Tag Archives: card de sanatate cu cip

Pr. Dr. Mihai Valică despre cardul de sănătate cu cip: Persoana umană între desacralizare, comercializare de organe şi discriminare

VIDEO: Părintele Mihai Valică – Creștinul de azi între libertate hristică, tranziție năucitoare și dictatură. Abordare teologică și bioeticăCardurile de sănătate cu microcip reprezintă o nouă problemă în societatea românească, întrucât ele se impun populaţiei sărăcite şi umilite de atîtea eşecuri ale economiei şi taxelor nenumărate, fără o dezbatere publică şi fără să ofere alternative celor ce din motive de conştiinţă sau de neîncredere faţă de tehnologia informațională nu doresc să primească un astfel de card informatizat[1]. Întrebarea multor medici şi specialişti în domeniu este dacă acest card impus, reprezintă un pericol sau o binefacere?

După discuțiile despre cărțile de identitate electronice, pașapoartele biometrice, permisul de conducere, etc, acţiuni care încalcă drepturile şi libertăţile cetăţeanului de a opta, iată că acum se atentează şi la sănătatea lui, prin implementarea cardurilor de sănătate cu microcipuri, termenul limită fiind, 1 februarie 2015.

Comparând cu alte țări ca Olanda, Finlanda, Spania, Norvegia, unde nu găsim carduri de sănătate care să conțină microcipuri, cum nu găsim nici lege obligatorie pentru implementarea pașapoartelor sau cărților de identitate cu microcipuri[2], la noi toate se impun de sus în jos, ca unei populaţii fără discernământ, fără să fim consultaţi în acest sens şi ca unei mase umane şi nu ca unor persoane libere şi conştiente. Statul a devenit atât de paternal, încât ne sufocă cu binele ce ne vrea, și drept urmare fiecare român, asigurat și neasigurat va fi obligat să aibă un astfel de card de sănătate – cu microcipuri, fără de care, nici aspirina, nu o va mai putea cumpăra de la farmacie[3].

În cardul de sănătate sunt înmagazinate toate informațiile despre posesorul de card, de la datele de stare civilă, studii, CNP, familie, domiciliu, stare de sănătate cu diagnostice, până la cele mai mici detalii, care ar trebui ştiute doar de medic şi pacient şi nu de toată lumea. continuare »

MOBILIZARE, mai sunt câteva ore: Cerere de alternativă la cardul de sănătate cu cip

REFUZ_cardul-de-sanatate-cu-cipTrimiteţi în această seară (până în ora 24) documentul de mai jos (click pentru download), completându-l cu datele personale (deschideţi în Open Office, Word sau ce program de editare aveţi şi completaţi câmpurile cu date personale, salvaţi) şi trimiteţi aşa la adresele de mai jos (le luaţi cu copy şi le lipiţi cu paste în bara “To”) la următoarele adrese

Către: Casa Naţionale de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S.),

În atenţia: Domnului Director General

Referitor la:

Propunerea de act normativ „Hotărâre de Guvern privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX “Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate” din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”

DOMNULE DIRECTOR GENERAL,

Subsemnatul ……………………., domiciliat în ………………………………………………………………………, adresa unde solicit să mi se transmită corespondenţa, email ……………………………………………, telefon ………………………………., formulez prezenta:

CERERE de MODIFICARE a NORMELOR METODOLOGICE    

De punere în aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate (Hotărârea de Guvern nr. 900/2012), continuare »

Cardurile de sănătate vor fi obligatorii doar după ce se finalizează distribuirea acestora

REFUZ_cardul-de-sanatate-cu-cipConform AvocatNet.ro:

 „Nu toți asigurații au intrat în posesia cardului […] motiv pentru care cardul nu este folosit momentan. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a explicat […] pentru AvocatNet.ro că noile documente vor putea fi folosite de către asigurați și vor deveni obligatorii DOAR DUPĂ CE se finalizează distribuirea acestora și după ce vor fi achiziționate cititoarele de carduri de către furnizorii de servicii medicale.” [1]

Prin urmare, dacă nu se finalizează distribuirea, nu pot deveni obligatorii. Sau, altfel spus, refuzul lor de către cetăţeni este echivalent cu imposibilitatea obligativităţii lor. Cei ce îl primesc, și îl păstrează chiar fără a-l activa, de fapt consimt şi ajută la impunerea lor în mod obligatoriu pentru toţi.

