IPS Serafim de Pireu condamnă declarațiile apostate ale arhiepiscopului Nifon, al Târgoviștei

Intervenția Mitropolitului Serafim de Pireu în Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe a Eladei în problema declarațiilor de la întrunirea “Consiliului Mondial al Bisericilor” de la Busan (noiembrie 2013) unde se referă în mod expres la declarațiile eretice ale Mitropolitului Nifon al Târgoviștei.

IPS Serafim de PireuPreafericite Părinte Arhiepiscop al Atenei şi al întregii Elade, domnule Ieronim, Preşedinte al Sfântului Sinod,
Iubiţi frati arhierei ai Bisericii Ortodoxe a Eladei,

Cuvântarea Arhiepiscopului Târgoviștei, domnul Nifon,

Dureroasă a fost și prezența ortodoxă la Adunarea de la Busan prin cuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop al Târgoviștei, domnul Nifon, reprezentant al Bisericii României, care a constatat că unitatea Bisericii a fost pierdută și că Biserica existentă, fiind divizată, este și sacramental incompletă, și că nu știm care grupare creștină este urmașă a Bisericii Vechi de la Ierusalim, şi că toți oamenii sunt frați in Hristos, și că Botezul creștin nu este altceva decât un grad sacramental mai înalt, în familia spirituală a umanității.
Înaltpreasfințitul domn Nifon a tăcut și a tăinuit faptul că se alterează ecleziologia ortodoxă în “Consiliul Mondial al Bisericilor” pretextând că în CMB “se apară valorile noastre morale tradiționale” cum ar fi “valorile familiei creștine”.

Sfântul Ciprian (sec. III) subliniază Unitatea Bisericii în episcopi, în Sfânta Euharistie şi în ortodoxia credinţei. Spune Sfântul Părinte: “Dumnezeu, Unul Este, Hristos unul este şi Biserica Una este, credinţa una este, şi turma de credincioşi, una este, lipită prin conglăsuire în puternica unire a Trupului Liber de Unitate. Ecclesiæ 23, PL 4, 517B: «Deus unus est, et Christus unus, et una Ecclesia ejus, et fides una, et plebs una in solidam corporis unitatem concordiæ glutino copulata».
Eclesiologia Sfântului Ciprian este, aşa cum spune şi profesorul Fidas, acceptată de conştiinta Bisericii, ortodoxă.

Cel mai mic frate in Hristos,
+ Serafim
Mitropolitul Pireului


fragment din Scrisoarea Oficiala către Sfântul Sinod al Bisericii Greciei,
originalul îl puteţi prelua de la pagina oficială a Mitropoliei Pireului: imp.gr sau aktines
traducere de preot Matei Vulcanescu, OrthodoxiaCatholica

Citiţi şi:

19 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  IPS Serafim de Pireu ar face bine sa se smereasca si sa TACA atat timp cat Grecia este parte a sistemului antihristic UE/NATO (nu a putut convinge proprii conationali sa treaca 'Rubiconul') este in aceeasi barca cu IPS Nifon pe fond, indiferent de sofisme, indiferent de declaratii care 'dau bine, marturisitoare' cu voie de la imparatia bruxellexa..sa ceara FATIS (macar la nivel de ADEVARATA MARTURISIRE) iesirea din mamona ue/nato apoi il urmeaza cei putini, din popor, cine este si simte Ortodox..

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  pai frate, era deja etichetat si stampilat ca 'extremist' pe toate forumurile on-line ' europene' iar pe canale 'oficiale' gen bbc sau cnn sau foxnews era ceva de genul un nou ' habotnic, anti-occidental, putinist, rasist, xenofob, extremist, 'antisemit' binladen terorist'..toate riidicate la cub. ura impotriva crestinilor ortodocsil nu are margini. si limite.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  frate Gabriel te rog sa dai o parere in privinta lui Mihai Silviu Chirila?
  Se poate sustine?
  Ce parere ai?
  am vazut sigla partidului si vorbeste si de Dumnezeu si de credinta , de neam.
  Te rog sa spui daca il sustii sau nu?

