De la 1 ian. 2013 reţeta electronică va fi obligatorie. PROTEST: Notificări de neplată a Asigurării medicale

RETETA electronica

Reţeta electronică va fi obligatorie din 1 ianuarie 2013, de la lansarea sistemului în 2 iulie şi până în prezent fiind prescrise online peste trei milioane de reţete, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

“Utilizarea sistemului se apropie de indicatorii de succes vizaţi, urmând ca de la 1 ianuarie 2013 să devină obligatorie. Controale inopinate în farmacii, reducerea stocurilor de formulare tipărite şi stimulente financiare sunt măsuri pentru impunerea generalizării sistemului”.

Aşadar sistemul va introduce forţat acest nou tip de reţetă, fără alternativă pentru cei care nu dor înregimentarea în dosarele virtuale ale lui Big Brother, accesibile de către orice infractor, ce are aparatură sau îndeletniciri informatice.

Vă punem la dispoziţie două Notificări – Scrisori deschise, pe care să le trimiteţi forurilor de care aparţineţi şi prin care vă exprimaţi refuzul cardului de sănătate cu cip (deşi se spune că nu ar mai fi obligatoriu, în lege nu apare aşa ceva) şi a reţetei electronice, cerându-vă banii plătiţi de-a lungul anilor către CAS.

download_fisier

31 Comments

 1. Noi nu suntem oameni si nu avem drepturi de oameni, ci suntem animale si nu avem nici un drept. Dreptul nostru este doar sa murim de boli sau sa mergem la puscarie pentru ca nu ne platim taxele. La puscarie cu noi, ce mai stam si ne mai cerem drepturi de oameni ?!?! Dar nu avem dreptul nici sa fim demni ci trebuie sa ne umilim si sa ne plangem pe internet ca si cum ar auzi cineva, sa ne plangem noua insine de mila, asa singuri.
  La puscarie cu noi, cu capul plecat, fara scancete si plansuri, animale de JUG ce suntem. Pentru noi nu exista decat un JUG si o SARCINA si sa multumim ca jugul este bun iar sarcina usoara. Au dreptate domnii masonni ca noi nu meritam mai mult de atat, caci nu avem drepturi de oameni ci suntem ca animalele.

 2. Iar sperieturi inainte de Craciun.
  Mai mult ca sigur nici in 2014 nu se va aplica reteta electronica.

 3. daca noi suntem sclavi,iluminatii ce sunt?ei sunt sclavii satanei!multi oameni s-au crezut superiori fata de semenii lor si au sfarsit la fel,poate chiar mai rau,unt plin de ei si din cauza asta nu vor putea sa inteleaga sensul si frumusetea vietii,deci animalele si sclavii sunt ei

 4. Cosmin, eu as tinde sa cred ca e adevarat, pentru ca asa se intampla mai de fiecare data, pe la sfarsit de an apar idei peste idei impotriva poporului.

 5. Eu cred ca Dumnezeu are alte planuri pentru tara noastra si pentru lume deocamdata, nu stiu ce dar cred ca nu le va reusi nimic deocamdata. Pana vor face ei toata infrastructura cu tot cu software si tot ce trebuie ca sa inlocuiasca toate actele noastre cu acte cu cip, va aparea altceva in planurile lor.
  Offtopic : am auzit ca Becali si unu Mazare au facut sute de case la oameni saraci, cu tot ce trebuie in case plus ca le-a pus bani in cont. Dumnezeu sa le dea sanatate. Daca erau mai multi oameni din astia nu mai era nici un sarac in lume, nici in africa.

 6. Grafologia este o stiinta care ajuta specialistii la depistaarea caracterului indivizior sau este un pacat asemuit cu vrajitoria?!mi-am luat o carte de grafologie si o prietena mi-a zis ca e pacat sa o citesc ca nu mai ma pot impartasi.. puteti sa ma ajutai, dar cu argumente teologice eventual sa imi indicati canoane, daca exista pe aceasta tema sau scrierile vreunui sfant! merci!