Până în prezent acțiunea românilor a fost una activă, în limitele bunului simţ tipic românesc, în speranța că , în urma sesizărilor primite, forurile abilitate vor include în textul legii  dreptul la alternativă pentru cei care nu doresc astfel de acte din motive legale și  întemeiate.

continuare »

Mănăstirea Paltin-Petru Vodă: Protest împotriva cardului de sănătate cu cip, către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (C.N.A.S.)

obste_manastirea_paltin_petru_voda

Prin acest memoriu noi, obştea Sfintei Mănăstiri Paltin – Petru Vodă, respingem cardurile de sănătate în temeiul următoarelor motive:

1. Toate documentele pentru „Dosarul Electronic de Sănătate” (D.E.S.) arată că acceptarea cardului de sănătate se face prin acordul persoanei asigurate. În virtutea dreptului nostru de cetăţeni refuzăm să ne dăm acordul pentru acest card.

2. Toate documentele pentru D.E.S. arată că există posibilitatea legală a autentificării pacientului pe baza codului numeric personal (CNP) sau a codului de asigurat. Drept urmare, cardul de sănătate nu este necesar în mod real pentru funcţionalitatea sistemului D.E.S. Din punctul nostru de vedere cardul de sănătate se prezintă în clipa de faţă ca o formă de fraudare a cetăţenilor români prin una din cele două variante prezentate mai jos ori prin amândouă.

3. Respingerea de către noi a cardului de sănătate este în primul rând un protest al nostru faţă de sistemul de supraveghere electronică generală din România!
Acest sistem încalcă libertatea persoanei şi drepturile cetăţeneşti şi este similar ideologic sistemelor de supraveghere a statelor totalitare. Hitler, Stalin sau Horthy ar fi fost fericiţi să dispună de o asemenea putere asupra cetăţenilor, de asemenea mijloace de supraveghere ce distrug orice intimitate a persoanei şi o transformă în individ controlat de autorităţi. Diferenţa tehnologică între tatuajele şi filtrele organizate de nazişti sau bolşevici şi sistemul actual de supraveghere electronică se suprapune peste aceeaşi patologie a controlului total asupra cetăţenilor. continuare »

Ce trebuie să facem dacă refuzăm cardul de sănătate cu cip

Dovada calitatii de asigurat se va face, ca si pana acum, cu adeverinta eliberata de angajator, pentru persoanele angajate, adeverinta de asigurat eliberata prin grija casei de asigurari la care este inscris asiguratul sau documentul rezultat prin accesarea de catre furnizorii aflati in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate.

REFUZ_cardul-de-sanatate-cu-cip

Cum demonstrezi ca esti asigurat la sanatate? Noile modele de adeverinte, publicate de CNAS

Cardurile de sănătate au fost lansate cu frenezie de Ponta! Noua găselniță: vor avea pe cip doar CNP și pentru cine vrea datele despre starea de sănătate

CARDUL va deveni OBLIGATORIU din 2015. S-au cheltuit pentru acest proiect 56 milioane de euro, bani care puteau fi investiți în salariile medicilor și dotarea spitalelor. Cardurile cu cip vor fi valabile până la apariția buletinelor biometrice, care vor prelua și rolul de carduri de sănătate, ajungându-se astfel la documentul unic.

Dupa o intarziere de 7 ani cardurile nationale de sanatate vor fi impartite romanilor. Incepind din aceasta luna 13, 6 milioane de carduri vor fi distribuite prin posta asiguratilor cu confirmare de primire. Arata exact ca un card bancar, cu un cip incorporat. La vedere vor fi scrise numele si prenumele, un cod de asigurat, un numar al cardului si data expirarii.

Pe cipul electronic va fi stocat doar CNP -UL posesorului si un cod de identificare in sistem. Nicio alta informatie cum ar fi cele legate de grupa de sange, Rh , alergii sau boli cronice.