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Dl. Mihai Silviu Chirila este de toata increderea si are multe realizari pentru ortodoxia romaneasca. Recomand sa fie sustinut din dragoste si apreciere, dar personal nu pot sa implic acest blog in politica. Parintele Justin ne-a vorbit clar despre acest lucru, despre partide, spunand ca solutii lumesti nu mai sunt. Tot ce inseamna lumesc i s-a dat in mana satanei, sa lucreze faradelegea si doar Biserica mai este solutia. Chiar si un partid sustinut de majoritatea ortodoxa a tarii nu mai are sanse in politica de azi, pentru ca nu ne putem lupta cu armele lor: cele ale manipularii, ale falsului, ale minciunii.
   Ultima zvacnire a acestui popor, adica o alternativa la politica cum vrea dl. Chirila sa intreprinda, a fost Miscarea Legionara, adica ceva pentru Dumnezeu, tara, neam, familie... Consider ca nu suntem pregatiti pentru asa ceva, decat foarte putini...
   In concluzie, cred ca trebuie sa ne adunam palcuri pe langa duhovnicii si parintii care mai marturisesc si cand va veni tavalugul antihristic sa putem spune NU, caci nu-l putem impiedica... prin partide sau europarlamentari.
   Hristos nu a avut partid. Hristos a fost rastignit de partide.

   https://www.youtube.com/watch?v=pBXkl3hlujs

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Draga kosk, ai ceva dreptate, insa cred ca nu pana la capat. Faptul ca Nifon e un eretic, s-a vazut demult. Nu face cinste Ortodoxiei si ar trebui caterisit. Mai sun cativa ierarhi romani in aceeasi barca. Dar sa iesi dintr-un sistem satanic, e cam greu si nu stiu sa fi cerut vreun sfant parinte sa iasa sa zicem din Imperiul Roman politeist. In Biblie nu gasim nici o referire la politica timpului. Insa trebuie spus adevarul sus si tare caci numai acesta aduce mantuire. Spre deosebire de Biserica Greaca, ai nostri ierarhi o scalda si ocolesc multe din subiectele reale pe care ar trebui sa le abordeze. Ba mai si interzic celor ce vor sa faca acest lucru. In timp ce ioerarhii greci condamna masoneria, IPS Streza lanseaza carti masonice. La noi s-a instalat o ierarhie dictatoriala care, dorind sa placa lumii, fac tot felul de compromisuri. Vorba unui mare duhovnic in viata - inrtre ei si restul lumii s-a deschis o prapastie adanca. Numai Dumnezeu o poate astupa, prin rugaciunile credinciosilor. Ce sa-i faci, adevaratii ierarhi poate au fost avortati si au ajuns lacanal. Ne ducem pacatele.

 5. pr. Matei Vulcanescu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @kosk se pare ca ori esti ingnorant complet, adica nu stii cine e Serafim de Pitru, ori esti diversionist. Daca esti doar ingnorant, ai intelegere din partea mea. Cine e in proces cu lojile masonice in Grecia si vrea desfiintarea lor? Cine a atacat sionismul, masoneria, imlicit UE cu toate ramurile si stricaciunile ei?
  Cine a afurisit pe parlamentarii care ar fi votat pro homosexualitate? Cine ? Daca nu stii, iti spun eu: Serafim de Pireu. Tu vorbesti din fotoliul moale de acasa si habar nu ai ce presiuni exista spura acestui ierarh, si cum viata lui atarna de un fir de ata. Habar nu ai ce insemna sa iti pui in cap masoneria mondiala si tu inca sa nu mori "subit" de cancer, etc. Asa ca ai grija ce vorbesti, pentru ca vorbele tale te judeca pe tine nu pe Serafim de Pireu care, iata isi face datoria de ierarh! preot Matei Vulcanescu
  http://www.apologeticum.ro/2012/02/mitropolitul-serafim-de-pireu-despre-premierii-greciei-despre-rockefeller-si-rotschild-despre-sionistii-masoni-si-dictatura-mondiala/

 6. pr. Matei Vulcanescu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In privinta iesitii din UE, iubitul "fara nume" adica nu are tupeu nici macar sa isi scrie numele pe un comentariul in josul unei pagini de net, sa stie ca nu numai Serafim cere iesirea din UE, ci aproape toata ierarhia Bisericii Greciei, care in mod neoficial are alte directii politice, pe care eu nu pot sa le scriu pe un site, pentru ca pun in pericol Biserica Greciei. Vad lasitate si cartire si oameni care nu mai pot de bine si nu isi risca nici macar o unghie sa si-o piarda de la picior, si care fac pe desteptii sub pseudonime. Asta e ca in Caragiale: Daca e anonima o semnez si eu.