 7. apropo, patratu ala din colt cu mai multe patratele e nou cod de bare 666 e codu QR uitati’va si la metrou in bucresti apare pe stalpii din statii si pe reclame dar foarte mic pe la colturi , il testeaza sa vada daca lumea baga de seama “Feriti’va!” vi s’a spus acu sa nu ziceti ca nu ati stiut si SPUNETI SI LA ALTII Doamne-ajuta!

 8. Nu , nu e o sperietura “inainte de Craciun”! Vineri se face instructajul medicilor in privinta cardului. S-a anuntat ca nu se mai tiparesc retete de la 1 ianuarie. Medicii sunt OBLIGATI ca de la 1 ianuarie sa elibereze doar prescriptii electronice!

 9. Asta chiar e bomba. deci vom muri de orice boala neavand reteta si medicamentele cele mai uzuale. Poate vom ajunge sa murim si de la o infectie la masea, daca nu vor voi sa dea de la farmacie antibiotice fara reteta. Si eu in luna februarie trebuia sa fac niste analize la sange si inima ( ca mi-a fost rau ultima data – puteam sa mor sau sa raman paralizat sau sa intru in coma – cand am facut anestezie la dentist si nici un dentist nu mai vrea acuma sa imi mai faca anestezie decat daca voi face mai intai acele analize – si acuma am doua operatii complicate de facut la masele si necesita anestezie ca nu as rezista fara ) dar se vede treaba ca mai bine voi muri de la o anestezie decat sa iau cip. Atunci poate voi scapa mai rapid de lumea asta, dar ma tem ca nu va voi Dumnezeu sa merg pe cealalta lume asa rapid. Sunt curios oare ne vor lasa doctorii sa murim de la lipsa celor mai banale medicamente sau analize ?
  Oricum acuma am mai ramas putini care am mai refuza actele cu cip, insa oare vor lasa ei chiar si 10-20 de persoane sa moara asa pentru niste cipuri ? Chiar sunt curios daca vor avea tupeul. Poate e necesar sa mai moara cativa pentru ca mai apoi sa se mai sensibilizeze autoritatile de problema de credinta a cipurilor dictatoriale. Atunci sa murim si gata.

 10. Da, si apoi se va anunta ca a aparut o problema si ca sistemul nu e operabil si reteta electronica e varza, iar medicii si farmacistii nu vor sa o foloseasca.

 11. Uitati ce mi-a scris un protestant:
  “Pai ori asa,cum spui tu cu cinstirea sfintilor,tot nu ai temelie BIBLICA,doar in APOCALIPSA 7 cu 12,spune clar ca cinstea trebuie data lui DUMNEZEU,citeste apoi,ia’ti masuri…”

  Ce ii pot raspunde?

 12. A 2-a scrisoare unde trebuie depusa mai exact?
  Iar la prima… e valabila doar daca esti adult si ai lucrat. Eu am 20 de ani, inca stau cu parintii, si e putin probabil sa-i conving pe ei sa semneze asa ceva. Trebuie sa fac ceva pentru mine special, dar nu stiu ce sa scriu in ea.

 13. @Verde Verde
  Daca esti student sau elev atunci vei beneficia de asigurari fara a primi card, ci numai o adeverinta de asigurat sau un carnet de asigurat care va fi vizat periodic de catre casa de asigurari. Se pare ca pentru cateva categorii de persoane, care sunt asigurate prin lege, desi nu sunt platitori, ramine valabila varianta veche.
  @Cosmin S. Ma bucur ca esti asa optimist. Ceea ce nu stii este faptul ca “hibe” sunt demult in SIUI si se blocheaza frecvent, dar ei nu sunt dispusi sa renunte deloc. Asa ca chiar daca se va bloca nu vor da un astfel de anunt. Iar cu opozitia medicilor ma indoiesc ca vor fi prea multi pt ca nimeni nu risca sa-si piarda sursa de trai. Iar farmacistii daca nu primesc retetele compensate pierd atat de mult din contractele cu casa incat risca uneori chiar falimentul. Asa ca ori esti optimist, ori nu esti bine informat, ori vrei sa ne lasam cu “capul pe o ureche” cum se zice in popor…

 14. la ce mafie este la noi..pe ce punem pariu ca fac rost de pastile daca voi avea nevoie si fara carddrac?