Aceste date devin optionale si vor putea fi introduse in CIP de catre medicul de familie dupa ce titularul isi da consimtamantul in scris. Minorii nu vor primi carduri de sanatate, fiind asigurati prin lege. continuare »

CNAS: Primele carduri de sănătate vor fi distribuite la mijlocul anului viitor

CEAS_specimen_fata_CARD_02_924ecd862cPrimele carduri de sănătate vor fi distribuite către populaţie undeva la mijlocul anului viitor, a estimat luni preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că, până în prezent, au fost realizate peste 2,7 milioane de carduri, ritmul fiind de 50.000 pe zi.

‘Ultima estimare pe care am avut-o săptămâna trecută era de 2,5 milioane, probabil că acum suntem la peste 2,7 milioane, aşa ar fi normal. Este un ritm de 50.000 pe zi. Estimez că undeva până la mijlocul anului viitor ar trebui ca această procedură să se încheie cu contestaţii, cu depunerea caietului de sarcini. Nu suntem deloc în întârziere. Ceea ce este important pentru noi ca anul viitor acest proiect să intre în aplicare. Cred că cel mai potrivit ar fi ca, o dată ce procedurile vor fi încheiate, undeva la mijlocul anului viitor să distribuim prima parte care va fi gata de carduri’, a spus Buşoi.

El a precizat că, în situaţia în care o persoană nu va putea fi găsită deoarece fie că şi-a schimbat domiciliul, fie că este plecată în străinătate, cardul se va întoarce la CNAS.

‘Aşa cum am anunţat, în toamna anului viitor, să nu mai plătim contravaloarea serviciilor medicale fără să se fi făcut dovada de asigurat altfel decât prin intermediul cardului electronic’, a punctat reprezentantul CNAS.

| Agerpres

Avalanșă la producerea de carduri de sănătate cu CIP: 50. 000 pe zi

CEAS_specimen_fata_CARD_02_924ecd862cPrimele carduri electronice naţionale de sănătate sunt gata. CÂND le vom primi

 Primele 215.000 de carduri electronice naţionale de sănătate au fost produse, potrivit CNAS.

În perioada următoare,  vor fi  personalizate  cel puţin 50.000 de carduri zilnic. O echipa  din cadrul Departamentului IT al CNAS  generează şi verifică  datele necesare pentru personalizarea  cardului  electronic naţional de sănătate.

CNAS speră ca CN Imprimeria Naţionala SA, va tipări şi împlicui  cardurile  cel puţin în acelaşi ritm, astfel încât până la sfârşitul anului sa producă 7,5 milioane de carduri, conform contractului, urmând ca în perioada următoare să înceapă şi distribuţia.

„Cardul naţional electronic de sănătate este un proiect prioritar pentru Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate, care aduce avantaje  importante asiguraţilor. În acelaşi timp, acest proiect va contribui la creşterea transparenţei şi eficienţei  cheltuirii banului public  în sistemul social al asigurărilor de sănătate”, a declarat preşedintele CNAS, Cristian Buşoi. continuare »

Începe emiterea cardurilor de sănătate

carduridesanatate_08614700Românii vor primi carduri de sănătate până la finalul anului. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va emite 7,5 milioane de carduri ce vor fi folosite din 2014, după ce medicii, spitalele şi laboratoarele vor avea cititoare.

Primele carduri naţionale de sănătate vor fi emise la sfârşitul acestei luni – 200 de mii. Până la sfârşitul anului, Imprimeria va produce 7,5 milioane de carduri care vor fi distribuite caselor judeţene de asigurări de sănătate.