 7. pr. Matei Vulcanescu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Iata ce zice Serafim: Mitropolitul Serafim de Pireu despre premierii Greciei, despre Rockefeller şi Rotschild, despre sioniştii masoni şi dictatura mondială 23 februarie 2012 13 Comments Pentru emisiunea televizată ,,Makelaio” şi jurnalistului Stefanos Hios a vorbit ÎPS Serafim, Mitropolit de Pireu. Jurnalistul Stefanos Hios către invitaţii săi în emisiunea „Makelio” (canalul TV Kontra): În Pireu există un cleric rasofor care face şi politică. Este Mitropolitul de Pireu Serafim. Eu am fost în biroul său şi am vorbit cu el. Vă aduc la cunoştinţă că este un voinic, un viteaz, un Făt-Frumos, că este omul care şi-a împărţit toată averea la săraci, că, deşi a fost avocat şi ar fi putut să-şi exercite profesia de avocat, s-a făcut preot. „Eu – îmi spune – sunt doar un preot” şi se pune cu întregul sistem politic. Urmăriţi un fragment din interviul pe care ni l-a oferit Înalt Preasfinţitul Serafim de Pireu, care desfăşoară o activitate filantropică uriaşă, de 30.000 de porţii de mâncare pe zi, acum, în aceste vremuri grele în care am ajuns. Fragment din interviu: Jurnalistul Stefanos Hios: V-aţi referit la Domnul Luka Papadimos. Mi-aţi spus că e o persoană respectabilă etc., însă cercul biografiei Domnului Papadimos se încheie acolo, în lobby, iar întrebarea este ce caută acest om aici în Grecia? Mitropolitul Serafim: Eu cred că şi-a asumat o sarcină pe care trebuie s-o ducă la sfârşit, pentru ca să distrugă această ţară atât de uriaşă din punct de vedere spiritual, dar şi material – abia acum, cu totul paradoxal, încep să-şi amintească de AOZ [Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη – Zona Economică Exclusivă] , acum îşi amintesc de despăgubirile germane [ce le datorează de pe urma războiului], acum şi-au amintit de bogăţia minerală subterană, de zăcămintele de cărbuni, de zăcămintele de gaze naturale, de aur, de uraniu, de radiu; acum şi-au amintit de aşa-numitele resurse de energie reutilizabilă. Vreme de atâţia ani de ce au uitat de ele? De ce le-au îngheţat? Domnul Papandreou, imediat ce a ajuns la putere, primul ordin pe care l-a articulat a fost să îngheţe conducta Burgas-Alexandroupolis. Acum şi-au adus aminte de toate acestea? Nu se poate, domnule Hios, ca o ţară mică precum Cipru, astăzi, sub căngile ameninţătoare ale Turciei, să poată să joace atât de incredibil pe harta economică a planetei şi să aibă parteneri de joc americani, ruşi, israelieni; şi noi, Grecia marii civilizaţii, marii puteri, ţara care aparţine Europei şi se află în centrul ei de bază, să nu avem posibilitatea să exploatăm AOZ [Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη – Zona Economică Exclusivă] a 200 de mile marine şi să ne apărăm zăcămintele noastre şi să facem extragerea acestor zăcăminte în comunitatea internaţională şi să fim independenţi din punct de vedere economic. Pe de altă parte, să fim obligaţi să tăiem pensiile de 400 de euro, să dăm copiilor, care încep să zboare în viaţă liberi şi dinamici, ca nişte vulturi ce zboară la mari înălţimi, să le dăm o alocaţie ce nu le ajunge nici de micul dejun. Acestea sunt comicării ale oamenilor aserviţi sistemului. Deci, de aceea spun că şi domnul Papadimos, care nu vorbeşte despre aceste lucruri, se pare că şi-a asumat această sarcină precisă; ca şi politicienii de la putere, dar şi comunitatea mondială. Aşadar, cum să nu te nelinişteşti când şi Standard&Poor’s şi Finch şi Moodys [agenţii de rating – n. tr.] aparţin unui singur om, unei reţele conduse de un singur om, baronul Rotschild, element de bază al