 15. @pcmouse
  evident ca vei face rost de pastile dar CONTRACOST. Absenta cardului= absenta calitatii de asigurat=nu beneficiezi de internare si operatii gratuite si nici de retete compensate. Vei putea cumpara medicamente si te vei interna NUMAI contra cost. Ai idee cat costa o spitalizare? Numai conditiile hoteliere pe zi sunt 163 RON intr-un spital judetean. In unul de rang mai mare probabil e mai mult. La asta se adauga cheltuieli cu hrana, cu medicamentele, cu analizele si cu alte examene de specialitate decat cele din sectia in care esti internat. Stai 10 zile, numai conditiile”hoteliere”(asa se numesc, dar nu inseamna ca si sunt similare cu ale hotelului) dai 1630 ron(16 milioane!!!). deci, atata timp cat eu platesc asigurarea medicala(care mi se opreste obligatoriu pe statul de plata) si am domiciliul in Romania , intrunesc calitatea de asigurat! Faptul ca eu refuz cardul cu cip pe motiv de constiinta religioasa sau altul, nu inseamna ca mi-am pierdut CALITATEA de asigurat, ci doar ca nu mai pot DOVEDI ca sunt asigurat. De ce in aceasta situatie nu mi se accepta sa am alternativa? Adica sunt obligat sa platesc, dar voi nu-mi mai oferiti accesul gratuit la servicii medicale pentru ca eu nu mai pot dovedi!! Dar de ce trebuie sa dovedesc atata timp cat SIUI-ul la ora actuala , pe baza CNP-ului, poate verifica aceasta calitate de asigurat, FARA ca eu sa am card? Nu vi se pare dubios ca ma forteaza sa accept un card cu cip pentru a dovedi ceva ce deja se poate dovedi fara card????

 16. @Elena
  Păi depinde ce este acolo. Spre exemplu, numele de metafizică poate să se refere la o formă raționalistă a filosofiei sau la paranormal în sens New Age, cele două sunt chestii foarte diferite una de alta. Grafologia poate fi o știință, cu toate caracteristicile, inclusiv lipsurile, unei științe, sau poate fi o rătăcire neopăgână, New Age. Acum depinde ce ai acolo, cred că majoritatea oamenilor pot face o deosebire între cele două. E drept, psihologia, cu greu, poate să le lege pe una de alta, deși probabil acolo este vorba de o lucrare de expertiză grafologică științifică, nu de ghicit în sens de vrăjitorie în scrisul unei persoane.
  @Verde Verde
  Acolo vorbim de o idee neoprotestantă, anume cu „Solla Scriptura”, adică „Numai Scriptura”. Noi Ortodoxii avem și Scriptura, și Tradiția. Să aduci unui Ortodox argumentul „Nu e biblic.”, adică „Nu scrie în Biblie.”, când acel lucru este în Sfânta Tradiție, este o absurditate, un non-sens, cel puțin, deși poate fi și o încercare de a băga pe gât „Solla Scriptura”. Cine cunoaște bine Scriptura știe că nu se poate Scriptură fără Tradiție, după capul tău, cum vor ei. Prin urmare, interpretarea dată acelui context este forțată și ilicită.

 17. pavel-nasol..pai din ce am mai citit am aflat ca aceste carduri ni se baga pe gat pt ca in viitorul apropiat aceste cipuri din ele se vor dezvolta+acumula informatii despre persoane cat mai multe se vor unifica/transforma aceste carduri intr-un card unic.card de identitate si permis si asigurat si bancar ..dupa aceea probabil vor scoate banii iar dupa aceea probabil va fi aplicata pecetea/semnul cu datele electronice de pe aceste carduri.cam astea cred ca este posibil sa fie de fapt planurile ocultei?elitei?mondiale