“Primul card model a fost înmânat săptămâna trecută în mod oficial domnului prim ministru, Victor Ponta”, spune CRISTIAN BUŞOI, preşedintele CNAS.
Nu se ştie însă cine va înmâna celelalte milioane de carduri românilor. Potrivit legii, medicii de familie ar trebui să se ocupe de acest lucru, dar aceştia susţin că proiectul aparţine Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii şi că iniţiatorii ar trebuie să-şi asume această sarcină.
“Medicul de familie este un prestator de servicii medicale. Orice alte servicii nemedicale înseamnă birocraţie, înseamnă timp luat din timpul de consultaţie care este dedicat pacientului. Evident că nu suntem de acord să distribuim un document”, spune MARIANA PÂRCĂLABU, preşedinte Patronatul medicilor de familie Bucureşti.
Cardurile de sănătate nu vor putea fi folosite fără cititoare, nişte aparate care vor trebui să existe în cabinetul oricărui medic de familie.
“Acest tip de cititor va costa max. 50 de euro. Aceste cititoare vor trebui să ajungă şi vor trebui achiziţionate de către medicii de familie, de către spitale de către laboratoare, de către centrele de imagistică.”, spune CRISTIAN BUŞOI, preşedintele CNAS.
“Medicii de familie în afara faptului că sunt prost plătiţi, acum mai sunt puşi să susţină programele casei de asigurări?  Este, într-adevăr, un şantaj pe care îl practică CNAS referitoare la aceste cititoare”, spune MARIANA PÂRCĂLABU, preşedinte Patronatul medicilor de familie Bucureşti.
Cardurile de sănătate vor conţine datele de identificare ale pacientului, dar şi datele medicale precum diagnostice, grupa sanguină, RH sau dacă o persoană acceptă să-şi doneze organele.

Cardul de sănătate va apărea în mai-iunie, dar nu avem alternativă fără cip

REFUZ_cardul-de-sanatate-cu-cipCardul de sanatate ar putea sa inceapa sa functioneze “in timp foarte scurt”, Imprimeria Nationala angajandu-se ca din mai-iunie sa livreze cate un milion de carduri pe luna, a declarat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Nicolaescu a tinut sa sublinieze ca, de la preluarea mandatului, a facut demersuri pentru functionarea cardului de sanatate, in acest sens avand intalniri cu Casa de Asigurari, careia i-a transmis tot ce era necesar, si incheind contractul cu Imprimeria Nationala.

“Suntem in ultima faza de negociere a contractului cu Imprimeria Nationala, iar eu cred ca in timp foarte scurt, o saptamana, doua, trei, va putea incepe sa functioneze acest program, in sensul in care, asa cum ne-a promis Imprimeria, undeva cu luna mai sau iunie sa inceapa sa livreze cate un milion de carduri pe luna”, a explicat ministrul Sanatatii, in emisiunea “Dupa 20 de ani”, difuzata duminica de Pro TV. continuare »

DICTATURĂ la Mănăstirea Văratec: Peste 50 de maici au fost sancţionate pentru că au refuzat cardul de sănătate cu cip!

manastirea-varatec inchisoare cu cipLa mănăstirea Văratec, un grup de peste 50 maici au trimis o scrisoare către Casa de Asigurări de Sănătate, în care își exprimau refuzul față de cardurile de sănătate cu cip. Ulterior, CAS a trimis către mănăstire lista cu maicile care au refuzat eliberarea cardului de sănătate pe numele lor. În urma acestui fapt, ieri 15 martie, stareța mănăstirii Iosefina Giosanu (sora episcopului vicar Ioachim Băcăuanu), a recurs la sancțiuni administrative, în sensul că le-a interzis acelor maici să mai poarte scofie, element din ținuta monahală ce se poartă pe cap. Avem informații că maicile respective sunt maici model, respectate de către obștea, cât și de preoți, dar se pare că nu se mai ține cont de aceste lucruri, ci doar să se facă ascultare orbește, chiar trecând peste mustrările lor de conștiință. Noi știm că ascultarea se face până la păcat. Dacă aceste maici, consideră că li se încalcă drepturile, printre care și libertatea dăruită de Dumnezeu și nu vor să-și calce pe conștiință acceptând cardul de sănătate cu cip, atunci ce autoritate vine peste Dumnezeu – ce toate le poate face, numai libertatea omului nu o îngrădește – și le impune maicilor acceptarea unor documente eliberate de statul român, supus conducerii străine de la Bruxelles.

