Sub presiunea Fundatiei Rockefeller, Uruguay se pregateste sa legalizeze avortul

Presiunea organizatiilor „umanitare” in directia legalizarii avortului in lume continua. Senatul din Uruguay a adoptat in decembrie, cu 17 voturi pentru si 14 impotriva, o propunere de legalizare a avortului la cerere in primul trimestru de sarcina. Principalul agent de lobby pentru aceasta lege este Fundatia Rockefeller, impreuna cu alte ONG-uri internationale. Secretarul Conferintei Episcopilor Catolici, Gabriela López, a depus marturie in fata Comisiei de Sanatate Publica din Senat in acest sens (citata de LifeNews.com): „Din pacate, aceasta propunere nu este o initiativa a unor legiuitori locali, ci mai degraba una din strategiile promovate la nivel international de institutii care cauta sa manipuleze publicul si oficialii pentru a-i face sa aprobe un lucru in timp ce acestia sunt convinsi ca se intampla de fapt cu totul altceva.”

Principalul initiator al legii, senatoarea Monica Xavier, membra a coalitiei de guvernamant Frente Amplio (Frontul Larg, stanga) si un cunoscut suporter al avortului, a declarat in timpul celor 10 ore de dezbateri din plenul Senatului ca “Noi, parlamentarii, nu suntem cenzori morali (subl. ns.). Nu avem dreptul sa emitem o judecata morala spunand ca femeia care isi continua sarcina face bine, in timp ce cea care nu o continua, indiferent de motiv, greseste.”

Senatoarea Xavier este un exemplu de parlamentar cu legaturi foarte stranse cu miscarea internationala pro-avort, scrie sursa citata. Ea participa adesea la intalniri ale lobby-ului avortist, precum conferinta organizata in 2004 de Planned Parenthood (cel mai mare furnizor de avort si planificare familiala din America de Nord) si Fondul Natiunilor Unite pentru Populatie pe tema Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului si Sanatatea Reproductiva in America Latina si Caraibe. Tradus intr-un limbaj pe intelesul tuturor, titlul inseamna ca aceasta conferinta si-a propus deschis promovarea conceptului „avort sigur si legal” in aceasta parte a lumii in care practica ramane, in cea mai mare parte, prohibita.

Aceasta nu este prima tentativa de a dezincrimina avortul in Uruguay. Precedentele doua au esuat prin opozitia parlamentului si respectiv a fostului presedinte Tabare Vasquez, insa acum, sub regimul de stanga al noului presedinte Jose Mujica, care detine controlul ambelor camere ale parlamentului, este foarte probabil sa reuseasca. Votul in Camera Deputatilor va avea loc in martie.

Detalii despre implicarea Fundatiei Rockefeller in campaniile de promovare a avortului si controlului populatiei scrie Asociatia Provita Media (www.provita.ro), citand blogul Live Action (organizatie provita americana):

„Este foarte cunoscut faptul ca Fundatia Rockefeller forteaza adoptarea proiectului de lege privind liberalizarea avortului. John D. Rockefeller Sr. si fiul sau, John D. Rockefeller Jr., au infiintat Fundatia Rockefeller in 1913. Margaret Sanger a infiintat Liga pentru Controlul Nasterilor in 1921, care a devenit apoi cunoscuta ca „Planned Parenthood”, in 1942. Ea a deschis prima clinica [de planificare familiala], Biroul de Cercetare Clinica, in 1923. Clinica a fost finantata de familia John D. Rockefeller si Sanger a continuat sa primeasca fonduri de la Rockefeller inca zeci de ani dupa aceea, insa in mod anonim, deoarece sustinerea pe fata a misiunii de control al nasterii a lui Sanger era „prea controversata pentru [Rockefeller Jr.], ca sa se asocieze cu [ea] in mod public”. (The Rockefeller Century: Three Generations of America’s Greatest Family. John Harr, Peter Johnson, p.191)

John Rockefeller III, fiul lui John D. Rockefeller Jr, a infiintat Consiliul pentru Populatie la New York, in 1952, si a primit „Premiul Margaret Sanger”, acordat anual, in 1967. Presiunea Fundatiei Rockefeller pentru legalizarea avortului in alte tari n-ar trebui sa fie o surpriza, avand in vedere legaturile dintre fundatie si cel mai mare lant de avorturi din America, „Planned Parenthood”.

Fundatia este demult cunoscuta ca promotor al eforturilor pentru controlul populatiei. In campaniile din anii 1960 si 1970, sustinute de Fundatia Rockefeller, Fundatia Ford, Banca Mondiala, Natiunile Unite si chiar de Disney, cuplurilor din toata Asia li se spunea ca trebuie sa-si limiteze familiile, altfel copiii lor, ca si intreaga lume, vor avea de suferit. China a ascultat si a implementat politica copilului unic.”

| Cultura vietii

8 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne Ajuta sa se respecte legea, in afara de aceea care incalca legea lui Hristos!

 2. Dorin +Altarul Ortodox +

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://nogovernment.wordpress.com/2011/01/05/primarul-oprescu-vrea-microcipuri-pentru-toti-cersetorii-bucurestenii/

  Fratilor sa incepem o Campanie de Informare a oamenilor nevioasi fara de adapost sau cu o situatie de informare zero.

  Haideti sa ne unim toti cei crestini ortodocsi si sa-i informam pe acesti oameni necajiti.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  AM TERMINAT

  http://iisusestedomnul.wordpress.com/2012/01/11/index-alfabetic-al-blogului-iisus-este-domnul/

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://nogovernment.wordpress.com/2011/01/05/primarul-oprescu-vrea-microcipuri-pentru-toti-cersetorii-bucurestenii/

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ce va intereseaza anumite reglementari legale de la dracu-n praznic?Uitati-va in curtea noastra!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sfânta Scriptură despre avort http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/05/sfanta-scriptura-despre-avort/

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In 2012 se va practica in Romania 1 avort la fiecare 6 minute!
  Tot in 2012 se vor naste CEI MAI PUTINI COPII de cand exista Romania ca stat modern:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2012/01/12/viata-la-romani-in-2012/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*