 18. Acest sistem mafiot masono – jidanesc pus la conducerea Acestei Tari un singur drum isi are
  INGENUNCHIEREA ACESTEI TARI si Acestui popor in fata fiarei antihristice …
  nu i-a ales poporul pentru ca cei care au ales anume 41,… % NU REPREZINTA TOATA ACEASTA NATIA anume ROMANIA ;
  dupa legea lor , data si aprobata de acesti antihristi stabiliti samavolnic in guvernarea acestei tari .., dar antihristii se considera ca i-a ales poporul . ..
  nu stiu daca ati observat plierea fiarei de la bruxelles dupa fiara (antihristul )ce este in guvernarea acestei Tari Crestin Ortodoxe ..
  de asta am spus SUNTEM PRINSI INTRE doua mari rele si numai BUNUL DUMNEZEU si SFANTA CRUCE A ACESTUI NEAM , Ne va ridica si Vom face intr-Adevar LUMINA incat atentia tuturor Neamurilor va fi asupra noastra , asupra ROMANIEI
  asta se va intampla , dar SA NE DEA BUNUL DUMNEZEU CURAJUL si TARIA De a da jos aceasta corvoada blestemata a lui sarsaila cu cei pe care a pus gheara ,
  caci vor a PUNE GHEARA PE ROMANIA si pe Tot Ce Inseamna ROMANIA ,

 19. @pcmouse cine stie? e una din variantele foarte probabile. tocmai de aceea ar trebui fiecare, in directia lui, sa faca ce si cat poate pentru a intarzia aceasta posibila evolutie

 20. @ioan
  Cei care sunt elevi sau studenti si au pina in 26 de ani sunt asigurati conform legii, primind adeverinta de asigurat. Dar daca vor si ei sa faca o marturisire crestina pot sa scrie, facand urmatoarea modificare:
  ” Subsemnatul, in varsta de… , asigurat conform art. 213 din legea 95 / 2006, va aduc la cunostinta faptul ca din momentul in care voi iesi de sub efectul acestui articol si voi deveni contribuabil la Fondul de asigurari de sanatate,refuz sa primesc un card de sanatate cu cip sau sa mi se intocmeasca un dosar electronic de sanatate,din motive bazate în principal pe libertatea credinţelor religioase, pe libertatea gândirii şi a opiniilor şi pe libertatea conştiinţei( drepturi fundamentale care nu pot fi îngrădite sub nicio formă), precum şi din dorinţa de a mi se respecta dreptul la viaţă intimă şi privată, (toate fiind drepturi fundamentale garantate prin Constituţia României) si voi cere drept la alternativa.
  Fac acest demers bazându-mă pe următoarele articole din Constituţia României:

  Art.29 – Alin.1 : “Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nicio formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă contrar convingerilor sale. -Alin. 2 : Libertatea conştiinţei este garantată;

  Art. 34 – “Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.”

  Includerea persoanei mele într-un sistem informatic, electronic, global, de evidenţă, supraveghere şi control, în care vor fi introduse din ce în ce mai multe date privind viaţa mea privată, sistem care mi-ar condiţiona existenţa mea în societate, contravine convingerilor mele intime şi religioase, creştin-ortodoxe. Acest card de sănătate, cu cip, şi lipsa alternativei reprezintă o constrângere de a adera la o opinie contrară convingerilor mele religioase și o modalitate de încălcare a libertății conștiinței mele. În spiritul toleranţei şi respectului reciproc, solicit să mi se ofere posibilitatea legală de a putea proba calitatea de asigurat cu adeverinţă de asigurat aşa cum era prevăzut in legislaţia anterioară, legislaţie care nu mi-a încălcat libertatea gândirii şi a opiniei .

  Vă mulțumesc,

  Data: Semnătura:
  Si in rest continutul va fi identic.Trimiteti catre toti, ministru, casele de sanatate si episcopi(mitropolit, patriarh si alti episcopi)
  Desi ultima veste e ca se va elibera card la toata lumea peste 18 ani, deci probabil si elevilor si studentilor, desi legea cu art 213, care prevede adeverinta pt aceasta categ de persoane e inca in vigoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 Comments