Acum se pune marea întrebare:

MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI, PRIN ÎNTÂISTĂTORUL EI, Ips Teofan, are ceva de spus în acest caz? Are vreo anumită implicare? Este de acord cu astfel de măsuri, care dacă nu sunt luate de la Iași, ci de la Bucureşti, încalcă jurisdicția unei mitropolii asupra mănăstirilor din subordine? Când se va exprima o poziție teologică, măcar a sinodului mitropolitan, față de problema actelor cu cip? Nu vrem răspunsuri evazive prin conferințe sau smulse de unii credincioși celor ce au uitat de noi în legătură cu această problemă. Și e o problemă ce neliniștește cel puțin un milion de oameni din întreagă țară.

Nădăjduim într-un răspuns URGENT din partea MMB, nu ca în alte dăţi (1, 2) în care pur şi simplu ne-a arătat ca nu contăm pentru ei, pe dictonul: câinii latră, ursul trece mai departe.

PS: Felicitări maicilor mărturisitoare, să le pomenim cu toţii în rugăciunile noastre şi le asigurăm că Preacuviosul Părinte Stareţ al Sfintei Mănăstiri Petru Vodă le poartă în rugăciunile sfinţiei sale, ca să biruiască toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi.

Cardul de sănătate cu cip: Asociația pentru Libertatea Românilor, ce cuprinde medici și juriști, a trimis un memoriu către președintele Colegiului Medicilor

medici cardUn grup de aproximativ 100 de medici din diferite colțuri ale țării a redactat un memoriu în care semnalează aspectele etice și juridice pe care le implică informatizarea medicală. Semnatarii acestui memoriu doresc să informeze alți profesioniști ai sănătății despre ceea ce înseamnă acceptarea utilizării Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate, dincolo de “beneficiile”  proclamate de autorități.
Pentru a adera la această asociație, intrați pe site-ul asociatialibertatearomanilor.ro, la secțiunile Administrativ și Contact.

Memoriu către Președintele Colegiului Medicilor din România,
Domnul Profesor Doctor Vasile Astărăstoae

Domnule Preşedinte,

Semnatarii acestui memoriu doresc să vă aducă la cunoştinţă câteva aspecte care, considerăm noi, încalcă principiile fundamentale de exercitare a profesiei de medic, precum și legi și regulamente care organizează și reglementează exercițiul profesiei, afectând prestigiul acesteia, cu implicații etice și legale în ceea ce privește relația medic-pacient.
Considerăm că prin utilizarea SIUI și a celorlalte componente ale Platformei Informatice de Asigurări de Sănătate( PIAS: cardul de sănătate,prescripția electronică, dosarul electronic de sănătate), profesia medicală are din ce în ce mai multe îngrădiri de ordin tehnic , aducându-se atingeri caracterului ei umanitar. Suntem constrânși prin obligativitatea utilizării PIAS să încălcăm drepturi ale pacientului garantate prin lege, drepturi care pentru noi constituie OBLIGAȚII. continuare »

Medici de familie judeţele: Cluj, Galaţi, Suceava, Dolj, Covasna, Neamţ refuză distribuirea cardului de sănătate

REFUZ_cardul-de-sanatate-cu-cip

REVOLTĂ! Medicii de familie spun “NU” inscripţionării şi distribuirii cardului de sănătate

După ce reţeta electronică a devenit obligatorie de la începutul anului, cardul de sănătate este programat să intre în circulaţie până la jumătatea anului. Documentul va deveni indispensabil, fără el nemaiputându-se beneficia de majoritatea serviciilor medicale.
Arădenii sunt singurii dintre români care merg deja la medic cu cardul de sănătate, pentru că aici a fost lansată încă din luna decembrie o etapă pilot de testare. Judeţul nu a fost ales întâmplător, acolo funcţionând deja un sistem informatic privat încă de dinainte de lansarea SIUI.