lobby-ului sionist al Americii? Cum să nu te nelinişteşti când şi prim-ministrul nostru – de altfel, demn de respect – domnul Lukas Paapdimos, om serios, nu pot să am obiecţii aici, prim-ministrul Italiei – domnul Monti şi preşedintele Băncii Centrale Europene, sunt membri ai Comisiei Trilaterale, care a fost înfiinţată cu totul paradoxal – întâmplător, oare? – de celălalt baron al blocului sionist, domnul David Rockefeller. Acestea nu sunt teoria conspiraţiei. Situaţia este tragică. Aceste pieţe nu se interesează doar de creşterea economică a bogăţiei lor, ci prin ea urmăresc guvernarea mondială, puterea mondială, să instaureze pe planetă o dictatură a groazei şi a pan-religiei. Şi, sigur, anexele lor sunt lojile masonice răspândite în întreaga lume, de unde lent, metodic, în mod discret şi cu atenţie se lucrează planul nelegiuirii.” La revenirea în studiou: STEFANOS HIOS: – Comentariul dumneavoastră, domnilor, ca să mergem mai departe. UN INVITAT: – Dacă Elada ar avea peste tot în Mitropolii astfel de ierarhi, atunci cu adevărat am fi avut animatori ai oamenilor şi inspiratori. Elada are nevoie de astfel de ierarhi, care au şi minte şi cunoştinţă şi apreciere critică şi pot să le şi transmită şi, mai presus de toate, să facă lucrare, aşa cum face respectivul ierarh în Mitropolia sa. Stefanos Hios – jurnalist: Consideraţi că cei doi oameni politici [dl Lukas Papadimos şi dl Ghiorgos Papandreou] – unul este bancher, iar celălalt este politician – fac parte din acest circuit? Mitropolitul Serafim: Da, din cunoscuta supralojă Bildemberg, care acţionează chipurile ca un think-tank[1] în cadrul căreia toţi aceştia au participat de-a lungul vremurilor ca şi cadre de elită. Prin urmare se lucrează la guvernarea mondială, la religia mondială, care – fără îndoială – nu va fi nimic altceva decât luciferismul şi pregătesc drumul pentru venirea aşa-numitului Antihrist – oricât de mult s-ar percepe acest lucru drept caraghios şi de roman – şi vreau să adaug aici ceva, deoarece am fost calomniat că chipurile sunt antisemit. Nu sunt antisemit, domnule Hios. Încerc să fiu antisionist, pentru că oricine colaborează cu sionismul colaborează cu Antihrist, colaborează cu Lucifer, colaborează cu cu înrobirea libertăţii şi identităţii persoanei umane. Stefanos Hios – jurnalist: – Poporul însă ce face? Mitropolitul Serafim: – Poporul doarme. Poporul este luat de valul directivelor papagalilor din mass-media, iar şefii de canale, în majoritatea lor, sunt antreprenori, iar antreprizele se oferă numai servililor . POPORUL SĂ FIE ATENT PE CINE VA VOTA Stefanos Hios – jurnalist: Ce înseamnă votul cetăţeanului elin pentru ţară la viitoarele alegeri? Mitropolitul Serafim: În acest moment critic va trebui să alegem persoane, care să fie demne – să nu fie aservite internaţionalismului, să nu fie oameni vicleni, desfrânaţi, marionete ale new-age, care să-şi vândă sufletul lor şi sufletul poporului lor pentru un blid de linte, pentru că trăim în momente tragice. MERKEL, ESTE URMAŞA NAZIŞTILOR Stefanos Hios – jurnalist: Să comentaţi – desigur dacă doriţi – personalitatea care conduce în acest moment destinul european [Angela Merkel]. Mitropolitul Serafim: Din cuvintele şi acţiunile ei întrezăresc că [Angela Merkel] este o persoană, care încearcă să readucă la viaţă modelele naziste sub o altă formă, aparent democratică, încearcă să redreseze consecinţele – defavorabile pentru economie, ale celui dintâi şi ale celui de-al doilea Război Mondial. Doamna Merkel este un lider dur al poporului german şi încearcă prin această duritate să supună întregul continent european.

