În speranța că cineva va citi comentariul meu, există posibilitatea de a afla sursa originală a ceea ce se citează în prima înregistrare?

  Vă mulțumesc

 1. Pingback: Nu va mai inchinati satanei in Casa Domnului! — Pustnicul Digital

 2. Pingback: La Viena, Ortodoxia a fost batjocorita de papistasi prin ingaduinta clericilor ortodocsi participanti. ATENTIE la somniferele lansate de “dezbinatori”, ce spun ca papismul a suferit un esec « † Apologeticum

 3. Pingback: O noua editie a cartii PAPALITATEA ERETICA (traducere revizuita) « † Apologeticum

 4. Pingback: O carte veche, utila acum: PAPALITATEA ERETICA (editie noua, traducere revizuita) « Saccsiv's Weblog

 5. Pingback: Sfantul Maxim Marturisitorul – podoaba Bisericii lui Hristos si pilda de lupta impotriva ereziei « † Apologeticum

 6. Pingback: Câteva lămuriri necesare: despre papalitate, cruciade, templieri, ioaniţi şi cavaleri teutoni « † DOAR ORTODOX †

 7. Pingback: Se incearca compromiterea valorilor ortodoxe: Recent doua grupuri psaltice de renume au fost atrase in concerte ecumeniste. Si totusi, concertele de muzica psaltica (rugaciuni) sunt o forma de marturisire sau incalca canoanele? « † Apologeticum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*