Date multe, timp inexistent

Alături de un cod unic, care va dovedi calitatea de asigurat a pacientului, cardul de sănătate va mai cuprinde şi date personale care le vor fi de ajutor medicilor de la Urgenţe: persoane de contact în caz de urgenţă, grupa sanguină, acordul de a dona organe sau eventuale boli cronice. Nemulţumirea medicilor de familie porneşte de la faptul că ei sunt cei care trebuie să încarce toate aceste date, pentru fiecare pacient în parte. “Nu vom face aşa ceva, pentru că nu este treaba noastră. Este o sarcină care mănâncă foarte mult timp, pe care nu îl avem la dispoziţie. În perioada următoare urmează să ne întâlnim cu noul ministrul sănătăţii şi nu avem de gând să dăm niciun pas înapoi. Oricum, aceasta nu este doar o decizie locală, ci una la nivel naţional”, explică dr. Dumitru Mărăşescu, liderul Patronatului Medicilor de Familie din Galaţi.
Cardul este obligatoriu de la 1 ianuarie 2013 pentru toţi cetăţenii români de peste 18 ani. continuare »

În SUA, de la cardul de sănătate cu cip, se trece la implantul cu cip

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=lCf2f8rOjk0]

Acesta este următorul pas, dacă vom accepta cardurile de sănătate cu cip. În Statele Unite s-a început la fel, prin acte cu cip, iar acum Congresul american a votat o lege ca până în 2014 tuturor cetăţenilor americani să le fie inserat un cip în corp, care să conţină date despre starea de sănătate. Aşadar, cardul de sănătate va fi găsit, după o perioadă, neeficient, încât vor să introducă implantul cu cip şi la noi. Acum de fapt se construieşte infrastructura (cititoare de cip, baze de date, dispozitive de urmărire etc.), care va fi folosită şi pentru cardurile de sănătate şi pentru cipurile implant. De aceea este important să blocăm sau obţinem acum o alternativă la cardurile de sănătate. Apoi vom încerca şi despre cărţile de identitate, tot cu cip.

Sistemul sanitar s-a împotmolit în noua tehnologie: reţetele electronice şi cardurile de sănătate cu cip

farmacie2Reteta electronica, start ratat – Cozi in farmacii, fara retete in spitale

Reteta electronica, devenita obligatorie de la inceputul acestui an, a avut un start ratat. Eliberarea prescriptiilor in noul sistem electronic merge atat de greu, incat oamenii trebuie sa astepte zeci de minute la coada.
Nu doar pacientii se plang insa de noul sistem, ci si farmacistii, care nu s-au familiarizat cu procedeul.
“Tu trebuie sa dai OK din nou, se valideaza, iar mai da o eroare, din nou trebuie validata. Asta este sistemul acum, dar probabil ca o sa fie mai bine la un moment dat”, reclama Lavinia Craiu, farmacist-sef la o farmacie din Timisoara.
Daca majoritatea medicilor de familie s-au dotat insa tehnic pentru noul sistem de prescriptie, nu acelasi lucru se poate spune despre cei din spitale si din ambulatorii.
“97% dintre retetele electronice au fost prescrise de medicii de familie, ceea ce inseamna ca spitalele sunt praf la acest capitol. continuare »

Motive de refuz al cardului de sănătate cu cip şi cerere pentru alternativă

nu_card_cu cip-1

SEMNAŢI PETIŢIA ONLINE

Aceste documente trebuie trimise prin posta, cu confirmare de primire sau depuse direct (pentru cei care au posibilitatea aceasta), cu pastrarea dovezii (chitanta, numar de inregistrare) către

CERERE

 Subsemnatul/Subsemnata…………………………………………………………………cetăţean român, domiciliat în ………………………………………………………………………., plătitor până în prezent a contribuţiei la fondul de asigurări de sănătate (deci asigurat conform legii), din motive  bazate în principal pe libertatea credinţelor religioase, pe  libertatea gândirii şi a opiniilor şi pe libertatea conştiinţei( drepturi fundamentale care nu pot fi îngrădite sub nicio formă), precum şi din dorinţa de a mi se respecta dreptul la viaţă intimă şi privată, (toate fiind drepturi fundamentale garantate prin Constituţia României)  vă aduc la cunoştinţă faptul că nu doresc să primesc un card electronic de sănătate ,cu cip,  ca dovadă  de asigurat şi nu doresc să  mi se întocmească un dosar electronic, cerând dreptul la alternativă (document non-electronic) , pentru a beneficia în continuare de serviciile medicale garantate prin lege. SUNT CONTRIBUABIL CORECT LA FONDUL DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE şi  îndeplinesc condiţiile legale pentru a fi considerat asigurat ( conform art 211 al Legii 95/2006 actualizată, calitatea de ” asigurat”  o au „toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară(…),care fac dovada plăţii contribuţiei la fond” , iar aceasta calitate  şi” drepturile de asigurare încetează odată cu pierderea dreptului de domiciliu sau de şedere în România ”).