  Sursa: Mitropolitul Serafim de Pireu despre premierii Greciei, despre Rockefeller şi Rotschild, despre sioniştii masoni şi dictatura mondială

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Foarte mare dreptate aveti parinte Matei Vulcanescu.
  Chiar era nevoie de un asemenea comentariu.
  Sa va intareasca Dumnezeu sa puteti lupta in continuare pentru apararea credintei ortodoxe si sa ne intareasca si pe noi astia mici.

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ce zice andreicut????? sunt prezenti ....reprezentantii celorlate confesiuni crestine..acesta sarbatoare este cinstita in toate confesiunile crestine ptr ca toti marturisesc acest adevar
  http://trinitastv.ro/stiri-video/sarbatoarea-mitropoliei-clujului-43902

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  PS Serafim de Pireu este foarte curajos. Nu e cazul sa-l criticam, ci sa-l sprijinim cu rugaciunile noastre.

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://atitudini.com/2014/03/mormantul-parintelui-justin-in-haina-de-sarbatoare

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Kosk

  Cum poti sa spui astfel de aberatii? IPS Serafim este un ierarh marturisitor, singurul care are curaj sa duca marturisirea pana la capat, si tu zici sa taca? Cine v-a invatat sa ganditi asa oameni buni? Nu mai bine lasi tu pseudonimele de pe internet si te angajezi tu sa lupti impotriva UE?

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E mare pacat ca si adevaratii marturisitori sunt continuu atacati. Sa stiti o vina mare o au duhovnicii lor.
  Daca i-ar urechea nu ar mai gandi asa
  Dar saracii duhovnici au facut teologia cum au facut si ei inteleg gresit lucrurile din ziua de azi.
  Inselarea este mare in ziua de azi.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Parinte Matei, va multumesc ! Sa va dea Dumnezeu sanatate si putere in lupta mare pe care o duceti. M-au uluit cuvintele lui Kosk, cu atat mai mult cu cat in prezent nu este un alt marturisitor de calibrul IPS Serafim de Pireu, care si-a daruit viata spre rastignire Domnului Hristos, expunandu-se ca nimeni altul celor mai mari pericole si facandu-si cei mai temuti si puternici dusmani ai planetei , primul dintre ei fiind insusi lucifer. Ma minunez de unde atata putere si curaj la un om chiar si mitropolit, dar in acelasi timp explicatia este simpla:in el traieste Hristos ! Dea Domnul sa fie cat mai multi ca el si sa apara macar unul in patria noastra si ne-ar fi suficient. Cat priveste Biserica Greciei, cinste ei. Are multi ierarhi , preoti, monahi si monahii care marturisesc dreapta credinta impotriva ecumenismului fara nici urma de teama si in acelasi timp arata si unde si cine greseste la nivel de conducere a tarii, caci este absolut normal sa se intereseze de soarta oamenilor si a societatii.
   Dar nu il judec pe Kosk, il inteleg si il rog sa nu trateze dreapta credinta, dupa comportamentul unor reprezentanti inalti ai clerului care tradeaza Sfanta Traditie si pe Sfintii Parinti si care desigur nu pot decat sa dezamageasca. Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa venim la Cale, Adevar si Viata !

 14. Iacoboaie Radu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fraților, am descoperit un documentar excepțional pe blogul Creștinism ortodox: Documentar despre ecumenism unirea cu ereticii produsul masoneriei si al iudaismului, și pe care vi-l recomand cu toată căldura, pentru că merită!

  Ecumenismul este CEL MAI PERFID ATAC ÎMPOTRIVA ORTODOXIEI! Ecumeniștii încearcă să se folosească de Biserica Ortodoxă împotriva lui Hristos! Fiind cea mai mare problemă pentru Biserică iar fiecare dintre noi reprezentăm un mădular al ei, se cuvine să respingem până și ideea de ecumenism!

  Fapt fără precedent în epoca contemporană (știm că un alt episcop ortodox român, episcopul Atanasie a trecut la Uniație în Ardeal cu mai bine de două secole în urmă), episcopul Banatului NICOLAE CORNEANU s-a împărtășit într-o biserică catolică! Acest fapt, dacă nu a făcut obiectul Sfântului Sinod al BOR, măcar să fie tranșat la viitorul Sinod pan-ortodox din 2016.
  Această abatere gravă de la dreapta caredință nu a fost nici măcar suficient mediatizată. De ce? Pentru a nu fi tulburate mișcarea ecumenică, apele ecumenismului, adică ale ,,religiei viitorului”, cum spunea foarte clar părintele Serafim Rose.

  Doamne ajută!

 1. Pingback: IPS Serafim de Pireu condamnă declarațiile apostate ale arhiepiscopului Nifon, al Târgoviștei Sursa: IPS Serafim de Pireu condamnă declarațiile apostate ale arhiepiscopului Nifon, al Târgoviștei | CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!

 2. Pingback: NU ȘTIM CE VA FI, DAR NOI AȘTEPTĂM CA SINODUL PAN-ORTODOX DIN CRETA SĂ CONDAMNE CATEGORIC PAN-EREZIA ECUMENISTĂ ȘI EREZIA MASONICĂ (ÎNCHINAREA LA LUCIFER)… – Mișcarea pentru Apărarea Ortodoxiei, 19 martie 2016 | MIȘCAREA PENTRU APĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*