Romanii au inteles in mare parte periculozitatea vaccinului. Statul a aruncat milioane de euro, iar vaccinurile au expirat

Campaniile de vaccinare din tara noastra au fost, in utimii ani, invaluite in scandal. Fie ca a fost vorba despre o actiune esuata, precum cea desfasurata in cazul imunizarii fetitelor contra HPV, fie ca a fost vorba despre sume irosite pe fabricarea unor seruri cu probleme, putem spune ca Ministerul Sanatatii a aruncat pe fereastra mai bine de patru milioane de euro.

Vaccinarea antigripala, oprita

In urma cu doua zile, Ministerul Sanatatii a dispus suspendarea, timp de 10 zile, a vaccinarii antigripale, dupa ce in 350.000 de doze pregatite de Institutul Cantacuzino s-a descoperit ca o componenta nu e eficienta. “Ne asumam consecintele si vom retrage dozele necorespunzatoare”, a declarat Margareta Mazilu, directoarea Centrului de productie de la Institutul Cantacuzino. Daca se iau in calcul cele 350.000 de doze ineficiente, costul ar fi de 2,8 milioane de lei, insa o buna parte dintre ele au fost folosite, asa ca suma ce va fi returnata de Institutul Cantacuzino va fi probabil mult mai mica. Mazilu a precizat ca in cazul dozelor care au fost administrate pacientilor nu exista riscuri pentru sanatatea acestora, singura problema fiind ca ei nu mai sunt protejati in cazul unei tulpini de gripa.

Serul contra HPV a expirat

Dupa o campanie de informare soldata cu un esec, o buna parte din serul contra cancerului de col uterin, cu care urmau sa fie imunizate fetitele de 12-14 ani, a ajuns la cosul de gunoi. Motivul? Vaccinul HPV pe care Ministerul Sanatatii a dat milioane de euro a expirat. Costul total al vaccinurilor a ajuns la aproximativ 50 de milioane de lei pentru cei trei ani in care s-a derulat campania. Se pare ca aproximativ 2.000 de doze au expirat, pentru care statul a platit aproape 3,5 milioane de lei.

Gripa porcina nu i-a speriat pe romani

5 milioane de doze de vaccin impotriva gripei porcine a comandat Ministerul Sanatatii, in anul 2009, Institutului Cantacuzino din Bucuresti. Pentru acestea a platit 20 de milioane de lei, echivalentul a circa 5 milioane de euro. Campania de vaccinare nu prea a avut succes, desi autoritatile au facut tot ce se poate pentru a-i convinge pe romani sa se imunizeze. Se pare ca doar circa 1,5 milioane de persoane s-au vaccinat contra virusului AH1N1.

| Libertatea

8 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Scandalul asta cum ca vaccinurile de la Cantacuzino nu sunt bune (si este scos des in fata numele institutului!!!) cred ca este pentru discreditarea producatorului romanesc care va trebui „privatizat” ca si restul sistemului de sanatate de altfel. Intre timp va „trebui” sa cumparam vaccinuri di la alogeni...

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si oare ce se intimpla cu acele multe milioane de euro aruncate pe vaccinurile astea ? cine-i mai trage la raspundere pe acesti tradatori pentru acesti bani furati din buzunarele romanilor ?

 3. Mircea Puşcaşu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ciprian are dreptate.

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ce se intampla cu cardul de sanatate ca acest Guvern inca nu a renuntat la cardul de sanatate? vor sa implementeze acest card .

 5. "IISUS ESTE DOMNUL"

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  INDEX ALFABETIC al blogului “IISUS ESTE DOMNUL”- încă în lucru

  http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/01/11/index-alfabetic-al-blogului-iisus-este-domnul/

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  De acord cu Mircea Pascu. Nu e prima data cand se loveste in IC.

 1. Pingback: Atentie la capcana! Stirile abunda legat de ineficacitatea vaccinurilor…romanesti, spre a le promova pe cele straine! NU VA VACCINATI cu niciunul! | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

 2. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (18.01.2012) « Saccsiv's Weblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*