Cititi restul in interiorul documentelor.

PROTEST faţă de obligativitatea cardurilor de sănătate cu cip şi a reţetei electronice: Notificări pentru medici şi asiguraţii de sănătate care au beneficiat de servicii medicale gratuite

REFUZ_cardul-de-sanatate-cu-cip

ARTICOLUL 29 din Constituţia României:

(1)   Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(2)   Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

De la 1 ianuarie 2013 toti cetatenii Romaniei, care au calitatea de asigurat in prezent, pentru mai beneficia de servicii medicale gratuite(consultatii, retete compensate, internari etc) vor fi constransi sa accepte cardul de sanatate, caci atat timp cat nu s-a oferit alternativa pentru cei care din diverse motive vor dori sa refuze cardul, nu putem sa consideram situatia in sine decat una de constrangere.
Intr-o tara care se vrea democrata, se incalca cu nonsalanta drepturi fundamentale prevazute in Constitutie. Se pare ca se aplica politica faptului implinit, toate protestele anterioare ale societatii civile fiind cu desavarsire ignorate.
Singura alternativa care ne-a ramas este de a expedia prin posta, cu confirmare de primire, aceste notificari, catre institutiile mentionate si oriunde mai crede fiecare (scrisori deschise catre cotidiene nationale sau locale sau catre orice alt for care ar putea lua act de aceste notificari si ar avea un cuvant de spus). continuare »

De la 1 ian. 2013 reţeta electronică va fi obligatorie. PROTEST: Notificări de neplată a Asigurării medicale

RETETA electronica

Reţeta electronică va fi obligatorie din 1 ianuarie 2013, de la lansarea sistemului în 2 iulie şi până în prezent fiind prescrise online peste trei milioane de reţete, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

“Utilizarea sistemului se apropie de indicatorii de succes vizaţi, urmând ca de la 1 ianuarie 2013 să devină obligatorie. Controale inopinate în farmacii, reducerea stocurilor de formulare tipărite şi stimulente financiare sunt măsuri pentru impunerea generalizării sistemului”.

Aşadar sistemul va introduce forţat acest nou tip de reţetă, fără alternativă pentru cei care nu dor înregimentarea în dosarele virtuale ale lui Big Brother, accesibile de către orice infractor, ce are aparatură sau îndeletniciri informatice.

Vă punem la dispoziţie două Notificări – Scrisori deschise, pe care să le trimiteţi forurilor de care aparţineţi şi prin care vă exprimaţi refuzul cardului de sănătate cu cip (deşi se spune că nu ar mai fi obligatoriu, în lege nu apare aşa ceva) şi a reţetei electronice, cerându-vă banii plătiţi de-a lungul anilor către CAS.

download_fisier

Praf în ochi: Cardurile de sanatate cu CIP nu vor contine cuvantul “card”, ci “cardul”. Problema era cipul!

Cardurile de sănătate, a căror distribuire va începe în septembrie, nu vor avea inscripţionat cuvântul “card”, după ce unele organizaţii religioase au reclamat că acesta, citit invers, devine “drac”, a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul şef al CNAS, Marius Filip.

“Prezenţi la dezbaterile despre acest document medical, reprezentanţii unor organizaţii religioase au cerut să fie făcută modificarea astfel încât cuvântul «card» să fie trecut articulat”, a spus Filip, care a precizat că, din acest motiv, pe document va fi inscripţionat “cardul”.

De asemenea, la solicitarea organizaţiilor de pacienţi, pe card nu vor fi inscripţionate bolile cronice ale posesorului. continuare »